A Thrones játék 8. évad rosszindulatú programokat és adathalász támadásokat okozhat

A Game of Thrones 8. évadú rosszindulatú program

A hosszú éjszaka várja a HBO utolsó szezonját Trónok harca szinte vége a show rajongói számára. A HBO (kissé kínosan) letette a legújabb pótkocsit a Super Bowl LIII során, összeegyeztethetetlenül összekeverve a Budweiser sör és a hét királyság két világát. Szerencsére a pótkocsi azzal zárult le, hogy a Bud Light sárkánylángokba fulladt, de a 8. évad megjelenő kiadása visszahozza a kerékpározást egy másik témához, amely az iparban ugyanolyan tüzes, mint a sárkány lélegzete: a kalózkodás streamingje.

A „Game of Thrones” kalózkodás a láthatáron

HBO Trónok harca sorozat az elmúlt évtized egyik leginkább kalóz TV műsora. A TorrentFreak szerint, Trónok harca nemcsak a 2017-es leginkább szenvedélyes TV-show volt, hanem a címet viseli 6 év egymás után. Ha egy TV-műsor népszerűségét az alapján lehet megmérni, hogy hány ember lopja el, akkor Trónok harca talán hosszú távon az egyik legkedveltebb tévéműsor, ha nem is soha.

Ezenkívül a Kaspersky Lab közelmúltbeli tanulmánya rámutatott, hogy a számítógépes bűnözők a népszerű televíziós műsorokat, elsősorban a Game of Thrones játékot használják a rosszindulatú programok könnyebb terjesztésére a gyanútlan torrent felhasználók számára. A Kaspersky Lab különösen azt találta, hogy a szezonok első és utolsó epizódjai részesültek előnyben a rosszindulatú programok továbbítására.

A múltbéli történelem alapján indokolt vagyunk azt hinni, hogy a HBO hit show-ja ismét kedvenc letöltés lesz a digitális kalózok körében. Indokolt továbbá azt hinni, hogy az első epizód valószínűleg a szezon premierjének ugyanazon a napon lesz elérhető, és hasonlóan a 7. évadhoz, valószínűleg inkább a kalózkodás, mint a HBO hivatalos csatornáin keresztül fogják megfigyelni..

Ezenkívül a Comparitech által összegyűjtött felmérési adatok azt mutatják, hogy sok TV-néző nem ellenzi a kedvenc műsorainak kalózkodását. Az Egyesült Államok TV-nézőinek közel 40% -a és az Egyesült Királyságbeli TV-nézők több mint 30% -a egyaránt kijelenti, hogy hajlandóak volna kalózkodni kedvenc műsoraikkal egy héttel, mielőtt hivatalosan is megjelennek a tévében:

játék trónok kalózkodás

A Game of Thrones 7. évadban több mint 10 millió néző bemutatója volt, de végül tízmilliószor kalózkodtak. Aligha lehet azt hinni, hogy a 8. évad különbözik, különös tekintettel arra, hogy sok TV-néző több mint örömmel töltheti le a műsor illegális torrentjeit.

Noha a Kaspersky Labs a tévékészülést torzította a hanyatlás miatt, mivel több lehetőség nyílt az illegális streamingre az alternatív forrásokból, például a fájltároló webhelyekről, valószínűleg több illegális torrent letöltést indítanak a Game of Thrones 8. évadához, mint a show előző szezonjaihoz..

A hatalmas ugrás a kalóz streaming Trónok harca egyes kalózok számára azonban költségek merülhetnek fel. A sorozat nem hivatalos csatornákon keresztüli letöltésének vagy továbbításának sürgõssége vezethet egyes személyeket a rosszindulatú szoftverekkel telt kalózkodási webhelyek felé. Ezenkívül egyes torrent webhelyek rosszindulatú kísérleteket tehetnek a felhasználók számára, hogy a videofájlok mellett letölthessék a rosszindulatú programokat Trónok harca, míg sok Game of Thrones torrent hamis fájlok lehetnek, amelyek célja a rosszindulatú programok gazdagépe.

Fennáll annak a lehetősége is, hogy a HBO megkísérli lecsökkenteni az illegális fájlmegosztást, az úgynevezett torrent-mérgezés segítségével, amit a társaság a múltban TV-műsorával elkapott. Róma.

Malware és adathalász fenyegetések a „Game of Thrones” számára

Amint az Opswat internetes biztonsági társaság megjegyzi, a teljes videofájlok letöltése (például torrent segítségével) némi kockázatot jelenthet. A videofájlok, beleértve az MPEG-4-et, az AVI-t és a WMV-t, rosszindulatú kóddal fecskendezhetők be, annak a általános tévhitnek a ellenére, hogy nem tudják. Talán könnyebben a számítógépes bűnözők a torrent-mérgezéshez hasonló „csalit és váltást” tudnak végrehajtani, ha rosszindulatú programokat videofájlokba rejtenek..

Ezenkívül a gyanútlan és a kalózkodásban újonnan megjelenő kalózok véletlenszerűen letölthetik a fertőzött .rar fájlokat, mivel úgy gondolják, hogy ezekre a csomagolt fájlokra szükség van. A WinRAR nemrégiben felfedezett sebezhetősége azonban azt jelenti, hogy a Game of Thrones kalózai, akik letöltik a show .rar verzióit, különösen gonosz malware támadásoknak vannak kitéve..

A nagyobb veszély fenyegeti bárkit, aki kalózkodni próbál Trónok harca A 8. évad azonban adathalászati ​​kísérleteket fog folytatni az illegális video stream-eket kiszolgáló webhelyeken, vagy az ilyen webhelyeken elhelyezett rosszindulatú hirdetésekkel.

A Google átláthatósági jelentése szerint az adathalász webhelyek oldalainak száma már hatalmasan meghaladja a rosszindulatú szoftverekkel foglalkozó webhelyeket. A szakadék 2016 óta nőtt, és nem mutatott megállást. A különbség kiemelésére a Google Biztonságos Böngészőszolgálata több mint 1,3 millió webhelyet „veszélyesnek” nyilvánított 2019. január 27-én. Ezek közül több mint 1,2 millió volt adathalász webhely, szemben kb. 60 000 rosszindulatú programmal..

Google átláthatósági jelentésForrás: Google átláthatósági jelentés

A torrent és más kalóz webhelyek problémája az, hogy tökéletes hely a rossz szereplők számára áruk szállításához.

Vegyük például a Kickass Torrents esetét. 2015-ben a Google Chrome és a Firefox megjelölte a torrent webhelyet adathalász webhelyként a közösség tagja által közzétett adathalászati ​​linkek miatt. A legtöbb torrent webhely kevés biztosítékkal rendelkezik annak megakadályozására, hogy a közösség tagjai adathalászati ​​linkeket - vagy akár rosszindulatú programokat - illesszenek be a webhely fórumain..

Ráadásul kevés biztosíték áll rendelkezésre annak megakadályozására, hogy valaki rosszindulatú fájlokat vonjon be a torrent hálózatokon keresztül. A legtöbb torrent index, mint például a The Pirate Bay, a YTS.AM, 1337X és a RARBG, mind különféle rendszerekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a potenciálisan rosszindulatú fájlok eltávolítását. Ennek ellenére egy (kifejezetten korlátozott hatókörű) 2018. évi tanulmány megállapította, hogy a BitTorrent fájlok körülbelül 20 százaléka tartalmaz rosszindulatú programokat, legalábbis a P2P hálózaton keresztül kiszolgált szoftverek és alkalmazások tekintetében.

