A Chrome és a Firefox webhelyeinek bárhonnan feloldása

Webhelyek feloldásának feloldása a Chrome-on és a Firefox-on

Amikor egy webhely blokkolva van, valamilyen hibaüzenet vagy oldal jelenik meg, amely azt jelzi, hogy blokkolt webhelyet talált.

oldal nem érhető el a kapcsolat visszaállítása

A webhelyeket többféle módon lehet blokkolni:

 • IP feketelistára
 • DNS hamisítás
 • Kulcsszó szűrése

Ezeket részletesebben magyarázzuk le később, de van egy-egy-egy megoldás mindenki számára, kivéve a legkeményebb internetes cenzúrát: a VPN.

A Virtuális magánhálózat rövidítéseként a VPN titkosítja az internetről érkező és az internetről érkező összes adatot, és egy közvetítő kiszolgálón továbbítja azokat. A VPN proxyként működik, amely két dolgot hajt végre:

 • Elrejti a meglátogatott webhelyeket az internetet összekötő személyektől, például iskolától, irodától vagy internetszolgáltatótól
 • Maszkolja a valós IP-címet a VPN-kiszolgálóval, hogy a webhelyek ne blokkolhassanak téged IP vagy hely alapján

Legfontosabb ajánlásaink a NordVPN, egy olyan VPN-szolgáltató, amely egy egyszerű alkalmazást kínál, amely feloldja a blokkolt webhelyek feloldását több mint 60 országban. Robusztus biztonsággal és gyors sebességgel büszkélkedhet, így akár videókat is közvetíthet rajta. Az NordVPN böngészőbővítője a Chrome és a Firefox számára lehetővé teszi a VPN használatát külön alkalmazás telepítése nélkül. Pénz-visszafizetési garanciával rendelkezik, amely bármikor kihasználhatja az első 30 napot, kérdés nélkül.

Hogyan használhatunk VPN-t webhelyek feloldásához az iskolában, munkahelyen vagy külföldön

nord vpn böngésző kiterjesztések

A VPN-k megkönnyítik a webhelyek feloldását. Csak kövesse ezeket az utasításokat:

 1. Iratkozzon fel VPN-re. Ajánljuk a NordVPN-t.
 2. Töltse le és telepítse a VPN alkalmazást vagy a webböngészőt.
 3. Válassza ki a VPN szervert azon a helyen, ahonnan böngészni szeretne, és elérni Csatlakozás.
 4. Várja meg, amíg a kapcsolat létrejön, majd nyissa meg a blokkolt webhelyet. Most elérhetőnek kell lennie.

A Chrome és a Firefox webhelyeinek bárhonnan feloldása

Számos VPN, ideértve a NordVPN-t is, natív alkalmazásokat kínál, amelyek telepítve vannak az operációs rendszerre, és a böngésző kiterjesztések hogy csatlakoztassa a Chrome-ot és a Firefox-ot. Ha csak webhelyek feloldását kell tennie, elegendőnek kell lennie egy böngésző-kiterjesztésnek, és nem kell attól tartania, hogy nem rendelkezik rendszergazdai jogosultságokkal a szoftver telepítéséhez..

De vegye figyelembe, hogy egy böngészőbővítéssel a webböngészőn kívüli alkalmazásokból és szolgáltatásokból származó forgalom nem megy keresztül a VPN-en. Ha fel kell blokkolnia más alkalmazás blokkolását, vagy a böngészőbővítmény nem hozza meg a munkát, próbálkozzon a natív alkalmazás telepítésével a Windows vagy a Mac számára.

Ha külföldi webhelyek feloldását próbálja megoldani, feltétlenül csatlakoztassa VPN-jét egy olyan országhoz, ahol a kérdéses webhely nincs cenzúrázva. Például a BBC iPlayer csak az Egyesült Királyságban érhető el az emberek számára, így csatlakozhat egy londoni (vagy másutt az Egyesült Királyságban) VPN szerverhez, hogy feloldja azt..

Hogyan blokkolják a webhelyeket?

A webhelyek letiltásának megértése érdekében először meg kell értenie az IP-címek és a DNS-t.

IP blokkolás

Minden, az internethez csatlakoztatott eszköznek egyedi nyilvánossága van IP-cím, ideértve a szervereket, ahol webhelyeket tárolnak, és a végfelhasználói eszközöket, mint amilyeneket jelenleg használ.

Ennek a webhelynek az egyik IP-címe 199.115.114.66, az a webkiszolgáló egyedi címe, amelyen a webhely található.

Ha egy iskola, iroda vagy internetszolgáltató hálózati rendszergazdája le szeretné tiltani ezt a weboldalt, akkor tűzfalszabályt állíthat be a 199.115.114.66 IP-címre vagy az onnan származó forgalom blokkolására..

VPN használatakor az internetes forgalom először a VPN-re, majd a webhelyre irányul. Az iskola vagy az iroda csak a VPN szerver IP-címét látja, nem pedig a webhely IP-címét. Mivel a VPN-kiszolgáló IP-címét nem blokkolták, a felhasználó ezen keresztül hozzáférhet a blokkolt webhelyhez.

Az IP feketelistára korlátozódik, mivel sok weboldalnak több IP-címe van, mert annyira nagyok. Például a YouTube több IP-címet használ. Az IP-címek nem mindig állandóak, ezért előfordulhat, hogy a webhely blokkolása az IP-cím alapján nem működik, vagy csak ideiglenesen működhet.

Adja meg a DNS manipulációt.

DNS hamisítás

Más néven DNS-eltérítés, DNS-mérgezés vagy DNS-hamisítás, DNS hamisítás gyakran használják webhelyek blokkolására.

Tegyük fel, hogy olyan iskolában jár, ahol le van tiltva ez a webhely. Az tartomány Ennek a webhelynek a neve az „Compareitech.com”. Amikor rákattint erre az oldalra mutató hivatkozásra, vagy beírja az oldal URL-jét a böngésző címsorába, a tartományt tartalmazó kérés elküldésre kerül egy DNS-kiszolgálóra.

DNS, vagy a Domain Name System, úgy működik, mint az internet telefonkönyve. Nevek és telefonszámok helyett a tartományneveket társítja az IP-címekkel. A DNS-kiszolgáló megkeresi az „võrditech.com” domain névhez társított IP-címet. Normál körülmények között a kérésre válaszul a DNS-kiszolgáló visszaadja annak a kiszolgálónak az IP-címét, ahol a Comparitech üzemel. Ez lehetővé teszi eszközének csatlakozását a webhelyhez, és betölti az oldalt a Chrome vagy a Firefox alkalmazásba.

A DNS hamisítása magában foglalja a telefonkönyv megváltoztatását. Bármelyik üzemeltető is, a DNS-kiszolgáló eltávolíthatja vagy megváltoztathatja a “võrditech.com” -hoz társított IP-címet. Anélkül, hogy tudná a helyes IP-címet, a felhasználó vagy lát egy hibaoldalt, vagy átirányítja egy másik webhelyre, például olyan oldalra, amely jelzi, hogy megpróbál hozzáférni a blokkolt tartalomhoz. Ez a Kína nagy tűzfala által használt általános taktika a Facebook, a YouTube és a több száz más webhely blokkolására. Mivel a domain nevek ritkán változnak, a DNS hamisítása sokkal megbízhatóbb, mint pusztán az IP-címek blokkolása.

A DNS hamisítását nehézkes legyőzni, de manapság a legtöbb jó VPN megkerüli azt. A VPN a saját DNS-kiszolgálóit fogja használni az iskola, az iroda vagy az internetszolgáltató által biztosított helyett. Ez biztosítja, hogy a DNS-ét nem mérgezték meg, és az oldalak feloldódnak.

Vegye figyelembe, hogy nem minden VPN képes megoldani ezt a problémát, és ez kétszeresen igaz a VPN böngésző kiterjesztésekre. A DNS-forgalmat gyakran a böngészőn kívül küldik, és a VPN-ek kiszivárogtathatják a DNS-forgalmat. Keressen egy olyan VPN-t, amely “DNS-szivárgás-megelőzést” kínál, hogy biztosítsa a webhelyek feloldását. Az NordVPN webböngésző-bővítményei a Chrome és a Firefox számára tartalmazzák a DNS szivárgás elleni védelmet, ami ritka a VPN beépülő modulok esetén.

Kulcsszó szűrése

A kulcsszószűrés ritkábban jelentkezik, mint a weboldal blokkolása más módszerei, de továbbra is akadályt jelenthet az iskolákban és az irodákban. Előfordulhat, hogy egy VPN nem segít, attól függően, hogy hol történik a szűrés.

A koncepció egyszerű: ha egy webhely bizonyos szavakat tartalmaz, akkor blokkolja azt. A DNS hamisítással és az IP feketelistával ellentétben a cenzúra ez a formája nem követeli meg a hálózati rendszergazdától, hogy tudja, mely webhelyeket blokkolja előre. Ehelyett a weboldalt bizonyos körülmények között ellenőrzi kulcsszavak mielőtt megnézheti. Az iskolák ezt a módszert használhatják például az ostobaságot tartalmazó webhelyek blokkolására.

A kulcsszószűrés megtörténhet a hálózaton vagy a végfelhasználói eszközön.

Ha a hálózaton zajlik, akkor az oldalt beolvassa, mielőtt megérkezne az eszközére. Egyszerűen fogalmazva: az iskola, az internetszolgáltató vagy az iroda elfogja az oldalt, átvizsgálja annak tartalmát, majd eldönti, blokkolja-e vagy továbbadja-e a végfelhasználói eszközhöz. A VPN titkosítja az eszköz összes internetes forgalmát, így a hálózati rendszergazda nem fogja tudni megtekinteni az oldalt, és ezért nem blokkolja azt, ha VPN-hez csatlakozik..

Ha a kulcsszószűrésre a végfelhasználó eszközén kerül sor, akkor a VPN nem segít. Ez akkor fordulhat elő, ha a szülői felügyeleti szoftvert vagy hasonló programot telepítik egy iskolai vagy irodai számítógépre. Az oldalt blokkolja, miután megérkezett az eszközére, az érzékeny kulcsszavak alapján. Mivel a VPN csak a hálózaton átmenő adatokat védi, ezért nem tud tenni semmit egy olyan programmal, amely az oldalakat beolvassa, miután elérik az Ön böngészőjét. A kulcsszó által szűrt webhely blokkolásának feloldásához le kell tiltania a figyelő szoftvert. Próbáljon meg más böngészőt használni.

Geo-blokkolás és IP-tilalom

A földrajzi blokkolás és az IP-tiltás fordítva fordul elő a cikkben szereplő összes többi blokkolási módszernél. Ez akkor fordul elő, amikor maga a webhely blokkolja Önt az iskola, iroda vagy ISP helyett. A webhelyek általában blokkolják a felhasználókat IP-címük vagy DNS-kiszolgálóik helyének alapján.

Azokat a webhelyeket, amelyek az embereket tartózkodási helyük alapján blokkolják - földrajzi blokkolás - általában IP-címekkel teszik meg. Az IP-cím nemcsak az eszközt azonosítja, ez a hozzávetőleges helyére is mutat. Az Egyesült Királyság felhasználói számára korlátozott webhely blokkolhatja például az amerikai IP-címmel rendelkezőket. Ezt „geo-blokkolásnak” nevezik.

A DNS-kiszolgálókat rendszerint helyileg üzemeltetik, tehát a helymeghatározás jó mutatója is.

Ismét egy jó VPN szolgáltatás a DNS szivárgás elleni védelem a megoldás. Győződjön meg arról, hogy a választott VPN-nek vannak szerverei abban az országban vagy városban, ahonnan hozzáférnie kell a blokkolt webhelyekhez. A NordVPN-nek több mint 4000 szervere van több mint 60 országban, így Önnek fedezetet kell kapnia.

Vegye figyelembe, hogy sok webhely megragadta ezt a taktikát, és elkezdte blokkolni az ismert VPN-kiszolgálók IP-címeit. Ez a helyzet több video streaming webhellyel, például Netflix, Hulu, HBO, BBC iPlayer és Amazon Prime Video. Ha fel szeretné oldani e webhelyek egyikének feloldását, a Comparitech rengeteg erőforrással rendelkezik a legjobb VPN megtalálásához. Ennek ellenére az NordVPN feloldhatja a geo-blokkolt webhelyek többségét, amelyeket teszteltünk.

A webhelyek feloldásának további módjai

Google Fordító

feloldhatja a webhelyek blokkolását a google translate segítségével

A Google Fordító tartalmaz egy olyan funkciót, amely lehetővé teszi teljes webhely lefordítását böngészőjében. Még mindig a Google Fordító webhelyén tartózkodik, de a feloldásához kívánt webhely megjelenik a böngészőablakban. A webhelyek blokkolását a Google Fordító segítségével végezheti el:

 1. Másolja és illessze be a feloldni kívánt webhely URL-jét a Google Fordítóba.
 2. Kattintson a lefordított mezőben megjelenő hiperhivatkozásra.
 3. Megjelenik egy hibaoldal, amely szerint az oldal már angolul készült. A tetején kattintson a mellette található legördülő menüre Nak nek: és válasszon bármilyen nyelvet, kivéve az angol nyelvet.
 4. Mostantól egy másik nyelven fog megjelenni az oldal. Kattintson a jobb felső sarokban Eredeti az oldal megtekintéséhez.

Lehet, hogy nem működik, az alkalmazott blokkolási technikától függően, és nem várható el, hogy a webhely összes funkciója megfelelően működjön. Ennek ellenére a blokkolt webhelyek elérésének gyors és ingyenes módja.

Proxy webhelyek

A gyors Google-keresés nem fog hiányolni azon ingyenes proxy-webhelyekkel, amelyek segítségével feloldhatják a webhelyeket az iskolából vagy az irodából. Legyen óvatos, mivel ezeknek a webhelyeknek a száma sok sem biztonságos, sem magántulajdonban van. Valószínű, hogy a proxy nem titkosítva van, mint egy VPN, tehát megfigyelheti az összes online tevékenységet, beleértve az oldalon megadott információkat is..

Ezek a webhelyek hasonlóan működnek, mint a fenti Google Translate módszer, ha egy oldalt egy oldalon mutatnak be. Ne is várja el, hogy a webhelyen minden működik rendesen.

Proxy kiterjesztések

A Chrome és a Firefox proxy kiterjesztései sokféle és méretűek. A SOCKS és a HTTP proxyk a leggyakoribbak. Néhány proxy kiterjesztés, például a Proxy SwitchySharp for Chrome és a FoxyProxy for Firefox, lehetővé teszi a saját proxy kiterjesztés konfigurálását, de szüksége van egy proxy szerverre a kezedben. Óvakodj a beépített proxyszerverekhez tartozó ingyenes böngészőbővítményekről. Mint a proxy webhelyek, valószínűleg nem is nagyon privát vagy biztonságos. Ráadásul minden olyan proxy kiterjesztés, amely nem hitelesíti a felhasználókat - nincs szükség jelszó megadására - lényegében kevésbé biztonságos, mint azok, amelyek megteszik és érzékenyek a középtávú támadásokra..

A NordVPN böngésző-kiterjesztése titkosítja a forgalmat, megakadályozza a DNS-szivárgásokat, és használatához hitelesítést igényel, ami lényegesen biztonságosabbá teszi a proxy-kiterjesztések nagy részénél..

Tor

farok futó tor böngésző ellenőrzése

A Tor egy anonimitási hálózat, amely potenciálisan elősegítheti a webhelyek feloldását. Tor proxyk segítségével a felhasználót nyomon követhetetlenné teszi azáltal, hogy internetes forgalmat küld át véletlenszerű csomópontok sorozatán keresztül a világ minden tájáról. Ezzel eltérő IP-címet kap, és elrejti a látogatott webhelyeket az iskolájától, irodájától vagy kormányától.

A Tor használatához a legegyszerűbb módszer a Tor böngésző letöltése, amely a Firefox és a Chrome alternatív böngészője, amely az összes internetes forgalmat elküldi a Tor hálózaton keresztül..

Tor azonban néhány figyelmeztetéssel jár. Az egyik lassú. Másodszor, míg a Tor legális, gyakran társul bűnözőkkel és hackerekkel. Iskola, iroda, kormány vagy internetszolgáltató bármilyen formában ronthatja a Tor használatát. Ráadásul néhány webhely teljesen blokkolja a Tor felhasználóit.

Lásd még: A Tor számára a legjobb VPN-k

Cserélje ki a DNS-kiszolgálókat

Ha a DNS hamisítása (lásd fent) a webhelyek blokkolására szolgál, akkor az alapértelmezett DNS-kiszolgálók megváltoztatásával megoldhatja azt. A DNS-kiszolgálókat általában internetszolgáltatók üzemeltetik, bár az iskola vagy az iroda használhatja a sajátját. A DNS-kiszolgálókat az internetbeállításokban módosíthatja.

Jó ingyenes lehetőség a Cloudflare, amely biztonságos, privát DNS-kiszolgálókat működtet. Itt megismerheti a Cloudflare DNS beállítását. Ha egy adott régióhoz vagy országhoz DNS-kiszolgálókra van szüksége, próbálja ki az OpenNIC alkalmazást.

Az olyan jó VPN-k, mint a Nord, saját privát DNS-kiszolgálóikat üzemeltetik. Néhány szolgáltató intelligens DNS-proxy szolgáltatásokat kínál, amelyek képesek a földrajzilag blokkolt tartalmak feloldására, bár ezeknek a VPN-nek nem sok előnye van..

Vegye figyelembe, hogy ha a DNS hamisítása nem a blokkoló módszer, akkor a DNS-kiszolgálók megváltoztatása nem fog változtatni.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 55 = 59

Adblock
detector