Hogyan lehet befagyasztani a hitelképességét?

Hogyan lehet befagyasztani a hitelképességét?

A hiteljelentés befagyasztása megnehezíti a csalók számára, hogy kölcsönöket vagy egyéb finanszírozást vegyenek fel a nevükben.

Az adatvédelemmel kapcsolatos aggodalmak és az érzékeny pénzügyi információkat megcélzó hackerek növekvő veszélye miatt fontosabb, mint valaha, a biztonsági eszközöket, például a hitelfagyasztást használni..

Ebben a cikkben megvizsgáljuk a hitelfájl befagyasztásának fő okait, a befagyasztás alkalmazását mind a három amerikai hitelintézetnél, a hitelbefagyasztásra vonatkozó különféle törvényeket, valamint a hiteljelentés befagyasztásának időpontját és miként..

Miért kell alkalmazni a hitelfagyasztást??

A hitel-befagyasztás alkalmazása megakadályozhatja, hogy bárki más vegyen fel hitelmegállapodásokat az Ön nevében.

A csalásokkal szembeni hitel-befagyasztás elképzelése már régóta fennáll, ám ez az esemény egyre inkább az Equifax 2017. évi súlyos adatsértéséről szóló jelentések után vált be..

Az Equifax szivárgás során 150 millió felhasználó adatait szerezték meg a társaság szerverein található kiberisztikus után. Az ellopott információk tartalmazták a neveket és a társadalombiztosítási számokat - pontosan azoknak a részleteknek, amelyeknek a bűnözőknek új hitelkeretet kell nyitniuk az Ön nevében.

A csalás elleni biztonság a befagyasztás leggyakoribb oka, de nem ez az egyetlen. Egyesek a hitel-befagyasztást felhasználják a kiadások ellenőrzéséhez és megakadályozzák magukat abban, hogy impulzív módon használják fel a hitelt új vásárlásokhoz.

Hogyan működik a hitel-befagyasztás??

A hitelfajta biztonsági befagyasztása személyazonosító tolvajt jelent, még akkor is, ha a neve, címe, társadalombiztosítási száma, születési ideje és így tovább van, nem fog új kölcsönöket és hitelt szerezni a nevében. Ennek oka az, hogy a hitelezőknek, kiskereskedőknek, közműveknek és más vállalkozásoknak hozzáférniük kell egy hiteljelentéshez az új hitelek, kölcsönök és pénzügyi szolgáltatások áttekintése és jóváhagyása érdekében.

A hitel-befagyasztás beállításakor egyedi PIN-kódot kap, vagy egy egyedi jelszóval rendelkező fiókot állít fel a hitelfájlhoz. Anélkül, hogy felhatalmazná a hitelintézetet arra, hogy megszüntesse a befagyasztást egyedi PIN-kódjával vagy jelszavával, a hitelezők nem férhetnek hozzá az Ön fájljához vagy új hitelképességet nyithatnak meg..

A hitel-befagyasztás csak blokkolja az új hitelkeretek megnyitását. Azok a hitelezők, akikkel jelenleg fennálló megállapodása van, beleértve hitelkártya-társaságokat, banki kölcsönöket vagy üzletkártyákat, láthatják a hitelfájlját. Bizonyos bűnüldöző szervek és más kormányzati szervek továbbra is hozzáférhetnek a hitelképességi jelentéséhez és pontozhatják a hitel-befagyasztást. Továbbra is használhat meglévő hitelkártyákat vagy tároló kártyákat.

A fájl és a hitelképesség pontszáma szintén frissül a hitelfelvételi és visszafizetési magatartással, amíg a befagyasztás a helyén van.

Milyen költségekkel jár a hitel-befagyasztás??

A 3 fő hitelképesség-ügynökség korábban díjat számított fel a hitel-befagyasztás alkalmazásáért, a költségek az államtól függően változtak.

2018. szeptember 21-én az új gazdasági növekedésről, a szabályozás megkönnyítéséről és a fogyasztóvédelemről szóló törvény megváltoztatta a hitel-befagyasztás szabályait.

A három nagy hitelinformációs ügynökségnek - az Equifaxnek, az Experiannek és a TransUnionnak - mostantól kötelesek felajánlani Önnek a hitelfagyasztást.

A fogyasztók nemcsak szabadon fagyaszthatják meg hitelüket, hanem azok is, akik a hitel-befagyasztást alkalmazzák, meg is szüntethetik ezt a befagyasztást, és újra felhasználhatják azt, ahányszor ingyen akarnak..

Ki kérheti a hitel-befagyasztást??

Az új törvény lehetővé teszi bárki számára a hitel-befagyasztást. Még a 16 év alatti személyek is befagyaszthatják a hitelállományukat, ha a szülők a nevükben kérelmezik. A gyámok, konzervatívok és az érvényes meghatalmazással rendelkezők ingyenesen befagyaszthatják az eltartottaikat is..

Meddig tart egy hitel-befagyasztás?

Mind a négy állam kivételével a hitel-befagyasztást állandóan a helyén tartják, amíg a befagyasztás megszüntetésére vonatkozó kérelmet nem kéri.

A Fogyasztói Unió biztonsági fagyasztóvédelemről szóló útmutatója szerint a 4 állam, amelyek nem alkalmaznak automatikusan állandó fagyasztást, a következők:

 • Kentucky
 • South Dakota
 • Nebraska
 • Pennsylvania

Ha a fenti államok egyikében él, a fagyasztás automatikusan megszűnik 7 év elteltével. Ha azt akarja, hogy folyamatosan a helyén maradjon, beállíthat egy digitális naptárat, amely emlékezteti Önt, hogy az eredetileg beállítástól számított 7 évvel alkalmazza a jóváírást..

