6 általános Paypal-csalás és hogyan lehet elkerülni őket

közös paypal-csalások és hogyan lehet őket elkerülniHa rendszeres PayPal-felhasználó, érdemes tudomásul venni: a csalók rendszeresen megcélozzák a PayPal-t és annak ügyfélkörét. A PayPal csalások e-mailek, adathalász webhelyek, rosszindulatú hirdetések, gyanús linkek és egyebek formájában érkezhetnek. Az ilyen csalások célja, hogy hivatalos megjelenésűek legyenek, hogy rácsapják a felhasználókat a magán adatok, például felhasználónevek és jelszavak feladására, vagy a fizetések jogellenes gyűjtésére. Számos PayPal-csalás létezik, de vannak olyanok, amelyeknél valószínűbb, hogy befut. Itt található hat általános PayPal-csalás, amelyeket megtaláltunk, valamint arról, hogyan kerüljük el őket áldozatává válást

1. Speciális díj átverés

Az egyik átverésnek, a PayPal-felhasználóknak óvatosnak kell lenniük, közismert nevén Advanced Fee csalás. Az ilyen típusú csalások, amelyekbe a hírhedt „nigériai herceg” vagy 419 csalás tartozik, célja az, hogy megkísérelje az áldozatokat viszonylag kis összegű pénz elküldésében, sokkal nagyobb megtérülés ígéretével..

A PayPal felhasználói gyakran megcélozzák ezt a csalást, mert nehéz visszatéríteni a pénzt.

A PayPal feletti speciális díjcsalások így működhetnek:

MINDEN KAPCSOLATBAN egy tárgysorral ellátott e-mailt kap, amelyben azt állítja, hogy örökséget kapott.

6 általános Paypal-csalás és hogyan lehet elkerülni őket

Az e-mail megnyitásakor megtudhatja, hogy mi látszik hivatalos levélben, amelyet valaki egy magas politikai állomáson helyez el.

6 általános Paypal-csalás és hogyan lehet elkerülni őket

Ezután azt fogják mondani, hogy meglehetősen őrült pénzösszeg érkezik meglehetősen kétes okok miatt.

6 általános Paypal-csalás és hogyan lehet elkerülni őket

És végül felkérést fog adni néhány alapvető információra, amely megnyitja a kommunikáció vonalait.

6 általános Paypal-csalás és hogyan lehet elkerülni őket

Végül a csaló személyes információkat gyűjt tőled, amelyeket felhasználhat személyazonossági csalásokhoz, miközben az áldozatok pénzét elcsalogatja. A csalás figyelmeztető jelei azonban világosak, és az ilyen típusú csalások elkerülése viszonylag egyszerű.

Hogyan kerüljük el az előre fizetett csalásokat

Szerencsére az e-mail szolgáltatója kiszűri az ilyen típusú csalások túlnyomó többségét. Ha ellenőrzi az e-mail spam mappáját, akkor valószínűleg néhányat is megtalálja (biztosak vagyunk benne).

Ha azonban egy e-mail, amelyben felszólít arra, hogy valamilyen típusú előre fizetést hajtson végre a nagyobb jutalom megszerzése érdekében, elkerüli a spamszűrőt, figyeljen a figyelmeztető táblákra. Az e-mail cím valószínűleg nem ellenőrzött vagy törvényes vállalkozástól vagy szolgáltatástól származik, és valószínűleg nem egyezik az e-mail szövegében említett névvel, szervezettel vagy kormányzati tisztviselővel. Ezenkívül valószínűleg nagy számú helyesírási vagy nyelvtani hiba lesz az e-mail szövegében, ami egy másik figyelmeztető jel arra, hogy nem az eredeti forrásból származik.

Összességében azonban a legjobb, ha nem küld előre fizetéseket, főleg azoknak az embereknek, akikkel még soha nem találkoztál, vagy nem ismersz. Hacsak nem vásárol termékeket online bevásárló piacon, adományoz valamilyen célra, vagy pénzt küld családtagjainak vagy barátainak, ne bízzon az online pénzt igénylő gyanús forrásokban. Ha túl jónak tűnik, hogy igaz legyen, valószínűleg az.

2. Átverő e-mail: “Probléma a fiókjával”

Az egyik PayPal-átverés e-mail formájában érkezik, amely tévesen kijelenti, hogy „probléma van a fiókjával”. Itt az a szándék, hogy aggodalomra okot kérve nyissa meg az e-mailt. Ezt követi egy olyan szöveg, amelynek célja az, hogy rákattintson egy e-mailben található linkre, amely végül az adathalász weboldalhoz vezet.

Egy látogató nemrégiben továbbította nekünk az alábbi PayPal-átverő e-mail másolatát. Meg tudtuk nyomon követni, ahol a csaló webhely található, és kb. 5 percen belül leállítottuk. Azt is megtaláltuk, ahol a lopott információkat elküldték a webhelyről, és értesítettük a PayPalt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy bezárják-e az oldalt, és kapcsolatba léptek-e az érintett ügyfelekkel..

Hogyan lehet elkerülni a „fiókkal kapcsolatos problémákat”

 • NE! válaszoljon az e-mailre, vagy adjon meg bármilyen személyes információt. Ha már megadta az információkat, akkor gyorsan keresse meg a Csalás bejelentése oldalunkat.
 • Küldje tovább az e-mailt a [email protected]. A PayPal azonnal dolgozik a csalás webhelyének leállításáért.
 • Küldje tovább az e-mailt a [email protected]. Az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága (FTC) az e-mailjét egy adatbázisba fogja helyezni, és a kombinált információk alapján nyomon követi és bűnüldözőbe hozza a csalókat / spameleteket.
 • Ne kattintson a linkekre kéretlen e-mailekben.
  Hamis személyazonosság, szövetségi bűncselekmény: a személyazonosság-lopásról és a feltételezés elrettentéséről szóló törvény

Ez a fajta csalás már régóta fennáll. A csalók e-mailt küldenek neked, hogy problémát jelentenek a PayPal-fiókjával, és hogy be kell jelentkeznie, hogy kijavítsa. Így néz ki az e-mail.

Ha átnézi, folytassa és nézze meg, hogy néz ki a hamis PayPal webhely:

Fontos jegyzet: Itt találja meg a csalók trükköt. A link szövege: „https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr/?cmd=_login-run”. Jogosnak tűnik. Úgy tűnik, hogy a biztonságos PayPal webhelyre küldi. De nem fogod.

Kattintson erre a linkre – https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr/?cmd=_login-run

Hoppá! Már nem vagyunk Kansasban, Toto. Nagyon fontos pont. A hivatkozás szövege bármit elmondhat. Ahol ez mutat, teljesen más is lehet. Ne fordítson figyelmet a link szövegére. Figyelembe kell vennie a böngésző címsorát (lásd a tesztünket a csalások és csalások honlapján).

Itt van a szöveg a hamis Paypal oldalról:

Tisztelt Paypal felhasználó!,

Ma nehézségeink voltak az egyik számítógépes rendszerünkkel. Noha a baj kisebbnek tűnik, nem vállalunk esélyt. Úgy döntöttünk, hogy offline állapotba helyezzük a problémás rendszert, és cseréljük ki egy új rendszerre. Sajnos ez elveszített bennünket néhány tag adataink miatt. Kérjük, kövesse az alábbi linket, és jelentkezzen be fiókjába, hogy megbizonyosodjon róla, hogy adatait nem érinti. A számlaegyenleget nem érintette.

A okozott kellemetlenség miatt minden olyan felhasználót ingyenesen megadunk a hiányzó adatok javítását végző felhasználóknak, akiknek a következő két beérkező adatátvitelük van! A következő két bejövő átutalásért nem fizet díjat *.

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr/?cmd=_login-run

Köszönjük a PayPal használatát!

* – Ha általában díjat számítanak fel, akkor a következő két beérkező átutalásért nem fizet semmit.

PayPal biztonság

VÉDELEM A JELSZÓT

SOHA senkinek ne adja meg jelszavát, és CSAK jelentkezzen be a PayPal webhelyén. Ha valaki kéri a jelszavát, kérjük, kövesse a Biztonsági tippek utasításait a PayPal webhelyen.

Mint láthatja, ez a csaló e-mail mindent megtesz annak érdekében, hogy meggyőzze Önt jogszerűségéről. Ha azonban az e-mail nem közvetlenül a PayPalból érkezik, akkor hagyja figyelmen kívül. És mindig ellenőrizze a csalás e-mailben szereplő linkeket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy azok valódi-e.

„Probléma a fiókjával” A PayPal csalások szintén meglehetősen kifinomultak lehetnek, amint ezt az ESET internetes biztonsági társaság kiemelte..

