Kaspersky Safe Kids szülői felügyeleti áttekintés

A Symantechez hasonlóan [EDIT: Backlink to Norton review here], a Kaspersky egyike annak a sok vírusvédelmi szoftver szolgáltatónak, akik egy teljes szülői felügyeleti programot csomagolnak a biztonsági termékcsaládba.

Ennek a felülvizsgálatnak a szempontjából azonban fontos tudni, hogy valójában két különféle szoftver van, amelyeket a Kaspersky kínál: a szülői felügyelet szokásos funkciói között szerepel a Kaspersky Premium Security csomag, és egy különálló, önálló opció, a Kaspersky Safe Kids néven..

A Safe Kids teljes egészében a szülői felügyeleti lehetőségekre összpontosít, és nem használja ki a vírusvédelem vagy a hálózat egyéb más védelmi képességeit, mint a Kaspersky Security Suite. Ez teszi ezt, ha már van külön víruskereső szolgáltatója, és önálló szülői felügyeleti lehetőséget szeretne, a Safe Kids olcsóbb, de mégis nagyon kiterjedt szoftveropciót kínál, amely a szokásos biztonsági előfizetésen kívül is létezhet..

De vajon a Kaspersky Safe Kids szülői felügyeleti hálózata elegendő-e ahhoz, hogy két lábon álljon, mint életképes lehetőség a teljes internetszűrési igényeinek? Olvassa el áttekintésünket, hogy megtudja!

Telepítés / Setup

A Kaspersky Safe Kids telepítése az egyik legegyszerűbb telepítési folyamat, amelyet eddig láttunk. A letöltéstől a teljes gőzzel működő termékig mindössze három kattintást kellett csinálnunk az asztali verzió számára, és összesen körülbelül öt percbe telt (a szükséges újraindítással együtt), mielőtt belemerülhettünk és megbékélhetettünk..

biztonságos gyerekeknek történő telepítés

Miután beállítottuk az asztali alkalmazáshoz, bejelentkeztünk a My Kaspersky irányítópultba, ahol az összes szülői felügyeleti beállítás és a jelentés egy böngészőből kezelésre kerül. Itt felvehet vagy eltávolíthat profilokat egyaránt magad és gyermekei számára, valamint figyelemmel kísérheti tevékenységüket minden olyan eszközön, amelybe a Safe Kids telepítve van.

Az iOS és az Android telepítésének folyamata egyaránt meglehetősen szokásos volt, mint amit más szolgáltatásoknál látunk. Ez magában foglalja az iOS telepítésének megemlítését, különösen néhány más lehetőséggel összehasonlítva, mivel ahelyett, hogy végigvágná és beállítja az összes szükséges blokkot (más böngészők eltávolítása, alkalmazás engedélyek letiltása stb.), A Safe Kids automatikusan létrehozza egy új gyerek profilja a készüléken egy sor tanúsítvány-beállítás segítségével a munka gyors elvégzéséhez.

Tervezés / felhasználói élmény

biztonságos gyerekek műszerfal beállításai

A Kaspersky a zöld-fehéres színű (oldalán piros vonallal ellátott) színösszetételének nagy részét fenntartja antivírusszoftver szülői felügyeleti részében, ami szerintem nagyszerű módja annak, hogy fenntartsa a márka identitását, miközben elősegíti a termék jó megjelenését. ugyanakkor.

A kapun kívül azt kell mondanom, hogy az összes olyan szülői felügyeleti szoftver közül, amelyet eddig teszteltem, a Kaspersky irányítópultja messze volt a legjobb szemtől és a böngészőm teljesítménye szempontjából. Minden, az egyes eszközökre vonatkozó határidők meghatározásától a helymeghatározási térkép navigálásáig, zökkenőmentes, intuitív és örömteli volt. Az irányítópulton keresztül akut módon tudtuk ellenőrizni, hogyan kezelik minden gyermek profilját, és milyen információkat jelentenek (vagy nem jelentenek) vissza a szolgáltatáson keresztül.

Minden beállítást egyértelműen címkéznek és úgy alakítanak ki, hogy értelme legyen a javasolt valós alkalmazásoknak, és az irányítópult mindkét szakaszban van elhelyezve (Eszközhasználat, Mobil stb.), Valamint lehetőség nyílik az összes vonatkozó elem megtekintésére. Információ, amelyet egy rövid pillantással meg kell tudnia az Összegzés oldalán.

