Személyazonossági statisztikák és tények: 2023 – 2023

* Ezt a listát rendszeresen frissítik a legújabb személyazonossági statisztikákkal a 2023 – 2023-es statisztikákkal (valamint néhány korábbi statisztikával együtt). A mai napig több mint 50 személyazonosság-lopás tényét, ábráját és tendenciáját állítottuk össze sokféle forrásból és számos különböző országból.

Ahogy a világ folytatja könyörtelen útját minden dolog felé, az adatok egyre nagyobb mértékben vannak kitéve. Az egyes fogyasztók személyes adatai most már több tucat, ha nem több száz szerverre vonatkoznak szerte a világon. Ezzel egy kissé nyilvánvaló eredmény: a személyazonosság-lopás növekedése.

Az adatlopás nagy üzlet, bár 2023-ban volt jó hír. A Javelin Stratégia szerint a személyazonosság-lopás áldozatainak száma az Egyesült Államokban 15 százalékkal esett vissza, a 2023. évi 16,7 millió áldozatról a 2023-ban 14,4 millióra..

Ezenkívül a Javelin Strategy megállapította, hogy a gyermekek egyre inkább az identitáscsalás áldozatai. Noha a gyermekek régóta a szociális biztonsági számmal való visszaélés és a hitelkártya-csalás célpontja, a hatás egyre növekszik. A biztonsági cég megállapította, hogy 2023-ben több mint egymillió gyermek volt személyazonosság-lopás áldozata.

A 2023 és 2023 közötti személyazonossági statisztikák központi helyet foglaltak el a számítástechnikai bűnözés teljes területét felölelő sok statisztika és tény között. Miközben a ransomware nagyobb figyelmet szentel, addig a személyazonosság-lopás sokkal könnyebbé válik a pénzszerzésre. A társadalombiztosítási számokat, a hitelkártya-számokat és az egyéb személyi azonosító tényezőket ellophatják és eladhatják a sötét interneten, vagy a bűnözők felhasználhatják a gyors és egyszerű profitszerzésre..

Az alábbi személyazonosság-lopási statisztikák kategorizáltak annak érdekében, hogy jobban megértsék, hogyan és miért továbbra is ez a fenyegetés továbbra is problémát jelent a fogyasztók, a vállalkozások és a kormányok számára az egész világon.

Összefüggő: Kiberbiztonsági statisztikák

Növekvő kockázatok, kitettségek és veszteségértékek

Személyazonossági statisztikák és tények: 2023 - 2023Forrás: Javelin

Ahogyan a Javelin Stratégia legutóbbi identitáscsalás-tanulmányai mutatják, a személyazonosság-lopás nem szűnik meg. Bár az áldozatok száma 2023 elejére csökkent, más statisztikák is emelkedtek.

A számítógépes bűnözők továbbra is viszonylag könnyű hozzáférést biztosítani a fogyasztói adatokhoz. 2008 és 2023 között az Egyesült Államokban több mint 9600 bejelentett adat-megsértés történt, például több mint 10 milliárd nyilvántartást loptak el ebben az időszakban. A számok azt mutatják, hogy az adatlopások dagályának megsemmisítésére irányuló törekvésekkel ellentétben a tolvajok új módszereket tanulnak a védelem megkerülésére, míg a fogyasztók még nagyobb kockázatnak és az adatlopásnak vannak kitéve..

Összeállítottuk a legújabb személyazonossági statisztikák listáját:

 • Szerencsére az Egyesült Államok fogyasztóinak mindössze 5,66% -a vált személyazonosító csalás áldozatává, ami 2023-hoz képest csökken. (Forrás: Javelin stratégia)
 • A csalások általános csökkenése annak köszönhető, hogy az EMV chip-alapú hitelkártyákat inkább elfogadják, amelyeket a kártyabetétek nem tudnak lemásolni. (Forrás: Javelin stratégia)
 • Az amerikaiak sokkal nagyobb valószínűséggel válnak személyazonosság-lopás áldozatává, mint bárki más. 2016-ban több mint 791 millió személyazonosságot loptak el az Egyesült Államokban. Franciaország messze elmaradt a második helyen a 85 millió személyazonosság ellopásával. (Forrás: Symantec)
 • 143 millió amerikai fokozódott személyazonosság-lopás kockázatával, miután egy jelentős Equifax-csapás több millió társadalombiztosítási számot, születésnapot, címet és néhány vezetői engedélyszámot ellopott. (Forrás: A tarka bolond)
 • Az egyik kulcsfontosságú terület, amely az évek során sok új tevékenységet látott, a számlaátvétel, amely 2015-ben 61% -kal növekedett, összesen 1,4 millió eseményt eredményezve. A fiókátvitelek akkor fordulnak elő, amikor a tolvajok hozzáférhetnek valakinek a fiókjaihoz, és megváltoztatják a kapcsolattartási és biztonsági információkat. (Forrás: Javelin stratégia)
 • Szerencsére a számlaátvétel 2023 és 2023 között csökkent, a veszteségek 5,1 milliárd dollárról 4 milliárd dollárra estek. (Forrás: Javelin stratégia)
 • 2023-ban a mobilszámlák átvétele még tovább nőtt. 679 000 mobilszámla-átvétel történt, szemben a 380 000-rel 2023-ben. (Forrás: Javelin stratégia).
 • A számlaátvétel (ATO) több mint 2 milliárd dollár veszteséget eredményezett. (Forrás: Javelin stratégia)
 • A számla átvételén kívül az aktív közösségi média jelenléte 30% -kal nagyobb kockázattal jár, hogy a megnövekedett expozíció miatt csalás áldozatává váljon. (Forrás: Javelin stratégia)
 • A szociális média, például a Facebook, az Instagram és a Snapchat 46% -kal nagyobb kockázattal jár a számlaátvétel és a csalás szempontjából, mint a közösségi hálózatokon nem aktívak. (Forrás: Javelin stratégia)
 • Az Identity Theft Resource Center szerint évente 1,3 millió gyermek nyilvántartást lopnak. (Forrás: Személyi lopás erőforrás központja)
 • Azon személyek meglepő 13% -a, akik személyazonosság-lopást jelentettek a bűnüldözésnek nem szeretne egy rendőrségi jelentést. (Forrás: FTC)
 • A személyazonossággal való visszaéléssel kapcsolatos panaszok legtöbbje (61%) 30 és 59 év közöttiek.Forrás: FTC)
 • A személyazonosság-lopások bejelentőinek száma 2014 és 2016 között több mint 37% -kal nőtt. (Forrás: FTC)
 • Annak ellenére, hogy az adatvédelem igazoltan növekszik, a fogyasztók 75% -a nem használ VPN-t a WiFi-kapcsolatok védelmére. (Forrás: Symantec)
 • A meglévő nem kártyás csalás és a számlák átvétele mind 2023-ben növekedett. 2023-ban egy millió további fogyasztó lett áldozat. (Forrás: Javelin stratégia)
 • Az összes fogyasztó meglehetősen nagy, 6,64 százaléka volt személyazonossági csalás áldozata 2023-ben. (Forrás: Javelin stratégia)
  Csalások elérhetősége a hitelintézetek számára - Experian, Equifax, TransUnion

