10 legjobb ingyenes hirdetés-blokkoló a hirdetések és a felbukkanó ablakok eltávolításához

10 legjobb ingyenes hirdetés-blokkoló a hirdetések és a felbukkanó ablakok eltávolításához


A hirdetésblokkolók az egyik legjobb módszer az adatvédelem online védelmére, a webhelyekre nehezedő zavarok csökkentésére és a spyware-fertőzött hirdetések elkerülésére. Bár természetesen lehetséges egy fizetett hirdetést blokkoló szoftver megtalálása, nincs ok arra, hogy pénzt költessen egyre. A legtöbb legjobb blokkoló teljesen ingyenesen használható. A legjobb ingyenes hirdetésgátlók listája a rendkívül hatékony eszközök keverékét tartalmazza a Chrome, a Firefox és egyebek számára.

A 2019-es legjobb ingyenes hirdetésgátlók

Kutatásaink szerint a 2019-es legjobb ingyenes blokkolók:

 1. Stands Fair Adblocker áll
 2. Opera böngésző
 3. AdLock
 4. AdBlock Plus
 5. uBlock Plus Adblocker
 6. Poper Blocker
 7. Trustnav Adblocker
 8. Adblocker Ultimate
 9. NoScript
 10. AdGuard (már nem mindig ingyenes)

A blokkolók egyértelmű megoldás a nem kívánt hirdetések eltávolítására az interneten. A fizetett hirdetésgátlók általában a legjobb választás, ha olyan dolgokat szeretne, amelyek a legjobban működnek, de sok ingyenes hirdetésgátló csak a munkát végezheti el érted..

Az alábbiakban megtalálja a rendelkezésre álló legjobb ingyenes hirdetésgátlók részletes áttekintését. Egy hirdetés-blokkoló azonban nem tökéletes, ezért előfordulhat, hogy sokféle lehetőséget kipróbálnia kell a megfelelő illeszkedés megtalálásához.

Jegyzet: Ha csak annyit keres, hogy megszabaduljon a bosszantó előugró hirdetésektől, akkor nézze meg útmutatónkat a legjobb felbukkanó hirdetési blokkolók.

A hirdetések típusai és rangsorolási módszerek

Nem csak a hirdetés többféle típusa létezik, hanem a hirdetések blokkolásának többféle módja is. Végül az a tény, hogy egy hirdetés-blokkoló hogyan akadályozza meg a hirdetések blokkolását, nem számít, mindaddig, amíg az nem akadályozza az internet hatékony böngészésének képességét, és nem támadja meg az Ön személyes adatait. Ezenkívül egy jó hirdetés-blokkoló blokkolja a legtöbb hirdetéstípust.

A legjobb ingyenes hirdetésgátlókat kutatva a következő kritériumokat kerestük

 • Mindig ingyenes, fizetőfal nélkül a fontos funkciókért
 • Jó felhasználói értékelés
 • A szolgáltatások használatához nem szükséges fiók
 • Legutóbb frissítve (az elmúlt 12 hónapban)
 • Bővítményként elérhető legalább egy böngészőhöz vagy operációs rendszerhez
 • Blokkolja a „vizuális hirdetéseket” (úszó, felbukkanó, zászló, videó, statikus kép, háttérkép, szöveges hirdetések)
 • Blokkolja a streaming videohirdetéseket (például a YouTube-on)

Eredetileg prestitutív és közbeiktatott hirdetéseket is teszteltünk (azok a hirdetések, amelyek a képernyőn betöltik a tartalmat, és gyakran tartalmaznak visszaszámlálást). Mivel azonban a Google elindította a beépített hirdetés-blokkolót a Chrome-ba, és megkezdte a Google keresésekben a webhelyek büntetését a kedvezőtlen hirdetési gyakorlatok miatt, a legtöbb tiszteletreméltó webhely csökkentette vagy megszüntette ezt a hirdetési stílust, megnehezítve őket a hatékony tesztelés érdekében. Ezeket csak megemlítjük, ha vannak ilyenek, de nem vontuk be őket a minősítési megfontolásokba.

