20+ ingyenes VPN, egymás mellett osztályozva, 2020-as lista

20 ingyenes VPN összehasonlítva

Az ingyenes VPN-szolgáltatások manapság egy tucat dollár dollár. Noha erősen javasoljuk olvasóinknak, hogy előfizetjenek egy fizetett VPN-szolgáltatásra, felismerjük, hogy sok ember számos okból választhat ingyenes alternatívát. Valójában az egyik leggyakoribb kérés, amelyet az olvasóktól kapunk, a legjobb ingyenes VPN szolgáltatások felsorolása. Ezt szem előtt tartva, több mint 20 ingyenes VPN-szolgáltatásról készítettünk egy részletes listát és azokat a lényeges részleteket, amelyeket tudnod kell, mielőtt telepítené őket eszközére.

TIPP: HOGYAN SZABAD Fizető VPN-t kaphat: Ha csak rövid időre van szüksége hozzáférésre, ezzel a trükkövel ingyenesen megszerezheti a legjobban fizetett VPN szolgáltatást. Iratkozzon fel az ExpressVPN-re itt, a link 30 napos pénz-visszatérítési garanciát tartalmaz. Kezdetben fizetnie kell az előfizetésért, azonban a VPN-t akár 30 napig is használhatja, és a teljes visszatérítésért lemondhatja. Ez gyakorlatilag ingyenes hozzáférést biztosít a felső szintű VPN-hez. „No quibbles” pénz-visszatérítési politikaként forgalmazzák, és néhány VPN-től eltérően valóban így van. Ezt a módszert saját ma már kipróbáltuk és működik.

Lásd még:

 • A legjobb VPN-k ingyenes próbaverziókkal
 • Hogyan lehet egy hónapra ingyenesen elérni az ExpressVPN-t

Az egyértelműség kedvéért nem támogatjuk a listán szereplő összes VPN-t. Ezeket a VPN-ket úgy választottuk, hogy népszerûségük, nem pedig minõségük alapján nézzük meg. Az ingyenes VPN-ek keresésekor megjelennek a Google találatai és az App Store rangsorának tetején. Az összes nagyobb platformon elérhető, több mint 800 VPN-vel ez nyilvánvalóan nem egy átfogó lista, de segíthet, hogy döntését a legfontosabb versenyzők között vezessen.

A listában szereplő összes VPN megfelel a következő kritériumoknak:

 • Vagy teljesen mentesek, vagy nem járnak lejáratukkal
 • Ezek virtuális magánhálózatok, nem csak a HTTPS vagy a SOCKS proxyk
 • VPN szolgáltatást nyújtanak, nemcsak egy alkalmazást harmadik fél szerveréhez való csatlakozáshoz

Az összes összegyűjtött információ a személyes tapasztalatokon és a megfelelő VPN-ek webhelyein és alkalmazásaiban közzétett információkon alapul. Kérjük, ne feledje, hogy még ha egy ingyenes VPN szolgáltatás is kijelenti, hogy nem naplózza a tevékenységet, vagy nem adja el az Ön adatait harmadik feleknek, akkor nincs módunk ezen állítások igazolására. Ahogy a mondás szól: ha nem fizet a termékért, akkor valószínűleg te vagy a termék. Ezért mindig javasolunk egy jó hírű, fizetett VPN-szolgáltatót minden ingyenes szolgáltatás felett.

A VPN-ket nem sorrendben soroljuk fel.

Tunnelbear

Ami az ingyenes VPN-ket illeti, az Tunnelbear az egyik a magánélet tudatosabb része. Nincsenek naplók, és erős titkosítást használ, ideértve a tökéletes titkosítást is. A legnagyobb korlátozás az adatokra vonatkozik, amelyek havi 500 MB-ra vannak korlátozva. Így van, havonta ez teszi az Tunnelbear ingyenes szintjét csak alkalmi webböngészéshez, nyilvános wifi-kapcsolaton keresztül. Az ingázó vonaton könnyedén megégetheti az 500 MB-ot egy hosszabb Facebook vagy Instagram rohamban. 19 szerverhelyet kap, csak egy kevesebbet, mint a Ausztráliát magában foglaló prémium szint. Nincsenek nyomkövető vagy hirdetési injekció. Az alkalmazások elérhetőek Windows, Mac, iOS és Android rendszerekre. Torrenting nem engedélyezett.

CyberGhost

Frissítés: A CyberGhost már nem kínál VPN-szolgáltatásának ingyenes verzióját.

A CyberGhost egy magánélet-központú VPN-szolgáltatás ingyenes réteggel, amely a fizetett VPN-szolgáltatás összes funkcióját megígéri, de sorban kell várnia. A kiszolgálók torlódásának elkerülése és a magas színvonalú teljesítmény fenntartása érdekében az ingyenes felhasználóknak csatlakozniuk kell egy várólistához, mielőtt csatlakoznának a 15 szerverhely egyikéhez. Néha a sor néhány másodpercig tart, máskor pedig néhány percig, attól függően, hogy a napszak és hány más egyidejű felhasználó létezik. Miután csatlakoztattál, az egyetlen másik korlátozás a torrent: a nem engedélyezett. A CyberGhost erős titkosítást használ, és nem tart naplókat. Nincs sávszélesség vagy adatkorlát. Az alkalmazások elérhetőek Windows, Mac, iOS és Android rendszerekre.

Nem szabad megemlíteni, hogy egy nemrégiben elvégzett tanulmány (PDF) pozitív AV rangot adott a CyberGhost Android-alkalmazásának, azaz legalább egy víruskereső program észlelt valamilyen rosszindulatú tevékenységet, de nem teljesítette a küszöböt, hogy valóban rosszindulatúnak lehessen tekinteni..

Hotspot pajzs

A Hotspot Shield egy olyan freemium szolgáltató, amely az utóbbi években javította adatvédelmi gyakorlatait, de még mindig nem tökéletes. A vállalat rögzíti a felhasználók forrás IP-címeit, amelyek összekapcsolhatók eszközükkel és identitásukkal, bár nincs tevékenységi napló kifejezetten rögzítve. Az OpenVPN kapcsolatokat 256 bites titkosítás védi. Napi 750 MB-ot tölthet le, sávszélesség nincs korlátozva. A kiszolgálóválasztás a szabad rétegben általában nem létezik. Csak az Egyesült Államokhoz lehet csatlakozni. A társaság adatvédelmi politikája kimondja, hogy lehetővé teszi a hirdetők számára a felhasználók nyomon követését, de nem teljesen világos, hogy milyen kapacitással rendelkezik. A torrentálás megengedett, ami ritka egy ingyenes VPN-hez, csak ne feledje, hogy a napi adatátviteli korlátot a 750 MB-ra tegye.

Itt található a Hotspot Shield ingyenes VPN-je és a fizetett szolgáltatás áttekintése.

Betternet

A Betternet az egyik legnépszerűbb lehetőség az ingyenes VPN-k vonatkozásában. 256 bites vagy 128 bites titkosítást kap az OpenVPN vagy IPSec protokollon. A szolgáltatás nem tart naplót. Nincs sávszélesség vagy adatkorlát. Néhány nyomkövetőt használnak, de az alkalmazás nem ad be hirdetéseket a böngészőjébe. Csak két szerver hely érhető el az ingyenes rétegben. Az alkalmazások elérhetőek Mac, Windows, iOS és Android rendszerekhez. Torrenting megengedett.

Mindez meglehetősen ésszerűnek és még csábítónak tűnik. De a felhasználóknak tudniuk kell, hogy egy nemrégiben készült tanulmány (PDF) a Betternet Android-alkalmazásának 13 AV-rangot adott, vagyis 13 víruskereső program rosszindulatú tevékenységeket észlelt az alkalmazásban. Ez teszi a tesztelt 283 közül a negyedik legrosszabb alkalmazást. Nem jó jel. A Betternet webhelye szintén eléggé átláthatatlan arról, hogy ki üzemelteti és mi a háttere.

VPN-kapu

A VPN Gate egy hosszú távú „kísérlet”, amelyet a japán Tsukuba Egyetem vezet. A szerverhálózatot teljes egészében önkéntesek működtetik szerte a világon, amelyek nagy része Ázsiában található. Bárki hozzáadhatja számítógépét vagy szerverét a hálózathoz, és önkéntes „csomóponttá” válhat a végfelhasználók számára. Ez alapvetően peer-to-peer hálózat, amely hátráltatja a SoftEther VPN klienst. Míg a SoftEther szinte minden nagyobb operációs rendszeren fut, a VPN Gate kapcsolódási folyamatát egyszerűsítő kiterjesztés a Windowsra korlátozódik. Más platformon a felhasználóknak be kell állítaniuk a kapcsolatokat és manuálisan frissíteniük kell az elérhető csomópontok listáját. Azok, akik a csomópontot üzemeltetik, nem tudják megfejteni a számítógépükön áthaladó forgalmat, így a felhasználóknak nem kell túl sokat aggódniuk a forgalmat elfogó rosszindulatú csomópontok miatt. A Tsukuba Egyetem szerint azonban figyeli a csomag tartalmát, azaz a webes forgalmat, valamint a felhasználók forrás IP-címét és egyéb részleteit. A VPN Gate megbocsátható a rossz naplózási politikájáért, mivel ez akadémiai célokat szolgál, de a felhasználóknak továbbra is tisztában kell lenniük, ha aggódnak a magánélet miatt. A VPN Gate fő célja a cenzúrázott tartalom feloldása. Vegye figyelembe, hogy a torrent nem megengedett, és nincs támogató személyzet, aki segítsen, ha gondjai vannak a csatlakozással. A csatlakozás próba és hiba folyamatát képezheti.

Spotflux

Frissítés: A Spotflux megszűnt.

A Spotflux az OpenVPN-t használja Windows, Mac és Android rendszeren, az IKEv2 pedig iOS rendszeren. Az OpenVPN kapcsolatok 128 bites SSL-re vannak titkosítva, de csak webböngésző használata esetén. A Spotfluxnak sok problémája van az átláthatósággal kapcsolatban, és ez az egyik ezek közül. Más alkalmazásokból származó forgalom - a torrent ügyfelek, a Spotify, a videojátékok stb. - nem érkezik a VPN-en keresztül az ingyenes réteggel. Ezt a kritikus részletet a Spotflux webhelyén sehol nem említik. A Spotflux ingyenes verziójának másik nagy problémája az, hogy nem csak nyomkövető sütiket használ hirdetési célokra, hanem hirdetéseket fecskendez a böngészőjébe. Ez meglepetés lehet, mivel a Spotflux büszkélkedhet hirdetés-blokkoló képességeivel, de az adatvédelmi politika világos:

„Ezek a harmadik féltől származó hirdetési szerverek vagy hirdetési hálózatok technológiát használnak arra, hogy közvetlenül a böngészőjükbe eljuttassák a Spotflux [sic] -on megjelenő hirdetéseket és linkeket. Ezek a harmadik felek automatikusan megkapják az Ön IP-címét a földrajzilag kontextuális hirdetések megjelenítéséhez. ”

Torrenting nem engedélyezett. Az alkalmazások elérhetőek a Windows, MacOS, iOS és Android rendszerekhez. Vegye figyelembe, hogy a Google Play Áruház néhány véleménye szerint a Spotflux invazív vagy rosszindulatú.

Szia

Hola szörnyű rekordja ellenére valahogy megtartotta népszerűségét. A Hola a központosított szerverek helyett társ-infrastruktúrára támaszkodik. Ez azt jelenti, hogy az internetes forgalom más felhasználók számítógépein keresztül halad, és hasonlóan a többi felhasználó forgalma a számítógépen keresztül halad, amikor szabad sávszélesség és erőforrások állnak rendelkezésre. A VPN történelem egyik legismertebb visszaélési esetében ezt a P2P-hálózatot fegyverzetbe állították, hogy az összes részt vevő felhasználó számítógépét hatalmas bothálóvá alakítsák, és elosztott szolgáltatásmegtagadási (DDoS) támadást hajtsanak végre egy webhelyen. Mivel a névtelen forgalom Hola-felhasználóként halad keresztül a számítógépén, felelősséget vállalhat azért, amit ez a forgalom tartalmaz, legyen az spam vagy gyermekpornó. A Hola az alapjárati sávszélességet is eladja egy Luminati testvérvállalaton keresztül.

Elegendő mondani, hogy Holat minden áron el kell kerülni. Még a konkrét műszaki szempontokat sem fogjuk megvizsgálni. Csak ne használja.

Surfeasy

A Surfeasy-t az Opera vásárolta meg 2015-ben, és most működteti az Opera beépített VPN-jét, valamint saját önálló VPN-szolgáltatását. Itt utóbbit tárgyaljuk, de sok részlet vonatkozik az Opera VPN-re is. A Mac, a Windows és az Android kliensek az OpenVPN protokollt és a 256 bites titkosítást használják. Az iOS eszközök az IPSec protokollt és a 128 bites titkosítást használják. A vállalat nem tart azonosító naplókat. Nincs sávszélesség-korlátozás, de a letöltések korlátozottak, csupán a havi 500 MB-ot az ingyenes rétegben, az Tunnelbear-hoz hasonlóan. A torrentálás megengedett mindaddig, amíg nem haladja meg az 500 MB-ot, így nem fogsz messze letölteni a HD videókat. 16 szerverhely érhető el az ingyenes rétegben. Nincs nyomkövető könyvtár vagy hirdetés-befecskendezés, amely miatt aggódni kell, ám ez nem vonatkozik az Opera VPN-re, amelyet a következőkben tárgyalunk..

Opera VPN

Az úgynevezett VPN-t, amelyet most az Opera böngészővel csomagolnak, legalább részben a SurfEasy működteti, egy olyan vállalat, amelyet az Opera 2015-ben megvásárolt. Ez azonban nem tartalmazza a Surfeasy-hez hasonló összes védelmet. Az Opera reklámhálózat tulajdonosa és üzemeltetője, és ez a reklámhálózat a felhasználási adatok gyűjtésétől függ a profit megszerzése érdekében. Az Opera VPN használatakor a vállalat továbbra is nyomon követi online tevékenységeit, és ezeket az adatokat felhasználja hirdetések eladására, különösen a böngésző egyedi eszköz-azonosítójának felhasználásával.

Ráadásul a „VPN” valójában tévedés. Az Opera VPN egy proxy, amely csak az Opera böngészőjére irányuló és onnan érkező forgalmat irányítja. Nem fogja alagútba hozni a más alkalmazásokból vagy folyamatokból származó forgalmat. Technikailag ez nem felel meg a kritériumoknak, de bekerítettük, mert nagyon népszerű.

Windscribe

A Windscribe mind a natív VPN alkalmazást, mind a Chrome böngésző kiterjesztést kínálja a felhasználók számára, és arra ösztönzi a felhasználókat, hogy engedélyezzék mindkettőt egyszerre, bár erre nem feltétlenül szükség van. A szolgáltatás nem tárol naplókat, és a lehető legerősebb titkosítási csomaggal rendelkezik, ideértve a 256 bites AES-t is, a tökéletes előzetes titoktartással. Az adatok felső határa havonta 10 GB, az ingyenes rétegben, ami elég nagy összeg egy ingyenes szolgáltatásért. Nyolc szerverhely érhető el, amelyeken P2P fájlok megosztása / torrentje megengedett, de nem mindegyiknél.

A Chrome kiterjesztése egy HTTPS proxy, nem VPN, amely szelektíven irányítja a böngésző forgalmát a távoli kiszolgálón keresztül. Nem olyan biztonságos, mint egy VPN, de a legtöbb esetben elvégzi a munkát. Nincsenek nyomkövető könyvtárak vagy hirdetési injekciók, amelyek miatt aggódni kell. Ha versenyképes ingyenes VPN-t keres, akkor a Windscribe-nek, amely szintén a BestVPN.com által ajánlott ingyenes VPN-ken is szerepel, a lista tetején kell lennie..

