A VPN nem fog kapcsolódni? Általános VPN-problémák és -javítások

VPN szokásos csatlakozás - Gyakori problémák és javítások

A VPN-k hihetetlenül egyszerűvé teszik az online biztonságot, és mivel képesek megkerülni a regionális korlátozásokat, akkor a világ bármely pontjáról hozzáférhetnek kedvenc szolgáltatásaihoz..

Annak ellenére, hogy egyszerűen beállíthatók, a VPN-k gyakran rossz munkát végeznek azzal, hogy értesítik a felhasználót, mikor vagy miért van probléma. Az alábbiakban foglalkozunk a leggyakoribb VPN-problémákkal, és tudatjuk Önnel, hogyan lehet azokat egyszerű síkban, a lehető legkevesebb zsargonnal megoldani..

1. probléma: Nem tudok csatlakozni a VPN-hez vagy nem tudok kapcsolatot tartani ezzel

Ha egyáltalán nem tud csatlakozni a VPN-hez, akkor először ellenőrizze, hogy van-e internet-kapcsolata; ez nyilvánvalóan hangzik, de gyakran figyelmen kívül hagyják. Ha a kapcsolat rendben van, a következő lépés egy másik VPN szerver használatának kipróbálása.

Időnként a kiszolgálók karbantartást végeznek, és a VPN alkalmazás nem frissül időben, lehetőséget biztosítva arra, hogy csatlakozzon egy valóban elérhetetlen szerverhez. Ha kapcsolódhat a VPN többi szerveréhez, valószínűleg ez történt.

Másrészt, ha nem használ semmilyen szervert, vagy ha a kapcsolata gyakran csökken, a probléma valószínűleg a hálózati beállításokkal kapcsolatos. Itt van, mit kell tennie ebben az esetben:

Először ellenőrizze a VPN beállításainak oldalát. Ha van Alapértelmezés visszaállítása gombot, kattintson rá. Ha nem, akkor változtassa meg a csatlakozási protokollt Automatikus (ha ez a lehetőség nem érhető el, válassza a TCP vagy az UDP lehetőséget).

A VPN nem fog kapcsolódni? Általános VPN-problémák és -javítások

Most hozzáadjuk a VPN-t a kivételek listájához, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a tűzfal nem blokkolja-e. A folyamat minden operációs rendszeren eltérő; itt a Windows és a MacOS operációs rendszer lépései:

ablakok

A VPN nem fog kapcsolódni? Általános VPN-problémák és -javítások

Kattintson a képernyő bal alsó részén található Windows ikonra, és írja be a „Windows Defender tűzfalat” (idézőjelek nélkül). Most válassza ki Engedélyezze egy alkalmazás vagy szolgáltatás használatát a Windows Defender tűzfalon keresztül a bal oldali listában. A következő képernyőn kattintson a gombra Beállítások megváltoztatása és akkor Engedélyezze egy másik alkalmazást. Végül keresse meg a VPN alkalmazást, és kattintson az OK gombra hozzáad.

Mac operációs rendszer

Először kattintson a bal felső sarokban lévő Apple ikonra. Választ Rendszerbeállítások, azután Biztonság & Magánélet. Innentől lépjen át a Tűzfal fülre, és kattintson a Tűzfal beállításai gomb. Látni fogja a programok listáját, alul pedig egy pluszjelű (+) gomb található. Kattintson erre, keresse meg VPN-alkalmazását, és kattintson az OK gombra hozzáad.

2. probléma: A VPN-én túl lassú

Ez az egyik leggyakoribb VPN-probléma. Kezdje egy sebességteszt futtatásával, miközben leválasztja a VPN-t. Általában elvárható, hogy VPN-t kapjon kb. egyharmadával csökkentse a hálózati sebességet, tehát meg kell kezdenie egy viszonylag gyors kapcsolatot. Az alábbiakban felsoroltuk a Netflix által ajánlott sebességeket és a megfelelő alapsebességet, amelyre szüksége van ahhoz, hogy hasonló streaming szolgáltatásokat használjon VPN-sel.

Tartalom típusAjánlott sebességAlapsebesség szükséges
SD videó 3Mbps 5Mbps
HD videó 5Mbps 9Mbps
4K videó 25Mbps 30Mbps

Az internet sebessége nem elég magas? Néhány lehetőség van itt: frissítheti szélessávú csomagját, vezetékes kapcsolatot használhat vezeték nélküli helyett, vagy felkérheti otthoni másokat, hogy röviden állítsák le a streaming és a torrent.

Most csatlakozzon a VPN-hez, és futtasson újabb sebességtesztet. Vegye figyelembe, hogy a letöltési sebesség számos tényezőtől függően változhat, ideértve a szerver távolságát a tartózkodási helyétől, hány másik felhasználó csatlakozását, a használt titkosítási protokollt és még a napszakot is. Ez azt jelenti, hogy ha jelentős sebességcsökkenést észlel, gyakran jó ötlet kipróbálni egy másik szervert.

Lásd még: Leggyorsabb VPN-ek

3. probléma: A VPN nem működik együtt a Netflix, a BBC iPlayer stb.

Netflix proxyhiba

Először is fontos megjegyezni ezt nem minden VPN képes feloldani minden szolgáltatást. Valójában, amikor olyan nagy platformokról van szó, mint a Netflix, az Amazon Prime Video és a BBC iPlayer, csak néhány VPN továbbra is megbízhatóan működik. Javasoljuk az ExpressVPN használatát, bár a NordVPN és a CyberGhost két kiváló olcsó alternatíva.

Ha a VPN-nek képesnek kell lennie egy szolgáltatás feloldására, de problémái vannak, van néhány dolog, amit kipróbálhat.

  • Első, győződjön meg arról, hogy a legfrissebb verziót használja az alkalmazás.
  • Ezután törölje a böngésző gyorsítótárát és a sütiket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a szolgáltatás elfelejtette-e az Ön tényleges helyét.
  • Próbáljon meg csatlakozni egy másik szerverhez, mivel néha vannak bizonyos kiszolgálók egy adott platformon való feloldáshoz.
  • Ha szeretné, közvetlenül felveheti a kapcsolatot a VPN ügyfélszolgálatával (a három mindegyik 24/7 élő csevegést kínál), és megkérdezheti, hogy mely szerverek használhatók.

Még mindig vannak problémái? Lehet, hogy a választott szolgáltatás a közelmúltban továbbfejlesztette régió-zárolási funkcióit, ebben az esetben nincs más választás, mint arra várni, amíg a VPN-szolgáltató megoldást talál..

4. probléma: Nem tudok csatlakozni a VPN-hez Kínában

Sajnos a VPN-problémák Kínában várhatók. Az ország internetes korlátozásai (együttesen a Great Firewall néven ismertek) a legszigorúbbak a világon. Mindenféle szolgáltatás blokkolva van, beleértve a streaming szolgáltatásokat, a hírportálokat és talán nem meglepő módon a VPN-ket.

Bár néhány VPN továbbra is működik Kínában, weboldalaikat blokkolják. Ennek eredményeként a Kínába érkezés előtt telepítenie kell és konfigurálnia kell a szolgáltatást. A biztonság érdekében javasoljuk, hogy jegyezze fel a kézi telepítési utasításokat. Néhány VPN-nek vannak speciális beállításai, amelyeket meg kell változtatni, mielőtt szigorú online cenzúrával rendelkező országokban dolgoznának.

Érdemes azt is megnézni, hogy a VPN működtet-e olyan tükrös webhelyeket, amelyek továbbra is elérhetők Kínában. Ne felejtse el ezeket az információkat helyben menteni, mivel a felhőalapú tárolási platformok Kínában is elérhetetlenek.

5. probléma: Úgy tűnik, hogy kiszolgálóm nem megfelelő helyen van

Általában a VPN szolgáltatója bérel vagy vásárol szervereket egy országban, majd lehetővé teszi számukra a hozzáférést. Ha azonban a helyi törvények megnehezítik a VPN-társaság működtetését, a régió túl veszélyes, vagy a fizikai kiszolgáló fenntartásának költségei túlságosan magasak ahhoz, hogy igazolják, Egyes szolgáltatók virtuális szervert használnak helyette.

Ezek a szerverek valójában egy másik országban találhatók, de úgy vannak konfigurálva, hogy úgy lássa a forgalmat, mintha az Ön által kiválasztott helyről származna. A földrajzilag korlátozott szolgáltatások általában nem tudják megkülönböztetni a különbséget, bár néhány IP-cím-keresési szolgáltatás ebből adódhat..

Számos VPN-szolgáltató tudatja Önnel, hogy melyik szerverük virtuális, akár a kiszolgálók listáján, akár egy tudásbázis-cikkben, így elkerülheti őket, ha szeretné.

6. probléma: Megváltoztattam a VPN speciális beállításait, és most nem működik

Ezt valóban meglehetősen egyszerű megjavítani. Először is lépjen be újra a VPN beállításainak oldalára. Ha olyan szolgáltatást használ, mint a CyberGhost, akkor lesz egy gomb, amely lehetővé teszi, hogy automatikusan visszaállítson mindent az alapértelmezett állapotába

A VPN nem fog kapcsolódni? Általános VPN-problémák és -javítások

Még akkor is, ha ez a szolgáltatás nem érhető el, néhány perc alatt készíthet biztonsági másolatot és futtathatja az alábbi lépéseket:

  • Kezdje úgy, hogy a VPN-protokollt UDP-re vagy TCP-re változtatja (ezt az opciót csak „OpenVPN” -nek lehetne hívni).
  • Ha olyan speciális opciókat lát, mint például a kikapcsolás kapcsolója, az egyéni DNS szolgáltatás vagy a forgalom zavarása, kapcsolja ki azokat. Most csatlakozzon a VPN-hez.
  • Ha ez működik, ne felejtse el újra aktiválni a lekapcsoló kapcsolót és a szivárgásgátló funkciókat (kivéve, ha ezek adták a problémát, ami rendkívül valószínűtlen).

Még mindig vannak problémái? Forduljon segítségért az ügyfélszolgálathoz, de előfordulhat, hogy gyorsabb a VPN alkalmazás újratelepítése.

7. probléma: A probléma nem szerepel itt

Ha a VPN-problémák összetettebbek, mint a fentiek, a legjobb megoldás, ha kapcsolatba lép a VPN ügyfélszolgálatával közvetlenül. Segíteni tudnak a VPN telepítésében szinte bármihez (beleértve a vezeték nélküli útválasztókat is). Ezen felül minden nap segítséget nyújtanak az embereknek a technikai problémák megoldásában, azaz tudják, hogyan lehet gyorsan és egyszerűen elhárítani a VPN-problémákat.

Hiányzik egy általános VPN-probléma? Hagy egy megjegyzést, és tudassa velünk.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 8 = 11

Adblock
detector