A Mobicip szülői felügyelet áttekintése

Bárhogy is mondja ki, a Mobicip (moh-bee-kip? Mobee-sip?) Az egyik legújabb társaság, amely teljes egészében belevetette magát a szülői felügyeleti térbe, és olyan alkalmazáscsomagot kínál, amely figyelemmel kíséri a gyerekek böngészési szokásait. szinte bármilyen eszközről, amelyre gondolni tud.

A szülők számára kínált ingyenes és fizetett előfizetési modell mellett a Mobicip az egyik rugalmasabb, mégis hatékony lehetőség minden család számára, akiknek figyelemmel kell kísérniük gyermekeik online viselkedését. De semmi jó nem jön ingyen ... igaz?

Olvassa el a Mobicip szülői felügyeleti csomag áttekintésében, hogy megtudja, ez a szoftver megfelel-e a tesztnek!

Telepítés / Setup

A Mobicip éves szolgáltatására való feliratkozás megszerzése nem lehetett volna egyszerűbb, kb. Három kattintással a kezdőlap és az első tagság között ültem.

A Mobicip telepítésének megszerzése az általunk használni kívánt eszközökön meglehetősen egyszerű folyamat volt: a Windows telepítőjével a PC-re / asztalra tett nehéz feladatok kezelhetők, míg az iOS és az Android gyors alkalmazásletöltése miatt a dolgok mobil oldalán futtathatunk egy néhány perc vagy kevesebb.

Ha új eszközt szeretne felvenni a Mobicip előfizetéssel kapott védelem alatt, akkor telepítenie kell a szoftvert az eszközre, amelyet megfigyelni kíván, és online be kell jelentkeznie a fiókjába. Miután bejelentkezett, bekerül a fő irányítópultba, amely mindent tartalmaz, amire szüksége lehet, hogy családja beállíthassa az új rendszert.

Innentől kezdve létre kellett állítanunk a Szűrőprofilokat mindegyik megfigyelni kívánt ember számára, és ezeket a profilokat össze kellett kapcsolnunk a gyerekek által használt eszközökkel. A Szűrőprofil létrehozásakor négy tőzsdei blokkolási lehetőség közül választhat: Érett, Mérsékelt, Szigorú és Monitor.

mobicip telepítési folyamat

Az első három hasonlóan működik, mint a legtöbb más szülői felügyeleti szoftver, az Érett a 16 év feletti kategóriába esik, a közepes a 8-15 éves gyerekek számára, és szigorú mindenki számára. Egy másik lehetőség azonban a Monitor, amely a profilhoz teljes hozzáférést biztosít az internet bármely részéhez, azzal a figyelmeztetéssel, hogy függetlenül attól, hogy hova mennek, minden tevékenységüket figyelemmel kísérik..

Szeretném megjegyezni, hogy ebben a szakaszban csupán a készülékek száma elég sok, amelyekkel a Mobicip kompatibilis, ideértve: Windows, iOS, Mac OS, Android, Chromebook, Nook és még a Kindle Fire. Ez azért fontos, mert gyakran a ház gyerekei nem mindig azok, akik a leginkább vérzik. A kevésbé ismert lehetőségek, például a Chromebookok és a Kindles lefedettsége tökéletes megoldás mindazok számára, akik megvásárolták a gyerekeiknek költségvetési ütemterv-eszközt, mielőtt az iPhonera vagy valami hasonlóra váltottak..

Tervezés és felhasználói élmény

A legtöbb modern szülői felügyeleti lakosztályhoz hasonlóan minden, amit a Mobicipben tesz a gyermekei online tevékenységeinek kezelésére, online történik a választott böngészőben. Az online Mobicip irányítópulton profilokat hozhat létre a család minden gyermeke számára, kezelheti látnivalóikat és nyomon követheti a nap folyamán felbukkanó új online eseményeket..

mobicip felhasználói élmény

A Mobicip különálló mobilalkalmazást is kínál a fő védelmi szoftvertől, az úgynevezett „Mobicip Monitor”, amely mobil ablakon keresztül működik minden gyermeke tevékenysége során.

Mind a webböngésző alkalmazás, mind a mobil ajánlat elrendezése és általános esztétikai megjelenése nagyon kellemes a szemnek, és értelme annak, ha navigál a beállítások között, vagy új szabálykészletet készít egy másik eszközhöz a házban.

Minden laza és könnyen érthető volt. Minden olyan probléma esetén, amelybe belementem, hogy megkarcoltam a fejem (amelynek nagyon kevés volt), a Mobicip minden egyes beállítás mellett feltüntetett egy kis „?” Ikont, amely egy GYIK oldalra mutatott, mindent elmagyarázva, amit irányít..

Az iOS rendszerű mobilalkalmazás különösen jól megtervezett. Nagyszerű volt arra, hogy gyorsan megnézze a megfigyelt gépek bármely internetes előzményét, miközben átfogó képet ad az összes olyan zászlóról, amelyek az adott nap, hét vagy hónap alatt felbukkantak. Ha a Mobicip Monitor alkalmazás telepítve van a mobil eszközére, a szülők azonnal értesítést kapnak arról, hogy mi a gyermekeik. Ezeket az értesítéseket vagy a telefonra, vagy akár közvetlenül az Apple Watch-ra küldik.

