A használt memóriakártyák 65% -a továbbra is tartalmaz korábbi tulajdonosok személyes adatait: tanulmány

memóriakártyák személyes adatok vizsgálata

A Hertfordshire-i Egyetem által a közelmúltban készített, a Comparitech megbízásából készült, a nyilvánosság számára értékesített használt memóriakártyák kétharmadában továbbra is szerepelnek korábbi tulajdonosok személyes adatai..

A csapat megvásárolta és elemezett 100 használt SD és micro SD memóriakártyát eBay-ből, hagyományos aukciókból, használt üzletekből és más forrásokból négy hónap alatt. Minden egyes kriminalisztikai képet készítettek - bit-by-bit másolatot -, majd szabadon elérhető szoftvert használtak az adatok helyreállításához. A kártyák nagy részét okostelefonokban és táblagépekben használták, de az eszközök fényképezőgépeket, SatNav rendszereket és akár droneket is tartalmaztak.

Azokban a 65 kártyában, amelyek még mindig tartalmaztak adatokat, a kutatók felfedezték a személyes információk és érzékeny anyagok. Intim fotók, útlevél másolatok, önportrék, névjegyzék, navigációs fájlok, pornográfia, önéletrajzok, böngészési előzmények, azonosító számok és fontos dokumentumok csak néhány példa az elmaradt adatokra.

Ezeket az információkat a bűnözők bármilyen célra felhasználhatják, a zsarolástól a személyazonosság-lopásig.

A tanulmányban szereplő 100 kártya bontása:

  • A 36-at egyáltalán nem törölték meg - sem az eredeti tulajdonos, sem az eladó nem tett lépéseket az adatok eltávolítására.
  • Úgy tűnt, hogy a 29-es formátum meg lett formálva, de az adatokat „minimális erőfeszítéssel” helyreállíthatták.
  • Úgy tűnt, hogy a 25-ös verziót megfelelően törölték egy adattörlő eszközzel, amely felülírja a tároló területet, így semmit sem lehetett helyreállítani.
  • 4 nem érhető el (olvassa: törött).
  • A 4-ben nem voltak adatok, de az ok nem volt meghatározható.
  • 2 kártya adatait törölték, de az egyszerűen helyrehozható volt.

A kártyák tárolóterülete széles egészen 128 MB volt, egészen 128 GB-ig:

Egyre növekvő probléma

A jelentés szerzői hangsúlyozzák, hogy a használt eszközökön fennmaradó adatok problémája csak hatékonyabb közoktatás nélkül súlyosbodni fog.

„A memóriakártyák megsemmisítéséből adódó problémák valószínűleg növekszik mivel a kártyák kapacitása és az azokat használó eszközök köre tovább növekszik ”- olvasható a jelentésben. "A nagyobb memória tárolás lehetővé teszi a személyes és érzékeny adatok nagyobb mennyiségének kitettségét."

Nem csak az adatmennyiség növekszik az idő múlásával, az adatok sokfélesége is. A jelentés kimondja: „Például a műholdas navigációs rendszerek (SatNav) adatai felhasználhatók a felhasználó otthoni helyének, valamint a rendszeresen használt útvonalak és az őket érdeklődésre számot tartó helyek meghatározására, ideértve a a munka helye, valamint a család és a barátok otthona. ”

A szerzők azt javasolják, hogy a tanulmányt a következő években időszakosan megismételjék, bár nem mondják kifejezetten, hogy ezek lesznek a jövőbeni tanulmányok elvégzői..

Bár a tárolási igény továbbra is növekszik, ez a tárolás hosszú távon nem feltétlenül létezik a végfelhasználói eszközökön. A szélessávú sebesség növekedésével és a memória olcsóbb gyártásával, távoli felhőtárolás csökkentheti a személyes adatok mennyiségét, amelyet közvetlenül az eszközünkre mentsünk.

A fennmaradó adatokkal kapcsolatos tudatosság növelése

A személyes információk nyilvános megjelenése az elmúlt évtizedben a média és a különböző kormányok számára forró téma volt. De a magánélet tiszteletben tartásának növekedése ellenére, figyelmen kívül hagyják a fennmaradó adatokból származó adatbiztonsági kockázatokat, - mondja a jelentés. A szerzők a fogyasztók, a gyártók és az adathordozók viszonteladói lábán állnak.

Míg kormányok gyakran adnak jó tanácsokat a memóriakártyák tisztításáról az eladás vagy ártalmatlanítás előtt, a tanulmány szerint az ilyen információ az Egyesült Királyságban „nem feltétlenül volt könnyű megtalálni”. Ennek ellenére a tárolóeszközről történő adatok törlésének gyors Google-keresése sok más útmutatót és oktatást eredményez, így a fogyasztók nem vesztegetnek tanácsot.

„Nehéz megérteni, miért olyan sok felhasználók továbbra sem távolítják el az adathordozón lévő adataikat, mivel széles körben elérhető szoftverek (védett és ingyenes) elérhetőek az adatok biztonságos törléséhez az eladás előtt ”- állítja a jelentés.

„Az [eladók] vagy nem reagálnak a figyelmeztetésekre, vagy figyelmen kívül hagyják őket. Amíg a eladók bizonyos esetekben az eladás előtt azt állította, hogy a médiát formázták vagy törölték, más esetekben bevontak egy nyilatkozatot, amelyben kijelentették, hogy lehetnek adatok, és hogy a vásárlónak eltávolítania kell azokat. ”

A szerzők ezt megjegyzik gyártók A memóriakártyák és az azokat használó eszközök használatának proaktívabban kellene képznie a felhasználókat az adatok megfelelő eltávolításáról és ártalmatlanításáról. „Tekintettel a jelenlegi digitális eszközök rövid életciklusára, amikor a felhasználók rendszeresen cserélik és korszerűsítik mobilkészülékeiket, valószínűleg kihagyás, hogy az adatgyűjtő eszközökkel (gyári alaphelyzetbe állítási lehetőségek vagy titkosítás) és az eredeti gyártók nem adnak jobb tanácsokat. ”

A jelentés következtetése: „Ebből a kutatásból kitűnik, hogy a E memóriakártyák végfelhasználói még mindig nem eléggé tájékozottak annak veszélyeiről, hogy nem biztosítja az adatok megfelelő törlését a személyes eszközökben használt adathordozók ártalmatlanításakor, és hogy a felhasználók nem teszik meg a megfelelő intézkedéseket az adathordozóból származó adatok végleges eltávolítására, mielőtt rendelkeznek azokkal. ”

A memóriakártya biztonságos törlése

A jelentés (PDF) példája szerint a probléma gyakran nem az, hogy az emberek nem törlik meg SD-kártyáikat; az, hogy nem csináld rendesen. Egy fájl törlésével az eszközről csak eltávolítja azt a hivatkozást, amely arra mutat, hogy a számítógép hol találhatja meg a fájlt a kártya memóriájában. Valójában nem törli a fájlt alkotókat és nullákat. Hogy az adatok a kártyán maradnak, amíg felül nem írják őket valami mással.

Ezért nem elegendő csak a memóriakártyán lévő összes fájlt kiemelni és a törlés gombot megnyomni. A visszavont kártyákat teljes mértékben törölni kell és újra kell formázni—A „gyors” formátum nem biztos, hogy elvégzi a munkát.

Nézze meg útmutatónkat, ha szeretne többet megtudni arról, hogyan kell biztonságosan törölni bármilyen külső memóriaeszközt, például SD-kártyát, USB flash meghajtót vagy külső merevlemez-meghajtót.

Daniel Sancho “8 byte vs 8GBytes” a CC BY 2.0 alapján engedélyezett

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 55 = 61

Adblock
detector