7 IP-cím blokkoló – a legjobb ingyenes és fizetett szolgáltatás

7 IP-cím blokkoló

Minden internethez csatlakoztatott eszköznek van IP-címe. Csakúgy, mint a fizikai címek az egymással történő kereséshez és az azokkal való egyeztetéshez, az IP-címek lehetővé teszik az internethez csatlakoztatott eszközök számára, hogy megtalálják és kommunikálják egymást. Minden IP-cím egyedi, így az IP-cím felhasználható az ön azonosítására és az online tevékenységek nyomon követésére. Ezenkívül az IP-címek jelzik a hozzávetőleges tartózkodási helyét, így az alkalmazások, a webhelyek és a szolgáltatások felhasználhatják tartózkodási helyük nyomon követésére. Ha adatait titokban szeretné tartani, akkor szüksége lesz egy IP-cím blokkolóra.

Megmagyarázza, hogyan blokkolja az IP-címét, de először nézzük meg az IP-címek típusait. Kétféle IP-cím létezik: IPv4 és IPv6. Legtöbbünk az IPv4-et használja online tevékenységünk nagy részében, de az IPv6 egyre inkább vonzódik. Mindkettő többé-kevésbé ugyanazt a célt szolgálja, de az IPv6-nak még sok más címe elérhető, míg az IPv4-címek hamarosan kimerülnek.

Az IPv4 cím így néz ki:

123.45.67.89

Az IPv6-cím így néz ki:

2001: 4860: 4860 :: 8888

Az IP-cím-blokkoló megakadályozza, hogy azok a webhelyek és alkalmazások láthassák a valódi IP-címüket, ha elfedik egy újval. Ez általában proxy segítségével történik, amely közvetítőként működik a számítógép vagy az okostelefon és az internet többi része között. Sokféle meghatalmazott létezik, és néhányat itt fedezünk fel.

1. VPN

expressvpn android 2019 ssExpressVPN alkalmazás Androidra: Csatlakozás, Helyek és Beállítások

Lehet, hogy már hallotta a kifejezést, de mi a VPN? A Virtuális magánhálózat rövidítéseként a VPN titkosítja az internetkapcsolatot, és közvetítő szerveren keresztül továbbítja azt az Ön által választott helyre. Bármelyik meglátogatott webhelyen vagy az Ön által használt alkalmazásban a valódi IP-cím helyett a VPN-kiszolgáló IP-címe jelenik meg.

Számos kereskedelmi VPN megosztott IP-címet használ, ami azt jelenti, hogy ugyanazt az IP-címet használja, mint az ugyanahhoz a szerverhez csatlakoztatott többi VPN-felhasználóhoz. Ez jelentős anonimitási réteget eredményez, és megnehezíti bármely tevékenység visszakeresését egyetlen felhasználóhoz.

Azon kívül, hogy IP-címet blokkolnak, a VPN-k javítják az online biztonságot, és lehetővé teszik az online tartalom elérését, amely egyébként bizonyos országokba vagy régiókba korlátozódik..

Legfontosabb ajánlásaink az ExpressVPN, amely szervereket működtet 94 országban. Az ExpressVPN felülmúlja a görbét a legtöbb VPN-hez képest, mind biztonság, mind sebesség szempontjából. Könnyen kezelhető és 24 órás ügyfélszolgálatot kínál.

AJÁNLOTT VPN IP-CÍM TÖRLÉSÉHEZ: Az ExpressVPN biztosítja, hogy valódi IP-címe soha ne szivárogjon, és sokféle eszközzel működik. 30 napos kockázatmentes pénz-visszatérítési garancia.

A VPN-k fizethetők vagy ingyen is fizethetők, de a magánélettel és a biztonsággal kapcsolatos aggályok miatt a legjobb az, ha elkerüljük a ingyenes VPN-ket.

2. SOCKS proxy

Socks5 vs VPN

A SOCKS proxy-k hasonlóak a VPN-ekhez, de nem feltétlenül használnak titkosítást. Ez azt jelenti, hogy bárki, aki szipog a kapcsolatán, mielőtt elérné a proxykiszolgálót, például az Internet szolgáltatója (ISP), megfigyelheti az online tevékenységet. Ennek ellenére egy SOCKS proxy blokkolja az Ön IP-címét, így a kapcsolat másik fele csak a proxy szerver IP-címét látja.

A SOCKS5 támogatja a titkosítást, de ez nem követelmény. A titkosítás lassabbá, de biztonságosabbá teszi a kapcsolatot.

Ezenkívül az egyes alkalmazásokat konfigurálni kell egy SOCKS proxy használatára, míg minden szoftver VPN-vel működik. Ellenőrizze a proxy használatával használni kívánt alkalmazás beállításait.

A VPN-khez hasonlóan a SOCKS proxyk is ingyen vagy fizetõk lehetnek, de azt javaslom, hogy kerüljék a szabadokat.

3. HTTP / S proxy

cyberhost böngésző kiterjesztés

A HTTP és a HTTPS proxyk gyakran plug-inekként vagy bővítményekként kerülnek csomagolásra olyan böngészőkben, mint a Firefox és a Chrome. Ezek a proxyk blokkolják az IP-címet egy böngésző használatakor, de más alkalmazások továbbra is közvetlen kapcsolatot fognak használni.

A HTTP proxyk elrejtik az Ön IP-címét a meglátogatott webhelyekkel szemben, de a kapcsolat nincs titkosítva.