Rejts el

A Hide.me nem támogatja az OpenVPN-t a szabad szintjén, de csatlakozhat L2TP, IKEv2 vagy SSTP használatával (a VPN-protokollok megismeréséhez lásd a cheatlapot). Minden kapcsolatot 256 bites titkosítással védünk, bár a tökéletes előremeneti titokról nincs szó. A vállalat nem tárol azonosító naplókat. Az adatok felső határa havonta 2 GB. Az ingyenes felhasználók számára garantáltan legalább 3 Mbps, de a fizetett szintek prioritást élveznek a sebesség mellett. Három szerverhely érhető el, és a torrentálás megengedett. Az alkalmazások elérhetőek a Windows, MacOS, iOS és Android rendszerekhez. Nincsenek nyomkövetők vagy befecskendezett hirdetések. Összességében a Hide.me érdemel a figyelmét, ha ingyenes VPN-t keres.

Speedify

A Speedify az OpenVPN vagy más hagyományos protokoll helyett a saját védett VPN protokollt használja, amely szerint gyorsabb és jobban megfelel azoknak a mobiltelefonoknak, amelyek gyakran váltanak a wifi és a mobil adathálózat között. A ChaCha segítségével védve van, amely a HTTPS sok webhelyén használt TLS-titkosítás továbbfejlesztett verziója. A szolgáltatás nem tárol naplókat, és lehetővé teszi a torrentetést néhány kiválasztott szerveren, de nem a leggyorsabbat. Az adatok felső korlátja havonta 1 GB-os szabad szintű. 35 szerverhely érhető el, ami több, mint sok fizetős szolgáltatás esetében. Alkalmazások érhetők el a Windows, a MacOS, az iOS és az Android számára, bár úgy tűnik, hogy a vállalat erősen koncentrálódik a mobilpiacra. Amit megmondhatunk, nincs nyomkövető vagy hirdetési injekció.

SecurityKISS

A SecurityKISS Írországban működő VPN-szolgáltató, ingyenes és fizetett szinttel egyaránt. Az ingyenes felhasználók napi 300 MB adatátvitelt kapnak. A Windows és az Android felhasználók csatlakozhatnak az OpenVPN-hez a SecurityKISS alkalmazások segítségével, de más platformokhoz harmadik féltől származó alkalmazások vagy manuális L2TP-konfiguráció szükséges. A 128 bites Blowfish-t használják a titkosításhoz, amely lassabb és kevésbé biztonságos, mint az újabb AES-szabvány, de a legtöbb felhasználó számára elegendő védelemnek kell lennie. A SecurityKISS nem követeli meg ingyenes felhasználók regisztrációját a szolgáltatáshoz, ami azt jelenti, hogy bármilyen személyes adat átadása nélkül elkezdheti használni. A kifogás az, hogy a vállalat naplózza az eszköz valódi IP-címét, hogy kezelje az egyes felhasználók adatkorlátját. A sávszélesség korlátozását szintén végrehajtják, ha helyet akar biztosítani a fizető felhasználók számára. Nyolc szerverhely érhető el. A vállalat nem tesz konkrét megjegyzést a torrent és a P2P fájlok megosztásáról, bár a szolgáltatási feltételek szerint a felhasználóknak tiszteletben kell tartaniuk a szerzői jogi törvényeket. Amennyire meg tudjuk mondani, nincsenek nyomkövető könyvtárak vagy beinjektált hirdetések.

ProXPN

A ProXPN ingyenes logless VPN szolgáltatást kínál asztali felhasználóknak MacOS és Windows rendszeren. Az alkalmazás 512 bites Blowfish-titkosított OpenVPN-vel csatlakozik. Az ingyenes felhasználók számára legfeljebb 300 Kbps lehet az ingyenes réteg és egyetlen kiszolgáló az Egyesült Államokban, de nincs adatkorlát. A ProXPN szerint nincs semmilyen napló. Nem használ nyomkövetőket vagy hirdetés-befecskendezést pénzt keresni, amennyire csak tudjuk. Torrenting megengedett. A korlátozások ellenére ez egy biztonságos, ingyenes VPN, amelyet asztali számítógépeken ajánlhatunk könnyű felhasználásra.

Avira Phantom

Az Avira Phantom VPN az OpenVPN-t Windows és Android rendszeren, L2TP / IPSec MacOS és iOS rendszereken használja. A felhasználók regisztráció nélkül bármilyen platformon használhatják az alkalmazásokat, de havonta 500 MB adat korlátozódnak. Ha regisztrál, de nem fizet a prémium csomagért, akkor az összeg havonta 1 GB-ra nő. Az alkalmazás ingyenes felhasználói szintén nem engedélyezhetik a kill kapcsolót, amely blokkolja az összes internetes forgalmat abban az esetben, ha a VPN-szerverhez való kapcsolata váratlanul megszakad. Az Avira nem tart naplót, és minden kapcsolatra 256 bites AES titkosítást használ. Ingyenes felhasználók hozzáférhetnek mind a 20 szerverhelyhez, és nincs sávszélesség-korlátozás. Torrenting megengedett. Az ügyfelek támogatása ingyenes felhasználók számára nem érhető el. Az alkalmazás mentes nyomkövetőktől és hirdetési injekcióktól.

Turbo VPN

A Turbo VPN az egyik legnépszerűbb VPN alkalmazás a mobiltelefonon, különösen az Android számára, ahol több mint 10 millió letöltéssel rendelkezik a Google Play Áruházból. És mégis, szinte semmit sem tudunk róla. Az adatvédelmi politika megjegyzi, hogy összegyűjti a felhasználók valódi IP-címét. És bár azt állítja, hogy nem rögzíti a tevékenységi naplókat, elvégzi „az internetes és az adatforgalom valós idejű elemzését, beleértve a rendeltetési webhelyeket vagy az IP címeket, a származó IP címeket.” Az alkalmazásnak nincs webhelye, hanem a felhasználókat a Facebook oldalára irányítja. . Kevés műszaki információt kínál a titkosítási szabványairól és egyéb részleteiről. Nem állnak rendelkezésre szolgáltatási feltételek vagy a végfelhasználói licencszerződés. A who.is keresés azt mutatja, hogy a Turbo anyavállalata, az All Connected regisztrálta webhelyét az Egyesült Államokban.

Az Android alkalmazás túlságosan sok engedélyt kér, ideértve az eszköz alkalmazást és az előzményeket, az identitást, a névjegyeket, a telefont, a tárolt képeket / médiát / fájlokat, az eszköz azonosítóját és a hívások adatait, és még sok más. Hasonlítsa össze ezt a fizetett VPN-sel, amely csak hozzáférést kér a wifi-kapcsolat adataihoz és a hálózati vezérléshez, és láthatja, hogy miért kissé felvázoljuk a Turbo VPN-t. Erősen javasoljuk, hogy kerülje ezt a VPN-t.

Browsec

A Browsec titkosított proxy böngésző-kiterjesztést készít Firefox és Chrome böngészőkhöz, valamint VPN-alkalmazásokat iOS és Android számára. A professzionális megjelenésű webhely ellenére a Browsec nem olyan szolgáltató, amelyben megbízhatnánk. Nulla technikai információval szolgál a szolgálat által használt titkosítási szabványokról. A naplózási politika rendkívül homályos, mondván: „Bizonyos információkat automatikusan rögzítenünk kell az Ön böngészőjének kiegészítő / vagy kliensszoftveréből. Az információk nem azonosítják a Felhasználót személyesen. [sic] ”Ez bármi lehet, tehát tegyük fel a legrosszabb biztonságot. Az ingyenes felhasználók számára 1 Mbps letöltési sebesség és három szerverhely korlátozódik. Az Android-os tesztelés során nem észleltünk semmilyen extra hirdetést böngészőnkben, de nem tudjuk megerősíteni, hogy az alkalmazás nyomkövetőket használ-e. Van néhány bizonyíték az Apple App Store oldalán arról, hogy a társaság Oroszországban van bejegyezve, amely valóban valószínűleg a VPN működtetésének legrosszabb helye..

ZenMate

A ZenMate ingyenes verziója a Chrome, a FireFox és az Opera böngésző-kiterjesztéseire korlátozódik. Ezek technikailag HTTPS proxyk, nem teljes VPN-ek, ami azt jelenti, hogy forgalmat csak a titkosított alagúton keresztül küldnek a böngészőből. Más alkalmazások DNS-kérelmeit és adatait nem továbbítja a VPN. Ez azt jelenti, hogy csak akkor használható torrentinghez vagy például mobilon is, ha fizet. A böngésző kiterjesztése a TLS-rel, az SSL frissített verziójával titkosítja az adatokat, amely megegyezik a HTTPS webhelyeken használt titkosítással. A Zenmate nem tart fenn állandó naplókat, de ideiglenesen elmentheti a forrás IP-címét a szerverein. Nincs szigorú adat- vagy sebességkorlátozás, de a sávszélességet csökkenthetik, hogy helyet biztosítson a fizetett felhasználók számára. Az ingyenes felhasználók négy szerverhez férhetnek hozzá. A szolgáltatás nem használ nyomkövető könyvtárakat vagy hirdetési injekciókat.

VPNBook

A VPNBook-nál minden kissé árnyasnak tűnik, és nem javasoljuk annak használatát. Senki sem tudja pontosan, kik az emberek, akik a szolgáltatást üzemeltetik, vagy honnan származnak. A VPNBook nem készít semmilyen alkalmazást, és egyszerűen PPTP és OpenVPN kompatibilis kiszolgálókat biztosít a harmadik féltől származó szoftverekhez történő csatlakozáshoz. Az OpenVPN kapcsolatokat „titkosítási technikák, például AES-256 és AES-128” védik, bár úgy tűnik, hogy nincs meghatározott szabvány. A síkképernyős szövegszerkesztőben, például a Jegyzettömbben megnyitva láthatja, hogy a .ovpn konfigurációs fájl milyen titkosítási szintet használ. Hat hely található. A szolgáltatás teljesen ingyenes, és adományokat kér a Bitcoinban. A fizetett réteg korábban elérhető volt, de hiányzott. A torrent funkció néhány szerveren engedélyezett.

A vállalat ritka adatvédelmi politikája szerint nem tartja a tevékenységi naplókat, hanem rögzíti a felhasználók valódi IP-címét. 2013-ban az anonim kollektív hackelés azzal vádolta a VPN Bookot, hogy mézeskalácsként szolgált a bűnüldözéshez, miután a szolgáltató naplói megjelentek a bírósági iratokban.

DotVPN

A DotVPN még nem készít Windows vagy MacOS klienst, ehelyett az asztali felhasználók számára lehetőséget ad arra, hogy böngészőbővítést használhassanak a Chrome, a Firefox és az Opera számára. Ez valójában egy HTTPS proxy, nem egy teljes VPN, amely TLS titkosítást használ, ugyanolyan védelem, mint amit a HTTPS webhelyein kapsz. Az iOS alkalmazás IPSec titkosítást használ, míg az Android alkalmazás OpenVPN 128 bites AES titkosítással. A társaság naplózza minden felhasználó valódi IP-címét, és 10 napig tárolja. Az adatok nem vannak korlátozva, de a sebesség korlátozott, amire szükség van, hogy helyet biztosítsunk az előfizetők számára. 12 szerverhely érhető el. A torrenting nem engedélyezett a szabad rétegen. Nincsenek jelek a hirdetések beinjektálásáról vagy a könyvtárak nyomon követéséről.

A kritériumok

Itt megmagyarázzuk a fenti táblázatban szereplő kritériumokat, amelyek alapján megítéljük az egyes VPN-eket. Az összes információ a megfelelő VPN weboldalról, a VPN használatával kapcsolatos saját tapasztalatainkat és más megbízható forrásokból származik.

 • Jegyzőkönyv az a mód, amellyel a VPN-ügyfél kapcsolódik a szerverhez. A VPN protokoll segít meghatározni a kapcsolat sebességét és biztonságát. Sok VPN több protokollt kínál. Az OpenVPN a legbiztonságosabb, de az IKEv2, az SSTP és az L2TP / IPSec szintén életképes. Javasoljuk, hogy kerülje a PPTP-t, amely gyors, de ismert biztonsági hiányosságokkal rendelkezik.
 • Titkosítás az az algoritmus és erő, amelyet az adatok VPM-alagútba való becsavarására használnak. A 256 bites AES-titkosítás általában a legerősebb, amelyet bármilyen kereskedelmi VPN-en megtalálhat, bár a 128-bites AES és a 448-bites Blowfish szintén megfelelő. Azt is megemlítjük, ha a VPN tökéletes továbbító titkot használ, vagy PFS, amely megakadályozza a VPN-forgalom korábbi munkameneteinek visszafejtését, ha a jelenlegi titkosítási kulcs sérült.
 • Naplók megmutatja, hogy a VPN gyűjt-e adatokat a felhasználó tevékenységéről a VPN-hez való kapcsolódás közben. Ez sok dolgot felölelhet, de elsősorban tevékenységi naplókkal - böngészési előzményekkel, vásárlásokkal, megnézött videókkal, közösségi médiabejegyzésekkel stb. - és a felhasználó számítógépének forrás IP-jével foglalkozunk. Ezeknek nem szabad korlátozniuk minden olyan VPN-szolgáltatót, amely komolyan veszi a magánélet védelmét.
 • Adatkorlát meghatározza az adatmennyiséget, amelyet egy adott időben meg lehet adni a VPN-hez kapcsolódás közben. Időnként ez magában foglalja az összes átvitelt, feltöltést és letöltést, máskor pedig csak a letöltésekre vonatkozik.
 • Sávszélesség korlátozása arra a maximális letöltési / feltöltési sebességre utal, amelyet a VPN-hez való csatlakozáskor felhasználhat.
 • Az kiszolgálóhelyek száma az, hogy hány helyhez kapcsolódhat a VPN ingyenes verziója.
 • VPN-ek, amelyek rendelkeznek várakozási sorok arra kényszerítheti a felhasználókat, hogy a csatlakozás előtt várjanak meg, amíg elegendő kapacitás áll rendelkezésre egy ingyenes kiszolgálón.
 • Néhány VPN felhasználja nyomkövető sütik hirdetési adatok gyűjtése. Ezeket a sütiket a felhasználók böngészőibe injektálják, amikor a VPN-t használják. Ez a magánélet megsértése, és negatívnak tekinthető.
 • Reklám injekció akkor fordul elő, amikor a VPN vizuális hirdetéseket helyez a felhasználó böngészőjébe. Ez a magánélet megsértése, és negatívnak tekinthető. Vegye figyelembe, hogy ez nem foglalja magában a VPN-alkalmazásban a hirdetéseket.
 • Noha a listán szereplő összes VPN ingyenes, néhányuk a prémium szint ahol a felhasználók fizethetnek több kiszolgáló eléréséért, eltávolították a sávszélesség-korlátot és az adatkorlátokat, és kihasználhatják más funkciók és szolgáltatások előnyeit.
 • állványok arra az operációs rendszerre utal, amelyre a VPN-szolgáltató által készített alkalmazások elérhetők.
 • torrentezés- sok sávszélességet használ, és jogi szolgáltatásokat okozhat egyes szolgáltatók számára, ezért sok ingyenes VPN-en tiltva van.
 • Támogatás azt jelenti, hogy problémákat kérhet segítségért. Nem voltunk túl szigorúak ebben a kérdésben. Mindaddig, amíg van valamilyen ügyfélszolgálati e-mail cím vagy jegyküldési rendszer, erre „igen” adtunk. Nem teszteltük magunknak az egyes VPN-támogatásokat, ezért nem tudjuk garantálni, hogy valóban válaszolnak-e vagy sem.

Hiányzik egy népszerű ingyenes VPN? Tudassa velünk, ha van VPN-je, amelyet szeretne értékelni.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 + = 79

Adblock
detector