Több mint 60 videó és zene streaming statisztika [2023. évi kiadás]

Több mint 60 videó és zene streaming statisztika

Az online streaming ma már sok sport-, szórakoztató TV, film és zene rajongó számára preferált módszer az egész világon. A Netflix-től a YouTube-ig a Spotify-ig a nemzeti és nemzetközi streaming szolgáltatások szinte minden országban működnek.

Nem meglepő módon, mivel a video streaming egyre népszerűbbé válik, nagyszámú adat van, amely segít számszerűsíteni azt a növekvő tendenciát, amely a hagyományos szórakoztatási lehetőségek végét ígéri.

A nagy kép 5 statisztika

Szinte véget nem ér a digitális média streaming jelenségéhez kapcsolódó érdekes statisztikák száma. Ahogy a fogyasztói érdeklődés ezen területe növekszik, néhány kulcsfontosságú statisztika kiemeli, hogy a streaming valóban népszerű és miért vált széles körben elfogadott alternatívává a hagyományos TV és rádió számára.

 1. A globális video streaming-piac becslése szerint 2025-ig meghaladja a 125 milliárd USD-t. (Forrás: MarketWatch)
 2. Az Egyesült Államok fogyasztói most majdnem annyi időt töltenek videóinak megtekintésével, mint dolgoznak. Az átlagos fogyasztó hetente 40 órát tölt videotartalom megtekintésével, hetente 15 órát video streaming szolgáltatásokon keresztül. (Forrás: Deloitte)
 3. A Netflix még a legjobb évben volt 2023-ban, éves bevétele 15,794 milliárd dollár volt, vagyis 35 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, és így a legjobban kereső a legnépszerűbb streaming szolgáltatások között. Összehasonlításképpen a Hulu és az Amazon Prime Video (csak csatornákon) kevesebb, mint 3 milliárd dollárt keresett. (Forrás: Macrotrends, Motley Fool)
 4. A fogyasztók 70 százaléka úgy gondolja, hogy a hagyományos TV nem kínál jó minőségű tartalmat az árért, tükrözve a növekvő értékrést, szemben a vezetékvágási lehetőségekkel és a sovány csomag-szolgáltatásokkal, mint például a Sling TV, et. al., és betekintést adunk arról, hogy miért sokan inkább az online streaming lehetőségeket választják. (Forrás: Deloitte)
 5. A YouTube a világ legnagyobb video streaming oldala, világszerte több mint 1 milliárd felhasználóval. (Forrás: Youtube)

Video streaming statisztikák és tények

Az internet sávszélességének és sebességének növekedésével a video streaming életképes opcióvá válik a fogyasztók számára szerte a világon. Sok országban a fogyasztók most továbbíthatják kedvenc videóik tartalmát, az élő TV-től az igény szerinti videóig. Íme néhány a 2023–2023 közötti legfontosabb statisztika, amely meghatározza a video streaming trendeit.

 • A Netflixnek jelenleg több mint 148 millió előfizetője van világszerte. (Forrás: Statista)
 • A korábban DVD-mail-szolgáltatás több mint 12 milliárd dollárt költött a tartalomra 2023-ban, 85 százalékát az eredeti tartalom előállítására fordították. A társaság 159 milliárd dollárt tervez költeni 2023-ben. (Forrás: Változat)
 • A Netflix a legnépszerűbb video streaming szolgáltatás az Egyesült Államokban és a világ legtöbb részén, de nincs a legnagyobb könyvtára. Az Amazon Prime video több mint 20 000 filmet és TV-műsorot hordoz az Egyesült Államokban. (Forrás: Comparitech)
 • Az Amazon Prime világszerte több mint 100 millió előfizetővel rendelkezik. (Forrás: Változat)
 • Az online kiskereskedő becslések szerint 5 milliárd dollárt költött a videótartalomra 2023-ban. (Forrás: MediaPost)
 • A Hulu, amely csak az Egyesült Államokban működik, 2023-ig több mint 25 millió előfizetővel rendelkezik. (Forrás: The Wrap)
 • Az iQIYI, egy kínai vállalat több mint 2,6 milliárd dollárt keresett 2023-ben. (Forrás: SEC)
 • Az iQIYI mintegy 480 millió USD-t keresett 2023 negyedik negyedévében, ami jelentős bevételnövekedést jelent az előző évhez képest. (Forrás: Keresek alfát)
 • Az iQIYI kínai streaming szolgáltatás havonta több mint 87 millió előfizetővel és több mint 420 millió aktív felhasználóval rendelkezik. (Forrás: Változat)
 • A szolgáltatás 2,5 milliárd dollárt költött a tartalomra 2023-ben és 2023-ban. (Forrás: The Wrap)
 • A SEC bejelentései szerint Hulu a jó úton haladt elveszít pénzt 2023-ban a tartalomköltségei miatt. A társaság várhatóan körülbelül 1,5 milliárd dollár nettó veszteséggel jött be az év során. (Forrás: The Wrap)
 • A video streaming szolgáltatást választó személyeknek számos oka van annak, hogy miért értékelik ezeket a szolgáltatásokat a hagyományos TV lehetőségekkel szemben. 73 százaléknak tetszik, hogy bármikor megnézheti a tartalmat, 67 százalékuk élvez reklám nélküli tartalmat, és 49 százalékuk szereti mind az eredeti tartalomszolgáltatások, mint például a Netflix, minőségét, mind pedig a lehetőséget, hogy több eszközön nézhessék meg a tartalmakat. (Forrás: Deloitte)
  Hogyan nézheti online a Preacher 4. évadját bárhonnan

streaming statisztikák 2023Forrás: Deloitte

 • Az Egyesült Államok fogyasztói csaknem egy teljes heti időt töltenek videókat. Az amerikaiak hetente körülbelül 38 órát töltenek videók nézésével, ebből 15 óra folyik a streaming videók megtekintésével. (Forrás: Deloitte)
 • A Millennium és a Z generáció hatalmas sebességgel fogyaszt streaming video-t. A Millennials és a Gen Z fogyasztók több mint 60 százaléka napi adatfolyamot közvetít. Összehasonlításképpen: a Baby Boomers kevesebb, mint 30% -a streamál videót naponta. (Forrás: Deloitte)
 • Az összes fogyasztó 27 százaléka állítja, hogy nem rendelkezik fizetős TV-vel vagy hagyományos kábeltelevíziós előfizetéssel. (Forrás: Deloitte)
 • Azoknak, akiknek hagyományos kábeltelevíziós csomagja van, csak 56% -uk rendelkezik, mert csomagja van az internetes tervükhöz. (Forrás: Deloitte)
 • A millenniumi és az X generációs fogyasztók körülbelül 60% -a előfizet a video streaming szolgáltatásokra. A Z generáció esetében (a legfiatalabb felnőtt csoport az 1990-es évek közepe és a 2000-es évek eleje között született) ez a szám közelebb áll a 70 százalékhoz. A csecsemőboomók csak körülbelül 30% -a és az érett nők körülbelül 25% -a (1945 előtt született) előfizet fel ilyen szolgáltatásokra. (Forrás: Deloitte)
 • Az X generáció, a Millennials és a Z generáció nézi a legtöbb TV-epizódot. A túlzott figyelés során mindhárom csoport 6-7 epizódot néz egy ülésen, míg a Boomers és a Matures körülbelül 4-5. (Forrás: Deloitte)
 • Az amerikai fogyasztók 2023-ben havonta mintegy 2 milliárd dollárt költöttek a video-streaming szolgáltatásokra. (Forrás: Deloitte)
 • A fogyasztók több mint hajlandóak fizetni a streaming lehetőségekről a mobil eszközökön keresztül. Az öt legszebb, nem szerencsejátékkal foglalkozó alkalmazás közül, amelyek 2023-ban bevételt nyertek, négy a video- vagy zeneszámozásból származott: Netflix (# 1), Tencent Video (# 3), iQIYI (# 4) és Pandora Music. A nem szerencsejátékos alkalmazások, amelyek streaming alkalmazásokat alkotnak, összesen több mint 19 milliárd dollárt kerestek 2023-ban. (Forrás: App Annie)

streaming statisztikák 2023Forrás: Annie App

 • A fogyasztók időtartama az első öt video streaming alkalmazásban 140% -kal nőtt 2016 és 2023 között. Az indiai fogyasztók a legnagyobb növekedést mutatták, 185% -kal. (Forrás: App Annie)
 • Az indiai székhelyű fogyasztók egészében 45 milliárd órát töltöttek streaming videofájlokat az alkalmazásokon keresztül 2023-ban, szemben az amerikai fogyasztók alig 20 milliárd órájával, az Egyesült Királyság fogyasztói pedig körülbelül 3 milliárd órával. India nagy népessége jelentős szerepet játszott az összes megfigyelt órában. (Forrás: App Annie)
 • A népesség méretéhez viszonyítva a dél-koreai lakosok a legtöbb órányi videót nézték az öt legfontosabb streaming alkalmazáson keresztül. A 2023-ban bekövetkezett 10 milliárd órával az egyén közel 2000 órát jelent, vagyis az év körülbelül 22% -át töltötte streaming videók nézése az alkalmazásokon keresztül. (Forrás: App Annie)
 • Kínában való tilalma miatt a YouTube nem az ország legnépszerűbb streaming alkalmazása. A Tencent Video elfoglalja az első helyet Kínában az alkalmazáson töltött órákig, majd az iQIYI, a Youku, a bilibili és az ImgoTV. (Forrás: App Annie)
 • Az App Annie tanulmányban azonosított minden más országban a YouTube volt a legnépszerűbb video streaming alkalmazás első helyezettje. Ide tartozik India, Brazília, az Egyesült Államok, Dél-Korea, Japán, Németország, Franciaország, az Egyesült Királyság és Kanada. (Forrás: App Annie)
  Как да гледате The Flash Season 6 онлайн отвсякъде

streaming statisztikák 2023Forrás: Annie App

 • Az Egyesült Államokban az elmúlt öt órában az streaming alkalmazás a YouTube, a Netflix, a Hulu, az Amazon Prime Video és a Twitch. (Forrás: App Annie)
 • Az Egyesült Királyságban az elmúlt öt óra streaming alkalmazásai a YouTube, a Netflix, a BBC iPlayer, a BBC Sport és az Amazon Prime Video. (Forrás: App Annie)
 • Kanadában az elmúlt öt legjobb streaming alkalmazás az órák szerint, ahol a YouTube, a Netflix, a Twitch, a YouTube Kids és az Amazon Prime Video. (Forrás: App Annie)
 • Az App Annie a Disney új Disney + streaming szolgáltatását, amelyet 2023-ben indítanak el, megzavarja a piacot. Ennek oka elsősorban az, hogy a Disney már két másik népszerű streaming szolgáltatással rendelkezik: ESPN + és Hulu (többségi részesedés). (Forrás: App Annie)
 • A fogyasztók, mint valaha, többet költenek az alkalmazások streamingjére. A videó streaming alkalmazásokra vonatkozó alkalmazásboltok kiadásainak növekedése 285 százalékkal nőtt 2016 és 2023 között. Az előfizetési bevételek voltak a kiadások elsődleges mozgatórugói. (Forrás: App Annie)
 • A fogyasztók világszerte több mint 2,2 milliárd dollárt költöttek 2023-ban az első öt video streamingre. A Netflix is ​​könnyen megtartotta az első helyet. (Forrás: App Annie)
 • Az élő streaming alkalmazások voltak a legnagyobb bevételek mozgatórugói a fő piacokon, kivéve az Egyesült Államokat. Annak ellenére, hogy az előfizetésekre jellemzően többet fizetnek az előfizetések, mint az on-line video streaming szolgáltatások, az Egyesült Államokban egyetlen élő TV-t vagy élő sportot kínáló alkalmazás sem tette a kiadások top 5-ét, tükrözve az ilyen típusú szolgáltatások jelentős növekedési potenciálját az országban. (Forrás: App Annie)
 • Az App Annie előrejelzése szerint 2023-ben a médiafogyasztással töltött órák 10 percét a streaming video felé fordítják. (Forrás: App Annie)
 • A streaming népszerűsége ellenére a közösségi média alkalmazások még a Netflixet is legyőzték, amikor az alkalmazások világszerte letölthetők. A Netflix csak a 9. legjobban letöltött alkalmazás volt 2023-ban. Ennek ellenére a streaming video alkalmazások, beleértve a Netflix, az iQIYI, a Tencent Video, a Youku és a YouTube, valamint a HBO Now, a fogyasztói kiadások legnagyobb részét képezték 2023-ban, mivel a legtöbb közösségi média alkalmazás ingyenes. (Forrás: App Annie)

Zene streaming tények és statisztikák

A zenei streaming ma már nagyobb, mint valaha, milliárd dollár kerül be a zene streaming iparába évente. A legtöbb zenerajongó most előfizetési alapú streaming szolgáltatásokat használ, mint például a Spotify, a Pandora és az Apple Music, miközben olyan videószolgáltatások, mint a YouTube, hatalmas forrást jelentenek a zenerajongók számára. A statisztikák gyorsabban jelennek meg, mint valaha a zene streamingjéhez, jelezve, hogy ez egy olyan iparág, amelyre valamivel több figyelmet kapott.

 • A digitális streaming átveszi a zeneipart. 2023-ben a streaming bevétel több mint 41% -kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, a zenei árbevétel 54% -a a digitális értékesítés felé irányult. Közben, letöltések a bevétel 20% -kal, a fizikai bevétel pedig 5% -kal csökkent, hangsúlyozva a zene streaming felé történő erőteljes váltást. (Forrás: IFPI)
 • A streaming bevétel a zeneipar összes bevételének 38% -a volt 2023-ben.
 • A streaming bevétel összesen körülbelül 6,6 milliárd dollár volt 2023-ben. Az összes digitális bevétel összesen több mint 9 milliárd dollárt tett ki abban az évben, a digitális bevétel pedig több mint 19 százalékkal nőtt 2016-hoz képest. (Forrás: IFPI)

streaming statisztikák 2023Forrás: IFPI

 • A fizetett előfizetési audio bevételek az összes digitális zenei bevétel 70% -át tették ki Európában 2023-ben. (Forrás: IFPI)
 • Az Egyesült Államokban a fizetett előfizetéses audio bevételek a digitális zene bevételének körülbelül 47% -át tették ki a 2023. évben. (Forrás: IFPI)
 • A zene fizetett streaming előfizetési bevételei 45,5% -kal növekedtek 2023-ben. (Forrás: IFPI)
 • 2023 végére több mint 125 millió fizetett zenei streaming előfizetési fiók volt. (Forrás: IFPI)
 • A Deezer streaming zeneszolgáltatás minden nap 837 éves zenei adatfolyamot közvetít, míg a felhasználók évente 35 milliárd zeneszámot közvetítenek. (Forrás: IFPI)
 • Az Egyesült Államok volt a legfontosabb zenei piac 2023-ben, majd Japán (# 2), Németország (# 3), az Egyesült Királyság (# 4), Franciaország (# 5), Dél-Korea (# 6), Kanada (# 7), Ausztrália (# 8), Brazília (# 9) és Kína (# 10). (Forrás: IFPI)
 • Ed Sheeran „Shape of You” volt a legfelső digitális kislemez 2023-ben 26,6 millió letöltéssel vagy letöltési egyenértékű termékkel (egyedi lejátszások streaming szolgáltatásokon keresztül). (Forrás: IFPI)
 • Luis Fonsi „Despacito” -ja közel egy pillanat volt abban az évben, több mint 24 millió letöltéssel vagy letöltési megfelelőivel. (Forrás: IFPI)
 • A zenei streaming iparágban jelenleg az egyik legnagyobb aggodalomra ad okot az értékszakadék, azaz az, hogy mennyi pénzt jelentenek a streaming szolgáltatások, mielőtt a művészek fizetnek. Világszerte az audio streaming sokkal több bevételt generál egy felhasználónként, mint a video streaming, ám a művészek ennek az összegnek csak töredékét látják. A zenei streaming bevétele 2023-ben felhasználónként körülbelül 20 USD volt, szemben a video streaming felhasználónként körülbelül 1,5 USD-del. (Forrás: IFPI)
  Kako gledati Fresh Off The Boat (sezona 4) na mreži

streaming statisztikák 2023Forrás: Digital Music News

 • Streaming szolgáltatás A Napster, az illegális zenei streaming melegágya, most a legtöbbet fizeti a művészeknek. A szolgáltatás játékonként 0,019 cent fizet, ami azt jelenti, hogy a művészeknek 77 474 játékra van szükségük, hogy 1 472 dolláros amerikai havi bért keresjenek. (Forrás: Digitális zenei hírek)
 • A zenészek számára a legrosszabb szolgáltatás a YouTube, amely fenntartja a legnagyobb értékrést. A szolgáltatás csak 0,00069 cent fizeti streamként, és több mint 2,1 millió dal lejátszására van szükség a művészek számára, hogy megszerezzék az USA minimális havi bért. (Forrás: Digitális zenei hírek)
 • A fizetett audio streaming a teljes igénybe vett streaming idő 23% -át tette ki 2023-ben. Az ingyenes streaming 22% -ot tett ki. (Forrás: IFPI)
 • Az audio streaming bevétele 2023-ben csaknem 49% -kal nőtt Latin-Amerikában. (Forrás: IFPI)
 • Streaming szolgáltatás A Soundcloudnak jelenleg több mint 177 millió zeneszáma van, több mint 10 millió zenei alkotója van, és körülbelül 1 milliárd globális felhasználói közösségük van. (Forrás: IFPI)
 • A Spotify bevezetése óta több mint 9 milliárd dollárt fizetett a jogtulajdonosoknak, több mint 157 millió aktív felhasználónak és több mint 70 millió fizetett előfizetőnek. (Forrás: IFPI)

streaming statisztikák 2023Forrás: IFPI

 • A zenei könyvtár mérete kulcsfontosságú értékesítési pont a zenei streaming szolgáltatások számára. Néhányan meglehetősen lenyűgöző számmal büszkélkedhetnek: Amazon Music Unlimited – 50 millió szám; TIDAL – 60 millió szám; Spotify – 40 millió szám; Pandora Premium – 40 millió szám; Music Choice – 55 millió szám; Apple Music – 50 millió szám; Deezer – 53 millió. (Forrás: Wikipedia)
 • 2023 negyedik negyedévétől a Spotify volt a legtöbb fizető felhasználó, világszerte több mint 95 millió amerikai zenerajongó fizette a szolgáltatást. Ez 2023 óta 20 millió felhasználó nyeresége. (Forrás: A perem)
 • Terjesztési módszere alapján (fizetős TV-n és más platformon keresztül) a Stingray Music több mint 400 millió előfizetővel vagy felhasználóval büszkélkedhet. Ezzel a legközelebbi riválisa, a YouTube Music, amelynek nincs statisztikája, hogy megkülönböztesse zenei video streamingjét más streamingről. (Forrás: Stingray)

About the author

Comments

 1. Az online streaming valóban egyre népszerűbbé válik a világ minden táján, és nem csak a filmek és a zene terén, hanem a sport- és szórakoztató TV műsorok terén is. Az adatok azt mutatják, hogy a streaming piac évente növekszik, és 2025-re a globális video streaming piac becslése meghaladja a 125 milliárd USD-t. A Netflix jelenleg a legnépszerűbb streaming szolgáltatás, és több mint 148 millió előfizetővel rendelkezik világszerte. Az Amazon Prime Video és az iQIYI is jelentős előfizetői bázissal rendelkezik, és a streaming szolgáltatásokra fordított költségeik is növekednek. A fogyasztók egyre inkább az online streaming lehetőségeket választják a hagyományos TV és rádió helyett, mivel a streaming szolgáltatások széles körű tartalmat kínálnak jó minőségben és megfizethető áron.

Comments are closed.