Az Összegzés oldalról összegyűjtöttük, milyen webhelyeket látogatták meg, milyen eszközöket használtak, és áttekinthetjük az összes értesítést, amely utoljára bejelentkeztünk. Megtalálhatjuk a helymeghatározóval telepített eszközök jelenlegi helyét is, de erről később is tájékozódhatunk.

Az értesítési központban való navigálás során nemcsak láthattuk, hogy milyen tevékenységek merültek fel és mikor, hanem minden megjelölt eredményhez egy linket is csatolunk egy ablakhoz, amely jobban megmagyarázza egy adott weboldal blokkolását (vagy engedélyezését). Ezt követi a javasolt beállítások részletei, amelyeket az adott webhelyen a gyermek egyéni életkora alapján kell használni, és amelyet nem más, mint egy bonafide P.hD gyermekpszichológus írt le, aki párba állt a Kasperskyval, hogy segítséget nyújtson minden olyan szülőnek, akiknek segítségre lehet szükségük..

Jellemzők

A Kaspersky Safe Kids prémium tagságával az alábbi előfizetések mindegyikét felveheti az éves előfizetésedbe:

  • Internetes / webhelyfigyelés
  • Közösségi hálózatok megfigyelése (a Facebookra és a VK-ra korlátozva)
  • Az alkalmazás és az eszköz határidejének kezelése
  • Helymeghatározás értesítésekkel, ha a gyermek egy előre meghatározott területet hagy a térképen
  • Mobil alkalmazás, webes és SMS / híváselőzmények figyelése (csak az utolsó kettő esetében Android)
  • Valós idejű figyelés és értesítések küldése a telefonra

Noha ez a lista a felszínen elég szokásosnak tűnhet, az a mérték, ameddig ellenőrizheti ezeket a különféle eszközöket és hozzáférési pontokat, tényleg elkülöníti a Kaspersky-t a többi csomagtól. A Kaspersky Safe Kids számára elérhető széleskörű szolgáltatáslista ellenére a szoftver továbbra is sikerrel talál módot arra, hogy kiemelkedjen szinte minden olyan területen, ahol versenyez.

A Kaspersky Safe Kids szinte minden tulajdonságát az optimális felhasználóbarát felhasználásra tervezték, és a részletekre való figyelem ezen lépés minden lépését megmutatja. Az adatok nyomon követésétől kezdve az irányítópulton, ahol a beállításokat kezeli, teljesen korszerűsítették, így egyszerűvé vált a profilok hozzáadása és eltávolítása, valamint az esetleges konfigurálásuk..

Ez azonban nem minden jó hír. Külön termékként a Safe Kids hiányzik néhány, az eredeti Kaspersky Premium Security szolgáltatásban található specifikus észlelési képesség, például a Kulcsszódetektálás.

A Kulcsszóérzékelés oly módon teszi lehetővé, hogy ha egy adott szót vagy szavak halmaza beírásra kerül a megfigyelt eszközre (internet böngésző, csevegő kliens, online játék stb.), A gyermek figyelmeztetést kap, míg a szülő értesítést kap. Ha ezt a lehetőséget nem adjuk hozzá a Biztonságos Gyerekek számára, kissé nehezebb lesz finomítani a szülői felügyeleti blokkok viselkedését az idő múlásával.

Mobil

safekids ios képernyő

Mint korábban említettük, az iOS és az Android alkalmazások telepítése egy kicsit könnyebb volt, mint más alkalmazások, főként annak köszönhetően, hogy a beállítások átvegyék a Beállítások alkalmazás irányítását és automatikusan hozzáadtak egy új tanúsítványt, ahelyett, hogy a kézi folyamaton keresztül más térbeli alkalmazásokhoz való felhasználásra.

Az iOS ismét (szokás szerint) korlátozott abban, amit képes és nem képes ellenőrizni, bár a megfigyelt webböngésző és a helymeghatározó szoftver hibátlanul működött a teljesítménytesztjeink során.

És ismét az Android jelenik meg a testreszabási osztály tetején. Android-eszközön nem csak ellenőrizheti, hogy mely alkalmazásokat telepítheti, vagy mely webhelyeket lehet meglátogatni a fő Chrome böngészőn, hanem figyelheti az összes szöveges üzenetüket (bejövő és kimenő), hívásnaplójukat és helyszín ugyanabban az időben.

