50+ adathalász statisztika és tények a 2017-2018-as időszakra: Az SSL-védett adathalászat növekedése

2018-ban van, és a legtöbb fogyasztó meglehetősen bölcs módon tudta meg az adathalász csalások általános típusait. Még mindig, a A McAfee 2015-ös felmérése szerint a fogyasztók 97% -a nem volt képes helyesen azonosítani az adathalász e-maileket, ami azt jelenti, hogy bölcs vagyunk abban, hogy mi az adathalász e-mail, de még mindig nagyon rossz vagyunk abban, hogy elkerüljük őket a gyakorlatban. 


Ennek ellenére kevesebb internet-felhasználó, mint valaha, gyanús e-mail linkekre kattint, vagy hamis webhelyekre keres. Az online bűnözők kreatívak és kitartóak, azaz az adathalász csalások továbbra is elterjedtek. Az egyik fő trend sokan aggódnak: az adathalász webhelyek https-védett címeket használnak. A biztonsági kutatók több jelentése azt jelzi, hogy a csalók a HTTPS-hez fordulnak, hogy „legitimálják” adathalászati ​​kísérleteiket.

Adathalász 2017-2018-as adatok és statisztikák

A 2017. és 2018. évi adatok azt mutatják, hogy az adathalász csalások hatékony eszközek maradnak a bűnözők számára az adatok és a pénz ellopására, különösen a vállalkozásoktól.

Ez nem azt jelenti, hogy nincs jó hír. A Cofense (korábban Phishme) internetes biztonsági társaság szerint a szervezeti érzékenységi ráta csökkent 2 százalék 2016 és 2017 között, 10,8 százalék.

Az adathalászati ​​adatokkal kapcsolatos adatok és statisztikákVáltozások a szervezeti érzékenységi mutatókban, 2015-2017. Forrás: Cofense

Még ha az adathalász csalások száma is csökken a különböző területeken, az ilyen csalások továbbra is jövedelmezőek az online bűnözők számára. Sok átverő művész megváltoztatja, hogy ki és hogyan célozza meg, például egyre zavaróbb és idegesítő tendencia a további telefonos csalások felé (más néven hangos adathalászat vagy vishing)..

Vizsgáljuk meg, hogy néztek ki a számok a 2017-2018-as időszakra.

2017-2018 adathalász: a nagy kép

Többen ismerik az adathalászatot, de ez nem olyan probléma, amely egyszerűen elmúlik. Mindaddig, amíg elegendő ember esik adathalászatra, továbbra is fennáll. A 2017. évi adatok azt mutatják, hogy az adathalászat - legalábbis bizonyos értelemben - csökken, de a számadatok továbbra is magasak és ijesztőek. A csalók továbbra is fejlesztették a viselkedésbeli manipulációs képességeiket, és rágyőzték az óvatos fogyasztókat és üzleti dolgozókat, hogy az adathalász e-mailekre, linkekre és weboldalakra kattintsanak:

 • 2015-ig a fogyasztók 97 százaléka nem tudta helyesen azonosítani az adathalász csalások e-maileit. A McAfee-felmérésben 19 000 válaszadó vett részt a világ minden tájáról, és ez rámutat arra, hogy az adathalász csalások általában globális hatást gyakorolnak. (Forrás: McAfee)

 • Váratlanul, az 55 éves vagy annál idősebbek nagyobb valószínűséggel tudják, mi az adathalászat fiatalabb társaiknál 18–29 éves. Az 55 éves vagy annál idősebb személyek 71 százaléka hatékonyan azonosította, mi az adathalászat, szemben a 61 százalék a másik korcsoportban. (Forrás: Wombat Biztonság)
 • A németek és az Egyesült Királyság lakosai szintén valószínűleg sikeresebben definiálták az adathalászatot, mint az amerikai társaik. A németek és az Egyesült Királyság lakosainak több mint 70 százaléka tudta helyesen meghatározni az adathalászatot, szemben az Egyesült Államok válaszadók mindössze 61 százalékával. (Forrás: Wombat Biztonság)

adathalász adatok 2017-2018Forrás: Wombat Security

 • Kaspersky szerint, pa csaló csalók egyre inkább SSL-titkosítással rendelkező webhelyeket használnak. Ez problémát jelent a fogyasztók számára, mivel az SSL titkosítás hagyományosan az egyik módja annak meghatározására, hogy egy webhely megbízható-e vagy sem. (Forrás: Kaspersky)
 • Kaspersky ezt is megjegyezte az Egyesült Államok továbbra is a legfontosabb spam-forrás világszerte, az összes spam több mint 13% -a az Egyesült Államokból származik. Kína volt a második legszélesebb körben elterjedt spam, több mint 11% -át termeli a spam. (Forrás: Kaspersky)
 • A Kaspersky adathalász-ellenes rendszere beindult 246 231 645 alkalommal 2017-ben. A biztonsági társaság azt állítja, hogy 2016-ban több mint 91 millió további adathalász rendszer-kiváltót indítottak el 2017-ben. (Forrás: Kaspersky)
 • Kaspersky szerint, A brazilok voltak a legtöbb támadás alá eső felhasználó az adathalász csalások miatt 2017-ben. Az adathalász támadások a Kaspersky adathalászat elleni rendszer 29% -át váltották ki Brazíliában. Az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Németország nem tette a Kaspersky tíz legjobb listáját, míg Ausztrália (22,5%) és Kína (19%) tette a top 3 listáját Brazília alatt. (Forrás: Kaspersky)
 • A PhishingLabs adatai némileg ellentmondásosak a Kaspersky adataival. A PhishingLabs kimondja, hogy az intézmények elleni adathalász támadások több mint 86% -a az Egyesült Államok intézményeivel szemben történt. (Forrás: PhishingLabs)
 • Néhány országban az adathalász támadások száma csökkent 2017-ben. Ide tartoznak többek között az Egyesült Királyság (42% -os csökkenés), Franciaország (50% -os csökkenés), Olaszország (77% -kal) és Kanada (17% -kal)..
 • Átfogó, Kaspersky megállapította, hogy a „rosszindulatú spam üzenetek teljes mennyisége 2017-ben 1,6-szeresére csökkent 2016-hoz képest”. (Forrás: Kaspersky)
 • Az APWG azonban úgy találta, hogy a az egyedi adathalász webhelyek száma 46 százalékkal nőtt 2018 első negyedévében, szemben a 2017. első negyedévével (Forrás: APWG)
 • A 2017. január 4-i jelentésében az adathalászat elleni munkacsoport (APWG) kiemelte a „fizetési” ágazat, mint abban az időben a legcélzott ágazat. Az adathalászati ​​kísérletek 42 százaléka az iparágra irányult. (Forrás: APWG)
 • 2018 első negyedévében az APWG megállapította, hogy a „fizetési” ágazat továbbra is a legcélzott. (Forrás: APWG)
 • Számos adathalász webhely „egyszeri felhasználású” URL, amelyet az adathalász csalók automatikusan létrehoznak, hogy az áldozatok egyszeri felhasználást végezzenek. (Forrás: APWG)
 •  Növekvő aggodalmak ellenére, a legtöbb fogyasztó még mindig nem tudja, mi a szöveges üzenet adathalászat, vagy smishing, valójában az. 67 százalékuk nem sejtette, mi az, miközben csak 16 százalék válaszolt helyesen. (Forrás: Wombat Biztonság)

Adathalász 2017-2018-as adatokForrás: APWG

 • A 2018. évi jelentésében, A PhishingLabs az e-mailek és az online szolgáltatások között találta meg a pénzügyi intézményekkel szembeni adathalászati ​​kísérletek elsődleges célpontját. A vállalat adatai szerint az „e-mail és online szolgáltatások” az összes adathalász támadás 26% -át képviselték, szemben a pénzügyi intézmények 21% -ával. (Forrás: PhishingLabs)
 • Egybeesik Kaspersky jelentésével, Az APWG 2017-ben óriási növekedést mutatott a HTTPS-t használó adathalász webhelyek számára. 2017 negyedik negyedévében az adathalász webhelyek több mint 30% -a használt HTTPS-t. (Forrás: APWG)
 • A HTTPS-t használó adathalász webhelyek száma 2018 első negyedévében ismét nőtt.
 • (Forrás: APWG)
 • Az elmúlt években nőtt az ingyenes tárhelyszolgáltatásokat használó adathalász webhelyek száma. Ezek közül a legnépszerűbb, a 000Webhost, az összes adathalász webhely több mint 30 százalékát tárolta 2017-ben. (Forrás: PhishingLabs)
 • A PhishingLabs szerint, Az adathalász webhelyek 56 százaléka az Egyesült Államokban található. Indiában és Dél-Afrikában az ezen országokban üzemeltetett oldalak számának is hirtelen növekedése volt, 121, illetve 110 százalék. (Forrás: PhishingLabs)
 • A legtöbb adathalász webhely, mint valaha, a legmagasabb szintű domaineket (TLD) használja webhelyeinek üzemeltetésére. Az adathalász webhelyek által használt leggyakoribb TLD a .com volt, az összes adathalász webhely 49% -a. (Forrás: PhishingLabs)
 • A PhishingLabs által azonosított egyik legújabb mobil adathalász-fenyegetés az „URL padding”, ahol az adathalász-csalások valódi megjelenésű URL-t hoznak létre, de kihasználják a korlátozott URL-kivágást, amely gyakran előfordul a mobil webhelyeknél. A felhasználók nem képesek látni a teljes URL-t, így ez azért kényelmesebbé válik, hogy hamis URL-eket hagyjanak számukra. (Forrás: PhishingLabs)
 • A GoDaddy volt az első számú regisztráló az adathalász domainben az 1Q 2018-ban. (Forrás: APWG)

Az adathalász tények és statisztikákForrás: PhishingLabs

A 2017–2018 közötti adathalász hatás a vállalkozásokra

A vállalkozások és alkalmazottaik kiemelt figyelmet fordítanak az adathalász csalók számára. Gyakran ez azért van, mert az üzleti e-mail kiszolgálóra beilleszthető csalások több érzelmi manipulációt eredményezhetnek.

És valójában az, hogy mi történik a fogyasztók és a vállalkozások elleni adathalász támadásokkal, az úgynevezett szociális mérnöki tevékenység. Az adathalászati ​​kísérletek 4 fellebbezés irányába hatnak: félelem, kapzsiság, engedelmesség és segítőkészség. Különösen az üzleti alkalmazottakra vonatkoztatva könnyű elképzelni, hogyan manipulálhatják az alkalmazottakat az adathalász támadásokra való kattintással ezen fellebbezések bármelyikének felhasználásával..

Például egy adathalász e-mail csalás, amely figyelmezteti az alkalmazottat az egészségügyi bejelentkezési határidő nyitására, elegendő kattintással csábíthatja az ésszerű károkat. A munkavállalók egyaránt érzik a határidő elmulasztásának félelmét, valamint annak szükségességét, hogy betartják a feliratkozás parancsát a határidő lejárta előtt, esetleg rákattintanak a linkre, beírnak személyes információkat vagy letölthetnek rosszindulatú programokat, mielőtt a hibát észlelnék..

Bár a legtöbb üzleti központú adathalászati ​​kísérlet kudarcot valósít meg, az az csinál a munka költséges lehet.

 • Cofense szerint, eAz szórakoztatás, a közösségi média és a jutalmak / elismerések voltak a legnagyobb motiválók az üzleti alkalmazottakkal szembeni sikeres adathalászati ​​kísérletekre. (Forrás: Cofense)
 • A „szórakoztatás”, a „társadalmi” és a „jutalmak” alapú adathalász e-mailek közül a vállalkozásokat célozzák meg, az üdülési képeslapok az összes adathalászat körülbelül 25% -át teszik ki. (Forrás: Cofense)
 • A félelemmel, a sürgősséggel és a kíváncsisággal kapcsolatos adathalász csalások elsősorban az „Állami Ügyvédi Kamara: A sérelem bejelentése” adathalászati ​​kísérletek által lakottak. az érzelmi manipuláció kategóriáinak több mint 44% -a. (Forrás: Cofense)
 • A „munkavállalói juttatások” e-mailek szintén jó csalás a munkavállalók számára, mivel az ilyen e-mailek 39,2 százalékos „átvételi” arányt mutattak. (Forrás: Cofense)
 • És mi tekinthető tojásnak az üzleti alkalmazottak arcán mindenütt, A „Mold talált az irodában!” 24,1 százalékos „take” arányt vett fel. Úgy tűnik, hogy azok, akik ilyen kapcsolatokat kapnak, nagyon aggódnak a penészes irodaterületek miatt. (Forrás: Cofense)
 • 2017-ben, A szervezetek 76% -a nyilatkozott adathalászati ​​kísérletekről. 81 százalék azt állította, hogy ilyen kísérleteket kapott a 2017. első negyedévben. (Forrás: Wombat Security)
 • A szervezetek 45% -a nyilatkozta az adathalász-kísérletekről telefonhívások (látnivalók) vagy szöveges üzenetek (zajos). (Forrás: Wombat Biztonság)

Phhsing 2017-2018Forrás: Wombat Security

 • Úgy tűnik, hogy a lándzsás-adathalászati ​​kísérletek 16 százalékkal csökkentek 2016 és 2017 között, de Az infosec szakemberek 53 százaléka állította, hogy még mindig megtapasztalta őket. (Forrás: Wombat Biztonság)
 • Egy kis jó hír: A Wombat Security megállapította, hogy az adathalász e-mailek átlagos kattintási aránya 2017-ben csökkent. (Forrás: Wombat Biztonság)
 • Egyes adathalászati ​​sablonok továbbra is nagyon magas interakciós arányt mutatnak. A Wombat Biztonság megtalálva Az „Online vásárlás biztonsági frissítései” és az „Ismeretlen hívó vállalati hangpostája” mindegyikének 86% -os interakciós aránya volt, míg a vállalati e-mail fejlesztéseknek volt 89 százalék interakciós arányok. A Wombat Security megjegyzi, hogy az adatbázis jelszó-visszaállítási figyelmeztetéseknek és az épület evakuálási tervének sablonjainak frissítése volt majdnem 100 százalék interakciós arányok. (Forrás: Wombat Biztonság)
 • Az Adobe Flash, Adobe PDF, Java és a Microsoft Silverlight továbbra is hatalmas támadási vektorok az adathalász csalások számára. A csalások gyakran hamis frissítésekkel célozzák meg az egyéneket, ezáltal növelve a sebezhetőség kockázatát. (Forrás: Wombat Biztonság)
 • 2017-ben, a rosszindulatú programok a vállalkozások elleni sikeres adathalász támadások leggyakoribb eredményei, az infosec szakemberek szerint a sikeres adathalász támadások 49% -a jelent rosszindulatú programokat. (Forrás: Wombat Biztonság)
 • A vállalkozások elleni sikeres adathalász támadások 38 százaléka veszélyezteti a fiókokat. (Forrás: Wombat Biztonság)
 • Sok infosec szakember számolt be „Idővesztés”, „pénzvesztés”, „üzleti megszakítás” és „nagyobb informatikai terhek / megnövekedett ügyfélszolgálati hívások” mint az adathalászat legrosszabb következményei. (Forrás: Wombat Biztonság)
 • A legtöbb vállalkozás (64 százalék) az adathalászat költségeit az alkalmazottak termelékenységének elvesztésével méri. (Forrás: Wombat Biztonság)
 • A vállalkozások 97 százaléka e-mail / spam szűrőket használ az adathalász kísérletek blokkolására. (Forrás: Wombat Biztonság)

Az adathalász tényekForrás: Wombat Security

 • A vállalkozások, mint valaha, megpróbálják megvédeni magukat az adathalászat ellen. 76 százalék A vállalkozások egyike azt jelentette, hogy 2017-től mérik az adathalászat iránti hajlandóságot 2017-ben 61 százalék aki ezt az állítást 2014-ben nyújtotta be. (Forrás: Wombat Security)
 • A munkavállalók adathalászat elleni képzése szintén minden idők legmagasabb pontját érte el 95 százalék azon vállalkozások száma, amelyek arról számolnak be, hogy most kiképzik az alkalmazottakat az adathalász támadások azonosítására és elkerülésére. Wombat biztonság)
 • Van-e következményei a munkaadóknak az adathalász e-mailek kattintására?? A vállalkozások 45% -a jelentette, hogy következményei vannak a helyén. 74 százalék állami következményekkel jár a menedzser tanácsadása, míg 25 százalékuk a rendszerekhez való hozzáférés megszüntetését jelentette. 11 százalékuk azt jelenti, hogy megszünteti az adathalász támadásokra kattintó alkalmazottakat, míg csak öt százalék számolt be pénzbüntetések kiszabásáról. (Forrás: Wombat Biztonság)
 • Az adathalász támadások az Egyesült Államok vállalkozásait célozzák meg a leginkább Az amerikai vállalkozások 57 százaléka jelentett kísérleteket 2017-ben. (Forrás: Wombat Biztonság)
 • Az amerikai vállalkozások nagyobb valószínűséggel értékelik az érzékenységet, mint az Egyesült Királyságban. Az amerikai szervezetek 86% -a végez ilyen értékelést, szemben az Egyesült Királyság szervezeteinek 53% -ával. (Forrás: Wombat Biztonság)
 • A Trend Micro arra számít, hogy az üzleti e-mail kompromisszumtámadások (adathalász adat) támadásainak eredményeként 2018-ban 9 milliárd dolláros veszteség származik. (Forrás: Trend Micro)
 • Az Internet Crime Panaszközpont adatai szerint az adathalász e-mailekben a leggyakoribb rosszindulatú fájlok csatolása a következő volt: megrendelések, fizetések, számlák és nyugták.

Az adathalász trendeiAz adathalász kísérletek száma e-mail tárgy / fókusz szerint. Forrás: Trend Micro

 • A Trend Micro számos adathalászati ​​kísérletet megerősített olyan vállalkozásokkal szemben, amelyek hasonló jellegű domaineket foglalnak magukban gyakran cserélnek könnyen összetéveszthető betűket, például „u” és „v” vagy „t” és „f”. A kis- vagy nagybetű „i” cseréje az „l” kisbetűkkel is gyakori trükk. (Forrás: Trend Micro)
 • A spam e-mailek általában elég kicsik. A spam e-mailek kb. 40% -a csak 2 KB volt. (Forrás: Kaspersky)
 • A Trojan-Downloader.JS.Sload volt az adathalász e-mailekben található leggyakrabban talált rosszindulatú program. (Forrás: Kaspersky)
 • A Facebook, a Microsoft és a PayPal volt a 3 legfontosabb szervezet, amelyek nevét 2017-ben használták az adathalászat során, Kaspersky szerint. A számok a következők: Facebook: 7,97 százalék; Microsoft: 5,57 százalék; PayPal: 4,50 százalék. (Forrás: Kaspersky)
 • A bankokkal kapcsolatos webhelyekhez vezető adathalász csalások voltak a legnagyobb 2017-ben, az adathalász csalások 27 százaléka az áldozatokat valamilyen banki tevékenységhez kapcsolódó webhelyek felé irányítja. A következő helyek a „fizetési rendszerek” (16 százalék) és a „globális internetes portálok” (13,5 százalék). (Forrás: Kaspersky)

Adathalászat 2017-2018Forrás: PhishingLabs

 • A PhishingLabs a SaaS (szoftver mint szolgáltatás) vállalatok elleni támadásokat drasztikusan növekedett. A szolgálat rögzítette a 237 százalékos növekedés a SaaS ipar elleni adathalász támadások során. (Forrás: PhishingLabs)
 • A közösségi média az adathalász támadások hatalmas növekedését is látta, 190% -kal. (Forrás: PhishingLabs)
 • Pozitív módon a kormányzati szolgálatok 70% -kal csökkentették az adathalász támadásokat. (Forrás: PhishingLabs)

Az amerikai fogyasztók valóban kevésbé tisztában az adathalász csalásokkal?

Ha korábban követtél volna, akkor ez a Wombat Security útján nyert tény valószínűleg kiemelkedhetett Önnek:

„A németek és az Egyesült Királyság lakosai szintén valószínűleg sikeresebben definiálták az adathalászatot, mint az amerikai társaik. A németek és az Egyesült Királyság lakosainak több mint 70 százaléka tudta helyesen meghatározni az adathalászatot, szemben az Egyesült Államok válaszadók mindössze 61 százalékával. ”

A felmérés adatai nem mindig pontosak, és nem világos, hogy a Wombat Security hogyan fogalmazta meg kérdésüket. Noha lehet valami igazság a Wombat Security állításain, az a mód, ahogyan a fogyasztók online keresnek, legalább nagyobb egyértelműséget kínálhat az amerikaiak ismeretlenségével és / vagy az adathalász csalások iránti érdeklődés iránt..

