A legjobb VPN-ek Irán számára és hogyan blokkolja Irán a tartalmat

Iráni zászlóNem titok, hogy Irán ellentétes irányban tartja az ország technológiai szabadságát. A „Zöld Forradalom” néven ismert, a 2009–2012-es iráni tüntetések során teljes körűen megtekintették, mivel Irán blokkolta az online média legtöbb formáját, amely belép az országba és onnan onnan. Ennek ellenére az ország hatalma gyorsan (és egyesek szerint akaratlanul is) gyorsan megtanulhatta a tömeg birtokában lévő hatalmat a közösségi média útján. A nyilvános nyugtalanságok nyilvánvalóan megjelentek a szociális média webhelyein, például a Twitter és a Facebook, amelyeket az iráni hatóságoknak akkoriban nehézségekbe ütköztek..

Gyorsan előre néhány évvel. Az iráni kormány megtanult néhány dolgot. A Twitter, a Facebook, a Youtube és a legtöbb más közösségi média weboldalának nagykereskedelme blokkolva van, bár egyes iráni felhasználóknak továbbra is különféle módon sikerül eljutniuk a tartalom blokkjaihoz. Még a nagyobb bevásárló webhelyek, például az Amazon és az eBay is blokkolva vannak Iránban, elsősorban azért, mert Irán sem a webhelyek tartalmát sem tudja hatékonyan szabályozni.

A Riporterek Nélkül nonprofit szervezet Iránnak az Internet ellenségeként sorolta be, mióta 2006-ban elindította egy ilyen listát.. (Megjegyzés: a szervezet 2014 óta felveszi az Egyesült Államokat a listára, közvetlenül az Edward Snowden széles körű belföldi megfigyelési programjainak feltárása után.).

Hogyan blokkolja Irán a tartalmat??

Nagyon kevés információ áll rendelkezésre arról, hogy Irán hogyan valósítja meg tartalmi szűrését. Amint azt a Washington Post megjegyzi, azok az állampolgárok, akik „az ország belsejében próbálják megvizsgálni a hálózatot, kockázatot jelentenek a kormánytól”.

Mivel Iránról ismert, hogy börtönbe ölik és megölnek a disszidenseket és törvényhozókat, valószínűtlen, hogy a legtöbb polgár megpróbálja lerázni az iráni törvényeket vagy az ország szűrési erőfeszítéseit. Valójában az Irán tartalmak blokkolásának kijátszása inkább a merészek tevékenysége. Ennek ellenére legalább egy kicsit tudunk Irán szűrési módszereiről, amelyek többségét otthon gyártják vagy másolják Irán legközelebbi szövetségeseiből, Kínából és Észak-Koreából..

Kyle Bowen és James Merchant kutatók szerint Irán három réteget (pdf) alkalmaz a szűrésre: megelőző, elfogó és reaktív. Ezt az alábbiakban bemutatott képernyőképeken magyarázzák meg legjobban:

Irán cenzúrája

És részletezze, hogy ezek mindegyike itt jár:

Irán cenzúrája

Mint láthatja, Irán tartalomszűrési módszerei rendkívül kifinomultak és többrétegűek, és hatékonyan úgy vannak megtervezve, hogy lezárjanak a szűrési folyamat körülkerülő összes ismert kísérletet, és elvágják a felhasználót a sarkon, amikor módszert találnak..

Néhány részlettel bevonunk mindegyik VPN-t, amelyeket kiválasztottunk ehhez a listához, de Ha nem tudod elolvasni az egészet, akkor itt lehet a legfontosabb választásunk:

 1. NordVPN Az első választásunk. Szüksége van némi kézi konfigurációra az iráni használatra való felállításhoz, de meg kell érni az erőfeszítést, mivel ezzel a listán a legmagasabb szintű biztonság, észlelés elkerülése és elmosódás érhető el. 30 napos pénz-visszafizetési garanciát tartalmaz.
 2. IPVanish Szilárd biztonsági funkciók, beleértve az egyedi Scramble szolgáltatást. Rengeteg IP és szerver közül választhat. Szűk keresztmetszetű hálózat, jó sebességgel.
 3. StrongVPN Szilárd kill-switch és scramble funkciók. Nagyon jó a blokkolt tartalmak megkerülésében, de az észlelés elkerülése érdekében inkább a kill-switch funkciót részesítjük előnyben.
 4. VyprVPN Erős biztonsági és adatvédelmi szolgáltatások. A naplózási politika a látogatók számára rendben lehet, de az állandó lakosoknak és az állampolgároknak fontolóra kell venniük a többi lehetőséget.

