60+ statistici de streaming video și muzică [ediția 2019]

60+ statistici de transmisie video și muzică

Streamingul online este acum metoda preferată pentru mulți fani sport, televiziune, film și muzică din întreaga lume. De la Netflix la YouTube până la Spotify, serviciile de streaming național și internațional operează în aproape fiecare țară.

Nu este surprinzător, pe măsură ce transmisia video devine mai populară, există o cantitate masivă de date care ajută la cuantificarea tendinței în creștere care promite că va pune capăt căilor tradiționale de divertisment..

Imaginea cea mare în 5 statistici

Nu există aproape niciun sfârșit al numărului de statistici interesante asociate fenomenului de streaming digital. Pe măsură ce acest domeniu de interes al consumatorilor crește, câteva statistici cheie evidențiază cât de real este streamingul popular și de ce devine o alternativă larg adoptată la TV și radio tradiționale.

 1. Se estimează că piața globală de streaming video va valora peste 125 miliarde USD până în 2025. (Sursă: MarketWatch)
 2. Consumatorii din SUA petrec acum aproape tot timpul să vizioneze videoclipuri în timp ce lucrează. Consumatorul mediu petrece 40 de ore pe săptămână vizionând conținut video, cu 15 ore pe săptămână prin intermediul serviciilor de streaming video. (Sursă: Deloitte)
 3. Netflix a avut cel mai bun an încă în 2018, cu venituri anuale de 15.794 miliarde dolari sau o creștere de 35 la sută de la an la an, ceea ce îl face cel mai mare câștig în rândul serviciilor de top streaming. Hulu și Amazon Prime Video (doar canale), în comparație, au câștigat mai puțin de 3 miliarde de dolari fiecare. (Sursa: Macrotrends, Motley Fool)
 4. 70 la sută dintre consumatori consideră că televiziunea tradițională nu oferă o calitate bună a conținutului pentru preț, reflectând un decalaj valoric în creștere față de opțiunile de tăiere a cablurilor și servicii de pachet slab precum Sling TV, et. al. și adăugând informații despre motivul în care mulți aleg opțiunile de streaming online. (Sursă: Deloitte)
 5. YouTube este cel mai mare site de streaming video din lume, cu peste 1 miliard de utilizatori din întreaga lume. (Sursă: YouTube)

Statistici și date de streaming video

Pe măsură ce lățimea de bandă și viteza internetului cresc, transmisia video devine o opțiune viabilă pentru consumatorii din întreaga lume. În multe țări, consumatorii pot transmite în prezent tot conținutul lor video preferat, de la TV live la videoclipuri la cerere. Iată câteva dintre cele mai importante statistici din 2017-2018 care definesc tendințele în materie de transmisie video.

 • Netflix are acum peste 148 de milioane de abonați în întreaga lume. (Sursă: Statista)
 • Fostul serviciu de DVD-mail a cheltuit peste 12 miliarde de dolari pentru conținut în 2018, cu 85 la sută dedicate producției de conținut original. Compania intenționează să cheltuiască 15 miliarde de dolari în 2019. (Sursă: Varietate)
 • Netflix este cel mai popular serviciu de streaming video din SUA și cea mai mare parte a lumii, dar nu are cea mai mare bibliotecă. Videoclipul Amazon Prime transportă peste 20.000 de filme și emisiuni TV în SUA. (Sursă: Comparitech)
 • Amazon Prime are peste 100 de milioane de abonați în întreaga lume. (Sursă: Varietate)
 • Retailerul online a cheltuit în 2018 aproximativ 5 miliarde de dolari pentru conținut video. (Sursă: MediaPost)
 • Hulu, care funcționează doar în SUA, a avut mai mult de 25 de milioane de abonați din 2018. (Sursă: Învelișul)
 • iQIYI, o companie chineză, a câștigat peste 2.6 miliarde USD în 2017 (Sursă: SEC)
 • iQIYI a câștigat în jur de 480 de milioane USD în trimestrul IV 2018, reprezentând o creștere semnificativă a veniturilor față de anul precedent. (Sursă: Caută alfa)
 • Serviciul de streaming chinez iQIYI are peste 87 de milioane de abonați și peste 420 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună. (Sursă: Varietate)
 • Serviciul a cheltuit 2,5 miliarde de dolari pentru conținut în 2017 și 2018. (Sursă: Învelișul)
 • Conform înregistrărilor SEC, Hulu era pe cale de a urmări pierde bani în 2018 datorită cheltuielilor sale de conținut. Compania urma să înregistreze o pierdere netă de aproximativ 1,5 miliarde de dolari pe an. (Sursă: Învelișul)
 • Cei care optează pentru servicii de streaming video au numeroase motive pentru care apreciază astfel de servicii comparativ cu opțiunile TV tradiționale. 73 la sută le place să vadă conținut atunci când doresc, 67 la sută se bucură de conținut fără reclame, iar 49 la sută adoră atât calitatea serviciilor de conținut originale, cum ar fi Netflix, cât și opțiunea de a viziona conținut pe mai multe dispozitive. (Sursă: Deloitte)