Az amerikai adathalász keresési trendek

Úgy tűnik, hogy a Google trend adatai legalább bizonyos mértékben biztonsági másolatot készítenek a Wombat Security felmérési adataira. A Google Trends-en keresztül elérhető keresési mennyiségek alapján van esély arra, hogy az Egyesült Államok lakosai ismeretlenek az adathalász kifejezésnek, vagy nem törődnek eléggé a kérdéssel - legalábbis nem elegendőek ahhoz, hogy tovább vizsgálják. Ha az amerikai fogyasztók vannak ha jobban megismerjük az adathalászatot mint fogalmat, kevés keresési adat mutatható be ehhez. Noha igaz lehet, hogy az amerikai internetes felhasználók általában egyre inkább óvatosak abban, hogy rákattintanak-e, a Google Trends adatai legalább az elmúlt 10 évben nagyon kevés változást mutatnak az Egyesült Államokban, hány ember használja a keresést az adathalász kifejezés.

adathalász 2018. évi adatokForrás: Google Trends

A Google Trends tizennégy éves adatai azt mutatják, hogy a keresési mennyiségek összességében csökkentek, mivel a 2000-es évek elején nagy érdeklődés volt fenn. Az utóbbi időben kissé megnőtt az érdeklődés, de több időre lehet szükség ahhoz, hogy megnézhesd, ha ez az elmúlt évtized átlaga felé halad-e..

Az adatokban azonban van egy kivétel:

2017. május 3-án a Google „adathalászat” -ra vonatkozó amerikai keresési volumene szó szerint robbanásszerűen felszaporodott egy olyan hangerő-emeléssel, amelyet a 14 éves keresési adatok során még soha nem tapasztaltunk..

Az OK? Adathalász-csalás, amely a Google általánosan használt Gmail-szolgáltatást használó embereket célozta meg. Az országban sok hírportál arról számolt be, hogy az adathalászat iránti érdeklődés nem csak az Egyesült Államokban öt év alatt érte el a legmagasabb pontot, hanem a Google kifejezés teljes keresési előzményeiben is magas pontot ért el..

Ez tükrözi az USA fogyasztói érdekes lehetőségeit és az adathalászat iránti érdeklődésüket. Először is, előfordulhat, hogy az Egyesült Államokban sok fogyasztó már ismeri az adathalászatot, tehát csak nem keresik azt. És természetesen van esély arra, hogy sok amerikai fogyasztó egyáltalán nem ismeri az adathalászatot, ami korrelál a Wombat Security felmérés adataival.

Előfordulhat azonban, hogy sok fogyasztó nem ismeri kifejezetten a „adathalász” kifejezést, és ehelyett más terminológiát használ, mint mi az informatikai és újságírási szakterületen.

Vesz vishing, vagy hangos adathalászat. Az ilyen típusú csalások drasztikusan növekednek az Egyesült Államokban, mivel a Nemzeti Ne hívja Nyilvántartás továbbra is bosszantóan hatástalannak bizonyul. Az Egyesült Államok kormánya esetleg feloszlatta az IRS-telefonos csalást ebben az évben, ám alig hajtja végre a napi mintegy 82 millió robotolatot, amelyet az amerikai fogyasztók kapnak..

A fogyasztókkal szembeni tisztesség érdekében a legtöbb adathalászati ​​kísérlet a vállalkozásokat célozza meg, így kevesebb fogyasztó fogja használni a Google-t a kifejezés keresésére. Az is lehetséges, hogy sok fogyasztót teljesen nem érinti az adathalászati ​​kísérlet, különösen az e-mailek hatékony spamszűrőinek és az adathalászat elleni szoftvereknek, amelyeket a legtöbb víruskereső szoftver tartalmaz. (A Slice Intelligence azt állítja, hogy az AV szoftverek eladásai az Egyesült Államokban egy évvel korábbi volt) 38,7 százalékkal csökkent.)

Ennek ellenére az adathalászathoz kapcsolódó egyéb kifejezések növekvő keresési mennyiségeket mutatnak az Egyesült Államokban. A kettőre jut eszembe? „Telefonos csalások” (amelyeket néha megvilágításnak neveznek) és „szöveges csalások” (szöveges üzenetek vagy SMS-csalások, más néven beszédesnek nevezés esetén).

Az adathalász tények és statisztikák 2018Forrás: Google Trends

Míg a szöveges üzenetekkel kapcsolatos csalások iránt többen érdeklődnek, mint 14 évvel ezelőtt, addig a telefonos csalások jelentősen növekedtek a keresési volumen szempontjából. Úgy tűnik, hogy ez különösen a 2014-es eset volt. Az a tüskés, amelyet a Google telefonos csalásokra vonatkozó keresési mennyiségi adataiban látnak, 2014 februárjától származik, amikor az USA-n belüli hírkereskedők egy jelentősebb telefonos csalásról számoltak be, hogy a fogyasztókat eltalálják: az „egy- Csengő telefon átverés ”.

Ez a csalás úgy működött, hogy az áldozatot elég hosszú ideig felhívta, hogy a „nem fogadott hívás” üzenet megjelenjen a telefonon. Ha egy felhasználó visszahívja, akkor felnőtt szórakoztató szolgálathoz kapcsolódik, amely a felhasználó számlájáért 19,95 dolláros nemzetközi hívásdíjat számított fel, vagy olykor egy kisebb díjat, amelyet a csalók reméltek, hogy észrevétlenül hagynak az áldozat telefonszámláján..

Az amerikaiak valóban kevésbé tudják, mi az adathalászat? Talán. Nagy az esély arra is, hogy az amerikai fogyasztók egyszerűen eltérő terminológiát használnak, amikor az adathalászathoz kapcsolódó csalások típusairól beszélnek. Lehetséges, hogy az olyan eszközök, mint az e-mail szűrők és az AV szoftverek is annyira hozzájárultak a fogyasztókra gyakorolt ​​tényleges hatás csökkentéséhez, hogy az adathalász csalások enyhébbek legyenek, mint más helyeken..

Végül is az amerikai internetes felhasználók minden bizonnyal tudják, mi az „e-mail csalás” és a „telefonos csalás”. Mégis, összehasonlítva a „telefonos csalásokkal”, a „szöveges csalásokkal” és az „e-mail csalásokkal”, az „adathalász” kifejezés az USA-ban sokkal nagyobb keresési mennyiséget jelent, jelezve, hogy az amerikai fogyasztók nem teljesen ismeretlenek a koncepcióról és annak sok formája.

Phhsing statisztikák és tényekForrás: Google Trends

Világszerte a „phishing” keresési trendek

A Google Trends összehasonlító képet nyújt az országok között a keresési mennyiségekről. Azáltal, hogy nem mérjük meg az egyes országokat a pontos alapján szám a felhasználók, akik egy kifejezést keresnek, ehelyett pedig egy többet használnak mennyiségen alapuló összehasonlítva, megnézheti, hogy az országok hogyan pontosabban hasonlítják össze a keresési mennyiségeket anélkül, hogy előnyben részesítenénk azokat az országokat, amelyekben egyszerűen csak nagyobb az Internet-felhasználók száma.

A keresési forgalom kissé beszédes.

Egyedül a „adathalászatért” az Egyesült Királyság 71 pontot kapott, szemben az Egyesült Államok 52-es pontszámával. Annak ellenére, hogy angol szó, azok az országok, ahol az angol nem az elsődleges nyelv, valóban tetején szerepelnek a Google keresési mennyiségének adatai az adathalászatnál..

Az Egyesült Királyságban a „phishing” kifejezés iránti keresés iránti érdeklődés növekedett a Google keresési adatainak elmúlt 14 évében, ami azt jelzi, hogy az országban legalább egyre növekszik az adathalászat iránti érdeklődés, mivel ez a szó konkrét használatához kapcsolódik. Ez sok dolgot jelenthet, beleértve azt a lehetőséget, hogy az Egyesült Királyság lakosai jobban ismerik a kifejezést és kényelmesebben használják az „adathalász” szót más, kapcsolódó fogalmakhoz képest, például „e-mail átverés” vagy „telefon átverés”..

Valójában az Egyesült Királyságban a három kifejezés között a keresési mennyiség sokkal nagyobb különbséget mutat, mint az Egyesült Államokhoz képest.

UK:

Adathalászat 2018Forrás: Google Trends

MINKET:

Az adathalász statisztikák és tényekForrás: Google Trends

Ami a két nemzet közötti összmennyiséget és trendeket illeti, úgy tűnik, hogy az utóbbi években egyre növekszik a keresési érdeklődés mindkét „e-mail csalás” iránt. Növekszik a „telefonos csalások” kereséseinek száma az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is. Úgy tűnik azonban, hogy az amerikai fogyasztók jobban foglalkoznak a telefonos csalásokkal, az Egyesült Királyság fogyasztói pedig inkább az e-mailes csalásokkal.

A két ország között azonban úgy tűnik, hogy több egyesült királyságbeli lakos legalább legalább elég jól ismeri és eleget tesz az adathalászatnak, hogy online kifejezést keressen..

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

About the author

Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − = 16