A pfSense legjobb VPN-jei (és telepítési útmutató)

A pfSense legjobb VPN-jei és telepítési útmutató

Könnyű belátni, hogy a pfSense miért népszerű nyílt forráskódú tűzfal és útválasztó megoldás. Alkalmas otthoni, üzleti és vállalati felhasználók számára, és lehetővé teszi egy teljesen testreszabott biztonságos útválasztó felépítését. Az előnyök közé tartozik a gyakori frissítések, az egyszerűen használható felület és a biztonsági mentési konfigurációs fájlok. Ráadásul a platform méretezhető és sokoldalú; létrehozhat több alhálózatot, és rengeteg kiegészítő áll rendelkezésre a további testreszabáshoz. Noha a pfSense önmagában biztonsági megoldást kínál, jó ötlet a VPN beállításának ismerete a platformon keresztül..

A VPN (virtuális magánhálózat) az összes forgalmat titkosítja áramlik a hozzá csatlakoztatott eszközökbe és onnan, így az információ olvashatatlanná válik mindenki számára, aki esetleg figyel. Ide tartoznak az internetszolgáltató, a kormányhivatalok és a hackerek is. A VPN átirányítja a forgalmat egy másodlagos kiszolgálón keresztül a választott helyre. Ez segíthet elkerülni a cenzúrát és hozzáférhet olyan webhelyekhez, amelyek általában nem lennének nyitva a valódi tartózkodási helyükön lévő felhasználók számára.

Megtudjuk, hogyan állítsunk be egy VPN-t a pfSense segítségével, de először itt olvashatjuk a legjobban használni kívánt VPN-ket. Mindegyiket részletesebben a cikk későbbi részében tárgyaljuk.

Legjobb pfSense VPN-k:

 1. ExpressVPN: Legfontosabb ajánlásaink a pfSense-hez. Ez a gyors, biztonságos VPN egy könnyen követhető útmutatóval rendelkezik a pfSense beállításához. Ez egy 30 napos pénz-visszafizetési garanciával járó kockázatmentes lehetőség.
 2. NordVPN: Kiváló választás a költségvetésből származó felhasználók számára. A NordVPN rengeteg kiszolgálót választhat, és olyan biztonsági extrákkal rendelkezik, mint a dupla-hop VPN.
 3. PureVPN: Ez a VPN gyors és biztonságos, és kiszolgálói helyek széles választékát kínálja.
 4. HideMyAss: A hatalmas hálózat és az erős biztonsági funkciók teszik ezt méltó versenyzővé.

Noha a pfSense ideális VPN-ekkel történő használatra, nem minden VPN fog működni a platformon. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a kritériumokat, amelyek alapján meghatároztuk a legjobb pfSense VPN-listát:

 • A pfSense VPN telepítési útmutatóit nyújtja
 • Számos erős biztonsági funkcióval rendelkezik
 • Nem tartja nyilván a felhasználói tevékenységek naplóit
 • Gyors, megbízható kapcsolatot biztosít
 • Azonnali és tájékozott ügyfélszolgálatot kínál

Hogyan állítsunk be egy pfSense VPN-t

A pfSense VPN pontos beállítása kissé eltérhet attól függően, hogy melyik szolgáltatót választja. Az alábbiakban megtalálja az ajánlott szolgáltatóink oktatóanyagainak linkeit, de itt található az általános lépések a VPN beállításához a pfSense segítségével. (Vegye figyelembe, hogy ez a telepítési folyamat feltételezi, hogy már telepítette a pfSense szoftvert és konfigurálta az alapvető útválasztáshoz.)