3. A „barátságos név” vagy a megjelenített név hamisítása

Az e-mail csalások egy másik formája, a „barátságos név” e-mail csalások az e-mail rendszerek olyan funkcióját használják, amelyek lehetővé teszik, hogy a feladó nevét elrejtsék a „barátságos név” mögött, amelyet tehetünk legitimnek..

Számos e-mail szolgáltatás most “megjelenített nevet” használ azon egyének, webhelyek vagy szolgáltatások számára, amelyekkel rendszeresen kapcsolatba lép e-mailen keresztül. Ahelyett, hogy minden alkalommal megjelenítené a teljes e-mail címet, megjelenhet egy „megjelenített név”, amely gyakran az egyén vagy a szolgáltatás neve.

A csalók ezt a rendszert előnyeikre használhatják, létrehozva egy e-mail címet egy megjelenített névvel, amely létezik a címjegyzékben. Amikor e-mailt kap a hamis fiókról, nemcsak képes megkerülni a spamszűrőket, hanem teljesen legitimnek is tűnik, ha kapcsolódik egy ugyanolyan legitim megjelenésű e-mailhez (például „a fiókoddal kapcsolatos problémákkal kapcsolatos átverő e-mailek”).

Például az USPS e-mail hamisítása a megjelenített név hamisítást használja:
6 általános Paypal-csalás és hogyan lehet elkerülni őket

A PayPal hamisításával a csalás bármineműre megváltoztathatja a megjelenített nevet, amely jogszerűnek tűnhet, ideértve az olyan általános szavakat is, amelyeket egy legitim vállalkozáshoz társíthat, például a „PayPal ügyfélszolgálat”..

Hogyan kerüljük el a „barátságos név” csalásokat

Néhány egyszerű lépés segít gyorsan azonosítani, hogy az e-mail valóban a PayPal-tól származik-e, vagy egy csalónak:

 • Nyissa meg a gyanús e-mailt, de NE kattintson az e-mailben található linkekre
 • Vigye az egérmutatót az e-mailben megjelenített név fölé, ha a teljes e-mail cím nem látható

Az e-mail szolgáltatók eltérőek. Például a Gmailben, ha egyszerűen megnyitja az e-mailt, a legtöbb esetben megjelenik a teljes cím, beleértve a megjelenített nevet és az internetes címet. Előfordulhat, hogy az e-mail alkalmazásban vigye a mutatót a megjelenített név fölé, hogy feltárja a címet. A méretkorlátozások miatt a mobil e-mail alkalmazások gyakran teljesen elrejtik az e-mail címet, és csak a megjelenített nevet jelenítik meg, ami nagyon félrevezető lehet.

Győződjön meg arról, hogy a címet teljesen egyezik a PayPal valódi webcímével. Ezenkívül győződjön meg arról, hogy a teljes a webcím jogos. A PayPal-tól érkező e-mailek e-mail címe @ paypal.com. Ennek bármilyen változata, például a @ intl.paypal.com valószínűleg átverés.

  Személyazonossági statisztikák és tények: 2023 - 2023

4. Adathalász webhelyek vagy közösségi médiabejegyzések (hamis PayPal webhely vagy közösségi média csalások)

Számos népszerű webhely különféle módon hamisítva van. Amikor a csalók létrehoznak egy hamis PayPal webhelyet, és megpróbálják begyűjteni a felhasználói információkat rajtuk keresztül, ezt adathalászatnak nevezik.

Az adathalászat az átverés egyfajta formája, amelyben a bűnözők megbízható személyekké lépnek vissza, hogy becsapják az áldozatokat az információk feladására. Létrehoztak csalárd webhelyeket és e-mail címeket, amelyek célja legitimnek tűnik. A remény abban áll, hogy kapcsolatba lép a hamis termékkel, és végül feladja a magáninformációkat, ideértve a felhasználóneveket, jelszavakat, a pénzügyi számlainformációkat vagy bármi mást, amely felhasználható pénz vagy személyazonosság ellopására..

Számos adathalász webhely található odakint, és valójában a Google Átláthatósági Jelentése szerint az adathalász webhelyek sokkal gyakoribb csalárd tevékenység az interneten, mint a rosszindulatú szoftverekkel foglalkozó webhelyek. Valójában az adathalász webhelyek száma meghaladja a 8 és 1 közötti rosszindulatú programok helyét, azaz sokkal valószínűbb, hogy olyan adathalász webhelyekkel találkozik, amelyek célja valódi megjelenés és az adatok eltulajdonítása, mint egy olyan webhelyen, amelyen rosszindulatú szoftvert telepít a számítógépére..