Milyen egyéb hitelfagyasztási törvényeket kell tudnia?

A hitel-befagyasztás iránti kérelemnél a hitelintézetnek egy munkanapon belül be kell állítania.

A hitelintézeteknek online vagy telefonon benyújtott kéréstől számított 1 órán belül be kell fagyasztani a fogyasztó számláját.

Hitelesített levélben benyújtott hitelfagyasztási kérelmek esetén az ügynökségnek három munkanapon belül el kell helyeznie vagy fel kell vetnie a befagyasztást.

A jelentés befagyasztásának folyamata az egyes hitelintézeteknél

Nincs elérhető az egyben lehetőség a hitelek befagyasztására a három különálló hitelhivatalnál, az Equifax, az Experian és a TransUnion. Ehelyett a fogyasztóknak minden ügynökséghez külön kell fordulniuk.

Ha azt akarja, hogy a hitel-befagyasztás hatékony legyen, fontos, hogy a fájlt mindhárom ügynökségnél befagyasztja. Az egyes hitelezők különböző ügynökségeket használnak az új hitel megnyitásakor, így mindig csalás veszélye áll fenn, ha a 3 fájl bármelyikét nyitva hagyja.

Online hitel-befagyasztás alkalmazása

A online befagyasztás alkalmazásához keresse fel a hitel-befagyasztási szolgáltatásokkal foglalkozó három irodaoldal mindegyikét:

Equifax: https://www.equifax.com/personal/credit-report-services/

Experian: https://www.experian.com/freeze/center.html

TransUnion: https://www.transunion.com/credit-freeze

A TransUnion egy olyan alkalmazást is kínál, amely letölthető az Apple AppStore-ból vagy a Google Play áruházból.

Hitel befagyasztása telefonon

Experian: Hívja az 1 888 397 3742 telefonszámot és adja meg a szükséges információkat.

Equifax: Hívja a (800) 349-9960 telefonszámot, és meg kell adnia társadalombiztosítási számát, utcáját és lakóhelyét. PIN-kódját elküldjük Önnek.

TransUnion: Hívja a TransUnion telefonszámot az 1-888-909-8872 telefonon, hogy kérje a hitel befagyasztását

Érdemes szem előtt tartani, hogy mindhárom hitelintézetnél nagy hívásmennyiség és hosszú telefonvárakozási idő tapasztalható meg a jelentős adatsértések után.

A hitel befagyasztása hitelesített levélben

Az alábbiakban felsoroljuk a hitelesített levélben történő jóváírás befagyasztására vonatkozó követelményeket.

Experian

Írj neki:

Experian biztonsági befagyasztása,
P.O. 9554 rovat.

Az Experiannek benyújtott írásbeli kérelmeknek tartalmazniuk kell a következőket:

 • A teljes neve és középső kezdőbetűje,
 • Születési dátum,
 • Az Ön szociális biztonsági száma,
 • Címek az elmúlt két évben,
 • Egy kormány által kiállított személyi igazolvány másolata,
 • Közüzemi számla, banki vagy biztosítási nyilatkozat másolata,

Equifax

Töltse le és töltse ki ezt az Equifax-hitel-befagyasztási űrlapot, és küldje el a következő címre:

Equifax Information Services LLC
P.O. Box 105788 Atlanta,
GA 30348-5788

Egy személyi azonosító példányt kell elküldenie, amely tartalmazza a társadalombiztosítási számát, például:

 • A társadalombiztosítási kártya másolata
 • A fizetési hely másolata, amely tartalmazza a társadalombiztosítási számát
 • W2 vagy 1099 űrlap másolata

Plusz egy dokumentum példányát, amely megerősíti az Ön jelenlegi címét, például:

 • A járművezetői engedély vagy az állami azonosító kártya másolata
 • A bérleti szerződés / ház okiratának másolata
 • A fizetési hely másolata a címmel
 • A közüzemi számla (gáz, elektromos, víz, kábel, lakossági telefonszámla) másolata

TransUnion

Írja be a TransUnion-hez a hitel-befagyasztási igényléshez az Ön személyi azonosítójának és társadalombiztosítási számának másolatát a következő címen:

TransUnion LLC
P.O. 2000
Chester, PA 19022-2000

Mikor és hogyan szabad befagyasztani a hitelképességét

Előfordulhat, hogy újból megnyitja a hitelfájlját új finanszírozás igénybevétele érdekében, például jelzálogkölcsön, autó kölcsön vagy hitelkártya.

Csakúgy, mint a jelentkezéskor, nincs mód a 3 akkor ezt csak megolvaszthatja.

A hitelfagyasztást a következő módokon oldhatja meg:

 • Távolítsa el a fagyasztást rögzített számú napra
 • Hozzáférést biztosít a hitelezőhöz, akihez igényel

A hitel-befagyasztás végleges megszüntetése szintén lehetőség, de ez nem valószínű, hogy szükséges, és nyitva hagyná a hitelállományát a csaláshoz.

Lehet, hogy tetszeni fog az identitáslopás elleni védelemA fogyasztói érdeklődés a hitelképességek ellenőrzése iránt 230 százalékkal ugrott fel egy évtized alatt. Ez az oka annak, hogy ez egy veszélyes tendenciaIdentitás lopás elleni védelemF csalás elérhetősége a hitelintézetek számára - Experian, Equifax, TransUnionIdentity Theft ProtectionHogyan lehet felismerni és elkerülni az eBay-csalásokatIdentitás lopás elleni védelemProtect posztumusz személyazonosság-lopás ellen

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 + = 72

Adblock
detector