Különösen a tesztünk néhány kiválasztott webhelyet használt, amelyek különböző típusú hirdetéseket teszteltek. Ide tartoztak a Forbes.com, a Fark.com, a YouTube és az OrlandoSentinel.com. Az Orlando Sentinel esetében azt találtuk, hogy ez a weboldal meglehetősen agresszív hirdetéseket használ, amelyeket a legtöbb hirdetésgátló blokkol. Valójában csak a listánkon szereplő néhány hirdetésgátló ténylegesen blokkolta az Orlando Sentinel összes hirdetését.

Az alább felsorolt ​​ingyenes hirdetési blokkolóknak nem kellett találkozniuk összes a lista elkészítésének kritériumait, de minél többet. Mindegyik ingyenes hirdetésgátlót ezen kritériumok alapján pontoztuk, és a hatékonyság alapján pontozást adtunk. Ezen túlmenően, a Stands Fair Adblocker kivételével, az alább felsorolt ​​összes blokkoló eszköz nyílt forráskódú szoftver.

Lásd még: Hogyan állíthatja le az internetszolgáltató tevékenységét

A legjobb hirdetési blokkolók - böngésző plugins és alkalmazások

A legjobb hirdetési blokkolási lehetőség egy böngésző plugin telepítése vagy egy webböngésző használata, amelyben már van beépített blokkoló. A böngésző beépülő moduljai vagy a beépített hirdetési blokkolók sokkal pontosabban léphetnek kapcsolatba az Ön által használt webhelyekkel, mint a háttérben lévő számítógépen működő önálló program..

Stand Fair AdBlocker

Ez a csak a Chrome-ral ellátott hirdetés-blokkoló egy alacsony hatású beépülő modul, amely pontosan azt teszi, amit akart tenni. A plugin használatával bármilyen típusú hirdetést blokkolhat, azzal a legnyilvánvalóbb korlátozással, hogy csak Chrome-kiegészítőként érhető el. A Stands Fair AdBlocker programot nem a nagykereskedelmi hirdetések blokkolására tervezték, bár erre felhasználhatja. A cég hisz a tisztességes reklámozásban, és arra ösztönzi a felhasználókat, hogy engedélyezzék a listák egyes listáit a különböző webhelyekről.

ingyenes hirdetésgátló

Szerencsére a Stands teljesíti a hirdetések blokkolásának ígéretét. Ez magában foglalta az Orlando Sentinel oldalán található agresszívebb hirdetéseket, valamint más vizuális hirdetéseket, automatikus lejátszású videohirdetéseket és a YouTube hirdetéseit..

Pontszám: 7/7

Legjobb Jellemzők: Blokkolja a hirdetéseket a Facebookon, és keressen hirdetéseket a Google-on.

Dolgozni valakivel: Króm

Opera böngésző

Ha mindenre kiterjedő hirdetési blokkolási élményt keres pluginek gondja nélkül, az Opera böngésző kiváló forrás. Az Opera az egyik leggyorsabb és legjobban felépített böngésző, és az első olyan böngészők között volt, amelyek beépített hirdetésgátlóval rendelkeznek..

ingyenes hirdetésgátlók

Az Opera hirdetés-blokkolója szintén jól működik. A beállításokban történő bekapcsolás után szinte minden hirdetést blokkol. Az egyetlen kivételt, amit találtam, az nem sikerült blokkolni a Forbes-ben szokásos közbeiktatott hirdetéseket (az idézőhirdetés, amely gyakran megjelenik egy cikk elolvasása előtt). A többi tesztelt hirdetés-blokkoló többsége blokkolta ezt a hirdetést a Forbes-től. Ennek megfelelően az Opera blokkolja az összes többi tesztelt hirdetéstípust, beleértve az Orlando Sentinel hirdetéseit is.

Pontszám: 7/7

Legjobb tulajdonsága: Beépített böngészőbe, könnyű engedélyezési listára kerül

Dolgozni valakivel: Króm

AdLock

Az AdLock a listánk legújabb bejegyzése, de hatékonysága az ajánlott lehetőségek tetejére emelte. Az AdLock nem csupán böngésző-bővítmény, hanem Windows és Android eszközöket kínál, amelyek segítik a hirdetések blokkolását az összes alkalmazásán. Még egy szülői eszközzel is rendelkezik azokban a művekben, amelyeket érdekli majd kipróbálni, ha rendelkezésre állnak. Ingyenes böngésző-bővítményként a Chrome-ban úgy találtuk, hogy az AdLock rendkívül erős és agresszív eszköz, minden megfelelő módon.

adlock ingyenes hirdetésgátlók

Az AdLock célja a hirdetések minden formájától való megszabadulás, és egyetlen kivételtől eltekintve törli az összes hirdetést, amelyet a különféle webhelyeken teszteltünk. Az egyetlen weboldal, amely az AdLock szűrőjén keresztül irányította a haderőt, az Orlando Sentinel webhelyen volt. Megállapítottuk, hogy ez a webhely szinte minden más hirdetés-blokkoló eszközt is kibújott a listánkba, tehát nem volt hatalmas ütés az AdLock szolgáltatásai ellen. Ebben az esetben az AdLock minden más hirdetést blokkolt az általunk tesztelt oldalakon, ideértve a YouTube hirdetéseit, az automatikus lejátszás videohirdetéseket és a felbukkanó hirdetéseket, hogy csak néhányat említsünk..

Alapértelmezés szerint az eszközt úgy tervezték, hogy blokkolja az esetleges esetleges hirdetéstípusokat. Könnyedén engedélyezheti a webhelyek engedélyező listájára való felvételét, ha rákattint a „Beállítások”, majd a „Fehérlisták” elemre. Ezen kívül néhány további szűrőbeállítást is válthat, ha úgy dönt. Valószínű, hogy valószínűleg ezeket egyedül hagyja.

Az AdLock az egyik figyeli, és a kritériumaink alapján magas pontszámot szerez. A fizetett eszközöket érdemes megfontolni, de mivel nincs ingyenes próbaverzió a kipróbáláshoz, azt javasoljuk, hogy ragaszkodjon a Chrome, a Windows és az Android Chrome ingyenes opcióihoz..

Pontszám: 6.5 / 7

Legjobb Jellemzők: Spyware szűrő

Dolgozni valakivel: Chrome (ingyenes), Windows (ingyenes és fizetett), Android (ingyenes és fizetett)

Adblock Plus

Több mint 10 millió letöltéssel a Chrome böngészőn egyedül, Az Adblock Plus a legnépszerűbb hirdetést blokkoló szoftver. Ingyenes és nyílt forráskódú projekt a szemből / o. Az Adblock Plus sok más ingyenes hirdetés-blokkoló elsődleges forráskódja itt.

ingyenes hirdetésgátlók

Az Adblock Plus alapértelmezés szerint nem az összes hirdetés blokkolására szolgál, csak a tolakodónak vagy potenciálisan rosszindulatúnak tartott hirdetésekre. Ez azt jelenti, hogy továbbra is jelenít meg néhány hirdetést, hacsak nem hegedül a beállításokra. Ha el akarja zárni az összes hirdetést (beleértve az automatikus lejátszású videohirdetéseket is), akkor be kell lépnie a lehetőségekbe, és törölnie kell a képernyő alján az „Engedélyezzen néhány nem tolakodó hirdetést” lehetőséget. Az ABP még akkor sem tökéletes. Blokkolta a talált hirdetések nagy részét, de a sok hirdetésgátló között volt, amelyek úgy tűnik, hogy nem foglalkoznak az Orlando Sentinel egyik hirdetésével sem. Sajnos még az ABP „blokk elem” funkciója sem működött azokon. Az ABP jó és népszerű, de messze nem a tökéletes megoldástól.

Pontszám: 6.5 / 7

Legjobb Jellemzők: Tartalmaz anti-adblock szűrőt

Dolgozni valakivel: Chrome, Firefox, Microsoft Edge, Internet Explorer, Opera, Safari, Yandex Browser, iOS, Android

uBlock Plus Adblocker

A plugin legnagyobb hátránya, hogy kevésbé felhasználóbarát az előre néző felületen. Van néhány beállítási kapcsoló az felhasználói felületen, de a morgolás nagy részét a tényleges beállításokban kell elvégezni. Ugyanakkor az uBlock Plus Adblocker hatékonyan leállította az összes tesztelt hirdetést, beleértve az automatikus lejátszási videókat.

ingyenes hirdetésgátlók

Még akkor is, ha a legtöbb beállítás a beállítási menü mögött ül, ennek a blokkolónak sok minden tehetõ. Az uBlock Plus Adblocker talán az egyik legnagyobb vonzása egy harmadik féltől származó szűrők nagy könyvtárának beépítése. A bővítmény fejlett felhasználói beállításokkal is rendelkezik, amelyek többek között lehetővé teszik a saját tartalomszűrők létrehozását.

Az uBlock Plus Adblocker gondoskodik a legtöbb hirdetésről, de küzdött az Orlando Sentinel szalaghirdetésekkel, amelyek a legtöbbet tesztelték a többi tesztelt hirdető blokkolónál..

Pontszám: 6.5 / 7

Legjobb Jellemzők: Nagy elemszűrő és hibás szűrők

Dolgozni valakivel: Króm

Poper Blocker

A pop-up blokkoló jelenet új kiegészítéseként a Poper Blocker elérhető mind a Chrome, mind a Firefox böngészők számára. Ezt a bővítményt számos más technológiai webhely a piacon a legjobb pop-up blokkolónak nyilvánította, ami méltányos igény, bár nem feltétlenül ez a helyzet a tesztelésünk során. A Poper Blocker ennek ellenére magas szintű lehetőség a felfedezéshez, mivel nagyon hatékony abban, amit csinál.

legjobb 2019-es pop-up blokkolók

A plugin mind a Chrome, mind a Firefox verziója jól működik, nemcsak a felbukkanó ablakok, hanem a rendkívül általános weblapfedések blokkolására is. Ez a beépülő modul lehetővé teszi a jobb egérgombbal történő kattintást az átfedések eltávolításáért, míg más típusú előugró ablakok automatikusan eltávolításra kerülnek. És a többi blokkolóhoz hasonlóan, a fehérlisták is elérhetők, ugyanúgy, mint a jelentéstételi lehetőség, ha egy előugró ablakot nem sikerült blokkolni a plugin.

A Poper Blocker a legtöbb feltételnek megfelel, amelyet keresünk egy blokkolóban. Teljesen ingyenesen használható, és egyetlen funkcióját sem zárja le a fizetési fal mögött. Nincs szükség regisztrációra, ezért használatához sem személyes információt kell megadnia. Csak attól tarthat, hogy a Poper Blocker névtelen adatokat gyűjt és használ - de még nagyobb adatvédelem érdekében lemondhat az adatgyűjtési szolgáltatásokról.

Egyedül a Chrome-ban több mint 2 millió felhasználó próbálta ki a Poper Blocker alkalmazást, míg a felhasználók több mint 73 000 tagja csatlakozott, hogy a pluginnek meglehetősen magas 4,8 pontja legyen az öt csillagból. Úgy tűnik, hogy a Poper Blocker mögött álló vállalkozás gyakran frissíti az alkalmazást. Az írás ideje óta utoljára 2019 októberében frissítették (és valószínűleg nemrégiben, attól függően, hogy mikor olvassa ezt a cikket).

