A PrivacyFix és a ReclaimPrivacy nem több, de megóvhatja magát. Itt van, hogyan

a magánélet visszaigénylése megszűnt

Az év elején az AVG megszüntette a PrivacyFix böngésző kiterjesztését, amely több ezer embernek segített megfigyelni és kezelni a Facebook és a Google-fiókjaik adatvédelmi beállításait. Az AVG szerint a régi felhasználók továbbra is használhatják a kiterjesztést, de már nem kapnak támogatást, frissítéseket, hibajavításokat vagy karbantartást. Az új felhasználók már nem tölthetik le a terméket.

A Facebook adatvédelmi beállításainak szkennelésére használt hasonló eszköz, a ReclaimPrivacy, szintén nemrégiben megszűnt. A régi verzió már nem működik a Facebook-on.

Noha sok ember hasznosnak találta a PrivacyFix és a ReclaimPrivacy alkalmazást, nem teljesítettek olyan dolgot, amelyet a mindennapi felhasználók nem tudtak megvalósítani. Mi végigvezeti Önt a fiókok és alkalmazások adatvédelmének manuálisan nagyjából azonos módon történő védelmének lépésein.

Facebook

A Facebook adatvédelmi és biztonsági beállításai valójában meglehetősen alaposak és részletesek, ám ezek több különböző menü között vannak szétszórtan. Asztali böngészőben indítsa el a Facebookot, majd kattintson a kérdőjel ikonra a jobb felső sarokban. Kattintson a legördülő menüből az „adatvédelmi hivatkozások” lehetőségre. A PrivacyFix és a ReclaimPrivacy nem több, de megóvhatja magát. Itt van, hogyan

Három fő opciót lát egy másik legördülő menüben, valószínűleg egy „adatvédelmi ellenőrzés” mellett, amely megjelenhet vagy nem jelenik meg.

facebook adatvédelmi hivatkozások

Kattintson a „Ki láthatja a cuccomat?” Elemre, és módosítsa a „Ki láthatja a jövőbeli hozzászólásaimat?” Pont fület „Barátok” -ra (vagy „Csak én”, ha inkább személyes naplóként használja a Facebookot, mint a közösségi hálózatokat)..

Ezután a „Ki velem kapcsolatba léphet?” Szakaszban opcionálisan módosíthatja, hogy ki küldhet neked baráti kérelmeket a „Barátok barátai” címre.

Az utolsó szakaszban, „Hogyan tudom megakadályozni, hogy valaki zavarjon?”, Beírhatod azoknak a nevét, akikkel nem akarja Önnel kapcsolatba lépni, például eladókat, csalókat és zaklatókat..

A menü alján kattintson a „További beállítások megtekintése” elemre. Ez egy oldalra vezet, ahol választhat, hogy megakadályozza, hogy az emberek az ön e-mailje vagy telefonszáma alapján felkeressenek rád. Ez egy jó ötlet, ha meg akarja akadályozni a csalókat és a kéretlen levelezőket, akik esetleg más módon szerezték meg az Ön elérhetőségét.

A PrivacyFix és a ReclaimPrivacy nem több, de megóvhatja magát. Itt van, hogyan

A bal oldali sávban kattintson a „Biztonság és bejelentkezés” hivatkozásra egy pajzs ikonnal. Az adatvédelmi beállítások, amelyekkel itt leginkább aggódunk, a két tényezőjű hitelesítés, az alkalmazás jelszavai, a böngészők és az alkalmazások, valamint a bejelentkezési helyek..

  • „Válasszon 3–5 barátokat, akikkel kapcsolatba lép, ha bezárul” - érdemes ezt beállítani. Ha a hackerek valamilyen módon hozzáférnek az Ön fiókjához, akkor elsőként megpróbálják kizárni a jelszó, a helyreállítási e-mail és más bejelentkezési adatok megváltoztatásával. Ez a lépés megakadályozza, hogy ez megtörténjen.
  • „Hol van bejelentkezve” - Ha új telefonot kap, vagy bejelentkezik egy másik személy készülékén, ez a lista fontos. Ez egy olyan eszköznapló, amely nem igényel személyazonossági igazolást vagy nem küld értesítést bejelentkezéskor. Távolítsa el az összes olyan eszközt, amely nem tartozik a jelenlegi eszközökhöz, kattintson a három pontra, és válassza a „kijelentkezés” lehetőséget. Ha egyáltalán nem ismeri fel az eszközt, kattintson a „Nem te” opcióra, hogy figyelmeztesse a Facebookot.
  • „Két tényezős hitelesítés beállítása” - Amikor új eszközről jelentkezik be, a rendszer egy biztonsági kódként egy kódot küld a telefonjára. Telefonszámot kell hozzáadnia, ha még nem tette meg.
  • „Értesítés az ismeretlen bejelentkezésekről” - Ha fiókját feltörik, ez figyelmeztet, így a lehető leggyorsabban válaszolhat.

Most menjen az „Idővonal és címkézés” fülre az oldal bal oldalsávján. Változtassa meg ezeket a beállításokat „Barátok” -ra, ha elérhető. Azt is választhatja, hogy felülvizsgáljon minden olyan fényképet vagy állapotot, amelybe van címkézve, mielőtt a címke nyilvánosan megjelenik.

facebook idővonal és címkézés

A nyilvános hozzászólások lapon. A követő egy másik Facebook-tag, aki megnézheti az Ön profilját és hozzászólásait, de nem barátja veled. Mivel a Facebook segítségével előmozdítom az általam írt dolgokat, ezért ezt hagytam. De azok számára, akiknek nincs nyilvános képük, hogy lépést tartsanak, az a legjobb, ha kikapcsolják.

facebook követő beállításai

Végül az Alkalmazások szakasz. Ez a Facebook adatvédelmi beállításainak leginkább figyelmen kívül hagyott része, és valószínűleg szándékos. Az alkalmazások gyűjtik a felhasználók személyes adatait, és felhasználják azokat hirdetések, ajánlások és promóciók célzására. A Facebook elsődleges bevételi forrása a reklámozás, ezért valószínűleg ezt egy másik, a felhasználók közötti adatvédelmi beállításoktól elkülönülő szakaszban helyezik el..

Minden alkalommal, amikor egy harmadik fél webhelyén vagy alkalmazásánál engedélyezi a fiók létrehozását a Facebookon, azaz amikor bejelentkezik egy alkalmazásba a Facebook segítségével, ahelyett, hogy új fiókot hoz létre e-mail címmel és jelszóval, itt ér véget. Eltávolíthatja a nem használt alkalmazásokat, és korlátozhatja az Ön által engedélyezett engedélyeket. Ezt követően valószínűleg azt akarja megakadályozni, hogy barátai alkalmazásai is információkat gyűjtsenek rólad. Ez egy jobban bevont folyamat, amelyet egy külön bejegyzésben részleteztünk az alkalmazások módosításáról és eltávolításáról.

Google

Amikor egy asztali böngészőbe bejelentkezett egy olyan Google szolgáltatásba, mint a Gmail vagy a Google+, keresse meg a myaccount.google.com oldalt. Ezután kattintson a „Bejelentkezés és biztonság” elemre.

google bejelentkezés és biztonság

Itt állíthat be kétlépcsős hitelesítést, helyreállítási e-mailt, helyreállítási telefont és titkos kérdést. Az esetleges biztonsági események listáját a „Legutóbbi biztonsági események” alatt jelenítjük meg. Ezek között szerepelnek a jelszó megváltoztatása és az új eszközök bejelentkezése. A „Legutóbb használt eszközök” szakaszban győződjön meg arról, hogy felismeri az összes telefont és számítógépet, amelyhez fiókjához jutott. Távolítson el minden olyan anyagot, amely nem tűnik ismerősnek, vagy amelyet már nem használ. A „Biztonsági riasztási beállítások” részben eldöntheti, hogy a Google hogyan lépjen kapcsolatba Önnel megsértési kísérlet és kevésbé kritikus fióktevékenység esetén.