Jellemzők

A Mobicip szülői felügyeleti csomagja sokféle funkcióval rendelkezik, bár ezek közül néhány csak a prémium előfizetésen keresztül érhető el (bővebben az alábbi Árképzési szakaszban).

A szokásos prémium alap előfizetés esetén egyszerre akár öt eszközt is megfigyelhet, amelyek mindegyikének végtelen száma elérhető profilja lehet. Tegyük fel, hogy csak öt eszköze van otthonában (például két telefon, két asztali / laptop és egy táblagép), így a profilrendszer működésének köszönhetően mindegyiket meg fogja védeni annyi gyermek számára, amennyire szüksége van..

mobicip szűrő kategóriák

Az egyes eszközök figyelhetők a webes tevékenységek szempontjából a fő műszerfalról, amely figyelemmel kíséri számos különböző előre meghatározott szűrési paramétert, amelyek hasonló szoftverekben vannak létrehozva. Ezek között vannak olyan lehetőségek, mint a „Pornográfia” vagy az „Alkohol”, de szinte minden olyan témára elterjedt, amelyre innen gondolhat.

Ha konkrétabban szeretne tudni, akkor beírhat domaineket vagy kulcsszavakat a blokkolóba, amely megakadályozza, hogy az ezeket a szavakat tartalmazó tartalom megjelenjen a védett eszközökön.

Az időbeosztás elérhető mind az alkalmazás asztali, mind a mobil verziójára, bár a szülőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy ez csak az aktuális webböngészési viselkedést fogják irányítani mind az Androidon, mind az iOS rendszeren, nem pedig a szöveges üzenetek vagy más alkalmazások használatát..

Tekintettel arra, hogy a Norton Family azzal a lehetőséggel rendelkezik, hogy az internet jeleit teljesen lezárhatja az eszközről, ha az időzítő le van állítva (legalábbis az Android esetében), szeretnénk, ha itt látunk valamilyen hasonló lehetőséget..

Mobil

Nem kellene meglepődnie, hogy az a tapasztalat, amelyet a Mobicip mobilalkalmazásokkal iOS-tól Android-ig terjedtünk, két nagyon különféle tapasztalat volt. Mint általában, az iOS-eszközöktől (iPhone, iPad stb.) A tényleges vezérlés egyetlen szintje a natív böngésző (Safari) letiltása, valamint a harmadik féltől származó böngészők eltávolítása, így a Mobicip böngésző a csak egy maradt. Az iOS rendszeren a Mobicip böngészőn való böngészés közben a gyermek minden tevékenységét továbbra is ugyanúgy figyeljük, mint egy Windows vagy Mac eszközön.

És ismét, amint általában, a testreszabási lehetőségek az Android oldalán sokkal szélesebb körűek voltak, és lényegesen magasabb szintű ellenőrzést tettek lehetővé, mint amit az iOS-en láttunk. Itt nemcsak a Mobicip böngészőt használhatta webes tevékenységeik figyelemmel kísérésére, hanem azt is láthatta, hogy milyen alkalmazásokat telepítenek, mennyi időt töltnek egy adott alkalmazásra, valamint az alkalmazás besorolását és áttekintését az App Store-ban..

mobicip mobile

A Mobicip alkalmazás iOS verziója egy kicsivel feljebb áll a versenytársakkal, mint például a Norton Family Protection. Eltérően a Mobicip az App Monitor szolgáltatást is futtathatja iOS rendszeren, feltéve, hogy elvégzi a működéshez szükséges további telepítési lépéseket (itt található egy praktikus útmutató a funkcióról). Ez automatikusan frissíti Önt, amikor gyermeke megpróbál hozzáadni, módosítani vagy törölni van alkalmazásokat a megfigyelt eszközön, például törli az iOS-en lévő mobil böngészőt, hogy megpróbáljon más utat találni a megvalósított blokkok körül.

Teljesítmény

A Norton Family-hez képest a Mobicipán a színfalak mögött működő felhőalapú dinamikus internetszűrő sokkal jobb volt, amikor intelligensen megkülönböztette a tartalmakat, amelyek láthatók, és melyek nem. A Mobicip szerint rendszerük úgy működik, hogy aktívan szkennel minden egyes meglátogatott oldal tartalmát, nem pedig az elmaradt adatbázisra támaszkodik, amely egyszerre felgyorsítja a blokkolás folyamatát, és egyszerre megkönnyíti a rendszer erőforrásait. A blokkoló kipróbálására és megszüntetésére használt szokásos webhelyek egyike sem tudott átjutni, és még sok olyan homályos keresési kifejezést is blokkolt, amelyekkel fel tudunk állni..

A Mobicip eddig bebizonyította magát, mint szabványt, amellyel az összes többi internetszűrő szoftvert gyártó cégnek törekednie kell ... azonban ez nem jelenti azt, hogy nem volt teljesen hiba nélkül.

mobicip teljesítmény statisztika

Az egyik érdekes eredmény az volt, hogy magának a Mobicip-webhelynek a megtekintésével (pontosabban az eszközkezeléssel kapcsolatos GYIK oldal) az oldalt blokkoltuk az „Alkohol és függőség” kategóriában. Ez szándékosan úgy járhat el, hogy megakadályozza a gyerekeket abban, hogy elolvassák a blokkok letiltását vagy a szülők fiókjának elérését a Mobicip oldalon, de most úgy tűnik, hogy csak egy furcsa hibás tűz a nevében. ironikus véletlenszerűvé vált szűrési algoritmusból.

Ennek ellenére, ha vannak olyan zavaró oldalak, amelyek felbukkannak, hasonlóan a Nortonhoz és a Kaspersky-hez, a Mobicip belső jelentéskészítő rendszerrel rendelkezik, ahol a gyermek kérheti az oldal elérését, amikor az el van tiltva. Ez e-mailként vagy felugró értesítésként jelenik meg a telefonján (ha korábban már telepítette a Mobicip Monitorot), és a hozzáférés törlése ugyanolyan egyszerű, mint egyetlen gomb megnyomásával, hogy átadja őket.

Vevőszolgálat

A Mobicip csak egy kapcsolatfelvételi lehetőséget kínál, hogy szerepet szerezzen egy szakembernél, ha problémája merül fel, és ez e-mailen keresztül történik. Miután e-mailt küldött egy e-maillel a cég webhelyén, körülbelül 12 óra telt el, hogy visszahívjanak nekünk, ami nem túl rossz a támogatási világban.

A válasz, amelyet az általunk kapcsolatba vett képviselőktől kapott, rendkívül alapos és jól megírt, nyilvánvalóan magának a társaságnak a központja, és nem egy harmadik fél ügyfélszolgálata. Nem csak tökéletes megoldást kínáltak a javasolt problémára, hanem számos alternatív lehetőséget is megmutattak, hogy kipróbálhassák az esetleges esetleges első javításokat..

Árazás

mobicip árazási modell

A Mobicip számos különféle stílusstílust kínál különféle szolgáltatásai között, amelyek mindegyikét különféle típusú fogyasztók kiszolgálására tervezték. Az első a Ingyenes csomag, amely magában foglalja a tartalom előre meghatározott szűrők alapján történő blokkolásának lehetőségét, a Biztonságos böngésző alkalmazás telepítését a mobilra és a böngésző védelmét az asztalon.

A prémium terv többszintű árazású, a védeni kívánt eszközök számától függően. Ennek a tervnek az ára öt eszköz esetében évente 39,99 USD, 10 eszköz esetében 79,98 USD, 15 esetén 119,97 USD és 20 esetén 159,96 USD..

A prémium terv magában foglalja az online felügyeleti eszközöket, a Mobicip Mobile Management eszközt, az alkalmazás figyelését iOS és Android rendszeren, a Böngészési előzmények jelentéseit, az eszközökre beállítható határidőket, az elszámoltathatósági módot és a BYOD támogatást nagyobb ügyfelek számára (10 eszköz +).

Utolsó az Enterprise terv, amelyet nagyobb iskolák vagy intézmények számára készítenek, amelyek egyedi árajánlatokat kapnak a hálózatuk védelmére, attól függően, hogy mekkora vagy kicsi..

Sajnos jelenleg nem tűnik úgy, mintha a Mobicip bármilyen hónapról hónapra terveket fog ajánlani, tehát ha a prémium előfizetéshez splurglást tervez, csak győződjön meg róla, hogy ez az a választás, amellyel a következőt betarthatja. Legalább 12 hónap.

Következtetés

A Mobicip nagyszerű módja a szülőknek, hogy figyelemmel kísérjék gyermekeiket online böngészés közben, ingyenes opcióval és fizetett előfizetéssel is, amelyek ugyanazokat az előnyöket kínálják, amelyeket a legjobbak az interneten biztosítanak..

Noha a fizetett előfizetési modell nem pontosan a legolcsóbb megoldás, odakinn évente 39,99 dollár, mindaddig, amíg Ön jól megy előre beállított korlátozási témákkal, továbbra is használhatja az ingyenes verziót, hogy csak mindent megtehessen, amire a fizetett verzió képes, kivéve néhány extra kedvezményhez, például a mobil megfigyelési képességekhez. Ehhez adjon hozzá egy csillagászati ​​dinamikus felhőalapú észlelési módszert, és megkapta a siker receptjét.

Ha bármit hibáznunk kellene a Mobiciptől, akkor az a csekély mértékű tényleges ellenőrzés lenne, ahogyan maguknak a megfigyelési kategóriáknak a meghatározása, valamint a szociális hálózati védelmi funkciók hiánya, de azon kis apró panaszok mellett, amelyeket a vállalat még mindig sikerült kezelnie tegye ki a piac egyik legjobb szülői felügyeleti csomagját.

Látogasson el a Mobicipbe

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =

Adblock
detector