Zaobilaženje ograničenja UFC-ovog isključivanja s VPN-om ili Smart DNS-om

UFC
UFC objedinjuje sve najbolje svjetske mješovite borilačke umjetnike u jedan osmerokut, ali emitovanje organizacije teško da je globalno. Prava na emitiranje dodaju se lokalnim TV kanalima i web stranicama za streaming u zemljama izvan SAD-a.


ODNOSE: Kako gledati McGregor vs Khabib online ili na Kodi

Zbog toga bi neke borbe mogle biti zatamnjene u nekim zemljama. Obožavatelji koji plaćaju 10 USD mjesečno za pretplatu na Fight Pass mogli bi se iznenaditi kada otkriju da nemaju nužno pristup svakoj živoj borbi. Isto vrijedi i za gledatelje koji plaćaju po prikazu. Ograničenja zamračenja mogu varirati od borbe do borbe i uguraju se u sitni tisak.

Pretplatnici Fight Pass-a u crnoj zemlji ili regiji koji pokušavaju strujati događaj na mreži dočekuju se takvom porukom:

ufc zamračenje

„Zbog ograničenja emitiranja, ovaj videozapis nije dostupan unutar UFC FIGHT PASS pretplate ili kao plati po prikazu u vašoj regiji. Provjerite svoje lokalne TV popise za pregled informacija. "

To znači da ćete morati pronaći lokalnog nositelja prava u zemlji, prijaviti se i ponovo platiti za borbu. Ovi lokalni davatelji često pružaju manje iskustva od UFC.tv, kao što je loše korisničko sučelje ili lošija kvaliteta videozapisa. Na primjer, u Francuskoj postoji Kombat, dok u Njemačkoj postoji borba protiv redova. Nikad nisam čuo za njih? Ni mi nemamo.

Drugi problem sa emiterima drugih proizvođača je taj što ne dozvoljavaju korisnicima da gledaju reprodukcije na zahtjev. Borba koja se vodi u večernjim satima u Sjedinjenim Državama možda neće početi u 17:00 u Europi, što nije baš premijerno vrijeme. UFC.tv omogućava pretplatnicima da gledaju reprodukcije u slobodno vrijeme, ali lokalni vlasnici prava rijetko imaju tu mogućnost.

Kako zaobići UFC zamračenja s VPN-om ili pametnim DNS-om

Ako naručivanje borbe sa plaćanjem po prikazu koju ste već platili od kompanije za koju nikada niste čuli (a možda i na jeziku koji ne razumijete) ne odgovara vama, imamo bolje rješenje.

VPN ili pametni dobavljač DNS-a može prevariti web mjesto UFC.tv da misli da se nalazite u SAD-u i tako zaobiđe crnilo. Ovi alati djeluju kao proxy poslužitelji kroz koje se preusmjerava neki ili cijeli vaš internetski promet, dodjeljujući vam novu IP adresu i prevara lokaciju vašeg uređaja.

Preporučujemo korištenje plaćene usluge kako biste iskoristili brzine dovoljno brze i pouzdane za streaming videozapisa uživo. Nije besplatno, ali je gotovo definitivno jeftinije od naručivanja borbe na plati po prikazu. Nekoliko VPN-ova, poput ExpressVPN-a, imaju garancije povrata novca u slučaju da svoj novac želite vratiti nakon završetka borbene večeri. Osim garancije za povrat novca, Express VPN trenutno ima 3 mjeseca dodatnog besplatnog programa uz planove od 12 mjeseci.

Proces gledanja s VPN-om je jednostavan:

  1. Prijavite se, preuzmite, instalirajte i prijavite se u svoju VPN aplikaciju
  2. Odaberite poslužitelj u Sjedinjenim Američkim Državama ili bilo gdje drugdje i borba se ne isključuje. Geografski bliži poslužitelji bit će brži.
  3. Povežite se s poslužiteljem i pričekajte da se uspostavi veza.
  4. Učitajte web stranicu ili aplikaciju UFC.tv, prijavite se s vjerodajnicama Fight Pass-a i počnite gledati!

A za pametni DNS proxy:

  1. Prijavite se za pametnu pretplatu DNS, Overplay dobro funkcionira.
  2. Na web mjestu davatelja usluga pronađite primarnu i zamjensku IP adresu za DNS poslužitelje na željenoj lokaciji
  3. Promijenite zadane DNS poslužitelje uređaja na nove prema uputama pametnog DNS davatelja
  4. Ponovo pokrenite uređaj
  5. Prijavite se na UFC.tv sa svojim vjerodajnicama za Fight Pass i počnite gledati!

Proces funkcionira i za live streaming borbe „pay-per-view“, iako ćete možda morati odabrati mjesto poslužitelja na istom mjestu kao i pružatelj usluga pay-per-view. Općenito govoreći, VPN-ove je jednostavnije postaviti, ali pametni DNS proxy posluju na širem rasponu uređaja.

S druge strane, možete se odlučiti za gledanje UFC-a na Kodi, iako budite sigurni da ćete provjeriti zakonitost sadržaja koji struji. Mnogi Kodi stream neslužbeni su i krše zakone o autorskim pravima.

Zašto se UFC crni?

Jednostavno rečeno: pohlepa.

UFC može zaraditi više novca licenciranjem sadržaja drugim davateljima koji preprodaju istu emisiju, nego prodajom pojedinačnih pretplata na Fight Pass i naloga za plaćanje po prikazu. Rascjepljivanje tržišta između tih pružatelja usluga isplativije je za UFC, ali još gore za potrošača.

Kad UFC potpiše prava na emitiranje emitera u drugoj zemlji, slaže se da neće dvostruko posustati. Odnosno, neće se natjecati s emiterom na koji je upravo prodao prava. Dakle, prekidi su rješenje.

Da je želio, UFC bi se mogao suzdržati od licenciranja geografskog sadržaja i jednostavno bi sve svoje tokove i emisije držao pod jednim unutarnjim kišobranom. Tako je WWE, koji koristi sličan model, dostupan u gotovo svakoj zemlji po istoj cijeni bez ograničenja zamračenja.

"Ufc" benyupp licenciran pod CC BY 2.0

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

About the author

Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1