A TVAddons heves jogi csatában tér vissza. Íme, hogy mi jön (INTERJÚ)

tvaddons.co

A TVAddons leállítása, amely a világ legnépszerűbb Kodi adattárát üzemeltette harmadik fél kiegészítőinek, több mint 40 millió aktív felhasználóval, óriási váltást kezdeményezett a Kodi közösségben. Számos kiegészítő és tároló zárt üzlet. Mások felálltak, hogy helyet kapjanak. Mindössze két hónappal azóta, hogy a TVAddons először offline állapotba lépett, a Kodi-felhasználóknak át kellett javítaniuk a tartalom streamingjét.

Most a TVAddons visszatért, ezúttal a legális, engedéllyel rendelkező tartalom felé. De a weboldal alapítója és egy kanadai távközlési óriások között folyamatban lévő bírósági csata miatt a TVAddonsnak a semmiből kellett indulnia. Megragadva a fellebbezési folyamatban, a TVAddon eredeti webtartományait és a közösségi média fiókokat egy ügyvédi iroda vette át. Ez azt jelenti, hogy vissza kell állítania a keresési rangsorot, és meg kell próbálnia követőit áttérni az új Facebook és Twitter fiókokra.

„Mivel ideiglenesen elvesztettük eredeti domainnevünket, most már éppen a dolgokból állunk, hogy újból felépítsük a keresőmotorok rangsorolását” - mondja a TVAddons képviselője, aki azt kérte, hogy nevezze meg nevét. "Nem is tudjuk felvenni a kapcsolatot a legtöbb felhasználóval, hogy megmondjuk nekik, mi folyik, mivel soha nem kellett regisztrálnunk az addon telepítéséhez."

Noha Adam Lackman esélyei a bíróságok előtt ígéretesnek tűnnek, ő már több mint 100 000 dollárt felperest jogi költségekre, és ez a szám csak várhatóan növekszik. A csapat adományokat kér az eset támogatása érdekében, amely messzemenő precedenst teremthet az online streaminghez Kanadában és azon túl is.

„A jogi követelményeken túl és túl”

Az eredeti bírósági vita középpontjában az áll, hogy illegális-e olyan szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása, amelyek a kalóz, szerzői joggal védett anyaghoz kapcsolódnak. A TVAddons szerint soha nem tárolt ilyen anyagokat, és nem volt közvetlenül összekapcsolva ezekkel az anyagokkal, de a Fusion lerakat olyan linkeket tartalmazó kiegészítőket tárolt. Annak ellenére, hogy a TVAddons és a kalóz anyag kettéválasztják egymást - és az a tény, hogy a tárolóban lévő kiegészítők kevesebb mint egy százalékát „jogsértőnek” tekintik - egy bíró invazív Anton Piller végzést adott ki, amelynek eredményeként Lackman fizikai és digitális tulajdon, beleértve a domain neveket és a közösségi média fiókokat. Egy másik bíró jogellenessé nyilvánította az Anton Piller végzését, de ezt a határozatot fellebbezték. Amíg ez a fellebbezés a bíróságra nem fordul, a Fusionhez hasonló adattárak jogszerűsége végtelen marad, és a TVAddons domaineket és fiókokat továbbra is harmadik fél birtokolja a bíróság nevében.

„A jogellenes tartalmakat folyamatosan feltöltik a YouTube-ra, ám nem perelhetők be. A felelős jogtulajdonos értesítést kap a jogsértésről, és eltávolítja azt ”- mondja a TVAddons. "Mindig teljes mértékben eleget tettünk az eltávolításról szóló értesítéseknek, és a kanadai felperesek esetében nem kaptunk be egyet."

A fellebbezés várhatóan a következő 8–14 hónapban kezdődik. A TVAddons szerint a fellebbezés meghallgatásáig „túlmutat a jogi követelményeinken” annak biztosítása érdekében, hogy a tartalomlicencek könnyen ellenőrizhetők legyenek az összes tárolóban lévő kiegészítő számára..

„Alapvetõen, ha elsõ pillantásra nem tudjuk igazolni az engedélyt, egyelőre nem engedjük meg. Ez határozottan korlátozza a legitim fejlődést és a kreativitást, ami szar ”- mondja a képviselő. "Ennek eredményeként sok törvényes kiegészítést jogtalanul be lehet tiltani. Nincs igazán olyan szerzői jogok központi adatbázisa, amelybe betekinthetünk, tehát ilyen nehéz."

