Как да джейлбрейк Firestick или Amazon Fire TV (лесният начин)

Как лесно да избягате от затвора Amazon Fire TV или Firestick


Искате ли да джейлбрейк вашия Amazon Firestick? В тази публикация ще ви обясним как можете бързо и лесно да повредите вашите Amazon Fire TV устройства, така че да можете да инсталирате каквито приложения искате. Ще ви покажем и как да инсталирате виртуална частна мрежа (VPN) на вашия Firestick, така че да можете да стриймвате безопасно и да имате достъп до геозаключени платформи от чужбина.

Магазинът за приложения на Amazon Fire TV предлага достоен избор, но вероятно има приложения, които искате да инсталирате, които не са налични. За щастие има начини да заобиколите магазина изцяло и да инсталирате приложения от различни места. Не се притеснявайте: това е много по-лесно, отколкото звучи. По-долу ще ви преведем през целия процес стъпка по стъпка.

Отказ от отговорност: Comparitech не насърчава и не оправдава използването на странично заредени приложения или VPN, за да предава незаконно съдържание. Съветваме да проучите законите на вашата страна и условията за използване за конкретни стрийминг платформи, преди да използвате VPN за достъп до тяхното съдържание.

Как да джейлбрейк Amazon Firestick или Fire TV: кратката версия

  1. Активирайте инсталирането на приложения от неизвестни източници в менюто с настройки.
  2. Инсталирайте приложението Downloader.
  3. Въведете URL адреса на .APK файла, който искате да инсталирате.
  4. Следвайте подканите, за да инсталирате избраното от вас приложение.

Продължете да четете подробния урок, който включва скрийншоти.

Важно: Винаги използвайте VPN при поточно предаване

Знаете ли, че вашият доставчик на интернет услуги (ISP) и мрежовите администратори могат да видят какво правите онлайн? По-лошото е, че за някои интернет доставчици е известно, че ограничават скоростта на клиентите, които стриймират твърде много. Можете обаче да запазите дейността си поверителна, да предавате безопасно и да деблокирате гео-ограничени платформи, като използвате VPN.

ipvanish огнена пръчка

Препоръчваме да използвате IPVanish; това е популярен VPN с отлична сигурност, изключителна поддръжка на много платформи и широка мрежа от сървъри, от които да избирате (1000+ сървъра, покриващи повече от 60 страни). Нещо повече, IPVanish е много лек и има удобен за дистанционно управление интерфейс, което го прави силен избор за Fire TV устройства.

IPVanish позволява до десет едновременни връзки, когато повечето му конкуренти позволяват между три и шест. Това означава, че можете да защитите всичките си устройства с един акаунт. Тази услуга дори се предлага със седемдневна безплатна пробна версия, така че можете да я изпробвате и да поискате пълно възстановяване, ако не е удовлетворено.

СЪОБРАЖЕНИЕ НА ЧИТАТИ: Читателите на Comparitech могат да спестят до 60% в IPVanish планове с нашата изключителна отстъпка.

Прочетете пълния ни преглед на IPVanish.

Какво е затвора?

Изглежда, че има известно объркване относно това какво всъщност представлява джейлбрейкът. Традиционно, джейлбрейк (понякога наричан вкореняване) е, когато получавате администраторски достъп до система чрез подвизи или персонализиран фърмуер. Това ви позволява да заобиколите ограниченията и да инсталирате софтуер, който обикновено не би бил разрешен на дадено устройство.

Освен ако наистина не искате да модифицирате външния вид или основната функционалност на вашия Amazon Fire TV или Firestick, наистина няма нужда да го изпълнявате. Вместо това, което всъщност ще направим, е да намерим начин да заобиколим магазина за приложения и да инсталираме приложения от неизвестни източници. Това е процес, наречен странично зареждане и може значително да увеличи универсалността на вашето устройство за пожарна телевизия, без риск от случайно да го направи неизползваем.

Как да джейлбрейк вашия Firestick или Fire TV

Стъпка 1: Първоначална настройка

Преди да започнем, ще трябва да кажем на Firestick да разреши инсталирането на приложения от неизвестни източници. Това е много просто: отворете менюто Настройки и щракнете приспособление.

firestick jailbreak 1

Оттук влезте в Опции за програмисти и активирайте Приложения от неизвестни източници опция. Въпреки че много други онлайн ръководства ви казват да активирате отстраняването на грешки в ADB, това не е необходимо, освен ако не искате да правите снимки от екрана си от Fire TV или Firestick.

firestick jailbreak 2

Стъпка 2: Инсталиране на приложението Downloader

В магазина на Amazon Fire има приложение, което ви позволява да изтегляте файлове директно от интернет, без да използвате един от браузърите по подразбиране. Нарича се Downloader и ще го използваме, за да вземем .APK файлове (Android еквивалент на .EXE файлове на компютър или .APP на Mac).

За да намерите това приложение, задръжте бутона на микрофона на дистанционното управление и кажете „Downloader“; трябва да се вземете направо към него. Ако вашето дистанционно не включва функция за гласово търсене, можете да натиснете наляво на началния екран и да напишете „Downloader“ (без кавички) вместо това.

firestick jailbreak 3

Сега просто натиснете централния бутон, за да видите страницата за инсталиране на приложението, и щракнете Изтегли.

firestick jailbreak 5

Стъпка 3: Използвайте Downloader, за да инсталирате приложения от неизвестни източници

След като Downloader е инсталиран, отворете го. Ще покажем колко лесно е да заобиколим магазина с приложения, като инсталираме приложение, което не е достъпно по подразбиране: Kodi.

Ще видите адресна лента с вече въведено „http: //“; добавете „kodi.tv/download“ (без кавички) и щракнете върху Отивам бутон в долната дясна част на клавиатурата.

Ще се отвори уебсайтът Kodi. Оттук щракнете върху иконата на Android и изберете 32-битната версия на следния екран.

firestick jailbreak 6

Kodi ще започне да изтегля. След като приключи, ще бъдете помолени да одобрите разрешенията му. Ако сте съгласни, щракнете Инсталирай долу вдясно. След това можете да изберете да го отворите веднага след инсталирането му, ако желаете.

firestick jailbreak 7

Можете да инсталирате не само Kodi: всеки .APK файл, който се хоства онлайн, е честна игра. Има обаче няколко неща, на които трябва да внимавате. Първо, Amazon Firesticks и Fire TV използват 32-битова архитектура, така че 64-битовите приложения няма да работят.

Второ, трябва да сте сигурни, че изтегляте само от реномирани източници. Има стотици сайтове, които преопаковат съществуващите .APK файлове със собствен рекламен или злонамерен софтуер. Всъщност едно скорошно проучване показа, че от повече от 1200 извадки, съдържащи зловреден софтуер .APK, 86% се преструваха на законни версии на съществуващи приложения. Ако създателят на приложението не ви позволи да изтеглите .APK файла директно от уебсайта им, може да намерите проверена, законна и легална версия, хоствана в APKMirror.com.

Стъпка 4: Инсталиране на приложения, които не са достъпни онлайн

Да речем, че разработвате приложение за Android и бихте искали да видите дали работи на устройствата на Amazon Fire TV. Обикновено хората препоръчват да инсталирате на вашия компютър комплект за разработка на софтуер за Android (SDK) и Android Debug Bridge (ADB).

Има няколко проблема с този подход. Първо, инсталирането и конфигурирането на инструментите за разработчици на Android е сложен процес и далеч извън зоната на комфорт на начинаещия потребител. Второ, този подход изисква два екрана, което означава, че ще трябва да се премествате от стая в стая, когато трябва да използвате другото устройство.

Има много по-прост начин за достъп до тези приложения на вашия Firestick. Първо, на устройството си Fire TV инсталирайте приложение, наречено ES File Explorer. Въпреки че това приложение може да бъде трудно за навигация, в следващата стъпка ще ни отведе директно към файла, така че това няма да е проблем.

Просто качете .APK файла на приложението си в профила си в Dropbox. Това е безплатна услуга за съхранение в облак и регистрацията отнема само няколко минути. След като влезете и файлът ви се качи, щракнете върху Споделяне на папка бутон отдясно и изберете Може да видите в падащото меню. След това щракнете върху Копирай връзка опция, за да видите точно какъв URL адрес ще трябва да въведете в приложението за изтегляне.

firestick jailbreak 10

firestick jailbreak 12

Ще забележите, че връзката, която трябва да копирате, е много дълга. Това е малка досада, но е много по-бързо да въведете това, отколкото ръчно да конфигурирате ADB софтуера. За да не се налага да навигирате Dropbox на Amazon Firestick, не забравяйте да промените последната част от URL адреса от „dl = 0“ на „dl = 1“. Когато сте готови, щракнете Отивам.

Вашето Fire TV устройство ще изтегли файла с приложението и ще ви каже, че се съхранява в папка, наречена „zip_by_token“. Ако ES File Explorer вече е инсталиран, ще имате възможност да отидете директно там. Когато го направите, просто щракнете върху файла на приложението ви, за да започнете инсталацията.

firestick jailbreak 11

Често задавани въпроси от затвора

Законно ли е затвора?

