A Chromecast használata VPN-sel

Semmi sem fontosabb, mint a biztonság és a magánélet, amikor filmeket közvetít vagy műsorokat tölt le. Ehhez csak néhány extra lépés szükséges, és bezárhatja a Chromecastot, és bármit továbbíthat, bármit igényel, függetlenül attól, hogy hol lakik, és anélkül, hogy aggódnia kellene, hogy az Internet szolgáltatója szippantja a tevékenységeit. A Chromecast VPN beállítási útmutatónk bemutatja, hogyan kezdje el, és mely VPN a legjobb a Chromecast számára.


Chromecast VPN

Válasszon egy VPN-t

Ha filmeket, műsorokat és zenét szeretne letöltni streamingre a Chromecaston, akkor valóban szüksége van VPN-re. Valószínű, hogy már megfontolta a Chromecast VPN-n keresztüli használatát, de választania kell a VPN-klienst és -szolgáltatóját illetően. A Comparitech azt ajánlja, hogy az IPVanish-ot használja VPN-szolgáltatóként.

IPVanish

IPVanish2020. január

Elérhető alkalmazások:

  • PC
  • Mac
  • IOS
  • Android
  • Linux

Weboldal: www.IPVanish.com

Pénzvisszafizetési garancia: 7 NAP

Gyors és megbízható: Az IPVanish nagy kiszolgálókkal rendelkezik. A túlterhelt hálózat jó sebességet ér el. Erős biztonsági és adatvédelmi szolgáltatások. 7 napos pénz-visszafizetési garancia, így kockázatmentesen kipróbálhatja.

Az IPVanish használata

Néhány hónapon keresztül üzemeltem, és nem tudtam többet egyetérteni. Az interfész könnyen használható. Az összes szerver gyors és látszólag rengeteg kapacitással rendelkezik, ellentétben sok olyan VPN-vel, amelyek lassú sebességgel tönkretehetik az Ön streamingjét.

A fő ok, amit személyesen ajánlom az IPVanish-nak, az egyszerűség. Nem kell külön hálózati kapcsolatot telepítenie, és jól működik a dobozból. Még ha nincs háttere sem a hálózati tervezésben, könnyen megbizonyosodhat az IPVanish-kapcsolattal. Ez sokat számít.

Chromecast IPVanish

Az IPVanish nem tart nyilvántartást tevékenységeiről, tehát nincs adatvédelmi gond az érintettek számára, akiket az internetszolgáltató vagy mások böngésznek böngészési szokásaikról. A Kodi felhasználók körében is népszerű és még a Kodi pufferelését is megakadályozhatja.

Olvasó üzlet: Ha szeretne próbálni az IPVanish-t, a Comparitech olvasók akár 60% -ot spórolhatnak meg itt.

Miután létrehozott egy fiókot, kattintson ide és töltse le az IPVanish klienst. Mivel a Chromecast nem kínál natív támogatást az alkalmazásokhoz, ezt meg kell tennie a számítógépen.

A Chromecast használata VPN-sel

Miután letöltötte az IPVanish szoftvert, futtassa a telepítést. Az egész folyamatban biztonságosan kattinthat a következőre, nincs szükség semmilyen különleges konfigurációra.

A Chromecast használata VPN-sel

Az IPVanish telepítésekor jelentkezzen be felhasználónevével és jelszavával.

A Chromecast használata VPN-sel

Ezután kiválaszthat egy szervert, és csatlakozhat a VPN-hez. Mindaddig, amíg az IPVanish csatlakozik, az összes böngészés és letöltés biztonságos lesz.

Az OpenVPN kliens használata ingyenes kiszolgálóval

Az OpenVPN olyan ügyfelet kínál, amely ingyenes alternatívaként működik az IPVanish alkalmazás számára. Noha nem fog semmit sem fizetni, van néhány hátránya. Mint látom, az ingyenes VPN-kiszolgálók általában:

  • Kevésbé megbízható - A VPN-ügyfelek számára a legnagyobb probléma a jó szerverek hiánya. Pénzbe kerül a VPN-kiszolgáló karbantartása, és bár a sávszélesség és a hardver olcsóbb, mint valaha, nehéz megtalálni egy jó VPN-kiszolgálót, amely egyszerre több mint néhány hónapig online marad, anélkül, hogy a felhasználókkal túlterhelik..
  • Nehezebb konfigurálni - Nagyon sok VPN-ügyfél alapul az OpenVPN-könyvtárakon, ám ezek jelentős fejlesztéseket tartalmaznak. A legnagyobb egy szép grafikus felület, amelynek a nyílt forráskódú ügyfelek nem rendelkeznek. Kényelmesnek kell lennie a konfigurációs fájlok szerkesztésében és megértésében az OpenVPN hosszú távú használatához, ami megnehezíti a legtöbb felhasználó számára a konfigurálást.
  • Sokkal lassabban - Még ha sikerül is olyan szervert találnia, amely több mint egy-két hónapig áll fenn, az nem lesz olyan gyors. Mindenki, aki ingyenes kiszolgálókat használ, mindig a legjobb megoldást keresi, tehát amikor új jön körül, sietve túlterhelik. Ez azt jelenti, hogy a ping legalább 300 ms-ra növekszik, lelassítja a böngészést, és kevésbé valószínű, hogy biztonságos kapcsolatot fog használni.
  • Nem olyan biztonságos - az OpenVPN hihetetlenül biztonságos, de egy ingyenes VPN szerver lezárása sokkal nehezebbé teszi a felhasználók számára a csatlakozást. Ha manuálisan szerkeszti a konfigurációs fájlokat, akkor valószínűleg nem is tudja, hogyan kell csatlakozni az SSL-en keresztül, vagy megérti, mely titkosítási lehetőségeket kell engedélyezni. Ez mindössze egy olyan kapcsolathoz vezet, amely általában nem olyan biztonságos, hacsak nem hajlandó komoly időbe telik a konfigurációs fájlok testreszabása..
  • Fakitermelés - Az IPVanish megígéri, hogy soha nem naplózza azokat a tevékenységeket vagy metaadatokat, amelyeket a felhasználók a szerverein keresztül küldnek. Az ingyenes VPN-k általában nem nyújtanak be ilyen igényeket, és még ha igen, nem is bölcs dolog abban bízni.

Megteszek minden tőlem telhetőt, hogy lefedjem a telepítési és beállítási folyamatot, de nem hiszem, hogy az általam használt ingyenes VPN-kiszolgálók bármelyike ​​az Ön számára működni fog. Az OpenVPN kliens ingyenes kiszolgálókkal történő használatának legnagyobb kihívása a gyors és megbízható kapcsolatok megtalálása, amelyek több mint egy vagy két hónapig online maradnak.

A Chromecast használata VPN-sel

Az induláshoz töltse le az OpenVPN kliens legújabb verzióját. Győződjön meg arról, hogy a telepítőcsomagot szerezte, és nem a forráskódot.

A Chromecast használata VPN-sel

A telepítő letöltése után futtassa azt, és kezdje meg az OpenVPN kliens telepítését. Azt javaslom, hogy jelölje be a jelölőnégyzetet a telepítéshez EasyRSA 2 tanúsítványkezelő szkriptek és olvassa el, hogyan kell ezeket itt használni.

A Chromecast használata VPN-sel

Az OpenVPN telepítése után manuálisan szerkesztenie kell a konfigurációs fájlt a VPN-kiszolgálók hozzáadásához és a megfelelő tanúsítványok beillesztéséhez. Ez hosszú folyamat, és különös óvatossággal kell eljárnia, hogy ne írjon be hibákat a konfigurációs fájlba, amikor rajta dolgozik. Itt olvashatja el az OpenVPN dokumentációját.

A Chromecast használata VPN-sel

Amikor hozzáadott kiszolgálókat az OpenVPN konfigurációs fájlhoz, kattintson a jobb gombbal a ikonra a tálcán, és megpróbálhatja csatlakozni. Ha mindent helyesen konfigurált, akkor csatlakozni fog egy ingyenes VPN szerverhez.

Miután az OpenVPN ügyfél sikeresen csatlakozott, készen áll a következő lépésre.

Konfigurálja a VPN-kompatibilis hotspotot

A Chromecast nem rendelkezik natív támogatással a VPN-ügyfelek számára, ezért ahhoz, hogy a Chromecastot VPN-n keresztül használja, be kell állítania egy VPN-kompatibilis vezeték nélküli hálózatot. Kétféle módon lehet megtenni, akár VPN-kompatibilis útválasztóval, akár VPN-kompatibilis hotspot létrehozásával. A következőképpen állíthatja be.

VPN-kompatibilis útválasztó használata

Az IPVanish vagy az OpenVPN fizikai útválasztón történő használatához telepítenie kell az egyedi firmware-t. A folyamat nagyon egyszerű, és ha az útválasztója kompatibilis akár a DD-WRT, akár a Tomato firmware-rel, akkor ez a legmegbízhatóbb módja a Chromecast VPN-n keresztüli futtatásának. A Tomato és a DD-WRT ingyenesen letölthető és használható.

A Chromecast használata VPN-sel

Személyes véleményem az, hogy a Tomato további néhány funkcióval rendelkezik, de a DD-WRT kompatibilis még sok más útválasztóval, köztük a régebbi modellekkel és néhány rendkívül olcsó lapkakészlettel. Ezért úgy döntöttem, hogy végigvezeti Önt egy DD-WRT telepítésen, de a folyamat a Tomato-val hasonló.

Kezdje ide kattintással, hogy megtudja, az útválasztója kompatibilis-e a DD-WRT egyedi firmware-ével. Ha nem, ugorjon a következő lépésre, és a Windows segítségével telepítse a virtuális útválasztót.

A Chromecast használata VPN-sel

Ha az útválasztó kompatibilis, töltse le az OpenVPN-kompatibilis DD-WRT firmware telepítőt a listáról. Mivel az IPVanish az OpenVPN-re épül, VPN-szolgáltatótól függetlenül szüksége lesz az OpenVPN firmware-re.

A Chromecast használata VPN-sel

Ezután nyissa meg a router webes felületét a böngészőben. A legtöbb szokásos konfigurációnál ide kattintva megnyithatja a webes felületet. Lehet, hogy be kell jelentkeznie az útválasztóhoz beállított felhasználónévvel és jelszóval.

A Chromecast használata VPN-sel

Most kattintson a megfelelő menüelemre, hogy villogja az útválasztó firmware-jét. A Linksys útválasztón, amelyet használom, be van mutatva Kapcsolódás. Az útválasztója valószínűleg más lesz.

A Chromecast használata VPN-sel

Aztán rákattint a Válassz fájlt gombra, hogy kiválassza a DD-WRT firmware képét, és kattintson az OK gombra Rajt az új firmware villogására.

A Chromecast használata VPN-sel

Teljesen normális, ha figyelmeztető üzenetet lát az új firmware telepítése előtt. A Linksys EA6350 útválasztónál meg kellett kattintanom a Igen gomb megnyomásával villog a firmware.

A Chromecast használata VPN-sel

A legtöbb útválasztó képernyőn egy folyamatjelző sáv jelenik meg, amint az új firmware-t a ROM-ra villogják. Az eszköznek önmagában újra kell indulnia, amikor az új firmware telepítése befejeződött. Miután az útválasztó újraindult, csatlakozhat az alapértelmezés szerint létrehozott „dd-wrt” hozzáférési pontra a VPN-kapcsolat beállításának megkezdéséhez..

A Chromecast használata VPN-sel

Magától értetődik, de feltétlenül állítson be biztonságos jelszót a DD-WRT telepítése után. Jellemző, ha a felhasználónevet „admin” -ra állítja, de bármire megváltoztathatja. Ugyancsak szeretne időt találni a vezeték nélküli hálózat újbóli üzembe helyezéséhez a kívánt SSID azonosítóval és biztonságos jelszóval.

A Chromecast használata VPN-sel

A DD-WRT VPN-beállításainak eléréséhez kattintson a Szolgáltatások fül, majd a VPN lap.

A Chromecast használata VPN-sel

Amint a megfelelő helyen vagy, kattintson a gombra Engedélyezze a Indítsa el az OpenVPN klienst beállítás. Az új lehetőségeket legördülő menüben láthatja, és képernyője a fentiekhez hasonlóan fog kinézni.

Ha ingyenes OpenVPN szervert használ, vagy szeretne valóban elmélyülni minden beállításban, és le szeretné zárolni a DNS-kereséseket és az egyéb speciális biztonsági beállításokat, tekintse meg a VPN-kompatibilis útválasztó beállításáról szóló lépésről-lépésre mutató útmutatót. DD-WRT.

Virtuális útválasztó használata

Ha az útválasztó nem támogatja az egyedi firmware-t, akkor számítógépe segítségével létrehozhat VPN-kompatibilis hotspotot. Ne feledje, hogy ez lelassíthatja a streaming-t, kivéve, ha van egy nagyon jó vezeték nélküli adapterrel rendelkező számítógép.

Ha választhat, azt javaslom, hogy használjon fizikai útválasztót. De ha virtuális hotspotot kell futtatnia, akkor nézze meg a VPN-kompatibilis virtuális hotspot beállításának útmutatóját a Windows rendszerben. Itt találhatók azoknak a MacBook-oknak az utasításai is, amelyek az OpenVPN helyett az L2TP protokollt használják.

A Chromecast használata VPN-sel

Kattintson a jobb gombbal a ikonra annak megerősítéséhez, hogy a hotspot fut-e Hálózat ikonra az asztalon, és válassza a Tulajdonságok menü tétel.

A Chromecast használata VPN-sel

Az új hálózati kapcsolatot látnia kell az aktív hálózatok listáján. Most, amikor csatlakozik az asztali VPN-klienshez, a hotspot automatikusan átirányítja az összes forgalmat a VPN-kompatibilis internetkapcsolaton keresztül. Vegye figyelembe, hogy ez csak akkor működik, ha a VPN-ügyfél csatlakoztatva van.

Állítsa be a Chromecastot VPN-en keresztül

Ez a legegyszerűbb lépés. Csak annyit kell tennie, hogy csatlakoztatja a Chromecast eszközt az útválasztóhoz. Vegye figyelembe, hogy ez a lépés ugyanaz a Chromecast összes generációja esetén.

Kezdje azzal, hogy megnyitja a Google Home alkalmazást táblagépen vagy okostelefonon, vagy keresse meg a chrome: // cast webhelyet a számítógépen, ha a Google Chrome böngészőjét használja. Kattintson a linkre a Chromecast beállításának megkezdéséhez.

A Chromecast használata VPN-sel

Ezután kattintson a Beállítások ikon az induláshoz. Néhány pillanatra látni fog egy előrehaladási fonót az oldalon, mielőtt tovább lépne a következő lépésre.

A Chromecast használata VPN-sel

Csak annyit kell tennie, hogy a Chromecastot átváltja a korábban beállított VPN-kompatibilis hálózatra, és minden, amire streamingél, biztonságos kapcsolaton keresztül fut. A szokásos módon leadhat, és zökkenőmentesen élvezheti a titkosított kapcsolat adatvédelmét.

A VPN-n keresztüli Chromecast a megfelelő választás

Ha értékeli szabadságát és biztonságát, a helyes választás a Chromecast VPN-en keresztüli futtatása. Az internetszolgáltató nemcsak nem képes megfigyelni, amit néz, soha nem kap megváltási és lemondási levelet, mert úgy döntött, hogy rossz időben közvetíti a rossz műsort.

Mivel a kábeltelevízió drágább, mint valaha, és a szolgáltatók lassan jelenítik meg online műsorukat streaming céljából, a Chromecast VPN-en keresztüli futtatása az intelligens és megfizethető választás a kábelvágók számára..

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

About the author

Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 34 = 37