symantec személyazonosság-lopásForrás: Symantec

 • A Symantec azt is megjegyzi, hogy a fogyasztók 87% -a személyes adatait nyitva hagyta e-mailekhez, bankszámlákhoz vagy pénzügyi információkhoz való hozzáférés során, ez egy másik probléma, amelyet a VPN használata enyhíthet. (Forrás: Symantec)
 • A személyes WiFi védelem hiánya egybeesik azzal a ténnyel, hogy a fogyasztók 60% -a úgy érzi, mintha a nyilvános WiFi használatakor személyes adataik biztonságban lennének. (Forrás: Symantec)
 • Az ausztrál fizetési hálózat 2023. évi jelentése rámutatott, hogy az 55 éven felüli emberek a telefonos és e-mail csalások általános célpontjai, és egyre inkább a közösségi médián keresztül folytatott csalások célpontjai. (Forrás: Ausztrál fizetési hálózat)
 • A Consumer Sentinel Network (CSN), amely adatokat gyűjt az FTC-től és az Egyesült Államok helyi rendészeti szerveitől, megállapította, hogy a rendszerben nyilvántartott több mint 3 millió bűncselekmény 13% -át személyazonosság-lopás jelentette. Ez a szám csak a csalók (valamivel több mint 13%) és az adósságbehajtási panaszok (28%) mögött volt. (Forrás: FTC)
 • 2016-ban az „adatlopás” továbbra is a felelős a legjobban ellopott személyazonosságért és az adatsértések fő okaért (közel 92 százalék). (Forrás: Symantec)
 • A CSID-felmérés szerint a kisvállalkozások 52% -a nem fektet be az internetes kockázat csökkentésébe, hisz abban, hogy nem tárol semmilyen személyes információt. Mindamellett 68% legalább egy e-mail címet tárol, amely a hackerek egyik potenciális belépési vektora. (Forrás: CSID
 • A CSID azt is megállapította, hogy a megkérdezett kisvállalkozások 31% -a nem tesz aktív intézkedéseket a számítógépes kockázatok enyhítésére, például az adatok megsértését és a hackelést. (Forrás: CSID)
 • Az Equifax Kanada szerint a millenniumi évek a fő célpont a csalók számára. Az összes csalás iránti kérelem csaknem fele 18 és 34 év közötti személyek. (Forrás: Equifax)
 • Egy tapasztalati felmérés szerint az amerikai felnőttek fele úgy gondolja, hogy a személyazonosság-tolvajok nem érdekli a rossz hitelképességű embereket. (Forrás: Experian)
  Intelius Identity Protect felülvizsgálat

symantec személyazonosság-lopásForrás: Symantec

 • Az Egyesült Államokban a felmérésben részt vevő felnőttek 43% -a elismeri, hogy online vásárol nyilvános WiFi-n keresztül. (Forrás: Experian)
 • Az USA-ban a megkérdezett felnőttek 33% -a elismeri, hogy megosztja fiókneveit és jelszavaikat másokkal. (Forrás: Experian)
 • Cifas bejelentette, hogy az identitáscsalás az Egyesült Királyságban eléri a „járványszintet”, és a csalási események napi 500 arányban fordulnak elő. (Forrás: Cifas)
 • Míg 2023-ben az összes személyazonosság-lopás jelentése alacsonyabb volt, az FTC adatai szerint több volt a hitelkártya-csalás és a telefon- vagy közmű-csalás. Az FTC 2023-ben több mint 133 000 hitelkártya-csalási jelentést és több mint 55 000 telefon- vagy közmű-csalási jelentést kapott. (Forrás: FTC)
 • A csalás áldozatainak egyre növekvő száma nem kap megtérítést. Javelin azt találta, hogy a csalások áldozatainak 23% -a nem kapott pénzt, ami háromszor több, mint 2016-ban. Ez elsősorban az új számlacsalás felé történő elmozdulásnak tudható be. (Forrás: Javelin stratégia)

Összefüggő: Legjobb személyazonosság-lopás elleni szolgáltatások

A hitelkártyák és a társadalombiztosítási számok továbbra is a tolvajok fő célpontjai

A hitelkártya-csalás semmi új. A hitelkártya fél évszázaddal ezelőtti bevezetése azonban gyorsan lehetőséget adott a tolvajok számára. A hitelkártya-információk ellopása azonban csak az 1990-es évek közepén bevezette az e-kereskedelmet. Most az úgynevezett „kártya jelenlegi” csalás aránya (amikor a csaló a sovány kártya fizikai példányát használja) csökken, köszönhetően az EMV chip bevezetésének. A CNP vagy a „kártya nélküli jelenlét” csalások azonban hamarosan drámai módon emelkedhetnek.

A társadalombiztosítási szám ellopásának folyamatos fenyegetése mellett könnyen belátható, hogy a személyazonosság-lopás miért nem vezet sehova. A következő statisztikák és tények feltárják, hogy mind a hitelkártya, mind a társadalombiztosítási szám ellopása továbbra is problémát jelent.

 • Ausztráliában a 2016. évi adatok azt mutatták, hogy a tulajdonosi betéti kártyákkal elkövetett csalások 23,7 millió dollár veszteséget okoztak, ami 0,8 millió dollár növekedést jelent 2015-hez képest. (Forrás: Ausztrál fizetési hálózat)
 • Nemzetközileg a CNP-csalás 7 százalékkal nőtt, 242,1 millió dollár veszteséget eredményezve. (Forrás: Ausztrál fizetési hálózat)
 • Ausztráliában a CNP-csalások az összes ausztrál kártyákkal elkövetett csalás 78% -át tették ki 2016-ban. (Forrás: Ausztrál fizetési hálózat)
 • A hitel- és betéti kártyák csalásnak való kitettsége 2023 első felében nőtt, 12,6% -kal. Számos, magas szintű adatsértés nagyban hozzájárult e növekedéshez. (Forrás: Személyi lopás erőforrás központja)
 • A számítógépes bűnözők, mint valaha, igyekeztek ellopni a társadalombiztosítási számokat. A 2023. első félévében az SSN-k kitettségével járó jogsértések hatvan százaléka. (Forrás: Személyi lopás erőforrás központja)
 • A FICO szerint az Egyesült Államokban az EMV-váltás valószínűleg 300% -kal növeli a hitelkártya-alkalmazásokkal kapcsolatos csalásokat, mivel a bűnözők megkísérlik megkerülni a chiprendszert. (Forrás: FICO).
 • A hitelkártyák teszik a személyazonosság-lopás legtöbb esetét. (Forrás: Vagyon
 • 2016-ban megújult a meglévő kártyacsalás. Az év során a jelenlegi kártya nélküli csalás 40% -kal növekedett. (Forrás: Javelin stratégia és kutatás)
 • A hitelkártya-csalás az Egyesült Államokban a második legjelentősebb személyazonosság-lopás típusa, az összes csalási jelentés 33% -ában. (Forrás: FTC)
 • A fogyasztók több mint 96 millió dollárt veszítettek a hitelkártya-csalások miatt 2016-ban. (Forrás: FTC)
 • A legtöbb személyazonosság-ellopás (különösen az elveszett társadalombiztosítási számok miatt) adó- vagy bérekkel kapcsolatos csalásokkal foglalkozik – az összes személyazonosság-lopással kapcsolatos panasz 34% -a. (Forrás: FTC)
  Lottó csalások - Hogyan működnek?

személyazonosság-lopás 2023

 • A személyazonosság-lopással kapcsolatos panaszok több mint 25 százaléka az egyén nevében nyitott új fiókokkal kapcsolatos. Csak 7 százalék kapcsolódik a meglévő hitelkártya-számlákhoz. (Forrás: FTC)
 • Az új számlacsalások (NAF) veszteségei 2023-ban 3,4 milliárd dollárra növekedtek. A NAF csalás 3 milliárd dolláros veszteséget okozott 2023-ben. (Forrás: Javelin stratégia)
 • Az azon személyek meglepő 13% -a, akik személyazonosság-lopást jelentettek a rendészeti szerveknek nem szeretne egy rendőrségi jelentést. (Forrás: FTC)
 • Az adatok megsértése miatt 2016-ban ellopott adatok 40% -a személyes pénzügyi információ volt. Ez 6 százalékpontos növekedést jelent 2015-hez képest. (Forrás: Symantec)
 • A „kártya nélküli jelenlegi csalás” sokkal gyakoribb, mint a hagyományos hitelkártya-csalás. Az online vásárlás növekvő népszerűségének köszönhetően a jelenlegi kártya nélküli csalás 81 százalékkal gyakoribb, mint az értékesítés helyén alkalmazott hitelkártya-csalás. (Forrás: Javelin stratégia)
 • Az Egyesült Királyságban a fogyasztók kezdeti 13 százaléka szerint elfogadható más személy hitelkártyájának felhasználása az online vásárlás engedélye nélkül. (Forrás: Symantec)
 • További 17 százalékuk úgy véli, hogy hamis e-mail vagy más személy e-mailje felhasználásával azonosítja magát. (Forrás: Symantec)

