10 statistici șocante privind pierderea de date și recuperarea dezastrelor

statistici privind pierderile de date și recuperarea în caz de dezastre

Dacă dețineți o afacere și nu aveți încă un plan de recuperare a dezastrelor în vigoare, aceste statistici v-ar putea face să vă gândiți din nou.

1. 35% din pierderea de date este cauzată de malware

Cauzele pierderii datelor variază de la eroare umană la furt fizic. Cu toate acestea, malware-ul este responsabil pentru aproximativ 35% din pierderea de date. In comparatie, 21% din pierderea de date este cauzată de atacuri prin e-mail și 17% de escrocherii de phishing. Variantele de malware mobile au crescut cu 54% în 2017. Inutil să spun, este important să folosiți software antivirus de calitate, actualizat, pentru a preveni pierderea de date cauzată de malware.

2. 140.000 de hard disk-uri eșuează în SUA în fiecare săptămână

Așa cum mulți dintre noi au considerat costurile noastre, hard disk-urile pot și nu reușesc. De fapt, eșecul de pe hard disk este cauza principală a tuturor perioadelor de oprire neplanificate la 45%. Aproximativ 140.000 de hard disk-uri nu reușesc în Statele Unite în fiecare săptămână. Vă puteți proteja de pierderea datelor într-un astfel de eveniment, având o soluție de backup fiabilă. Pentru mulți, acest lucru poate implica un hard disk de rezervă într-o locație fizică în afara site-ului sau stocarea fișierelor pe cloud.

3. 21% din fișiere nu sunt protejate în niciun fel

deschide dosarele de fișiere de acces

Conform Raportului privind riscurile globale de date din 2018 de Varonis, 21% din toate dosarele utilizate de o companie sunt deschise tuturor. După cum vă așteptați, cu cât este mai mare compania, cu atât mai multe fișiere pot fi compromise. De exemplu, 88% dintre companii cu peste 1 milion de foldere au peste 100.000 de dosare deschise tuturor. Atacatorii caută dosare neasigurate, cum ar fi acestea. Fișierele deschise pentru oricine pot oferi acces facil la informații sensibile, punând organizațiile în pericol de atacuri malware și ransomware.

4. 22% din întreprinderile mici își încetează activitatea în urma unui atac de ransomware

Ransomware face ca fișierele de pe sistemul țintă să nu poată fi citite fără o cheie cunoscută doar atacatorului. De obicei, ransomware-ul funcționează prin criptarea fișierelor pe care le găsește, forțând apoi victima să plătească pentru a le decripta.

Potrivit unui raport al Osterman Research, aproximativ 22% din întreprinderile cu mai puțin de 1.000 de angajați sunt nevoiți să înceteze operațiunile de afaceri imediat după ce au suferit un atac de ransomware. În plus, aproximativ 15% din întreprinderile mici au pierdut venituri. În medie, companiile mici au pierdut peste 100.000 de dolari per incident de ransomware din cauza timpului de oprire, subliniind importanța de a avea mai multe măsuri de securitate și copii de rezervă.

5. Majoritatea întreprinderilor mici și mijlocii nu au un plan de recuperare și recuperare a dezastrelor

backup și plan de recuperare a dezastrelor

Un sondaj al IMM-urilor (întreprinderilor mici și mijlocii) realizat de Riverbank IT Management a arătat că 46% dintre respondenții companiei nu aveau nici măcar un plan de rezervă și de recuperare a dezastrelor. În schimb, 33% au declarat că au unele planuri în timp ce doar 21% au avut un plan complet de recuperare a dezastrelor. Având un plan de rezervă în vigoare îmbunătățește șansele ca o întreprindere să se poată recupera rapid dintr-un dezastru, economisind mulți bani în acest proces.

6. Costul mediu al timpului de oprire este de 5.600 USD pe minut

Potrivit Gartner, costul mediu al perioadei de oprire este de aproximativ 5.600 USD pe minut, ceea ce se ridică la aproximativ 300.000 dolari pe oră. Acest lucru este coroborat de Datto care spune că o oră de oprire costă 8.000 USD pentru o companie mică, 74.000 USD pentru o companie medie și 700.000 USD pentru o întreprindere mare. Inutil să spun, acest lucru subliniază importanța existenței unui plan eficient de recuperare a dezastrelor care să permită unei întreprinderi să continue operațiunile la fel de normal.

7. 96% dintre întreprinderile cu un plan de rezervă și recuperare în caz de catastrofe recuperează complet operațiunile

Raportul Statto al canalului Ransomware a arătat că, cu o soluție de rezervă și recuperare în vigoare, 96% dintre companii se recuperează pe deplin în urma atacurilor de ransomware. În schimb, 40% dintre întreprinderile fără un plan în vigoare nu au putut să se recupereze rapid și complet din ransomware.

8. 78% dintre întreprinderile mici își vor susține datele pe cloud până în 2020

Copie de rezervă pentru SMB-uri

Conform cercetărilor realizate de Clutch, 78% dintre întreprinderile mici își vor face backup în cloud până în 2020. Dintre firmele mici care folosesc deja backup cloud, 84% folosesc backup online și online, 68% își testează sistemele de backup pe o bază săptămânală sau lunară și 49% își rezervă datele zilnice pe cloud. Utilizarea copiilor de rezervă cloud oferă o serie de avantaje, inclusiv ușurința accesului și accesibilitatea.