A Kodi közösségben sokan szkeptikusak abban, hogy a csak legális kiegészítéseket tartalmazó tárház még a felhasználók túlnyomó többsége számára is vonzó lesz-e. Ezeket az aggodalmakat a rivális adattárak és telepítők, például az Ares varázsló egészítik ki, amelyek továbbra is „jogsértő” kiegészítőket tartalmaznak, és megpróbálják kihasználni a Fusion és az Indigo bukását. Ennek ellenére a TVAddons magabiztosnak tűnik abban, hogy visszakapja trónját.

"Az emberek mindig az újszülött barátságos Kodi-információk és a nem hivatalos kiegészítők legmegbízhatóbb forrásának tekintnek minket" - magyarázza a TVAddons képviselője. „Nem kell senkivel versenyeznünk. Újokat fogunk készíteni. ”

A TVAddons szigorúan megvizsgálta, hogy mi lehet ezek az újítások, csak azt mondta: "Közösségi adattárunkban már rengeteg törvényes kiegészítő van, és van néhány nagyon innovatív és forradalmian új cucc."

A Comparitech megkérdezte, gondolja-e az Ares jogi problémákat is.

"Különböző dolgok, de a webhelyük tartalmának megnézése és az a tény alapján, hogy a Google Adsense-t használják, feltételezem, hogy valószínűleg bajba kerülnek a jövőben" - mondja. "A TV-Kiegészítők mindig megfeleltek a törvényeknek, és jelentős óvintézkedéseket tettek a magánélet és a biztonság érdekében, ezt nem mondhatom más webhelyek esetében."

A szóvivő szerint a TVAddons soha nem „a jogsértő” kiegészítőkről szól, hanem általában a Kodi kiegészítőkről. Amikor felmerült a kérdés, hogy a TVAddons csapat tagjai az Exodus-on, az egyik legnépszerűbb jogsértő kiegészítőként dolgoznak-e, megtagadta kommentálását „a jelenlegi bírósági eljárás miatt”.

"Az emberek többségét tévesen tájékoztatták"

A TVAddons feltámadásakor felmerült másik aggodalom az, hogy a webhely és annak szolgáltatásai biztonságosak-e. A reddit és a közösségi média felhasználói aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy az új TVAddons valamiféle mézeskalács lehet-e. Egyesek azt gondolják, hogy a felhasználók az eredeti domain birtokában lévő bíróság által kinevezett kanadai ügyvédi iroda által adatlopások áldozatává válhatnak.

A TVAddons teljes mértékben tagadja ezeket a pletykákat, kijelentve: „Az emberek többségét tévesen tájékoztatták. A TV ADDONS domain nem a TV ADDONS kivételével senki tulajdonában van. Ezeket a bíróság nevében harmadik fél birtokolja, amíg a felperesek fellebbezése meg nem tárgyalható. A fellebbezéseket nagyon nehéz megnyerni, de még ha el is veszítünk, ez még nem jelenti azt, hogy ezek a cégek valaha is hozzáférhetnek domainjeinkhez. A pert elvesztése nem azt jelenti, hogy egy webhelyet véglegesen le kell állítani, rengeteg webhelyet indítanak minden nap peres eljárással, bírságot kapnak és ennyi is. ”

A TVAddons gyanítja, hogy a versenytársak állandósítják azt az állítást, miszerint az ellenfelekkel a bíróságon dolgozik valamilyen mézeskanna létrehozása érdekében..

"A terjedő pletykák többnyire olyan szervezetektől származnak, amelyek mindig is érdekeltek a TV ADDONS kudarcában, hogy profitálhassanak a mi pusztulásunkból azáltal, hogy pénzt keresnek a gyanútlan felhasználók számára, akik gyors TV-javítást keresnek."

"Csak azért, mert látsz egy srácot egy hajón, még nem azt jelenti, hogy birtokolja azt"

A TVAddons arra kéri a közösség tagjait, hogy adományozzanak pénzt a Lackman jogi költségeinek megfizetésére. A pénzeszköz-igénylés ugyanabban az időben érkezett, amikor Lackman fotója egy hajón körözött több blogban. Mivel az optika sok minden, néhányan megkérdőjelezték, vajon Lackmannak valóban szüksége van-e a pénzre, és vajon a jogi küzdelem érdemes törekvés.

adam_lackman

„Csak azért, mert látsz egy srácot egy hajón, nem azt jelenti, hogy birtokolja. Szeretné-e az emberek, ha internetes debütálása hajléktalannak tűnik? Senki sem könyörög senkinek a pénzére, sőt, még ha 250 000 dolláros adományozási célunk is teljesül, az még mindig nem fedezi a jogi költségeinket ”- mondta a TVAddons. „Senki sem könyörög senkinek pénzért. Ha az emberek szeretnének látni minket, akkor adományozhatnak. Ha az emberek értékelik az általunk nyújtott ingyenes szolgálat éveit, adományozhatnak. Ha az emberek azt akarják, hogy a nagyvállalatok felelősséget vállaljanak a törvény és az alapítónk jogainak megsértéséért, akkor adományozhatnak. ”

A múltban a TVAddons pénzt keresett olyan társított linkekből, amelyek két blogbejegyzésben találhatók, amelyeket gyakran és feltűnően összekapcsoltak más oldalakkal: az ajánlott VPN-ek listája és a Kodi-t futtató eszközök listája. Ezeket a bejegyzéseket újból közzétették az új webhelyen, de a TVAddons kifejti, hogy „soha nem működött vállalkozásként, a pénzügyi haszon soha nem állt elő a felhasználói élmény előtt, és a felhasználókat soha nem kényszerítették arra, hogy bármiért fizetjenek”.

Az előző domain webhelyén az adománygombok is szerepeltek az oldalsávon.

A bírósági dokumentumok szerint a TVAddons volt Lackman elsődleges jövedelemforrása, és tőle való leválasztása aláásott módszer volt annak megakadályozására, hogy megfelelő védelemben részesüljön..

Lackman neveket adott?

A jelentésekben az állami kihallgatók bemutatták Lackmannek a 30 név nevét, akik esetleg a TVAddonshoz hasonló szolgáltatásokat vagy webhelyeket üzemeltetnek. Felkérték, hogy adjon információt ezekről az emberekről. A Kodi közösségben sokan aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy Lackman ennek eredményeként „neveket nevezhetett”. De a TVAddons-szal való kapcsolatfelvételünk szerint ez egyszerűen nem igaz.

„Tegnap csak nevettem arról, hogy az emberek, akik nem tudnak olvasni, terjesztik a félrevezető információkat. Semmit nem mond, hogy Lackman úr lemondott nevekről - mondja. „Ő volt a legnagyobb adatvédelmi képviselőnk a közösségünkben. Soha nem engedte meg, hogy megismerje a közösség más tagjainak identitásait, ideértve a saját csapatunk tagjait is. Anélkül, hogy megismerné senkinek a személyazonosságát, hogyan adhatja fel senkinek? "

Szélesebb hatás

Lackman és a TVAddons sorsa precedenst hozhat a nem hivatalos streaming szolgáltatások számára mind a Kodi-on, mind azon kívül az elkövetkező években. A TVAddons viszont szkeptikus volt, hogy a bírósági eljárás nagy hatással volt az adatfolyamra általában.

"Nem hiszem, hogy befolyásolta volna az online streamingről szóló vitát, de úgy gondolom, hogy megnyitotta a nyilvánosság figyelmét arra a tényre, hogy a nagyvállalatok figyelmen kívül hagyják a törvényt, amikor az érdekükben áll" - mondta a képviselő. "Sikerült manipulálniuk a jogrendszerrel annak érdekében, hogy elérjék azt a célt, hogy megsemmisítsék weboldalunkat, annak ellenére, hogy a bíróság már elrendelte, hogy minden domain-t visszaadjanak nekünk, és hogy megsértették alapítónk jogait."

Büszkén hirdette: "A TVADDONS a semmiből építette ki a Kodi addon közösséget, amikor elkezdtük, hogy a Google-on egyetlen keresési eredmény semmi legyen az XBMC addonnal kapcsolatban".

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 59 = 66

Adblock
detector