Преодоляване на ограниченията за блокиране на UFC с VPN или Smart DNS

UFC
UFC обединява всички най-добри смесени бойни артисти в света в един осемъгълник, но предаванията на организацията едва ли са глобални. Правата за излъчване се предоставят на местни телевизионни канали и на уебсайтове за стрийминг в страни извън САЩ.

Свързани: Как да гледате McGregor срещу Khabib онлайн или на Kodi

В резултат на това някои битки могат да бъдат затъмнени в определени страни. Феновете, които плащат по 10 долара на месец за абонамент за Fight Pass, може да бъдат изненадани да разберат, че не е задължително да имат достъп до всеки двубой на живо. Същото важи и за зрителите с плащане за гледане. Ограниченията за затъмнение могат да варират от бой до бой и са прибрани с фин шрифт.

Абонатите на Fight Pass в затъмнена страна или регион, които се опитват да предават онлайн събитие, се посрещат със съобщение като това:

ufc blackout

„Поради ограниченията за излъчване, този видеоклип не се предлага в рамките на абонамент за UFC FIGHT PASS или като плащане за преглед във вашия регион. Моля, проверете местните телевизионни списъци за преглед на информация. “

Това означава, че ще трябва да намерите местния носител на правата на вашата страна, да се регистрирате и да платите за битката (отново). Тези местни доставчици често предоставят по-малко опит от UFC.tv, като лош потребителски интерфейс или по-лошо качество на видеото. Във Франция, например, има Kombat, докато в Германия има Ranfighting. Никога не съм чувал за тях? Нито пък ние.

Друг проблем при операторите на трети страни е, че те не позволяват на потребителите да гледат повторения при поискване. Една битка, която се води вечер в Съединените щати, може да започне в 5 часа сутринта в Европа, което не е точно основният час. UFC.tv позволява на абонатите да гледат повторения в свободното си време, но местните носители на права рядко имат тази опция.

Как да заобиколите UFC затъмненията с VPN или интелигентен DNS

Ако поръчате битка за плащане за оглед, за която вече сте платили от компания, за която никога не сте чували (и вероятно на език, който не разбирате) не ви харесва, имаме по-добро решение.

VPN или интелигентен доставчик на DNS може да измами уебсайта UFC.tv да мисли, че се намирате в САЩ, като по този начин заобикаля затъмнението. Тези инструменти действат като прокси сървъри, чрез които част или целият ви интернет трафик се пренасочва, като ви присвоява нов IP адрес и подправя местоположението на устройството ви.

Препоръчваме да използвате платена услуга, за да се възползвате от скорости достатъчно бързи и надеждни, за да предавате видео на живо. Тя не е безплатна, но е почти определено по-евтина от поръчката на битка срещу заплащане. Няколко VPN, като ExpressVPN, имат гаранции за връщане на пари, в случай че искате парите си обратно след приключване на битката. В допълнение към гаранцията за връщане на пари Express VPN в момента има 3 месеца допълнително безплатно с 12-месечни планове.

Процесът за гледане с VPN е прост:

  1. Регистрирайте се, изтеглете, инсталирайте и влезте в своето VPN приложение
  2. Изберете сървър в Съединените щати или където и да е другаде, борбата не е затъмнена. Географски по-близките сървъри ще бъдат по-бързи.
  3. Свържете се със сървъра и изчакайте да се установи връзката.
  4. Заредете уебсайта или приложението UFC.tv, влезте с вашите идентификационни данни за Fight Pass и започнете да гледате!

И за интелигентен DNS прокси:

  1. Регистрирайте се за интелигентен DNS абонамент, Overplay работи добре.
  2. На уебсайта на доставчика намерете основния и алтернативен IP адрес за DNS сървърите в местоположението, което искате
  3. Променете стандартните DNS сървъри на вашето устройство на новите според инструкциите на интелигентния DNS доставчик
  4. Рестартирайте устройството си
  5. Влезте в UFC.tv с вашите идентификационни данни за Fight Pass и започнете да гледате!

Процесът работи и за биещи поточни трансляции на живо, въпреки че може да се наложи да изберете местоположение на сървъра на същото място като доставчика на плащане за преглед. Най-общо VPN-ите са по-прости за настройка, но интелигентните DNS прокси сървъри работят на по-широк спектър от устройства.

Освен това можете да изберете да гледате UFC в Kodi, въпреки че не забравяйте да проверите законността на съдържанието, което предавате. Много потоци Kodi са неофициални и нарушават законите за авторското право.

Защо UFC се зачернява?

Казано по-просто: алчност.

UFC може да спечели повече пари, като лицензира съдържание на други доставчици, които препродават същото предаване, отколкото чрез продажба на отделни абонаменти за Fight Pass и поръчки за плащане за преглед. Разделянето на пазара сред тези доставчици е по-изгодно за UFC, но по-лошо за потребителя.

Когато UFC подпише правата за излъчване на телевизионен оператор в друга държава, той се съгласява, че няма да се удвои. Тоест, той няма да се състезава с телевизионния оператор, на когото току що е продал правата. По този начин затъмненията са решението.

Ако искаше, UFC може да се въздържа от лицензиране на географско съдържание и просто да държи всичките си потоци и излъчвания под един вътрешен чадър. Ето защо WWE, който използва подобен модел, се предлага в почти всяка страна на същата цена, без ограничения за затъмнение.

„Ufc“ от benyupp, лицензиран съгласно CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 70 = 71

Adblock
detector