9. 27% dintre întreprinderi pierd venituri din cauza întreruperilor

Organizații de întrerupere a impactului

Un sondaj Spiceworks a constatat că 27% din organizațiile care au înregistrat cel puțin o întrerupere în ultimele 12 luni au raportat pierderi de venituri ca rezultat. 8% din organizațiile care au suferit o întrerupere au suferit și pierderi de date. Dintre organizațiile care au pierdut venituri din cauza unei întreruperi în ultimele 12 luni, 31% au estimat o pierdere de la 10.000 USD la 100.000 dolari, cu 10% pierderea a 100.000 USD sau mai mult.

10. 23% dintre întreprinderi nu își testează niciodată planul de recuperare a dezastrelor

În timp ce 95% dintre respondenți dintr-un studiu recent au declarat că au un plan de recuperare a dezastrelor în vigoare, aproximativ 23% dintre companii au recunoscut că nu și-au testat niciodată planul. Inutil să spun, acest lucru îi lasă vulnerabili în caz de dezastru. Unul dintre principalele motive pentru care nu și-au testat planurile a fost lipsa de timp (61%). Alții au menționat resurse inadecvate (51%) și recuperarea în caz de dezastre pur și simplu nefiind o prioritate în compania lor (34%).

Ce este recuperarea în caz de dezastre?

Recuperarea în caz de catastrofe este o formă de planificare a securității care permite unei întreprinderi să mențină sau să recupereze infrastructura și sistemele în urma unui dezastru. Cu o planificare bună, o afacere ar trebui să poată relua operațiunile normale prin recâștigarea accesului la hardware, aplicații și date. Acest lucru se realizează prin utilizarea unui plan de recuperare a dezastrelor - un set de politici și proceduri de urmat în caz de dezastru.

Dezastrul care afectează o afacere poate fi orice, de la un eveniment natural, cum ar fi o inundație sau un cutremur, până la unul care este creat de om, fie prin eroare umană, o defecțiune a dispozitivului sau chiar un cyberattack. Recuperarea în caz de catastrofe presupune planificarea pentru o varietate de circumstanțe posibile, permițând întreprinderilor să reducă timpul de întrerupere și să economisească timp, bani și încrederea clienților.

Cum funcționează recuperarea în caz de dezastre?

Procesul de recuperare a dezastrelor implică o multă planificare și testare. În primul rând, trebuie efectuată o evaluare a riscurilor și o analiză a impactului asupra afacerilor. Vulnerabilitățile de securitate trebuie identificate pentru a elabora un plan eficient de recuperare a dezastrelor. Chiar și atunci când este creat un plan de recuperare a dezastrelor, acesta trebuie testat și revizuit în mod regulat.

Desigur, planurile diferă în funcție de tipul de dezastru pe care îl abordează, fiecare oferind răspunsuri imediate, intermediare și pe termen lung, cu responsabilități specifice atribuite unor membri ai personalului. În afară de a oferi măsuri corective în caz de dezastru, un plan de recuperare a dezastrelor ar trebui să aibă de asemenea măsuri preventive precum și măsuri detective care ajută la descoperirea evenimentelor care altfel ar putea fi ratate.

Sfaturi pentru un plan eficient de recuperare a dezastrelor

Există o serie de lucruri pe care afacerea dvs. le poate face pentru a preveni și a vă pregăti pentru un dezastru, indiferent dacă este natural sau creat de om:

  • Faceți o copie de rezervă a datelor și trimiteți-o în locații fizice în afara site-ului. De asemenea, poate doriți să utilizați stocarea în cloud. Oricum, copiile de rezervă trebuie făcute în mod regulat pentru a asigura o întrerupere minimă în cazul în care pierdeți datele dintr-un dezastru.
  • Testează-ți planul de recuperare în caz de dezastre. Efectuarea de exerciții poate ajuta la determinarea eficacității generale a planului. În acest fel, puteți modifica planul dacă găsiți ceva care nu funcționează în practică.
  • Înființează o echipă de recuperare a dezastrelor. Echipa ar trebui să primească pregătire periodică despre cum să se pregătească pentru o varietate de situații diferite. Planul de recuperare a dezastrelor ar trebui, de asemenea, comunicat altor membri ai personalului cheie, asigurându-se că este înțeles.
  • Mențineți informații de contact actualizate. În cazul în care un dezastru are loc atunci când membrii personalului cheie se află în afara biroului, este posibil să aveți nevoie de cele mai recente date de contact pentru o astfel de urgență. Datele de contact trebuie actualizate periodic.
  • Actualizați-vă planul. Pe măsură ce afacerile se schimbă și tehnologia se dezvoltă, este important să consultați periodic planul dvs. de recuperare a dezastrelor. Modificările potențiale pot implica un nou software antivirus sau un furnizor de cloud, de exemplu.

S-ar putea să vă placă, de asemenea, software de recuperare de date Cel mai bun software gratuit de recuperare a datelor pentru 2020Data software de recuperareCum să recuperați fotografiile pierdute pe dispozitivul dvs. iOS (iPhone, iPad etc.) Software de recuperare a datelorCum să recuperați fotografiile pierdute pe dispozitivul dvs. Android

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector