A legjobb VPN-k a Fülöp-szigeteken, és néhányuk elkerülhető

A legjobb VPN-ek Fülöp-szigetek számára
A Fülöp-szigeteki Internet-felhasználók általában élvezték a hozzáférés és a véleménynyilvánítás szabadságát társaik felett Délkelet-Ázsiában. Ezt a jogot fenntartják a Fülöp-szigetek alkotmányában, amely alapvető fontosságúnak tartja minden polgár számára.

Jelenleg úgy tűnik, hogy csata zajlik egyre autoritább Fülöp-szigeteki kormány között, amely nagyobb korlátozásokat kíván bevezetni, és a hétköznapi polgárok között, akik megpróbálják visszakapni jogaikat. A 2012. évi számítógépes bűnözés megelőzéséről szóló törvény sokkal nagyobb ellenőrzéssel igyekezett szabályozni az internetet, ám az állam más fegyverei biztosítják a szükséges egyensúlyozó erőt.

Annak érdekében, hogy a Fülöp-szigeteken biztonságban maradjon az interneten, javasoljuk, hogy használjon virtuális magánhálózatot (VPN). Ez egy praktikus szoftver, amely fenntartja online névtelenségét azáltal, hogy titkosítja az összes eszközre és a készülékről érkező forgalmat, és az országon kívüli közvetítő szerveren keresztül továbbítja azt. A zaklatott hackereket és a megfigyelő ügynökségeket az öbölben tartják.

A VPN-k kiválóan alkalmasak arra is, hogy bárhonnan csatlakozzanak a kedvenc tartalmakhoz és streaming szolgáltatásaihoz.

Ha nem akarja elolvasni a cikk többi részét, Itt található a Fülöp-szigetek legjobb VPN-jeinek listája:

 1. ExpressVPN Legfontosabb VPN a Fülöp-szigeteken. Nagy sebesség, nagy biztonság és együttműködik a népszerű streaming szolgáltatásokkal. 30 napos pénz-visszafizetési garanciát tartalmaz.
 2. CyberGhost A legjobb költségvetési lehetőség a könnyen használható alkalmazásokkal. A kiszolgálók gyorsak és biztonságosak, rengeteg Fülöp-szigeteken található.
 3. NordVPN Veterán szolgáltató. Erős biztonsági és adatvédelmi szolgáltatások. Jól működik a video streaming jó sebességgel.
 4. IPVanish A jó sebességről és a biztonságos szolgáltatásról ismert. Könnyen kezelhető, de nem a legolcsóbb ezen a listán. Népszerű kínzó.
 5. VyprVPN Népszerű a földrajzilag korlátozott tartalom és a streaming sebesség feloldásához.

A VPN kiváló választás a Fülöp-szigeteken élő külföldiek számára is, akik otthonról szeretnének hozzáférni a helyi tartalomhoz, például a BBC iPlayer, a Netflix, a Hulu, a Sky Sports vagy a BeIN sportokhoz. A külföldre utazó filippínók VPN-t is használhatnak olyan csatornák eléréséhez, mint a SkyCable és a Cablelink.

A legjobb VPN-k a Fülöp-szigeteken

A Fülöp-szigetek számára a legjobb VPN-k listája a következő tényezőkre épül:

 1. A szolgáltatás gyorsasága és stabilitása
 2. Nagy szerverhálózat az egész világon a külföldön tartózkodók számára a tartalom feloldásához
 3. Erős titkosítási paraméterek a magánélet és a névtelenség fenntartásához
 4. Egyszerű használat
 5. Alkalmazások Android és iOS számára

1. ExpressVPN

ExpressVPN2020. január

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.ExpressVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

ExpressVPN az egyik legfontosabb VPN-szolgáltatásunk, mivel a felhasználó első megközelítése, minimalista kialakítása, valamint a sebesség és a biztonság iránti elkötelezettségük miatt vannak. Az elrendezés egyszerű és intuitív, alig van leállási idő.

