9 legjobb Android-alkalmazás a magánélet védelme érdekében online

9 legjobb Android-alkalmazás a magánélet védelméhez online

A világszerte elterjedt, magas szintű kiberbiztonsági hackekre és adatsértésekre könnyű belátni, hogy a digitális kor fogyasztói miért aggódnak a magánélet miatt. A Snowden néhány évvel ezelőtti kinyilatkoztatásai ezeket a gondokat még hozzátette megerősítve a kiterjedt megfigyelő gép létezésével kapcsolatos legrosszabb félelmeinket.

Az olyan események, mint a Cambridge Analytica és az Equifax hack, valódi aggodalomra adnak okot. Okostelefonjaink hihetetlen mennyiségű adatot tartalmaznak; tárolják e-maileinket, telefonos elérhetőségeinket, személyes fényképeinket, banki információkat, szöveges üzeneteket és még sok más. Ha ezek veszélybe kerülnének, akkor óriási stressz és aggodalom lenne a helyzet.

Szerencsére a leggyakoribb operációs rendszerek számára széles körű adatvédelmi alkalmazások érhetők el. Ha Android-felhasználó vagy, nagyszerű választási lehetőségek közül választhat, valójában hatalmas szám. Mint ilyen, válogattunk néhány, az Android legfontosabb adatvédelmi alkalmazását, amelyet érdemes megfontolnia a letöltést. Ugorjunk be!

Az alábbiakban felsoroljuk a legjobb Android-alkalmazásokat az adatvédelem online védelméhez:

1. ExpressVPN

ExpressVPN2020. január

Elérhető alkalmazások:

  • PC
  • Mac
  • IOS
  • Android
  • Linux

Weboldal: www.ExpressVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

Ha nem böngészi az internetet telepített virtuális magánhálózattal (VPN), akkor itt az ideje, hogy megismerkedjen a programmal. Számtalan ingyenes VPN található odakint, de ez az alkalmazás a listán, ahol valóban érdemes jó hírű fizetett szolgáltatást igénybe venni..

A VPN-k úgy működnek, hogy titkosítják az összes eszközre és a készülékről érkező forgalmat, és egy közvetítő kiszolgálón keresztül továbbítják a jelenlegi helyén kívül. Ez elrejti a digitális lábnyomát, és távol tartja az óvatos megfigyelő ügynökségektől, a hackerektől és más olyan tolakodó testületektől, amelyek kémkedni szeretnének az Ön webes tevékenységeinél..

A VPN-knek vannak más előnyeik is; feloldhatják a földrajzilag korlátozott tartalmakat, például a Netflix, Hulu, ESPN és egyebek. De a titkosítási aspektusuk vonzza a legjobban a magánélettudatos felhasználókat.

Az ExpressVPN katonai titkosítási protokollok, robusztus sebesség és hatalmas szerverhálózat miatt teszi lehetővé a vágást. Több tucat VPN-t és ExpressVPN-tetejét felülvizsgáltuk a listán, mint a legjobb VPN-t az Android számára. Arra is rendelkezik, hogy nem tárol részletes felhasználói naplókat; ez eltér az ingyenes VPN-ektől, amelyek rendszeresen etikátlan adatgyűjtést és bányászatot folytatnak.

AZ ANDROID PRIVÁCIA LEGJOBB VPN: Az ExpressVPN az első választásunk. A nagy sebességű kapcsolatokra optimalizált hatalmas szerverhálózattal tökéletesen használható Android készülékek számára. Felhasználóbarát alkalmazások minden operációs rendszerhez. Nehéz legyőzni a magánélet és a biztonság szempontjából. Van egy 30 napos pénz-visszafizetési garancia, így kockázatmentesen kipróbálhatja.

Olvassa el az ExpressVPN teljes áttekintését.

2. Signal Private Messenger

9 legjobb Android-alkalmazás a magánélet védelme érdekében onlineA teljes körű titkosítás immár némileg alapértelmezett szabvány az üzenetküldő alkalmazásokban, a WhatsApp és a LINE kedvelésével. De az adatvédelmi rajongók jobban teljesítenek, mint a WhatsApp; a tulajdona az adatainak éhes leviatán Facebook, és a hátsó ajtóról folytatott pletykák továbbra is fennállnak.