A HTTPS proxyk tartalmaznak SSL titkosítást, így egy kicsit biztonságosabbak. Ezeket néha VPN-knek hívják.

A HTTPS proxyk hátránya, hogy csak a webes forgalmat érintik. Még akkor is, ha csak webböngészőt használ, akkor továbbra is küldhet DNS-t, WebRTC-t vagy más típusú forgalmat a proxy-n kívül, amely felhasználható az Ön valós IP-címének vagy helyének meghatározására. Ha el szeretné kerülni ezt, javasoljuk szivárgásmentes VPN használatát, például ExpressVPN.

4. SSH proxy

ssh-2

Az SSH-proxyk nem nagyon gyakoriak, bár van egy cikkünk, amely bemutatja, hogyan állíthatja be magát. SSH alagútnak is nevezett SSH proxy az internetkapcsolatot proxykiszolgálón keresztül továbbítja az SSH protokoll használatával. Az SSH (Secure Shell) erős titkosítást használ, de ez nem túl gyors, és előfordulhat, hogy sok alkalmazás és webhely nem működik megfelelően.

5. Tor

farok futó tor böngésző ellenőrzése

A Tor egy anonimitási hálózat, amely titkosítja az Ön internetkapcsolatát, és továbbítja azt egy véletlenszerű csomópontok sorozatán keresztül, amelyek alapvetõen az önkéntesek által üzemeltetett proxykiszolgálók. Minden alkalommal, amikor csatlakozik egy weboldalhoz vagy alkalmazáshoz, a kapcsolata többször titkosítva van, és legalább három különböző csomóponton halad keresztül. Mindegyik csomópont eltávolítja a titkosítási réteget, amíg el nem éri a „kilépési csomópontot”.

A webhelyek és alkalmazások csak a kilépési csomópont IP-címét látják. A lánc egyetlen csomópontja sem tudja megfigyelni az internetes forgalom rendeltetési helyét, forrását vagy tartalmát, hatékonyan blokkolva az IP-címet a snoopers-től.

A Tor ingyenes, de ennek vannak hátrányai. Elég lassú, és csak az alapvető böngészéshez használható - ne használja HD videó torrentálásához vagy streamingjéhez. Ezenkívül a Tor-ot gyakran a bűncselekményekkel társítják a sötét interneten, így annak használatakor piros zászlók jelenhetnek meg az internetszolgáltatónál vagy a bűnüldözésnél.

Lásd még: A legjobb VPN a Tor számára

6. Tiltsa le az IPv6 vagy az IPv4 beállítást

Az internethez való hozzáféréshez engedélyeznie kell ezek közül legalább egyet. Az IPv6 címet vagy az IPv4 címet elrejtheti, de ezt a módszert nem használhatja mindkettővel.

Nagyon sok minden webhely, alkalmazás és szolgáltatás működik az IPv4-rel, így blokkolhatja az IPv6-címet egyszerűen azáltal, hogy letiltja azt az eszköz internetes beállításain..

Az IPv4 letiltása bizonyos körülmények között akkor működhet, ha az IPv6 megvalósítható alternatíva, de ne várja el, hogy az interneten minden működjön normálisan nélkül.

7. Használjon NAT tűzfalat a privát IP-cím elrejtéséhez

A NAT tűzfal nem blokkolja a nyilvános IP-címet, de elrejti a magán IP-címét. A NAT-kompatibilis útválasztóhoz csatlakoztatott összes eszköz nyilvános IP-címet fog megosztani.

Ha vezeték nélküli útválasztón keresztül csatlakozik az internethez, akkor valószínűleg egy NAT tűzfal mögött áll. A legegyszerűbben fogalmazva: egy NAT tűzfal lehetővé teszi, hogy ugyanazon a hálózaton több eszköz ugyanazt a nyilvános IP-címet használja, de egyedi privát IP-címeket használjon. A Network Address Translation (NAT) továbbítja a kérelmeket és adatokat az egyes eszközök magán IP-címeiről online rendeltetési helyükre a router nyilvános IP-címe alatt..

A NAT tűzfalak blokkolják a helyi IP-címet az interneten lévő többi számítógéptől, megakadályozva a kéretlen kommunikációt. A forgalomirányítót, amely a helyi IP-cím megadása nélkül érkezik meg, el kell vetni. A wifi-útválasztó nyilvános IP-címe azonban továbbra is látható lesz.

Nem akadályozhatja meg az internetszolgáltatót, hogy az Ön IP-címét lássa

Az internethez való csatlakozáshoz IP-címmel kell rendelkeznie. Mivel az IP-címeket az internetszolgáltatók távolítják el, lehetetlen letiltani az IP-címet az internetszolgáltatójától.

Ha célja az, hogy megakadályozza az internetszolgáltató szippantását az internetkapcsolaton, akkor a legjobb választás ebben a listában a VPN. A VPN titkosítja az összes internetes forgalmat, mielőtt elhagyná a készüléket. Az Internet szolgáltatója továbbra is látni fogja az Ön IP-címét, de nem fogja megfejteni a titkosított adatok tartalmát. A VPN továbbra is blokkolja az Ön IP-címét az interneten más felek, például webhelyek és alkalmazások számára.

Ha ezen az úton halad, akkor feltétlenül válassza ki a VPN szolgáltatót, amely nem tárolja az online tevékenységek naplóit.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector