12 безплатни и платени алтернативи на CinemaNow

Снимка на началната страница на CinemaNow


CinemaNow беше услуга за стрийминг, която имаше десетки хиляди филми и телевизионни предавания в библиотеката си. Предлага се в САЩ, Канада и Обединеното кралство и позволява на потребителите да избират какво искат да наемат или да купят при еднократни покупки, предоставяйки алтернатива на месечните абонаментни услуги, предоставяни от харесванията на Netflix и Hulu.

За съжаление, CinemaNow затвори през септември 2017 г., оставяйки абонатите да не могат да получат достъп до предишните си закупени заглавия. За щастие има много безплатни и платени алтернативи на CinemaNow през 2018 г. Струва си да се има предвид, че много от тези услуги имат уебсайтове и приложения, които са ограничени географски, което означава, че достъпът до тях може да бъде извършен само в избрани държави. За щастие, качествен VPN може да ви помогне да заобиколите подобни проблеми.

Ето нашия списък с 12 безплатни и платени алтернативи на CinemaNow през 2019 г.:

Нетфликс

Снимка на началната страница на Netflix

Нека започнем с най-очевидно платената алтернатива на CinemaNow - Netflix. За разлика от CinemaNow, Netflix е абонаментна услуга с планове, достъпни за $ 7,99 (основни), 10,99 долара (стандартно) и 13,99 долара (премия). Въпреки това, можете да опитате преди да купите, тъй като Netflix предлага безплатна пробна версия за 1 месец. С абонамент за Netflix можете да се наслаждавате на неограничено съдържание без реклами толкова често, колкото искате. Гъвкавостта се предлага и с това, че Netflix може да се гледа на почти всяко устройство и дори да бъде отменен по всяко време без зададени въпроси.

Едно от нещата, които Netflix прави особено добре е, че предлага съдържание (телевизионни предавания и филми) въз основа на това, което сте гледали и как сте го оценили. Този алгоритъм е явно ефективен и осигурява по-личен опит в сравнение с повечето стрийминг услуги на пазара. Нещо повече Netflix също създава свое собствено оригинално съдържание като По-странни неща, смелчага, Оранжевото е новото черно и Конник на BoJack.

Като цяло Netflix е много добре проектиран и рядко сме имали проблеми при поточно предаване на видеоклипове, дори и в Ultra HD. Качеството на картината е почти винаги отлично, а буферирането и изоставането рядко са проблем с уважавана скорост на интернет. Там, където може би липсва Netflix, е наличието на актуални епизоди на телевизионни предавания от кабелни и мрежови телевизионни канали. Въпреки това, Netflix има над 125 милиона абонати, което предполага, че хората нямат нищо против това.

Можете да гледате Netflix на почти всяко свързано с интернет устройство, включително поточни медийни плейъри, смарт телевизори, игрови конзоли и смартфони и таблети с Android и iOS. Въпреки че Netflix е наличен в повечето страни, някои съдържание са географски ограничени и ще изисква VPN, за да можете да го гледате.

Вижте също: Най-добрите VPN за Netflix

Hulu

Снимка на началната страница на Hulu

Hulu е услуга за стрийминг на видео, която е съсобственост на The Walt Disney Company, 21st Century Fox, Comcast и AT&T. Докато Hulu предлага филми, основният му фокус е да предлага по-нови телевизионни предавания, както и собственото си оригинално съдържание. Подобно на Netflix, Hulu е абонаментна услуга с възможност за безплатна едномесечна пробна версия. Плановете започват от 7,99 долара за основен достъп до стрийм библиотеката на Hulu (с реклами) и се увеличават въз основа на това дали изберете без рекламен план, телевизия на живо, увеличени възможности за съхранение и запис или достъп чрез неограничен брой устройства. Абонаментът също може да бъде анулиран по всяко време.

С какво се различава Хулу от Netflix е това може да предложи по-ранен достъп до по-нови телевизионни серии от други мрежи с епизоди, често достъпни само дни след излъчването им. Нещо повече, те имат пълни сезони на много телевизионни предавания. Някои от заглавията включват Семеен човек, тъмен и Събота вечер на живо. Hulu също произвеждат свое собствено оригинално съдържание като Приказката на слугинята и Castle Rock. Hulu актуализира интерфейса си през последните месеци и това го направи по-лесен за използване от всякога. За съжаление, за разлика от Netflix и Amazon Prime Video, Hulu все още не поддържа 4K съдържание.

Hulu е наличен на повечето устройства, включително избрани модели телевизори, мобилни устройства с Android и Apple, поточни медийни плейъри и конзоли за игри. Hulu обаче е достъпен само в САЩ и Япония, така че ще имате нужда от VPN със сървъри на тези места, за да получите достъп до съдържанието на Hulu.

Вижте също: Най-добрите VPN за Hulu

Amazon Prime Video

Снимка на началната страница на Amazon Prime Video

Услуга за стрийминг, собственост и експлоатирана от Amazon.com, Amazon Prime Video е услуга за месечен абонамент, подобна на Netflix и Hulu. Самият абонамент за Prime Video струва $ 8,99 на месец, но има и опция да разполагате с Prime Monthly за $ 12,99, което включва различни бонуси на Amazon.com, включително безплатна доставка за един ден и неограничена трансляция на музика. Премиерът годишно работи на стойност $ 119 на година. Както при Netflix и Hulu, Amazon предлага безплатна пробна версия (в този случай това е за 30 дни). Отново услугата може да бъде отменена по всяко време.

Като CinemaNow, Amazon Prime Video ви позволява да купувате и наемате отделни заглавия, без да имате Prime абонамент. Това е хубав вариант да имате, когато искате да гледате по-нови филми и телевизионни сериали. Освен лицензирани придобивания, Prime Video също предлага оригинално съдържание от Amazon Studios включително Човекът във високия замък, Bosch и прозрачен. Както при Netflix, част от съдържанието е достъпно в 4K. Като цяло харесваме приложенията на Amazon Prime Video, но те не са толкова интуитивни като тези на Netflix.

Достъп до Amazon Prime Video може да се осъществява чрез широка гама от устройства, включително интелигентни телевизори, приемници, конзоли за игри и телефони и таблети с Android и iOS. Докато Amazon Prime Video е наличен в повечето страни, известно съдържание е с географско ограничение. Един добър VPN обаче ще ви помогне да заобиколите всички такива ограничения.

Вижте също: Най-добрите VPN за Amazon Prime Video

HBO сега

Снимка на началната страница на HBO Now

За да не се бърка с HBO Go, който изисква пакет за кабелна телевизия, HBO Now е самостоятелна абонаментна услуга. Тя ви позволява да предавате телевизионни предавания и филми онлайн без да е необходим кабел. HBO Now има богат избор от игрални филми, включително Дюнкерк, Fargo и Убийство на Ориент експрес. въпреки това, това е оригинално съдържание на HBO, което го прави конкурент като алтернатива на CinemaNow със силно аплодирани предавания като Игра на тронове, Жицата и Boardwalk Empire.

Абонаментният пакет за HBO Now струва $ 14,99 на месец, но има опция за едномесечна безплатна пробна версия, за да можете да го изпробвате предварително. Тя ви позволява да стриймвате на няколко устройства едновременно и може да бъде отменена по всяко време, много прилича на Netflix. Приложението HBO Now се представя много добре и качеството на потока беше много добро, без буфериране или забавяне. Въпреки това, като Hulu, HBO Now все още не поддържа 4K съдържание.

HBO Now се предлага на широка гама от устройства, включително плейъри за поточно предаване, подбрани интелигентни телевизори, игрови конзоли и мобилни устройства (Android и iOS). Обърнете внимание, че HBO Now се предлага само в САЩ. Следователно ще ви трябва VPN, за да гледате HBO Now извън САЩ.

Вижте също: Най-добрите VPN мрежи за HBO сега

Popcornflix

Снимка на началната страница на Popcornflix

Popcornflix е безплатна онлайн услуга за поточно предаване с селекция от филми и телевизионни предавания. Не изисква никакъв вид регистрация или абонамент и прави парите си от реклами, които обикновено са доста кратки (около 20 до 30 секунди) - дори можете да пропуснете някои от рекламите след първите няколко секунди. Както бихте очаквали, Popcornflix няма толкова голям избор, колкото много платени опции и цялостният избор е малко по-стар. Това обаче е само малък минус, когато е напълно безплатно.

Някои от заглавията, достъпни в Popcornflix включват зодиак, Приключенията на Тинтин, Американските най-глупави престъпници и Момичето с драконовата татуировка. Popcornflix също има сайт на сестра, наречен Popcornflix Kids. Уебсайтът Popcornflix е лесен за навигиране с опцията за проучване по жанр. Най-впечатляващото е HD качеството на много видеоклипове и фактът, че няма проблеми с буферирането. Въпреки че не е необходима регистрация, регистрацията позволява достъп до някои интересни функции, като например да можете да коментирате конкретни моменти от видеоклипове, както и да създавате gifs от любимите си сцени.

Popcornflix предлага приложения за Android и iOS, както и Roku. Можете също така да получите достъп до Popcornflix в PlayStation, Xbox и Apple TV. Popcornflix се предлага само в САЩ и Канада, но VPN ще ви помогне да получите достъп до него в чужбина.

Вижте също: Как да гледате Popcornflix на Kodi

Sony Crackle

Снимка на началната страница на Sony Crackle

Sony Crackle е филиал на Sony Pictures Entertainment и предлага безплатен поток на филми и телевизионни предавания. Като такъв, можете да очаквате да видите някои реклами, които са склонни да се показват преди и по време на видеоклипове. В момента на писането открихме над 200 филма, налични на Sony Crackle включително Babel, Приятели с предимства и Джери Магуайър. Въпреки това, има не толкова много възможности, когато става дума за телевизионни предавания (има около 85) и често не всички сезони или епизоди на предаване са налични.

Sony Crackle не само е напълно безплатна, не се изисква регистрация. Въпреки че не сме имали проблеми с зареждането на видеоклипове, качеството на видеото не е най-доброто и няма HD съдържание. Ние обаче харесваме, че интерфейсът е удобен за потребителя и че има възможност за активиране на субтитри на видеоклипове. Какво още, Sony Crackle разполага с някои оригинални предавания, което е необичайно за безплатна услуга. Те включват Избрана, Започвам и Комедианти в автомобили, които получават кафе.

Crackle поддържа широка гама от устройства, включително мобилни устройства с Android и iOS, интелигентни телевизори, стрийминг плейъри и конзоли за игри Playstation и Xbox. Crackle е наличен само в САЩ, така че ще ви трябва VPN, за да получите достъп до него в чужбина.

Вижте също: Най-добрите VPN за Sony Crackle

Tubi

Снимка на началната страница на Tubi

Tubi е друга базирана в САЩ услуга за стрийминг, която позволява на потребителите да предават безплатно филми и телевизионни предавания. Що се отнася до безплатните опции, това е едно от най-добрите по отношение на чистото разнообразие на предлаганото съдържание. В Tubi можете да намерите десетки хиляди филми и телевизионни предавания (и повече добавяни седмично) - всички напълно безплатно, без да е необходима регистрация. Някои от опциите на Tubi включват Истински грит, Школа на рока и Приключенията на Тинтин. Телевизионните предавания не са толкова привлекателни, но можете да намерите харесванията на Южен парк, безсрамен и Мостът.

Това, което е особено впечатляващо за Tubi, е качеството на видеоклиповете, което е отлично за безплатна услуга - много от тях се предлагат в HD. Потребителите ще оценят и дизайна на библиотеката, който не е различен от Netflix. Разделяне на десетки категории, това прави намирането на съдържание още по-лесно. Съдържанието на Tubi се поддържа с реклами, така че ще виждате реклами преди и по време на съдържанието. Въпреки това, в нашия опит рекламите бяха доста кратки (обикновено 20-30 секунди време) и като цяло не прекъснаха гледането ни твърде често. Видео плейърът на Tubi има различни опции и ви позволява да превъртате назад, да премествате напред, да прескачате и да се връщате назад за 30 секунди, да добавяте субтитри и др. Като цяло видеоплейърът работи много добре и изобщо не сме имали проблеми с буферирането.

