www.annualcreditreport.com | Fact Act ingyenes hiteljelentés

Fact Act éves éves hiteljelentés

A hitelintézetek ingyenes hiteljelentést nyújtanak Önnek minden évben

A 2003-ban elfogadott FACT-törvény biztosította az amerikaiak számára a jogot, hogy hozzáférjenek saját ingyenes hiteljelentéseikhez. A három fő hitelintézet együttműködött egy központosított, ingyenes szolgáltatás bevezetésében annak érdekében, hogy az emberek egyszerűen megkérdezzék információikat. Jelentéseit telefonon, postai úton vagy online hozzáférheti az évescreditreport.com webhelyen. Ezen csatornák bármelyikével ingyenesen kérheti a hitelképesség-jelentés teljes átiratát. Minden hitelintézetnek kérésre évente el kell küldenie jelentését. Ez azt jelenti, hogy évente legfeljebb háromszor férhet hozzá a hiteljelentéshez, minden alkalommal más irodával.

Mi az a hiteljelentés??

A hiteljelentés a személyes adatok összegyűjtése, amely tükrözi a pénzügyi előzményeket. A hiteljelentés tartalmazhatja a nevét, címét és társadalombiztosítási számát, a korábbi hitelkérelmekkel, a törlesztési előzményekkel, beleértve a nem teljesített vagy késedelmes fizetéseket, a folyó hitel és a csődök. Tartalmaz továbbá információkat a pereléssel vagy a letartóztatásokkal kapcsolatban.

Ezt az információt a hitelinformációs ügynökségek vagy a hitelintézetek gyűjtik. A három fő iroda az Equifax, az Experian és a TransUnion.

Hogyan szerezhetek be egy hitelminősítő jelentést?

A legnagyobb hitelinformációs ügynökségek együtt hozták létre az évescreditreport.com weboldalt. A szövetségi törvények engedélyezik, és ez az egyetlen webhely, amely teljesen ingyenes hiteljelentéseket kínál. Más, ingyenes jelentéseket kínáló webhelyek gyakran rejtenek havi tagsági díjakat vagy egyéb költségeket, amelyek az adatok megszerzésével kapcsolatosak. Vigyázzon a hasonló nevekkel rendelkező vagy olyan webhelyekre, amelyek azt állítják, hogy ingyenes hiteljelentéseket kínálnak. Az évescreditreport.com webhely az egyetlen olyan webhely, amely ingyenesen kínálja ezt a szolgáltatást.

Mint már említettük, az amerikai polgárok 12 hónaponként ingyenes hiteljelentést kérhetnek mindhárom hitelintézettől. Sokan úgy dönt, hogy a kéréseket úgy osztják el, hogy új jelentést szerezzenek négyhavonta, ezáltal biztosítva a pénzügyi helyzetük viszonylag friss pillanatát. Ez a gyakoriság szintén egy kis mértékű védelmet nyújt a személyazonosság-lopás károsodásaival szemben, mivel a lehetséges eseményeket inkább korábban, mint később veszik fel..

További hiteljelentések ingyenesen érhetők el, ha kedvezőtlen intézkedéseket hoztak ön ellen (például hitelt, kölcsönt vagy foglalkoztatást tagadtak meg). A kedvezőtlen fellépésre figyelmeztető értesítés meghatározza, hogy melyik hiteljelentő ügynökséggel kell felvenni a kapcsolatot, és az értesítés kézhezvételétől számított 60 napon belül vegye fel velük a kapcsolatot. Ha munkát keres, jóléti helyzetben van vagy gyanítja, hogy személyazonosság-lopás áldozata, kérhet további ingyenes jelentéseket.

Az ingyenes hiteljelentéshez való hozzáféréshez be kell bizonyítania személyazonosságát. Meg kell adnia teljes nevét, címét és társadalombiztosítási számát. Előfordulhat, hogy meg kell adnia korábbi címeit, ha kevesebb, mint 2 éve tartózkodik a jelenlegi tartózkodási helyén. Az a iroda, amelyből úgy dönt, hogy a jelentést elkészíti, konkrét információkat is kérni fog tőled, amelyekről csak Ön tudja a pénzügyi nyilvántartását. Például kérdezhetik a rendszeres jelzálogbefizetés összegét, vagy információt kaphatnak a valamikor korábbi kifizetésekkel kapcsolatban. Ezeket a kérdéseket nehéznek kell megválaszolni anélkül, hogy megfelelő dokumentumokkal rendelkezne az adatok védelme érdekében a tolvajoktól és a csalóktól.

Az alábbi három lehetőség egyikével kérheti ingyenes hiteljelentését:

  • Látogassa meg az évescreditreport.com oldalt
  • Hívja az 1-877-322-8228 telefonszámot
  • Töltse ki az éves hiteljelentés-igénylési űrlapot, és küldje el az éves hitel-jelentés-igénylési szolgáltatásnak, P.O. Box 105281, Atlanta, GA 30348-5281.

Ha úgy dönt, hogy a weboldalt használja, és eleget tud tenni az adatkéréseknek, akkor azonnal hozzáférnie kell a hiteljelentéshez. A telefonos és e-mail kéréseket a kézhezvételtől számított 15 napon belül küldjük ki.

Miért kellene megszereznem a hiteljelentésem másolatát??

Az Ön joga, hogy tudja, milyen információk vannak a pénzügyi történelemről. A hitelinformációs jelentésben szereplő információk jelentős hatással lehetnek életére. Megállapíthatja, hogy sikerül-e biztosítani a lakáshitelt, az Ön által felszámított kamatlábakat, és befolyásolhatja még a potenciális munkáltatókat abban, hogy felveszik-e Önt. Az ön érdekében áll, hogy a hitelinformációs jelentésben szereplő információk pontosak és mások nem használják fel azokat.

A pontosság számít

A hiteljelentés minden bejegyzésének hatása van az általános hitelképességre. Ha bármely információ helytelen, a pontszáma alacsonyabb lehet, ami negatív eredményhez vezethet. Amikor kérdezi a hiteljelentését, gondosan ellenőriznie kell pontatlanságát. A leggyakoribb hibák között szerepel a kölcsönök ismétlődő felsorolása, a helytelen hitelkeretek és az egyéb elavult adatok. Ha a jelentésben nem ismeri fel a hitelező nevét, akkor vegye figyelembe, hogy az adósságokat néha eladják a beszedési ügynökségeknek. Az adóssága most egy másik társaságnak tartozhat. Az üzletkártyák felsorolhatók annak a pénzintézetnek a nevével is, amely a kártyát aláírja.

Mi a teendő, ha hibát észlelek a beszámolóimban?

Két lépést kell megtennie a hiteljelentés adatainak helyesbítése érdekében. Vitát kell benyújtania annak a hitelintézetnek, amely kiadta Önnek a hiteljelentést. Ezt írásban kell megtenni. Helyezzen be minden dokumentált bizonyíték másolatát, legyen nagyon pontos, és adjon nekik annyi bizonyítékot, amennyire szükségük lehet a hiba kijavításához. Hacsak nem ítélik meg a kísérletet feledékenynek, 30 napon belül meg kell oldaniuk a kérdést. Az Ön érdeke, hogy elküldje a vitát és a dokumentációt visszatérítési átvételi kérelemmel, így keltezve a vitát.

Ugyanezt a vitát és dokumentált bizonyítékot kell benyújtania az információszolgáltatóhoz is, amely a téves információkat az irodának megadta. (Az információ szolgáltatója általában az az intézmény, amely létrehozta a kölcsönt, lekérdezést nyújtott be vagy a hibás információkat jelentette). A megfelelő címet fel kell tüntetni a jóváírási jelentésben. Az információszolgáltató köteles továbbá a követelést kivizsgálni, és ha hibát talál, akkor fel kell vennie a kapcsolatot a hitelintézettel a bejegyzés kijavításához..

Ha hibát kijavított, akkor kérheti a hitelintézeteket, hogy vegye fel a kapcsolatot bármely szolgáltatóval, aki az elmúlt 6 hónapban kérte adatait, hogy javítsák az információkat. Ha a jelentést foglalkoztatási célokra használták, akkor a helyesbítésekről szóló értesítést két évvel később küldhetik meg a kérdezőknek.

Ha az információ helyesnek bizonyul, de továbbra is úgy gondolja, hogy téves, akkor vitajelentést adhat a fájlhoz. A nyilatkozatot minden további jövőbeni jelentéshez csatolni kell. Díj ellenében kérheti a hitelintézetektől, hogy küldje el a vitanyilatkozatot azoknak az embereknek, akik az elmúlt hat hónapban kérték az iratát..

Spot személyazonosság-lopás

A személyazonosság-lopás egyre növekvő probléma az Egyesült Államokban és másutt. Ha személyes adatai nem biztonságosak, ellophatók és felhasználhatók az Ön nevében hitelkártyák és kölcsönök illegális kivételére. Ha nem rendszeresen ellenőrzi a hiteljelentéseit, akkor egy ideig nem tud tudni a lopásról. Mivel az ellopott hitel általában nem fizet, a felhalmozott tartozások és mulasztások befolyásolják a törvényes hitelek, a foglalkoztatás és a biztosítás biztosításának képességét. Ha csalódott hiteltevékenységet észlel a hiteljelentésében, látogasson el a kormányzati weboldalra: www.IdentityTheft.gov, hogy jelentse a lopást és gyorsan megbizonyosodjon személyazonosságáról.

Ki férhet hozzá a hiteljelentésemhez?

Az FCRA felvázolja, hogy kik férhetnek hozzá a hiteljelentéshez. Ide tartoznak a biztosítók, hitelezők, munkáltatók és vállalkozások, amelyek ezen területeken végeznek értékeléseket, ideértve a szállás bérleti alkalmasságát is. A hitelbeszámlához való hozzáféréshez írásbeli hozzájárulást kell megadnia a munkáltató számára.

Hiteljavító csalások és valódi tanácsadók

Ha érdeklődik a hiteljelentés iránt, érdemes lehet javítani az általános hitelképesség-mutatóját. Ez érdemes vállalkozás lehet, mivel a pontszám az élet sok területén befolyásolhatja. Sajnos a csalók ezt tudják, és gyakran legitim vállalkozásként jelennek meg, amely hiteljavító programokat kínál. A Fogyasztófinanszírozási Iroda kiválóan összefoglalja a hiteljavító rendszerek visszajelzőjeleit. A törvényes hiteltanácsadókat az Igazságügyi Minisztérium regisztrálja. Átláthatónak kell lenniük, és nem számítanak fel díjat az általuk kínált szolgáltatások megvitatása céljából.

A hiteljelentések negatív információkat tartalmaznak-e??

Igen, a hitelinformációs jelentés legfeljebb hét évig, vagy amíg az elévülési idő lejár, attól függően, hogy melyik a hosszabb, negatív információkat tárol. A negatív információk magukban foglalhatják a nemteljesítményeket, a be nem fizetett tartozásokat vagy a rosszul kezelt hitelt. A csődök 10 évig maradnak a hiteljelentésekben. Fontos megjegyezni, hogy bármilyen negatív információ - a határidőtől függetlenül - elérhető lesz, ha 150 000 dolláros vagy annál nagyobb életbiztosításra vagy hitelbiztosításra vagy évi 75 000 dollárt meghaladó állásra jelentkeznek, valamint a büntetőítéletekkel kapcsolatos minden információra. Általában a negatív információk jelentésből való tisztításának egyetlen módja az, hogy várjon, amíg hét év telik el a negatív esemény dátuma óta.

Megkapom a hitelképességi pontszámomat, amikor megkapom a hitelminősítő jelentést?

Nem. A FACT törvény csak azt írja elő, hogy a hitelinformációs ügynökségeknek ingyenes hiteljelentéseket kell nyújtaniuk. A hitelképesség elérése további díjat von maga után az ügynökségektől, mivel a tisztességes hitelinformációs törvény (FCRA) ezt lehetővé teszi.

Mi a különbség a kreditpont és a beszámoló között??

A FACT törvény nem követeli meg hitelintézetektől, hogy hozzáférjenek a hitelképességéhez. Képzelje el, hogy a hitelképességi száma olyan, mint egy évfolyam - jelzi az általános teljesítményt és a jó hitelképesség-fenntartási képességét. A jóváírási jelentés olyan, mint a tanárok által adott jegyzetek, amelyek felvázolják az elvégzett konkrét tevékenységeket (hitelkérelmek, visszafizetési képesség és így tovább), valamint azt, hogy mennyire vagy rosszul sikerült ezt kezelni. A pontszám a jelentés információiból származik.

A hitelképesség pontszáma 300-850, a magasabb pontszám kívánatosabb. A 700-749 közötti számokat általában jó eredménynek tekintik. Bármely eredmény 750-850 között kiváló. Az ábra a hitelinformációs jelentésben összegyűjtött 5 információtípusból származik, és fontossága súlyozott. Ezek a fizetési előzmények (35%), a tartozások (30%), a hiteltörténet hossza (15%), a hitelkeverék (10%) és az új hitel (10%)..

Önnek is tetszeni foghat az identitáslopás elleni védelem6 Általános paypal-csalások és hogyan lehet azok elkerüléseIdentitási lopások elleni védelemMi a szuper cookie-k és hogyan lehet azokat eltávolítaniIdentity Theft ProtectionMi a nigériai átverés (419 átverés) példákkal Azonosító lopások védelmeHogyan lehet elkerülni az adócsalásokat

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 35 = 44

Adblock
detector