A Kodi futtatása USB flash meghajtón Mac és PC rendszeren

Több eszköz képes a Kodi futtatására. Ide tartoznak az Android TV dobozok és az Amazon Fire TV bot. Ezekről a megoldásokról megbizonyosodott, hogy elég jól működnek, ám pénzt kell költeniük a választott eszköz beszerzéséhez. A Firestick 39,99 dollárba kerül, míg egy megfelelő Android TV doboz könnyen körülbelül 100 dollárral visszahozhatja.

Noha ezek az árak nem feltétlenül égbolt, lehet, hogy olcsóbb alternatíva van a ház körül fekve. Ha Ön ajánló, és azt akarja, hogy a Kodi a már meglévő eszközeivel felálljon, vagy csak pénzt akar megtakarítani, akkor a Kodi számítógépen való futtatása USB-meghajtóról megvalósítható lehet..

Tipp: Erősen javasoljuk, hogy használjon VPN-t a Kodi-val. Számos nagyszerű alkalmazás létezik a Kodi számára, valamint olyan biztonsági aggályok, amelyeket egy VPN használatával el lehet kerülni. Amikor csatlakozol a Kodi-hoz, akkor valószínűleg ki vannak téve magának olyan hackerekkel, akik az ember a középen támadások révén eltérítették a kiegészítőket. Ezenkívül az internetszolgáltató dönthet úgy, hogy megszakítja a kapcsolatot, mivel túl sok az online film és TV streaming. A VPN segíthet elrejteni személyazonosságát, mind a hackerek, mind az internetszolgáltató ellen.

Előnyben részesítettünk az IPVanish, amely minden Kodi kiegészítővel működik, gyors, és olyan szintű adatvédelmi lehetőséget kínál, amely annyira népszerűvé tette a Kodi közösség körében. Alternatív lehetőségekkel kapcsolatban itt található az ajánlott Kodi VPN szolgáltatások teljes listája.

A Kodi USB-meghajtón történő futtatásának fő lehetőségei:

 1. Futtasson Kodi-alapú operációs rendszert egy indítható USB meghajtóról. Kattintson az alábbi linkre, hogy ugorjon a megfelelő szakaszra:
  • KodiBuntu
   • ablakok
   • Mac
  • OpenElec
   • ablakok
   • Mac
 2. Futtassa a Kodi hordozható telepítését USB-meghajtón (csak Windows)

Ezen módszerek mindegyikének megvannak az előnyei, amelyeket hamarosan felfedezünk. Mindkettő Linux-alapú. Vegye figyelembe, hogy ezen opciók egyike sem működik intelligens TV-vel vagy más eszközzel, számítógép BIOS nélkül.

Hogyan lehet futtatni egy Kodi-alapú operációs rendszert egy indítható USB meghajtóról

header_image_install_kodi
Gondolkodhat azon, hogy miért futtatja a Kodi ilyen módon, amikor közvetlenül telepítheti a számítógép natív operációs rendszerére. Az egyszerű válasz az, hogy ezek a Kodi-optimalizált operációs rendszerek általában gyorsabban futnak, mint egy nagyobb operációs rendszer, például a Windows. Csak valóban a Kodi-t fogod futtatni, így kevesebb erőforrás-hogging-folyamat fut a háttérben.

Ennek ellenére két fő Kodi-alapú operációs rendszer érhető el: a KodiBuntu és az OpenElec. A kettő közötti fő különbség a sebesség. A KodiBuntu gyorsan fut, de rájön, hogy az OpenElec általában kicsit gyorsabb. A KodiBuntu azonban lehetővé teszi a szélesebb körű Linux ökoszisztéma felfedezését, míg az OpenElec nagyjából elragadtat téged a Kodi használatához..

