Hogyan állíthat be hitelcsalási figyelmeztetéseket vagy hiteljelzőket

A hitelcsalásokkal kapcsolatos riasztások vagy hiteljelzők létrehozása (1)

A csalási figyelmeztetés vagy a hiteljelző felhelyezése a hiteljelentésre az egyik első lépés, amelyet meg kell tennie, ha gyanítja, hogy valaki megkísérel nyitni hitelszámlákat az Ön nevében. A helyzettől függően lehet, hogy be kell fizetnie a hitelfagyasztást is, hogy enyhítse a hitelképesség-lopáshoz kapcsolódó egyes kockázatokat..

Az alábbiakban áttekintjük, hogyan lehet zászlót helyezni a társadalombiztosítási számra a hitelintézeteknél. Azt is megvizsgáljuk, hogy milyen típusú hiteljelzőkre lenne szüksége, és hogyan lehetne biztosítani, hogy ne kerüljön új fiókok megnyitása a nevedre.

Mik a hitelcsalásokkal kapcsolatos figyelmeztetések vagy a hitel zászlók??

A hitelcsalásokkal kapcsolatos figyelmeztetések, amelyeket néha „hitel zászlóknak” is hívnak, a hitelinformációs ügynökségeknél elhelyezett figyelmeztetések. Ezek a figyelmeztetések tudatják az ügynökségeket, hogy személyazonosság-lopás vagy hitelcsalás veszélyét fenyegeti, vagy jelenleg fennáll. Amikor Equifax, Transunion vagy Experian csalásjelzést ad ki, az adatszolgáltató két kulcsfontosságú dolgot fog tenni:

 • Értesítse a többi hitelinformációs ügynökséget, hogy csalásokkal járhat az Ön számláján
 • Tájékoztassa a hitelezőket, hogy esetleg további lépéseket kell tenniük, mielőtt ellenőrizni és új számlákat nyitna meg a nevén

Bármelyik hiteljelentő ügynökségnél ingyen elhelyezhet hiteljelzőt vagy csalási figyelmeztetést. Ezenkívül nem számítunk fel díjat az extra lépésekért, amelyeket a hitelezők megtesznek az új fiókok ellenőrzése érdekében.

Ha úgy gondolja, hogy személyazonossági csalás áldozata lett, azonnal értesítenie kell a három fő hitelminősítő intézetet. Minden ügynökség elfogadja a csalásokkal kapcsolatos figyelmeztetéseket, mindaddig, amíg Ön megadja a szükséges információkat (társadalombiztosítási szám és esetleg egyéb személyes azonosító információk).

Sajnos valamely transzunioni vagy tapasztalati csalási riasztás kérése csak részleges megoldás. A hiteljelentési jelzők csak arra kérik a hitelezőket, hogy fontolják meg az óvatosságot, ha új számlákat nyitnak meg a nevükben. Ha komolyan aggódik a hitelkártya-csalások miatt, akkor a legjobb, ha a hitelkártya befagyasztását teljes mértékben igényli, majd feliratkozik a hitel-figyelő szolgáltatásra.

Mi az a hiteljelentés??

A hiteljelentés egy olyan dokumentum, amely információkat tartalmaz a hitelképességéről. A hiteljelentések tartalmazzák:

 • Jelenlegi és korábbi címek
 • A jelenlegi és a korábbi alkalmazási helyek
 • Nyitott hitelszámlák (hitelkártyák, autó kölcsönök, lakáshitelek, hallgatói kölcsönök stb.)
 • Zárt hitelszámlák
 • Kemény hitelkérelmek
 • Kedvezményes hitelkérelmek
 • Gyűjtések (általában miután egy hitelszámlát túl sokáig fizetés nélkül hagytak, és behajtották a beszedési ügynökséghez)
 • Nyilvános kérdések, amelyek befolyásolhatják a hitelképességet (például csődök és jogi határozatok)

Amikor hiteljelzőt helyez a hitelinformációs jelentésére, az a szándék, hogy megóvja ezeket az információkat attól, hogy személyazonosság-lopás után visszaéljenek velük. Amikor új számlákat nyitnak meg a nevükben, azok végül megjelennek a hiteljelentésben.

Ha látja, hogy néz ki csalárd fiókok vagy kérések a fiókjában, akkor azonnal kérjen csalási figyelmeztetést.

Hogyan lehet zászlót helyezni a társadalombiztosítási számra vagy a hiteljelentésre

Néhány módon megjelölheti a társadalombiztosítási számát. Ennek elsődleges módja egy csalással kapcsolatos figyelmeztetés, amely extra védelmet vezet be azok számára, akik megpróbálják elérni vagy használni az Ön társadalombiztosítási számát vagy más, a hitelhez kapcsolódó magánszámla adatait..

Ahhoz, hogy a három hitelintézet bármelyikébe hitelkártyát vagy csalási figyelmeztetést kapjon, tegye a következőket:

 1. Vegye fel a kapcsolatot a három hitelinformációs ügynökség egyikével (Transunion, Equifax vagy Experian). Hívhat vagy e-mailen is, de azt javasoljuk, hogy használja az online jelentési lehetőségeket, amelyeket minden szolgáltatás elérhetővé tesz.
 2. Néhány nap múlva kérdezze meg a másik két hitelintézetet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megkapták-e a csalási figyelmeztetést is.
 3. Frissítse adatait az egyes hitelminősítő intézetekkel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy kapcsolatba lépnek Önnel, ha valami felmerül, vagy a riasztás szokatlan tevékenységet vált ki.

A következő információkkal veheti fel a kapcsolatot a hitelinformációs ügynökségekkel:

AgencyOnline jelentéskészítő eszközTelefonszámkezelési cím
Experian Kattints ide (888) 397-3742 Experian Fogyasztói Csalások Osztálya
P.O. 9554 rovat
Allen, TX 75013
TransUnion Kattints ide (800) 916-8800 A TransUnion csalás áldozatainak segítése
P.O. 2000
Chester, PA 19016
Equifax Kattints ide (800) 525-6285 Equifax Information Services LLC
P.O. 105069 rovat
Atlanta, GA 30348-5069

Mint korábban kifejtettük, csak egy hitelinformációs ügynökséggel kell kapcsolatba lépnie. A törvény szerint az ügynökségeknek egy csalással kapcsolatos riasztás felállítása után kapcsolatba kell lépniük a többi ügynökséggel. Ez megkönnyíti az életét, mivel ezt csak egyszer kell megtennie.

A csalások figyelmeztető jelzéseinek típusai

Minden hitelinformációs ügynökség lehetővé teszi három csalásjelzés egyikének beállítását:

 • Kezdeti csalási figyelmeztetés
 • Bővített csalási figyelmeztetés
 • Aktív katonai csalási figyelmeztetés

Minden csalási figyelmeztetés más célt szolgál. Fontos eldönteni, hogy helyzete megköveteli-e ezen lehetőségek valamelyikét. Nem valószínű, hogy többféle csalás-riasztást hozhat létre egy-egy számlán, így ha nem biztos benne, melyikre van szüksége, akkor érdemes felvenni a kapcsolatot a hitelinformációs ügynökségekkel, például a Experiannel, és leírni a helyzetét. , és hagyja, hogy segítsen nekik abban, hogy eldöntsék, hogyan kell a legjobban folytatni.

Fedezzük fel részletesebben az ilyen típusú figyelmeztetéseket.

Kezdeti csalási figyelmeztetés

A kezdeti csalási figyelmeztetés a hiteljelentésében található megjelölés, amely arra szólítja fel a többi hitelinformációs ügynökséget, hogy ellenőrizze az információkat minden olyan esetben, amikor a hitel meghosszabbítására irányuló kérelem érkezik..

A kezdeti csalási figyelmeztetések csak 90 napig tartanak. Ha hosszabb lejáratú hiteljelzőre van szüksége, akkor kiterjesztett csalásjelzésre van szüksége.

Bővített csalási figyelmeztetés

A meghosszabbított csalási figyelmeztetés a kezdeti csalási figyelmeztetés összes előnyeit hordozza, de 7 évig is fennállhat.

Bármikor eltávolíthatja ezt a csalási figyelmeztetést a hiteljelentéséből. Ez jó lehetőség, ha súlyos személyazonosság-lopást tapasztalt, amelynek megoldása hosszabb időt vehet igénybe.

Aktív katonai csalási figyelmeztetés (aktív szolgálati figyelmeztetés)

Az aktív szolgálati riasztást azoknak a katonaságnak a tagjai számára tervezték, akik hosszabb ideig tengerentúlon álltak. A telepített szolgáltatási tagok ilyen típusú figyelmeztető jelzést adhatnak a hitelképességükre, hogy csökkentsék a személyazonosság-lopás kockázatát.

Ahhoz, hogy aktív vészjelzést szerezzen a hiteljelentésében, ugyanazokat a lépéseket kell követnie, mint a kezdeti vagy hosszabb csalási figyelmeztetés beszerzésekor, hanem inkább az aktív vészjelzést kérnie kell.

Az aktív katonai csalásokról szóló riasztások 1 évig tartanak, amíg újratelepítik őket. Ez a csalási figyelmeztetés ugyanakkor eltávolítja az Ön nevét az előre átvizsgált hitelkártya-marketing ajánlatokból 2 évre.

Csalásfigyelmeztetések a gyermekek számára, és hogyan ellenőrizheti gyermekének hiteljelentését

A gyermekek a személyazonosság-lopás leggyakoribb áldozatai. Sajnos sok szülő nem veszi észre, hogy gyermekeik információit ellopták és visszaéltek, amíg gyermekeik felnőtté nem válnak, és először nem ellenőrzik hitelképességüket. Ezenkívül sok gyermek személyazonosságát ellopták és visszaélésszerűen használják felnőtt családtagok vagy barátok, ami a kérdést még rosszabbá teszi.

Ha kiskorú gyermekének van hitelinformáció-jelentése, ez egy hatalmas piros zászló és jó jelzés a gyermek személyazonosságának ellopására!

Egyszerűen fogalmazva: nem fogja tudni, hogy kell-e aggódnia a gyermek személyazonosságának eltulajdonítása iránt, amíg nem ellenőrzi, hogy megbizonyosodik-e, hogy gyermekének van-e hiteljelentése, és megvizsgálja, hogy milyen információk vannak rajta. És még akkor sem, ha nem talál jelentést, jó ötlet lehet létrehozni egy jelentést, majd jóváírást befagyasztani a jelentésre a jövőbeni visszaélések megakadályozása érdekében.

A 14-17 éves kiskorúak bármelyik hitelinformációs ügynökségnél felvehetik a kapcsolatot a saját hiteljelentésükkel. A 18 év alatti gyermekek szülei ezt bármikor megtehetik.

Így ellenőrizheti gyermeke hitelképességéről szóló jelentését

Ellenőrizze gyermekének hiteljelentését Equifax és Experian, csináld a következőt:

 1. Vegye fel a kapcsolatot a hitelinformációs ügynökségek egyikével és magyarázza el, hogy be kell szereznie a kiskorú gyermek hiteljelentését.
 2. Adja meg a szükséges azonosítót: a kormány által kiállított személyi igazolvány, például egy járművezetői engedély; cím igazolása; másolja a gyermek születési anyakönyvi kivonatát és társadalombiztosítási kártyáját; a gyermek teljes neve, beleértve a középtávot és a generációt (Jr. III, stb.); a gyermek születési ideje; és az elmúlt két év korábbi címei).
 3. Küldje el vagy faxon továbbítsa a szükséges dokumentációt a hitelinformációs ügynökségnek a talált levelezési címekkel. Megjegyzés: Az Equifax esetében a „- Kiskorú gyermek” szöveget adja hozzá a cégnévhez, hogy gyorsabban érje el a megfelelő osztályt.

Ellenőrizze gyermekének hiteljelentését TransUnion, csináld a következőt:

 1. Használja a Transunion gyermek személyazonosság-lopásának kérdőívét.
 2. Ha a Transunion úgy találja, hogy a hiteljelentés nyitva áll a gyermeke számára, akkor további információt fog kérni személyazonosságának igazolására. Ezeket az információkat a fent leírt postai cím segítségével lehet benyújtani, vagy Transunion faxszámmal, ha a Transunion ezt biztosítja.

Mik a csalás figyelmeztetésének hátrányai??

A csalás figyelmeztetésének aktiválása problémákat okoz, ha megszokott egy elektronikai áruházba sétálni, feliratkozni a csodálatos „később nem fizetnek később” hitelre, és új nagyképernyős TV-vel sétálhat ki az üzletből..

Aktív csalási figyelmeztetés esetén a munkahelyi vagy otthoni telefonon elérhetőnek kell lennie a hitelszámla megnyitásának jóváhagyásához. Nem nagy ügy. Ehhez csak egy rövid késedelemre van szükség az azonnali kielégítéséhez és a visszahíváshoz az új számlát engedélyező hitelintézethez.

Ha így tudsz élni, akkor csalással kapcsolatos figyelmeztetés feltüntetése hitelén segít megvédeni téged bizonyos helyzetekben.

JEGYZET: Óvatosnak kell lennie, ha éppen házat kölcsönre vagy refinanszírozásra kíván pályázni. Tudassa brókerjével, hogy a csalás figyelmeztetése van a helyén, mert megpróbálja megvédeni magát a csalásoktól.

Ráadásul a csalás figyelmeztetése nem okoz problémát a jelenlegi hitelkártyával, bank- vagy hitelszámláddal. Az új hitelszámlákra összpontosít, nem azokra, amelyeket már nyitott.

Hogyan lehet eltávolítani a csalási figyelmeztetést a hiteljelentésről

Ha úgy dönt, hogy el akarja távolítani a csalási figyelmeztetést az Equifax, az Experian vagy a Transunion jóváírási jelentéseiben, akkor írásban kérnie kell annak eltávolítását..

Meg kell adnia a következőket:

 • Név
 • Társadalombiztosítási szám
 • A jelenlegi és az előző cím
 • Születési dátum
 • Telefonszám

Ezt az információt el kell küldenie annak a hitelintézetnek a csalási osztályához, ahol a riasztást elhelyezték. Javasoljuk továbbá hitelesített levél vagy éjszakai szállítás használatát. Szeretné nyomon követni egy olyan levelet, amelyben minden kritikus adat megtalálható. Azt is várhatja, hogy a figyelmeztető jelzés lejárjon 90 napig.

Esetleg Ön is érdekelhetiIdentity Theft ProtectionFraud elérhetőségeit a hitelintézetek számára - Experian, Equifax, TransUnionIdentity Theft ProtectionHasználhatsz bejelentést egy ScamIdentity Theft ProtectionIdentitáslopás-csalásokról: Hogyan lehet észrevenni és elkerülni őketIdentity Theft ProtectionAirport vezeték nélküli hálózatok - nem olyan biztonságos, mint gondolnád

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

Adblock
detector