Lehet, hogy a VPN-ek választhatnak, de óvatosan

Ennek ellenére van esély néhány A VPN-k működhetnek Iránban. A kérdés az, hogy melyik?

Itt vannak dolgok trükkösek. Mivel a tartalom szűrése és blokkolása meglehetősen kiterjedt, akkor VPN-ket szeretne, amelyek a következők mindegyikét hajtják végre (és mi összes):

 • Nincs semmiféle fakitermelés
 • ködösítés
 • A titkosítási módszerek legmagasabb szintje
 • Automatikus lekapcsoló
 • DNS szivárgás elleni védelem

Ha Ön Iránba látogat, ne felejtse el letölteni a VPN-t érkezés előtt, mivel sok VPN-oldal blokkolva van. Még azokat is, amelyek Iránon belül elérhetőek, valószínűleg nem akarja elmenni a VPN helyett, hogy elrejtse tevékenységét.

Legjobb VPN Irán számára - Legfontosabb választásaink 2019-re

1. NordVPN

NordVPN2020. januárAz iráni munkákTesztelve: 2020. január

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.NordVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

NordVPN mindent megtalál, amelyet az iráni VPN-ben keres. AES-256-SHA titkosítás, megszakító kapcsoló, nem naplózási házirend, DNS szivárgás elleni védelem és obfuzációs módszerek. A Nord némelyikén kissé eltérő megközelítést alkalmaz ezekkel kapcsolatban, mint a többi szolgáltatást.

Az obfuszkációs módszer például nem a saját otthoni módszerük. Ehelyett az NordVPN támogatja az Obfsproxy alkalmazást e módszer végrehajtására. Betekintést nyújtanak a beállításhoz. Kicsit bonyolult lehet az újonnan érkezők számára, tehát ezt figyelembe kell venni, amikor a lehetőségeit átgondolja. Ezenkívül a NordVPN egy Tor over VPN opciót is biztosít. Korábban megemlítettük, hogy a Tor egyike azon kevés anonimitási eszköznek, amelyek Iránban működnek, bár a sebesség fojtódik, amikor a meglévő rendszerek észlelik. Előfordulhat, hogy a NordVPN megkerüli ezt Tor és Obfsproxy kombinációjával. Nord arról számolt be, hogy az Obfsproxy és az L2TP, a PPTP és az SSTP mind Iránban működnek. El kell kerülni a PPTP-t, mivel ez nem biztonságos.

A NordVPN egy olyan DNS-szivárgás-feloldót is használ, amely kissé eltérően működik, mint a többi szolgáltatás. Felismeri az egyes szivárgásokat, de felhasznál egy folyamat-specifikus megszakítót is. Ilyen módon nem állítja le a teljes internetkapcsolatot, ha nem akarja. Mindenekelőtt ez a szolgáltatás egy „dupla VPN” opciót használ, amely nyilvánvalóan lassú lesz, de hozzáadott névtelenséget biztosít az iráni bárkinek..

A NordVPN az egyik legolcsóbb VPN, amelyet örömmel ajánlunk, jó ár-érték, teljes áron, de alkalmanként üzleteket futtat, amelyek tovább engedik az árakat.

Előnyök:

 • Az erős titkosítás és a naplók hiánya a legmagasabb szintű biztonságot és adatvédelmet garantálja
 • Támogassa az Obfsproxy módszert a forgalom zavarására és a cenzúrák leküzdésére
 • A gyilkos kapcsoló az adatokat biztonságban tartja akkor is, ha a kapcsolat megszakad
 • A DNS szivárgás elleni védelem beépített
 • Több mint 5100 szervert működtet 60 országban
 • 24 órás csevegési támogatás

Hátrányok:

 • Csak egy helyet választhat ki, nem pedig egy adott szervert

IRÁNNAK LEGJOBB VPN: A NordVPN az első választásunk. Széles körű szerverrel rendelkezik, pontozva a világ minden tájáról. Nehéz legyőzni az adatvédelmi és biztonsági funkciókat. Lehetővé teszi akár 6 eszköz egyidejű használatát egy fiókból. Tartalmaz egy 30 napos pénz-visszafizetési garanciát, így kockázatmentesen kipróbálhatja őket.

Tudjon meg többet a NordVPN teljes áttekintéséből.

NordVPN CouponTakarítson meg 70% -ot a 3 éves tervGET DEALDacount automatikusan alkalmazva

2. IPVanish

IPVanishIránban működikTesztelve: 2020. január

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.IPVanish.com

Pénzvisszafizetési garancia: 7 NAP

IPVanish a legjobb adatvédelmi funkciókat használja fel, amelyeket a listánkkal keresettünk. AES-256 titkosítás, megszakító kapcsoló, obfuzáció az OpenVPN-en keresztül, szigorú naplózási szabályok és szivárgásvédelem.

Az IPVanish egyik legnagyobb előnye az iráni internetfelhasználó számára talán a kiszolgálók és a szerverhelyek rendkívül nagy száma. Az IPVanish több mint 40 000 megosztott IP-címet kínál fel használni 1 300+ szerverével és 75+ szerverhelyével szerte a világon. Ez sok lehetőséget kínál Iránban senkinek.

Nevezetesen az IPVanish lehetővé teszi, hogy be- vagy kikapcsolják az obfuzációs módszert. Ez a lehetőség „Scramble” néven ismert, amelyet az alkalmazás preferenciaszekciójában talál. A scramble lehetővé teszi, hogy a múltbeli hálózati forgalomfigyelőket elkapja azáltal, hogy úgy maszkolja a VPN-szolgáltatással való kapcsolatot, mintha egy szokásos HTTPS-kapcsolat lenne. Ez segíthet az Iránban gyakori sebességcsökkentésnél, amikor a rendszer VPN használatát észleli.

Előnyök:

 • Biztosítja az obszerválást az OpenVPN-en keresztül
 • AES-256 titkosítás, kill kapcsoló és nincs naplózási politika
 • A rejtjelezhetőség-eltolódás elősegíti a sávszélesség csökkentését
 • Több mint 1300 szerver hálózatát működteti több mint 75 országban
 • 24 órás élő csevegést kínál

Hátrányok:

 • A műszaki támogatás jegyét elektronikus levélben küldik el, és akár pár napot is igénybe vehetnek

KÖLTSÉGVETÉSI VÁLASZTÁS: Az IPVanish akár 10 eszközt is csatlakoztathat. A túlterhelt hálózat jó sebességet ér el. Jó adatvédelmi és biztonsági lehetőségek. 7 napos pénz-visszafizetési garancia.

Tudjon meg többet a teljes IPVanish áttekintésből.

IPVanish CouponSAVE 60% az éves tervGET DEALDiszámla automatikusan alkalmazva

3. StrongVPN

StrongVPNIránban működikTesztelve: 2020. január

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.StrongVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

Viszonylag új szolgáltatás, StrongVPN kiváló lehetőség lehet azok számára, akik magas szintű biztonságot keresnek. Különösen, a szolgáltatás tesztelésével kiderült, hogy a gyilkossági kapcsoló és a kódolás jellemzői a szolgáltatás abszolút legfontosabb elemei. Megtalálja azokat a szabványokat is, amelyeket bárki, aki biztonságot és adatvédelmet keres (például az iráni személyeket), nem naplózási politika és rendkívül erős titkosítás több formája, az AES-256-tól a 2048-bites SSL-ig.

A StrongVPN nem hirdeti a DNS szivárgás elleni védelmet, bár ezt kompenzálni lehet a kill kapcsolóval és a scramble funkciókkal. A StrongVPN átjut a „Kína nagy tűzfalán” is, ami azt jelenti, hogy valószínűleg elég erős ahhoz, hogy elkerülje az iráni kormányt és az internetszolgáltató szűrési módszereit. De ne feledje, hogy Irán iránt a legnagyobb aggodalom a beragadás, nem csak a múltba kerülés.

