12 besplatnih i plaćenih alternativa CinemaNow

Snimak zaslona početne stranice CinemaNow


CinemaNow bio je usluga vrhunskog strujanja koja je u svojoj biblioteci imala desetine tisuća filmova i TV emisija. Dostupno u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji korisnicima je omogućilo da odaberu što žele unajmiti ili kupiti u jednokratnim kupnjama, pružajući alternativu uslugama mjesečne pretplate koju pružaju Netflix i Hulu.

Nažalost, CinemaNow se ugasio u rujnu 2017., zbog čega pretplatnici ne mogu pristupiti svojim prethodno kupljenim naslovima. Srećom, postoji mnogo besplatnih i plaćenih alternativa CinemaNow-u 2018. Vrijedi imati na umu da mnoge od tih usluga imaju web-lokacije i aplikacije koje su geografski ograničene, što znači da im se može pristupiti samo u odabranim zemljama. Srećom, kvalitetan VPN može vam pomoći riješiti takve probleme.

Evo našeg popisa 12 besplatnih i plaćenih alternativa CinemaNow u 2019. godini:

Netflix

Snimka zaslona početne stranice Netflix

Krenimo od vjerojatno najočitije plaćene alternative CinemaNow-u - Netflix. Za razliku od CinemaNow-a, Netflix je pretplatna usluga s planovima koji su dostupni za 7,99 USD (osnovno), 10,99 USD (standardno) i 13,99 USD (premija). No možete pokušati prije kupnje jer Netflix nudi besplatnu probnu mjeru od 1 mjeseca. S Netflix pretplatom možete uživati ​​u neograničenom sadržaju bez oglasa onoliko često koliko želite. Fleksibilnost je također dostupna zbog toga što je Netflix moguće gledati na gotovo svim uređajima, pa čak i otkazati u bilo kojem trenutku bez postavljanja pitanja.

Jedna od stvari koje Netflix posebno dobro radi jest ta što predlaže sadržaj (TV emisije i filmove) na temelju onoga što ste gledali i kako ste ga ocijenili. Ovaj je algoritam očito učinkovit i pruža osobnije iskustvo u usporedbi s većinom streaming usluga na tržištu. Što je više, Netflix također proizvodi svoj izvorni sadržaj kao što su Stranije stvari, hazarder, Narančasta je nova crna i Konjanik BoJack.

Sveukupno, Netflix je vrlo dobro dizajniran i rijetko smo imali problema prilikom strujanja videozapisa, čak i kod Ultra HD-a. Kvaliteta slike gotovo je uvijek izvrsna, a tampon i zaostajanje rijetko su problem s respektabilnom internetskom brzinom. Tamo gdje Netflix možda nedostaje, dostupnost je trenutnih epizoda TV emisija s kablovskih i mrežnih TV kanala. Međutim, Netflix ima preko 125 milijuna pretplatnika što sugerira da ljudima to ne smeta previše.

Netflix možete gledati na gotovo bilo kojem uređaju povezanom s Internetom, uključujući streaming medijske playere, pametne televizore, igraće konzole te pametne telefone i tablete Android i iOS. Iako je Netflix dostupan u većini zemalja, neki je sadržaj ograničen geološkom mrežom i trebat će vam VPN kako biste ga mogli gledati.

Vidi također: Najbolji VPN-ovi za Netflix

Hulu

Snimka zaslona početne stranice Hulu

Hulu je usluga streaminga videa koja je u suvlasništvu kompanije Walt Disney, 21st Century Fox, Comcast i AT&T. Iako Hulu nudi filmove, njegov je glavni fokus na pružanju novijih TV emisija, kao i na vlastiti originalni sadržaj. Slično kao Netflix, Hulu je pretplatnička usluga s opcijom besplatne probne mjesečne probe. Planovi počinju od 7,99 USD za osnovni pristup biblioteci za streaming Hulu (s oglasima) i povećavaju se na temelju toga da li ste odabrali plan bez oglasa, TV uživo, povećane mogućnosti pohrane i snimanja ili pristup putem neograničenog broja uređaja. Pretplata se također može otkazati u bilo kojem trenutku.

Koliko se Hulu razlikuje od Netflixa je to u mogućnosti je ponuditi raniji pristup novijim TV serijama s drugih mreža s epizodama koje su često dostupne samo nekoliko dana nakon emitiranja. Nadalje, imaju kompletne sezone mnogih TV emisija. Neki od naslova uključuju Obiteljski čovjek, crkanst i Subotom navečer uživo. Hulu također proizvode vlastiti originalni sadržaj poput Priča o sluškinji i Castle Rock. Hulu je ažurirao svoje sučelje posljednjih mjeseci i to ga čini lakšim za upotrebu nego ikad prije. Nažalost, za razliku od Netflixa i Amazon Prime Video, Hulu još ne podržava 4K sadržaje.

Hulu je dostupan na većini uređaja, uključujući odabrane modele pametnih televizora, Android i Apple mobilne uređaje, streaming multimedijske playere i igraće konzole. No Hulu je dostupan samo u SAD-u i Japanu, pa će vam trebati VPN sa poslužiteljima na tim lokacijama kako biste mogli pristupiti Huluovom sadržaju.

Vidi također: Najbolji VPN-ovi za Hulu

Amazon Prime Video

Snimak zaslona početne stranice Amazon Prime Video

Usluga streaminga u vlasništvu i kojom upravlja Amazon.com, Amazon Prime Video usluga je mjesečne pretplate, poput Netflixa i Hulua. Pretplata na Prime Video samostalno košta 8,99 USD mjesečno, ali postoji i mogućnost mjesečnog pretplate za 12,99 USD, što uključuje razne pogodnosti Amazon.com, uključujući besplatnu dostavu u toku istog dana i neograničeno strujanje glazbe. Prime godišnje radi na 119 USD godišnje. Kao i Netflix i Hulu, Amazon nudi besplatno probno razdoblje (u ovom slučaju je to 30 dana). Opet je uslugu moguće otkazati u bilo kojem trenutku.

Kao CinemaNow, Amazon Prime Video omogućuje vam kupnju i iznajmljivanje pojedinačnih naslova bez pretplate Prime. Ovo je lijepa opcija koju imate kada želite gledati novije filmove i TV serije. Osim licenciranih akvizicija, Prime Video nudi i originalni sadržaj Amazon Studios uključujući Čovjek u visokom dvorcu, Bosch i Transparentan. Kao i kod Netflixa, dio sadržaja dostupan je u 4K. Sve u svemu, sviđaju nam se aplikacije Amazon Prime Video, ali nisu baš tako intuitivne kao one Netflixa.

Amazon Prime Videou može se pristupiti kroz širok raspon uređaja, uključujući pametne televizore, televizijske prijemnike, igraće konzole i telefone i tablete sa sustavom Android i iOS. Iako je Amazonov videozapis dostupan u većini zemalja, neki su sadržaji ograničeni geo. Međutim, dobar VPN pomoći će vam da zaobiđete takva ograničenja.

Vidi također: Najbolji VPN-ovi za Amazon Prime Video

HBO sada

Snimka zaslona početne stranice HBO Now

Da se ne brka s HBO Go-om, za koji je potreban paket kabelske televizije, HBO Now je samostalna usluga pretplate. Omogućuje vam emitiranje TV emisija i filmova na mreži bez potrebnog kabela. HBO Now ima širok izbor dugometražnih filmova, uključujući Dankerk, Fargo i Ubojstvo na Orient Expressu. Međutim, HBO-ov nagrađivani originalni sadržaj stvarno ga čini suparnikom kao alternativom CinemaNow s vrlo cijenjenim emisijama poput Igra prijestolja, Žica i Carstvo ploča.

Paket pretplate za HBO Now košta 14,99 USD mjesečno, ali postoji mogućnost mjesečne besplatne probne verzije, tako da je možete isprobati unaprijed. Omogućuje vam strujanje na više uređaja istovremeno i može se otkazati u bilo kojem trenutku, slično kao Netflix. Aplikacija HBO Now radi vrlo dobro, a kvaliteta struje bila je vrlo dobra, bez punjenja ili zaostajanja. Međutim, poput Hulu-a, HBO Now još ne podržava 4K sadržaje.

HBO Now dostupan je na širokom rasponu uređaja, uključujući streaming playere, odabrane pametne televizore, igraće konzole i mobilne uređaje (Android i iOS). Imajte na umu da je HBO Now dostupan samo u SAD-u. Stoga će vam trebati VPN da biste mogli gledati HBO Now izvan SAD-a.

Vidi također: Najbolji VPN-ovi za HBO odmah

Popcornflix

Snimka zaslona početne stranice Popcornflix

Popcornflix je besplatna internetska usluga za streaming s izborom filmova i TV emisija. Ne zahtijeva bilo kakvu prijavu ili pretplatu i zarađuje novac od reklama koje su obično prilično kratke (oko 20 do 30 sekundi) - čak možete preskočiti neke oglase nakon prvih nekoliko sekundi. Kao što ste očekivali, Popcornflix nema baš toliko mnogo izbora kao i puno plaćenih opcija, a sveukupni izbor malo je stariji. Međutim, to je samo manji negativni značaj kada je potpuno besplatan.

Neki od naslova koji su dostupni na Popcornflixu uključuju Zodijak, Avanture Tintina, Američki najgluplji zločinci i Djevojka s tetovažom zmaja. Popcornflix također ima sestrinsko mjesto koje se zove Popcornflix Kids. Web stranica Popcornflix jednostavna je za kretanje s opcijom istraživanja po žanru. Ono što najviše impresionira je HD kvaliteta mnogih videozapisa i činjenica da nije bilo problema s međuspremništvom. Iako nije potrebna registracija, prijava omogućuje pristup nekim zanimljivim značajkama, poput mogućnosti komentiranja određenih trenutaka videozapisa, kao i stvaranja gif-a vaših omiljenih scena.

Popcornflix nudi aplikacije za Android i iOS kao i Roku. Možete pristupiti i Popcornflixu na PlayStationu, Xboxu i Apple TV-u. Popcornflix je dostupan samo u SAD-u i Kanadi, ali VPN će vam pomoći da mu pristupite u inozemstvu.

Vidi također: Kako gledati Popcornflix na Kodi

Sony Crackle

Snimka zaslona početne stranice Sony Crackle

Sony Crackle podružnica je tvrtke Sony Pictures Entertainment i nudi besplatno gledanje filmova i TV emisija. Kao takav, možete očekivati ​​da ćete vidjeti neke oglase koji se prikazuju prije i za vrijeme videozapisa. U vrijeme pisanja teksta pronašli smo preko 200 filmova dostupnih na Sony Crackleu uključujući Babel, Prijatelji s povlasticama i Jerry Maguire. Međutim, nema baš mnogo mogućnosti kada je riječ o TV emisijama (ima ih oko 85), a često nisu dostupne sve sezone ili epizode emisije.

Sony Crackle ne samo što je potpuno besplatan, registracija nije potrebna. Iako nismo imali problema s učitavanjem videozapisa, kvaliteta videozapisa nije najbolja i nema HD sadržaja. Međutim, sviđa nam se što je sučelje jednostavno i da postoji mogućnost aktiviranja titlova na videozapisima. Što je više, Sony Crackle sadrži neke originalne emisije, što je neobično za besplatnu uslugu. Oni uključuju Izabrano, StartUp i Komičari u automobilima koji uzimaju kavu.

Crackle podržava širok raspon uređaja, uključujući Android i iOS mobilne uređaje, pametne televizore, streaming playere i Playstation i Xbox igraće konzole. Crackle je dostupan samo u SAD-u, tako da će vam trebati VPN kako biste mu pristupili u inozemstvu.

Vidi također: Najbolji VPN-ovi za Sony Crackle

Tubi

Snimka zaslona početne stranice Tubi

Tubi je još jedna usluga za streaming sa sjedištem u SAD-u koja korisnicima omogućuje besplatno gledanje filmova i TV emisija. Što se tiče besplatnih opcija, ovo je jedna od najboljih u pogledu široke raznolikosti sadržaja u ponudi. Na Tubiju možete pronaći desetke tisuća filmova i TV emisija (a dodajte ih još tjedno) - svi potpuno besplatno, bez potrebne prijave. Neke od opcija na Tubiju uključuju Pravi Grit, Rock of School i Avanture Tintina. TV emisije nisu toliko atraktivne, ali možete pronaći one koji im se sviđaju Južni park, Besraman i Most.

Ono što posebno privlači kod Tubija je kvaliteta videozapisa, što je izvrsno za besplatnu uslugu - mnogi su dostupni u HD rezoluciji. Korisnici će također cijeniti dizajn knjižnice koji se ne razlikuje od Netflixa. Podijeljeno u nekoliko desetaka kategorija, pronalaženje sadržaja čini još lakšim. Tubi je sadržaj podržan tako da ćete vidjeti oglase prije i za vrijeme sadržaja. Međutim, prema našem iskustvu oglasi su bili prilično kratki (obično 20-30 sekundi) i obično nisu prekidali prečesto gledanje. Tubi videoplayer nudi razne mogućnosti i omogućava vam da se premotavate unaprijed, unaprijed, unaprijed, preskačete i vraćate se unatrag 30 sekundi, dodajete titlove i još mnogo toga. Sve u svemu, videoplayer je funkcionirao vrlo dobro i uopće nismo imali problema s međuspremnicima.

Tubiju se može pristupiti putem različitih uređaja, uključujući Android i iOS pametne telefone i tablete, streaming medija playera, odabrane pametne televizore i igraće konzole. Nažalost, Tubi je dostupan samo u SAD-u, tako da ako ste izvan SAD-a, trebate VPN da biste pristupili sadržaju.

Vidi također: Najbolji VPN-ovi za Tubi

Yahoo View

Snimka zaslona početne stranice Yahoo View

Operira Yahoo! U partnerstvu s Huluom, Yahoo View je besplatna usluga koja nudi strujanje TV emisija i filmova. Jedna od glavnih prodajnih mjesta je da emitira nedavne epizode TV emisija s ABC-a, NBC-a i Foxa. Dostupne su TV emisije Brooklyn Nine-Nine, carstvo, Gotham i Morski pas. Međutim, vrijedno je znati da su u posljednje epizode dostupne samo posljednje epizode emisije u mnogim slučajevima. Iznimke od ovog uključuju neke međunarodne drame u ponudi, kao i anime, a obje imaju neke predstave s cijelim sezonama.

Izbor filmova nije toliko impresivan s nekoliko osnovnih opcija u ponudi. Kao što očekujete za besplatnu uslugu, Yahoo View je podržan od oglasa i ti oglasi mogu biti prilično česti. Kvaliteta struje je razumna uz brzu reprodukciju i minimalno puferiranje. Video player je isti kao u Huluu, a sučelje je jednostavno i intuitivno. Također nam se sviđa da postoji mogućnost ne samo dodavanja, već i prilagođavanja titlova. Ispod svakog naslova nalazi se zanimljiv odjeljak s „fan zonama“ koji sadrži informacije o članovima glumaca, relevantne gif-ove iz Tumblra i dodatne isječke poput izbrisanih scena.

Nema puno aplikacija dostupnih za Yahoo View pa ćete vjerojatno morati gledati putem web preglednika. Nažalost, Yahoo View dostupan je samo u SAD-u, pa je potreban kvalitetan VPN da biste zaobišli ta geo-ograničenja.

Vidi također: Najbolji VPN-ovi za Yahoo View

YouTube

Snimka zaslona s YouTube filmovima

Većina ljudi koristi YouTube i gledaju besplatne videozapise redovito, ali mnogi ne shvaćaju ili nisu YouTube smatrali alternativom CinemaNow. Smatramo da je od tada legitiman kandidat nudi širok izbor filmova i TV emisija koji su dostupni za kupnju i najam. Mnogi su to novi naslovi koji su trenutno ili su nedavno bili na TV-u ili u kinu. Naslovi uključuju Igra prijestolja, Liječnik koji je, Nevjerojatnosti 2 i Ridge nosača. Cijene najma i kupovine variraju od 2,99 do 19,99 dolara. Iznajmljivanje je dostupno na 24 ili 48 sati nakon što pritisnete gumb za reprodukciju, ovisno o predmetnom naslovu.

Oni koji su upoznati s platformom YouTube znat će da je moguće gledati videozapise u SD, HD i čak 4K u nekim slučajevima i to je približno isto što i YouTube plaćeni sadržaj. Jedna od prednosti koje YouTube pruža je u nekim bonus dodacima koje možete dobiti uz kupnju filma s intervjuima s glumicama i tako dalje. Jedna od najboljih stvari je ta što je YouTube dostupan gotovo bilo gdje i na većini uređaja i vrlo je jednostavan za upotrebu.

YouTube aplikacije dostupne su za gotovo sve uređaje povezane s internetom, uključujući streaming medijske playere, Android i iOS, konzole, Apple TV i još mnogo toga. Neki YouTube videozapisi mogu biti ograničeni zemljopisnim putem, ali to se može riješiti upotrebom dobre VPN.

Vidi također: Najbolji VPN-ovi za YouTube

Viewster

Snimka zaslona početne stranice Viewsstra

Nudi filmove i TV emisije koje podržavaju oglase, Viewster je još jedna dobra opcija s obzirom na to da je besplatna i ne zahtijeva registraciju. Ima opsežnu biblioteku s više od 12 000 naslova. Nažalost, ne nudi onu kvalitetu koju je CinemaNow koristio za pružanje dostupnih nekoliko glavnih filmova i TV emisija. Međutim, ljubitelji Animea mogu uživati ​​u Viewsteru zahvaljujući širokom asortimanu anime serija u ponudi.

Kvaliteta videozapisa na usluzi Viewster drastično se razlikuje s obzirom na to da su neki videozapisi dostupni u HD rezoluciji 720p, a drugi preneseni u prilično niskoj kvaliteti. Pregledavanje videozapisa jednostavno je zahvaljujući korisničkom dizajnu. Možete pregledavati ne samo žanrovski, već i datum dodavanja i najgledanije. Video player je jednostavan i dostupno je nekoliko opcija. Performanse su bile respektabilne uz relativno brzo učitavanje videozapisa. Naići ćete na neke oglase i oni mogu trajati samo jednu minutu, što je malo duže nego na mnogim drugim web lokacijama za streaming.

Na raspolaganju je aplikacija Mobile View za Android i iOS, kao i za odabir pametnih televizora. Iako je Viewster dostupan u većini zemalja, preporučujemo da instalirate pouzdanu VPN u slučaju da naiđete na geo-ograničenja videozapisa.

Vidi također: Kako gledati Viewster na Kodi

iTunes

iTunes prodavaonica filmova

Appleov iTunes sličan je CinemaNow po tome što možete plaćati po naslovu umjesto da imate mjesečnu pretplatu. Takva će se opcija možda pokazati jeftinijom ako ne gledate sadržaj redovito. iTunes nudi širok izbor filmova i TV emisija u ponudi, a korisnici imaju mogućnost iznajmljivanja ili kupnje (međutim, mogućnost iznajmljivanja nije dostupna za TV emisije). Pronašli smo cijene najma filmova od 0,99 do 5,99 dolara, dok se odnekud kupnja kretala između 4,99 i 14,99 dolara (iako box boxovi očito koštaju više). Epizode TV emisije mogu se kupiti od 0,99 USD do 2,99 USD, ali u mnogim slučajevima postoji i mogućnost kupovine sezonske propusnice.

Bili smo prilično impresionirani izborom sadržaja u ponudi uključujući i mainstream filmove Nevjerojatnosti 2, Jurski svijet: Palo kraljevstvo i Mile 22. TV emisije u ponudi uključuju Liječnik koji je, Hodajući mrtvaci i Igra prijestolja. ITunes sučelje dobro je predstavljeno s puno mogućnosti kada je riječ o pregledavanju naslova (možete pretraživati ​​po žanru, novim izdanjima i cijenama itd.) Također možete pronaći opise, kritike i prikolice za različite naslove. Međutim, ustanovili smo da je aplikacija malo spora.

Izbor aplikacija i uređaja pomalo je ograničen na iTunes. Korisnici realno mogu očekivati ​​da će koristiti iTunes s Apple uređajima i Windows računalima - nije dostupan za pametne televizore ili Android uređaje. Iako je iTunes dostupan širom svijeta, neki je sadržaj ograničen geo što znači da će vam trebati VPN da biste ga mogli pogledati.

Vidi također: Najbolji VPN-ovi za Apple TV

Google Play

Snimka zaslona filmova na Google Playu

Google Play vam omogućuje kupnju i iznajmljivanje filmova i TV emisija poput YouTubea i iTunesa. Ono što je posebno zanimljivo je to Kupnja naslova na Google Playu bit će dostupna u vašoj YouTube biblioteci i obrnuto. Google Play nudi širok raspon starih i novih naslova. Neki od njih uključuju Igra prijestolja, Teorija velikog praska, Deadpool 2 i Avatar. Cijene variraju ovisno o naslovu, ali obično smo pronašli cijene najma filma od 0,99 do 4,99 dolara, a kupnju od 4,99 do 19,99 dolara za 4K sadržaje. Većina epizoda TV emisije koje smo pronašli mogli bi se kupiti za 1,99 USD, ali imate i mogućnost kupnje cijelih sezona.

Google Play vrlo je razumljiv i čini pregledavanje filmova i TV emisija vrlo jednostavnim. Lijep je dodir što svaki naslov sadrži popratne informacije o emitiranju, vremenu izvođenja, a također sadrži i prikolice i recenzije korisnika. Najamni naslovi mogu se započeti za 30 dana, ali to obično postaje 48 sati kad kliknete gumb za reprodukciju (opet, to se razlikuje od naslova). Google Play je dobra opcija za one koji samo rijetko gledaju filmove i TV emisije. Ako to radite svakodnevno, model pretplate možda bi bolje odgovarao vašim potrebama.

Sadržaj Google Playa možete gledati na streaming medijskim uređajima, pametnim televizorima i Android i iOS uređajima. Google Play dostupan je u mnogim zemljama širom svijeta, ali možda ćete pronaći neki sadržaj koji je ograničen geografskim ograničenjima. Stoga će vam trebati dobra VPN da biste prošli kroz takva ograničenja.

Vidi također: Najbolji VPN-ovi za Android

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1