A torrenting biztonságos? Ez illegális? Valószínűleg elkapnak?

mi gyötrelmes
Három olyan kérdés, amelyet gyakran felteszek: A biztonságos a torzítás, a torzítás legális és mi történik, ha elkapok? Ez a bejegyzés válaszol ezekre a kérdésekre, és megvizsgálja azokat a módszereket, amelyeket a torrenterek használnak a biztonság és névtelenség fenntartása érdekében.


Kínzó biztonság és jogszerűség: Röviden

Kínozó legális vagy illegális? A torrenting önmagában nem illegális, de nem engedélyezett, szerzői joggal védett anyag letöltése. Nem mindig azonnal derül ki, melyik tartalom legális torrent, és melyik nem. Néhányan egy szürke területre esik, így véletlenül a törvény rossz oldalán találhatja magát.

torzító illegálisAz Ön internetszolgáltatója (ISP) és a BitTorrent hálózatot figyelő szerzői trollok cselekedhetnek, ha illegálisan elkísérlik Önt. Ez változhat a figyelmeztető levéltől és az internetkapcsolat fojtásától (lelassulásától) a jogi lépésekig - bár ez utóbbi egyre ritkább.

A magánélettudatos torrenterek VPN-eket vagy virtuális magánhálózatokat fognak használni, hogy rejtsék internetes tevékenységeiket az internetszolgáltatóktól. Az alkalmazások széles skálájánál néhány VPN jobban alkalmas torrentingre, mint mások. Ha azt akarja, hogy az internetszolgáltató ne szimatoljon a tevékenységeinél, válasszon olyan VPN-t, amely: a) nem vezet naplóját tevékenységeiről, b) nem olyan országban található, ahol a jogrendszer felhasználható ügyfélrekordok igényelésére , és c) elég gyors, hogy ne lassítsa a letöltéseket. Lekerekítettük azokat a szolgáltatókat, amelyek megfelelnek ezeknek a kritériumoknak, és másoknak a legjobb kínzó VPN szolgáltatások listáján.

hogyan biztonságosan torrent

Hogyan biztonságosan torrent

Viszonylag egyszerű a biztonságos torrent, és online tevékenysége magántulajdonban tartása. Vegye figyelembe, hogy míg a VPN megóvja tevékenységét magántulajdonban és biztonságban a kíváncsiskodó szemtől, továbbra is hajlamos lehet egyes torrent oldalak rosszindulatú programjaira. Kövesse ezt az 5 lépést a magánkézhez való torrenthez a VPN segítségével.

Így lehet biztonságosan torrentolni:

  1. Töltse le és telepítse a fenti kritériumoknak megfelelő VPN-t. Az ExpressVPN használatát javasoljuk.
  2. Engedélyezze a VPN kill kapcsolóját, ha van ilyen (az ExpressVPN ezt „hálózati zárnak” hívja)
  3. Csatlakozás VPN szerverhez, lehetőleg egy P2P-barát országban
  4. Miután a kapcsolat létrejött, nyissa meg a torrent klienst és kezdje el a letöltést a szokásos módon
  5. Az online tevékenységet a VPN most titkosítja

Torrenting VPN nélkül

A VPN nélküli torrenting azt jelenti, hogy az Internet szolgáltatója (ISP) láthatja online tevékenységeit, beleértve a meglátogatott webhelyeket és a megtekintett tartalmat. Bizonyos országokban, beleértve az Egyesült Államokat, az internetszolgáltatók megoszthatják ezt az információt harmadik felekkel. A VPN az online tevékenységet privátként kezeli az internetszolgáltatójától.

Az uTorrent biztonságos?

Az uTorrent a BitTorrent protokoll készítőinek hivatalos torrent kliense. Ez szabadalmaztatott - nem nyílt forrású - szoftver, amelyet egy legális amerikai cég üzemeltet. A BitTorrenthez hasonlóan maga az uTorrent szoftver is legális, bár kalózkodásra is felhasználható. A hivatalos uTorrent mentes a kártékony programoktól, és biztonságosan és magántulajdonban használható VPN-vel kombinálva. Ez azonban nem akadályozza meg a felhasználókat abban a rosszindulatú fájlok letöltésében, amelyek megfertőzhetik eszközüket.

Megfelelően biztonságos

Részletesen

A BitTorrent protokoll vált a legnépszerűbb médiumává a peer-to-peer fájlok megosztásához a világon, miután a központosított szolgáltatások, például a Napster és a Limewire megszűntek. E szolgáltatásoktól eltérően, a torrent a szinte teljesen decentralizált, kivéve a nyomkövetőket, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy torrent fájlokat és mágneses linkeket keressenek és letölthessenek. A torrent fájlokat és a mágneses linkeket a hálózat többi felhasználójának megtalálására használják, akik a kívánt fájlt vagy fájlokat tárolják, de valójában nem tárolják ezeket a fájlokat letöltésre.

A BitTorrent biztonságos és legális?

A BitTorrent protokoll önmagában nem illegális vagy nem biztonságos. Ez csak az eszköz bármilyen típusú fájl megosztására, és rengeteg jogi kínzó szolgáltatás létezik. A legnépszerűbb nyomkövetők, például a ThePirateBay és a KickassTorrents azonban legális szürke területen működnek, ingyenes hozzáférést biztosítva a felhasználók számára a szerzői jogok által védett tartalmakhoz. A szerzői jog által védett tartalom megosztása és letöltése a BitTorrent által, vagy más módon, sok országban illegális, és nem biztonságos is, mivel a KickassTorrents webhelyeket tartalmazó webhelyekről kiderült, hogy rosszindulatú programokat tárolnak.

biztonságos

Ezek a nyomkövetők azt állítják, hogy egyszerűen megkeresnek és rendeznek már rendelkezésre álló információkat, és nem szerveznek illegálisan semmilyen szerzői joggal védett tartalmat saját szerverükön. Csakúgy, mint maga a BitTorrent protokoll, ezek is a cél elérésének eszközei. Nem mindenki van meggyőződve arról. A nagyobb nyomkövetők súlyos jogi ellenőrzés alá estek a tartalom készítői és forgalmazói által, akik szerint a nyomkövető lehetővé teszi és ösztönzi a lopást.

A felelősség végső soron a felhasználókra, az emberek millióira terjed ki, akik személyes számítógépeken tárolnak fájlokat, filmeket, játékokat, szoftvereket, zenéket, e-könyveket töltöttek le és töltöttek fel. Ugyanazon nyomkövetőhöz csatlakozó felhasználókat társaiknak hívják, és két kategóriába sorolhatók. A pióca torrent fájlt vagy mágneses linket használ a fájl letöltésére a hálózat többi felhasználójától, akik már rendelkeznek ezzel a fájllal. Ezeket a felhasználókat, akik már rendelkeznek a fájllal, magnak nevezzük. Amikor egy pióca befejezi a fájl (vagy akár egy fájl egy részének) letöltését, magvá válik, és más piócák számára lehetővé teszi a fájl letöltését a számítógépéről. Általános szabály, hogy megfelelő kalóz-etikettnek számít, ha annyit teszel, mint te pióca.

A Comparitech nem ismeri el, és nem ösztönzi a szerzői jogi korlátozások megsértését. Kérjük, vegye figyelembe a törvényt, az áldozatokat és a kalózkodás kockázatát, mielőtt a szerzői joggal védett anyagot engedély nélkül letölti.

Jogi szempontból a szerzői joggal védett anyag vetése és leepálása különböző bűnügyi kategóriákba tartozik. Gondolj úgy, mint illegális drogok vásárlására: a kábítószerek személyes felhasználásra történő vásárlása határozottan bűncselekmény, de viszonylag csekély bűncselekmény. A gyógyszerek megfordítása és másoknak történő eladása sokkal súlyosabb bűncselekmény. A bűnüldözéshez a legjobb eset lenne a drogok eredeti forrásának, vagy ebben az esetben az új Avengers-film HD kivitelezésének megtalálása, de ez nem mindig lehetséges. A nyomkövető árnyas hátsó sikátorban működik, ahol ezek a tranzakciók mindegyike lecsökken, de személyesen nem foglalkoznak a drogokkal.

Mi történik, ha gyötrelmes elfognak??

A torrent felhasználók büntetőeljárása szórványosan történt. A bírósághoz fordulás vagy a megegyezés megfizetésének esélye meglehetősen csekély, de a szankciók rendkívül magasak lehetnek. A szerzői jogtulajdonosok gyakorisága a kalózkodás elleni perekkel szemben a 2000-es évek végén tetőzött. A kalózokat vadul aránytalan arányú pénzösszegek miatt pereltették be, és a legtöbbet bíróságon kívül rendezték el.

Ezek a nyilvános ijesztő taktikák gyengén ragyogtak a felvételi és a filmiparban, mert apró milliomosként ábrázolták őket, akik szegény főiskolai hallgatókat zaklattak. A közvetlen perek manapság sokkal ritkábbak, de az özönlenek elleni kampány még messze nem ért véget.

Szerzői jogok trollok

Most az egyes kalózok utáni munkát kiszervezték egyre több kisvállalkozásnak, amelyet szerzői jogvédőknek hívnak. Ezek a cégek megtalálják a kézenfogókat, akik IP-címeken keresztül illegálisan töltik le a szerzői joggal védett tartalmat. Ezután felkeresik a szerzői jog tulajdonosát, és aláírnak egy megállapodást, amely lehetővé teszi számukra jogi lépések megtételét a nevükben. Másokat közvetlenül a hollywoodi produkciós cégek béreznek a kalózok szippantására.

A törvényes tőkeáttétel és a nevek felsorolása mellett a szerzői jogok trollok e-mailben, e-mailben, vagy akár házhoz szállítanak, és elszámolási leveleket bocsátanak ki. Ezek a levelek nem jogilag kötelező erejű dokumentumok vagy rendelkezések. A szerzői jogok trollok félelmet, félelmet és szégyenkezést használnak arra, hogy fizetésbe hozzák a zsarnokokat anélkül, hogy soha nem fordulnának a bíróság elé. Általános taktika az, hogy több mint 100 000 dollár per indítását fenyegetik, de csak 3000 dollárt kérnek a településen. Így a 3000 dollár jó üzletnek tűnik, ám számukra költséges és kockázatos a bíróság elé kerülése, tehát ne adja fel, ha ilyen levelet kap.

Mi a teendő, ha rendezési levelet kap?

Az elszámolási levél leggyakoribb módja az internetszolgáltatóján keresztül. A szerzői jogi troll megy keresztül a bírósági rendszeren, hogy elrendelje az ISP-t, és arra kényszerítse, hogy jogi fenyegetéssel e-mailen küldje el az ügyfeleket, és átadja a személyes adatokat..

Az amerikai törvények szerint az IP-cím nem személy. Ha kapcsolatba léptek az internetszolgáltatójával, valószínűleg az az oka, hogy a szerzői jogok trollja még nem ismeri az Ön tényleges személyazonosságát. Ha a levél nem tartalmaz azonosító információt rólad, akkor tartsa úgy, és ne tegyen semmit. Az ügyét el lehet utasítani azon időpont előtt, amikor az internetszolgáltató úgy állítja be, hogy személyes adatait felfedi a trollnak. Ha válaszolsz és azonosítod magad, ez a trollnak közvetlenebb eszközt kínál arra, hogy megcélozzon.

Ez valószínűségi játék a szerzői jogú trollok számára. Ha 1000 fenyegető e-mailt küldenek, és 50 ember válaszol, akkor csak egy maroknyi összegre van szükségük ahhoz, hogy ténylegesen köhögjön a pénzért, hogy időt érjen. Valószínűbb, hogy számukra költséghatékonyabb a következő csatára kerülni, mint a fennmaradó 950 ember..

Ha a dolgok eszkalálódnak, és úgy dönt, hogy lépéseket tesz, ügyvéd. Itt található az Electronic Frontier Foundation által összeállított ügyvédek listája, amelyek az ilyen típusú ügyekre szakosodtak.

ISP szankciók

Az internetszolgáltatójától függően a saját nevében intézkedéseket hozhat ön ellen. Ez azt jelentené, hogy megrontja az internet-kapcsolatot, vagy azzal fenyeget, hogy átadja a személyes adatokat a szerzői jogok trolljának. Miért érdekli még az internetszolgáltató? Mivel a torrenting sok sávszélességet igényel, és ez a sávszélesség az Internet szolgáltatók pénzét fizeti. Ráadásul az internetszolgáltatók visszacsatolást kaphatnak a tartalomtulajdonosoktól és társaiktól.

Hogyan lehet megvédeni magát

A jogi következmények elkerülése érdekében a legjobb, ha egyszerűen nem torrent. Ha azonban ragaszkodik a torzításhoz, szánjon időt magánéletének védelmére, és tartsa meg a szerzői jogok trolljait.

Torrentáláshoz használjon VPN-t

A biztonságos torrent legjobb módja egy VPN használata. A VPN két dolgot hajt végre: először, az összes internetes forgalmat átirányítja egy kiszolgálón keresztül egy választott helyre, amely megváltoztatja az Ön IP-címét több száz vagy több ezer ember által használt IP-címre (feltételezve, hogy a VPN megosztott IP-címeket használ, amelyet a legtöbb csinál). Ez jelentős anonimitási réteget eredményez, és bárkinek sokkal nehezebb követni téged. Másodszor, a VPN titkosítja az összes forgalmat, mielőtt elhagyná a számítógépet. Ez azt jelenti, hogy az internetszolgáltató nem tudja figyelemmel kísérni tevékenységét, és senki más sem. És mivel először az összes forgalom irányul a VPN-kiszolgálóra, az internetszolgáltatók még azt sem tudják megmondani, hová tartanak.

A minőségi VPN használata kulcsfontosságú; ne számoljon be egy „ingyenes” szolgáltatással vagy olyan VPN-kkel, amelyek regisztrálják az Ön tevékenységét, korlátozzák a sávszélességet és az adatokat, vagy nem biztosítanak elegendő DNS-szivárgás-védelmet. Nem minden VPN tolerálja a torrentot. Itt megtekintheti a kínálathoz leginkább megfelelő VPN-k listáját, amelyek többek között a gyors sebességű, a magánéletre, a biztonságra és a névtelenségre összpontosító szolgáltatások, például az ExpressVPN, IPVanish és NordVPN.

Egyéb alternatívák

Ha nem akar fizetni a VPN -ért, akkor fontolgathatja Tor-ot. A Tor hasonló a VPN-hez, mivel forgalmát több önkéntes „csomóponton” továbbítja, miközben a forgalmat titkosítja. Néhány okból javasoljuk a VPN-t a Tor felett. Először is, a Tor lassú, és általában a legjobb az egyszerű böngészéshez és más alacsony sávszélességű tevékenységekhez. Másodszor, a Tor-hoz való csatlakozás valóban nagyobb figyelmet vonhat az internetszolgáltatójától és a bűnüldözőktől, mivel ez a hackerek és bűnözők számára ismert eszköz..

Egy másik népszerű alkalmazás a torrenterek között a Peerblock. A Peerblock egy asztali tűzfal, amely rendszeresen frissíti az IP-címek feketelistáját. Ezek az IP-címek olyan entitásokhoz tartoznak, amelyek megpróbálják követni az Ön tevékenységét online, különösen az egyenrangú hálózatokban. Sajnos a feketelistát telepítéskor csak egyszer frissítik. Ezt követően a felhasználóknak fizetniük kell, hogy naprakészek legyenek. Még ha hajlandó fizetni is, nem valószínű, hogy a feketelistában minden lehetséges IP-cím megtalálható lenne a szerzői jogok trolljainak, egyetemeinek és a bűnüldözésnek. A szerzői jogú trollnak csak csatlakoznia kell a rajhoz - az összes torrenthez csatlakoztatott eszközhöz - egy olyan IP-vel, amely nincs abban a feketelistában, hogy megkapja az IP-címét.

Usenet

Torrenting helyett egy másik alternatíva a Usenet. A Usenet egy fizetett szolgáltatás - általában havonta 10 és 20 dollár között - ahol a fájlokat központosított szerverekről töltik le, nem pedig társaik hálózata helyett. A Usenet letöltése sokkal, sokkal gyorsabb; gyakran olyan gyorsan, mint az ISP képes kezelni. A Usenet privát is. A kapcsolatok közted és a szolgáltató szerverei között zajlanak, és a legjobb szolgáltatók SSL-titkosított kapcsolatot kínálnak. Vannak, akik még jó intézkedést vetnek be a VPN-ekbe. A torrentek viszont megkövetelik, hogy osszon meg legalább néhány azonosító információt a nyomkövetőhöz és társaikhoz való kapcsolódáshoz..

Végül, a Usenet fájl letöltése nem azt jelenti, hogy utólag el kell vetnie azt más felhasználók számára. Jogi szempontból ez kevésbé teszi a célokat, mivel nem idegen embereket szállít szerzői joggal védett tartalommal, ugyanakkor kevesebb számítógépes erőforrást és internetes sávszélességet fogyaszt.

A Usenet szolgáltatói bizonyos napokon elérhetővé teszik a fájlokat. Hány a szolgáltatótól függ, de a standard 1200 nappal az eredeti feladás után. Addig, amíg lejár az idő, a felhasználók teljes hozzáféréssel rendelkeznek a fájlhoz. A torrentek csak addig maradnak fel, amíg az emberek vetik a fájlt.

Az egyes legjobb Usenet szolgáltatók közül felkerültünk.

Nyilvános vagy magán követők

A „tracker” olyan, mint egy olyan keresőmotor, amely indexeli a fájlokat a BitTorrent hálózaton. A nyomkövető lehet magán vagy nyilvános, és az előbbi általában meglévő tag meghívását igényli.

A ThePirateBay, a KickassTorrents és a Demonoid mind példák a nyilvános nyomkövetőkre. Bárki beléphet a saját webhelyére és kereshet bejelentkezés nélkül vagy bármilyen hitelesítés igénylése nélkül. Hasonlóképpen bárki feltölthet fájlokat mások számára letöltésre. Ezeket a feltöltéseket nem moderálják, ezért a felhasználóknak a megjegyzések és a feltöltő hírneve alapján meg kell ítélniük, hogy a letöltés biztonságos és pontos-e..

A privát nyomkövetők exkluzívabbak abban a tekintetben, hogy ki tölthet fel és ki tölthet fel egy csoporton belül. A tartalom és a minőség szempontjából vadul változnak, ám a magánkövetők sok tagja tanúsítja, hogy jobb minőségű fájlokkal, gyorsabb letöltéssel, hosszabb megőrzéssel és általánosabb következetesebb és biztonságosabb tapasztalatokkal rendelkeznek..

A törvény a magánkövetőket ugyanúgy kezeli, mint a nyilvános nyomkövetőket. A kalózkodás a kalózkodás, függetlenül attól, hogy nyilvánosan vagy magáncsoporton belül végzi-e.

Streaming vs torrenting

Sokan elhagyták a teljes fájlok letöltését a BitTorrent segítségével, és inkább a tartalom stream-eként böngészőjükön vagy testreszabott programokon, például a Kodi-on keresztül választottak. A biztonság és a törvény szempontjából mi a különbség?

Jogi szempontból valószínűleg még mindig megsérti a törvényt, amikor szerzői joggal védett tartalmat kalózforrásból közvetít. Ez azonban nagyban függ az országától. Az Egyesült Királyságban ez teljesen illegális. Indiában egy bíróság úgy döntött, hogy ez egyáltalán nem illegális. Az Egyesült Államokban ez még mindig egy szürke terület, mivel nem volt precedens, hogy bárki is kalózkodás miatt lett volna elítélt, miután egy nem szankcionált forrásból szerzői jogi védelem alatt álló videofelvételt közvetített..

Azok, akik a videókat feltöltik anélkül, hogy kártérítést kapnának vagy engedélyt kérnének a szerzői jog tulajdonosától, ezt illegálisan teszik. Ez nagyjából szabvány, függetlenül attól, hogy hol vagy.

A törvények nemcsak enyhébbek a streaming felé, hanem a szerzői jogú trollok és a bűnüldöző szervek számára is nehezebb befogni a felhasználókat. A torrent letöltésekor láthatja mindenki más IP-címét, akit feltölt, vagy ahonnan letölt. A streaming viszont közvetlenül a weboldalról továbbítja a videót a készülékére, harmadik fél nélkül.

Ne légy túl kényelmes, mivel még mindig vannak kockázatok. Lehetséges, hogy a webhely naplózza az IP-címeket vagy más információkat a felhasználókról, amelyeket ezután átadhat a bűnüldözésnek vagy a szerzői jogok trolljának. Az internetszolgáltató figyelemmel kísérheti tevékenységét, és láthatja, hogy kalóz tartalmat néz. Ezeket a kockázatokat csökkentheti a jó hírű VPN-hez való csatlakozás.

A biztonság szempontjából az streaming ugyanolyan kockázatot hordoz, mint a torzítás. A kalóz tartalmat közvetítő webhelyek általában tele vannak beavatkozó hirdetésekkel, rosszindulatú programokkal és adathalász fenyegetésekkel. A Kodi-felhasználókat közép-középpontbeli (MITM) támadások és más fenyegetések fenyegetik a letöltött kiegészítőkből..

További tippek

A hüvelykujjszabályként kerülje el az olyan filmek letöltését, amelyeket DVD-n és Blu-Ray-en jelentettek el az elmúlt 60 napban, különösen a nagy slágereket. Erre akkor kerül sor, amikor a filmek megveszik postafiókjaik többségét, miután jövedelmük jelentősen csökken. A szerzői jog tulajdonosai a kalózkodás elleni erőforrásaik nagy részét az új kiadások szenvedéseinek felhasználására fordítják a pénzügyi károk minimalizálása érdekében. Ugyanez vonatkozik a TV-műsorokra és a videojátékokra.

A Popcorn Time, az ingyenes film-streaming alkalmazás felhasználóinak ugyanolyan óvatosan kell futniuk, mint az özönleneknek. Sok Popcorn Time felhasználó nem veszi észre, hogy az alkalmazás valójában közvetlenül a torrentről folyik, és akár fájlt is vet, így más felhasználók számára feltölti. A Popcorn Idővel kapcsolatos összes kockázat ugyanolyan mértékben vonatkozik a torzításra. Ez azt jelenti, hogy a Popcorn Time felhasználóknak VPN-t kell használniuk.

Válassza ki bölcsen. A ThePirateBay és a KickassTorrents legnépszerűbb torrentjeit valószínűleg a legjobban a szerzői trollok figyelik. De ne válasszon teljesen népszerűtlen is. Olvassa el a megjegyzések részt, ahol a felhasználók gyakran víruskeresést végeznek a letöltéseknél, és közzéteszik az eredményeket. Általános áttekintést nyújtanak a minőségről.

Még ha a megjegyzés pozitív is, futtassa a saját víruskeresését is. Ideális esetben több víruskereső programot használjon a szkennelések tömbjének futtatásához, mivel azok víruskönyvtárai különbözhetnek. Nem minden víruskereső program játszik jól egymással, ezért a kettő vagy több keverését körültekintően kell elvégezni. Javasoljuk, hogy a Bitdefender nyissa meg az összes letöltést. Ez különösen fontos olyan játékok és szoftverek letöltésekor, amelyeket a feltöltő gyakran „feltört”. A repedések megkönnyítik a DRM sémák megkerülését, amelyek érvényesítik a tartalmat a kiadóval, de megkönnyítik a rejtett malware, spyware és vírusok terjesztését is. Nézze meg a Comparitech antivírus-ismertetőjét itt.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =