A nettó semlegesség elvesztése azt jelenti, hogy több amerikainak el kell kezdenie a VPN-ket. Itt van miért

ajit pai fcc

Az FCC nemrégiben hozott döntése az Obama-korszak szabályának hatályon kívül helyezéséről, amely szerint az internetszolgáltatókat II. Című közszolgáltatónak minősítették, súlyos csapást jelentett a hálózatsemlegességre. Az internetszolgáltatók mindig is műszaki képességekkel és üzleti ösztönzőkkel rendelkeznek bizonyos webhelyek és szolgáltatások blokkolásához, gázelemzéséhez, cenzúrázásához és / vagy felgyorsításához. Most már törvényes joguk van erre.

A csata elveszett, de a háború még messze nem ért véget. A hálózatsemlegesség támogatói az FCC-t a bíróságokon és a Capitol Hillnél fogják megtámadni. Időközben elvárhatjuk azonban, hogy az internetszolgáltatók kezdjenek kihasználni a hatályon kívül helyezést. Ez az internetszolgáltatók második nagy politikai nyereménye ebben az évben; egy újabb szabályozási hatályon kívül helyezés ez év elején lazította a szabályokat arról, hogy az internetszolgáltatók hogyan gyűjthetik, használhatják és megoszthatják az ügyfelek böngészési adatait.

Most, hogy az internetszolgáltatók tárolják az összes kártyát, a VPN-ek sokkal fontosabbak, mint valaha az Egyesült Államok internethasználói. A virtuális magánhálózat rövidítéseként a VPN titkosítja az eszköz összes internetes forgalmát, és közvetítő szerveren keresztül továbbítja azt az Ön által választott helyre..

Ha csatlakozik egy VPN-hez, az internetszolgáltató már nem tud szimatolni az internetes forgalom tartalmától, sem pedig ahova megy. Az összes szolgáltató titkosított adatot lát el, amely a kiszolgálóra érkezik és onnan érkezik. Ami a hálózatsemlegességet illeti, az internetszolgáltató már nem képes megkülönböztetni bizonyos webhelyeket, szolgáltatásokat vagy online tevékenységeket. És amikor az adatvédelemről van szó, az internetszolgáltatók nem gyűjthetnek olyan hasznos információt, mint például az internetes előzmények, vásárlások, e-mailek és üzenetek tartalma. Hasonlóképpen, a kormány által irányított megfigyelésnek sokkal nehezebb lesz követni az Ön tevékenységét és tartózkodási helyét.

Röviden: egy VPN használatával a hálózat semleges és magántulajdonban marad, legalább magának.

A megfelelő VPN kiválasztása

VPN-alkalmazások és -szolgáltatások százaiból származó keresési eredmények és alkalmazásboltok. Sokuk ingyenes. A túlnyomó többség nem éri meg az idejét.

Erősen javasoljuk, hogy jó hírű, fizetett VPN szolgáltatást használjon. Az ingyenes VPN-kben általában hiányoznak a szükséges biztonsági intézkedések az Ön tevékenységének magántulajdonában tartásához. Lehet, hogy nem használnak elég erős titkosítást, vagy egyáltalán nem is használnak titkosítást. Az ingyenes VPN-k gyakran szigorú sávszélességet vagy adatkorlátot írnak elő. Egyesek megkövetelik a felhasználóktól, hogy csatlakozzanak a várakozási sorokba, és a legtöbb szerver nagyon korlátozott választéka van.

Ha ez nem elég ahhoz, hogy meggyőzze Önt, akkor vegye figyelembe, hogy néhány VPN-alkalmazás valójában ellentmondásos lehet a magánélet fenntartása érdekében tett erőfeszítéseinek. Lehet, hogy hirdetéseket helyeznek be a weboldalakba, nyomkövető sütiket fecskendezhetnek be a böngészőbe, vagy bányászhatnak forgalmukra harmadik személyeknek értékesíthető személyes adatokkal kapcsolatban..

Tehát hagyja ki az ingyenes lehetőségeket, és fizessen be néhány dollárt havonta, hogy valódi védelmet kapjon. Keressen VPN-t naprakész titkosítási szabványokkal, gyors sebességgel és szigorú bejelentkezési szabályokkal. Felhívjuk a figyelmét, hogy sok VPN azt állítja, hogy nincs bejelentkezési politikája a felszínen, ám valójában a házirendnek számos oka van, ha egy kicsit mélyebbre mész. Lehet, hogy nem gyűjtik az internetes forgalom tartalmát, rögzíthetik azonban a meglátogatott webhelyeket vagy az igazi IP-címet. Ez nem tenné őket jobbá, mint az internetszolgáltatók szippantása.

Noha nem garantált módon tudjuk, hogy a VPN nem követ téged vagy gyűjt személyes információkat, a VPN szolgáltató hírneve és átláthatósága gyakran erős mutatók. Ha egy VPN-en több ezer vagy akár millió ügyfél van, és senki sem nyilvánosan panaszkodott arról, hogy információikat szippantják vagy megosztják harmadik felekkel, ez jó jel.

A Comparitech rutinszerűen összehasonlítja és felülvizsgálja a VPN-eket bármilyen számú felhasználási eset tekintetében. Ami a hálózatsemlegességet és a magánéletet illeti, néhány ideális jelöltet magában foglalja az ExpressVPN, NordVPN és IPVanish.

feloldókulcsát

A fent leírt előnyök mellett a VPN-ek is népszerűek, mivel fel tudják oldani a földrajzilag korlátozott tartalmak blokkolását. Az amerikaiak például nem nézhetik meg a Blue Planet II-t a BBC iPlayer-en, mert az az Egyesült Királyság lakosaira korlátozódik. Ha csatlakozik egy VPN szerverhez az Egyesült Királyságban, akkor „megronthatja” tartózkodási helyét, és hozzáférhet a BBC földrajzilag zárolt tartalmához..

Mi lenne Tor-kel??

A Tor egy anonimitási hálózat, amely több ezer önkéntes csomópontból áll világszerte. Amikor valami hasonlóval csatlakozik a Tor hálózathoz, például a Tor böngészővel, az internetes forgalom véletlenszerű sorrendben „csúszik” ezen a csomóponton keresztül, így szinte lehetetlenné válik a tevékenység visszakeresése egyetlen forráshoz. A VPN-től eltérően egyetlen entitás nem ellenőrzi az összes kiszolgálót.

A Tor fantasztikusan online névtelen marad, de ennek vannak hátrányai. Először is, egyszerűen a Tor hálózat használata felhívhatja a bűnüldözés nem kívánt figyelmét. A Tor-ot gyakran használják bűncselekmény elkövetésére, például tiltott áruk vásárlására a DarkNet oldalán.

Másodszor, a Tor sokkal lassabb, mint egy VPN. Nem alkalmas nagy letöltésekhez vagy video streaminghez. A rendelkezésre álló sávszélesség valóban csak az alapvető böngészéshez megfelelő.

Végül, sok webhely blokkolja a Tor felhasználóit. Más esetekben a Tor felhasználóknak csak a webhelyek elérése érdekében kell kitölteniük a CAPTCHA teszteket. A Tor-böngésző, amelyet a legtöbb ember használ a Tor-hálózathoz való csatlakozáshoz, meglehetősen alapvető, és nem bővíthető bővítményekkel vagy bővítményekkel. Ez megkönnyíti az internetes szörfölést a VPN-hez képest.

VPN korlátozások

A VPN-k nem fognak mindent megjavítani az interneten és a hálózatsemlegesség érvényre juttatásának közelmúltbeli hiányában. Az internetszolgáltatók elméletileg blokkolhatják vagy gátolhatják a VPN-kiszolgálókkal való kapcsolatot, bár erre még nem voltünk tanúi az Egyesült Államokban.

A nullás besorolás és az egyesítési rendszerek szinte minden bizonnyal gyakoribbá válnak az elkövetkező években. Ha egy alkalmazás vagy szolgáltatás „nulla” besorolással rendelkezik, akkor az nem számít bele az internetszolgáltató havi adatszolgáltatásába. Ha egy szolgáltatási csomag az internetcsomaggal együtt van, akkor ingyenesen vagy kedvezményesen kapja meg a szolgáltatást. Az ilyen rendszerek először hasznosnak tűnhetnek a felhasználók számára, a költségeket végül a vásárló viseli. Azokat az alkalmazásokat és szolgáltatásokat, amelyek nem nulla besorolással vagy csomaggal bonyolítják, súlyos hátrányba kerülnek, elfojtják az innovációt és a versenyt. A T-Mobile most a szolgáltatást köti össze a Netflix, AT-vel&T HBO-val, Sprint Hulu-val.

A VPN nem fog sok mindent megtenni a csomagolás és a nulla besorolás szempontjából. Valójában a VPN-hez való csatlakozás nulla besorolású szolgáltatás használatakor valójában nem eredményes, mivel ezek az adatok beleszámítanak a havi limitbe.

A VPN olcsó szolgáltatások, amelyek számos előnnyel járnak az egyének számára, akik fizetnek érte. 100% -ban legálisak az Egyesült Államokban és a legtöbb más országban. De ha valóban érdekel a magánélet és a hálózatsemlegesség nagyobb léptékben, akkor csatlakozzon a harchoz, és kezdje el felhívni a törvényhozókat.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =

Adblock
detector