Тубито може да бъде достъпно чрез много различни устройства, включително смартфони и таблети с Android и iOS, поточни медийни плейъри, изберете интелигентни телевизори и игрови конзоли. За съжаление, Tubi е наличен само в САЩ, така че ако сте извън САЩ, ще ви трябва VPN, за да получите достъп до съдържанието.

Вижте също: Най-добрите VPN за Tubi

Yahoo View

Снимка на началната страница на Yahoo View

Оперирана от Yahoo! В партньорство с Hulu, Yahoo View е безплатна услуга, предлагаща поточни телевизионни предавания и филми. Една от основните му продажби е, че излъчва последните епизоди на телевизионни предавания от ABC, NBC и Fox. Предлаганите телевизионни предавания включват Бруклин девет-девет, империя, Gotham и Аквариум за акули. Въпреки това си струва да знаете, че в последните случаи са налични само последните 4 епизода на шоу. Изключения от това включват някои от предлаганите международни драми, както и аниме, като и двете имат на разположение някои спектакли с пълен сезон.

Изборът на филми не е толкова впечатляващ с няколко основни опции, които се предлагат. Както очаквате за безплатна услуга, Yahoo View се поддържа с реклами и тези реклами могат да бъдат доста чести. Качеството на поточното предаване е разумно с бързо възпроизвеждане и минимално буфериране. Видео плейърът е същият като този на Hulu, а интерфейсът е прост и интуитивен. Харесва ни също, че има възможност не само да добавяте, но и да персонализирате субтитри. Под всяко заглавие се намира интересна секция „Фен зона“, която съдържа информация за членове на актьорите, съответни GIF файлове от Tumblr и допълнителни клипове, като изтрити сцени.

Не са налични много приложения за Yahoo View, така че вероятно ще се наложи да гледате през уеб браузър. За съжаление Yahoo View е наличен само в САЩ, така че е необходим качествен VPN, за да се заобиколи тези гео ограничения.

Вижте също: Най-добрите VPN за Yahoo View

YouTube

Снимка на YouTube филми

Повечето хора използват YouTube и гледат безплатно видеоклипове редовно, но мнозина не осъзнават или не са смятали YouTube за алтернатива на CinemaNow. Считаме, че оттогава е законен претендент тя предлага богат избор от филми и телевизионни предавания, които се предлагат за закупуване, както и под наем. Много от тях са нови заглавия, които в момента или наскоро са били по телевизията или в киното. Заглавията включват Игра на тронове, Доктор Кой, Невероятни 2 и Рид с ножовка. Цените за наем и покупка варират от $ 2,99 до $ 19,99. Наемите са налични за 24 или 48 часа, след като натиснете бутона за възпроизвеждане, в зависимост от въпросното заглавие.

Запознатите с платформата на YouTube ще знаят, че е възможно да гледат видеоклипове в SD, HD и дори 4K в някои случаи и това е почти същото с платеното съдържание на YouTube. Едно от предимствата, които YouTube предоставя е в някои от бонус екстрите, които можете да получите с покупка на филм с участия в интервюта и т.н.. Едно от най-хубавите неща е, че YouTube е достъпен почти навсякъде и на повечето устройства и е много лесен за използване.

Приложенията на YouTube са достъпни за почти всяко свързано с интернет устройство, включително поточни медийни плейъри, Android и iOS, конзоли, Apple TV и други. Някои видеоклипове в YouTube могат да бъдат гео ограничени, но това може да се реши с използването на добра VPN.

Вижте също: Най-добрите VPN мрежи за YouTube

Viewster

Снимка на началната страница на Viewster

Предлага реклами, поддържани от филми и телевизионни предавания, Viewster е друга добра опция, тъй като е безплатна и не изисква регистрация. Разполага с обширна библиотека от над 12 000 заглавия. За съжаление, тя не предлага качеството, което CinemaNow използва, за да има няколко налични филма и телевизионни предавания. Въпреки това, аниме феновете могат да се насладят на Viewster благодарение на широката гама от аниме серии, които се предлагат.