Hogyan állítsunk be VPN-t a pfSense segítségével:

 1. Válasszon egy VPN szolgáltatót a fenti listából, és iratkozzon fel. Az ExpressVPN használatát javasoljuk.
 2. Jelentkezzen be a VPN-szolgáltató webhelyére, és töltse le a kívánt szerverhelyhez tartozó VPN-konfigurációs fájlokat.
 3. Jelentkezzen be a pfSense irányítópultjába, és ugorjon a Rendszer > Cert. Menedzser.
 4. Alatt CA, választ hozzáad új igazolási hatóság (CA) felvétele.
 5. Adjon nevet a hitelesítésszolgáltatónak (például a VPN-szolgáltatójának neve), és válassza a lehetőséget Importáljon egy meglévő tanúsító hatóságot tól Eljárás ledob.
 6. A Tanúsítvány adatai mezőbe, másolja a szakasz a konfigurációs fájlokból. Vegye figyelembe, hogy a konfigurációs fájlok ezen és más szakaszai a VPN-től függően különféleképpen lehetnek címkézve.
 7. kettyenés Megment.
 8. Menj a tanúsítványok fülre, és nyomja meg hozzáad új tanúsítvány hozzáadása.
 9. Nevezze el a tanúsítványt, és válassza a lehetőséget Importáljon egy meglévő tanúsítványt tól Eljárás ledob.
 10. A Tanúsítvány adatai mezőbe, másolja a szakasz a konfigurációs fájlokból.
 11. A Privát kulcs adatok mezőbe, másolja a szakasz a konfigurációs fájlokból.
 12. kettyenés Megment.
 13. Most, hogy telepítette a tanúsítványt, hozzá kell adnia a VPN-ügyfelet. Menj VPN > OpenVPN > Ügyfeleink, és válassza ki hozzáad.
 14. A következő információkat kell hozzáadni, amelyek megtalálhatók a választott VPN-hez az alábbi telepítési útmutatóban:
  • Általános információ
  • Felhasználói hitelesítési beállítások
  • Kriptográfiai beállítások
  • Az alagút beállításai
  • Speciális konfiguráció (ahol alkalmazható)
 15. Miután megadta és elmentette ezeket a beállításokat, ellenőriznie kell, hogy sikeresen csatlakoztatta-e az OpenVPN-t. Menj Állapot > OpenVPN. Ban,-ben Ügyfélpéldány statisztika szakasz alatt Állapot, a szó fel azt mondja, hogy a kapcsolat sikeres volt.

Egyéni VPN-beállítási útmutatók a pfSense-hez:

 • ExpressVPN: A pfSense beállítása az ExpressVPN (OpenVPN) segítségével
 • NordVPN: pfSense
 • PureVPN: A PureVPN OpenVPN telepítési útmutatója a pfSense-hez (2.4.2)
 • HideMyAss: pfSense konfiguráció az összes forgalom VPN-en keresztüli irányításához

A pfSense legjobb VPN-jei

Itt található a pfSense legjobb VPN-jeinek részletesebb leírása:

1. ExpressVPN

ExpressVPN2020. január

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.ExpressVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

ExpressVPN a legjobb választás a pfSense VPN-hez. Ez a VPN kiváló sebességgel büszkélkedhet, és több mint 3000 szerver hálózattal rendelkezik 94 országban. Részletes és könnyen követhető telepítési útmutatót biztosít a pfSense számára, és az ügyfélszolgálat bármikor elérhető élő csevegéssel elérhető, ha bármilyen segítségre van szüksége. Az ExpressVPN nagyszerűen korlátozza a földrajzilag korlátozott média feloldását, lehetővé teszi a torrentolást és Kínában működik.

Ez a szolgáltató a rendkívül biztonságos szolgáltatás 256 bites titkosítással és tökéletes titkosítással. A DNS, IPv6 és WebRTC szivárgások elleni védelem tovább védi az adatokat. Az ExpressVPN néhány minimális metaadatot rögzít, de semmit, amely összekapcsolja a tevékenységet az egyes felhasználókkal.

Ha a VPN-t további eszközökön szeretné beállítani, akkor alkalmazások érhetők el Linux, Windows, MacOS, iOS és Android számára. Egyszerre öt kapcsolat megengedett, ha az útválasztó kapcsolata csak egynek számít.

Előnyök:

 • Kompatibilis a pfSense-vel
 • Rendkívül gyors VPN
 • Rengeteg helymeghatározási lehetőség
 • Szűk biztonság
 • 24/7 élő chat támogatás

Hátrányok:

 • Kicsit drágább, mint néhány riválisnál

Pontszámunk:

4.5 kívül 5

A PFSENSE LEGJOBB VPN: Az ExpressVPN a legjobb választás a pfSense számára. Gyors, biztonságos és megbízható, kiváló ügyfélszolgálatot nyújt. A 30 napos pénz-visszafizetési garancia kockázatmentes.

Olvassa el a teljes ExpressVPN áttekintést.

ExpressVPN CouponSpecial Ajánlat - 3 hónapos extra FREEGET DEALCoupon automatikus alkalmazásra kerül

2. NordVPN

NordVPN

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.NordVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

NordVPN törli a VPN-ket, amikor a hálózat méretét tekintve több mint 5600 szerverrel lehet választani 60 országban. Kipróbálták és tesztelték a pfSense segítségével, és útmutatást nyújtanak az induláshoz. A NordVPN alacsony áron kapható, de rengeteg biztonsági funkcióval rendelkezik, és rendkívül ügyes a földrajzi korlátozások megkerülésére..

A biztonsági csomag tartalmazza katonai titkosítás, tökéletes titoktartással, valamint egy lekapcsolóval és szivárgás elleni védelemmel. Az extrák tartalmaznak olyan feladatokat, amelyek optimalizáltak bizonyos feladatokhoz, mint például a dupla VPN (a forgalom átirányítása két kiszolgálón keresztül), a VPN forgalom obfuzáció (jó olyan országok számára, mint Kína) és a P2P fájlmegosztás. Az NordVPN nem tart naplót.

A natív alkalmazások letölthetők Linux, MacOS, Windows, Android és iOS rendszerekre, és minden terv alapján hat kapcsolati korlátot kapnak. A támogatás a nap 24 órájában elérhető.

Előnyök:

 • Együttműködik a pfSense-rel, és tartalmaz egy telepítési útmutatót
 • Nagy szerverhálózat
 • Sok biztonsági extrával
 • Nincsenek naplók

Hátrányok:

 • Néhány kapcsolat lassú

Pontszámunk:

4.5 kívül 5

BEST KÖLTSÉGVETÉSI PFSENSE VPN: A NordVPN ideális költségvetési választás. Napi 24 órás támogatást kínál a telepítéshez, és rendkívül biztonságos kapcsolatot biztosít. A csomag 30 napos pénz-visszafizetési garanciát tartalmaz.

Tekintse meg a NordVPN mélyreható áttekintését.

NordVPN CouponTakarítson meg 70% -ot a 3 éves tervGET DEALDacount automatikusan alkalmazva

3. PureVPN

PureVPN

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.PureVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 31 NAP

PureVPN Lehet, hogy egy kicsit kockázatos adatvédelmi múltja, de keményen dolgozott a jó hírnevének helyreállításán, és most magánélet-központú VPN-szolgáltatásnak tekintik. Részletes útmutató segítségével segíti a felhasználót a VPN beállításában a pfSense segítségével. Ez a hálózat rengeteg szerveropcióval rendelkezik, több mint 2000 szerverrel több mint 140 országban, bár néhány helyen virtuális szerverek találhatók. A PureVPN tisztességes sebességet biztosít, és alkalmas streamingre és torrentre.

Vannak nincsenek személyesen azonosítható adatok naplói és a társaság külső ellenőrzésen ment keresztül, hogy mindezt bizonyítsa. A felhasználói információkat 256 bites AES titkosítással, a tökéletes előremeneti titoktartással és a szivárgásokkal szemben védett módon védik. A kill kapcsoló be van építve az összes szoftververzióba.

A PureVPN rendelkezik Windows, MacOS, Android és iOS alkalmazásokkal, és a VPN manuálisan konfigurálható a Linux segítségével. Ez öt egyidejű kapcsolatot tesz lehetővé. A telepítéshez és a hibaelhárításhoz segítségért bármikor kapcsolatba léphet a támogatási csoporttal egy élő csevegés funkción keresztül.

Előnyök:

 • Rengeteg helymeghatározási lehetőség
 • Gyors sebesség
 • Nem naplózza a felhasználói adatokat

Hátrányok:

 • Néhány kapcsolódási probléma a tesztelés során

Pontszámunk:

2 kívül 5

Gyors és biztonságos: A PureVPN gyors és biztonságos, magán VPN-ként bizonyítja magát. A 31 napos pénz-visszafizetési garancia minden felhasználóra kiterjed.

Nézze meg a teljes PureVPN áttekintést.

PureVPN CouponHOLIDAY SPECIAL - 88% megtakarítás az ötéves tervGET DEALDiscount automatikus alkalmazása

4. HideMyAss!

A Ass Ass VPN elrejtése

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.HideMyAss.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

HideMyAss! (HMA) sokat tehet a teljesítmény szempontjából. Nagyon gyors és több mint 1000 szerver széles hálózatát működteti, több mint 190 országban. A pfSense telepítési útmutatója megtalálható a HMA webhelyén, bár néhány fórumválasz alapján a vállalat nem hajlandó fejlett telepítési támogatást nyújtani.

A beépített biztonsági funkciók között szerepel a 256 bites AES titkosítás, a kikapcsolás kapcsoló (minden alkalmazásban a Windows kivételével), a tökéletes előremeneti titoktartás és a védelem bizonyos szivárgások ellen. Az egyik dolog, amely egyes felhasználók számára elkerülhető, a HMA naplózási politikája. A cég fenntart néhány nagyon alapos kapcsolódási metaadat-naplót, beleértve a valós felhasználói IP-címet, a VPN-kiszolgáló IP-címét és az időbélyegzőket. Mint ilyen, ez nem a legjobb megoldás a magánélettudatosabb felhasználók számára.

Az egyes tervek szerint egy adott időpontban legfeljebb öt eszköz csatlakoztatható a VPN-hez. Natív alkalmazások érhetők el Windows, MacOS, iOS és Android operációs rendszerekhez, és manuálisan konfigurálhatják a HMA-t Linux rendszerekkel.

Előnyök:

 • Szerverek több mint 190 országban
 • Nagyon gyors sebesség
 • Erős biztonsági jellemzők

Hátrányok:

 • Tartja az IP-címek naplóit
 • Korlátozott támogatás a pfSense beállításához

Pontszámunk:

3.5 kívül 5

HELYZETEK HELYE: A HideMyAss legyőzi mások számát, ha sok ország közül választhat. Gyorsasága és a VPN konfigurálható a pfSense segítségével. A HMA 30 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál.

Olvassa el a HMA részletes ismertetését.

A Ass Ass elrejtése CouponGet 64% -kal csökken az automatikusan alkalmazott 36 hónapos planGET DEALCoupon

Más VPN-k, amelyek a pfSense-vel működnek

Noha ezek a VPN-k nem nyújtanak pfSense útmutatót a saját webhelyükön, vannak olyan oktatóprogramok, amelyeket olyan felhasználók nyújtanak, akiknek sikeresek voltak a telepítésben:

 • IPVanish: Útmutató - Hogyan csatlakoztathatjuk a pfSense OpenVPN klienst az IPVanish-hez
 • VyprVPN: VyprVPN a pfSense-n (Working)

Előfordulhat, hogy más VPN működik, amikor ugyanazokat az általános lépéseket követi.

Milyen előnyei vannak a pfSense-nek?

Egyedül a pfSense sok előnyt kínál a felhasználók számára. Ez a nyílt forráskódú biztonsági platform méretezhető és sokoldalú, lehetővé téve testreszabott útválasztó felépítését. Néhány kiemelkedő tulajdonsága a következő:

 • Kiegészítők, például felhőbiztonsági lehetőségek rendelkezésre állása.
 • Biztonsági másolatot készítő konfigurációs fájlok lehetővé teszi, hogy biztonsági másolatot készítsen a routerről, így visszaállíthatja az egyedi konstrukciót, ha valami rosszra fordul.
 • A forgalmi minták speciális útválasztásának konfigurálásának lehetősége (split alagút)
 • Alhálózatok, például vendég- és magánhálózatok létrehozásának képessége.
 • Egy könnyen használható szabálykonfigurációs felület, amely sokkal kevésbé nehézkes, mint sok más útválasztónál.
 • Aktív frissítések a hackelési kísérletek veszélyének enyhítésére.

Miért érdemes VPN-t használni a pfSense esetén??

Tehát mit adhat hozzá egy VPN mindezhez? A VPN kiegészíti a pfSense szoftvert az adatok még biztonságosabbá tételével. Annak ellenére, hogy a pfSense rendszeresen frissül (a legtöbb router szoftver nem), az útválasztók a hackerek nagy célpontjai, így a veszély továbbra is fennáll. A VPN titkosítja az összes forgalmat, amely a router felé indul és onnan indul. Ez azt jelenti, hogy még ha a hackereknek sikerül is meghallgatni az adatait, az olvashatatlan lesz. Számos VPN rendelkezik további beépített biztonsági funkciókkal, mint például a szivárgásvédelem és a rosszindulatú programok elleni védelem. A VPN jellege a DDoS támadásokkal szemben is védelmet nyújt.

A VPN segíthet a korlátozások megkerülésében is olyan tartalom elérése, amelyet egyébként blokkolnak. Amikor csatlakozik egy VPN szerverhez, a forgalom ezen a szerveren keresztül kerül továbbításra, mielőtt elérné a rendeltetési webhelyet. Mivel kiválaszthatja, hogy melyik országban tartózkodik a VPN-szerver, akkor úgy tűnik, hogy valahol máshol tartózkodik. Ennek eredményeként feloldhatja a földrajzilag korlátozott streaming platformokat és játékhelyeket, valamint hozzáférhet minden olyan tartalomhoz, amelyet cenzúráznak az Ön országában.

A forgalom titkosításának és egy másodlagos kiszolgálón keresztüli továbbításának további előnye, hogy bárki, aki figyeli az Ön tevékenységét, például az internetszolgáltató vagy a kormányhivatal, már nem látja, hová megy. Ez megakadályozza őket abban, hogy nyomon kövessék például a meglátogatott webhelyeket és a letöltött fájlokat.

Nem akarja, hogy az összes forgalma áthaladjon a VPN-en? Ez nem kérdés, mivel a pfSense megosztott alagút funkciója lehetővé teszi annak eldöntését, hogy mely eszközök csatlakoznak a VPN-en keresztül.

Használhatok egy ingyenes VPN-t a pfSense segítségével?

Valószínűleg nem. A legtöbb ingyenes VPN képessége korlátozott, és számos okból nem lenne alkalmasak a pfSense használatához. Míg az ingyenes VPN-k általában több operációs rendszerhez natív alkalmazásokat kínálnak, valószínűleg nem nyújtanak támogatást összetettebb beállításokhoz, például az útválasztókhoz.

Még ha sikerül is konfigurálnia a VPN-t a pfSense segítségével, több gyakorlati probléma van, amelyeket le kell küzdeni. Ezek a szolgáltatások általában kis számú szervert működtetnek, sok felhasználó megkísérel elérni őket. Ez hosszú várakozási időkhez és késleltetett kapcsolatokhoz vezet, ami bosszantó élményt jelent.

Az ingyenes VPN-knek talán a legrosszabb része az subpar biztonsági és adatvédelmi hírnév. Úgy találták, hogy sokan gyenge titkosítást használnak, vagy egyáltalán nem használnak titkokat, másokban még rosszindulatú programokat is szállítanak. Mások figyelik az online tevékenységet, hogy eladhassák profilját harmadik fél hirdetőinek. Ezek egyike sem jó hír, ha az otthoni vagy üzleti hálózatát biztonságosabbá kívánja tenni.

Havonta néhány dollárt fektet be egy jó hírű pfSense VPN-be, ez egyértelműen jobb lehetőség.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 60 = 64

Adblock
detector