statistici de streaming 2019Sursa: Deloitte

 • Consumatorii americani petrec aproape o săptămână întreagă de timp pentru a viziona videoclipuri. Americanii petrec în jur de 38 de ore în fiecare săptămână vizionând videoclipuri, dintre care 15 ore se îndreaptă spre vizionarea de videoclipuri în streaming. (Sursă: Deloitte)
 • Millennials și Generation Z consumă streaming video la un ritm enorm. Peste 60 la sută dintre consumatorii Millennials și Gen Z transmit stream video zilnic. Prin comparație, mai puțin de 30 la sută din Baby Boomers transmit video zilnic. (Sursă: Deloitte)
 • 27 la sută dintre consumatori afirmă că nu au un „TV cu plată” sau un abonament tradițional la cablu TV. (Sursă: Deloitte)
 • 56% dintre cei care au un pachet tradițional de televiziune prin cablu au doar unul, deoarece este inclus în planurile lor de internet. (Sursă: Deloitte)
 • Aproximativ 60 la sută dintre Millennials și consumatorii Generation X se abonează la servicii de streaming video. Pentru generația Z (cel mai tânăr grup de adulți născut între mijlocul anilor 1990 și începutul anilor 2000), acest număr este mai aproape de 70%. Doar aproximativ 30 la sută din Baby Boomers și aproximativ 25 la sută dintre cei maturi (cei născuți înainte de 1945) subscriu la astfel de servicii. (Sursă: Deloitte)
 • Generation X, Millennials și Generation Z binge urmăresc cele mai multe episoade TV. Când observați binge, toate cele trei grupuri urmăresc între 6-7 episoade într-o singură ședință, comparativ cu aproximativ 4-5 pentru Boomers și Matures. (Sursă: Deloitte)
 • Consumatorii americani au cheltuit aproximativ 2 miliarde de dolari în fiecare lună în 2017 pentru serviciul de streaming video. (Sursă: Deloitte)
 • Consumatorii sunt mai mult decât dispuși să plătească pentru opțiunile de streaming pe dispozitivele mobile. Patru dintre primele cinci aplicații care nu au jocuri de noroc care au obținut venituri în 2018 au fost pentru streaming video sau muzică: Netflix (# 1), Tencent Video (# 3), iQIYI (# 4) și Pandora Music. Aplicațiile care nu aparțin jocurilor de streaming, au câștigat colectiv peste 19 miliarde de dolari în 2018. (Sursă: App Annie)

statistici de streaming 2019Sursa: App Annie

 • Timpul consumatorilor petrecut în primele 5 aplicații de streaming video a crescut cu 140% între 2016 și 2018. Consumatorii din India au înregistrat cea mai mare creștere la 185%. (Sursă: App Annie)
 • În general, consumatorii din India au petrecut 45 de miliarde de ore vizionând streaming video prin aplicații în 2018, comparativ cu puțin sub 20 de miliarde de ore de către consumatorii americani și aproximativ 3 miliarde de ore de către consumatorii din Marea Britanie. Populația mare din India a jucat un rol semnificativ în orele sale totale urmărite. (Sursă: App Annie)
 • În comparație cu dimensiunea populației sale, locuitorii din Coreea de Sud au urmărit cele mai multe ore de videoclipuri prin primele 5 aplicații de streaming. Cu 10 miliarde de ore înregistrate în 2018, aceasta înseamnă aproape 2.000 de ore de la fiecare persoană, sau aproximativ 22 la sută din anul petrecut vizionând fluxuri video prin aplicații. (Sursă: App Annie)
 • Datorită interdicției sale în China, YouTube nu este cea mai populară aplicație de streaming din țară. Tencent Video ocupă primul loc în China pentru orele petrecute în aplicație, urmată de iQIYI, Youku, bilibili și ImgoTV. (Sursă: App Annie)
 • În orice altă țară identificată în studiul App Annie, YouTube a ocupat primul loc pentru cea mai utilizată aplicație de streaming video. Aceasta include India, Brazilia, SUA, Coreea de Sud, Japonia, Germania, Franța, Marea Britanie și Canada. (Sursă: App Annie)