Ugyanakkor mostantól csak az Androidon kezelheti a letiltott névjegyzéket, ahelyett, hogy maga el tudja olvasni az üzenetek tartalmát. Ez azt jelenti, hogy ha gyermeke szöveget vagy hívást fogad egy ismeretlen számról, akkor vagy kap egy ping-ot az elérhetőségi adatokkal, vagy a levelezés teljesen le lesz tiltva, attól függően, hogy miként konfigurálták személyes beállításait kezelésére..

Teljesítmény

A szülői felügyeleti szoftverek közül, amelyeket teszteltünk, a Kaspersky Safe Kids felépítette az eddigi legjobb teljesítményt. Minden olyan webhelyet, amelyet megpróbáltunk átjutni, blokkoltuk vagy figyelmeztettük, attól függően, hogy milyen profilra próbáltunk hozzáférni (ebben a teszt esetben a fiatalabb gyermek vagy tinédzser), és egy értesítés azonnal megjelenik az e-mailben és a csatolt figyelő eszközön ( egy iPhone 7).

A potenciálisan káros webhelyek vagy tartalmak kezelésének megváltoztatásához választhat az általános kategóriák listájából, ideértve az olyan lehetőségeket, mint az „Alkohol”, „Meztelenség” stb. Mindegyik kategóriának három kezelői változata van: Blokkolás, Figyelem vagy Engedélyezés..

biztonságos gyerekek észlelési kategóriái

De a megfigyelő eszközök teljesítménye az egyenletnek csak a fele volt. Maga a műszerfal teljesítménye és rendkívüli könnyű kezelhetősége inkább az, amely elősegíti a Kaspersky számára a helyét az egyik legfontosabb szülői felügyeleti szoftver opcióként, amely manapság elérhető..

Tegyük fel, hogy ellenőrizni szeretné, mennyi ideig fér hozzá gyermeke egy adott alkalmazáshoz a számítógépén - egyszerűen a csúszka segítségével állíthatja be, hány napig tudják használni..

biztonságos gyerekek teljesítménymutatója

Jelentési funkciók? A Biztonságos Gyerekeknek pikk. A gyermekek által az alkalmazáson töltött pontos időtől a meglátogatott webhelyek részletes listájáig, az általuk létrehozott Facebook-hozzászólásokig vagy az emberekkel, akikkel szöveges üzeneteket küldtek, minden utolsó információs nyomkövetés nyomon követhető és elérhető a Irányítópult.

Amikor megpróbáltuk gyermekeinket egy bizonyos helyen tartani a Biztonságos gyerekek „Hol van a gyerekem?” Szakaszon keresztül, azonnal megkaptuk a szöveget, mihelyt (olvass: én telefonommal a földszinten) kiléptek az előzetesen kijelölt helyről. biztonsági zóna.

A Biztonságos Gyerekek puzzle egyes részei olyan módon illeszkednek egymáshoz, hogy az örömmel használja az egész programot, és ha nem tesznek hamis pozitív jeleket vagy észrevétlen fenyegetéseket felbukkanó tesztelési időszakunk alatt, ez az egyetlen, amely 100% -os pontosságú minden alkalmazás, amelyet eddig kipróbáltunk.

Vevőszolgálat

A Kaspersky ügyfélszolgálata egyszerûen használható és rendkívül hasznos egy csomagban, manapság ritka fajta. A cég három kapcsolatfelvételi lehetőséget kínál: e-mailt, élő csevegést és telefonon keresztüli kapcsolatot. A felülvizsgálat céljából a telefonos támogatási lehetőséget választottuk, amely heti hét napon elérhető a hét 7 órától hét óráig. A hívás megkezdésétől az ügyfélszolgálathoz való csatlakozásig összesen körülbelül három percet vártam, egyiket sem töltöttem el várakozással.

Ezzel a teszttel valójában az ügyfélszolgálatot kellett igénybe vennem egy valódi probléma miatt, amelyet a termék Windows operációs rendszeren történő konfigurálását illetően tapasztaltam. Hívásom során a képviselő néhány különböző megoldást vett át velem (a harmadik lehetőség csinálta a trükköt), és utána minden bizonnyal egy teljes e-mailt követtek el, amely részletesen megadja az összes információt, amit tennem kell, ha újra felmerülök a problémával..

Az utóbbi említésre méltó funkció a kis „?” Ikonok, amelyek a Kaspersky műszerfal minden beállítását szegélyezik. Míg az ilyen típusú linkek, amelyek a korlátozási beállítások mellett helyezkednek el, általában csak egy laposan megfogalmazott GYIK oldalra vezetnek, amelyek magyarázatot mutatnak a felhasználásukra, a Kaspersky eljut olyan részletes tanácsok listájához, amelyek tartalmazzák az ilyen típusú tartalmak kezelését a gyermek.

biztonságos gyerekek ügyfélszolgálata

A tanácsot még korosztály szerint bontják, beleértve néhány hasznos mondatot vagy a beszélgetést indító szülőknek annak magyarázatát, hogy miért nem látják ilyen típusú tartalmat korukban.

Ez a fajta felülmúló érintés segíti a Kaspersky „Biztonságos gyerekeinek” élményének fokozását egy újabb alkalmazástól egy olyan szoftverré, amely valóban segít a jó böngészési szokások beillesztésében a családi életbe napi szinten..

Árazás

Amint az intro-ban említésre került, két különféle szülői felügyeleti lehetőség van, amelyeket a Kaspersky kínál, mindegyik saját egyedi árszabási tervvel.

A Kaspersky Parental Control a teljes Kaspersky Antivirus Protection Suite csak egy része, ami azt jelenti, hogy nem fogja tudni használni egy szolgáltatást a teljes csomag előfizetése nélkül. Szerencsére a Kaspersky minden termékének 30 napos ingyenes próbaverziót kínál, amelynek segítségével felmérheti, hogy a szoftver megfelelő-e az Ön számára és az Ön igényeihez.

Teljes termékként az a szülői felügyeleti lehetőség (a Kaspersky többi védelmi opcióval együtt) 59,99 USD-t fog visszafizetni egyéves előfizetésre.

biztonságos árképzési modell

Másrészről, a Kaspersky Safe Kids sokkal olcsóbb és rugalmasabb lehetőség, ha csak szülői felügyeletet keres, és nem több. Mint a Kaspersky Premium esetében, 30 napos próbaidőszakot kap a lábujjak vízbe merítéséhez, hogy kiderüljön, megfelelő-e a szolgáltatás Önnek, azonban a legfontosabb funkciók közül néhány továbbra is a fizetős fal mögött marad, amíg meg nem harapja a golyót. és megy éves előfizetésre. Pontosabban, csak a meglátogatott webhelyeket, az általuk használt alkalmazásokat és a mindkettővel töltött időt követheti nyomon.

További funkciók, például a közösségi hálózatok megfigyelése, a helymeghatározás és a valósidejű értesítések hozzáadásához a terv évi mindössze 14,99 dollárba kerül, és korlátlan számú profilt és eszközt fed le egy tagság alatt. Az eddig áttekintett más lehetőségekkel összehasonlítva ez az árpont teszi a Kaspersky Kid Safe szoftvert az egyik legjobb értéknek a szülői felügyeleti szoftverben 2023-re!

Következtetés

A Kaspersky Safe Kids szülői felügyeleti csomagnak sokat kell tennie: rendkívül egyszerű a telepítés és használat, a teljesítménytesztjeinkben 100% -os pontossági besorolást kapott, és az egyik legolcsóbb előfizetés, amelyet 12 hónap alatt megszerezhet. bázis.

Valószínűleg hiányzik a kulcsszó észlelése, és a beállítási konfigurációs panelen megadott további tanácsok néha kicsit ... prédikálhatnak ... de az elismerhetően kisebb panaszok kivételével elég nehéz megtalálni valamit, amellyel a szoftver rosszul jár.

A Kasperskynek sikerült a Biztonságos Gyerekeket kötelező opcióvá tenni minden szülő számára, akinek gyermekei vannak a házban és internetfigyelést igényelnek, mindezt olyan áron, amely nem akadályozza meg a bankot. Ha a kerítésen áll, hogy egy harmadik féltől származó szülői ellenőrzés megfelelő-e Önnek vagy családjának; ne keresse tovább, mert a Kaspersky Safe Kids elöl és hátul takarja le, egy kicsit az oldalsó részével megkímélve.

Látogasson el a Kaspersky Safe Kids oldalra

About the author

Comments

  1. atározási funkciót is, amely lehetővé teszi számunkra, hogy nyomon kövessük gyermekeink tartózkodási helyét, és beállítsuk a biztonsági zónákat. Összességében a Kaspersky Safe Kids felhasználóbarát és könnyen kezelhető felületet kínál, amely lehetővé teszi a szülők számára, hogy hatékonyan ellenőrizzék gyermekeik online tevékenységeit.

    (Hungarian)

Comments are closed.