Talán az a legnagyobb aggodalom, hogy ez a rendszer az, hogy néhány szervernek nincs megfelelő titkosítási módszere. Gondoskodni fog arról, hogy odafigyeljen arra, hogy mely szervereket használja.

Előnyök:

 • Magas szintű biztonsági szempontok; AES-256-2048-bites SSL titkosítás
 • A scramble and kill kapcsoló túlélte a szigorú teszteket
 • Még megkerüli a Kína nagy tűzfalát is, jelezve, hogy a robusztus szűrésgátló működik
 • Nincs naplózási politika, amely védi az Ön személyes adatait

Hátrányok:

 • Egyes felhasználóknak a minimalista tervezést korlátozhatják

NAGYON megbízható: Az StrongVPN magabiztosan legyőzi a földrajzi blokkolást. Jó a magánélet szempontjából, és nem őrzik meg az internetes böngészési naplókat. Bőséges biztonság. A kézi konfiguráció kihívást jelenthet egyes felhasználók számára. 45 napos pénz-visszafizetési garancia.

Tudjon meg többet a StrongVPN teljes áttekintéséből.

StrongVPN CouponTakarítson meg további 20% -ot minden automatikusan alkalmazott planGET DEALDcount-ról

4. VyprVPN

VyperVPNIránban működikTesztelve: 2020. január

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

Első figyelmeztetést szeretnénk adni VyprVPN: a cég arról tájékoztat, hogy szolgálatuk valóban működik Iránban. A VyprVPN-nek azonban van egy naplózási politikája, amely jelölést ad rá Irán bárkinek. Ez némileg kétes választást jelent a listánk számára, ám bekerültünk a listába, mivel a többi fő pontot érinti, és a naplózási politikát elfogadható szempont lehet figyelmen kívül hagyni mindenkinek, aki csak korlátozott ideig tölt el Iránban. Az Arany Frog (a VyprVPN mögött álló társaság) weboldalát Iránon blokkolják, ám az .biz webhelyük nem olyan, hogy iratkozzon fel Iránon, ha még nem tette ezt meg az országon kívül..

A VyprVPN megoldásokat kínál a többi aggályra mindenki számára, aki VPN-t használ Iránban. A szolgáltatás AES-256 titkosítást, megszakító kapcsolót és DNS szivárgás elleni védelmet használ. A szolgáltatás magában foglalja a teljesen szükséges obfuzációs módszereket. A Vypr számára ez a funkció elérhető módon nevezett Chameleon protokolljukon keresztül érhető el. A Chameleon protokoll a VyprVPN szabadalmaztatott obfuszkációs módszere, amely fenntartja az AES-256 titkosítást..

Mint már említettük, a VyprVPN működőképes lehetőség, de elsősorban azok számára, akik rövid ideig tartózkodhatnak az országban. Fakitermelési politikájuk miatt nem ajánljuk ezt a szolgáltatást Irán vagy senki számára, aki hosszú távon marad Iránban.

Előnyök:

 • Az AES-256 titkosítást, megszakító kapcsolót és a DNS szivárgás elleni védelmet használja
 • Az összetévesztést a saját szabadalmi Chameleon protokolljuk révén érik el
 • Gyors, megbízható kapcsolat

Hátrányok:

 • A naplózási politika megfelelhet iráni látogatóknak, de nem a lakosoknak
 • Más VPN-knek több lehetősége van a speciális konfigurációhoz
 • Kissé drágább, mint néhány VPN-nél

KORLÁTLAN ADATOK HASZNÁLATA: A VyprVPN könnyen használható alkalmazásokat kínál. Jó sebesség és rendelkezésre állás, mivel az összes szerver a VyprVPN tulajdonában van. Nagy adatvédelem és biztonság. Nem a legolcsóbb lehetőség. 30 napos pénzvisszafizetési garancia.

Tudjon meg többet a VyprVPN teljes áttekintéséből.

VyprVPN CouponStaur 81% a 2 éves tervGET DEALDacount automatikusan alkalmazni

Az iráni internetszolgáltatók és a kormány együtt dolgoznak a tartalom szűrésében

Iránban a szűrés két elsődleges szinten létezik. Az első szint magukon az internetszolgáltatókon keresztül létezik. Az országban maroknyi internetszolgáltató működik, a kormánytól függetlenül. Mindegyik olyan szűrési módszert alkalmaz, amely blokkolja a tartalmat kulcsszavak alapján.

2013-ban két névtelen iráni és a Michigan-i Egyetem professzora, J. Alex Halderman dolgozott együtt Irán tartalomszűrési módszereinek megvizsgálására. Felfedezték, hogy az Alexa.com 500 legnagyobb webhely-listáján szereplő webhelyek felét blokkolták. Megállapították továbbá a blokkolt webhelyek többségét, és a keresett kifejezések többsége automatikusan kiszűrve pornográf jellegű volt. A művészetet, a társadalmat (például a politikát) és a hírportálokat szintén súlyosan blokkolták.

A második szűrőréteg kormányzati szinten létezik. Egyes webhelyek teljes mértékben blokkolják az Iránból származó IP-címeket, ami összeköttetési kísérletekhez vezet, amelyek egyszerűen lejárnak. Még ennél is érdekesebb, hogy a fent említett tesztelés kiderítette, hogy Irán tartalomszűrése magában foglalja a kapcsolat sebességének csökkentését. A fojtószelep annyira kiterjedt és kifinomult, hogy ténylegesen blokkolja a VPN-alagút-erőfeszítéseket, ideértve az obfuzációs módszert is. A kutatás megjegyzi, hogy ez magában foglalja Tor obfsproxy protokollt.

Halderman és a két anonim iráni megmutatta, hogy az ezen proxy-módszerekkel történő csatlakozás kísérlete olyan kapcsolatfojtást eredményez, amely a sebességet gyakorlatilag nullára csökkentette, és ezáltal a kapcsolat ténylegesen használhatatlanná vált. Az elhalványított SSH alagutak és a Tor blokkolása arra késztette a kutatókat, hogy az iráni internetszolgáltatók és a kormány nem használnak feketelistákat, hanem fehér-, azaz a felismerhetetlen protokollokat normál gyakorlatként is teljesen tiltják.

Ezenkívül számos HTTP-gazdagép blokkolva van, és a DNS-eltérítés számos webhelyen is alkalmazott, a Halderman által talált szűrési módszer nemzeti szinten fordul elő. A kormány a „közép-ember” támadásokat és a mély csomagolási ellenőrzéseket (DPI) is felhasználja a felhasználóknak a tartalomhoz való kapcsolódásának megakadályozására és megakadályozására..

Irán tartalmak blokkolása nem eredményes

Természetesen sok szerencsét arra, hogy Irán vezetõje megértse ezt. Mivel Irán blokkolja a közösségi média minden formáját, amelyet a világ minden táján használnak, a polgároknak különösen nehéz a gyors és hatékony kommunikáció. Csak ebben az évben a nagy áradások felülmúlják az országot, de a helyreállítási és a mentési erőfeszítéseket súlyosan akadályozták az olyan üzenetküldő alkalmazások blokkolása miatt, mint a WhatsApp és mások. Valójában az egyik Persion BBC újságíró iráni cenzúrát „halálos jelenségnek” nevezte.

Iránok vagy utazók hozzáférhetnek-e tiltott tartalmakhoz Iránban??

Ez egy kicsit trükkös téma. Halderman megállapításai alapján ésszerű feltételezni, hogy az SSH alagút, a proxyk és még a Tor sem működne Iránban. Sajnos ennek sem valószerű módja nem tesztelhető. Ön valószínűleg olyan iráni VPN-kiszolgálókat talál, mint észak-koreai VPN-kiszolgálók (tipp: nincs esély).

Amit Irán nem képes hatékonyan blokkolni, az a gázpedált használhatatlanná teszi. Bowen és Marchant azonban megjegyzik, hogy néhány Tor-felhasználó talált néhány módszert a gázpedál megkerülésére egy „híd” használatával egy szélesebb hálózatba egy titkos alagúton keresztül. A módszer működik, de hibáinak nélkül. Mivel Irán figyelemmel kíséri a használati viselkedést, lehet, hogy nem tudják észlelni, hogy mit keresnek az egyének nál nél, de gyakran észlelhetik, amikor a felhasználók titkosított módszereket használnak, ami vörös zászlókat vet fel.

Kiegészítő tanácsok bárki számára, aki iráni VPN-eket használ

Telepítsen egy VPN-szolgáltatást távozás előtt

Ahogy fent kifejtettük, Irán rendkívül barátságtalan hely mindenkinek, aki megpróbál elkerülni a tartalom szűrését. Valójában nem csupán barátságtalan - ellenséges és potenciálisan veszélyes. Iránról ismert, hogy bezárja a másként gondolkodókat, sőt sok olyan embert is megöl, akik hajlamosak túlságosan gyakran rossz webhelyeket keresni. És bár a VPN-en keresztül naplózás nélkül csatlakozhat minden bizonnyal jó valószínűséggel letiltható képesség, még akkor sem garantálhatjuk senkinek a biztonságát. Irán jogrendszere nem ismert, hogy a nyugati értelemben tisztességes.

Ha azt tervezi, hogy Iránba utazik azzal a szándékkal, hogy csatlakozzon tiltott vagy szűrt webhelyekhez, először töltse le a VPN-t. Valójában érdemes letölteni és telepíteni egynél több VPN-szolgáltatást. Tekintettel az internetszolgáltatókra és a kormány által a feketelistára felveendő webhelyek helyett az engedélyezési listára, valószínű, hogy Iránba való belépés után nem fog hozzáférni a VPN-szolgáltatási webhelyekhez. Ebben az esetben ellenőrizze, hogy van-e VPN telepítve, mielőtt elindul.

Ne habozzon, használja a kill kapcsolót és az obfuzkációs módszereket

Nehéz hangsúlyozni, hogy a gyilkosság-váltás és az obfuszkálás módszerei milyen fontosak lesznek mindenkinek, aki iráni VPN-eket használ. Tekintettel Irán jelenlegi módszereire, nem elképzelhetetlen, hogy bárki, akinek IP-címe következetesen megfigyelési listára kerül, valamilyen bajba kerülne. Kizárólag obfuzációs módszerekkel használja a VPN-ket, és csak a kill kapcsolóval rendelkező VPN-ket használjon. Ügyeljen arra, hogy mindkettő mindig be legyen kapcsolva.

Fontolja meg a több VPN-t

Ha Iránba utazik, és hozzáférést igényel különféle tartalmakhoz, amelyeket Irán blokkol, ellenőrizze, hogy telepített-e több VPN-t és készen áll-e arra, hogy egy vagy több működjön. Irán folyamatos csatát folytat a VPN-k ellen, vagyis egyes lehetőségek csökkenhetnek, jóval azelőtt, hogy felismerjük ezeket a blokkokat, és ennek megfelelően frissítsük a cikkünket. A bypass-igények hatékony fedezéséhez készítsen el néhány VPN-beállítást, mivel az esetlegesen használni kívánt VPN-webhelyek nem lesznek letölthetők az országban való tartózkodás után..

* Jogi nyilatkozat: Gondoskodtunk az Irán szűrési módszereinek alapos kutatásáról. Célunk, hogy hasznos információkat nyújtsunk a felhasználóknak. Ugyanakkor nem garantálhatjuk senkinek a biztonságát a VPN-ek használata során Iránban. Irán több ország között van, ahol nehéz pontos információkat szerezni, különösen kívülről. Nem vagyunk az iráni jog szakértői, és Iránon kívül senki sem tudja egyértelműen ellenőrzési folyamatának mértékét vagy azt, hogy mennyire aktívan üldözi azokat, akik megpróbálják megkerülni ezeket a módszereket..  

Iráni zászló ”, készítette: Blondinrikard Fröberg a CC BY 2.0 alapján engedéllyel rendelkezik

 

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − 71 =

Adblock
detector