60+ статистика стреаминга видео и музике [издање 2019]

60+ статистика за стреаминг видео и музике

Интернет стриминг сада је преферирана метода за многе фанове спорта, забаве, филма и музике широм света. Од Нетфлик-а до ИоуТубе-а до Спотифи-а, националне и међународне стреаминг услуге функционишу у готово свим земљама.

Не чуди што видео стреаминг постаје све популарнији, зато постоји огромна количина података која помаже квантификовању растућег тренда који обећава крај традиционалним забавним путевима.

Велика слика у 5 статистика

Готово да нема краја броју занимљивих статистика повезаних са појавом дигиталног преноса медија. Како ово интересовање потрошача расте, неколико кључних статистика истиче колико је заиста популарно струјање и зашто постаје широко усвојена алтернатива традиционалној телевизији и радију.

 1. Процењује се да ће тржиште глобалног преноса видеа до 2025. године износити више од 125 милијарди УСД. (Извор: МаркетВатцх)
 2. Амерички потрошачи сада троше готово исто толико времена гледајући видео снимке колико раде. Просечни потрошач потроши 40 сати недељно гледајући видео садржај, а 15 сати седмично за то путем услуга стримовања видео записа. (Извор: Делоитте)
 3. Нетфлик је имао најбољу годину у 2018. години, са годишњим приходом од 15.794 милијарди долара или 35% више у односу на прошлу годину, што га чини највећим зарадом међу топ стреаминг услугама. Хулу и Амазон Приме Видео (само канали) су, за поређење, зарадили мање од три милијарде долара. (Извор: Мацротрендс, Мотлеи Фоол)
 4. 70 одсто потрошача верује да традиционална телевизија не нуди добар квалитет садржаја по цени, што одражава растући јаз у односу на опције за сечење каблова и мршаве услуге скупа као што су Слинг ТВ и др. ал. и додали увид зашто многи уместо тога бирају опције онлајн стриминга. (Извор: Делоитте)
 5. ИоуТубе је највеће веб место за стриминг видео садржаја на свету са преко милијарду корисника широм света. (Извор: ЈуТјуб)

Статистике и чињенице за стриминг видео записа

Како се пропусност и брзина интернета повећавају, стреаминг видеа постаје одржива опција за потрошаче широм света. У многим земљама потрошачи сада могу преносити све своје омиљене видео садржаје, од телевизије уживо до видеа на захтев. Ево неколико најбољих статистика за период 2017-2018. Које дефинишу трендове у видео стримингу.

 • Нетфлик сада има преко 148 милиона претплатника широм света. (Извор: Статиста)
 • Ранији ДВД-ов сервис за е-пошту потрошио је у 2018. години преко 12 милијарди долара, а 85 посто посвећено је производњи оригиналног садржаја. Компанија планира да потроши 15 милијарди долара у 2019. години (Извор: Вариети)
 • Нетфлик је најпопуларнија услуга видео стриминга у САД-у и већини света, али нема највећу библиотеку. Амазон Приме видео доноси преко 20.000 филмова и ТВ емисија у САД-у. (Извор: Цомпаритецх)
 • Амазон Приме има преко 100 милиона претплатника широм света. (Извор: Вариети)
 • Интернет продавач је у 2018. потрошио око 5 милијарди долара за видео садржај. (Извор: МедиаПост)
 • Хулу, који послује само у САД-у, имао је више од 25 милиона претплатника од 2018. (Извор: Тхе Врап)
 • иКИИИ, кинеска компанија, зарадила је преко 2,6 милијарди УСД у 2017. години (Извор: СЕЦ)
 • иКИИИ је у К4 2018. зарадио око 480 милиона УСД, што представља значајан раст прихода у односу на претходну годину. (Извор: Тражим Алпха)
 • Кинески стреаминг сервис иКИИИ има преко 87 милиона претплатника и преко 420 милиона активних корисника сваког месеца. (Извор: Вариети)
 • Сервис је потрошио 2,5 милијарди долара на садржај у 2017. и 2018. (Извор: Тхе Врап)
 • Према поднесцима СЕЦ-а, Хулу је био на путу изгубити новца у 2018. години због потрошње садржаја. Компанија је требала да оствари нето губитак од око 1,5 милијарди долара за годину дана. (Извор: Тхе Врап)
 • Они који се одлуче за услуге видео стриминга имају бројне разлоге зашто цене такве услуге насупрот традиционалним ТВ опцијама. 73 одсто воли да могу да гледају садржај када желе, 67 одсто ужива у садржају без реклама, а 49 одсто воли и квалитет оригиналних сервисних садржаја као што је Нетфлик, као и опцију да гледају садржај на више уређаја. (Извор: Делоитте)

стреаминг статс 2019Извор: Делоитте

 • Амерички потрошачи троше готово читаву радну недељу времена гледајући видео записе. Американци сваке недеље проводе око 38 сати гледајући видео снимке, од којих 15 сати иде ка гледању видео записа. (Извор: Делоитте)
 • Миллениалс и Генератион З троше стриминг видео невјеројатном брзином. Преко 60 одсто Миленијалних и Ген З потрошача емитују видео свакодневно. За поређење, мање од 30 процената Баби Боомерс-а дневно емитује видео. (Извор: Делоитте)
 • 27 одсто свих потрошача изјављује да немају „плаћену телевизију“ или традиционалну претплату за кабловску телевизију. (Извор: Делоитте)
 • 56 процената оних који имају традиционални пакет кабловске телевизије имају само један, јер је у пакету са њиховим интернет плановима. (Извор: Делоитте)
 • Око 60 процената миленијалаца и генерација Кс потрошача претплати се на услуге преноса видео записа. За Генерацију З (најмлађа група за одрасле особе рођена између средине 1990-их и почетка 2000-их) тај се број ближи 70 посто. Само око 30 процената Баби Боомерс-а и око 25% Матурес (оних рођених прије 1945. године) претплаћује се на такве услуге. (Извор: Делоитте)
 • Генерација Кс, миленијалци и генерација З бинге гледају највише ТВ епизода. Током посматрања, све три групе гледају између 6-7 епизода у једном седишту, у поређењу са око 4-5 за Боомерс и Матурес. (Извор: Делоитте)
 • Амерички потрошачи су у току 2017. године потрошили око две милијарде долара на стреаминг видео услугу. (Извор: Делоитте)
 • Потрошачи су више него спремни платити за опције стриминга преко мобилних уређаја. Четири од првих пет апликација за игре које су оствариле приход у 2018. години биле су за стреаминг видеа или музике: Нетфлик (# 1), Тенцент Видео (# 3), иКИИИ (# 4) и Пандора Мусиц. Апликације за играње које не играју апликације заједно су зарадиле преко 19 милијарди УСД у 2018. (Извор: Апп Анние)

стреаминг статс 2019Извор: Апп Анние

 • Потрошачко време проведено на топ 5 апликација за стреаминг видео записа порасло је за 140 посто у периоду од 2016. до 2018. године. Потрошачи у Индији показали су највећи раст од 185 процената. (Извор: Апп Анние)
 • Потрошачи са седиштем у Индији у 2018. години провели су 45 милијарди сати гледајући видео записе кроз апликације, у поређењу са америчким потрошачима мање од 20 милијарди сати, а потрошачи из Велике Британије око три милијарде сати. Многобројна популација у Индији играла је значајну улогу у укупном броју посматраних сати. (Извор: Апп Анние)
 • У поређењу са његовом величином становништва, становници Јужне Кореје гледали су највише сати видео записа у топ 5 апликација за стриминг. Са 10 милијарди сати пријављених у 2018. години, што представља скоро 2.000 сати по појединцу, односно око 22 процената године проведених гледајући стриминг видео записа кроз апликације. (Извор: Апп Анние)
 • Због забране у Кини, ИоуТубе није најпопуларнија апликација за стриминг у земљи. Тенцент Видео заузима прво место у Кини по сатима проведеним на апликацији, а следе их иКИИИ, Иоуку, билибили и ИмгоТВ. (Извор: Апп Анние)
 • У свакој другој земљи која је идентификована у студији Апп Анние, ИоуТубе је заузео прво место по најпопуларнијој апликацији за стримовање видео садржаја. То укључује Индију, Бразил, САД, Јужну Кореју, Јапан, Немачку, Француску, Велику Британију и Канаду. (Извор: Апп Анние)