Ami a blokkolás sikerét illeti, saját tapasztalataink pozitívak voltak, ám vegyesek. Néhány előugró ablakot sikeresen blokkoltak az „overlay eltávolítása” opció használata után. Azt tapasztaltuk, hogy ez nem mindig blokkolja ugyanazokat az előugró ablakokat egyes webhelyeken. Például egy overlay a Forbes.com webhelyen frissült az oldal frissítése után. Az átfedés blokkolása miatt a Forbes kezdőlapja nem volt működőképes. Ez a kudarc egy kicsit csökkentette az opció pontszámát.

Pontszám: 6/7

Legjobb tulajdonsága: Az overlay blokkolása

Dolgozni valakivel: Chrome és Firefox

AdBlocker Genesis Plus

Ha már használta vagy érdekli az uBlock Origin vagy az AdBlock Plus hirdetési blokkolók stílusát, akkor ez a plugin az Ön számára állhat. Az AdBlocker Genesis Plus más népszerű pluginek villája, vagyis ugyanazt az alapkódot használja, amely eléggé megváltoztatja az egyedi programot. A felhasználói felület kissé eltér, de a hirdetés-blokkoló funkció többnyire ugyanaz. Pontosabban, ez a hirdetés-blokkoló fejlesztője szerint a nagyobb adatvédelem érdekében kifejezetten eltávolította a követőkódot az eredeti uBlock / AdBlock Plus kódból..

ingyenes hirdetésgátlók

Számos ember ragaszkodott ehhez a hirdetés-blokkolóhoz is. Magas besorolással (4,34-ből 5-ből) és több mint 100 000 felhasználóval büszkélkedhet. Annak ellenére, hogy ugyanazt a kódot használja, mint néhány népszerűbb lehetőség, a Genesis Plus nem blokkolja az összes oldalsó hirdetést. Egy egyszerű tesztelt webhelyen (Fark.com) blokkolta az egyszerű vizuális hirdetéseket, de az Orlando Sentinel nagy vizuális hirdetését nem blokkolta. Ezt a hirdetést azonban a „blokk elem” gombbal lehet blokkolni.

Pontszám: 6/7

Legjobb Jellemzők: A követő kód eltávolítása a magánélet fokozása érdekében, egyszerű engedélyezési lista gomb, „blokk elem” gomb

Dolgozni valakivel: Króm

Trustnav Adblocker

A Trustnav az Andorra víruskereső vállalata, amely kombinált adblokkolót és víruskereső Google Chrome plugint kínál. A prémium antivírus megoldás, amely havonta 1,99 dollárba kerül, jelenleg nem érhető el. Jelenleg ingyenesen használhatja a solo adblocker bővítményt.

10 legjobb ingyenes hirdetés-blokkoló a hirdetések és a felbukkanó ablakok eltávolításához

A Trustnavnak jelenleg van egy „Safesearch” Chrome-bővítmény is, amely külön van az adblokkolótól. Ügyeljen arra, hogy közvetlenül telepítse az adblokkoló verziót a Chrome-ból.

Ami a funkcionalitást illeti, a Trustnav egy nagyon könnyen használható adblokkolót mutat be, nagyszerű felhasználói felülettel. A legtöbb esetben egyszerű és hatékony. A legnagyobb probléma, amelyet ezzel az adblokkolóval találhat, az az, hogy sok beállítást nem tudja módosítani. A Trustnav segítségével beállíthatja, hogy az adblokkoló be- vagy kikapcsoljon, blokkolja-e az összes hirdetést, vagy csak néhányat, és hogy riasztásokat szeretne-e kapni. Ezen túlmenően nincs finomhangolás, nincs valódi engedélyezési lista és nincs lehetőség az összes hirdetésgátló statisztika megtekintésére azon kívül, hogy hány hirdetést blokkoltak a webhelyen, amelyet akkor látogatott meg..

Pozitív módon blokkolja a hirdetéseket, mint a bajnok, kivéve néhány automatikus lejátszású videohirdetést. Úgy tűnt, hogy ezek a szűrő nélkül jobbra csúsznak. Ennek ellenére hatékonyan eléri a rangsorolási rendszerünk legfontosabb ellenőrző pontjait, és pontosan minden pontra eléri a pontszámokat.

Pontszám: 6/7

Legjobb tulajdonsága: Egyszerű felület

Dolgozni valakivel: Króm

Adblocker Ultimate

Egy másik nyílt forráskódú projekt, az AdBlocker Ultimate jól eltávolítja a legtöbb esetlegesen felmerülő hirdetést. A tesztelés során eloszlathatta a YouTube hirdetéseit, és a legtöbb tesztelt webhelyen megjelenített hirdetéseket. Ezt a hirdetés-blokkolót szintén széles körben használják és nagyra értékelik. A Google Chrome felhasználói 5-ből 5,84-et kap, és több mint 600 000 telepítést szerez.

ingyenes hirdetésgátlók

Ennek ellenére továbbra is küzdött az Orlando Sentinel vizuális hirdetéseivel, a legtöbb többi tesztelt hirdetésblokkolóval együtt. Nem sikerült blokkolni a weboldal egyik hirdetését sem. Ennek ellenére azok számára, akik blokkolni akarják a legtöbb hirdetések, ez egy jó lehetőség. Sajnos ezt a bővítményt alig több mint egy éve nem frissítették, így pontszáma egy kicsit tovább csökken.

Pontszám: 6/7

Legjobb Jellemzők: A gyors „blokkoló elem” funkció az összes átjutó hirdetés azonnali blokkolására

Dolgozni valakivel: Króm

NoScript

Ez a csak a Firefox számára biztosított hirdetés-blokkoló nem annyira hirdetési blokkoló, hanem egy szkript-blokkoló. A NoScript megakadályozza, hogy minden típusú szkript betöltődjön az Ön weboldalain: Javascript, Java, Flash és számos más plugin. Lehet engedélyezni bizonyos típusú szkripteket, de a szolgáltatás alapértelmezés szerint kissé nehéz feladatokat vesz igénybe.

ingyenes adblock

Ennek eredményeként a legtöbb vizuális hirdetést letiltja. Ide tartoztak az agresszív Orlando Sentinel hirdetések, amelyeket a listánkban szereplő többi lehetőség többsége megpróbált blokkolni. NoScript azonban ezt teszi nem egyáltalán nem blokkolja a videók hirdetéseit, és a legtöbb automatikus lejátszású videohirdetést sem blokkolja. Ez nagyon jó az egyik típusú hirdetés blokkolásához, de rossz a más hirdetések blokkolásához.

Pontszám: 5.5 / 7

Legjobb tulajdonsága: A szkriptek teljes blokkolása

Dolgozni valakivel: Firefox

AdGuard

Hiteléhez az AdGuard pontosan azt teszi, amit szeretne. Letilthatja az összes tesztelt hirdetésfajtát, ami pozitív. Ennek a hirdetés-blokkolónak azonban a legnagyobb hátránya, hogy prémium verzióval rendelkezik. Sajnos az AdGuard korábban ingyenes és fizetett verziót is kínált, de ez már nem így van. Ehelyett egy 14 napos ingyenes próbaverziót kap, amely utána kizárja Önt szolgáltatásaikból.

Emellett a szolgáltatás széles választékot kínál és jól működik, de csalódott lehet, hogy később fizetnie kell.

ingyenes hirdetésgátlók

Ezen felül a felhasználók szeretik az AdGuard-ot. Több mint 4 millió letöltést töltött le a Chrome-n, magas színvonalú, hogy megfeleljen, így az ingyenes verzió érdekes lehetőség. És a tesztelésünk során ez volt az egyetlen hirdetés-blokkoló, amely nemcsak hatékonyan blokkolta az Orlando Sentinel hirdetéseit, de még a „reklám” szóval is blokkolta a hirdetési kereteket, amelyeket a legtöbb mások továbbra is betölthettek..

Pontszám: 5/7

Legjobb Jellemzők: „Fordított engedélyezési lista” (változtassa meg a feketelistát feketelistára), blokkolja az önpromóciós hirdetéseket (néha nem működik)

Dolgozni valakivel: Chrome, Firefox, Safari, Opera, Microsoft Edge, Yandex.Opera

Miért hiányoznak az Privacy Badger és a Ghostery??

Lehet, hogy hallottál a népszerű hirdetési blokkolókról, a Privacy Badgerről és a Ghostery-ről. Noha tetszik és tiszteljük ezt a két hirdetésgátlót, egyikük sem felel meg a működésükre alapozott kritériumunknak. Ezen pluginek egyikét sem úgy tervezték, hogy kifejezetten a hirdetések blokkolására szolgáljanak, hanem a webhely hirdetéseinek és más, a felhasználók adatvédelmét elhárító webhely-elemek megtagadására. Ennek eredményeként mindkettő blokkolja néhány hirdetések néhány időszaka, de elsősorban a magánéletre összpontosítanak, mint az internetes biztonság kérdése.

Ez azt jelenti, hogy nem kapja meg azt a hirdetési blokkolást, amelyet e pluginek egyikéből esetleg megkívánhat. Ezenkívül nem engedik meg, hogy sok ellenőrzést végezzen a blokkolt hirdetések típusa felett, tekintettel arra, hogy engedjék meg őket hirdetések átjutnak, és nem blokkolják az összes hirdetést nagykereskedelemben.

Google Chrome hirdetésblokkoló

Annak ellenére, hogy kissé félelmetes, a Google beépített hirdetési blokkolója nem tűnik soknak. Miután elvégezte ugyanazokat a teszteket, mint a fent felsorolt ​​többi hirdetésgátló, akkor lehetővé tette az összes hirdetést, amit megtalálhattunk. A beépített hirdetés-blokkoló szintén nagyon korlátozott. Még egy olyan webhely megtalálása is, ahol a hirdetéseket blokkolták, nehéz volt. Mivel a Chrome hirdetés-blokkolót csak bizonyos típusú hirdetések blokkolására tervezték, a legtöbb hirdetést nem blokkolja, különösen ha a Google saját hirdetési szárnyán keresztül származik hirdetés.

ingyenes hirdetésgátlók

Szinte magától értetődik, de a Google hirdetés-blokkolója kissé vicc. Lehet, hogy néhány webhelyet arra kényszerített, hogy egy kissé tisztítsa meg cselekedeteit egy szándékosan betolakodó hirdetésekkel, de valójában nem tudja használni a hirdetések blokkolására.

Megjegyzés a hirdetésgátlókról és a webhelyek bevételéről

A reklámok számos ízben vannak, a felbukkanó hirdetésektől az oldalán megjelenő hirdetésekig és így tovább. Egyes webhelyek még külön oldalt is elkezdenek létrehozni hirdetéseikhez (például: Forbes) vagy automatikus lejátszású videohirdetések használatával, amint az oldal betöltődik.

