5 legjobb VPN a Mac felhasználók számára, és néhány, amelyet el kell kerülni 2020-ban

5 legjobb VPN a Mac felhasználók számára


A VPN-ek szükségessé válnak a Mac felhasználók számára, akik értékelik a magánéletüket és az online szabadságukat, vagy akik geo-blokkolt tartalmakhoz akarnak hozzáférni. Lehet, hogy a Mac-ok kevésbé érzékenyek a rosszindulatú szoftverekre, mint a PC-k, de ugyanolyan veszélybe vannak téve az online fenyegetések és akadályok:

 • Kémkedés a kormányok, vállalatok és hackerek online tevékenységéről
 • Megtámadja amelyek megszakítják, módosítják vagy elterelik az internetkapcsolatot
 • Geo-lock tartalom például videókat és tartalmakat, amelyeket csak bizonyos országokból lehet megnézni
 • Weboldalak és alkalmazások, amelyek kövesse nyomon a helyét és az eszköz címe
 • háló cenzúra kormányok és vállalatok által

Rövid Virtual Private NA hálózaton keresztül a VPN titkosítja az eszköz összes internetes forgalmát, és közvetítő szerveren keresztül továbbítja azt az Ön által választott helyre. Ebben a cikkben a Mac felhasználók számára a legjobb VPN-ket fogjuk megtekinteni. Ez azt jelenti, hogy alkalmasak a cenzúra megkerülésére, a nyilvános wifi biztosítására, a földrajzilag zárolt webhelyek (Netflix, BBC, Amazon Prime Video stb.) És alkalmazások feloldására, torrentingre és a Kodi használatára. Bármelyik MacBook, Macbook Air, Macbook Retina vagy Macbook Pro készüléken dolgoznak. A MacOS és az OSX régebbi verzióit mind támogatni kell.

Megvizsgáljuk a Mac legmegfelelőbb VPN-jeinek részleteit, mégpedig itt egy rövid összefoglaló ha nem akarja folytatni az olvasást:

 1. ExpressVPN A legjobb választás a Mac felhasználók számára. Kiváló biztonság, jó sebesség, és feloldja a legtöbb streaming webhelyet, például a Netflix-et. Lehetővé teszi az alagút felosztását alkalmazásonként. Tartalmaz egy 30 napos pénz-visszafizetési garanciát.
 2. CyberGhost Kezdőbarát alkalmazások, amelyek nem pusztítják el a bankot. Távolítsa el a Netflix blokkolását, miközben a kapcsolata privát.
 3. NordVPN Hatalmas szerverhálózat, így mindig rendelkezésre áll egy gyors hálózat. Feloldhatja a Netflix és más streaming webhelyek blokkolását. Nulla napló és erős biztonság.
 4. IPVanish Torrent-barát VPN, jó sebességgel és erős biztonsággal. Kedvenc a Kodi felhasználók körében.
 5. PrivateVPN Egy kevésbé ismert opció, amely súlyosztálya fölé kerül, amikor a sebesség, a biztonság és az olyan streaming webhelyek, mint például a Netflix feloldásához való képesség feloldása érdekében.

Azoknak, akik komolyan veszik a Mac biztonságát, átvizsgáltuk a kínálatunkat, hogy megtaláljuk a rendelkezésre álló legjobb lehetőségeket. A következő kritériumok alapján választottuk meg kedvenc VPN-einket a MacOS és az OSX számára:

 • A MacOS / OSX alkalmazás elérhető a szolgáltatótól
 • Tesztelt és működik az összes általános Mac operációs rendszeren, beleértve a Catalina, a Mojave, a High Sierra, a Maverick és az El Capitan
 • Erős titkosítás és napló nélküli adatvédelmi politika
 • Gyors kapcsolatok korlátlan sávszélességgel és adatkapcsolatok nélkül
 • Nagy, globális szerverhálózat a geo-lock tartalom feloldásához (Netflix, Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime stb.)

5 legjobb VPN Mac-hez

A Mac felhasználók a VPN kiválasztásakor megválasztják a választásukat. Nagyon sok minden VPN-szolgáltató készít egy alkalmazást a MacOS-hoz, de csak néhányuk érdemes időt és pénzt keresni. Nem mindegyik állítja, hogy a Mac-hez legmegfelelőbb VPN, nem nyújt olyan szintű sebességet, biztonságot és adatvédelmet, amelyet a felhasználók elvárnak. Még kevesebben tudják feloldani a népszerű streaming szolgáltatások - például a Hulu, a BBC iPlayer és a Netflix - blokkolását. Sokannak szükségük van egy olyan Mac VPN-re is, amely megkerüli a cenzúrát, például Kína lakosai számára, amelyre csak néhány VPN képes.

Itt található a legjobb VPN-ek listája a Mac-hez:

1. ExpressVPN

ExpressVPN2020. január

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.ExpressVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

ExpressVPN a mi legjobb választásunk a sokoldalú legjobb VPN Mac-hez. Gyors sebesség és korlátlan sávszélesség győződjön meg arról, hogy HD formátumban továbbíthat fájlokat, és gyorsan letöltheti a nagy fájlokat. 94 szerverrel feljebb 1500 szervert működtet. 256 bites AES titkosítási párok, tökéletes előremeneti titoktartással a legjobb az osztályban. Az ExpressVPN megtartja nincs napló tevékenysége vagy IP-címe. A kill kapcsoló, „hálózati zárnak” nevezett és golyóálló szivárgás elleni védelem beépítve. Az ExpressVPN Mac alkalmazásában van egy megosztott alagút funkció, amely lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa, mely alkalmazásokat alakul át a VPN-en keresztül, és melyeket használja a normál, titkosítatlan internetkapcsolat..

Az ExpressVPN egy képes és megbízható feloldó olyan webhelyekről, mint a Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video és BBC iPlayer. De nem minden szerver tudja elvégezni a munkát, ezért vegye fel a kapcsolatot a 24/7 élő chat támogatás megkérdezni, melyik működik együtt a kedvenc streaming webhelyével.

Az alkalmazások Windows, iOS, Android, Linux, bizonyos wifi útválasztók és az Amazon Fire TV Stick számára is elérhetők.

Előnyök:

 • A legjobb Mac-előadó a tesztelésünk során
 • Erőteljes naplók nélküli adatvédelmi politika és az alkalmazásokba épített magas színvonalú biztonság
 • Szupergyors kapcsolatok sávszélesség vagy adatkorlátozások nélkül
 • A MacOS / OSX alkalmazásokat könnyű telepíteni és használni
 • A támogatási szolgáltatások csúcsminőségűek, és az alkalmazottak hozzáértőek

Hátrányok:

 • Csak 3 eszközt tud egyszerre csatlakoztatni

Pontszámunk:

4.5 kívül 5

LEGJOBB VPN MAC FELHASZNÁLÓKHOZ: Az ExpressVPN az első választásunk. Gyors és megbízható választás, amely feloldja az összes főbb streaming szolgáltatást. A legjobb osztály és a magánélet 256 bites AES titkosításával, ne tároljon böngészőnaplókat, megszakítsa a kapcsolót és szivárgás elleni védelmet. Próbálja ki kockázatmentesen a 30 napos pénz-visszafizetési garanciával.

Olvassa el az ExpressVPN teljes áttekintését.

ExpressVPN CouponSpecial Ajánlat - 3 hónapos extra FREEGET DEALCoupon automatikus alkalmazásra kerül

2. CyberGhost

CyberGhost

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.Cyberghost.com

Pénzvisszafizetési garancia: 45 NAP

CyberGhost lehetővé teszi, hogy ne csak országonként válasszon ki egy szervert, hanem attól is, hogy hogyan tervezi használni. Például választhat egy kiszolgálót feloldja az USA Netflix blokkolását vagy egy, amire használható P2P fájlmegosztás. A romániai székhelyű szolgáltató nemrégiben javította a játékot, kibővítve mind szerverhálózatát, mind feloldóképességét. Nagyon jó volt átlag feletti sebességteszteinkben. A CyberGhost jelenleg több mint 1000 szervert működtet több mint 30 országban. Feloldhatja többek között a Netflix, az Amazon Prime Video és a BBC iPlayer blokkolását.

A cég tárolja nincs napló A felhasználói adatok és a 256 bites titkosítás megvédi a MacBook felé érkező és onnan származó összes internetes forgalmat. További funkciók a rosszindulatú programok és a hirdetések blokkolása, a követésgátló és az automatikus HTTPS átirányítás.

Az alkalmazások Windows, Android és iOS rendszerekre is elérhetők.

Előnyök:

 • A tesztekben nem jelent problémát a MacOS
 • Zökkenőmentesen továbbítja a HD videókat, és jó sebességgel tölthető le
 • Könnyen használható, válassza ki a tevékenység típusát, és csatlakozzon a legmegfelelőbb szerverhez

Hátrányok:

 • Nem működik az Egyesült Arab Emírségekben vagy Kínában

Pontszámunk:

4 kívül 5

LEGJOBB KÖLTSÉGVETÉSI Választás: A CyberGhost könnyen kezelhető. Költségvetési választás. Jó a magánélet szempontjából. A HD videót megbízhatóan továbbítja. Találja meg és hagyja ki a kapcsolatot a népszerű streaming webhelyekkel. 45 napos pénz-visszafizetési garancia.

Olvassa el a CyberGhost teljes áttekintését.

CyberGhost kupon ÚJ ÉV KÜLÖNLEGES: 80% -T Takarítson meg 3 éves terveknél + 2 hónapos freeGET DEAL Kedvezmény automatikusan alkalmazandó

3. NordVPN

NordVPN

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.NordVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

NordVPN 56 országban közel 2000 szervert kínál, ezeknek csaknem fele az Egyesült Államokban található. A VPN megtartja nincs napló a kapcsolatról vagy tevékenységéről, és ezzel védett katonai titkosítás. Az élő ügyfélszolgálat elérhető a weboldalon. Egy alkalmazás-specifikus kill kapcsoló, teljes gyilkos kapcsoló, és DNS szivárgás elleni védelem beépítve. Legfeljebb hat egyidejű kapcsolat létesíthető.

A NordVPN különféle szerverekkel rendelkezik számos különféle feladathoz, beleértve az anti-DDoS, a dupla hop VPN, a Tor VPN felett, a rendkívül gyors streaming és még sok minden mást. Mindezeket az alkalmazás kiszolgálói listája tartalmazza. A NordVPN emellett számos népszerű, földrajzilag zárolt streaming webhelyet is felold Netflix, Hulu, BBC iPlayer és Amazon Prime Video. Nem minden szerver blokkolja ezeket a webhelyeket és alkalmazásokat, de általában megkeresheti, hogy melyikhez csatlakozzon az NordVPN tudásbázisban.

Az NordVPN-nek valójában két különféle MacOS-alkalmazás áll rendelkezésre az írás idején. Az egyik letölthető a NordVPN hivatalos weboldaláról, és az OpenVPN protokollt használja. Ehelyett az NordVPN ezt „örökölt” alkalmazásnak nevezi azt ajánlja a MacOS felhasználók számára, hogy szerezzék meg a másik NordVPN alkalmazást, amely elérhető az Apple App Store-ban. Ez a verzió az IKEv2-t használja az OpenVPN helyett, amely nem nyílt forrású, de általában gyors és biztonságos protokollnak tekinthető. Az IKEv2 NordVPN alkalmazás egy kicsit biztonságosabb, mint az OpenVPN megfelelője, de válassza ki azt, amelyik a legmegfelelőbb az Ön számára..

Az alkalmazások Windows, iOS és Android rendszerekre is elérhetők.

Előnyök:

 • A dedikált Mac alkalmazások zökkenőmentesen működnek
 • Költségvetési szolgáltató, amely nem veszélyezteti a sebességet vagy a biztonságot
 • A hatalmas kiszolgálói hálózat feloldhatja a legtöbb földrajzilag korlátozott tartalmat
 • 24/7 élő chat támogatás elérhető

Hátrányok:

 • Az iOS alkalmazás Kínában nem működik

Pontszámunk:

4.5 kívül 5

ÉRTÉK ÉS TELJESÍTMÉNY: A NordVPN nagy értékű. Nagy értékű opció, amely megbízhatóan működik a streaming-rel. Legfeljebb 6 eszközt csatlakoztathat egyszerre. Az alkalmazás nem kínál szerverváltási lehetőséget. 30 napos pénzvisszafizetési garancia.

Olvassa el a NordVPN áttekintését.

NordVPN CouponTakarítson meg 70% -ot a 3 éves tervGET DEALDacount automatikusan alkalmazva

4. IPVanish

IPVanish

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.IPVanish.com

Pénzvisszafizetési garancia: 7 NAP

IPVanish egy veterán szolgáltató, amely több mint 60 országban 850 szervert üzemeltet. A sebességek vannak gyors és a csatlakozások megbízhatóak. A biztonság 256 bites AES titkosítással és tökéletes titkosítással büszkélkedhet. Kikapcsoló kapcsoló, forgalmi zavarok, DNS szivárgásvédelem és IPv6 szivárgásvédelem mind bekapcsolható a beállításokban. Beállíthatja az IP-cím megadott időközönkénti megváltoztatását is. IPVanish üzletek nulla napló a felhasználók tevékenységéről és a kapcsolat részleteiről.

Az IPVanish nem olyan nagy a streaming szolgáltatások feloldásához, mint a listán szereplő többi VPN szolgáltató, de nagyszerű P2P forgalom és Kodi. Az Android-alapú eszközökkel rendelkező Kodi-felhasználóknak nincs probléma az IPVanish beállításával és használatával az egyszerű, könnyű alkalmazás és a távirányító-barát felület révén. Az IPVanish az összes tesztelt Kodi-kiegészítővel működik.

Az alkalmazások a Windows, iOS, Android és az Amazon Fire TV Stick számára is elérhetők.

Előnyök:

 • Az alkalmazások jól működnek a MacOS / OSX-rel
 • Lenyűgöző biztonsági és adatvédelmi szolgáltatások
 • Jól kezeli a több egyidejű kapcsolatot

Hátrányok:

 • Az alkalmazások Kínában nem működnek
 • Nem kínál kriptovaluta fizetési módot

Pontszámunk:

4 kívül 5

Legfeljebb 10 ESZKÖZÖK: Az IPVanish kiválóan alkalmas családok számára és többcsatlakozási lehetőségekhez. Könnyen használható a Kodi-val, és azok a felhasználók részesítik előnyben, akiknek magas szintű adatvédelemre van szükségük. Nem lehet feloldni annyi streaming szolgáltatást, mint néhány riválisa. 7 napos pénz-visszafizetési garancia.

Olvassa el teljes IPVanish véleményünket.

IPVanish CouponSAVE 60% az éves tervGET DEALDiszámla automatikusan alkalmazva

5. PrivateVPN

PrivateVPN

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.PrivateVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

PrivateVPN egy feljövő szolgáltató, amely gyors elsődleges benyomást kelt, köszönhetően sebességének, biztonságának és képességének megkerülni a földrajzi korlátozásokat. A kisebb szerverhálózat ellenére jól teljesített átlag feletti sebességteszteinkben. A biztonsági előírások megegyeznek azzal, amit elvárhat egy sokkal nagyobb szolgáltatótól, ideértve a 256 bites titkosítást és a tökéletes titkosítást. A kill kapcsoló és DNS szivárgás elleni védelem benne vannak. A PrivateVPN teljesen logless.

A PrivateVPN nagyszerű feloldja a földrajzilag zárt webhelyek, például a Netflix feloldását, Hulu, BBC iPlayer és Amazon Prime Video. Az alapterv lehetővé teszi egyidejű csatlakozást legfeljebb hat eszköz. Az élő csevegés elérhető a weboldalon munkaidőben.

Az alkalmazások Windows, iOS és Android rendszerekre is elérhetők.

Előnyök:

 • Szilárd Mac OSX alkalmazás
 • Teszteink lenyűgöző sebességeket tártak fel
 • Egyre növekvő hírnév a népszerű streaming webhelyek bárhonnan való feloldásáról

Hátrányok:

 • Kis kiszolgálók száma
 • Az élő csevegés nem 24/7
 • Kínában nem működik

Pontszámunk:

4.5 kívül 5

NAGY SZABÁLYOK: A PrivateVPN állandóan megbízható. Jó általános felhasználásra és HD streamingre. Meg lehet csinálni azzal, ha több szerverrel rendelkezik, és nincs napi 24 órás támogatás. 30 napos pénzvisszafizetési garancia.

Olvassa el a teljes PrivateVPN áttekintést.

PrivateVPN CouponSpecial Deal - takarítson meg 83% -ot a 2 éves tervGET DEALDiszámla automatikusan alkalmazott

VPN használata MacOS-ban

A VPN beállítása többé-kevésbé úgy működik, mint bármely más típusú alkalmazás telepítése a MacOS-ra. Miután feliratkozott egy fent említett szolgáltatóval, csak kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Töltse le a VPN alkalmazást a szolgáltató webhelyéről
 2. Kattintson duplán a letöltött fájlra annak telepítéséhez. Erősítse meg az esetlegesen megjelenő utasításokat.
 3. Indítsa el a VPN alkalmazást az Alkalmazások menüből vagy az alján lévő dokkban.
 4. Írja be felhasználónevét és jelszavát a bejelentkezéshez. A szolgáltatótól függően előfordulhat, hogy az első telepítéskor további ellenőrzésre van szüksége.
 5. Válassza ki a VPN-kiszolgálót azon a helyen, ahonnan hozzáférni szeretne az internethez.
 6. Kattintson duplán a szerverre, vagy nyomja meg a Csatlakozás gombot
 7. Várja meg, amíg a kapcsolat létrejön.

És ez az! Mostantól anonim módon torrent, feloldhatja a régióhoz zárolt tartalmakat, biztonságos nyilvános wifi-kapcsolatokat és még sok minden mást. Ellenőrizheti, hogy működik-e a Google által működő „Mi az én IP-m?” Alatt. Az IP-címének másnak kell lennie, miközben a VPN be van kapcsolva.

Használnék egy ingyenes VPN-t MacOS-szal?

Számos okból javasoljuk az úgynevezett „ingyenes” VPN-szolgáltatások használatát. Mindenekelőtt a letöltések lassúak vagy korlátozottak. A legtöbb ingyenes VPN korlátozza az adatátvitelt és a sávszélességet korlátozzák, amelyek túlságosan korlátozóak az alapvető internetes szörfözés kivételével.

Másodszor, az ingyenes VPN-k általában rossz adatvédelmi gyakorlattal rendelkeznek. Használhatnak elavult titkosítást, vagy például naplót vezethetnek az Ön tevékenységéről. Néhányan nyomkövető sütiket és hirdetéseket fecskendeznek be a böngészőbe, és a böngészési adataikat harmadik feleknek adják el. Ez ellentétes azzal, amit a VPN-eknek szántunk.

Végül, az ingyenes VPN-k gyakran olyan rosszindulatú programokat tartalmaznak, amelyek a telepítés után megfertőzik a MacBook-ot. Ragaszkodjon a jó hírnévvel és szigorú adatvédelmi irányelvekkel rendelkező fizetett VPN szolgáltatásokhoz.

A probléma az ingyenes Mac VPN-ekkel

GoVPN állítása szerint ingyenes VPN Mac és iOS eszközökre. Jelenleg nem ismert, mit csinál ez az alkalmazás, de a VPN-szolgáltatáshoz való csatlakozás nem szerepel a listán. Azt állítja, hogy csatlakozik egy VPN-hez, de a számítógép IP-címe továbbra is látható az internet bármely webhelyén. Kerülje el minden áron.

Friss VPN ingyenes próbaverziót kínál a szolgáltatáshoz való kapcsolódáshoz. Sajnos az ingyenes próbaverzió jóval kevesebb, mint az ExpressVPN 30 napja. Csak öt percig tart. Komolyan. Ez az egész, amit adnak valakinek, hogy kipróbálhassa és kiértékelje szolgáltatását Mac számítógépen. Nem elegendő idő a valódi értékeléshez, és csak azt mutatja, hogy az eladó milyen kevés hittel rendelkezik a kínált termékben.

Ha megnyitja a Mac alkalmazás-áruházot és a „VPN” kifejezésre keres, hosszú listát kap az alkalmazásokról, beleértve azokat is, amelyek ingyenesek. Az ingyenes VPN-k többsége tartalmaz „Alkalmazáson belüli vásárlásokat”, nem működő kapcsolatokat vagy akár valamiféle nyilvánvaló rosszindulatú programokat is. Még a fizetett VPN-knek is van ingyenes vagy próbaverziós alkalmazásaiba ágyazott hirdetés. Várják a letöltési korlátozások, a sávszélesség korlátozása és a várólisták megjelenését.

Miért használja a Mac tulajdonosok a VPN-ket?

A MacOS-t általában meglehetősen biztonságos operációs rendszernek tekintik, de a Mac-tulajdonosoknak továbbra is számos oka van a VPN-ek alkalmazására.

Az első az, hogy a magánélet javítása. A Mac biztonsága és magánélete csak azokra az adatokra terjed ki, amelyeket a MacBook-on tárol. Amint az adatokat továbbítják az interneten, lehet, hogy már nem lesznek biztonságos vagy privát. Internetszolgáltatója vagy egy nyilvános wi-fi-hálózat hackere szimatolhat az online tevékenységeivel kapcsolatban. Ezt az információt többféle módon fel lehet használni veled szemben, például az, hogy az internetszolgáltató a sávszélességet bünteti a P2P alkalmazások használatáért, vagy a hackert, aki egy középtávú támadást hajt végre a rosszindulatú programok hasznos teherének a számítógépre történő elhelyezéséhez..

A magánélet és a biztonság nyilvánvaló előnyei mellett a VPN rendkívül hasznos földrajzilag zárt tartalom elérése. Ha videót szeretne megnézni, vagy olyan alkalmazást szeretne elérni, amely például csak egy adott ország felhasználói számára érhető el, egyszerűen beállíthatja a VPN-kiszolgáló helyét az adott országhoz, és csatlakozhat ehhez a tartalom feloldásához. Ez akkor működik, ha a blokkolást a kormány, az internetszolgáltató vagy a webhely végzi.

Néhány alkalmazás és webhely elkapta a VPN-felhasználókat, például a Netflix és a Hulu, amelyek megakadályozzák a VPN-felhasználókat, hogy külföldi videókat nézzenek. Néhány Mac VPN-nek azonban sikerült megoldást találnia, hogy a felhasználók a világ bármely pontjáról megkerülhessék a VPN-tilalmat és figyelhessék azokat. Például az ExpressVPN és a NordVPN egyes szervereknél feloldja a Netflix és a Hulu blokkolását.

Mac biztonság

Azoknak, akik emlékeznek a több éve a televíziót sújtó Mac vs PC hirdetésekre, emlékeztethet arra, hogy a Mac-et biztonságosabbnak és kevésbé vírusosnak tartották. Bizonyos értelemben ez az állítás igaz volt, mivel az MS Windows PC-k az akkoriban az interneten lévő számítógépek több mint 90% -át képviselték. Nem sok vírus célozta meg a Mac-eket, egyszerűen azért, mert nem volt elég Mac az interneten, hogy érdemes legyen.

Az elmúlt években az Apple termékek népszerűsége jelentősen megnőtt. Annyira, hogy a kizsákmányolásokat és a sebezhetőségeket most már kihasználják az online rosszindulatú kódok során. A Mac közösségben a közelmúltban még egy kissé felháborodott egy biztonsági kutató iránt is, aki két meglehetősen kritikus hibát jelentett be a Mac OS-ben anélkül, hogy előzetesen értesítette volna az Apple-t, ezáltal minden Mac-felhasználót potenciálisan veszélyeztetve ezekre a nulla napos biztonsági résekre..

Az operációs rendszerek bármely olyan sebezhetőségét, amelyről az adott operációs rendszer gyártója nem ismeri, „nulla napos” sebezhetőségnek nevezzük, olyan jellegű, mint egy járványos nulla beteg. Miután a gyártó tudomást szerzett a hibáról, elkezdi az idővel való versenyt, hogy javítsa a lyukat, mielőtt túl sok felhasználóját eltalálják a hibát használó kizsákmányolás. Mint el tudod képzelni, az operációs rendszer minden nulla napos sebezhetősége mindenki számára fülhallgató, aki bármilyen rosszindulatú szoftvert ír. A rendszer alapvetően szélesen nyitva áll számukra, amíg az eladó megtudja róla és javítást kap a helyén a lyuk bedugására.

A Mac VPN hozzáad egy jelentős réteget védelem a nulla napos sérülékenységekkel szemben amiről talán még nem tudunk. A titkosított alagút és az elrejtött IP-cím nagy utat jelent az ilyen fenyegetések enyhítéséhez.

A Mac OS biztonságáról az Apple oldalán olvashat bővebben, és a saját cikkünkben is megkérdezheti, vajon a Mac-oknak szükségük-e antivírusra.

A VPN kézi konfigurálása Mac számítógépen

Előnyben részesített VPN-protokollunk az OpenVPN, de a Mac-ok nem rendelkeznek beépített támogatással ehhez. Konfigurálhat egy OpenVPN-klienst valamilyen harmadik féltől származó szoftver segítségével, de ehhez általában szükség van az egyes kiszolgálók manuális konfigurálására, unalmas folyamat. Sokkal könnyebb telepíteni egy szolgáltató egyéni alkalmazását, amely az összes szükséges OpenVPN-kiszolgálóval előre konfigurálva van, plusz egyéb előnyök, mint például a kill kapcsoló és a DNS szivárgás elleni védelem.

Ha a VPN-szolgáltatója nem készít alkalmazást, vagy inkább inkább nem használja a harmadik fél VPN-szoftvereit, a Mac felhasználók néhány lehetőséget kínálnak a VPN kézi konfigurálására. Megmagyarázjuk, hogyan állíthat be három legnépszerűbbet:

 • Beépített VPN támogatás (L2TP)
 • Tunnelblick (OpenVPN)
 • Viszkozitás (OpenVPN)

Hogyan állítsunk be egy L2TP VPN kapcsolatot a macOS rendszeren

Az L2TP / IPSec egy VPN protokoll beépített támogatással a Mac számítógépeken, amely összehasonlítható sebességet és biztonságot kínál az OpenVPN-hez. Az L2TP protokollt használó VPN kapcsolat beállításához a következőkre van szüksége a VPN szolgáltatótól:

 • A VPN-szolgáltató fiókjának hitelesítő adatai (felhasználónév vagy e-mail és jelszó)
 • A VPN szerver címei minden egyes helyhez, amelyhez csatlakozni szeretne
 • A VPN-szolgáltató megosztott titkos VAGY tanúsítványa

A kéznél lévő információkkal kövesse az alábbi utasításokat:

 1. Menj Apple menü > Rendszerbeállítások > Hálózati ikonra
 2. kettyenés + a bal alsó sarokban egy új hálózati interfész létrehozásához
 3. Kattints a Felület legördülő listát, és válassza a lehetőséget VPN
 4. Kattints a VPN típus legördülő listát, és válassza a lehetőséget L2TP IPSec-en keresztül
 5. Ban,-ben szolgáltatás neve mezőbe írja be a VPN-kapcsolat nevét (bármi lehet, amit tetszik)
 6. kettyenés teremt és megjelennek a VPN beállítások
 7. Az alapértelmezett konfiguráció használatával, a Szerver címe mezőbe írja be a VPN-kiszolgáló címét
 8. Ban,-ben Felhasználónév mezőbe írja be a VPN-fiók felhasználónevét
 9. kettyenés Hitelesítési beállítások
 10. Ban,-ben Jelszó mezőbe írja be a VPN-fiók jelszavát
 11. Ha megosztott titkot használ, válassza a lehetőséget Közös titok és írja be az előre megosztott kulcsot (a.k.a. megosztott titkos vagy titkos kulcs)
 12. Tanúsítvány használata esetén válassza a lehetőséget Bizonyítvány, azután választ és keresse meg a VPN-szolgáltató tanúsítványát
 13. Kattintson az Alkalmaz gombra a módosítások mentéséhez
 14. A VPN most beállítva, csak csatlakoznia kell. Menj a Apple menü > Rendszerbeállítások > Hálózati ikonra
 15. Válassza ki a Hálózat doboz
 16. kettyenés Csatlakozás

Hogyan állítsunk be VPN-t az Tunnelblick használatával Mac számítógépen

Az Tunnelblick egy VPN kliens Mac-hez, amely jól működik az OpenVPN protokollal. Szüksége lesz az OpenVPN konfigurációs fájlra minden kiszolgáló helyén, amelyhez csatlakozni kíván ((..

Az Tunnelblick itt ingyenesen letölthető. A letöltés után kattintson duplán a .dmg fájlra, majd az Tunnelblick ikonra annak telepítéséhez. Lehet, hogy meg kell erősítenie és be kell írnia a Mac bejelentkezési adatait.

 1. Indítsa el az Tunnelblick programot, és kattintson a következő gombra „Van konfigurációs fájljaim”
 2. Menjen oda, ahol letöltötte a .ovpn fájljait, és kattintson duplán ezekre. A rendszer arra kérni fogja, hogy telepítse a konfigurációkat minden felhasználó számára, vagy csak Ön számára. Válassza ki, melyik tetszik.
 3. A konfiguráció telepítése után kattintson a Tunnelblick ikonra a képernyő jobb felső sarkában és válassza a lehetőséget Csatlakozás
 4. Adja meg a VPN felhasználónevét és jelszavát, ha a rendszer kéri
 5. Megjelenik egy értesítés, amely tudatja Önnel, hogy a kapcsolat létrejött

Hogyan állítson be VPN-t viszkozitással a macOS-on

A viszkozitás az OSX számára fizetett VPN-kliens, amely jól működik az OpenVPN protokollal. Elérhető egy 30 napos ingyenes próbaverzió, amely után a szoftver 9 dollárba kerül. Itt töltheti le az ügyfelet. A telepítéshez kattintson a .dmg fájlra, majd húzza az alkalmazást az Alkalmazások mappába. Lehet, hogy meg kell erősítenie és be kell írnia a Mac bejelentkezési adatait.

Az OpenVPN viszkozitás beállításához minden OpenRPN konfigurációs fájlra (.ovpn) szükség van minden szerverhez, amelyhez csatlakozni kíván, és esetleg VPN-fiókjának felhasználóneve és jelszava.

 1. Kattintson a Viszkozitás ikonra a képernyő jobb felső sarkában, és válassza a lehetőséget Preferenciák…
 2. Kattints a + jelentkezzen be a megjelenő ablak bal alsó sarkába, és válassza a lehetőséget Importálja a kapcsolatot > A fájlból…
 3. Keresse meg és válassza ki a VPN-szolgáltatótól letöltött .ovpn fájlt
 4. Kattintson ismét a Viszkozitás ikonra a jobb felső sarokban, és a VPN-kapcsolatot fel kell sorolni. Kattintson rá a csatlakozáshoz
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 + = 29