Így nézhet ki egy hamis PayPal webhely:

6 általános Paypal-csalás és hogyan lehet elkerülni őket

Gyorsan észre fogod venni, hogy ez a csaló webhely pontosan úgy néz ki, mint a PayPal webhelyének régi verziója. A részletek áttekintése nélkül könnyen becsapódhat arra, hogy gondolkodjon ez a webhely valódi. De vannak olyan módszerek, amelyekkel elkerülhető az ilyen adathalász webhelyek csapdájának esése.

Ezenkívül az adathalász csalásokra is figyelnie kell, promóciós vagy megosztott közösségi médiabejegyzések formájában. A TNW arról számolt be, hogy egy ilyen csalással a Twitter megengedte a terjesztést, ahol a csaló hirdetési helyet vásárolt, és úgy tett, mintha hivatalos (bár nem ellenőrzött) Twitter alkalmazott lenne, aki lehetőséget kínál a felhasználók számára egy Twitter által támogatott nyereményjáték nyerésére..

6 általános Paypal-csalás és hogyan lehet elkerülni őket

A csalás az embereket egy adathalász weboldalra irányította, amelyet úgy tervezték, hogy valódi twitter oldalnak tűnjön. A végső cél az volt, hogy a felhasználó beírja felhasználónevét és jelszavát az űrlapba, amely valójában nem jelentkezik be a PayPalba, hanem személyes információkat gyűjt..

Hogyan kerüljük el a PayPal adathalász webhelyekkel kapcsolatos csalásokat és a közösségi médiabejegyzéseket

Először, a legegyszerűbb módszer annak meghatározására, hogy a megfelelő PayPal webhelyen van-e, ellenőrizze a webcímet az URL-címsorban:

6 általános Paypal-csalás és hogyan lehet elkerülni őket

Vegye figyelembe, hogy a webcím a következő: „security-paypal-center.com”. Ez nem egy igazi PayPal-cím. A hivatalos PayPal cím: “paypal.com”. Bármely más verzió valószínűleg csalás. Ezenkívül a PayPal nem használ egyedi regionális alapú domaineket, például az Egyesült Királyságban a „co.uk” vagy Japánban a „co.jp”. Az összes többi változat automatikusan átirányítja a (z) „www.paypal.com” kezdődő URL-re.

Ezután ellenőrizze a weboldal tanúsítási állapotát. A fenti példában észreveszi, hogy az URL mellett nincs zárjelzés. Ez azt jelzi, hogy a webhely nem rendelkezik HTTPS (vagy SSL) tanúsítvánnyal. Jelenleg a legális webhelyek és vállalkozások SSL tanúsítvánnyal és HTTPS titkosítással rendelkeznek.

Ha a jelen PayPal-webhely nem rendelkezik zárjelzéssel, ne bízzon benne. Valószínűleg adathalász webhely. Noha a PayPal jelenleg nem rendelkezik a leghatékonyabb védelemmel az adathalász webhelyek ellen, egy kibővített érvényesítési tanúsítvánnyal (amely a zár nevével együtt felfedi a szervezet nevét), továbbra is ellenőrizheti a tanúsítványt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a PayPal.com jogszerűen tulajdonosa-e..

 • Kattintson a zár szimbólumra
 • Kattintson Bizonyítvány
 • Kattintson a Részletek lap
 • Alatt Terület, kattintson Tantárgy

Ellenőrizze az itt felsorolt ​​részleteket. A következő információkat kell látnia, vagy valami hasonlót:

6 általános Paypal-csalás és hogyan lehet elkerülni őket

Ha az információ rendkívül eltérőnek tűnik, vagy nem áll rendelkezésre információ, akkor valószínűleg egy adathalász webhelyen tartózkodik, és azonnal bezárnia kell a fület.

4. Hamis hiperhivatkozás-átverés

A hamis webcím-csalások más típusú csalások részeként is megjelenhetnek, beleértve az e-mailes csalásokat, és nyilvánvalóan az adathalász webhely részeként. Előfordulhat azonban, hogy egyes internetes tolvajok hamis hiperhivatkozásokat hoznak létre, amelyek célja a szövegben legitimnek tűnnek, de a tényleges URL hamis.

Amint azt korábban tárgyaltuk, egy hiperhivatkozási szöveg bármit megmondhat, amit szeretnénk.