Nagy, több mint 1500 szerverből álló hálózatot kínál 94 országban, köztük néhány a Fülöp-szigeteken is. Ezek a lehetőségek kényelmessé teszik az országban élő külföldön élők, valamint a külföldre utazó helyi lakosok számára, akik szeretnék tartani a kapcsolatot a helyi tartalommal..

Az adatvédelmi aggályokat enyhíti az ExpressVPN politikája, amely szerint semmilyen forgalmi naplót nem tárol. Van egy metaadat-megőrzés, amely a kapcsolat dátumára (nem idejére), a kiszolgáló helyének megválasztására és a felhasznált teljes sávszélességre vonatkozik. Az Ön egyéni IP-címét nem naplózza.

Ha továbbra is teljesen anonim szeretne maradni, akkor regisztrálhat egy író e-mail fiókkal és fizethet a Bitcoin segítségével. Ez azt jelenti, hogy digitális lábnyoma nagyrészt rejtett.

A titkosítási protokollok szigorúak. Az ExpressVPN 256 bites AES-CBC-t használ, mind a HMAC hitelesítés, mind pedig a tökéletes előre titkosítás felhasználásával. Az Internet kill kapcsoló ideiglenesen leállítja az összes internetes forgalmat, ha a kapcsolat váratlanul leesik.

A szolgáltatás probléma nélkül feloldja a földrajzilag korlátozott tartalmat a Netflix-en. Együttműködik a Hulu-val és a BBC iPlayer-rel is, és támogatja a torrenteket.

Vannak alkalmazások Androidra és iOS-re, valamint asztali támogatás Windows és MacOS-hoz.

Előnyök:

 • A szingapúri Superfast szerver a Fülöp-szigeteken szolgál, opcionálisan elérhető helyi IP-címmel
 • A nagy szerverhálózat szinte bárhol külföldön képes feloldni a Fülöp-szigeteki tartalmakat
 • Az összes forgalom titkosítva, megkerülve a tolakodó figyelést és az cenzúrázást
 • Alkalmazások Windows, MacOS, Android, iOS és Linux rendszerekhez
 • Névtelen beállítások és fizetések érhetők el
 • A 24 órás csevegést támogató személyzet kiválóan alkalmas bármilyen kérdés megoldására.

Hátrányok:

 • Némileg drágább, mint néhány versenytársánál, használjon kedvezményes kupont

legjobb VPN-k a Fülöp-szigeteken: Az ExpressVPN az első választásunk. Nagysebességű kapcsolatokhoz optimalizálva. A versenytársak felett magas pontszámot kap a Netflix és más streaming oldalak feloldásához. Nehéz legyőzni a magánélet és a biztonság szempontjából. Van egy 30 napos vissza nem térítendő pénz-visszafizetési garancia, így kipróbálhatja kockázatmentesen.

Olvassa el az ExpressVPN áttekintését.

ExpressVPN CouponSpecial Ajánlat - 3 hónapos extra FREEGET DEALCoupon automatikus alkalmazásra kerül

2. CyberGhost

CyberGhost

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.Cyberghost.com

Pénzvisszafizetési garancia: 45 NAP

CyberGhost jelentősen megnöveli a szerverválasztékot, és különösen jól kezdi a kezdő felhasználókat, akik nem akarnak sok testreszabható beállítást. A sebesség gyors, van egy könnyen kezelhető felület, és az adatvédelmi szabványok szigorúak.

A Romániában bejegyzett vállalat azt állítja, hogy nem tárol felhasználói naplókat vagy adatokat. A közelmúltban azonban néhány irányítási változás történt - nevezetesen az akvizíciót egy londoni székhelyű izraeli cég végezte. Ez befolyásolhatja a használati feltételeket. Az olvasókat felteszik.

A több mint 5690 szerver 90 országban elterjedt, rengeteg lehetőséget kínál a megfelelő csatlakozáshoz.

Alkalmazások érhetők el mind az Android, mind az iOS számára, valamint az asztali támogatás a Windows MacOS és Linux számára.