Качеството на видеото в Viewster варира драстично, като някои видеоклипове се предлагат в HD 720p HD, а други са качени в доста ниско качество. Преглеждането на видеоклипове е лесно благодарение на удобния за употреба дизайн. Възможно е да разглеждате не само по жанр, но и по дата, добавена и най-гледана. Видео плейърът е прост с малко възможности. Изпълнението беше уважавано със сравнително бързо зареждане на видео. Ще се натъкнете на някои реклами и те могат да бъдат толкова дълги, колкото една минута, което е малко по-дълго от много други сайтове за стрийминг.

Има мобилно приложение Viewster за Android и iOS, както и за избрани смарт телевизори. Въпреки че Viewster е наличен в повечето страни, може да искате да инсталирате надежден VPN, в случай че попаднете на гео ограничения за видеоклипове.

Вижте също: Как да гледате Viewster на Kodi

качи

Магазин за филми iTunes

ITunes на Apple е подобен на CinemaNow по това, че можете да плащате на заглавие, вместо да имате месечен абонамент. Такава опция може да се окаже по-евтина, ако не гледате съдържание редовно. iTunes предлага богат избор от филми и телевизионни предавания, които се предлагат и потребителите имат възможност да наемат или купуват (опцията за наем обаче не е достъпна за телевизионни предавания). Открихме цените за наем на филми от $ 0,99 до $ 5,99, докато покупката за първи път варираше между $ 4,99 и $ 14,99 (макар че комплектът с каси очевидно струва повече). Епизодите на телевизионни предавания могат да бъдат закупени от $ 0,99 до $ 2,99, но има и опция за закупуване на сезонен пропуск в много случаи.

Бяхме доста впечатлени от селекцията на предлаганото съдържание с мейнстрийм филми, включително Невероятни 2, Джурасик свят: Паднало кралство и Миле 22. Телевизионните предавания в офертата включват Доктор Кой, Живите мъртви и Игра на тронове. Интерфейсът на iTunes е добре представен с множество опции, когато става дума за сърфиране в заглавия (можете да търсите по жанр, нови издания и цена и т.н.). Можете също така да намерите описания, рецензии и трейлъри за различни заглавия. Ние обаче намерихме приложението да е малко бавно на моменти.

Изборът на приложения и устройства е ограничен до iTunes. Потребителите могат реалистично да очакват да използват iTunes с Apple устройства и Windows компютри - той не е достъпен за смарт телевизори или устройства с Android. Въпреки че iTunes е достъпен по целия свят, известно съдържание е ограничено географски, което означава, че ще ви трябва VPN, за да го видите.

Вижте също: Най-добрите VPN за Apple TV

Google Play

Снимка на филми в Google Play

Google Play ви позволява да купувате и наемате филми и телевизионни предавания, подобно на YouTube и iTunes. Особено интересно е това Покупките на заглавия в Google Play ще бъдат налични в библиотеката ви в YouTube и обратно. Google Play предлага широка гама от заглавия, стари и нови. Някои от тях включват Игра на тронове, Теория за Големия взрив, Deadpool 2 и въплъщение. Цените варират според заглавието, но като цяло открихме цените за наем на филми от $ 0,99 до $ 4,99 и директна покупка от $ 5,99 до $ 19,99 за 4K съдържание. Повечето епизоди на телевизионни предавания, които открихме, могат да бъдат закупени за 1,99 долара, но вие също имате възможност да купувате цели сезони.

Google Play е много удобен за потребителя и прави много лесно преглеждането на филми и телевизионни предавания. Хубаво е, че всяко заглавие има съпътстваща информация за актьорския състав, времето за изпълнение и също така съдържа трейлъри и отзиви от потребителите. Наетите заглавия са достъпни за стартиране за 30 дни, но обикновено това става за 48 часа, когато щракнете върху бутона за възпроизвеждане (отново, той варира според заглавието). Като цяло Google Play е добра опция за тези, които гледат филми и телевизионни предавания само рядко. Ако правите това ежедневно, моделът на абонамента може по-добре да отговаря на вашите нужди.

Съдържанието в Google Play може да се гледа на поточни медийни плейъри, смарт телевизори и устройства с Android и iOS. Google Play е наличен в много страни по света, но може да намерите някакво съдържание, което е географско ограничено. Следователно ще се нуждаете от добра VPN, за да преодолеете подобни ограничения.

Вижте също: Най-добрите VPN за Android

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − 23 =