A következő, „Csatlakoztatott alkalmazások és webhelyek” szakaszban megtekintheti az összes hely, ahová bejelentkezett a Google-fiókjával, teljes listáját, a hozzájuk tartozó engedélyekkel együtt. Csakúgy, mint a Facebook, távolítson el minden olyan anyagot, amelyet vagy nem ismer fel, vagy már nem használ. Azok számára, akiknek jóváhagyod, kattintson rájuk, hogy megtekinthessék az engedélyek részletesebb listáját. Kattintson a „Szerkesztés lista” elemre, amikor úgy tűnik, hogy megszabadul a lehető legtöbb ilyen engedélytől, miközben az alkalmazás működőképesen marad. Ennek ellenére nem minden alkalmazás teszi lehetővé.

a fiókjához csatlakoztatott google alkalmazások

Ennek az oldalnak a végén választhatja ki a kevésbé biztonságos bejelentkezési technológiát használó alkalmazásokat. Kivéve, ha van egy adott alkalmazás vagy alkalmazások, amelyeknek ezt használniuk kell, akkor a legjobb, ha kikapcsolja.

A bal oldali sávban léphetünk a következő részre: Személyes adatok és adatvédelem.

Az első szakaszban, a „Személyes adatai” beállíthatja például a telefonszámot, a helyreállítási e-mailt, a felhasználónevet és a születésnapot. A „About Me” rész kivételével ezen részletek alapértelmezés szerint nem kerülnek nyilvánosságra, és csak a Google ismeri azokat. Javasoljuk, hogy kapcsolja ki a Helymegosztást. Ha rákattint a Keresési beállítások elemre, akkor leiratkozhat a személyre szabott szolgáltatásokról, például a keresési előzményekről és a privát eredményekről. Ez nem azt jelenti, hogy a Google abbahagyja az e szolgáltatások nyújtásához felhasznált információk gyűjtését. Ennek egyetlen módja az, hogy abbahagyja a Google-on történő keresést.

Ezután a Tevékenység-vezérlés alatt kapcsolja ki mindent a maximális adatvédelem érdekében. A múltbeli fióktevékenységeket is törölheti, ha rákattint a „Tevékenység kezelése” elemre, jelöli az összes négyzetet, és rákattint a „TÖRLÉS” elemre. Ide tartoznak a Youtube videók, helyek és keresések.

hirdetései az érdeklődése alapján

Kattintson a következő szakaszban található, a „Hirdetési beállítások kezelése” hivatkozásra, ahol válthat az érdeklődésen alapuló hirdetésekről. Ez ismét nem azt jelenti, hogy a Google leállítja a hirdetések megjelenítéséhez szükséges információk gyűjtését, csak nem fogja látni azokat. Még nem végeztük el, mivel ez csak azt változtatja meg, amit a Google tulajdonában lévő weboldalakon lát. Ha érdeklődésen alapuló hirdetéseket szeretne leállítani más webhelyeken, görgessen lefelé, és kattintson a „Kijelentkezett hirdetések ellenőrzése” gombra. Ezzel egy szinte azonos megjelenésű oldalra jut, ahol ismét válthatja a kapcsolót a letiltáshoz..

Végül a következő szakasz lesz az utolsó, amelyet itt tárgyalunk. A Fiók áttekintése alatt kattintson a Google irányítópultjának linkjére. Ekkor megjelenik minden olyan Google szolgáltatás listája, amelyhez a fiókod kapcsolódik. Húzza ki azokat a készülékeket, amelyeket már nem használ vagy nem ismer fel.

Anti-követés

A PrivacyFix másik funkciója az volt, hogy megmutassa, milyen webhelyek követnek téged és megakadályozzák őket abban. Számos nyomkövetőellenes kiterjesztés érhető el mind a Firefox, mind a Chrome böngészők számára, de erősen ajánljuk a Leválasztás lehetőséget. Csak telepítse, és hagyja, hogy megtegye a dolgát. Az ikonra kattintva megjelenik a releváns statisztika a jelenleg látogatott webhelyről.
húzza ki az ss-t

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 27 = 31

Adblock
detector