A CyberGhost alapértelmezés szerint 256 bites AES titkosítást használ az OpenVPN protokollon, valamint 2 048 bites RSA kulcsokkal és MD5 HMAC hitelesítéssel. Tartalmaz egy Internet kill kapcsolót is, ami azt jelenti, hogy a webes forgalom megszakad, ha a kapcsolat csökken.

Előnyök:

 • Jó ár-érték arányú szolgáltató gyors kiszolgálókkal, amelyek kiválóan alkalmasak streamingre és letöltésre
 • Az alkalmazások könnyen kezelhetők és nagyszerű új felhasználók számára
 • Csatlakoztasson akár hét készüléket egyszerre
 • Nem tart fenn felhasználói tevékenységi naplókat, és erőteljes titkosítást nyújt a tevékenység észlelésének megkerülésére
 • Megbízható és tájékozott 24 órás, élő csevegő támogatás

Hátrányok:

 • Nem működik Kínában vagy az Egyesült Arab Emírségekben

A LEGJOBB KÖLTSÉGVETÉSI VÁLASZTÁS: A CyberGhost egyszerűen felállítva. Jól működik a Fülöp-szigeteken. Jó választás, ha gyors, megbízható kapcsolatot és egyszerűen használható felületet keres. 45 napos pénz-visszafizetési garancia.

Itt található a CyberGhost teljes áttekintése.

CyberGhost kupon ÚJ ÉV KÜLÖNLEGES: 80% -T Takarítson meg 3 éves terveknél + 2 hónapos freeGET DEAL Kedvezmény automatikusan alkalmazandó

3. NordVPN

NordVPN

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.NordVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

NordVPN Lehet, hogy nem büszkélkedhet ugyanolyan kifogástalan dizájnnal, amely az Express jellemzője, de ne engedje, hogy becsapja azt, hogy azt gondolja, hogy nem felső szintű szolgáltatás. A cég több mint egy évtizede működik, és ez a tapasztalat segített nyertes termék szállításában, amikor mind a sebesség, mind a magánélet szempontjából rangsoroltak.

Ez egy teljesen nulla naplózás irányelveinek buzgó elfogadója, azaz nulla információt tárol a felhasználói munkamenetekről, a forgalomról vagy az időbélyegzőkről.

Ez a politika meggátolta a megfigyelő ügynökségek azon kísérleteit, hogy azonosítsák a felhasználókat és adatokat szerezzenek róluk. A NordVPN elismert legalább két olyan esetet, amikor hivatalos adatkéréseket kapott, de azt állítja, hogy nem volt mód a megfelelésre. A magánélet tiszteletben tartóinak könnyen pihenniük kell. Az a tény, hogy beillesztették Panamába - az esetleges adatmegőrzési törvények hatálya alól - szintén jó érzés.

A társaság több mint 5200 szervert működtet 60 országban, és ez robusztus választást jelent a webes tevékenységek teljes skálájához. Valójában ez a kevés VPN-társaság, amely segít kiszolgáló kiválasztásában kifejezetten az Ön igényeihez - ez lehet anti-DDoS, video streaming, dupla VPN, Tor VPN felett vagy dedikált IP.

A Fülöp-szigeteken nincs lehetőség csatlakozni egy szerverhez, de a közeli országokban lévő kiszolgálók nagy hálózatának kompenzálnia kell ezt a tényt.

A NordVPN számos online streaming szolgáltatással működik, beleértve a Netflix-et, a Hulu-t és a BBC iPlayer-t. Támogatja a torzítást.

A társaság alapértelmezés szerint a 256 bites AES protokollal titkosítja az internetes forgalmat, és 2 048 bites SSL kulcsokat használ. A DNS szivárgásvédelem engedélyezve van. A specifikációk a VPN-üzletben a legszigorúbbak, tehát az adatvédelem és az anonimitás nagyjából garantált.

Támogatás van a Windows, a MacOS, az iOS és az Android számára.

Előnyök:

 • Hatalmas gyors, alacsony késleltetésű kiszolgálók hálózata
 • Feloldja a Hulu, az Amazon Prime Video és a BBC iPlayer szolgáltatásait
 • Biztonságos, titkosított kapcsolatot biztosít, és nem tart naplókat
 • Alkalmazások Windows, MacOS, iOS, Linux és Android számára
 • Lehetővé teszi 6 egyidejű kapcsolatot egy fiókban

Hátrányok:

 • Az asztali alkalmazás frissítéssel járhat, idősebbnek és nehézkesnek érzi magát

ERŐS KÖRNYEZET: A NordVPN jó választás. Jó sokoldalú, amely jól működik a népszerű streaming szolgáltatásokkal. Erős biztonsági funkciók és akár 6 eszköz egyidejű használatát teszi lehetővé egy fiókból. 30 napos pénz-visszafizetési garanciát tartalmaz.

Itt található a NordVPN alapos áttekintése.

NordVPN CouponTakarítson meg 70% -ot a 3 éves tervGET DEALDacount automatikusan alkalmazva

4. IPVanish

IPVanish

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.IPVanish.com

Pénzvisszafizetési garancia: 7 NAP

IPVanish nem veszélyezteti a prémium VPN-szolgáltatások egyik aspektusát - és ügyel a felhasználói adatvédelem és anonimitás fenntartására, miközben nagy sebességet kínál.

Ez egy másik VPN-szolgáltató, amely elutasítja a felhasználókkal kapcsolatos információk tárolását. Csak akkor tárol részleteket, amikor egy fiókot regisztrálnak először. Ezután a felhasználói tevékenység rejtett marad - ide tartoznak például a munkamenet előzményei, a kiszolgálók kiválasztása és a sávszélesség.

A szigorú biztonsági paraméterek azt jelentik, hogy adatait védeni kell. Az IPVanish alapértelmezés szerint 256 bites titkosítást használ az OpenVPN protokollon, SHA512 hitelesítést és egy DHE-RSA 2,048 kulcscserét a tökéletes előremeneti titoktartással. Ez utóbbi funkció azt jelenti, hogy még ha a hackerek is betörnek az Ön fiókjába (ami valószínűtlen forgatókönyv), lehetetlen számukra, hogy visszafejtsék a korábbi munkameneteket és feltárják az internetes előzményeket..

Az internetes megszakító kapcsoló a rendszer architektúrájába tartozik, és további biztonsági réteget eredményez. Ez a szolgáltatás azt jelenti, hogy az összes forgalom ideiglenesen lefagy, ha a kapcsolat csökken.

A több mint 850 szerver 60 országban elterjedt, így a megfelelő kapcsolat soha nem érhető el. Az IPVanishnek két lehetősége van a Fülöp-szigeteken található szerverhez való csatlakozásra, ha külföldi utazású helyi lakos próbál megszerezni az ország IP-címét.

Az IPVanish nem oldja fel a Netflix vagy a Hulu tartalmait, de zökkenőmentesen működik együtt a BBC iPlayer-rel. Ezenkívül lehetővé teszi az összes kiszolgáló torrent alkalmazását.

Vannak alkalmazások mind iOS, mind Android számára, valamint asztali támogatás Windows és MacOS számára.

Számos felhasználó kitűnő opciónak találja a Kodi számára, mert lehetővé teszi számukra az Android APK letöltését közvetlenül az eszközükre. Az interfész távirányítóval is használható a Kodi eszközökhöz, amelyekben nincs billentyűzet és egér.

Előnyök:

 • Lenyűgöző 4K adatfolyamsebesség a tesztelés során
 • Az erős titkosítás biztonságosabbá teszi az alkalmazásokat
 • Jól működik a Kodi eszközökkel
 • Nincs naplózás

Hátrányok:

 • Az ügyfélszolgálat kissé lassú
 • Néhány szerver nem működik jól a Netflix vagy a Hulu esetén

NAGY HÁLÓZAT: Az IPVanish akár 10 eszközt képes csatlakoztatni, és nagyszerű családok számára. Javasolja a magas szintű adatvédelmet, de tartson vásárlást, ha fel akarja engedni a Netflix feloldását. 7 napos pénz-visszafizetési garancia.

Olvassa el az IPVanish áttekintését.

IPVanish CouponSAVE 60% az éves tervGET DEALDiszámla automatikusan alkalmazva

5. VyprVPN

VyperVPN

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

VyprVPN egy érett VPN, amely több mint hét éve működik. Titkosítási szabványai a piac legjobbjai között vannak - a vállalat megkerüli a legszigorúbb blokádokat is, amelyeket a kormányok előírnak.

Egyes felhasználókat kissé aggódhat a naplózási politikája. A VyprVPN szerint „a felhasználó forrás IP-címét, a felhasználó által használt VyprVPN IP-címet, a kapcsolat indulási és leállási idejét, valamint az összes felhasznált bájt számát tárolja.”

A vállalat azonban ragaszkodik ahhoz, hogy az adatokat csak 30 napig őrizzék meg, és ezeket a szolgáltatás javítására használják fel. Hozzáteszi, hogy nem fog naplózni a forgalom részleteit vagy a kommunikáció tartalmát.

Ugyanakkor nem valószínű, hogy személyes adatait valaha is feltárják. A VyprVPN titkosítási szabványai hihetetlenek - nagyon népszerű a kínai felhasználók körében, ahol könnyen feloldja a Nagy tűzfalat. Ez azt jelenti, hogy a vállalat által alkalmazott szabadalmaztatott technológia túllép a kormánymérnökök ezrein, akik éjjel-nappal dolgoznak annak biztosítása érdekében, hogy a tartalom továbbra is blokkolva legyen. Ez nem apróság.

Ezenkívül a VyprVPN teljes adatközpontok tulajdonában van és kezeli azokat - ellentétben más szolgáltatásokkal, amelyek úgy döntenek, hogy bérbe adnak vagy kiszervezik harmadik fél szolgáltatóinak. Ez segíti az összes forgalom irányítását, biztosítva a stabilitást és a minimális leállást.

A VyprVPN az OpenVPN protokollt, a 256 bites AES titkosítást, a 2.048 bites RSA kulcsokat használja a tökéletes előremeneti titoktartás nélkül és az SHA256 hitelesítést. Tartalmaz egy Internet kill kapcsolót. Ezenkívül a Netflix, a Hulu és a BBC iPlayer tartalmait is feloldhatja.

A csomag prémium verziója lehetővé teszi a Chameleon ™ protokoll elérését, amely az OpenVPN metaadatokat kódolja, így a mély csomagellenőrzés nem ismeri fel azt..

Több mint 700 szerver van, köztük néhány a Fülöp-szigeteken.

Alkalmazások érhetők el mind az Android, mind az iOS számára, valamint az asztali támogatás Windows és MacOS számára.

Előnyök:

 • A streaming sebessége az átlag feletti volt a tesztelésünk során
 • Az adatvédelmi és biztonsági szolgáltatások nem engednek le
 • Nagyszerű feloldóképesség, még Kínában is jól működik

Hátrányok:

 • Több lehetőség is lehet a speciális konfigurációhoz
 • Marginálisan drágább, mint néhány VPN-nél
 • Úgy találtuk, hogy a kétszintű árképzési struktúra szükségtelenül zavaró

FÜGGETLEN HÁLÓZAT: A VyprVPN felhasználóbarát. Jó sebesség és rendelkezésre állás, mivel az összes szerver a VyprVPN tulajdonában van. Nagy adatvédelem és biztonság. Feloldja a népszerű streaming csatornák feloldását. Nem a legolcsóbb lehetőség. 30 napos pénzvisszafizetési garancia.

Olvassa el a VyprVPN teljes áttekintését.

VyprVPN CouponStaur 81% a 2 éves tervGET DEALDacount automatikusan alkalmazni

Mi lenne egy ingyenes VPN-vel??