стреаминг статс 2019Извор: Апп Анние

 • У САД-у су првих 5 апликација за стриминг по сатима проведеним били ИоуТубе, Нетфлик, Хулу, Амазон Приме Видео и Твитцх. (Извор: Апп Анние)
 • У Великој Британији су првих 5 апликација за стриминг по сатима проведеним били ИоуТубе, Нетфлик, ББЦ иПлаиер, ББЦ Спорт и Амазон Приме Видео. (Извор: Апп Анние)
 • У Канади је првих 5 апликација за стриминг по сатима проведеним на којима су ИоуТубе, Нетфлик, Твитцх, ИоуТубе Кидс и Амазон Приме Видео. (Извор: Апп Анние)
 • Апп Анние пројектује Диснеиеву нову Диснеи + стреаминг услугу, која би требало да буде покренута 2019. године, пореметиће тржиште. То је превасходно зато што Диснеи већ поседује две друге популарне стреаминг услуге: ЕСПН + и Хулу (већински удео). (Извор: Апп Анние)
 • Потрошачи троше више него икад на стреаминг апликација. Раст потрошње у трговинама апликација за апликације за стреаминг видеа порастао је 285 посто између 2016. и 2018. Приход од претплате био је главни покретач потрошње. (Извор: Апп Анние)
 • Потрошачи широм света су у 2018. години потрошили више од 2,2 милијарде долара на топ 5 видео стриминга. Нетфлик је такође лако држао прво место. (Извор: Апп Анние)
 • Апликације за стриминг уживо биле су међу главним покретачима прихода на главним тржиштима, осим у САД-у. Упркос томе што обично кошта више претплата него услуга преноса видео садржаја на захтев, ниједна апликација која нуди телевизију уживо или спорт уживо није постала топ 5 по потрошњи, што одражава значајан потенцијал раста ове врсте услуга у земљи. (Извор: Апп Анние)
 • Апп Анние предвиђа да ће 10 минута сваког сата проведених у конзумирању медија у 2019. години бити утрошено на стреаминг видеа. (Извор: Апп Анние)
 • Упркос популарности струјања, апликације за друштвене мреже победиле су чак и Нетфлик када је у питању преузимање апликација у свету. Нетфлик је био тек 9. најпопуларнија апликација у 2018. Ипак, стреаминг видео апликација, укључујући Нетфлик, иКИИИ, Тенцент Видео, Иоуку и ИоуТубе, и ХБО Нов, чинили су највећу већину потрошње у 2018. години јер су већина апликација за друштвене мреже бесплатне. (Извор: Апп Анние)

Стреаминг музике о чињеницама и статистикама

Стреаминг музике сада је већи него икад, а милијарде долара иду у индустрију стреаминга музике сваке године. Већина обожавалаца музике сада користи услуге преноса засноване на претплати као што су Спотифи, Пандора и Аппле Мусиц, док су чак и видео сервиси попут ИоуТубеа масивни извори за фанове музике. Статистике се преносе брже него икад за стриминг музике, показујући да је ово индустрија која је стекла мало више пажње.

 • Дигитално стриминг преузима музичку индустрију. У 2017. години приход од стреаминга порастао је више од 41 одсто у односу на исти период претходне године, а 54 одсто прихода од продаје музике иде ка дигиталној продаји. У међувремену, преузимања приход је смањен за преко 20 процената, а физички приход преко 5 процената, наглашавајући снажан помак ка стреамингу музике. (Извор: ИФПИ)
 • Стреаминг приход је износио 38 процената свих прихода музичке индустрије у 2017. години.
 • Стреаминг прихода износио је око 6,6 милијарди УСД у 2017. Сав дигитални приход износи преко 9 милијарди УСД те године, док је дигитални приход већи од 19 процената у односу на 2016. (Извор: ИФПИ)

стреаминг статс 2019Извор: ИФПИ

 • Приходи од плаћених претплата чинили су 70 процената свих прихода од дигиталне музике у Европи током 2017. (Извор: ИФПИ)
 • У САД-у приходи од аудио претплате представљају око 47 процената свих прихода од дигиталне музике у 2017. (Извор: ИФПИ)
 • У 2017. години остварен је раст прихода од претплате за стриминг од 45,5% (Извор: ИФПИ)
 • До краја 2017. било је преко 125 милиона плаћених рачуна за претплату музике за стриминг музике. (Извор: ИФПИ)
 • Услуга стреаминг музике Деезер емитује музику вредну 837 година, док њени корисници сваке године емитују 35 милијарди музичких нумера. (Извор: ИФПИ)
 • САД су биле најбоље музичко тржиште у 2017. години, затим Јапан (# 2), Немачка (# 3), Велика Британија (# 4), Француска (# 5), Јужна Кореја (# 6), Канада (# 7), Аустралија (# 8), Бразил (# 9) и Кина (# 10). (Извор: ИФПИ)
 • Едге Схееран-ов „Схапе оф Иоу“ био је најбољи дигитални сингл у 2017. години са 26,6 милиона преузимања или еквивалента преузимања (јединствене репродукције путем стриминг сервиса). (Извор: ИФПИ)
 • „Деспацито“ Луис Фонсија био је близу друге године са преко 24 милиона преузимања или еквивалента преузимања. (Извор: ИФПИ)
 • Тренутно једна од највећих брига у индустрији преноса музике представља јаз у вредности, а то је колико издвајају услуге преноса новца пре него што уметници буду плаћени. У свету, аудио стриминг остварује много више прихода по кориснику него стреаминг видеа, али уметници виде само делић тог износа. Приход од стреаминга музике у 2017. години износио је око 20 УСД по кориснику, у поређењу са око 1,5 УСД по кориснику видео стриминга. (Извор: ИФПИ)

стреаминг статс 2019Извор: Дигитал Мусиц Невс

 • Услуга стриминга Напстер, некадашње жариште за илегално преношење музике, сада највише плаћа уметницима. Услуга плаћа 0,019 цента по представи, што значи да уметницима треба 77,474 игра да би зарадили минималну месечну плату у УСД од 1,472 долара. (Извор: Вијести о дигиталној музици)
 • Најгори сервис музичара је ИоуТубе који одржава највећи јаз у вредности. Услуга плаћа само 0,00069 цента по току, за уметнике је потребно преко 2,1 милиона песама да би зарадили минималну месечну зараду у САД-у. (Извор: Вијести о дигиталној музици)
 • Плаћени ток аудиозаписа чинио је 23 посто свих времена за стреаминг на захтјев у 2017. години. Бесплатни стреаминг износио је 22 посто. (Извор: ИФПИ)
 • Приход од аудио стреаминга порастао је за готово 49 посто у Латинској Америци у 2017. (Извор: ИФПИ)
 • Стреаминг услуга Соундцлоуд сада има преко 177 милиона нумера, преко 10 милиона стваралаца музике и глобалну заједницу корисника од око милијарду. (Извор: ИФПИ)
 • Спотифи је од свог представљања платио преко 9 милијарди долара власницима права, преко 157 милиона активних корисника и преко 70 милиона плаћених претплатника. (Извор: ИФПИ)

стреаминг статс 2019Извор: ИФПИ

 • Величине музичке библиотеке су кључно продајно место за услуге стриминга музике. Неки се хвале прилично импресивним бројевима: Амазон Мусиц Унлимитед - 50 милиона нумера; ТИДАЛ - 60 милиона нумера; Спотифи - 40 милиона нумера; Пандора Премиум - 40 милиона нумера; Музички избор - 55 милиона нумера; Аппле Мусиц - 50 милиона нумера; Деезер - 53 милиона. (Извор: Википедиа)
 • Од К4 2018, Спотифи је имао највећи број корисника који плаћају, а преко 95 милиона америчких фанова музике широм света плаћало је употребу ове услуге. То је добит од 20 милиона корисника од 2017. (Извор: ТхеВерге)
 • На основу свог начина дистрибуције (преко платне телевизије и других платформи), Стинграи Мусиц се може похвалити са преко 400 милиона претплатника или корисника. Ово би учинило најближег конкурента ИоуТубе Мусиц, који нема статистику да би раздвојио свој музички видео стриминг од другог стриминга. (Извор: Стинграи)
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 1 =

Adblock
detector