A torrent IP-cím ellenőrzése (és elrejtése az ISP-től)

A torrent IP-cím ellenőrzése (és elrejtése)

Általában, amikor letölt egy fájlt, a számítógép csatlakozik egy másik eszközhöz, és továbbítja az adatokat. A P2P hálózatok esetében azonban letölthet egy fájl egy részét az egyik felhasználótól, a többit a másiktól. A probléma az, hogy e folyamat során bárki, aki letölti a fájlt tőled, és bárki, ahonnan letöltődik a fájl, láthatja az Ön IP-címét.

Miért rejtheti el IP-címét P2P-hálózatok használatakor??

Számos oka van annak, hogy miért rejti el IP-címét a nyilvános nézet ellen. Először: ha valaki rendelkezik az Ön IP-címével, akkor felhasználhatja arra, hogy meghatározza a hozzávetőleges helyét. Az IP földrajzi elhelyezkedése meglehetősen pontatlan, de a támadó legalább megtudhatja, hogy melyik országban (és talán még városban is él). Bár ez valószínűtlen, ők is megcélozhatják hálózatát egy DDoS támadással, amely megakadályozhatja Ön ideiglenesen nem használja az internetet.

Általánosabban az emberek elrejtik IP-címüket, hogy megakadályozzák tevékenységeik nyomon követését. A szerzői jogok birtokosai gyakran figyelik a saját tartalmuk torrentjait és küldjön szabálysértési értesítéseket mindenkinek, aki letölti a fájlt. Időnként értesítik az internetszolgáltatót (ISP), ami az Ön szolgáltatásainak lemondásához vezethet, ha továbbra is használja a torrentokat. Egyes esetekben a szerzői jog tulajdonosai közvetlenül veled is kapcsolatba lépnek, általában túl nagy összeget követelnek és jogi lépéseket fenyegetnek, ha nem fizetnek.

Az internetszolgáltató az internetkapcsolatot is fojthatja, ha streaming vagy torrent.

Szóval hogyan kapják meg az emberek az Ön adatait? Az IP-címek valójában nagyon sok információt tartalmaznak a felhasználóról. Például az az ország, ahol tartózkodik, és ki az ISP. Ezek az adatok felhasználhatók a szerzői jogok megsértéséről szóló értesítés kiküldésére az internetszolgáltatónak, aki ezeket gyakran továbbítja neked.

Az IP-cím ellenőrzése

Noha a jelenlegi IP-címét a parancsok futtatásával a terminálon találja meg, az ellenőrzés legegyszerűbb módja egy online eszköz. Ez gyors és egyszerű, ezen felül bármilyen operációs rendszeren is elvégezhető, míg manuális ellenőrzés esetén különféle parancsokat kell használnia Windows, MacOS és Linux eszközökre..

Míg több tucat olyan webhely létezik, amely megmondja az Ön IP-címét, a legtöbb a földrajzi helymeghatározás valamilyen formáját is kínálja. A különböző platformok gyakran eltérő eredményeket eredményeznek, ezért javasoljuk az IPlocation.net használatát. Ez a szolgáltatás három különböző webhelyen keresi az Ön IP-címét, hogy szemléltesse, mennyi személyes információ áll rendelkezésre azok számára, akik érdekelnek.

IP-cím földrajzi helyének meghatározása az iplocation.net webhelyen

Az IP-cím elrejtése az internetszolgáltatóval szemben

A valódi IP-cím elrejtésének legjobb módja a virtuális magánhálózat (VPN). Ezek úgy működnek, hogy titkosítják az Ön adatait, és a világ bármely más szerverén át továbbítják azokat. A legtöbb VPN több tucat különböző országban kínál kiszolgálókat, és a csatlakozás után kap egy új, ideiglenes IP-címet. Ez azt jelenti, hogy bárki, aki megpróbál felkeresni, csak a VPN-szerver adatait fogja megtalálni. A VPN-k gyakran megosztott címrendszert használnak, ahol minden felhasználó, aki egy adott szerverhez csatlakozik, ugyanazt az IP-címet kapja. Ez hozzáad egy új anonimitási réteget, mivel gyakorlatilag lehetetlen megmondani, hogy mely felhasználó lép fel egy adott webhelyre.

Még jobb, még ha az internetszolgáltató nem fogja tudni megmondani, hogy mit csinál online. Miközben tudni fogják, hogy VPN-t használ, ők nem tudják, melyik webhelyet látogatják meg, mit csinálnak ott, vagy akár milyen típusú forgalmat küldnek. Ez különösen akkor hasznos, ha szeretsz videókat nézni a készüléken, mivel egyes internetszolgáltatókról ismert, hogy fékezik azoknak a felhasználóknak a sebességét, akik gyakran streamálnak vagy torrentnek.

A torrent IP-cím elrejtéséhez az internetszolgáltatójától és másoktól csak kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Először regisztráljon egy megfelelő VPN-re (ajánljuk az ExpressVPN-t).
 2. Ezután ellenőrizze IP-címét a www.iplocation.net webhelyen
 3. Jelentkezzen be a VPN-be, és csatlakozzon a kívánt hely szerveréhez.
 4. Ellenőrizze újra IP-címét. Teljesen másnak kell lennie, és észreveheti, hogy a földrajzi helyzetre vonatkozó információk már nem mutatnak rád.

Legjobb VPN a biztonságos torrenthez: ExpressVPN

ExpressVPN

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.ExpressVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

Javasoljuk a használatát ExpressVPN torzító. Ez egy gyors, megbízható VPN, több mint 3000 szerverrel, világszerte 94 országban. Az összes legnépszerűbb operációs rendszer alkalmazásaival, legfeljebb öt egyidejű kapcsolat megengedett, és nincs személyes azonosító információ naplózva, felhasználhatja azt a biztonságos torrentre több eszközön. Kiválóan alkalmas streamingre is, mivel a világ bármely pontjáról feloldhatja a régióhoz zárolt platformokat, mint például a Netflix, a Hulu és az Amazon Prime Video..

Az indulás csak néhány percet vesz igénybe. Csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja a kívánt előfizetési időtartamot (egy hónap, hat hónap vagy egy év), és fizet. Ha szeretne egy másik névtelenséget, akkor még a Bitcoin segítségével is fizethet. Az ExpressVPN 30 napos pénz-visszafizetési garanciát tartalmaz, azaz kockázatmentesen kipróbálhatja. Ha nem érinti magát vagy csak rövid időre van szüksége VPN-re, akkor egyszerűen törölje a teljes visszatérítést.

A P2P HÁLÓZATOKNAK AJÁNLOTT VPN: Az ExpressVPN kiváló feloldási képességet, több ezer nagysebességű szervert, fejlett biztonsági funkciókat és erős elkötelezettséget biztosít az online adatvédelem iránt..

Az ExpressVPN a legfontosabb ajánlásaink, de ha néhány alternatívát szeretne látni, akkor a torrentinghez a legjobb VPN-k teljes listája található.

Van más mód is az IP-cím elrejtésére?

Van néhány más módszer is az IP-cím elrejtésére a torrent céljából, de ezek általában bonyolultabb és kevésbé hatékonyak, mint a VPN használata..

1. Proxykiszolgáló és webes torrent platform használata

A proxyk általában nagyon lassúak, és nem titkosítják a forgalmat egyetlen más alkalmazásodból sem. Ez azt jelenti, hogy az internetszolgáltató továbbra is figyelemmel tudja kísérni, amit egy másik böngészőben végez (és esetleg akár egy másik lapot is ugyanazon böngészőben).

Semmiféle módon nem tudhatjuk, hogy a proxy tulajdonosa (vagy a torrent webhely tulajdonosa) mit tesz az Ön tevékenységeinek részleteivel. Lehet, hogy eladja azokat például a hirdetők számára, vagy bárki számára megkaphatja. Ezzel szemben a legjobb VPN-k szándékosan minél kevesebb naplót tartanak fenn, és ki fognak állni az Ön személyes adatainak védelme érdekében, még a kormányzati nyomás ellenére is.

2. Torrenting nyilvános wifi hálózatokon

Gondolhatja, hogy ha nyilvános wifi-hálózatot használ, akkor tevékenységeit nem lehet nyomon követni. Végül is más IP-címed lesz, ugye? Ennek a tervnek azonban számos problémája van. Először is, a legtöbb nyilvános hálózat teljesen blokkolja a P2P forgalmat.

Érvelés kedvéért tegyük fel, hogy találsz utat erre. A hotspot tulajdonosa szinte biztosan naplózza a felhasználói forgalmat, vagyis meg tudja mondani, melyik IP-cím torzította. Még fel is rögzíthetik a csatlakoztatott eszköz MAC-címét, ami bizonyíthatja, hogy Ön volt a felelős személy. Amikor figyelembe vesszük, hogy ezekben a helyeken általában CCTV kamerák is vannak, világossá válik, hogy sokkal kevésbé anonim vagy a nyilvános wifi-n, mint gondolnád.

Végül: a nyilvános hálózatok a hackerek elsődleges célpontjai, mivel ritkán vannak olyan biztonságosak, mint kellene. Még ha nem is zaklatja, akkor a forgalmat meg lehet szakítani egy közép-ember támadás segítségével, amely a hackerek számára érzékeny információkat tartalmazhat, például bejelentkezési adatokkal, online banki adatokkal, vagy akár (ha online vásárol) otthoni címével..

A gyötrelmetlenségek bajba kerülnek?

A zaklatás önmagában nem illegális. Ennek ellenére bajba kerülhet, ha szerzői joggal védett anyagot tölt le. Általában meglehetősen könnyű megmondani, hogy valami szerzői joggal védett-e vagy sem: ha egy torrent állítja, hogy egy nemrégiben kiadott filmet vagy TV-show-t ingyenesen kínál, valószínűleg szerzői jogvédelem alatt áll. Ha ez egy közkincs film, mint például Az élő halottak éjszaka (1968) vagy másutt szabadon elérhető tartalom, valószínűleg rendben lesz.

Mivel manapság oly sok ember szenved, a szerzői jogok tulajdonosai inkább azt követik, aki a tartalmat feltöltötte, nem pedig azokat, akik letöltik. Éppen ezért szerepel az új show-epizód Trónok harca letölthető több mint 100 000-szer rövidesen a megjelenés után, anélkül, hogy bárki megemlítené, hogy jogsértési értesítést kaptak.

Bővebben: A kínzó illegális?

A Comparitech nem ismeri el, és nem ösztönzi a szerzői jogi korlátozások megsértését. Kérjük, vegye figyelembe a törvényt, az áldozatokat és a kalózkodás kockázatát, mielőtt a szerzői joggal védett anyagot engedély nélkül letölti.

Hasznos kifejezések, amelyekkel megtudhatja, hogy mikor zavarja

Észre fogja venni, hogy több szó megjelenik szinte minden olyan webhelyen, amely a gyötrelmet tárgyalja. Az alábbiakban pontosan elmagyarázzuk, mit jelentenek ezek a kifejezések, és milyen hatással vannak a felhasználóra:

 • Magok: Azok az emberek, akik letöltötték a teljes fájlt, és most megosztják azt.
 • Peers: A felhasználó, aki részlegesen letöltötte a fájlt. A társak automatikusan megosztják a fájlt másokkal, a letöltés előrehaladtával.
 • piócák: Azok a felhasználók, akik letöltik a fájlt, és utána nem osztják meg.
 • Ügyfél: A torrent letöltésére használt program.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 10

Adblock
detector