A Norton Family Premier szülői felügyelet áttekintése

Szinte mindaddig, amíg otthoni hálózatok léteznek, a Symantec és a Norton zászlóshajójának víruskereső csomagja ott volt, hogy megvédje őket. Gyerekként valójában az utcán nőttem fel a Symantec épületétől, és gyermekkorom nagy részét azzal töltöttem, hogy a hatalmas földalatti parkolóhelyüket egyfajta görkorcsolyaos kalandpályaként használták, így kissé elfogult lehetek, amikor a társasággal foglalkozom. szerepe a kollektív tudatban.

A lényeg az, hogy a Symantec a biztonsági világ legfontosabb eleme, úttörő több tucat fronton, ezért nem kellene meglepődni, hogy a „Norton Family” elnevezésű internetes szűrőszoftver-csomag ugyanazt az aranyszabványt tartja fenn, amely így van. sok más termékének.

De van-e a szolgálatnak minden szükséges apríték, hogy a gyermekei ne láthassanak mindent, amit az internet tárol? Olvassa el a Norton Family Premier szülői felügyeleti áttekintésünkben, hogy megtudja!

OLVASÓ OLDAL: Próbálja ki 30 napig a Norton Family alkalmazást

Telepítés / Setup

A Symantec korszerűsítette a telepítési folyamat számos akadályát, amelyek a vírusvédelmi szolgáltatásaik régebbi verzióinak visszatartását szolgálták, például az a gyakorlat, hogy a felhasználót egy nagyon különleges beállítások sorozatával azonnal támadják meg az első menüpont félúton történő konfigurálása érdekében..

Most már meglehetősen egyszerű a fiókjának a családi hálózattal történő létrehozása és online létrehozása, attól függően, hogy ingyenesen kipróbálja-e a szolgáltatást, vagy feliratkozik-e teljes előfizetésre (inkább erről később).

Norton telepítés

A Norton Family tényleges telepítőalkalmazása a Windows 10 rendszeren ugyanolyan egyszerű és lényegre törő, amelyet minden olyan szoftver esetében értékelni tudok, amelyet a számítógépre töltök. Sajnos a Symantec nem tudta kiegyenlíteni minden ráncot, és volt néhány gondunk, hogy a Windows 10 eszköz a telepítés után viselkedjen a Norton Family alapverziójával..

Az akkor kezdődött, amikor úgy döntöttünk, hogy teszt gyermeket adjuk a „Lily” keverékhez. Miután létrehoztuk Lily profilját, kiegészítve egy kép-avatárral, ideje felvenni bármilyen eszközt a profilba, amelyhez állítólag hozzáférhet. Ide tartozott egy Windows PC, egy iPhone 7 és egy Android 7 Nexus táblagép (Windows, iOS 10.3.2 és Android Lollipop 5.5.1)..

A Lily követésének elindításához PC-n kellett letöltenünk egy végrehajtható fájlt a weboldal „Eszköz hozzáadása” menüjéből, amely eleinte úgy tűnt, hogy csak egy Chrome kiterjesztést telepített, mielőtt a böngészőablakból teljesen kilépett volna az indítás után..

króm Norton kiterjesztés

Miután visszatértünk az eredeti oldalra, amelyhez hozzáadtuk a Windows 10 asztalát, egyszerűen újra letöltöttük a futtatható fájlt, és újból elindítottuk a folyamatot.

Mint minden hibaelhárítási törekvés esetében, az első válaszom az volt, hogy újraindítom a számítógépet, hogy megnézzem, megváltozott-e valami. Valóban, az asztal újratöltése után a Norton Family telepítője biztonsági másolatot készített és értesítette, hogy a folyamat befejeződött..

Az alkalmazás ikonja megjelenik a forró sávban, amely elindított a Norton Family web-alapú irányítópultjába, miután jobb egérgombbal kattintottam és kiválasztottam egy lehetőséget a kis menüből.

Tervezés / felhasználói élmény

Norton családi profil beállítása

A Norton Family hálózat egészét a family.norton.com műszerfal vezérli, és közvetlenül a denevér után nyilvánvaló, hogy a Symantec sok időt és beruházást fordított arra, hogy családja központját lehetőleg karcsú és intuitívvá tegye, miközben mégis olyan kis személyes érintések fenntartása, mint az ikon avatárok, hogy képviseljék a család minden gyermekét.

Ez nemcsak megkönnyíti a megfelelő felhasználó beállításainak konfigurálását anélkül, hogy összekeverednének, hanem egy kis emlékeztetőként szolgál arra is, hogy miért fizet az előfizetésért: a gyermekeid védelme érdekében. A kezdőképernyőtől a házirend-konfigurációs eszközig (a szöveges alapú menük óriási rendetlensége más alkalmazásokban) mindent látványosan néz ki, és illeszkedik a modern szoftver-tervező elemekhez, mint ahogyan néhány más alkalmazás ebben a kategóriában képes.

Norton család szabálykészlet

Amint az a fenti képernyőképről is látható, láthatja még az egyes felhasználók számára blokkolt videofelvételek logóit is, csak egy apró érintés, amely megkönnyíti a kevésbé technikailag képzett szülők számára, hogy megismerjék, amit megfigyelnek, és meddíg.

Ez a lépés tovább segíti a tech-fób szülõket abban, hogy a legtöbbet hozhassák ki ebbõl a szoftverbõl. Minden megváltoztatható beállításhoz és menühez, amelyet meg lehet változtatni, saját „Súgó” linkje van. Ezek megnyitják a böngészőt azokra a GYIK oldalra, amelyeknek a felhasználóknak meg kell értenie, mit csinálnak.

Jellemzők

Mivel a szülői felügyeleti tér egyik drágább lehetősége volt, azt reméljük, hogy a Norton Family szoftvercsomag szolgáltatásainak listája megfelel a magasabb árnak. Szerencsénk a Symantec nem csalódott.

A Symantec a házirendnek nevezett felügyeleti szoftverébe bevezeti azt, amely ellenőrzi, hogy mit tehet és mit nem tud egy gyermek, miközben a Családhálózat által irányított eszközt használja. Az online élmény minden szempontjából, amelyet nyomon szeretne követni, van egy megfelelő házirend-készlet, amely szabályozza, hogy mely információk tegyék az utat, és mi marad a saját naplójukban.

Norton szabálykészlet konfigurálása

A testreszabás ezen szintje valóban növeli az itt tapasztalt élményt, mivel lehetőséget ad arra, hogy egészséges határokat állítson gyermekei számára online anélkül, hogy teljesen elvonná a szabadságukat. Bármely korú gyermekek számára jó az egyensúly megteremtése, de különös figyelmet fordít a tinédzserekre, akiknek először is csekély engedékenységre van szükségük, hogy megmutassák szüleiknek, hogy megbízhatóak a serdülőkor alakító éveiben..

Egy másik hasznos funkció, amely enyhíti a gyerekek figyelmét, ha tevékenységüket megfigyelték, az volt, hogy csak az összes történelem helyett az internetes előzményeket kategóriák szerint lehet megtekinteni. Ezek előre meghatározott mutatók, amelyek egy webhely metaadatait és a tartalom elemzését használják a búza és a pehely elválasztására. Mivel a gyerekek napi kilenc órát töltenek a képernyőjük mögött, nagyon sok adatot kell átvágniuk, ha nincs megfelelő eszközük az összes navigálásához..

Norton kategóriakészlet

Ezeket széles műfajokra bontják, mint például a „Shopping”, a „zaklatás”, a „meztelenség”, vagy még inkább homályos lehetőségeket, mint például a „plágium” vagy a „katonaság”, ám ezek mind segítenek abban, hogy általában szemmel tartsák milyen típusú tartalmat a gyermek egy napi, két hetes vagy egy hónapos darabokra osztva fogyaszt.

Két további lehetőség, a közösségi hálózatfelügyelet és a videófelügyelet lehetővé teszi, hogy fülön tartsa a gyermekeit, milyen tartalmakat néz ki a Facebook vagy az Instagram hálózatokban, míg a Videófelügyelet figyelemmel kíséri a nagyobb streaming portálokat, például a YouTube, a Hulu és a Netflix minden olyan tartalomhoz, amely nem megfelelő az életkorukra.

Norton youtube idővonal

Végül egy kis beillesztés, ami nagyon tetszett, egy praktikus „lezárás” funkció, amely - ha a gyermeke megtett valamit, hogy megérdemelje a képernyőn kívüli kis időt - ezzel egyidejűleg kikapcsolhatja az eszközhöz való hozzáférést. A készülék feloldódik, amint visszakapcsolja a kapcsolót, de örömmel tudom, hogy van egyfajta „nukleáris lehetőség”, amelyet azonnal bekapcsolhat, és ha szükség van rá, letilthatja számukra a hozzáférést..

Megjegyzés: A lezárás opció jelenleg nem érhető el iOS-eszközökön.

Mobil

Az iOS rendszeren ugyanazt a történetet látjuk, mint sok más szülői felügyeleti alkalmazásnak a platformon, ahol az egyetlen igazi ellenőrzés, amelyet az eszköz viselkedésére gyakorolhat, az, hogy az eszköz sok alapvető funkcióját letiltja a Beállítások menü Korlátozások területén. . Ehhez a telefon több különböző területének konfigurálását kell elvégezni, miközben mindent meg kell tartani a jelszó mögött, miután a telefon ténylegesen védett egyetlen aspektusa maga a Norton alkalmazás által kínált böngésző..

Norton mobile ios

Ennek ellenére továbbra is használhatja a helymeghatározó eszközt a Norton Family iOS és Android verzióin egyaránt, ami - legalábbis számomra - szinte megéri a belépés költségeit önmagában, mivel néhány cellás szolgáltató külön díjat számít fel Önnek havonta. számla ugyanazon szolgáltatásért. Annak a lehetőségnek a segítségével, hogy valósidejűleg tartsa a gyermekeit, mindig ellenőrizheti, hogy ott vannak-e, ahol állítják, mellékelve egy csapok térképét és egy megfelelő idővonalat, amelyre bármikor hivatkozhat, ha egyikük története nem pontosan felel meg.

Természetesen, amint az a felülvizsgált szülői felügyeleti csomagok esetében is történik, az alkalmazás Android verziója még mindig sokkal szélesebb körű abban, amit képes és mit nem tud irányítani gyermeke telefonjában, a gyökér hozzáadásának köszönhetően hozzáférési jogosultságok, amelyeket a Norton létrehoz a telepítési folyamat során. Ez magában foglalja egy olyan funkciót, amely lehetővé teszi szöveges üzenetének teljes átiratát, valamint szigorúan ellenőrizheti, hogy mely videókat nézhetik meg (bármilyen böngészőben), milyen alkalmazásokat telepíthetnek, és még azt is, hogy az eszköz milyen hosszú ideig marad aktív azt akarom, hogy állítsa le.

Norton mobil testreszabás

Ez óriási méretű testreszabást jelent, és a Nortont egyértelmű győztesvé teszi minden olyan szülő számára, akinek a kis androidok flottája fut az iskolából futball-gyakorlatba vagy táncórára..

Teljesítmény

A Symantec nyilvánvalóan sok munkát végzett annak érdekében, hogy megpróbálja pontosan osztályozni az egész internetet, amikor a webhelyek jók a gyerekek számára, melyek nem ... de hamis pozitív pozitív eredmények száma, amire ütünk, miközben teszteljük a dolgokat mind a hétéves- öreg és a 17 éves fiókja meglehetősen magas volt, még a szülői felügyeleti lehetőségnél is.

Nemcsak számos, a „Nem kategorizált” webhely blokkolódott be ok nélkül, hanem a pornószűrőt is megkerülhetjük, csupán néhány kevésbé ismert webhely felkeresése révén. Úgy tűnik, hogy a Norton Family csak akkor képes blokkolni a pornográf tartalmat, ha az adott weboldalt kifejezetten bevitték az adatbázisukba, vagy ha előre megadta őket.

Norton család blokkoló kategóriák

Ha a kérdéses webhely nem regisztrálódik ezen egyenlet egyik oldalán sem (ezt egy jól ismert felnőtt webkamera-oldal segítségével teszteltük), akkor egy kisgyermeknek vagy tinédzsernek könnyedén véletlenül (vagy szándékosan) elcsúszni probléma nélkül észlelhető. Ebben a tesztben az egyik helyet azonnal blokkolták, a másik pedig vitathatatlanul átjutott.

Ezeket a blokkokat a korábban említett kategóriaopciók vezérlik, és jelenleg nincs mód arra, hogy pontosan meghatározza, milyen webhelyek tartoznak a „vásárlás” alá, és amelyek ártalmatlanok, kivéve, ha egyenként engedélyeztetik őket. A világos oldalról a gyerekek általában a böngészési idejük nagy részében csak néhány ismételt célállomást látogatnak meg, így ez könnyű feladat lehet Önnek. Ennek ellenére kicsit unalmas volt.

Ha gyermeke meglátogat egy weboldalt vagy funkciót, amelyet használni akar, de nem tudja, akkor van néhány lehetőség. Ha azt egy webböngészőben blokkolták, akkor a rendszer olyan lehetőségek menüjével kéri fel őket, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy kérést tegyenek a fiók adminisztrátorával a tartalom blokkolása érdekében a jövőben.

Norton hozzáférési kérést kér

Ha az a gondolat, hogy gyermekei néhány óránként folyamatosan hivatalos panaszt nyújtanak be a vezetőséggel azért, hogy új webhelyre jussanak, nem tűnik teáscsészeként, akkor ezt a lehetőséget teljesen letilthatja..

Norton családi blokk gyors

A kevésbé ismert pornó oldalakon elhelyezett néhány előnézegetéstől eltekintve, a Norton általában jó mennyiségű tartalmat tartott blokkolva azokban a kategóriákban, amelyeket a háztartás gyermekei számára állítottuk be, és rengeteg lehetőséget adott nekünk, amikor megvizsgáltuk, hogy minden új kérés hogyan alakult. onnan a szolgálat kezeli és kezeli.

Vevőszolgálat

A Norton támogatást kínál mind az élő csevegésen, mind a telefonon keresztül, de ha különösen bonyolult problémája van, akkor az élő csevegést javasoljuk, mivel a technikának lehetősége van távolról is elérni a számítógépet, és diagnosztizálni, hogy mi történik rosszul..

Mindketten felhívtuk és felhasználtuk az élő csevegés / távoli bejelentkezés lehetőséget, hogy teljes képet kapjunk arról, hogy a Norton támogatása hogyan halmozódott fel, és nagyrészt jól teljesítette a munkáját. Az élő chat-beszélgetés során számos angol írásmód mellett (az összes olyan angol nyelvû írásmód mellett, amelyek az angol nyelvre utaltak, nem a szakember elsõ nyelve), az egyenlet másik oldalán lévõ személy továbbra is könnyen megértette a problémánkat, és a távoli ülésen is. körülbelül öt percen belül megoldotta.

Soha nem vártunk több, mint öt percet, hogy egy technikával beszéljünk, amely a biztonsági világban éppen olyan jó, mint amire számíthat..

Árazás

A Norton Family szülői felügyeleti csomag önálló telepítésként, valamint kiegészítőként a teljes Norton Premium Security csomaghoz érkezik..

Az előfizetés két szintje, amelyre feliratkozhat, a Norton Family Premier opció, amely évente 49,99 USD. Vagy csak kicsit többet vonhat ki a Norton Premium Security opcióért évente 59,99 dollárért, kiegészítve a Norton Family Premier programmal. Tekintettel arra, hogy a teljes Norton biztonsági alkalmazások hálózatát, például a Norton Security, a Norton Firewall, a Norton Identity Protection évente csak további 10 dollárval vásárolja meg (még havonta sem), azt javasoljuk, hogy inkább ezt a lehetőséget használja..

Természetesen, ha még mindig nem biztos benne, mindig dönthet úgy, hogy 30 napig ingyenesen kipróbálja a Norton Family programot, amely után fel kell kérnie a regisztrációt, vagy a program eltávolításra kerül..

Következtetés

A Symantec megismételte az arany szabványt a Norton Family hálózattal rendelkező gyermekvédelmi szoftvertermékek számára, amikor a felhasználói élményről és az általános használat könnyűségről van szó ... de a tényleges szűrési képességei továbbra is kicsit kívánatosak..

Ne várja el, hogy a szülői felügyeleti szoftver az első naptól kezdve teljesen konfigurálva legyen a dobozból. Legyen hajlandó türelmes lenni, mivel ez többet megtud a gyermeke böngészési mintáiról az idő múlásával. Ezeket a szempontokat szem előtt tartva, a széles körű testreszabás és ellenőrzés, amelyet a Norton Family ad gyermekeinek online tevékenységeire, egyszerűen felülmúlhatatlan..

A gyermekek nevelése az online korban bizonytalan folyamat, és senki sem látja ezt teljes mértékben egy T.-nél. Ezért fontos, hogy korán tanítsa meg gyermekeit az internet veszélyeiről, és ügyeljen arra, hogy megértsék ezt mindenekelőtt Önnek. ott vannak, hogy megvédjék őket, és ne csak a magánéletük megtámadását célozzák meg. A Norton Family nyomkövető funkcióinak oly sokféle módon történő testreszabásával, hogy azok megfeleljenek a szülők és gyermekek mindenféle dinamikájának, a Norton Family Premier elősegítheti a bizalom erősítését, és egyidejűleg kissé több nyugalmat biztosíthat otthon mindenki számára..

Látogasson el a Norton Family oldalra

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − = 14

Adblock
detector