A Qustodio szülői felügyelet áttekintése

Lehet, hogy a Qustodio ostoba névvel rendelkezik, de a szülői felügyeleti szoftver nagyon komolyan veszi a munkáját, és az erőfeszítések azt mutatják. A Qustodio az egyik legátfogóbb funkciók listáját kínálja, amelyet a szülői felügyeleti szoftvercsomagban még láttam, de ugyanolyan lenyűgöző árponttal is rendelkezik, hogy biztonsági másolatot készítsen..


frissítés: 3 napig kipróbálhatja a Qustodio-t

Ez a szoftver kissé túl gazdag-e a pénztárcájában ahhoz, hogy megkapja, vagy elegendő-e a csillaghálón található webes műszerfal és a szűrési lehetőségek a költség igazolására? Olvassa el a Qustodio szülői felügyelet áttekintésében, hogy megtudja!

qustodio telepítő képernyő

Telepítés / Setup

A Qustodio felállítása nagyon egyszerű folyamat volt a szülői felügyelet más lehetőségeivel összehasonlítva, sőt néhány meglepő újítással is találkoztunk az út mentén, amelyet még nem látottunk..

A kezdéshez regisztráltunk egy fiókot a Qustodio.com webhelyen (közvetlenül a kezdőlapról) és letöltöttük a Windows 10 klienst. Az ügyfél letöltését követően böngészőnk automatikusan navigált az első profilbeállításhoz anélkül, hogy ujjunkkal kellene emelnünk.

telepítő képernyő

Ezenkívül a telepítés után meglepődve tapasztaltuk meg, hogy a Qustodio ilyen kedvesen kedvesen prémium fiókra frissítette tagságunkat anélkül, hogy meg kellett volna kérdenie (vagy akár hitelkártya számot kellett volna megadnia)..

Ez lényegében próbaidőszaknak minősül, de az a tény, hogy nem tettek bennünket bármilyen pénzügyi információba, hogy hozzáférjünk, az minden bizonnyal jó érzés volt..

Az asztali telepítési folyamat során felmerült olyan lehetőség, amelyet korábban még soha nem láttak, egy doboz volt, amelyet ellenőrizni lehetett a „Ne hagyja, hogy bárki látja, hogy a Qustodio telepítve van erre a számítógépre” feliratú bejelöléssel. Ez megakadályozza, hogy a Qustodio alkalmazás bárhol megjelenjen a felhasználó profilján, tehát szükség esetén futtathatja a megfigyelő szoftvert anélkül, hogy a tervezett monitororee okosabb lenne.

A Qustodio ugyanazt a leleményességi szintet alkalmazza a szociális hálózati megfigyelés beállítási folyamatában is, amikor a Facebook-fiókhoz kapcsolt iupot kap. Míg egyes szoftverekhez be kell jelentkezniük a gyermek jelszavát a bejelentkezéshez (vagy olyan számítógép használatához, ahol már be vannak jelentkezve), a Qustodio kiegészítő alkalmazásként működik, amely beilleszthető a többi profilba, amelyet már a profiljukon futtattak..

qustodio facebook

A Qustodio alkalmazás hozzáadására vonatkozó kérés minden alkalommal megjelenik, amikor megpróbálnak bejelentkezni a Facebookba a megfigyelt eszközről. Ha elutasítják a kérelmet, akkor csak a „Csatlakozás a Facebookhoz” gomb megnyomására férhetnek hozzá profiljukhoz.

Miután végigmentük a beállítást, és minden profilunkat betöltöttük és készen álltunk az indulásra, itt az ideje belemerülni a programba, hogy megnézhessük, mit tudott valójában tenni.

Tervezés / felhasználói élmény

qustodio tervezés

Nagyszerű webes műszerfalakat láthattunk, és nehézkeseket is láthattunk, de még mindig láthatunk olyan tiszta és intuitív dolgot, mint amit a Qustodio az asztalhoz hozott..

