A legjobb magán keresőmotorok, amelyek 2020-ban nem követnek téged

A legjobb magán keresőmotorok, amelyek nem követnek téged (1)

A legjobb magán keresőmotorokat keresi, amelyek tiszteletben tartják az Ön személyes adatait, és nem követik az Ön adatait? Felfedünk mindent, amit tudnod kell.

A Google megkísérel nyomon követni mindazt, amit online végez, beleértve a meglátogatott webhelyeket, akikkel kommunikál, és milyen termékeket érdekelhet a beszerzés. Amikor Google-szolgáltatásokat használ - és sok kapcsolódó szolgáltatást, amelyek némelyikének látszólag semmi köze a Google-hoz - a kölcsönhatásokra vonatkozó információkat felhasználói profil formájában gyűjtik és tárolják..

A Google keresési funkciója nem különbözik egymástól. Amikor beír egy keresett kifejezést, a Google társítja azt a személyes azonosítókkal, és ez része lesz a keresési előzményeknek és az online profilnak.

Noha ez hasznos lehet abban, hogy lehetővé teszi a Google számára, hogy megfelelőbb keresési eredményeket szállítson, sok felhasználó számára ez érzés a magánélet megsértése. Különösen igaz ez a mai világban, ahol szinte mindennapi kérdéseinkre keresünk keresőmotorokat, beleértve az érzékeny kérdéseket is..

Szerencsére, ha aggódik a Google, a Bing és a keresési kifejezéseket nyomon követő más keresőmotorok iránt, akkor vannak alternatívái. Sok szervezet felismerte azon keresőmotorok szükségességét, amelyek megbízható eredményeket nyújtanak a magánélet veszélyeztetése nélkül, és diszkrétebb verziókkal készültek.

Ebben a bejegyzésben feltárjuk a legjobb magán keresőmotorokat, és részletesebben megvitatjuk, miért fontolhatja meg a Google elhagyását.

Mit kell keresni a legjobb magán keresőmotorokban

Amint elkezdi keresni, meg fogja találni, hogy a Google keresőmotorja számára számos magán alternatíva létezik. Ezek azonban nem azonosak egymással. Például egyesek nem olyan magántulajdonosok, mint állítólag állnak, mások rossz felhasználói élményt nyújtanak. A legjobb magán keresőmotorok listája a következő kritériumokon alapul:

 • Fenntartja az adatvédelmet (nem nyomon követi az adatokat)
 • Megfelelő keresési eredményeket biztosít
 • Könnyen kezelhető felülettel rendelkezik
 • Beállítási lehetőségeket kínál a testreszabott élményhez

Érdemes megjegyezni, hogy egyes magán keresőmotorok valódi keresőmotorok abban az értelemben, hogy valójában weboldalakat másznak be, hogy összegyűjtsék a keresési eredmények megjelenítéséhez szükséges információkat. Ezek több adatvédelmet kínálnak, mivel nem lépnek kölcsönhatásba a Google-lal vagy a Bing-rel, de nem biztos, hogy a legjobb eredményt nyújtják.

Mások, lényegében „metasearch motorok” közvetítőként jár el a felhasználó és a Google között vagy más webhelyek, lehetővé téve számukra, hogy jobb általános élményt nyújthassanak. A listán szereplők egyaránt belekeverednek és felhasználják a saját bejáróikat, valamint eredményeket szereznek a Google és a Bing kedvelőinek.

A legjobb privát keresőmotorok

Itt található a legjobb privát keresőmotorok listája, amelyeket 2019-ben a Google helyett használhat:

1. DuckDuckGo

DuckDuckGo legjobb privát kereső.

A DuckDuckGo nagyon népszerű az adatvédelmi rajongók körében, és az alapértelmezett keresőmotor a Tor böngészőben. Az amerikai székhelyű szolgáltatás saját bejáróval rendelkezik (DuckDuckBot néven), de több mint 400 forrásból is begyűjti az információkat. Ide tartoznak a Bing, az Oath (korábban a Yahoo) és a Wikipedia.

Ez a keresőmotor menti a kereséseket, de nem kapcsolódik egyetlen felhasználóhoz:

A kereséseket is mentjük, de újra, nem személyesen azonosítható módon, mivel nem tárolunk IP-címeket vagy egyedi felhasználói ügynök karakterláncokat. Összesített, nem személyes keresési adatokat használunk olyan dolgok javítására, mint például a helyesírás-javítás.

A DuckDuckGo a társult webhelyek hirdetéseit jeleníti meg a jobb oldali oldalsávban, ami kissé kevésbé agresszív, mint a Google, amely a keresési eredmények tetején jeleníti meg a hirdetéseket. További nyereséget szerez az olyan webhelyek jutalékain, mint az Amazon és az eBay, ezért érdemes lehet óvatos, ha ezek sok felbukkannak a keresési eredmények között:

Hasonlóképpen, társult kódot adhatunk hozzá néhány e-kereskedelmi webhelyhez (például az Amazonhoz) & eBay), amelynek eredményeként kis jutalékokat fizetnek vissza a DuckDuckGo-nak, amikor ezeken a helyeken vásárol.

A szolgáltatás várt eredményekkel jött létre a tesztkeresési kifejezésekre vonatkozóan, ideértve egy helyi szolgáltatások keresését is. Ez felveti a kérdést, hogy a DuckDuckGo hogyan ismeri a felhasználó tartózkodási helyét. Ahogy a DuckDuckGo vezérigazgatója, Gabriel Weinberg elmagyarázza a Quora válaszában, a keresőmotor használja az Ön IP-címét a helyi eredmények kiszolgálására. Annak ellenére, hogy nem tárolja az Ön IP-címét, látható, amikor elküldi a keresési kérelmet. Alapvetően arra szolgál, hogy azonosítsa a hozzávetőleges tartózkodási helyét, majd azonnal törölje.

Összességében ez a legjobb privát keresőmotor a felhasználói élmény szempontjából, különösen, ha érdekli a helyi keresési eredmények. Másrészt, ha inkább nem akarja használni IP-címét, akkor jobb lehet, ha a listán szereplő más keresőmotorokkal egyezik meg..

A DuckDuckGo felülete nagyon hasonlít a Google és más népszerű keresőmotorok felületéhez. Kereshet az egész interneten, vagy finomíthatja a képeket, videókat, híreket, térképeket, jelentéseket vagy vásárlást. A szűrők felnőtt tartalmat és az eredmények időkeretét tartalmazzák.

Számos beállítás áll rendelkezésre a keresési élmény testreszabásához. Engedélyezheti például olyan funkciókat, mint a végtelen görgetés és az automatikus javaslat, és beállíthatja a linkeket az új lapon történő megnyitáshoz..

A DuckDuckGo legjobb privát keresőmotorjainak beállításai.

Néhány gyanú merült fel a DuckDuckGo adatvédelmi igényeinek legitimitása kapcsán. Ezek körül annak a ténynek a körül forognak, hogy a cég vezérigazgatója korábban már elveszett, Names Database néven működő közösségi oldalt működtetett (jogilag Opobox)..

Ezt követően a társaságot eladták a Classmates.com-nak, a fennmaradó felhasználói adatokkal együtt, több millió dolláros összegért. Úgy tűnik, hogy Weinberg részvétele a Names Database-ben ellentmondásos értékeket képvisel azokkal, amelyekre a DuckDuckGo épül, ezért a gyanú.

Gabriel ezeket az aggodalmakat egy 2018-as reddit szálban kezeli, ahol védi korábbi társaságának adatvédelmi gyakorlatait, és elmagyarázta, hogy az előző cég vezetése segített neki a DuckDuckGo adatvédelmi irányelveinek kidolgozásában..

Ezeket az adatvédelmi ötleteket visztem a DuckDuckGo-hoz, és rájöttem, hogy az internetes keresés esetén a minimálisan szükséges információmennyiség nulla.

DuckDuckGo reddit szál.

A DuckDuckGo a böngészőn keresztül érhető el, de iOS és Android alkalmazásokhoz, valamint Edge böngésző-kiterjesztést is kínál..

2. MetaGer

MetaGer legjobb privát keresőmotor.

A MetaGer németországi székhelye és non-profit szervezet, a SuMa-eV üzemelteti. Néhány különféle nyelven nyújt eredményeket: angol, német és spanyol. A MetaGer rendelkezik saját webrobotokkal és indexelõkkel, de elsõsorban metasearch motor, akár 50 keresõmotor lekérdezésére, beleértve a Yahoo-t és a Bing-t is. A tesztelés során elért legjobb eredmények nagy része a Bing-től származik.

A keresőmotor mögött található szoftver nyílt forráskódú, ami azt jelenti, hogy bárki megnézheti és ellenőrizheti annak kódját. A MetaGer rendelkezik egy .onion webhellyel, amelyhez a Tor hálózaton keresztül lehet hozzáférni.

A MetaGer mellett a SuMa-eV alkalmazást is kínál egy másik területen, amelyet a Google ural. A térképszolgáltatás és az útvonaltervező (Maps.MetaGer.de) nem naplózza és nem figyeli a felhasználók helyét.

Annak eldöntésekor, hogy mely eredményeket jelenítse meg, A MetaGer célja, hogy kiszolgálja a felhasználókat. Mint ilyen, nem használja a weboldal által kapott átkattintások számát rangsorolási tényezőként. Az üzleti modell magában foglalja az adományokat, a tagsági díjakat és a nem célzott hirdetéseket az eredményoldalakon.

Az Ön IP-címét az időbélyegzővel együtt legfeljebb 96 órán keresztül (négy nap) tárolhatja. Ennek oka az, hogy a MetaGer egy adott időtartamra korlátozza az IP-címen keresztüli keresések számát, és valamilyen módon szüksége van ennek nyomon követésére.

A MetaGer modellje nem célzott hirdetési alkotóeleme kapcsán gyűjt bizonyos adatokat. Ez biztosítja a hirdetőknek csonka IP-címeket (amelyek hozzávetőleges helyadatokat szolgáltathatnak) és felhasználói ügynök adatait, beleértve azt is, hogy melyik böngészőből és operációs rendszerből származik a keresési lekérdezés. Ezen információk egyike sem azonosítja a felhasználót.

A keresőmotorokat több kifejezéssel teszteltem, és az eredmények relevánsak voltak, kivéve egy olyan helyi keresési kifejezést, amely szétszórt eredményeket adott.

A MetaGer hozzáad egy további adatvédelmi réteget azzal, hogy lehetőséget ad weboldal névtelen megnyitására. Ilyen módon a keresőmotor proxyként működik, és elrejti az Ön IP-címét a rendeltetési webhelyről.

MetaGer névtelen böngészés.

A MetaGer felület nem olyan finomított, mint a listán szereplők, de ennek ellenére könnyű használni. Nincs olyan sok keresési opció, mint néhány más platformon, de kereshet az egész interneten, vagy csak képeken vagy vásárláson. További lehetőségek: szűrés dátum vagy nyelv alapján, vagy biztonságos keresés (a felnőtteknek szánt tartalom kiszűrésére).

A beállítási oldal nem ad sok további lehetőséget. Csak megmutatja a szűrőt, és lehetővé teszi, hogy eldöntse, melyik keresőmotorok, például a Bing használják az eredmények megjelenítését.

A MetaGer legjobb privát keresőmotorjainak beállításai.

Van egy MetaGer Firefox kiegészítő, és beállíthatja a MetaGer alapértelmezett keresőmotorjává a Chrome és az Edge számára. Az Android-felhasználók letölthetnek egy natív alkalmazást.

3. Qwant

Qwant legjobb privát keresőmotor.

A Qwant franciaországi székhelye és több mint tucat nyelv választékát kínálja, beleértve az angol, a francia és az olasz nyelvet. Ez a keresőmotor nem követi nyomon az ön vagy az eszköz, és megígéri, hogy nem naplózza a keresési előzményeket.

Nem használunk nyomkövető berendezést (pixel, ujjlenyomat ...). Nem gyűjtünk, és nem tárolunk semmilyen előzményt vagy keresést.

Ez egy metasearch motor, amely elsősorban a Bing keresési eredményeit veszi át, és továbbítja azokat a felhasználó számára. Megvannak a saját indexelő képességei is.

Ennek a társaságnak a profitmodellje olyan kapcsolt ügyleteket foglal magában, mint például az eBay és a Trip Advisor, tehát egyes kereséseknél előfordulhat, hogy ezeknek a webhelyeknek tisztességtelen előnye van azzal kapcsolatban, hogy az eredményoldal tetejére kerül..

A legtöbb tesztkeresés várt eredményeket adott, de a helyi keresési eredmények általában nem voltak megfelelőek. Qwant rendelkezik egy egyedi és esztétikailag kellemes felület és lehetővé teszi az interneten való keresést, vagy az eredmények szűkítését hírekre, képekre, közösségi oldalakra vagy videókra. Ezen felül szűrheti az eredményeket életkor szerint („frissesség”).

A beállítások lehetővé teszik a kezdőlap testreszabását, ideértve a trend témák, hírek és közösségi hozzászólások megjelenítését, valamint linkeket és videókat nyitó új lapokat is..

Qwant beállítási lehetőségek.

A Qwant más, a Google és más cégek termékeivel versengő termékekkel rendelkezik, köztük a Qwant Maps, a Qwant Music, a Qwant Boards (hasonló a Pinteresthez) és a Qwant Junior (6–13 éves gyerekeknek)..

Vannak Qwant kiterjesztések a Chrome és a Firefox számára, és alkalmazások érhetők el az iOS és az Android számára. Ha gyorsabb, könnyebb keresőmotorra van szüksége, például ha régebbi böngészőt használ, a Qwant Lite kifejezetten erre a célra lett kifejlesztve..

4. Searx

A Searx legjobb privát keresőmotorja.

A Searx egy metasearch motor, amely nyílt forráskódú és elérhető a GitHub-on. Ez egy nonprofit kezdeményezés, így a keresési eredményoldal tetején nem jelenik meg a hirdetés. Bár van egy fő Searx-webhely (searx.me), ezt a keresőmotort sok más webhelyen is megtalálja, mivel lehetséges, hogy saját maga is futtathatja azt..

Ennek ellenére, ha azt tervezi, hogy saját példányát személyes használatra futtatja, ne feledje, hogy a keresési lekérdezések nem kerülnek összevonásra más felhasználók kérdéseivel. Ez kevesebb névtelenséget jelent. Vegye figyelembe azt is, hogy ha a hivatalos példánytól eltérő keresési példányt használ, akkor az az bízva az adott példány rendszergazdájában az Ön adataival.

A Searx proxy lehetőséget kínál, amely lehetővé teszi, hogy továbbra is maszkolja személyazonosságát, amikor egy webhelyre kattint. A felület alapvető és viszonylag egyszerű. A keresési eredmények megfelelőek voltak, de a keresőmotornak problémái vannak a Google-lal és más forrásokkal, így bizonyos kifejezéseknél hibákat jelentenek.

Searx hiba.

Az alapvető keresési beállítások beállításához kattintson a gombra További beállítások közvetlenül a keresősáv alatt. Például, választhat például az interneten, vagy fájlok, képek vagy hírek között keresésben.

Sokkal több testreszabható funkció van, amikor rákattint preferenciák a jobb felső sarokban. Például a Tábornok lapon testreszabhatja a keresőmotor viselkedését és a keresőmotor találati oldalainak elrendezését. És a Dugó lapon láthatja az egyes kiegészítők (például a) engedélyezésének vagy letiltásának lehetőségeit A HTTPS újraírja és Végtelen görgetés.

A Searx preferenciái.

A Searx rendelkezik Android-alkalmazással és Firefox-kiegészítővel.

5. Kezdőoldal

Kezdőoldal legjobb privát keresőmotor.

A Startpage (korábban IXquick néven) egy metasearch motor, amelynek székhelye Hollandiában található. Eredményeit a Google-tól veszi át, és továbbítja a felhasználónak. Mint ilyen, alapvetően proxyként szolgál a felhasználók számára a Google keresési eredményeinek megtekintéséhez anélkül, hogy a cég nyomon követi őket. A kezdőlapot a közelmúltban a rendelkezésre álló legjobb keresőmotornak koronázták, még a Google-t is legyőzve.

A szolgáltatás nem követi az Ön adatait, ideértve a keresési lekérdezéseket sem. Adatvédelmi politikájának rövid változata a következő:

A Startpage.com nem naplózza vagy osztja meg személyes adatait. Nem követjük téged. Nem profilolunk téged. Időszak.

Kezdőoldal adatvédelmi irányelve.

Ha a keresőmotort proxyként szeretné használni anonim módon a webhelyek felkereséséhez, egyszerűen kattintson a gombra Névtelen nézet az eredmény mellett.

A kezdőoldal tapasztalata nagyon hasonló a Google-hoz. A felület gyakorlatilag ugyanaz, kivéve kevesebb lehetőséget. Kereshet az interneten, képeket vagy videókat kereshet, és kiválaszthatja az eredmények korát. Haladó keresést is végezhet, a Google speciális keresési opciójához hasonló beállításokkal.

Ahogy az várható volt, a keresési eredmények jobban megfelelnek a Google keresési eredményeinek, mint a listán szereplő többinek, tehát ha a Google privát verzióját keresi, ez valószínűleg szilárd választás. Kivétel azonban a helyi keresési eredmények. Egy tesztelt helyi keresés néhány eredményt adott a jelenlegi helyünk közelében, de nem olyan közel, mint a DuckDuckGo.

Ez azt jelzi, hogy a Startpage valószínűleg az Ön IP-címének csonkított változatát használja, hogy nagyon hozzávetőleges helyet kapjon, és tisztességes helyi eredményeket érjen el. Ez azonban spekuláció, amelyet a vállalat nem erősített meg.

A kezdőlap beállításai között szerepelnek a nyelv és a megjelenés lehetőségei, valamint a keresési funkciók, például javaslatok, térképek és a Wikipedia azonnali válaszai kapcsolói. Van néhány adatvédelmi és biztonsági beállítás is, amelyek tartalmazzák a családi szűrőket, az oldalak ellenőrzését a rosszindulatú programok ellen, és csak az egyes kiszolgálókhoz történő kapcsolódást.

Kezdőlap beállításai.

A Startpage tartalmaz alkalmazásokat iOS és Android számára, valamint böngésző kiterjesztéseket a Chrome és a Firefox számára.

6. Svájcok

A Swisscows legjobb privát keresőmotorja.

A Swisscows Svájcban található, nyolc nyelven érhető el, köztük angol, olasz és spanyol nyelven. Partnere a Bing-rel, így a legtöbb keresési eredmény az adott keresőmotorból származik. A Swisscows azonban az eredmények megjelenítésében különbözik a többi keresőmotortól. Szemantikus technológiát használ a felhasználó számára a leghasznosabb eredmények meghatározására.

Azt nem tárol vagy nyomon követ semmilyen felhasználói személyes információt például IP-címet vagy keresési lekérdezéseket. A cég büszke arra, hogy minden szerver Svájcban található, egy országban, amely szigorú adatvédelmi törvényeiről ismert.

Ha magán keresőmotorját keresi a családja számára, akkor a svájccow jó lehet. Célja, hogy gyermekbarát keresőmotor legyen, felnőtt tartalmak, például a pornográfia és az erőszak kiszűrésével.

Családbarát svájci zászló.

Ez a vállalat a felhasználók és a vállalkozások adományaira támaszkodik, így a keresési eredmények között nem jelenik meg a felbukkanó hirdetés.

A felület modern és felhasználóbarát. Az interneten való keresés mellett kifejezetten képeket, videókat vagy zenét is kereshet. Szűrheti a keresést ország szerint, vagy rendezheti az eredményeket a mai népszerűség szerint.

A Swisscows további kiegészítő eszközöket kínál, köztük egy olyan fordítót is, amely hasonlóan működik a Google Fordítóval. Aztán ott van a „Digest” eszköz, amely felhívja Önt, hogy dobjon el egy fájlt vagy linket, hogy megtudja, mit tartalmaz. Ez valójában egy fizetett szoftver, de kipróbálhatja a Swisscows keresési felületén.

A keresési lekérdezések általában várt eredményeket hoztak. A helyi kifejezések felsorolása nem volt releváns, de a régióválasztót használva legalább a megfelelő országból származtak.

A listán szereplő más keresőmotorokkal ellentétben nincs külön beállítási képernyő, amely segítséget nyújthat a tapasztalatok testreszabásához.

Milyen információkat tartalmaz a Google követése és miért?

A Google, a Bing és más népszerű keresőmotorok rögzítik az Ön által megadott keresési lekérdezéseket, valamint egyéb információkat. Íme, amit fel lehet venni:

 • Az Ön IP-címe
 • Ön tartózkodási helyét
 • Egyedi böngésző-, alkalmazás- és eszköz-azonosítók
 • Keresési kifejezések

Amikor arra gondol, hogy egy nap hányszor ad meg keresési kifejezést a Google-ban, könnyű belátni, mennyire könnyű lenne a vállalat számára egy olyan profilt készíteni, amely erősen tükrözi azt, amit napi szinten teszel. Például hajlamosak egy csomó témát keresni a személyes életünkkel kapcsolatban, például:

 • Különálló termékek vagy üzletek
 • Háztartási szolgáltatások, például vízvezeték- vagy ablaktisztítás
 • Bankok és befektetések
 • Étkezőhelyek
 • Hétvégi programok
 • Nyaralási úticélok
 • Útmutatások egy barát házához vagy rendezvényhelyéhez
 • Gyerekeinkkel kapcsolatos dolgok (például iskolák és tevékenységek)
 • Orvosi kérdések, amelyekkel esetleg szembesülünk

… Plusz bármilyen dolog, ami a munkánkkal vagy vállalkozásunkkal kapcsolatos.

Mindez az információ egy edényt jelent a hirdetők számára. A hirdetések online tevékenységünk alapján erősen célzottak számunkra, mert gyakran tükrözik offline tevékenységeinket. A Google és a kapcsolt hirdetők nagyon pontos profilt készíthetnek arról, hogy mindannyian élnek, és hogyan értékesítenek velünk.

Miért követi a Google a problémát??

Néhány embernek hasznos lehet, ha hirdetéseket jelenít meg a weboldalakon, a közösségi médián és a személyes ízlése alapján testreszabott e-mailekben. Valójában ez az az alapfeltétel, amellyel a Google és hasonló cégek igazolják intenzív online követését. Általában valami olyat mondnak, amely „az ügyfelek jobb kiszolgálása” vagy „a felhasználói élmény javítása érdekében”.

Valójában az történik, hogy Ön vagy legalább az Ön adata olyan termék, amelyet eladóknak vagy más harmadik feleknek lehet eladni, bárki is a legmagasabb licit. Sok felhasználó ezt a tolakodó és akár egyenesen hátborzongatónak találja. Amellett, hogy tudjuk, hogy valaki rengeteg részletet állít össze rólad, hogy kitaláljuk, hogyan lehet a legjobban eladni neked termékeket és szolgáltatásokat, a célzott hirdetéseknek más következményei is vannak. Itt csak néhány kellemetlen forgatókönyv:

 • Megkísérel megmutatni egy kolléganak egy munkával kapcsolatos webhelyet, de ez szerepel a randevú-oldalak hirdetéseiben.
 • Már eljegyzési gyűrűket böngészett, és a kapcsolódó hirdetések az összes otthoni eszközén megjelennek, elkényeztetve a többi fontos.
 • A zavaró orvosi hirdetések megjelennek a webhelyeken, miközben egy elfoglalt kávézóban dolgozik.

Súlyosabb következményekkel jár az is, ha a keresési előzményeket célzott reklámozás vagy más módon jeleníti meg. Például egyes embereket - például visszaélésszerű kapcsolatokban vagy elnyomott közösségekben élőket - komoly veszély fenyegethet,.

Az a tény, hogy ezeket az adatokat valahol tárolják, a hackerek célpontjává is teszi. És ne felejtsük el az emberi hibát, amely az adatok véletlenszerű feltárását okozhatja. Például egy 2006-os ügyben az AOL több mint 650 000 felhasználó keresési előzményeit bocsátotta a nyilvánosság elé. Az esetet végül 2013-ban rendezték, amikor az AOL vállalta, hogy kifizeti 5 millió dollárt, de ez nem jelenti azt, hogy ez nem fordulhat elő újra.

Az alapértelmezett keresőmotor megváltoztatása a böngészőben

Ha úgy döntött, hogy a fenti keresőmotorok egyikére vált, akkor kétségtelenül a lehető legkényelmesebbé szeretné tenni a dolgokat. Ha jelenleg alapértelmezett keresőmotorja a Google vagy a Bing, akkor általában egyszerű megváltoztatni, bár a folyamat nem mindig teljesen nyilvánvaló.

Csak böngészőjében kövesse az alábbi lépéseket:

Google Chrome

Az alábbiak szerint módosíthatja alapértelmezett keresőmotorját a Chrome-ban:

 1. Kattintson a három pont menü ikonjára a képernyő jobb felső sarkában, és válassza a lehetőséget Beállítások a legördülő menüből.
 2. Ban,-ben Beállítások képernyőn görgessen le Keresőmotor.
 3. A legördülő menüben a A címsorban használt keresőmotor, több lehetőséget kell látnia, beleértve a Google-t, a Bing-et és a Yahoo! Alapértelmezés szerint a listában az egyetlen privát keresőmotor a DuckDuckGo. Ha ezt szeretné használni, akkor menjen tovább, és válassza ki a legördülő menüből. Ez lesz az új alapértelmezett keresőmotor. Ha másik privát keresőmotort szeretne alapértelmezésként hozzáadni, folytassa a következő lépéssel.

A Chrome-beállítások képernyő.

 1. Kattintson a jobb oldalon található nyílra Keresőprogramok kezelése.
 2. Ban,-ben Keresőprogramok kezelése oldalon válassza ki hozzáad.

A Chrome keresőmotorok kezelése oldal.

 1. Töltse ki a mezőket a A keresőmotor szerkesztése oldalt. Az alábbi példában a Kezdőlapot adjuk hozzá. A Keresőmotor mezőbe írja be a keresőgép nevét. Ban,-ben Kulcsszó mezőbe írja be a használt parancsikont a címsorba. Az utolsó mezőbe írja be a keresőmotor URL-jét, a „% s” betűvel a lekérdezés helyett. Az URL megszerzéséhez egyszerűen írjon be egy keresési kifejezést a keresőmotorba, majd cserélje ki a keresett kifejezést „% s” -re (idézőjelek nélkül).

A Chrome keresőmotor szerkesztési oldala.

 1. Amint a mezők kitöltésre kerülnek, nyomja meg Megment.
 2. Az új keresőmotornak most opciónak kell lennie Keresőprogramok kezelése. Kattintson a keresőmotor jobb oldalán található három pont ikonra, és válassza a lehetőséget Tedd alapértelmezetté.

Mozilla Firefox

Az alábbiak szerint módosíthatja az alapértelmezett keresőmotort a Firefoxban:

 1. Kattintson a hamburger ikonra a jobb felső sarokban.
 2. választ Opciók > Keresés.
 3. Az alatti legördülő menüben Alapértelmezett keresőmotor, több lehetőséget kell látnia, például a Google, a Bing, az eBay, a Twitter és a Wikipedia. Mint a Chrome esetében, a listában alapértelmezés szerint az egyetlen privát keresőmotor a DuckDuckGo. Ha használni szeretné ezt, kiválaszthatja azt, és kész. Ha inkább más privát keresőmotort szeretne használni, folytassa a következő lépéssel.
 4. Még mindig be Keresés, görgessen le Egykattintású keresőmotorok és válassza ki További keresőmotorok keresése.

Firefox keresési beállítások oldal.

 1. A Firefox-kiegészítők oldalára kerül. A keresőmezőbe írja be a használni kívánt keresőmotort, például a Qwant.
 2. Kattintson a keresőmotorra az eredménylistában, és a megjelenő oldalon válassza a lehetőséget + Hozzáadás a Firefoxhoz.

Firefox-kiegészítők oldal.

 1. Megjelenik egy felugró ablak, amely megerősíti a hozzáadást. választ hozzáad.
 2. Újabb felbukkanó képernyő jelenik meg, amely megkérdezi, hogy szeretné-e beállítani a keresőmotort alapértelmezettként. kettyenés Igen.

Firefox-kiegészítő megerősítő felugró ablak.

 1. Ha elmulasztja ezt a megerősítést, akkor mindig visszatérhet Opciók > Keresés. Most, alatt Alapértelmezett keresőmotor, a legördülő menüben opcióként látnia kell az újonnan hozzáadott keresőmotorját.

Firefox keresőmotor legördülő menü.

Microsoft Edge

Az alábbiak szerint módosíthatja az alapértelmezett keresőmotort a Microsoft Edge-ben:

 1. Lépjen a keresőmotor honlapjára, például a www.swisscows.com.
 2. Kattintson a jobb felső sarokban lévő három pont (további műveletek) ikonra és válassza a lehetőséget Beállítások > Fejlett.
 3. Alatt Címsáv-keresés, választ Változtassa meg a keresési szolgáltatót.
 4. Az első lépésben felkeresett keresőmotornak megjelennie kell a listában, a név után zárójelben „felfedezett” szóval. Válassza ki és nyomja meg Beállítás alapértelmezettként.

Szél beállítások.

iOS (Safari)

A következőképpen módosíthatja az alapértelmezett keresőmotort a Safari-ban:

 1. A Safariban nem lehetséges további keresőmotorokat hozzáadni az alapértelmezett beállításokhoz. A DuckDuckGo egy beépített opció, tehát ha ezt akarja, akkor szerencséd van. Menj Beállítások > Szafari > Keresőmotor, és válassza ki DuckDuckGo.

iOS keresőmotor beállításai.

 1. Ha nem, akkor a gyors és egyszerű hozzáférés érdekében a kedvelt keresőmotort felveheti az otthoni képernyőre. Keresse meg a hozzáadni kívánt keresőmotor honlapját, például a www.searx.me.
 2. Válassza ki a megosztás gombot, görgessen lefelé, és válassza a lehetőséget Hozzáadás a kezdőképernyőhöz. A keresőmotor most elérhető lesz az otthoni képernyőn, tehát legközelebb, amikor keresni szeretne, nyomja meg ezt a gombot, ahelyett, hogy belépne a Safari oldalba..

iOS új keresőmotor hozzáadása.

Android (Chrome)

Az alábbiak szerint módosíthatja az alapértelmezett keresőmotort az Androidon:

 1. A Chrome-on keresse fel a használni kívánt keresőmotor oldalát, például a MetaGer-t, és végezzen keresést. Vegye figyelembe, hogy ha nem végez keresést, akkor a keresőmotor nem jelenik meg a listában az alábbi 4. lépésben.
 2. Válassza ki a három pont menü ikonját a jobb felső sarokban, és válassza a lehetőséget Beállítások.
 3. Alatt alapjai, kettyenés Keresőmotor.
 4. A választott keresőmotornak itt opciónak kell lennie. Válassza ki a listából, és ez most lesz az alapértelmezett.

Android hozzáadása a keresőmotorhoz.

Még mindig használni szeretné a Google-t? Használjon VPN-t

Ha valóban nem akarja feladni a Google keresőmotorjának használatát, akkor legalább meg kell fontolnia, hogy megvédje magát jó hírű VPN-vel. A virtuális magánhálózat rövidítéseként a VPN titkosítja az összes webes forgalmat, így nem olvasható harmadik felek számára, például az internetszolgáltató és a leendő hackerek számára. Ezenkívül a másodlagos VPN-kiszolgálón keresztül átjárja a forgalmat, és a valódi IP-címet helyettesíti a VPN-kiszolgálónak megfelelővel.

Ez a szerver lehet a választott helyen, és az IP-cím hozzá lesz társítva ehhez a helyhez. A Google és bármely más célhely nem látja valódi IP-címét és helyét, hanem a VPN-t fogja látni. A VPN és az inkognitómód vagy a privát böngészés mód kombinálása elég biztonságos tét, hogy megakadályozzuk a Google követését.

Ennek ellenére kicsi annak esélye, hogy a Google továbbra is képes felhasználói azonosítókat összeállítani más azonosítók, például egyedi böngésző vagy eszköz-azonosítók alapján. Ezek némelyikét kezelheti a böngésző vagy az eszköz beállításain, de mások - például a mobiltelefon IMEI-száma - nem. Noha a Google tájékoztatja a felhasználókat arról, hogy ezeket az azonosítókat használják, elég homályos, hogy hogyan és mikor használják ezeket. Mint ilyen, a legjobb védelmi forma a Google teljes elkerülése lenne, még ha van VPN-je is.

Nem rossz ötlet a VPN magán keresőmotor mellett történő használata. Találkoztunk néhány állítólag magán keresőmotorral olyan megkérdőjelezhető adatvédelmi politikákkal, amelyek azt sugallják, hogy az IP-címeket valamilyen módon lehet használni. VPN esetén a privát keresőmotor csak a VPN IP-címét fogja látni, tehát nincs semmi baj.

A VPN kiválasztásakor feltétlenül válassza ki a felhasználói magánélet védelmét szolgáló nyilvántartást, például ExpressVPN. A legfontosabb jellemzők, amelyekre figyelni kell, a valódi naplózási politika és az információszivárgások elleni védelem.

Lásd még:

 • Leggyorsabb VPN-ek
 • A legjobb VPN-ek a Tor számára
 • A legjobb VPN-ek a Windows 10-hez
 • A legjobb VPN-ek Mac-hez

A Google keresési előzményeinek törlése

Ha úgy döntött, hogy átvált egy privát keresőmotorra, vagy folytatja a Google használatát VPN-sel, továbbra is fennáll egy probléma. A Google és más keresőmotorok továbbra is rögzítik az összes adatot, amelyet eddig összegyűjtöttek rólad.

Az adatokat (nagyrészt) eltávolíthatja a tevékenysége törlésével. Még akkor is, ha a Google törölte az Ön adatait, továbbra is megőriz bizonyos információkat. Például, ha törli a keresési előzményeket, a keresett kifejezést már nem tárolják, de az a tény, hogy akkor keresett valamit, naplózott marad. A Google azonban homályos abban, hogy mennyi információ marad meg. Ez a vonal különösen kétértelmű:

Időnként bizonyos információkat hosszabb ideig megőrizünk, hogy kielégítsük a meghatározott üzleti igényeket vagy jogi követelményeket.

Google törlési irányelvek.

Ennek ellenére képesnek kell lennie a keresési előzmények nagy részének törlésére.

A következőképpen törölheti Google-előzményeit:

 1. Ugrás a Google-hoz Saját tevékenységem oldalon, és a bal oldali oldalsáv menüben válassza a lehetőséget Törölje a tevékenységet.

A Google Delet keresési tevékenység oldala.

 1. A kapott felugró ablakban kiválaszthatja azt az időszakot, amelyben törölni szeretné a tevékenységet.

Törölje a web- és alkalmazástevékenység felbukkanó ablakot.

 1. Ezután meg kell erősítenie a törlést. választ Töröl.

Törölje a felugró ablakot.

 1. És ez az. Most látnia kell egy megerősítő képernyőt.

A törlés teljes megerősítő képernyője.

Vegye figyelembe, hogy tevékenységeit a Google kezdőlapjáról is törölheti, ha felkeresi Beállítások > Az Ön adatai a Keresésben, és görgessen le a Törölje a keresési tevékenységet szakasz.

A probléma az, hogy ha továbbra is használja a Google-ot, akkor továbbra is információkat tárol rólad. Tehát ki szeretné kapcsolni a jövőbeni tevékenységeket. A Saját tevékenységem oldalon lát egy pár dobozt, amelyek bal oldalán a tevékenységek nyomon követése található. választ Beállítások megváltoztatása.

Tevékenységi mezők.

A kapott képernyőn feltétlenül távolítsa el mindkét négyzetet. Ha az első be van jelölve, akkor a Google nyomon követheti Önt a Chrome-on és a Google-szolgáltatásokat használó webhelyeken. A második lehetővé teszi a vállalat számára, hogy a hang- és audiobemeneteket rögzítse a Google beszédszolgáltatásainak számára. A legfontosabb, hogy fordítsa a kapcsolót mellette háló & App Activity ki (szürke) helyzetbe.

Webes és alkalmazástevékenység képernyő.

Visszatérve a két dobozhoz a Saját tevékenységem oldal, ha úgy dönt, hogy bármilyen okból engedélyezi a Google számára az Ön tevékenységének rögzítését, akkor a jobb oldali mező segítségével határozhatja meg, mennyi ideig tárolja a vállalat: 18 hónap, három hónap, vagy amíg manuálisan törli..

Törlés periódusa.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 69 = 73

Adblock
detector