Nyilvánvalóan számos ingyenes VPN létezik az interneten, de ne számítsanak ugyanolyan sebességre és a titkosítási szabványokra, mint amelyeket a fizetett lehetőségek kínálnak.

Az ingyenes VPN-k általában pénzt keresnek, ha mindenféle invazív hirdetést felváltanak, nyomkövető sütiket helyeznek be és adataikat eladják. Előfordultak olyan esetek is, amikor egy szolgáltatás megragadja a sávszélességet, és lábkatonává változtat egy hatalmas botnet-hadseregben.

A cikkben felsorolt ​​néhány VPN ingyenes próbaverziót kínál. Ez praktikus lehetőség, ha nem biztos abban, hogy teljes mértékben választja-e a VPN-t. De azt javasoljuk, hogy kerülje az interneten található véletlenszerűeket. Valószínűleg túl jók ahhoz, hogy igaz legyen.

Néhány VPN, amelyet el kell kerülni

A VPN és a végfelhasználó közötti társadalmi szerződés egyik hallgatólagos része a magánélet minden áron való megóvása iránti elkötelezettség. Végül is ez egy fő ok, amiért az emberek elsősorban a szoftver használatát választják. Az ebben a cikkben említett VPN-knek nincs olyan dokumentált esete, amelyben a felhasználói adatokat szándékosan átadnák, ám több gátlástalan is van körülöttük, akik ezt második gondolat nélkül megteszik. Javasoljuk, hogy kerülje az ilyen szolgáltatásokat.

Íme három példa a VPN-szolgáltatókra, amelyekről úgy gondoljuk, hogy el kell mennie:

1. PureVPN

Bizonyítékok arra utalnak, hogy a PureVPN VPN-szolgáltató együttműködött a bűnüldöző szervekkel annak egyik felhasználójának azonosítása érdekében. A PureVPN és az FBI egyesítette erőit, miután egy névtelen 24 éves nő panaszt nyújtott be az online zsaroló cselekmény áldozatainak esése miatt. Azt gyanította, hogy szobatársa, Ryan Lin bűnös.

Az FBI visszavezette a tevékenységet a PureVPN-hez, aki ezt követõen a naplóival azonosította a tettet. Ryanet letartóztatták. Abban az időben azonban a PureVPN-nek „nem volt naplója” politikája volt, amely valódi kérdőjelet ad arra, hogy a társaság milyen etikus lehet..

2. HolaVPN

Az izraeli székhelyű Hola-nak egykor lenyűgöző 50 millió felhasználói bázisa volt. De a jóakarat és a bizalom ellenére úgy döntött, hogy gonosz célokra használja, és végül kritikus tömegét hatalmas bothálóvá alakította. A felhasználókat gyalogként helyezték el egy nagyobb csatában, teljesen tudásuk nélkül. Internetes sávszélességük egy részét más webhelyek támadására használják fel, a szerzői jogok által védett tartalmak és a pornográfia reklámozására.

Ez összezavarodott, és határozottan sürgetjük, hogy kerülje el ezt a hamis szolgáltatást.

3. Hotspot pajzs

Lehet, hogy az internetes böngészés vagy a VPN-ek keresése közben találkozhatott a Hotspot pajzsmal. Ez egy meglehetősen népszerű szolgáltatás, mivel nem igényel előleget. De itt ér véget a varázsa.

A múlt hónapban egy adatvédelmi érdekképviseleti csoport kijelentette, hogy a Hotspot Shield nyomkövető sütiket illesztett be a felhasználói adatokba, a tudásuk nélkül, és reklámozási célokra értékesítette azokat. Ezenkívül azzal vádolták, hogy az e-kereskedelem forgalmát átirányítja a partner domainekre - laikus szempontból ez azt jelenti, hogy a legitim kéréseket, mint például a macys.com, erõteljesen navigálták társult webhelyekre, ahol a VPN társaság jutalékot keresne, ha az eladás átesne..

A vádakat a bíróság még nem bizonyította - a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság vizsgálja az ügyet. Ugyanakkor hasonló történetet követ a többi ingyenes VPN szolgáltatás esetében. Azt javasoljuk, hogy kerülje a Hotspot Shield-t addig, amíg nem tudják bizonyítani ártatlanságukat.

Nem elhanyagoljuk a VPN-ek használatát olyan cselekmények elkövetésére, amelyeket egy ország törvényei kifejezetten tiltanak - úgy tűnik, hogy Cody Kretsinger és Chris Dupuy is ezt tették. Úgy gondoljuk azonban, hogy a VPN szolgáltatóknak nyitottnak és átláthatónak kell lenniük a felhasználókkal szemben. Az adatok szándékos átadása és a HTTP kérések eltérítése komoly aggodalmakat és az etika megsértését jelenti.

Hogyan férhetek hozzá a pornográfiához a Fülöp-szigeteken??

A filippínók rosszindulatú pornográf tartalmak elfogadói, és az ország lakosai több alkalommal töltenek időnként felnőtt webhelyeken, mint bármely más országban. A helyi törvények tiltják az említett anyagokhoz való hozzáférést, mivel a kormány a közelmúltban blokkolta az ilyen helyek litániáját. Februárban a Fülöp-szigeteki Nemzeti Távközlési Bizottság utasította a helyi internetszolgáltatókat annak megakadályozására, hogy az emberek letölthessenek és streaming-eket közvetítsenek.

A probléma megkerülésének legegyszerűbb módja az, ha feliratkozik a listában említett egyik VPN-re, csatlakozik egy szerverhez Európában vagy Észak-Amerikában, és navigál a meglátogatni kívánt webhelyekhez. Az Ön személyazonossága rejtett marad.

Internetes szabadság a Fülöp-szigeteken

A Freedom House, a globális érdekképviseleti testület legfrissebb jelentése szerint az internetes szabadság az országban a tavalyi rangsorból csökkent, és „nem szabad” státusra vált..

Különösen aggodalomra okot adó kérdésként említi a Rappler hírportál kényszerű bezárását, valamint az újságírók és bloggerek egyre növekvő számú letartóztatását. A kormány állítólag kifinomult megfigyelőberendezéseket is vásárolt, rámutatva az elnyomás fokozottabb környezetére.

A Legfelsőbb Bíróság 2014-ben a kiberbűnözés megelőzéséről szóló törvény egyes irányelveivel szemben hozott ítéletet, amely lehetővé tette volna az Igazságügyi Minisztérium számára a carte blanche hatóság számára a tartalom blokkolását bírósági végzés megszerzése nélkül. A korlátozott dolgok egyike az online rágalmazás és rágalmazás, de a filippínók kivételével online írhatnak, blogolhatnak és részt vehetnek a megbeszélésekben anélkül, hogy jelentős visszacsatolás fenyegetnének..

Vannak azonban aggodalomra okot adó területek. Duterte jelenlegi elnökének a bűnözőkkel szembeni bántalmazása és az igazságszolgáltatás nélküli gyilkosságok nyílt ösztönzése úgy tűnik, hogy az egész országban felébresztette a félelem érzetét. A Freedom House megjegyzi, hogy a digitális aktivizmus látszólag csökkent a választása óta - bár ez nem áll rendelkezésre kemény adatokkal ezen állítás alátámasztására..

Az újságírók elleni erőszak szintén kérdés. 1992 óta legalább 77 helyi újságírót öltek meg munkájuk kapcsán. Az alacsony megítélés miatt az emberi jogi szervezetek kritikát vettek fel, mivel néhány jelenlegi újságíró is fenyegető üzeneteket kapott digitális médiumokon keresztül. Duterte elnök sem tett sokat az aggodalmak eloszlatására - mondván, hogy az újságírók megfizetik a támadást vagy a politikusok védelmét, ezért meghalnak.

Kapcsolódó: Hogyan lehet névtelenül blogolni, útmutató az aktivisták, bejelentők és újságírók számára.

Trishhh „DSC_0061”, a CC BY 2.0 alapján engedélyezett

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2

Adblock
detector