A Signal Private Messenger, az Open Whisper Systems által készített üzenetküldő szolgáltatás, amely nagy hangsúlyt fektet a magánélet védelmére. Nyílt forráskóddal és minden üzenet végpont közötti titkosításával a magánélet kedvelőinek kedvencévé vált. Nyílt forráskódú létezés azt jelenti, hogy bárki ellenőrizheti biztonságát a kód ellenőrzésével.

A recenzált kriptográfiai protokollok használata mellett a Signal naplók tárolása nélkül is biztonságban tartja adatait. Nem marad meg a metaadatok, például a tagok listája, csoportikonok vagy nevek. Ez mind az adatok olyan példája, amelyeket más üzenetküldő alkalmazások is nyomon követhetnek.

Töltse le Signal for Android.

3. Összecsukva

9 legjobb Android-alkalmazás a magánélet védelme érdekében onlineAz évezredek hajlamosak elfelejteni, hogy okostelefonjaik valóban megduplázódnak, mint telefonok, ahol a hanghívások vezeték nélküli telekommunikációs hálózatokon keresztül kezdenek, nem csak a WhatsAppon. Azt mondta, hogy, fájdalom, amikor telefonszámát átadja egy értékesítési képviselőnek, majd elárasztják az értékesítési hívásokat.

A Hushed lehetővé teszi égető (ideiglenes) telefonszámok létrehozását, így az igazi rejtett maradhat. Kiválóan használható, amikor hirdetést hirdet a Craigslistban, vagy kitölti a webes űrlapot. Hasznos lehet alternatív hívófél-azonosítók létrehozására, több vonal kezelésére személyes és üzleti használatra, valamint a második telefon hordozásának szükségességének kiküszöbölésére..

Töltse le a Hushed Androidra.

4. DuckDuckGo

9 legjobb Android-alkalmazás a magánélet védelme érdekében onlineA Google hihetetlen eszköz, és anélkül még rosszabb helyzetben lennénk, ám lenyűgöző mennyiségű egyedi adatot bocsát be. Ez lehetővé teszi a bosszantó retargeszelő hirdetések megjelenítését minden alkalommal, amikor meglátogatunk egy weboldalt, vagy nyomon követjük a napi ingázásunkat a jobb utazási ajánlások érdekében. természetesen, a Google néhány politikája egyenesen invazív, és sok felhasználó anélkül jelentkezik, hogy megértette, hogy nagyjából egyetért azzal, hogy digitális lábnyomaikat folyamatosan ellenőrzi.

Alternatív keresőmotor a DuckDuckGo, amely nem tárol adatokat és elkerüli az összes információt, amelyet a webhelyek vagy alkalmazások tarthatnak rólad.. Adatvédelemmel kapcsolatos funkciói megakadályozzák a hirdetési hálózatokat abban, hogy követjenek téged olyan mértékben, hogy alapvetően azt követi nyomon, hogy ki próbál téged követni. Ezenkívül megpróbálja a webhelyeket titkosított kapcsolat használatára kényszeríteni, amikor csak rendelkezésre áll, bár fenntartjuk, hogy a VPN-nek kell az első forrásnak lennie ezen a területen..

Töltse le DuckDuckGo az Androidra.

5. ProtonMail

9 legjobb Android-alkalmazás a magánélet védelme érdekében onlineA Google invazív nyomkövető funkciói nem csak a keresésre vonatkoznak. Az algoritmusok a Gmailben is működnek, így a Google kiszolgálhatja a célzottabb hirdetéseket és a személyre szabott ajánlásokat. De a Gmail és sok más népszerű e-mail szolgáltató számára a leginkább aggasztó az, hogy nem teljes körűen titkosítva.

A ProtonMail sokkal biztonságosabb alternatíva a Gmail és társai számára. A CERN tudósai készítették, és továbbra is nyílt forrású, így kódja bármikor megvizsgálható.

Az alkalmazás lehetővé teszi jelszóval védett e-mailek és üzenetek küldését, amelyek egy meghatározott időtartamon belül önpusztítanak. Mivel az összes üzenet titkosítva van, még a vállalat sem tudja kitalálni az Ön kommunikációjának tartalmát.

Töltse le a ProtonMail Androidra.

6. LastPass

9 legjobb Android-alkalmazás a magánélet védelme érdekében onlineEgyre inkább ugyanazt a jelszót használjuk több webhelyen és alkalmazásban. Végül is az újak generálása folyamatosan fájdalom, és a gyógyulás folyamata meglehetősen nehézkes lehet. De ennek a megközelítésnek az a problémája, hogy hajlamos arra, hogy egy hatalmas csapkodra hajtson végre; az egy sérült jelszó azt jelenti, hogy minden közösségi média és e-mail fiók veszélyeztetett.

A LastPass jelszókezelő és generátor, amely személyes adatait biztonságos tárolóban tárolja. Azt is beállíthatja, hogy időről időre automatikusan megváltoztassa a jelszavakat.

Töltse le a LastPass alkalmazást Androidra.

7. Keresse meg a készüléket

9 legjobb Android-alkalmazás a magánélet védelme érdekében onlineA Find My Device egy védett alkalmazás a Google-tól, és hasonló módon működik, mint a Find My iPhone. Segít abban, hogy elveszíti az Android-eszközét, vagy letiltja, ha úgy gondolja, hogy ellopták. Beállíthatja úgy, hogy megtekintse a helyinformációkat, valamint hangot játsszon, ha a fülhallgatón belül van.

Ha a telefon elveszik, az alkalmazás segítségével visszahívási számot hagyhat a képernyőn. Tehát ha egy jó szamaritánus találkozik vele, akkor nem lesz gondjuk, hogy visszaadja neked.

Töltse le a Saját eszköz keresése Androidra.

8. Norton Security and Antivirus

9 legjobb Android-alkalmazás a magánélet védelme érdekében onlineA víruskereső alkalmazások nem csak a magánélet védelme. Képesek olyan rosszindulatú és kémprogramok észlelésére és eltávolítására is, amelyek a jövőben potenciálisan kizárják Önt a telefonjáról, vagy kémkednek az adataival.

A Norton egy jól ismert név az antivírus-iparban, és Android-alkalmazásához csomó nagyszerű funkció tartozik. Az eszköz szokásos szkennelésén kívül lehetővé teszi a felhasználók számára a nem kívánt hívások és szöveges üzenetek blokkolását, az eszközök távoli lezárását és az eszköz elkerülését vagy ellopását a térképen..

Töltse le a Norton Security and Antivirus androidot.

9. Intelligens AppLock

9 legjobb Android-alkalmazás a magánélet védelme érdekében onlineAz ellop minták és a numerikus PIN-kódok csak arra szolgálnak, hogy telefonjaink elülső képernyőjét lezárjuk. Ezután az egyes alkalmazásokhoz és mappákhoz egy ujjával érhetjük el. Ez nem nagy a biztonság vagy a gyakorlati szempontból. Például előfordulhat, hogy át kell adnia telefonját valakinek, hogy megtekintsen egy dokumentumot, de kellemetlennek érezheti magát, ha személyes adatokat szitál át. Vagy engedélyezheti, hogy a gyerekek játszanak a telefonján, de nem akarják, hogy bizonyos alkalmazásokhoz hozzáférjenek.

A Smart AppLock lehetővé teszi, hogy módosítsa a telefon egyes alkalmazásai engedélyezési beállításait. Ez azt jelenti, hogy egy harmadik fél nem tudja megnyitni a WhatsApp, a Facebook vagy a Twitter alkalmazásokat, hacsak nem adnak meg másik jelszót.

Töltse le a Smart AppLock androidot.

Ezen alkalmazások kivételével az a körültekintő biztonsági elvek betartása is javasolt. Ide tartoznak az erős alfanumerikus jelszavak, a lezárási képernyő értesítések letiltása és az egyes alkalmazási engedélyek korlátozása. Az adatvédelem olyasmi, amelyre folyamatosan törekednie kell.

A Pixabay „Twitter-Facebook együtt” licencét a CC BY 1.0 alapján engedélyezték

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − 69 =

Adblock
detector