Kako riješiti jailbreak Firestick ili Amazon Fire TV (jednostavan način)

Kako lako zatvoriti jailbreak Amazon Fire TV ili Firestick

Želite li zatvoriti svoj Amazon Firestick? U ovom postu objasnit ćemo kako možete brzo i lako zatvoriti svoje uređaje Amazon Fire TV tako da možete instalirati bilo koje aplikacije koje želite. Također ćemo vam pokazati kako na svoj Firestick instalirati virtualnu privatnu mrežu (VPN) tako da možete sigurno strujati i pristupiti geološkim platformama iz inozemstva.

Amazon Fire TV trgovina nudi pristojan izbor, ali vjerojatno postoje aplikacije koje želite instalirati, a koje nisu dostupne. Srećom, postoje načini da se zaobiđe prodavaonica u cijelosti i instaliraju aplikacije s različitih mjesta. Ne brinite: ovo je puno lakše nego što zvuči. U nastavku ćemo vas provesti kroz cijeli postupak, korak po korak.

Izjava o odricanju odgovornosti: Comparitech ne ohrabruje ili opravdava korištenje dodanih aplikacija ili VPN-a za ilegalno strujanje sadržaja. Savjetujemo istraživanje zakona vaše zemlje i uvjeta upotrebe za određene streaming platforme prije upotrebe VPN-a za pristup njihovom sadržaju.

Kako riješiti jailbreak Amazon Firestick ili Fire TV: kratka verzija

 1. Omogućite instalaciju aplikacija iz nepoznatih izvora u izborniku postavki.
 2. Instalirajte aplikaciju Downloader.
 3. Unesite URL datoteke .APK koju želite instalirati.
 4. Slijedite upute za instaliranje odabrane aplikacije.

Nastavite čitati detaljan vodič koji uključuje i snimke zaslona.

Važno: Prilikom streaminga uvijek koristite VPN

Jeste li znali da vaš davatelj internetskih usluga (ISP) i mrežni administratori mogu vidjeti što radite na mreži? Što je još gore, poznato je da su neki davatelji internetskih usluga ograničili brzinu kupaca koji previše struju. Međutim, možete zadržati svoje aktivnosti privatnim, sigurno strujati i deblokirati geo-ograničene platforme pomoću VPN-a.

ipvanish vatreni štap

Preporučujemo upotrebu IPVanish-a; To je popularni VPN s izvrsnom zaštitom, izuzetnom podrškom na više platformi i velikom mrežom poslužitelja za izbor (1.000+ poslužitelja koji pokrivaju više od 60 zemalja). Štoviše, IPVanish je vrlo lagan i ima sučelje prilagođeno daljinskom upravljaču, što ga čini jakim izborom za Fire TV uređaje.

IPVanish omogućava do deset istodobnih veza, kada većina njegovih rivala dozvoli između tri i šest. To znači da možete zaštititi sve svoje uređaje jednim računom. Ova usluga dolazi čak i sa sedmodnevnim besplatnim probnim vremenom, tako da možete isprobati i zatražiti puni povrat ako niste zadovoljni.

PROČITANJE ČITALA: Čitatelji Comparitech-a mogu uz naš ekskluzivni popust uštedjeti do 60% na IPVanish planovima.

  Hogyan nézhetem meg a Doctor Who 12. évadot online ingyen

Pročitajte našu cjelovitu IPVanish recenziju.

Što je u zatvoru?

Čini se da postoji neka konfuzija oko toga što je zapravo bjekstvo iz zatvora. Tradicionalno, bjekstvo iz zatvora (koje se ponekad naziva i ukorijenjivanje) je kada administratoru pristupite sustavu putem eksploatacije ili prilagođenog softvera. To vam omogućuje da zaobiđete ograničenja i instalirate softver koji obično ne bi bio dopušten na određenom uređaju.

Osim ako stvarno ne želite izmijeniti izgled ili temeljnu funkcionalnost svog Amazon Fire TV ili Firestick, stvarno ne treba korijeniti. Umjesto toga, ono što ćemo zapravo učiniti je pronaći način zaobići trgovinu aplikacija i instalirati aplikacije iz nepoznatih izvora. To je postupak koji se naziva bočno prebacivanje i može uvelike povećati svestranost vašeg Fire TV uređaja bez rizika da ga slučajno učini neupotrebljivim..

Kako riješiti jailbreak Firestick ili Fire TV

Korak 1: Početno postavljanje

Prije nego što započnemo, morat ćemo reći Firesticku da dopusti instalaciju aplikacija iz nepoznatih izvora. Ovo je vrlo jednostavno: jednostavno idite na izbornik Postavke i kliknite Uređaj.

firestickski zatvor od zatvora 1

Odavde, uđite Mogućnosti za razvojne programere i omogućiti Aplikacije iz nepoznatih izvora opcija. Iako vam mnogi drugi mrežni vodiči govore da ovdje omogućite uklanjanje pogrešaka ADB-a, to nije potrebno osim ako ne želite snimati snimke zaslona sa svog Fire TV ili Firestick-a.

firestickski bjekstvo iz zatvora 2

2. korak: Instaliranje aplikacije Downloader

U trgovini Amazon Fire dostupan je program koji vam omogućuje izravno preuzimanje datoteka s interneta, bez upotrebe jednog od zadanih preglednika. Zove se Downloader i koristit ćemo ga za hvatanje .APK datoteka (Android ekvivalent .EXE datoteka na PC-u ili .APP na Mac računalu).

Da biste pronašli ovu aplikaciju, držite pritisnutu tipku mikrofona na daljinskom upravljaču i recite “Downloader”; trebalo bi vas odvesti ravno. Ako daljinski upravljač ne uključuje funkciju glasovnog pretraživanja, možete pritisnuti lijevo na početnom zaslonu i umjesto njega upisati “Downloader” (bez navodnika).

firestickski zatvor od zatvora 3

Sada samo pritisnite središnji gumb da biste pogledali stranicu za instalaciju aplikacije i kliknite preuzimanje datoteka.

firestickski zatvor od zatvora 5

Korak 3: Koristite Downloader za instaliranje aplikacija iz nepoznatih izvora

Jednom kada je Downloader instalirao, otvorite je. Pokazat ćemo kako je lako zaobići trgovinu aplikacijama instaliranjem aplikacije koja po defaultu nije dostupna: Kodi.

Vidjet ćete adresnu traku s “http: //” već unesenom; dodajte “kodi.tv/download” (bez navodnika) i kliknite gumb Ići gumb u donjem desnom uglu tipkovnice.

Otvorit će se web stranica Kodi. Odavde kliknite ikonu Android i na sljedećem zaslonu odaberite 32-bitnu verziju.

firestickski zatvor od zatvora 6

Kodi će početi s preuzimanjem. Nakon što završi, od vas će se zatražiti da odobrite njena dopuštenja. Ako se slažete, kliknite Instalirati dolje desno. Ako želite, možete ga otvoriti odmah nakon instaliranja.

firestickski zatvor od zatvora 7

Možete instalirati ne samo Kodi: bilo koja .APK datoteka koja se nalazi na mreži je fer igra. Međutim, treba paziti na nekoliko stvari. Prvo, Amazon Firesticks i Fire TV koriste 32-bitnu arhitekturu, tako da 64-bitne aplikacije neće raditi.

  Претплатници на Нетфлик и приход по земљама

Drugo, morate biti sigurni da preuzimate samo iz renomiranih izvora. Postoje stotine web lokacija koje prepakiraju postojeće .APK datoteke vlastitim adwareom ili zlonamjernim softverom. U stvari, jedna nedavna studija pokazala je da se na više od 1.200 uzorkovanih .APK-ova koji sadrže malware, 86% pretvaralo da su legitimne verzije postojećih aplikacija. Ako vam tvorac aplikacije ne dopušta preuzimanje .APK datoteke izravno s njihove web stranice, možda ćete pronaći provjerenu, zakonitu i legalnu verziju koja se nalazi na APKMirror.com.

4. korak: instaliranje aplikacija koje nisu dostupne na mreži

Recimo da razvijate Android aplikaciju i voljeli biste vidjeti radi li na Amazon Fire TV uređajima. Ljudi obično preporučuju da na svoje računalo instalirate Android Software Development Kit (SDK) i Android Debug Bridge (ADB).

Postoji nekoliko problema s ovim pristupom. Prvo, instaliranje i konfiguriranje Androidovih alata za razvojne programere je složen proces, a i izvan zone udobnosti za početnike. Drugo, ovaj pristup zahtijeva dva ekrana, što znači da ćete se vjerojatno morati preseliti iz sobe u sobu kad god budete morali koristiti drugi uređaj.

Postoji daleko jednostavniji način za pristup tim aplikacijama na vašoj Firesticku. Prvo na uređaj Fire TV instalirajte aplikaciju koja se zove ES File Explorer. Iako je ova aplikacija teško za navigaciju, u sljedećem ćemo koraku odvesti nas izravno u datoteku, tako da to neće biti problem.

Samo prenesite .APK datoteku aplikacije na svoj Dropbox račun. Ovo je besplatna usluga pohrane u oblaku, a registracija traje samo nekoliko minuta. Nakon što se prijavite i datoteka se prenese, kliknite gumb Podijeli mapu s desne strane i odaberite Može pregledati u padajućem izborniku. Zatim kliknite gumb Kopiraj link opciju da biste vidjeli koji točno URL morate unijeti u aplikaciju za preuzimanje.

firestickski zatvor od zatvora 10

firestickski zatvor od zatvora 12

Primijetit ćete da je veza koju morate kopirati vrlo dugačka. To je sitna smetnja, ali puno je brže ovo upisati nego ručno konfigurirati ADB softver. Kako biste izbjegli kretanje po Dropboxu na Amazon Firestick-u, promijenite zadnji dio URL-a iz “dl = 0” u “dl = 1”. Kada ste spremni, kliknite Ići.

Vaš će Fire TV uređaj preuzeti datoteku aplikacije i reći vam da je spremljena u mapi s nazivom “zip_by_token”. Ako je ES File Explorer već instaliran, imat ćete mogućnost izravno otići tamo. Kad to učinite, samo kliknite datoteku aplikacije da biste započeli instalaciju.

firestickski zatvor od zatvora 11

Često postavljana pitanja o zatvoru

Je li probijanje zatvora legalno?

Zapravo je vrlo malo zakonodavstva u vezi sa zakonitošću uređaja za zatvaranje, koji posjedujete iz zatvora. U SAD-u, Zakon o zaštiti autorskih prava u digitalnom tisućljeću omogućuje vam bijeg od zatvora svojih uređaja za osobnu i nekomercijalnu upotrebu. To se dogodilo nakon što je Apple bezuspješno pokušao osporiti žalbu na izuzeće koju je 2009. zaklada Electronic Frontier Foundation.

U Europi razbojstvo spada pod Direktivu Vijeća 91/250 / EEZ, koja kaže „osobu koja ima pravo na korištenje računalnog programa ne smije se onemogućavati u obavljanju radnji potrebnih za promatranje, proučavanje ili testiranje funkcioniranja programa, pod uvjetom da ti postupci ne krše autorska prava na programu”. Jednostavno: sve dok ne pokušavate duplicirati operativni sustav Fire TV ili profitirati od Amazonovog sadržaja zaštićenog autorskim pravima, to je u potpunosti legalno da jailbreak vašeg uređaja.

  Как смотреть Love Island США онлайн из любой точки мира

Izbjegava li u zatvoru jamstvo mog uređaja?

Ako svoj Amazon Firestick “pseudo-bjekstvo iz zatvora” “pokrenete” gore navedenim koracima, to neće utjecati na vaše jamstvo na bilo koji način. Jednostavno smo instalirali par aplikacija iz zadane trgovine.

Međutim, ako odlučite promijeniti standardni firmver uređaja pomoću skripti ili softvera treće strane i ne možete ga naknadno vratiti u tvorničko stanje, možda možete poništiti jamstvo. To u potpunosti ovisi o jamstvenoj politici tvrtke, pa je dobro pročitati ovo temeljito prije nego što pokušate iskoristiti bilo što.

Vrijedi li bjekstvo iz zatvora moj Fire TV stick?

Ako u trgovini Amazon Fire možete pronaći sve što biste ikada željeli koristiti, nema potrebe slijediti gore navedene korake: jednostavno možete instalirati potrebne aplikacije i započeti strujanje. Međutim, zatvarajući svoj uređaj, možete instalirati aplikacije s bilo kojeg mjesta, čak i ako one nisu zadane.

To značajno proširuje vaše odabire i omogućuje vam da instalirate novoobjavljene aplikacije prije nego što su uopće predstavljene u Amazon trgovini. Samo ovi čimbenici čine aplikaciju Downloader vrijednom instaliranja.

Koliko traje u zatvoru Firestick?

Možete krenuti od omogućavanja Instalacija iz nepoznatih izvora do struje za manje od deset minuta. Očito će se vrijeme povećati ako imate posebno sporu internetsku vezu ili ako pokušavate preuzeti neuobičajeno veliku datoteku, ali većina aplikacija trebala bi se preuzeti u roku od dvije minute.

Koji su rizici od loma zbog bjekstva iz zatvora?

Nema ih, sve dok slijedite naš vodič. Ako odlučite da ne želite nijednu aplikaciju koju ste instalirali pomoću naše metode, jednostavno pritisnite Gumb izbornika na daljinskom i deinstalirajte ih kao i bilo koje druge aplikacije.

U najgorem slučaju, instalirana aplikacija mogla bi srušiti vaš Firestick ili Fire TV. Ako se to dogodi, vjerovatno je da aplikacija nije ispravno kodirana ili ste slučajno instalirali 64-bitnu verziju umjesto one koja ima 32 bita. Samo ponovno pokrenite uređaj, deinstalirajte aplikaciju i ponovno instalirajte ispravnu verziju i sve bi trebalo raditi kako je predviđeno.

Važno je napomenuti da ste odgovorni za provjeru aplikacija koje postavljate na Firestick. Aplikacije u trgovini Amazon provjeravaju se na zakonitost, ali ako instalirate aplikacije iz drugog izvora, ne postoje takve zaštite. Rizik možete umanjiti samo instaliranjem uglednih aplikacija koje se nalaze na pouzdanim platformama poput APKMirror.com.

Kako deblokirati geografski ograničene aplikacije pomoću VPN-a

Neke platforme svoj sadržaj stavljaju na raspolaganje samo osobama u određenim zemljama. Srećom, pomoću VPN-a možete prevariti svoju lokaciju i dobiti pristup. Evo kako:

 1. Prvo se registrirajte za prikladnu VPN uslugu. Gore smo preporučili IPVanish, ali ExpressVPN bi bio izvrsna alternativa.
 2. Instalirajte verziju Androida vašeg VPN klijenta, bilo izravno iz trgovine Amazon Fire TV, ili slijedeći postupak u nastavku.
 3. Odlučite koju aplikaciju želite deblokirati i saznajte u kojim je zemljama dostupan.
 4. Povežite se s jednim od svojih VPN poslužitelja na željenoj lokaciji.
 5. Pokušajte koristiti aplikaciju. Trebali biste utvrditi da se sadržaj učitava gotovo odmah, bez ikakvih pogrešaka. Imajte na umu da ćete možda morati ponovo pokrenuti aplikaciju i prvo očistiti predmemoriju.

Vidi također:
Najbolji VPN-ovi za Amazon Firestick i Fire TV
Kako instalirati VPN na Amazon Fire Stick / Fire TV

About the author

Comments

 1. prodavaonicu Amazon Fire TV i instalirati aplikacije iz drugih izvora. To se može učiniti jednostavno omogućavanjem instalacije aplikacija iz nepoznatih izvora u postavkama uređaja i instaliranjem aplikacije Downloader. Međutim, važno je napomenuti da se Comparitech ne zalaže za ilegalno strujanje sadržaja i savjetuje istraživanje zakona vaše zemlje i uvjeta upotrebe za određene streaming platforme prije upotrebe VPN-a za pristup njihovom sadržaju. Stoga, ako želite sigurno strujati i pristupiti geološkim platformama iz inozemstva, preporučujemo upotrebu VPN-a poput IPVanish-a. Vaša privatnost i sigurnost su važni, stoga uvijek koristite VPN prilikom streaminga.

 2. govinu Amazon Fire TV-a kako bismo mogli instalirati aplikacije koje nisu dostupne u trgovini. To se naziva “jailbreak” ili “zatvor”. Međutim, važno je napomenuti da Comparitech ne podržava ilegalno strujanje sadržaja i savjetuje istraživanje zakona vaše zemlje i uvjeta upotrebe za određene streaming platforme prije upotrebe VPN-a za pristup njihovom sadržaju.

  Kako riješiti jailbreak Firestick ili Fire TV

  Postupak za jailbreak Amazon Firestick ili Fire TV nije težak i može se obaviti u nekoliko jednostavnih koraka. Prvo, morate omogućiti instalaciju aplikacija iz nepoznatih izvora u izborniku postavki. Zatim, instalirajte aplikaciju Downloader i unesite URL datoteke .APK koju želite instalirati. Slijedite upute za instaliranje odabrane aplikacije. Detaljan vodič koji uključuje i snimke zaslona možete pronaći u ovom postu.

  Kako deblokirati geografski ograničene aplikacije pomoću VPN-a

  Korištenje VPN-a je važno za privatnost i sigurnost prilikom streaminga, ali također vam omogućuje pristup geografski ograničenim aplikacijama. Preporučujemo IPVanish VPN zbog njegove izvrsne zaštite, velike mreže poslužitelja i prilagođenog sučelja za daljinski upravljač. IPVanish omogućava do deset istodobnih veza, što znači da možete zaštititi sve svoje uređaje jednim računom. Čitatelji Comparitech-a mogu uz naš ekskluzivni popust uštedjeti do 60% na IPVanish planovima.

Comments are closed.