A személyazonossági statisztikák szerint a probléma nem szűnik meg

A személyazonosság-lopás egyre inkább a 21. századi probléma. Ahogy egyre több adat mozog a fizikai papíroktól az internethez csatlakoztatott szerverekre, ezen adatok megszerzésének esélye megtörténik lopott növekszik. Míg a „rosszindulatú kívülállók” továbbra is aktívak az adatok eltulajdonításában (és kiterjesztve ezáltal a hitelkártya-számok és a társadalombiztosítási számok elvesztését), a fogyasztók jó részét elkövetik az elveszett adatok iránti felelősség. Ennek ellenére van néhány pozitív elem, amelyek válaszként merültek fel.

Szerencsére a fogyasztók egyre jobban észlelik a csalási kísérleteket. A Javelin Strategy and Research megállapította, hogy az online vásárlók általában gyorsan felismerik a csalási kísérleteket. Meglepő módon a csalás áldozatainak 78 százaléka sikerült egy héten belül észlelnie a csalást.

Ugyanakkor a személyazonosság-lopások megelőzése a hozzáértőbb fogyasztók ellenére is növekszik. Az adatsértések nem mutatnak csökkenés jeleit. Sajnos a fogyasztók továbbra is kevésbé proaktívak, amikor a személyes adataikat megóvják.

A CCC 2.0 alapján engedélyezett CafeCredit „személyazonosság-lopás”

Önnek is tetszeni foghat az identitáslopás elleni védelemMi a szuper cookie-k, és hogyan lehet azokat eltávolítaniIdentity lopás elleni védelemTudja meg a személyazonosság lopásának jeleitIdentity lopás elleni védelemHogyan lehet felismerni és elkerülni az eBay-csalásokatIdentity Theft ProtectionKözös telemarketing-csalások és hogyan lehet őket észrevenni?

About the author

Comments

 1. galmat, amelyet a személyazonosság-lopás elleni küzdelemben alkalmazni lehet, az a fogyasztók oktatása és tudatosságra nevelése. Az embereknek tudniuk kell, hogyan védjék meg a személyes adataikat, és milyen lépéseket tegyenek, ha azokat mégis ellopják. A vállalkozásoknak pedig felelősséget kell vállalniuk az ügyfelek adatainak védelméért, és biztonságos rendszereket kell kialakítaniuk az adatok tárolására és kezelésére. A személyazonosság-lopás egyre nagyobb probléma a világban, és csak akkor lehet sikeresen küzdeni ellene, ha mindenki együttműködik és felelősséget vállal.

 2. galmat, amelyet a személyazonosság-lopás elleni küzdelemben alkalmazni lehet, az a fogyasztók oktatása és tudatosságra nevelése. Az embereknek tudniuk kell, hogyan védjék meg a személyes adataikat, és milyen lépéseket tegyenek, ha azokat mégis ellopják. A vállalkozásoknak pedig felelősséget kell vállalniuk az ügyfelek adatainak védelméért, és biztonságos rendszereket kell kialakítaniuk az adatok tárolására és kezelésére. A személyazonosság-lopás egy komoly probléma, amelyre mindannyiunknak oda kell figyelnie és megfelelően kell felkészülnie.

 3. galmat, amelyet a személyazonosság-lopás elleni küzdelemben alkalmazni lehet, az a fogyasztók oktatása és tudatosságra nevelése. Az embereknek tudniuk kell, hogyan védjék meg a személyes adataikat, és milyen lépéseket tegyenek, ha azokat mégis ellopják. A vállalkozásoknak pedig felelősséget kell vállalniuk az ügyfelek adatainak védelméért, és biztonságos rendszereket kell kialakítaniuk az adatok tárolására és kezelésére. A személyazonosság-lopás egy komoly probléma, amelyre mindannyiunknak oda kell figyelnie és megfelelően kell felkészülnie.

Comments are closed.