A Facebook-felhasználók 2/3-a nem adott meg senkit a fiók kezelésére, ha elhalnak. Kellene?

Mi történne a Facebook-fiókjával, ha elhalna? 2015-ben a Facebook elkezdte lehetővé tenni a felhasználók számára, hogy „örökölt kapcsolatokat” rendeljenek, akik halál után kezelhetik a Facebook-profilodat.

A Comparitech nemrégiben készített felmérése szerint azonban a Facebook-felhasználók több mint kétharmada nem hozott létre örökölt kapcsolatot. Ezenkívül a válaszadók 66 százaléka azt állította, hogy nem tudja, mi a Facebook régi kapcsolattartója.

Amikor egy Facebook-felhasználó elmúlik, a hozzárendelt örökölt névjegyei rögzített hozzászólást írhatnak, amely az elhunyt profiljának tetején helyezkedik el, válaszolhat barátbarátjainak kéréseire, kezelhet tribute-üzeneteket, eltávolíthat címkéket más emberek üzenetében, megváltoztathatja a profilfotót, és kérheti, hogy a fiókot törölni kell. Ez különbözik attól, hogy valakinek felhasználónevet és jelszót hagy, mert a régi kapcsolattartók nem tudnak bejelentkezni a fiókba, elolvasni az elhunyt üzeneteit, eltávolítani barátaikat és új baráti kérelmeket tenni.

Ha senkit nem jelölnek meg örökölt kapcsolattartóként, akkor a fiókot továbbra is meg lehet memorizálni, de senki sem fogja tudni gondozni. Az ellenőrzött közvetlen családtagok törlést kérhetnek, de ez időbe telik. Ha senki nem jelenti meg a felhasználót a Facebookon elhunytként, akkor a fiók határozatlan ideig aktív maradhat.

A Facebook világszerte több mint 2 milliárd felhasználói közül várhatóan 1,4 milliárd hal meg 2100 előtt, és 2070-ig az elhunytok meghaladják a Facebookon élőket - állítja egy Oxfordi Egyetemi tanulmány. És ez még csak nem veszi figyelembe az új embereket, akik először csatlakoznak a Facebook-hoz. Ezek között a Facebook 2100-ra 4,9 milliárd elhunyt taggal rendelkezhet.

A csalók tétlen Facebook-fiókokat céloznak: esettanulmány

Az elhunyt Facebook-fiókjai célzók lehetnek a hackerek és csalók számára, mivel az egyik brit nő rájött a nehéz útra. Sarah Smith (nem valódi neve) anyja 2018. elején egy rák elleni csata után elhunyt. Míg egy esküvőn ugyanebben az évben később Sarah üzeneteket kezdett kapni családjától, mondván, hogy anyja felveszi velük a kapcsolatot a Facebookon..

Sarah riasztására anyja Facebook-fiókját klónozták.

facebook klón elhunyt profil

A klónozott fiókok másolása a törvényes Facebook-fiókok hamis másolata. A csalók gyakran megcélozzák a használaton kívüli - például az elhunyt - fiókokat a hackelés és klónozás céljából, mivel az eredeti tulajdonos nincs jelen, hogy megállítsa vagy jelentse őket..

Az a személy, aki klónozta Sarah anyja fiókját, scam üzeneteket küldött a klónozott fiókból a barátainak és a családjának a Facebookon. A csaló többek között azt állította, hogy a Facebook barátai pénzt kaphatnak egy szövetségi munkás kompenzációs programján keresztül. Az üzenetek szorongást és zavart okoztak azok között, akik tudták, hogy Sára édesanyja elhunyt, míg mások elbukhattak a csalás miatt, feltételezve, hogy egy megbízható kapcsolatfelvételből származik..

facebook feltört fiók-adathalászat

Végül Sarah képes volt a fiók memorizálására, és a csalások leálltak. De mivel Sarah édesanyja nem hozott létre korábbi kapcsolatot, a folyamat nem volt azonnali, és a klónozott fióknak megengedett volt a továbblépés a csalásokkal egy ideig.

A Facebook támogatás nem volt hasznos. A társaság egyszerűen átirányította őt támogató oldalakra, amelyek meghatározzák a feltört fiókok jelentését és a számlák memorizálását, de semmi arról, hogyan kell kezelni egy memorizált fiók klónját. Valójában a Facebooknak van hamis számlajelentési mechanizmusa, ám ezt soha nem közölték Sarah-val, és ez nem garantálja, hogy a fiók lekerül..

facebook támogatás klónozott fiók

Gyorsan előre egy évvel, 2019 elejéig, amikor a barátok figyelmeztetik Sarah-t, hogy ismét baráti kérelmeket és üzeneteket kaptak anyjától. Egy másik - vagy esetleg ugyanaz - klónozott fiók.

