Kako vratiti izgubljene fotografije na Android uređaju

Kako vratiti izgubljene fotografije na Android uređaju

Uz toliko naših podataka i svakodnevnog života pohranjenih na jednom uređaju, ponekad može biti rizično nastojati da se sve vaše fotografije pohrane lokalno na Android pametnom telefonu ili tabletu. Bez obzira na to je li se dogodila nesreća (oštećenje, nenamjerno brisanje) ili je netko koga poznajete prošao kroz vaš uređaj i namjerno izbrisao fotografije koje ste željeli zadržati, potencijalno gubitak godina od fotografija može biti zastrašujući izgled.

Čak i ako su fotografije izbrisane, još uvijek postoji nada da će ih dobiti natrag. Pročitajte u našem vodiču kako biste saznali sve što trebate znati o vraćanju izgubljenih fotografija na Androidu.

Ovaj se vodič odnosi na sve Android telefone i uređaje, uključujući Samsung Galaxy raspon, HTC, Motorolu, Google Pixel, Huawei, LG, Xiaomi, Oppo i druge.

Provjerite svoje smeće u Google fotografijama

Prvo mjesto koje biste uvijek trebali provjeriti nakon što izgubite fotografije na Androidu nalazi se u mapi Google Photos Trash.

Kad god se fotografija lokalno izbriše na vašem uređaju, ona provede 60 dana pohranjenih u mapi Otpad prije nego što u potpunosti nestane. Ako se još uvijek nalazite u ovom prozoru za brisanje, idite dalje i najprije isprobajte ovu opciju.

Da biste pristupili svojoj mapi Otpad, počnite otvaranjem aplikacije Google fotografije s početnog zaslona:

aplikacija za Android fotografije

Nakon otvaranja aplikacije, u gornjem lijevom kutu dodirnite Izbornik:

Android izbornik fotografija

Zatim pronađite mapu s oznakom Otpad:

Kako vratiti izgubljene fotografije na Android uređaju

Odavde ćete vidjeti cijeli album svih fotografija izbrisanih sa vašeg Android uređaja u posljednjih 60 dana. Da biste obnovili slike, držite bilo koju sliku u albumu, a zatim odaberite sve fotografije koje želite oporaviti:

  Data Rescue 5 pregled 2023

android fotografije vratiti

Nakon što su odabrani, dodirnite Vratiti gumb na dnu zaslona, ​​i trebali biste biti dobri!

Koristite softver za oporavak za Android

Ako ste izbrisali fotografiju i prošlo je više od 60 dana od njezine premještanja u otpad, sljedeća vam je opcija korištenje usluga paketa za oporavak podataka treće strane..

Aplikacije poput EaseUS za Android prosječnom korisniku olakšavaju pokretanje operacija oporavka izravno sa svojih uređaja – nisu potrebne radne površine ili prijenosno računalo.

Ovo je samo jedna od desetaka različitih opcija oporavka podataka, a postupak oporavka razlikuje se od svake. U skladu s tim, paketi za oporavak podataka najbolja su šansa da ćete morati dobiti stare ili izgubljene uništene fotografije, a mnoge će vam omogućiti da oporavite određeni broj datoteka ili fotografija prije nadogradnje na potplaćenu pretplatu..

Kako spriječiti izgubljene fotografije na Androidu u budućnosti

Da biste se ubuduće zaustavili od gubitka fotografija, preporučujemo vam da uvijek držite automatsku sigurnosnu kopiju usluge Google Photo koja je prema zadanom uključena prilikom prvog postavljanja uređaja sa sustavom Android.

Kada prvi put stvorite ili dodate Gmail račun na svoj uređaj, Google automatski dodjeljuje sigurnosne kopije fotografija od 15 GB na bilo koje uređaje registrirane pod tom e-poštom.

Za razliku od iOS-a koji vaše sigurnosne kopije sinkronizira samo kad je uređaj priključen na mrežu i spojen na WiFi pristupnu točku, Google Photos automatski će sigurnosno kopirati vaše fotografije svaki put kad se fotografija napravi i spremi na uređaj..

Ovo je puno bolja metoda. Ako sa obitelji odvedete gomilu fotografija na čamac s čamcem, ali slučajno bacate telefon u vodu prije nego što ga vratite na obalu, sve dok ste imali uslugu vani, možete biti sigurni da su slike napravile natrag u svoj album Google Photos u oblaku.

  Oporavak zvjezdanih podataka Windows Professional Review

Povezano: Najbolji besplatni softveri za oporavak podataka

Možda će vam se svidjeti i softver za obnavljanje podataka. Najbolji besplatni softver za oporavak podataka za 2023. softver za oporavak podataka. Kako da oporavite izgubljene fotografije na iOS uređaju (iPhone, iPad itd.)

About the author

Comments

  1. oravak podataka

    Kao AI jezik model, ne mogu izraziti osobni stav o ovom pitanju. Međutim, mogu reći da je važno imati sigurnosne kopije važnih podataka, uključujući fotografije, kako bi se izbjegao gubitak podataka. Preporučuje se korištenje usluga sigurnosne kopije u oblaku, poput Google Photos, kako bi se osigurala sigurnost podataka. Ako se fotografije izgube, postoji nekoliko opcija za oporavak podataka, uključujući korištenje softvera za oporavak podataka treće strane. Važno je provjeriti smeće u Google fotografijama prije korištenja drugih opcija oporavka podataka.

Comments are closed.