Mielőtt elkezdenénk győződni arról, hogy a KodiBuntu és az OpenElec a lehető legjobban zajlik-e, vegye figyelembe a következő pontokat az Ön által használt USB-meghajtóról:

 • Olyan számítógéppel kell használni, amely támogatja az USB 3.0 szabványt és az USB 3.0 meghajtót. Ennek hiányában a Kodi elviselhetetlenül késő lehet.
 • A KodiBuntu esetében az USB-meghajtó minimális ajánlott mérete 2 GB.
 • Az OpenElec esetén az USB-meghajtó minimális ajánlott mérete 256 MB
 • KodiBuntu

  Indító KodiBuntu USB meghajtó létrehozásához először töltse le innen a KodiBuntu legújabb verzióját. Válassza ki a 32 vagy 64 bites verziót, a rendszer képességeitől függően.

  A szükséges verzió letöltése után szüksége lesz valamilyen szoftverre az USB-meghajtó üzembe helyezéséhez.

  ablakok

  Windows esetén a Linux Live USB Creator ezt fogja elvégezni. Töltse le és futtassa a Linux Live USB készítőt. Az alkalmazás könnyen használható, és öt részre oszlik.

  lili_tut_1

  Kövesse ezeket az utasításokat, amelyek megfelelnek az egyes szakaszoknak:

  1. Válassza ki az USB meghajtót.
  2. Válasszon egy képfájlt. Ez lesz a korábban letöltött KodiBuntu ISO kép.
  3. A legjobb, ha a kitartást körülbelül 2000 MB-ra állítja. Az erre kiosztott méret nyilvánvalóan megegyezik az USB-meghajtó méretével. A perzisztencia azt a tárhelymennyiséget jelenti, amely különféle dolgokra, például fájlok, beállítások és telepített programok számára van elosztva. Ha ezeket a dolgokat az USB meghajtóra tárolja, azt jelenti, hogy nem kell új telepítést indítania minden alkalommal, amikor a KodiBuntu.
  4. Jelölje be „Formázza a kulcsot a FAT32-ben (ez törli az adatokat !!)”. Mint már említettük, ez törli az összes adatot az USB meghajtón. Ezt figyelembe véve, kérjük, használjon olyan meghajtót, amelyet kizárólag az operációs rendszer futtatására tervez.
  5. A telepítés megkezdéséhez kattintson a villám ikonra.

  A telepítés befejezése után indítsa újra a számítógépet, és csatlakoztatott USB-meghajtóval adja meg a BIOS-beállításokat. Ennek módja az eszköz típusától függ. Változtassa meg a rendszerindítási sorrendet úgy, hogy a számítógép az USB-meghajtóról induljon a merevlemez előtt, amely lehetővé teszi a közvetlenül a KodiBuntu-ba való indítást..

  Mac

  Ha Mac OS-t futtat, akkor az induláshoz és a futtatáshoz szüksége lesz a Mac Linux USB Loader-re.

  A fájl letöltése után először futtassa a Disk Utility alkalmazást a Mac számítógépen. Válassza ki azt az USB-meghajtót, amelyre telepíteni kívánja a KodiBuntu-t, majd a képernyő tetején válassza a Törlés lehetőséget.

  mac_disk_utility_erase

  Győződjön meg róla, hogy választotta MS-DOS (FAT) alatt Formátum és Master Boot Record alatt Rendszer. Adjon egy megfelelő nevet is a meghajtónak, majd nyomja meg Törli.

  Most nyissa meg a Mac Linux USB betöltőt és válassza a lehetőséget Hozz létre élő USB-t választási lehetőség.

  mac_linux_usb_loader

  Most válassza ki azt a meghajtót, amelyre a KodiBuntu telepíteni szeretné.

  mac_linux_usbloader_destination

  Találat Következő és a következő képernyőn válassza a lehetőséget Egyéb alatt Elosztócsalád.

  usb_loader_disfam

  választ A telepítés megkezdése a telepítési folyamat végrehajtása érdekében. A folyamat befejezése után egy üzenetet kapunk, amely jelzi, hogy a telepítés sikeres volt.

  mac_usb_loader_success

  Indítsa újra a számítógépet, és a csatlakoztatott USB-meghajtóval adja meg a BIOS-beállításokat. Ennek módja az eszköz típusától függ. Módosítsa a rendszerindítási sorrendet úgy, hogy a számítógép az USB-meghajtóról induljon a merevlemez előtt. Ilyen módon közvetlenül a KodiBuntuba indíthat.