Ezúttal a Sarah anyját megszemélyesítő csaló üzeneteket és linkeket küldött, amelyek szerint a címzettek pénzt szerezhetnek az „Egyesült Államok Demokrácia Alapjából”. Annak ellenére, hogy a számla friss volt, és nem voltak kölcsönös barátai, sokan egyszerűen elfogadták a baráti kérelmet és az üzeneteket. csak a neven és a profilképen. Az Comparitech nem tudta megerősíteni, hogy valaki csalás miatt esett-e el.

facebook második klónozott fiók

A Facebook ismét lassan vette le a fiókot, bár a csalások általában véget vettek.

Ha meghal, vagy meg kell említenie a Facebook-fiókját, ha meghal?

A Facebook beállításainál kérheti fiókjának törlését halála esetén. Gondoljon azonban alaposan a lehetséges következményekre.

A törlés valószínűleg a legszemélyesebb lehetőség, de vegye figyelembe, hogy ha egyszerűen eltűnik a webhelyről, akkor zavarhatja a barátait. Ezenkívül, ha eltávolítják a profilodat, akkor a hackerek és a csalók könnyebben megszemélyesíthetnek téged az eredeti fiók versenytársa nélkül. Az emlékezetes fiókok felhasználhatók, például a barátok és a család tájékoztatása az emlékművekről.

Az alábbi képernyőkép megmutatja, miért lehet jó ötlet posztumális jelenlét fenntartása a Facebookon. Ez egy klónozott fiók és az elhunyt hozzátartozó közötti beszélgetésből származik. Két azonos fiók léte meghiúsítja a relatívtól, hogy ez csalás lehet.

facebook ismétlődő fiók

Azt lehet állítani, hogy az emlékezetre szabott fiókok ily módon visszatartják a csalókat, de az emlékezethez rendelt állapot elsősorban az, ami vonzza a csalókat.

Ne feledje, hogy egy fiókot törölhet annak régi kapcsolattartója, tehát mindig hozzárendelhet egy régi kapcsolattartót, és mondhatja meg nekik, hogy először emlékezzenek meg rá, tegyenek emlékhelyeket és információkat az emlékművekről, hagyjanak időt a barátoknak részvétnyilvánításra, és utána töröljék a fiókot..

Bármit is választ, válasszon valamit, mert a Facebook alapértelmezett opciója a legrosszabb. Alapértelmezés szerint fiókját nem törli, ha elmész. Tegyük fel, hogy nincs beállítva régi kapcsolattartója, és barátai jelentik, hogy elhunyt. Amint a Facebook ellenőrzi az elmúlt időt, fiókját memorizálják, de senki sem fogja tudni törődni vele. A közvetlen családtagok törlést kérhetnek, de ez szóváltás. Ha egyébként ez lesz a végeredmény, mentse el a baját a családjával és barátaival, és válassza a fiók törlését. Ehhez még másoknak be kell jelenteniük Önt a Facebook-ban elhunytként, ám ez sokkal egyszerűbb és gyorsabb folyamat.

Az emberek 2/3-a nem rendelkezik régi kapcsolatokkal a Facebook-on: felmérés lebontása

A felmérésben megkérdezett Facebook-felhasználók kétharmada azt mondta, hogy nincsenek régi kapcsolatai, és kétharmaduk azt is mondta, hogy nem tudják, mi a régi kapcsolat. A OnePoll által készített felmérés az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság felnőttjeit kérdezte meg, akik az elmúlt három hónapban bejelentkeztek a Facebookba.

Osszuk le a számokat életkor, nem és ország szerint:

  • A britek (21%) kevesebb, mint fele olyan valószínű, hogy az amerikaiak (47%) tudják, mi a régi kapcsolat
  • A férfiak nagyobb valószínűséggel vesznek fel örökölt kapcsolatot (45%), mint a nők (27%).
  • A briteknek kevésbé volt valószínű, hogy örökölt kapcsolataik legyenek (10,4%), mint az amerikaiak (35,8%).
  • Az amerikai férfiak voltak a legvalószínűbbek az örökölt kapcsolattartásban (45%), összehasonlítva az amerikai nőkkel (27%), a brit férfiakkal (11%) és a brit nőkkel (9%)..
  • A fiatalabb emberek általában nagyobb valószínűséggel kaptak meglévő kapcsolatot, mint az idősebbek

Hogyan érzik magukat az emberek a Facebook memorizálásában??

Mi az általános érzés a Facebook-emlékezet megszervezésével kapcsolatban??

Megkérdeztük a válaszadókat, hogy mi történne a Facebook-fiókjukkal, ha elhalnak; 27% -uk választotta az emlékművet, 34% -uk pedig azt szeretné, ha számláikat törölnék.

A legidősebb válaszadók (55 év felett) voltak a legvalószínűbbek (44%) a törlés választására.

Végül megkérdeztük a válaszadókat, hogy érzzék magukat, ha egy elhunyt családtagot vagy barátot látnak a Facebookon:

A válaszadók kb. Felének lenne negatív érzése: kényelmetlen, dühös vagy szomorú. 14,5% szerint boldog lenne, 18,4% pedig közömbös lenne.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 52 = 54

Adblock
detector