Всъщност има много малко законодателство по отношение на законността на устройствата, които притежавате от джамиите, които притежавате. В САЩ, на Закон за авторското право върху цифровото хилядолетие ви позволява да джейлбрейк вашите устройства за лична и нетърговска употреба. Това се случи след като безуспешно се опита Apple да оспорва обжалване за освобождаване, повдигнато от Фондацията за електронни граници през 2009.

В Европа нарушаването на затвора попада в обхвата на Директива 91/250 / ЕИО на Съвета, което казва „лице, което има право да използва компютърна програма, не трябва да бъде възпрепятствано да извършва действия, необходими за спазване, проучване или тестване на функционирането на програмата, при условие че тези действия не нарушават авторските права в програмата". Просто: стига да не се опитвате да дублирате операционната система на Fire TV или да печелите от съдържание, защитено с авторски права на Amazon, напълно законно е да джейлбрейк вашето устройство.

Анулира ли отказ от гаранцията на устройството ми?

Ако „псевдо-джейлбрейк“ вашия Amazon Firestick използвайте стъпките по-горе, това няма да повлияе на вашата гаранция по никакъв начин. Просто инсталирахме няколко приложения от магазина по подразбиране, в края на краищата.

Ако обаче решите да промените стандартния фърмуер на устройство, използващо скриптове или софтуер на трети страни, и не можете впоследствие да го върнете в фабричното си състояние, може да отмените гаранцията. Това зависи изцяло от гаранционната политика на компанията, така че е добре да прочетете това подробно, преди да се опитате да изкорените нещо.

Заслужава ли си джейлбрейк моят Fire TV стик?

Ако можете да намерите всичко, което някога искате да използвате в магазина за приложения на Amazon Fire, няма нужда да следвате стъпките по-горе: можете просто да инсталирате необходимите приложения и да започнете стрийминг. Въпреки това, като разбивате устройството си, можете да инсталирате приложения отвсякъде, дори ако те не са достъпни по подразбиране.

Това значително разширява избора ви и ви позволява да инсталирате новоиздадени приложения, преди те дори да бъдат въведени в магазина на Amazon. Само тези фактори правят приложението Downloader си струва да се инсталира.

Колко време отнема затвора с Firestick?

Можете да преминете от активиране Инсталиране от неизвестни източници до стрийминг за по-малко от десет минути. Очевидно времето ще се увеличи, ако имате особено бавна интернет връзка или ако се опитвате да изтеглите необичайно голям файл, но повечето приложения трябва да изтеглят най-много за две минути.

Какви са рисковете от набиване на джейлб от моя Firestick?

Няма такива, стига да следвате нашето ръководство. Ако решите, че не искате нито едно от приложенията, които сте инсталирали чрез нашия метод, можете просто да натиснете Бутон за меню на дистанционното и ги деинсталирайте както бихте направили всяко друго приложение.

В най-лошия случай инсталирано приложение може да срине вашия Firestick или Fire TV. Ако това се случи, е повече от вероятно приложението да не е кодирано правилно или случайно да сте инсталирали 64-битова версия вместо 32-битовата. Просто рестартирайте устройството си, деинсталирайте приложението и преинсталирайте правилната версия и всичко трябва да работи по предназначение.

Важно е да се отбележи, че вие ​​сте отговорни за проверката на приложенията, които зареждате в Firestick. Приложенията в магазина на Amazon се проверяват за легитимност, но ако инсталирате приложения от друг източник, няма такива защити. Можете да намалите риска, като инсталирате само реномирани приложения, хоствани на надеждни платформи като APKMirror.com.

Как да деблокирате гео ограничени приложения с VPN

Някои платформи предоставят съдържанието си достъпно само за хора в определени страни. За щастие с VPN можете да излъжете местоположението си и да получите достъп. Ето как:

  1. Първо се регистрирайте за подходяща VPN услуга. Препоръчахме IPVanish по-горе, но ExpressVPN ще направи отлична алтернатива.
  2. Инсталирайте версията на Android на вашия VPN клиент, директно от магазина за приложения на Amazon Fire TV, или като следвате процеса по-долу.
  3. Решете кое приложение искате да деблокирате и разберете в кои държави е достъпно.
  4. Свържете се с един от сървърите на вашата VPN на необходимото място.
  5. Опитайте да използвате приложението. Трябва да откриете, че съдържанието се зарежда почти веднага, без никакви грешки. Имайте предвид, че може да се наложи да рестартирате приложението и първо да изчистите кеша му.

Вижте също:
Най-добрите VPN за Amazon Firestick и Fire TV
Как да инсталирате VPN на Amazon Fire Stick / Fire TV

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − = 81