  OpenElec

  Töltse le az OpenElec megfelelő verzióját a hivatalos webhelyről. Az x86 generikus stabil kiadásnak meg kell tennie a munkát.

  ablakok

  Ahhoz, hogy indító USB-meghajtót hozzon létre az OpenElec számára Windows rendszeren, használja a Win32 Disk Imager eszközt. Töltse le és futtassa az alkalmazást. Válassza ki a meghajtót az OpenElec telepítéséhez.

  win32_1

  Bontsa ki a korábban letöltött OpenElec fájlt megfelelő szoftver, például Winrar segítségével. Most válassza ki a kapott .IMG fájlt a Win 32 Disk Imager alkalmazásban.

  win32_select

  Válassza az Írás elemet, és ennyi is.

  win32_write

  A telepítés befejezése után indítsa újra a számítógépet a telepített USB-meghajtóval, és adja meg a BIOS-beállításokat. Ennek módja az eszköz gyártójától függ. Módosítsa a rendszerindítási sorrendet úgy, hogy a számítógép az USB-meghajtóról induljon a merevlemez előtt. Ez lehetővé teszi, hogy közvetlenül az OpenElec-ba indítsd el.

  Mac

  Mac OS rendszeren a MAC Linux USB Loader folyamata az OpenElec számára is működni fog. Kérjük, olvassa el a fenti KodiBuntu utasításokat.

  Hogyan futtassuk a Kodi hordozható telepítését az USB meghajtón

  Egy másik elérhető lehetőség a Kodi hordozható telepítése. Vegye figyelembe, hogy ez a módszer csak Windows felhasználók számára működik. Hordozható Windows telepítés létrehozásához először itt töltse le a telepítő fájlt. Számos számítógép futtatja a Windows rendszert, így valószínű, hogy a legtöbb telepített helyet a Kodi telepítéséhez használhatja.

  Most futtassa a telepítő fájlt, de állítsa be a telepítési útvonalat az USB meghajtó gyökérkönyvtárába.

  portable_destination_USB

  választ Ne készítsen parancsikont a következő lépésben.

  kodi_no_shortcuts

  választ Telepítés de ügyeljen arra, hogy ne futtassa a Kodi-t a telepítés befejezése után.
  Most hozzon létre egy parancsikont a kodi.exe jobb egérgombbal kattintva a meghajtón lévő Kodi mappában lévő fájlra, és kiválasztva Parancsikon létrehozása. Helyezze át ezt a fájlt az USB-meghajtó gyökérkönyvtárába.

  kodi_shortcut_move

  Kattintson a jobb gombbal a parancsikonra, és válassza a lehetőséget Tulajdonságok. Ban ben Cél adjon hozzá „-p” a már létező szöveg mellé, az alább látható módon. Ez biztosítja, hogy az USB-meghajtón lévő Kodi mappát olyan fontos fájlok tárolására használják, mint pl. Beépülő modulok, bőrök, felhasználói adatok és szkriptek, hogy valóban hordozható telepítése legyen..

  kodi_properties

  A telepítés befejezése után futtathatja a Kodi fájlt az .EXE fájlból, amely az összes Windows számítógépen található USB meghajtón található. Ne feledje, hogy az USB-meghajtót csatlakoztatva kell hagyni ehhez az opcióhoz, és minden máshoz. Az összes opció működéséhez szükséges fájlok az USB meghajtón találhatók.

  A Comparitech nem ismeri el, és nem ösztönzi a szerzői jogi korlátozások megsértését, ideértve a Kodi-on keresztüli illegális adatfolyamot sem. A Kodi számos kiváló, legális online streaming célra felhasználható. Kérjük, vegye figyelembe a törvényeket, az áldozatokat és a kalózkodás kockázatait, mielőtt a szerzői joggal védett anyagot engedély nélkül letölti vagy patakba helyezi.

  Kodi v17.3 „A Krypton” a Kodi legújabb stabil változata, amely letölthető

  Az Ambuj Saxena „USB Flash Drive” licence, CC CC 2.0 alapján engedélyezett

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2

Adblock
detector