statistici de streaming 2019Sursa: App Annie

 • În SUA, primele 5 aplicații de streaming pe ore petrecute au fost YouTube, Netflix, Hulu, Amazon Prime Video și Twitch. (Sursă: App Annie)
 • În Marea Britanie, primele 5 aplicații de streaming pe ore petrecute au fost YouTube, Netflix, BBC iPlayer, BBC Sport și Amazon Prime Video. (Sursă: App Annie)
 • În Canada, primele 5 aplicații de streaming pe ore petrecute pe YouTube, Netflix, Twitch, YouTube Kids și Amazon Prime Video. (Sursă: App Annie)
 • Aplicația Annie proiectează noul serviciu de streaming Disney + Disney, care va fi lansat în 2019, va perturba piața. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că Disney deține deja alte două servicii de streaming populare: ESPN + și Hulu (cota majoritară). (Sursă: App Annie)
 • Consumatorii cheltuiesc mai mult ca oricând în aplicații de streaming. Creșterea cheltuielilor din magazinul de aplicații pentru aplicațiile de streaming video a crescut cu 285 la sută între 2016 și 2018. Veniturile abonamentului au fost principalul motor al cheltuielilor. (Sursă: App Annie)
 • Consumatorii din întreaga lume au cheltuit peste 2,2 miliarde de dolari în 2018 în primele 5 transmisii video. Netflix a ținut cu ușurință și locul 1. (Sursă: App Annie)
 • Aplicațiile de streaming în direct au fost printre cei mai importanți factori de venituri pe piețele majore, cu excepția SUA. Deși costă de obicei mai mult pentru abonamente decât serviciile de streaming video la cerere, în SUA, nicio aplicație care oferă TV în direct sau sport live nu a făcut primele 5 cheltuieli, ceea ce reflectă potențialul de creștere semnificativ al acestui tip de servicii din țară. (Sursă: App Annie)
 • Aplicația Annie prevede că 10 minute din fiecare oră consumată în media vor fi alocate în streaming video. (Sursă: App Annie)
 • În ciuda popularității streaming-ului, aplicațiile de social media bat chiar și Netflix când vine vorba de descărcări de aplicații la nivel mondial. Netflix a fost doar a noua cea mai descărcată aplicație în 2018. Cu toate acestea, aplicațiile video în streaming, inclusiv Netflix, iQIYI, Tencent Video, Youku și YouTube, și HBO Now au constituit cea mai mare majoritate a cheltuielilor consumatorilor din 2018, deoarece majoritatea aplicațiilor de social media sunt gratuite. (Sursă: App Annie)

Informații și statistici de streaming de muzică

Streamingul muzical este acum mai mare ca niciodată, cu miliarde de dolari în industria de streaming muzical în fiecare an. Majoritatea fanilor de muzică utilizează acum servicii de streaming bazate pe abonamente precum Spotify, Pandora și Apple Music, în timp ce chiar și serviciile video precum YouTube sunt surse masive pentru fanii muzicii. Statisticile se revarsă mai repede ca niciodată pentru streamingul de muzică, arătând că aceasta este o industrie care a câștigat o atenție ceva mai mare.

 • Streamingul digital preia industria muzicală. În 2017, veniturile din streaming au crescut cu peste 41 la sută an de an, cu 54 la sută din veniturile din vânzări muzicale destinate vânzărilor digitale. Între timp, download-uri veniturile au scăzut cu peste 20 la sută, iar veniturile fizice au scăzut cu peste 5 la sută, subliniind schimbarea puternică către streaming de muzică. (Sursă: IFPI)
 • Veniturile în streaming au fost de 38% din totalul veniturilor din industria muzicală în 2017.
 • Veniturile transmise în total au fost de aproximativ 6,6 miliarde de dolari în 2017. Toate veniturile digitale au totalizat peste 9 miliarde de dolari în acel an, cu venituri digitale cu peste 19% din 2016. (Sursă: IFPI)

statistici de streaming 2019Sursa: IFPI

 • Veniturile audio cu abonament plătit au reprezentat 70% din toate veniturile din muzică digitală din Europa în 2017 (Sursă: IFPI)
 • În SUA, veniturile audio cu abonament plătit au reprezentat aproximativ 47 la sută din totalul veniturilor din muzică digitală în 2017 (Sursă: IFPI)
 • S-a înregistrat o creștere de 45,5 la sută a veniturilor din abonament de muzică plătite prin streaming în 2017 (Sursă: IFPI)
 • Până la sfârșitul anului 2017, existau peste 125 de milioane de conturi de abonament de muzică plătite. (Sursă: IFPI)
 • Serviciul de muzică în streaming Deezer transmite muzică în valoare de 837 de ani în fiecare zi, în timp ce utilizatorii săi transmit 35 de miliarde de piese de muzică în fiecare an. (Sursă: IFPI)
 • SUA a fost piața muzicală de top în 2017, urmată de Japonia (nr. 2), Germania (nr. 3), Marea Britanie (nr. 4), Franța (nr. 5), Coreea de Sud (nr. 6), Canada (nr. 7), Australia (# 8), Brazilia (# 9) și China (nr. 10). (Sursă: IFPI)
 • „Shape of You” de Ed Sheeran a fost primul digital digital în 2017, cu 26,6 milioane de descărcări sau echivalente de descărcare (redări unice prin servicii de streaming). (Sursă: IFPI)
 • „Despacito” al lui Luis Fonsi a fost o secundă apropiată în acel an cu peste 24 de milioane de descărcări sau echivalente de descărcare. (Sursă: IFPI)
 • Una dintre cele mai mari îngrijorări din industria de streaming de muzică în acest moment este decalajul de valoare, care este cât de multe servicii de streaming de bani extrag înainte de a plăti artiștii. La nivel mondial, fluxul audio generează venituri mult mai mari pe utilizator decât streamingul video, însă artiștii văd doar o fracțiune din acea sumă. Veniturile din streamingul muzical în 2017 au fost în jur de 20 de dolari pe utilizator, comparativ cu aproximativ 1,5 USD pe utilizator de streaming video. (Sursă: IFPI)

statistici de streaming 2019Sursa: Știri de muzică digitală

 • Serviciul de streaming Napster, cândva un hotbed pentru streaming de muzică ilegală, acum plătește cel mai mult artiștilor. Serviciul plătește 0,019 cenți pe piesă, ceea ce înseamnă că artiștii au nevoie de 77.474 piese pentru a câștiga un salariu minim lunar din SUA de 1.472 dolari. (Sursă: Știri de muzică digitală)
 • Cel mai prost serviciu pentru muzicieni este YouTube, care menține cel mai mare decalaj valoric. Serviciul plătește doar 0.00069 de cenți pe stream, necesitând peste 2.1 milioane de piese pentru artiști să câștige salariul minim lunar din SUA. (Sursă: Știri de muzică digitală)
 • Streamingul audio plătit a constituit 23% din totalul timpului de streaming la cerere în 2017. Transmiterea gratuită a constituit 22%. (Sursă: IFPI)
 • Veniturile din streaming audio au crescut cu aproape 49% în America Latină în 2017 (Sursă: IFPI)
 • Serviciul de streaming Soundcloud are acum peste 177 de milioane de piese, peste 10 milioane de creatori de muzică și o comunitate globală de utilizatori de aproximativ 1 miliard. (Sursă: IFPI)
 • De la lansarea sa, Spotify a plătit peste 9 miliarde de dolari deținătorilor de drepturi, peste 157 de milioane de utilizatori activi și peste 70 de milioane de abonați plătiți. (Sursă: IFPI)

statistici de streaming 2019Sursa: IFPI

 • Dimensiunile bibliotecilor muzicale sunt un punct de vânzare cheie pentru serviciile de streaming de muzică. Unele se mândresc cu numere destul de impresionante: Amazon Music Unlimited - 50 de milioane de piese; TIDAL - 60 de milioane de piese; Spotify - 40 de milioane de piese; Pandora Premium - 40 de milioane de piese; Music Choice - 55 de milioane de piese; Apple Music - 50 de milioane de piese; Deezer - 53 de milioane. (Sursă: Wikipedia)
 • În al treilea trimestru 2018, Spotify a avut cel mai mare număr de utilizatori plătitori, peste 95 de milioane de fani americani ai muzicii din întreaga lume plătind pentru a utiliza serviciul. Acesta este un câștig de 20 de milioane de utilizatori din 2017. (Sursă: TheVerge)
 • Pe baza metodei sale de distribuție (prin TV cu plata și alte platforme), Stingray Music are peste 400 de milioane de abonați sau utilizatori. Acest lucru ar face cel mai apropiat rival YouTube Music, care nu are statistici care să-i deblocheze transmisia video video de la alte streaminguri. (Sursă: Stingray)
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 9 = 16

Adblock
detector