60+ Netflix statisztika és tényadatok, amelyek meghatározzák a vállalat erőfölényét [2019-es verzió]

60+ netflix statisztika és tények 2019-ben

Ennek nincs két módja: a Netflix abszolút uralja a streaming video-piacot. 2018 első negyedévében a videószolgáltatás több mint 7,5 millió új ügyfelet vett fel - 5,5 millió előfizetővel csatlakozott az Egyesült Államokon kívül. A perspektíva szempontjából a Netflix Hulu versenytársa 2017-et 17 millió előfizetővel zárta. Miközben kutattuk a VPN-k használatát a Netflix hozzáférésének feloldására az üdülők és utazók számára, megpróbáltunk egy valóban átfogó forrást találni a Netflix statisztikáiról, tényeiről és adatain, ezért úgy döntöttünk, hogy összeállítják saját.

Mindössze egy negyedében a Netflix felére annyi új feliratkozót tett fel, mint a Hulu összes előfizetője. Noha az # 2 streaming szolgáltatás az Amazon büszkélkedhet a nagy előfizetői bázissal (a becslések szerint 66 millió 2017 elején, és valószínűleg közelebb a 80-90 millióhoz), ez továbbra is sápadt, szemben a 118 millió előfizetővel, akik most a A Netflix világszerte.

A Netflix meglehetősen sokoldalú társaság. Az iparági megfigyelők annyira nagy figyelmet fordítottak rá, hogy több mint egy évtizede gyűjtsenek adatot a vállalatról. A legtöbb Netflix tény és statisztika nagy hangsúlyt fektet a vállalat növekedési számaira és piaci értékére, ám ennél sokkal több van a streaming szolgáltatásnál. És nem mindegyik rózsás képet festett a cég számára.

Melyek a legfontosabbak a streaming óriás számára? Itt van legalább 50 Netflix statisztika és tény, amelyek megmutatják, hogy a Netflix milyen nagy lett.

Netflix statisztikák és tények: Főbb mérföldkövek

A média figyelme a Netflixre az elmúlt évtizedben felszívódott, ám az streaming szolgáltatás ezt megelőző években radar alatt volt. A következő statisztikák ábrázolják a vállalat legfontosabb mérföldköveit, amikor egy kicsi DVD-szolgáltatástól streaming media óriásává nőtte ki magát..

 • A Netflix 1997-ben alakult. A cég webhelye egy évvel később elindult. (Forrás: Netflix)
 • A Netflix kezdetben csak 2 millió dollár kockázatitőke-finanszírozást kapott az A sorozat finanszírozási fordulója során a Reed Hastings-től. Alig három évvel később, az E sorozat finanszírozási fordulója során, csak 3 támogatóval 50 millió dollárt gyűjtött be. (Forrás: Motley Fool, Crunchbase)
 • A cég 1999-ben kezdte meg előfizetésen alapuló DVD-by-mail szolgáltatás nyújtását. (Forrás: Netflix)
 • 2000-ben a Netflix elkezdett összegyűjtött nagy adatok és elemző eszközök kombinációját felhasználni, hogy ajánljon videókat a felhasználóknak a bérléshez. (Forrás: Netflix)

A Netflix 2002-ben részvényenként 15 dollárban tette meg kezdeti nyilvános részvényeit. Noha a részvény ára egy évvel később kissé 5 dollár alá süllyedt, a részvények azóta több mint 250 dollárra ugrottak. (Forrás: Netflix)

 • A Netflix 4 millió előfizetőt törött 2005-ben. (Forrás: Netflix)
 • A DVD-mail-piac átalakítását követően a Netflix 2007-ben elindította az online video streaming-t. (Forrás: Netflix)
 • A Netflix 2008-ban túlment a böngészőkön, együttműködve a vállalatokkal az Xbox 360, a Blu-ray lemezlejátszók és a TV set-top boxok streamingjére. (Forrás: Netflix)
 • 2009-ben a Netflix megérkezett a PS3 és az intelligens TV-kbe. (Forrás: Netflix)
 • 2010-re a Netflix lekerekítette a streaming eszközök alapjait, elindítva az Apple iPad, iPhone, iPod Touch, Nintendo Wii és más eszközökön. (Forrás: Netflix)
 • A Netflix 2010-ben hivatalosan elindult a nemzetközi piacokon, kanadai piacra dobásával. (Forrás: Netflix)
 • 2011 jelentős év volt a Netflix számára, mivel az streaming szolgáltatás továbbjutott a nemzetközi piacra, Latin-Amerikában és a Karib-térségben indult. (Forrás: Netflix)
 • A Netflix végül 2012-ben vándorolt ​​Európába, hivatalosan elérhetővé vált az Egyesült Királyságban, Írországban és az északi országokban. (Forrás: Netflix)
 • 2013-ban a Netflix elindította első három eredeti sorozatát, Kártyavár, Hemlock Grove, és Narancs az új fekete. A streaming szolgáltatás 31 eredeti Emmy jelölést vonzott be az eredeti műsoraihoz. (Forrás: Netflix)

Netflix statisztikaForrás: Netflix

 • 2014-ben, az ügyfelek rengeteg panasza után, a Comcast és a Netflix „kölcsönösen előnyös” megállapodást kötöttek a fojtószelepek leállításához. A jelentések szerint a Netflix fizette a Comcastnak a vita lezárását. (Forrás: Fogyasztó)
 • A Netflix 2015-ben folytatta felvonulását a világ minden tájáról, végül elindította szolgáltatását Ausztráliában, Új-Zélandon, Japánban és másutt. (Forrás: Netflix)
 • 2016-tól a Netflix világszerte elérhetővé vált, néhány ország kivételével. (Forrás: Netflix)

Netflix tények és statisztikákForrás: Statista

 • Mivel a Netflix világszerte elérhető volt, a vállalat agresszív módon kezdte megtámadni a régió garatjait. 2016. február 29-én kezdődtek a jelentések, amelyek szerint a streaming szolgáltatás blokkolja a virtuális magánhálózatokat (VPN) és más proxy szolgáltatásokat. (Forrás: Google)
 •  2018-tól kezdve a Netflix hivatalosan legyőzte a HBO 17 éves futamát az Emmy jelölésekben. A streaming szolgáltatás 2017-ben 112 Emmy-jelölést kapott, ami szinte a 2017. évben kapott 90-ből (Forrás: Vulture)
 • 2017-ben a Netflix elnyerte első Oscar-díját. A szolgáltatás eredeti tartalma A The White Helmets nyerte a Legjobb dokumentumfilm rövid téma kategóriáját. (Forrás: Netflix)

Netflix a számok szerint: nagy pénz, nagy adat és rengeteg ügyfél

Valószínűleg egy kifejezés határozza meg legjobban, hogy a Netflix miként működik: Nagyobb annál jobb. A streaming szolgáltatás az elsők között elkezdte a nagy adatok felhasználását az ügyfelek választásainak jobb megcélzására. Ez volt az első és egyetlen streaming szolgáltatás a 100 millió fizetett előfizető számára. A készlet értéke magasabb, mint bármely más nyilvános forgalmazású streaming video szolgáltatásnál (az Amazon nem tartalmazza). Ez a streaming video siker nem jár érdekes adatok nélkül, amellyel biztonsági másolatot készítenek.

 • 2013-ban a Netflix hatalmas mennyiségű gyors tárolást és gyors hálózatépítést igényelt a streaminghez. A dobozok ezután kiszolgálónként 100–150 terabyte volt. (Forrás: Giganom)
 • A Netflix vezérigazgatója, Reed Hastings 2015-ben kijelentette, hogy a felhasználók 42,5 milliárd órás videofilmet közvetítettek a szolgáltatáson keresztül. (Forrás: Business Insider)

A The Stack szerint a Netflix előfizetői havonta mintegy 45 GB adatot használnak streaming tartalommal. A Netflix 2016-ban megváltoztatta algoritmusait, hogy segítsen csökkenteni az adatfelhasználást azáltal, hogy néhány videót kódol, hogy alacsonyabb minőségű adatfolyamot közvetítsen (például a gyermekek programozása). A Stack azt is beszámolja, hogy a Netflix 2015-ben kb. 329 400 000 000 gigabájt adatot továbbított hálózatán keresztül (Forrás: The Stack)

 • A Netflix felhasználói napi 140 millió órát töltöttek tartalmak nézésével. (Forrás: Netflix)
 • A streaming szolgáltatás előfizetőinek mintegy 55 milliója az Egyesült Államokban található. (Forrás: recode)
 • A Netflix teljes tartalmát 2016-ban áttelepítette az Amazon Web Services szolgáltatásba. Ez a projekt 7 évig tartott. (Forrás: Netflix)
 • 2016-ban a Netflix 852,1 millió dollárt költött kutatásra és fejlesztésre. (Forrás: MarketWatch)
 • A Netflix 8,83 milliárd dollár árbevételt ért el 2016-ban. A társaság bruttó jövedelme abban az évben 2,8 milliárd dollár volt, konszolidált nettó jövedelme 186,68 millió dollár volt. (Forrás: MarketWatch)
 • Egy 2016. évi tanulmány szerint a Netflix előfizetők 58% -a választja a szolgáltatást annak költséghatékonysága miatt. Majdnem ugyanaz a szám fizetett, hogy hozzáférjen a szolgáltatás egyre növekvő eredeti tartalmához. (Forrás: eMarketer)
 • Ez a sorsolás magában foglalhatta a társaság Disney-vel kötött kizárólagos megállapodását. A Netflix 300 millió dollárt fizetett a Disney tartalom streamingjéért. (Forrás: Forbes)
 • A Netflix továbbra is jelentős bevételt keres a DVD-kölcsönzésből. 2017-ben a vállalat mintegy 450 millió dollár bevételt realizált DVD-kölcsönzési szolgáltatásából. (Forrás: Netflix)
 • A társaságnak 2016-ig még több mint 4 millió DVD-kölcsönző előfizetője volt.Forrás: Statista)
 • A társaság előrejelzése szerint az árbevétel 2018. első negyedévre 39,8% -kal növekszik az előző év azonos időszakához képest, és arra számít, hogy addigra is 123 millió előfizetője lesz. (Forrás: Netflix)
 • A Netflix összes felhasználójának kétharmada megosztja a fiókját másokkal. Átlagosan 2,5 néző volt minden Netflix-fiókra. (Források: Globális internetes index, Forbes)
 • A hatalmas nyereség ellenére a Netflix kiadási stratégiája negatív cash flow-kat eredményez. A társaság 2017-es ingyenes cash flow-ja volt mínusz 2,0 milliárd dollár. Ennek nagy része annak köszönhető, hogy a társaság agresszíven költ az új eredeti tartalomra, amelyet reménykedni fog az új feliratkozásokkal való pótlására. (Forrás: Netflix)

netflix tényekForrás: Wall Street Journal

 • Következésképpen a Netflix nagy összegű adósságot hordoz. A társaság állítólag 4,8 milliárd dollár adóssággal rendelkezik, 15,7 milliárd dollárral a jövőbeni stúdiókkal vállalt kötelezettségekre. (Forrás: Cord Cutters News)
 • Annak ellenére, hogy a súlyos adósságok és a kiadások meghaladják a behozatalt, a Netflix piaci értéke 2018 májusától 151 milliárd dollár, azaz több, mint a Disney és a Comcast. (Forrás: CNN)
 • 2017 végére a Netflix világszerte 118 millió emberre növelte előfizetői bázisát. (Forrás: Kvarc)
 • A Cordcutting.com becslése szerint a Netflix lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy elkerüljék évente közel 160 órás reklámot. (Forrás: Cordcutting.com)
 • Több forrás szerint a Netflix 2018-ban 8 milliárd dollárt szándékozik költeni új tartalomra. A társaság azt is tervezi, hogy 2 milliárd dollárt költ szolgáltatásainak és tartalmainak piacra dobására. (Forrás: New York Times, CNBC)
 • 2017. májusában a Netflix mintegy 4700 embert foglalkoztatott. (Forrás: Forbes)
 • A 2017. évi felmérési adatok szerint az amerikai felnőttek 54% -a használta a Netflix-et, 23% -uk napi adatfolyamot közvetített. 81% -uk televízión folyt. (Forrás: Leichtman Research)
 • A Netflix felhasználói fele streaming videót videojáték-konzolokon keresztül. Ezek az adatok egybeesnek más jelentésekkel, amelyek szerint az állami konzolok sok felhasználó számára előnyben részesített streaming eszköz. (Forrás: Statisztikai agy, BARB)
 • Roy Morgan becslése szerint az ausztrál háztartások közel háromában 2017. első negyedévében volt Netflix.Forrás: Roy Morgan)

2018 januárjától kezdve a Netflixnek közel 15 400 címe van az összes regionális könyvtárában. (Forrás: uNoGS)

 • Annak ellenére, hogy a könyvtárméret évek óta csökken, a Netflix amerikai könyvtárainak mérete 2018-ban valamivel nagyobb, mint az elmúlt években. 2018 januárjától a Netflix 5599 címet kapott. 2016 márciusában a szolgáltatás 5532 volt. A 2018-as szám továbbra is jelentős csökkenés 2014-hez képest, amikor a Netflixnek több mint 8000 címe volt az Egyesült Államok tartalomkönyvtárában. (Forrás: uNoGS, Idő)
 • A Business Insider Australia szerint a Netflix úgy véli, hogy személyre szabott ajánlómotorja nagy dollárt ér: 1 milliárd dollárt. (Forrás: Business Insider Australia)
 • A Netflix felhasználók túlnyomó többsége elfogadja ezeket az ajánlásokat. A Netflix nézetek 80% -a a szolgáltatás ajánlásaiból származik. (Forrás: Business Insider Australia)
 • 2018 lesz a Netflix legnagyobb éve az eredeti tartalom számára. A vállalat 700 eredeti TV-műsor és 80 eredeti film megjelenését tervezi 2018-ban. (Forrás: Business Insider, Netflix és Variety)
 • A vállalat eredeti tartalmi stratégiája nem csupán a volumenről szól. A Netflix eredeti programozása több mint 430 díjjelölést és 72 díjat kapott. Kártyavár e díjakból 29 van. (Forrás: Wikipedia)
 • A Netflix pénzügyi igazgatója, David Wells szerint a cég nem ellenzi, hogy óránként 20 millió dollárt költ az eredeti tartalomra. (Forrás: Fajta)

NetflixForrás: Hollywood Reporter

 • A Netflix legdrágább előadása, A korona, 130 millió dollárba került az 1. évad előállítása érdekében. (Forrás: Mashable)
 • A Netflix az egyes szereplőkre és személyiségekre is jelentős kiadásokat fordít. A társaság 40 millió dollárt fizetett Chris Rocknak, hogy két vígjátékot készítsen. (Forrás: Forbes)
 • A Netflix stand-up komédia melegágyává vált, és 40 millió dollárt fizetett a legendás komikus Ricky Gervaisért 2 különlegességért, az első az emberiség. (Forrás: Business Insider)
 • A Netflix rendszeresen nyomon követi és közzéteszi az elsődleges streaming sebességeket az összes fő internetszolgáltató számára a legtöbb országban, amelyet szolgál. Az Egyesült Államokban a Comcast 3,98 Mbps sebességgel éri el a legfontosabb helyet 2017. decemberi állapotában. Ausztráliában az Exetel a leggyorsabb (3,66 Mbps). Az Egyesült Királyságban Virgin nyeri meg (3,96 Mbps), Kanadában Shaw pedig 3,60 Mbps sebességgel lép fel a listára. (Forrás: Netflix)
 • A HERMES fordítóplatformjának köszönhetően a Netflix immár több mint 20 nyelven kínál tartalmat. (Forrás: Netflix)
 • A világszerte működő 785 millió over-the-top (OTT) streaming szolgáltatás-felhasználó közül 44% -uk Netflixet használ. (Forrás: eMarketer)
 • Egyes források azt mutatják, hogy a millenniumok szeretik a Netflixet, 89 százalékuk a szolgáltatást a TV-je nagy részének nézésére használja. (Forrás: Business Insider)
 • A 2018-as internetes jelenségről szóló jelentésben a Sandvine megjegyzi, hogy a Netflix a teljes downstream forgalom 15% -át tette ki 2017-ben. (Forrás: Sandvine)

netflix tények és statisztikák SandvineForrás: Sandvine

 • A Sandvine-jelentés megjegyzi, hogy a Netflix szintén az egész globális forgalom 3% -át tette ki. (Forrás: Sandvine)
 • A Netflix uralma azonban a világ különböző régióiban eltérő. Az Amerikában a Netflix az összes downstream forgalom 19% -át, az upstream forgalom több mint 5% -át teszi ki. (Forrás: Sandvine)
 • A világ EMEA régiójában a Netflix csak a forgalmi forgalom kb. 12% -át tette ki, emellett a YouTube-ot, amely a forgalom mintegy 16% -át tette ki. (Forrás: Sandvine)
 • Az APAC régióban a Netflix a harmadik helyre esett vissza, az összes forgalmi forgalom mindössze 6% -ával, enyhén a Facebook Video által, nominálisan pedig a „HTTP Media Stream” által. (Forrás: Sandvine)
 • Ha csak a video streaming-et vesszük figyelembe, a Netflix a világ végfelhasználói forgalmának körülbelül 26% -át teszi ki, az Amazon Prime Video versenytárs egy távoli 5. helyen áll, mivel ennek a mennyiségnek csak kevesebb, mint 6% -át fogyasztotta. (Forrás: Sandvine)
 • A Netflix a 2018. negyedik negyedéves pénzügyi jelentésében kimutatta, hogy meghaladja az előrejelzéseket az új ügyfelek felvételére az elmúlt 10 negyedév 7-ben. (Forrás: Netflix)
 • A nemzetközi növekedés 65 millió dollárt tett ki a szolgáltatások éves bevételéhez képest, az előző évi nemzetközi bevételhez, a 2018. második negyedévi valutaérték változásának köszönhetően. (Forrás: Netflix)
 • A könyvtári méretek attól függően, hogy hol érik el a szolgáltatást. A Netflix legnagyobb régiója messze az Egyesült Államok, több mint 6000 címmel elérhető az előfizetők számára. (Forrás: uNoGS)
 • A Netflix különböző összegeket fizet a világ minden tájáról. A Netflix alapvető előfizetési opciójának legolcsóbb helye Törökország, havonta 3,27 dollár, míg a legdrágább Norvégia, havonta 11 dollár. (Forrás: Comparitech)
 • Ha figyelembe vesszük a Netflix költségeinek százalékos arányát egy ország átlagos medián jövedelmével szemben, Japán jön ki a tetején. A Netflix csak az átlagos ember éves jövedelmének 0,17% -át fizeti abban az országban. (Forrás: Comparitech)
 • Eközben a Netflix költséges vásárlás az átlagos indián számára, mivel az ár az ország átlagos éves jövedelmének közel 5 százaléka. (Forrás: Comparitech)

A netflix statisztikája 2019

 • A Netflix szerint minden ügyfelének legalább 6 vetítése vagy filmje van, amelyeket közösen néznek. A szolgáltatás ezt érdekes, egyesítő tényezőnek tekinti széles ügyfélkörében. (Forrás: Netflix)
 • A Verizon, a Comcast és a Cox folyamatosan a legjobb internetszolgáltatók között vannak az Egyesült Államok Netflix nézőinek. Mindhárom szolgáltatás átlagos Mbps adatátviteli sebességet kínál 4,4 Mb / s-nál, ami elegendő a legtöbb kiváló minőségű videó közvetítéséhez a szolgáltatáson keresztül. (Forrás: Netflix)
 • A Netflix számára a legjobb átlagos adatátviteli sebesség Svájcban és az Egyesült Államokban van, mindkét országban 4,3 Mb / s sebességgel. A Venezuela Netflix felhasználóinak átlagos adatátviteli sebessége a legrosszabb, alig több mint 1,1 Mbps. (Forrás: Netflix)

Minden jel továbbra is a Netflix fényes jövője felé mutat, de a 2018-as és azt követő időszakok némi visszaesést eredményezhetnek a vállalat számára. Miközben a szolgáltatás továbbra is ügyfeleket vonz az összes piacra, az Egyesült Államokban való piaci növekedése valószínűleg elindul az USA-ban, mivel a vállalat maximalizálja potenciálját otthoni bázisában. És bár a társaság továbbra is uralja a legtöbb piacot, ahol elérhető, az újabb szolgáltatások növekvő nyomása azt jelenti, hogy fenn kell tartania a jelenleg tényleges kiadásait, hogy előre maradjon. A társaság azonban nem működhet határozatlan ideig veszteséggel. Végül profitot kell keresnie, ami azt jelentheti, hogy stabilizálja és nem folyamatosan növeli tartalmi kiadási költségvetését. Ennek ellenére, mivel még nagyon sok lehetőség van az Egyesült Államokon kívüli növekedésre, a Netflix továbbra is jó tét 2018-ban és azt követően..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 9 = 1

Adblock
detector