Mivel ezeknek a webhelyeknek a száma sok ingyenes, a felhasználóknak fennáll annak a veszélye is, hogy a webhely tulajdonosai érmebányász malware szolgáltatnak (ahogyan ez a népszerű The Pirate Bay torrent webhelynél történt), vagy harmadik felek oldalán történő hirdetésein keresztül szolgáltatott rosszindulatú programokat..

Malware pillanatképek

Nehéz megjósolni, hogy a torrent és az illegális streaming-webhelyek milyen típusú malware programokkal szembesülhetnek egyszer Trónok harca A 8. évad elindul. A rosszindulatú programok azonban jelenleg léteznek sok legnépszerűbb torrent-webhelyen. Például olyan rosszindulatú szoftverek szkennelő szoftverei, mint a Sucuri és a Cobweb, a következő eredményeket produkálták:

 • Az YTS.am-ot a McAfee feketelistában veszi fel, és Javascript-alapú malware kódot tartalmaz
 • A Rutor.info rosszindulatú programokat tartalmaz
 • A Pirate Bay feketelistáján szerepel Phish Tank
 • A Torrentz2-t a Phish Tank feketelistára jegyzi
 • A TorrentFunk feketelistája a McAfee által
 • A Rutracker titkosítatlan bejelentkezési mezőket tartalmaz a jelszavakhoz

a trónok sucuri site scan játékának 8. évadú rosszindulatú programja

Ezek külső gyártmányú szkennelések eredményei, amelyek gyártói eszközöket használnak, és az eredmények drasztikusan eltérnek. Csak az ilyen webhelyek belső ellenőrzése képes hatékonyan feltárni teljes fenyegetés állapotát. A digitális kalózok legtöbb indexáló oldalát valószínűleg felhasználják beszerzésére Trónok harca A 8. évad a biztonságosabb HTTPS protokollal működik, egyrétegű védelmet adva. A BitTorrent hálózat egésze azonban nem képes megvédeni a felhasználókat a rosszindulatú fájloktól, miközben maguk a torrent-webhelytulajdonosok akár rosszindulatú fájlokat is beilleszthetnek, vagy harmadik fél hirdetéseihez továbbíthatják a rosszindulatú programokat ezen a webhelyen.

Túlbizalom a kalózkodás játékában

Könnyű a digitális kalózokat rendkívül hozzáértőnek találni a tiltott webhelyek használatával járó veszélyek tekintetében. A túlbizalom azonban szerepet játszhat, különösen, ha bizonyos típusú webfelhasználókról van szó.

Különösen azok, akik Linuxot és MacOS operációs rendszert használnak, általában úgy vélik, hogy immunikusak a malware ellen. Noha igaz, hogy mindkét operációs rendszernek kisebb a esélye a fertőzésre, ők nem immunisek. Mindkét operációs rendszer felhasználói számára a hamis telepítõk jelentõs veszélyt jelentenek. A telepítők teljesen feleslegesek az átitatott videofájlokhoz, de a számítógépes bűnözőknek lehetőségük van telepítő fájlok beillesztésére egy Trónok harca videofájl. A legtöbb torrent index valószínűleg ezeket megjelölné és eltávolítaná, de nem mindegyiket.

A Windows-felhasználók túlzott bizalom és kiszolgáltatott bizalom miatt a torrent hálózatokban és az index-helyszíneken is kárt okozhatnak rosszindulatú programoknak. A The Pirate Bay és a Kickass Torrents szolgáltatáson keresztül szolgáltatott rosszindulatú programok és adathalász adatok korábban említett példái rámutatnak, hogy miért szükséges az általános óvatosság ezekkel a webhelyekkel.

Ezenkívül a lázas hangmagarat körülvevő Trónok harca A 8. évad valószínűleg egy-egy rohanáshoz vezet a szezon minden epizódjának letöltésével, megtekintésével és megvitatásával kapcsolatban. Figyelembe véve a sok vágyt, hogy elkerüljék a spoiler esőjét a közösségi médiában, valószínűleg néhány nem fogja megtenni a szükséges óvintézkedéseket az ilyen webhelyek és fájlmegosztó hálózatok használatakor..

Néhány védelem a torrent malware és az adathalász ellen

A torrent és a video streaming nem illegális tevékenység, ha helyesen végzik el. A legtöbb torrent indexáló weboldalon elérhetők lesznek törvényes ingyenes szoftverek, vagy filmek és TV-műsorok, amelyek „közterületként” kerülnek felsorolásra (például lejárt szerzői jogok vagy szerzői jogok nélkül). Azok, akik úgy döntenek, hogy ezeket a webhelyeket törvényes célokra használják, különféle eszközökkel megvédhetik magukat a rosszindulatú programok és az adathalász kísérletek ellen, többek között:

 • Valós idejű víruskereső szkennerek olyan megbízható biztonsági társaságoktól, mint például a Norton, a McAfee, a Bitdefender, a VIPRE, a Panda és mások
 • Adblokkolók, amelyek segítenek kiszűrni az indexelő webhelyeken megjelenő harmadik felek rosszindulatú hirdetését
 • VPN szoftver a kapcsolatok és az identitás anonimizálásához P2P szolgáltatások, például a BitTorrent használatakor

Végső soron azonban mindig fennáll a veszélye, ha bármilyen torrent webhelyet használunk, amely a digitális kalózkodást gátolja, vagy amikor a P2P hálózatokhoz kapcsolódik és fájlokat tölt le. A legtöbbnek van története a rosszindulatú programok kiszolgálásáról, különösen a kalóz fájlok esetében.

Alternatívák a „Trónok játékának”

A digitális kalózkodás több okból is bekövetkezik. Néhányan azzal fordulnak, mert a tartalom nem érhető el ott, ahol él. Mások, mert nem engedhetik meg maguknak a tartalomszolgáltató által kínált streaming forrásokhoz való hozzáférést. Vannak olyanok is, akik a kalózkodás színhelyén állnak azon, amit úgy gondolnak, hogy erkölcsi alapok a szerzői jogok fogalma ellen.

Figyelembe véve a 18-34 éves internethasználók körülbelül a felét (a Millennials és a Z Generation kombinációja) állítja, hogy múltban kalózolták a TV-műsorokat, jó ok van azt hinni, hogy sokan legalább fontolóra veszik a közelgő Game of Thrones szezon kalózát..

játék trónok kalózkodás

ennek ellenére, Trónok harca egy HBO tulajdonság, és a HBO minden ösztönzővel nemcsak pénzt keres belőle, hanem a lehető legkönnyebb hozzáférést biztosít a műsorhoz anélkül, hogy lábát lőne.

Mint ilyen, a fogyasztók, akik meg akarják őrizni Trónok harca A fórumon történő figyelés a következő módszerek néhányát használja:

HBO most

A HBO Now az HBO önálló streaming szolgáltatása. Általában havonta 14,99 USD, a HBO 7 napos ingyenes próbaverziót is kínál a szolgáltatásért.

Legális internetes TV-szolgáltatások

Számos kábelvágó internetes TV-szolgáltatás most az HBO-t, mint előfizetési szolgáltatást nyújtja, mint kiegészítő csatornát. A HBO-t ingyenes próbaverzióval felveheti ezekbe a szolgáltatásokba. Azok a szolgáltatások, amelyek kiegészítő csatornát képeznek az HBO-val, a következők:

 • Sling TV
 • Hulu élő TV-vel
 • NÁL NÉL&T WatchTV
 • PlayStation Vue
 • DirecTV Now (az alapcsomagban)
 • Amazon Prime video csatornák

Ha kihasználja a különféle ingyenes próbaverziókat, akkor a hivatalos műsorszolgáltatók segítségével ingyenesen megnézheti a Game of Thrones 8. évadját egész online..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − = 63

Adblock
detector