Általában a fogyasztók különféle okok miatt utálják a hirdetéseket:

 • Lelassíthatják az oldal betöltését
 • Sokan mostantól tolakodó és idegesítő
 • Értékes adatokat felhasználhat azok számára, akik korlátozottan állnak rendelkezésre internetes tervvel
 • A hirdetések gyakran nem relevánsak a felhasználói érdekek szempontjából
 • A hirdetések megszakíthatják a böngészést vagy a megtekintési élményt (különösen a video streaming webhelyeken, például a Hulu vagy a Crunchyroll)
 • Számos hirdetés követő sütiket tartalmaz, amelyek visszaadják a felhasználók viselkedését harmadik feleknek

A hirdetések minősége annyira rossz lett, hogy még a Google is beépít egy hirdetés-blokkolót a Chrome böngészőbe, amely „nem megfelelő hirdetéseket” céloz. nem blokkolja az AdSense egyik Google által készített hirdetését.

Ennek ellenére a hirdetéseknek köszönhetően élvezhetjük az online általunk ingyenesen megtekintett és olvasott tartalom legnagyobb részét, ám a hirdetéseknek vannak különféle hátrányai. Emellett vektorokként szolgálhatnak a számítógépes vírusok vagy harmadik féltől származó hackerek számára is.

Mielőtt belemerülne a kedvenc webhelyein lévő hirdetések blokkolásába, szeretnénk rámutatni, hogy azok a webhelyek, amelyeket használ, gyakran a hirdetésekből származó bevételre támaszkodnak a túlélés érdekében. Noha sok webhely most diverzifikálja bevételi forrásait (gyakran a megnövekedett hirdetés-blokkoló használat miatt), a hirdetési bevételek továbbra is sok webhely fő jövedelemforrása. A reklámblokkolók használata az utóbbi években a becslések szerint 15,8 milliárd dolláros veszteséget okozott a webhelyek számára.

Ha szereti a bizonyos megbízható webhelyek által nyújtott szolgáltatásokat, javasoljuk, hogy engedélyezze ezen webhelyek listáját a hirdetés blokkolójának beállításaiban. A fehér engedélyeztetés ellentétben áll a feketelistával. Ahelyett, hogy hirdetés-blokkolójának bizonyos webhelyek blokkolásáról szólná, azt állítja, hogy a webhelyek listáját azok a webhelyek mutatják, amelyeket nem akar blokkolni.

A fehérlistán történő felvétel jó módja annak, hogy garantáljuk a kedvelt és megbízható webhelyeket, hogy továbbra is megszerezzék a szükséges hirdetési bevételeket. Még akkor is, ha soha nem kattint a hirdetésekre, sok webhely bizonyos nézeget kap bevételként oldalmegtekintésenként, ezáltal továbbra is előnyös lesz azok számára a webhelyek számára, ha engedélyezik hirdetéseik megjelenését.

A Google hirdetés-blokkolójának tisztítása

2018 nyarának elején a Google tucatnyi hirdetésgátlót tisztított a Chrome Store-ból. Az OK? Ezek közül a blokkolók közül sokan maguk is rosszindulatúak voltak, a botnetekbe betáplálták a felhasználói adatokat, és lehetővé tették, hogy a másik végén bárki is megszerezze az irányítást. Néhány nagyon népszerű, széles körben letöltött és nagy dicséretű hirdetésgátlót felzárkóztak a keverékbe is, köztük a SuperBlock és az AdRemover a Google Chrome-hoz..

Több mint 20 millió felhasználó telepítette a gyanús hirdetési blokkolókat, amelyek közül sokan egyszerűen klónoztak legitim kódot más, hivatalos hirdetésgátlóktól. Néhányan nagyon hasonló neveket is használtak.

Ha letöltötte az egyik rosszindulatú hirdetés-blokkolót, a Google tisztítása letiltotta volna a hirdetés-blokkoló működését a Chrome böngészőjén.

Amennyire meg tudjuk mondani, a Google Chrome Store-ban csak a hirdetésgátlók maradnak teljesen törvényesek. Az összes Chrome-bővítmény, amely jelenleg szerepel a listán, átment a Google ellenőrzési folyamatában. Feltétlenül ellenőrizze azonban minden olyan fejlesztő előzményeit és biztonságát, akinek a programját plug-inként telepíti a böngészőbe.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2