Hogyan kerüljük el a hiperhivatkozásos csalásokat

A hiperlink-csalások viszonylag könnyen elkerülhetők, és egy egyszerű lépés van: Egy személyi számítógépen vagy asztalon vigye az egérmutatót egy feltételezett link fölé, mielőtt rákattintana. Ezzel megjelenik a tényleges hiperhivatkozás URL-je a böngésző ablakában.

6 általános Paypal-csalás és hogyan lehet elkerülni őket

Egy mobil eszközön hosszan nyomja meg a linket, hogy felfedje az URL-t, amelyre valójában eljuttatott neked.

  Mik azok a szuper sütik és hogyan lehet azokat eltávolítani?

Ha a hiperhivatkozás a megadott céltól eltérő helyre vezet, vagy egyértelműen nem hivatkozik a PayPal-ra, ne kattintson rá.

5. Hamis jótékonysági és befektetési lehetőségek

A csalók általában arra koncentrálnak, hogy megpróbálják játszani az egyes áldozatok érzelmeit. Bizonyos esetekben ez magában foglalhatja a szánalom vagy kapzsiság érzését. Vagy az okozhatja, hogy egyes áldozatok a PayPal-csalásokba járnak anélkül, hogy figyelembe veszik a következményeket.

A hamis jótékonysági szervezetek időnként felbukkannak egy tragédia után, vagy ha egyszer a csalók elegendő információt szereznek az áldozatokról, hogy megpróbálják őket hamis jótékonysági csalással megcélozni. Ezekben a helyzetekben a hamis jótékonysági szervezetnek lehet webhelye, vagy egyszerűen csak információkat kell küldenie az interneten keresztül, és fizetést kell kérnie PayPal vagy más módon.

Eközben a 419-es vagy a nigériai herceg stílusú csalásokhoz hasonló hamis befektetési lehetőségek megpróbálják meggyőzni a potenciális áldozatokat arról, hogy egy látszólag kicsi befektetés nagy haszonnal járhat..

Hogyan lehet elkerülni a hamis jótékonysági szervezeteket és a befektetési lehetőségeket

Emlékszel a „túl jó ahhoz, hogy igaz legyen” régi mondatra? Ez mindig érvényes a befektetési lehetőségekre. Bárki, aki nagy haszonnal jár a látszólag kevés befektetésért, emelje fel a riasztást.

Ha gyanús kinézetű, „túl jó ahhoz, hogy igaz legyen” befektetési lehetőséget kap, amelyben felszólítja a PayPal fizetés elküldésére, tegye a következőket:

 • A BBB (Better Business Bureau) segítségével keresse meg a társaságot. A rossz minősítések, vagy egy nem létező vállalat a piros zászlót jelentik.
 • Ha nem találja a társaság létezését a BBB-n keresztül, végezzen név szerint alapvető Google-keresést, és keressen fórumokat vagy más helyeket, ahol beszélt. Az információ hiánya szintén egy piros zászló, és természetesen a negatív információknak jelezniük kell, hogy nem megbízható befektetési lehetőség

Jótékonysági tevékenységekhez maga a PayPal javasolja a következő webhelyek egyikének használatát:

 • http://www.charitynavigator.org
 • http://www.bbb.org/us/charity
 • http://www.charitywatch.org/

Vegye figyelembe, hogy az olyan jótékonysági tevékenységek, amelyek ezen tényezők egyikén sem ellenőrizhetők, valószínűleg nem valódi jótékonysági tevékenységek. A jótékonysági szervezeteket nyilvántartásba kell venni a kormánynál, így ha nem talál információt róla, akkor legjobb, ha elkerüli a pénz adományozását. Valószínű, hogy rengeteg hivatalos és megbízható jótékonysági szervezet gyűjt pénzt ugyanezen okból.

6. Túlfizetési csalások és feltörött PayPal-fiókos csalások)

Ez egy átverés, amelyet a PayPal szolgáltatóknak kell aggódniuk. A túlfizetési csalás így működik:

 • Ön egy terméket vagy szolgáltatást elad magánszemélynek vagy „vállalkozásnak”
 • A vevő fizetést küld, de túl sokat küld
 • A vevő ezt követően kéri, hogy adja vissza a különbözetet számukra, gyakran arra kérve, hogy térjen vissza a pénzre egy másik számlára

Ez elég ártalmatlannak tűnik, de valószínű, hogy a vevő csaló művész, aki arra törekszik, hogy pénzt fizessen nekik egy ellopott fizetési számláról. Lehetséges, hogy a vevő ellopott hitelkártyát vagy egyéb banki információkat használt a hamis vásárláshoz, majd kérte, hogy térjen vissza ennek a pénznek egy részét. Ebben az esetben a vevő nemcsak illegálisan megszerzett terméket vagy szolgáltatást kap, hanem visszatéríti azt a pénzt is, amelyet egy másik számlára helyez el, amelyet később valószínűleg nem lehet nyomon követni..

Az eladók számára ez a legnagyobb probléma: Ha a valódi számlatulajdonos csalárd tevékenységet jelentett, a PayPal törölheti a kapott befizetést, és visszatérítheti a pénzt a jogos tulajdonosnak. Ha ez megtörténik, akkor mind a pénz, mind az eladott termék kiürül.

Ennek egy másik részhalmaza a feltört fiókok átverése. Ebben a helyzetben a vevő fizetni egy feltört PayPal számlával. A vevő megkapja a terméket, de lehet, hogy kénytelen lesz visszatéríteni a fizetést a tényleges számlatulajdonosnak. Ebben az esetben elveszíti mind az elemet, mind a fizetett pénzt.

Hogyan kerüljük el a túlfizetési csalásokat

A jogszerű vásárlók ritkán fizetnek túl, tehát ha túlfizetést kapnak, akkor valószínűleg csalás. Ha ez történik, a pénz visszatérítése helyett teljes egészében törölje a megrendelést, és ne szállítsa a terméket. Ezenkívül soha ne térítse vissza a fizetést olyan számlára, amely eltér az eredeti kifizetéstől.

Hogyan kerüljük el a feltört fiókkal kapcsolatos csalásokat

Szinte lehetetlen megmondani, mikor egy vevő feltört egy fiókot. Ez is kevés ahhoz, hogy elkerüljük ezt vagy elkerüljük a helyzetet. A vásárlói számlainformációk és a termékek kiszállítási helyének eltérése normális.

A legjobb megoldás az, ha közvetlenül kapcsolatba lép a PayPal-lal. A PayPal kereskedőkkel szembeni csalás elleni védelmet kínál minden olyan eladó számára, aki a PayPalt használja. Ha úgy gondolja, hogy a fizetési számla adatai nem megfelelőek, és a kért szállítási cím gyanúsnak tűnik, vegye fel a kapcsolatot a PayPal-lal. A vállalat kivizsgálja a problémát, és kapcsolatba lép a vevővel az információk ellenőrzése céljából. Az is legjobb, ha az elemek szállítását késleltetjük, amíg a probléma megoldódik.

Érdemes lehet kapcsolatba lépni a vásárlóval közvetlenül a PayPal-fiókhoz társított e-mail címen is, hogy ellenőrizze a fiók és a vevő egyezését.

A PayPal tanácsokat és információkat nyújt más típusú csalásokról és azok elkerülésének módjáról itt és itt.

Önnek is tetszeni foghat az identitáslopás elleni védelemTéves személyazonosság, szövetségi bűncselekmények: a személyazonosság-lopások és a feltételezések elrettentésének törvényIdentitás lopások elleni védelmeHogyan lehet bejelenteni a személyi lopások védelmétIdentitási lopások-csalások: Hogyan észlelhetők és kerülhetők el azok személyazonosság-lopás elleni védelemAirport vezeték nélküli hálózatok – nem olyan biztonságos, mint gondolnád

About the author

Comments

 1. udsz magyarul, akkor érdemes figyelmedbe ajánlani ezt a cikket, amely arról szól, hogy hogyan lehet elkerülni a PayPal-csalásokat. A PayPal egy nagyon népszerű online fizetési rendszer, de sajnos a csalók is gyakran megcélozzák. Az ilyen csalások általában e-mailek, adathalász webhelyek, rosszindulatú hirdetések, gyanús linkek és egyéb formájában érkeznek, és céljuk az, hogy rácsapják a felhasználókat a magán adatok, például felhasználónevek és jelszavak feladására, vagy a fizetések jogellenes gyűjtésére. A cikk hat általános PayPal-csalást sorol fel, és tanácsokat ad arra, hogyan kerülheted el őket. Ha rendszeres PayPal-felhasználó vagy, akkor mindenképpen érdemes elolvasnod ezt a cikket, hogy megvédhesd magad a csalásoktól.

Comments are closed.