Nehéz beszélni a felhasználói élményről, anélkül, hogy megemlíteném a telepítési folyamat bitjét is, és magyarázatot adok neki. Más szülői felügyeleti szoftverektől eltérően, amely lehetőséget ad arra, hogy mindent előre beállítson (kategóriakorlátok, feketelisták stb.), A Qustodio arra ösztönzi, hogy hagyja, hogy kicsit előbb egy ideig vadul futjon, majd néhány óra vagy egy nap után, vagy tehát a lopakodó figyelemmel kísérés érdekében (ne feledje, nem is tudják, hogy ott van, ha nem akarja) - szabályokat állít fel a tartalom alapján, amelyet megtekintettek, amikor korlátlannak gondoltak.

Ez sokkal egyszerűbbé teszi, hogy pontosan megnézhesse, mely alkalmazásokat használják és mennyi ideig, valamint azt, hogy mely webhelyeket látogatják meg, vagy milyen társadalmi funkciókat használnak. Miután ezeket naplózta (kiegészítve a saját megfelelő logóval), akkor beléphet a tény után, és beállíthat egyedi szabályokat alkalmazásonként. Mivel nagyjából elképzelted, hogy mennyit játszanak egy adott játékot, vagy böngésznek bizonyos webhelyeken, ez jobban megmutatja, hogy milyen korlátoknak van értelme az összes résztvevő számára.

qustodio váltás

Miután megvan a gyermekek által leginkább használt programok listája, beállíthatja az egyes programokat saját egyedi napi korlátokkal. Mondja: Minecraft egy hétig egy héten, hétvégén pedig három óráig, és így tovább. Ezt weboldalakkal is megteheti, lehetővé téve másfél órás Twitter, fél óra Facebook, stb. Mindezt a program ikonjával egy nagy zöld kapcsoló mellett, amely elég egyszerű a legkevesebb technológiához is. hozzáértő szülők megérteni.

qustodio tevékenység ütemterve

Könnyen érthetővé téve, hogy a Qustodio mindent elrendez az idővonalban, mindenképp felülmúlhatatlan. Lehet, hogy nem tűnik óriási különbségnek a szövegek falától, amelyhez a legtöbb alkalmazásban megszoktunk, de ha valami olyasmi, mint a teljes oldal előnézete a gyermeke internetes böngészési előzményeinek idővonalában, párosítva a Web of Trust tanúsítvánnyal, csak ez a fokozott biztonságérzet arról, hogy a domain biztonságos-e számukra.

A mobil felhasználói élmény ugyanolyan jó, mint amit az asztalon láthattunk. Úgy gondolom, hogy különösen az iOS alkalmazás hazaviszi a „Legszebb szülői felügyeleti alkalmazás, amelyet láttunk” díjat. Nincs trófea, ám ennek ellenére elég nagy megtiszteltetés.

qustodia kötőjel példa

Minden úgy működik, hogy megkönnyíti a tevékenység gyors nyomon követését egyetlen hüvelykujjjal, és a beállítástól a beállításig való navigálás szellő volt. Az egyik kis kérdés, hogy nem tudjuk megváltoztatni az alkalmazáson belüli összes konfigurációt, de egy böngésző elindul, ahol még egyszer meg kell adnia a hitelesítő adatait, hogy ehelyett a konfigurációs irányítópultra érkezzen..

Jellemzők

Az ár szempontjából a Qustodio könnyen az egyik leggazdagabb szülői felügyeleti csomag, amelyet a mai napig felülvizsgáltunk. Az éves prémium tagság (bármilyen eszköz száma) alapvetően a következő funkciókkal jár:

  • Operációs rendszerek: Windows, OSX, iOS, Android, Kindle
  • Internet szűrési lehetőségek (asztali és mobil)
  • Az eszköz határideje
  • Alkalmazások figyelése és blokkolása
  • SMS és hívásfigyelés (csak Androidra)
  • Helymeghatározás (csak mobil)
  • Közösségi médiafigyelés (Facebook)
  • Mobil pánik gomb

Mobil

IOS rendszeren a Qustodio ugyanolyan problémától szenved, mint bármely más szülői felügyeleti szoftver, mivel lehetetlen ténylegesen bármit is irányítani, kivéve azt, ami magában a Qustodio alkalmazásban / webböngészőben történik. Ennek ellenére a vállalat továbbra is megtesz minden tőle telhetőt, hogy a lehető legrugalmasabbá váljon, nemcsak a felügyeleti és a SafeSearch funkciókkal, hanem a lehetőséggel, hogy időbeosztású órákat hívjon fel, amelyek leállítják a böngészőt, ha megkísérelnek szörfözni a megadott órákon kívül..

A Qustodio szülői felügyelet áttekintéseAz Android természetesen ennél sokkal rugalmasabb, lehetővé téve, hogy a mobil élmény szinte minden szempontját vezérelje. Az eszköz adatátvitelét először a Qustodio alkalmazáson keresztül továbbítják, ami azt jelenti, hogy lehetséges az SMS és a hívásfigyelés, valamint az eszközön zajló tevékenységek figyelése. Ez magában foglalja a telepített alkalmazásokat, az alkalmazások hosszát, milyen kifejezéseket keresnek (böngésző-agnosztikus), és az internetes előzményeket bármely böngészőből (nem csak a Chrome-ból).

A helymeghatározás az iOS és az Android készülékeken is működik, ahogy az elvárható lenne, és konfigurálható úgy, hogy preferenciájától függően minden (x) percben vagy órában jelentést készítsen. Egy másik üdvözlő meglepetés a funkció oldalán a pánik gomb hozzáadása volt.

A „Pánik!” Gomb így működik: legfeljebb négy megbízható telefonszámot és e-mail címet adhat hozzá a gyermek készülékéhez. Ha a gyermek valaha bajban van, akkor a Pánikot is megnyomhatja! gombra, vagy háromszor kattintson a fejhallgató mikrofonjára, és a listán mindenkit azonnal értesítünk arról, hogy valami nincs rendben.

Az ilyen jellegű kiegészítések a Qustodio számára nyújtják azokat a kis előnyöket, amelyeket keresünk a szülői felügyeleti szoftverekben, és megmutatják, hogy a társaság valóban befektetett annak biztosításába, hogy mindent megszerez, amit csak igényel a szülői felügyeleti eszközök teljes készletéből, amely a modern gyermek.

Teljesítmény

qustodio blokkolás

Teszteink során a Qustodio következetesen jó teljesítményt nyújtott az osztályozási görbe felett annak szempontjából, hogy mi állt le, mit enged át, és mi tévesen pozitív.

Ugyanazon forgatókönyv sok esetben, amikor más szülői felügyeleti lehetőségek is kibontakoztak, úgy tűnt, hogy a Qustodio szinte intuitív módon tudta, mely webhelyeket látja rendben és melyeket nem, és ez azután következik, hogy már a kilencre felhívtuk az egyedi konfigurációs lehetőségeket..

Egyes szociális hálózati megfigyelő szolgáltatásoktól eltérően, amelyek akár 24 órát is igénybe vehetnek, mielőtt bármilyen tevékenységet frissítenek, a Qustodio alkalmazásjogosultságaival azonnal ablakot ad Önnek arra, amit gyermeke küld, mihelyt közzéteszi, valamint minden megjegyzést, amely felbukkan. fel a saját állapotfrissítésekre. Áttekintheti az idővonalaikon szereplő összes történetet, függetlenül az adatvédelmi beállításától; olyasmit, amit eddig csak a Qustodio-n láttam.

Összességében a szűrőszoftver teljesítménye valószínűleg azoknak a kifejezéseknek a körülbelül 98% -át érte el, amelyeket a pontosság kedvéért tettünk. Ennek ellenére egyes szülők óvatosan szeretnének olyan trükkös webhelyeket engedélyezni, mint a Twitch.tv vagy a Youtube, ahol egyes csatornák tökéletesen rendben vannak, és mások nagyon nem, tehát valóban az egyetlen módja annak, ha tudják, hogy milyen tartalmat néznek előre. konfigurált jobbra.

Az egyik szolgáltatás, amelyet itt hiányzott, volt valamilyen jelentéskészítés vagy hozzáférési kérés megválaszolása, amely lehetővé tenné gyermekének, hogy közvetlenül pingoljon téged, ha blokkolnak egy olyan webhelyen, amelyet valószínűleg rendben lehet látni. Ha a szülő értesítéseket állított be, akkor azonnal láthatják, mi volt blokkolva, de ha zöldre világít, az azt jelenti, hogy meg kell találni egy asztalot és manuálisan törölni kell a webhelyet a böngésző irányítópultján..

Árazás

Qustodio árképzés

A Qustodio ingyenes és prémium változatban is elérhető, az ingyenes opcióval egyszerre csak egy eszközt fed le, meglehetősen korlátozott aktivitásfigyelési lehetőségekkel együtt..

VÉGREHAJTÁS: Próbálja ki 3 napig a Qustodio-t

Mint korábban már említettük, az összes új Qustodio fiók automatikusan frissül egy 3 napos Premium tagságra, függetlenül attól, hogy vásárolni szándékozik-e vagy sem, de ha megteszi, akkor az előfizetési modell lebontja ezt:.

Az első lehetőség (a „kicsi” terv) összesen három eszközt fed le, mindegyikre korlátlan számlával engedélyezett, évi 39,95 dollár. A „Közepes” terv egyszerre akár 5 eszköz védelmét nyújtja Önnek, és évente 54,95 dollárra fuss. Végül ott van a „Nagy” opció, amely akár 10 eszközt is véd évi 96,95 dollárért.

Ha bármikor további eszközöket kell felvennie a tervbe, a Qustodio egy egyszerű frissítési csomagot kínál, amely csak a régi és az új előfizetés közötti különbségért számolja fel a költségeket, ahelyett, hogy egy teljesen új tagságért fizetni kellene..

Végül, a Qustodio opciókat is kínál az iskolák, üzleti és vállalati ügyfelek számára, bár az egyedi igényléshez mindenképp szükség van rá, hogy ebben a felülvizsgálatban ne tudjuk megbontani árazási struktúrájuk pontos részleteit..

A Qustodio alkalmanként értékesítést folytat, a legutóbbi egy szezonális eladás, 10% -os engedménnyel, ha a kódot használja XMAS10. Javasoljuk, hogy kezdje az ingyenes próbaverzióval, majd használja a kódot, ha továbbra is a fizetett verzióra vált.

Vevőszolgálat

qustodio kapcsolat

A Qustodio csak egy ügyfél-támogatási lehetőséget kínál jegykezelési oldalon keresztül, és a társaság szerint 1-2 munkanapon belül megpróbál visszajutni minden ügyfeléhez..

Valami, amit kicsit furcsának találtunk, egy apró megjegyzés volt a kapcsolati oldal alján, amely azt állította, hogy a Qustodio Premium felhasználók elsőbbségi választ kapnak ”, ami kissé alacsony eladási taktikának tűnt, hogy megpróbáljam az embereket fedélzetre venni, ha őszinte vagyok.

Következtetés

Lehet, hogy a Qustodio nem rendelkezik a legkönnyebben kiejthető névvel, de amiben hiányzik a márka egyértelműsége, többet jelent, mint hogy kitölti a csillagszülői felügyeleti lehetőségeket, amelyek minden elképzelhető platformon átnyúlnak..

A szoftver ötvözi az iparágban vezető vezérlőpultot egy szilárd felhasználói felülettel, kiterjedt szolgáltatások listájával és szuper szilárd teljesítményével. Igen, ez drága, de biztos vagyok benne, hogy itt megkapja azt, amit fizet, és ha eddig a szülői felügyelet mellett a kerítésen voltál - ne várj tovább, várj ma a Qustodio-ra.

Látogassa meg a Qustodio-t

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =