A WhatsApp Kínában működik? Nem, de itt van egy javítás.

Hogyan kell használni a WhatsApp-ot Kínában VPN-sel (1)Ha még soha nem járt Kínában, akkor valószínűleg meglepő lesz, hogy megtudja, milyen messzire mennek az ország internetes korlátozásai. Amellett, hogy cenzúrázza azokat a webhelyeket, amelyek negatívan mutatják a kormányt, Kína blokkolja az olyan szolgáltatások elérését is, amelyeket az emberek minden nap használnak, mint például a Facebook, a Twitter és a WhatsApp. Mint ilyen, nehéz lehet a kínai WhatsApp feloldása a barátokkal és a családdal való kapcsolatfelvétel feloldása érdekében, ami nem ideális, tekintve, hogy Kínában jól dokumentált története van a külföldi vendégek zaklatásának..

A WhatsApp Kínában nem működik az internethasználatot cenzúráló állami nagy tűzfal által bevezetett korlátozások miatt. Miközben a WhatsApp Kínában blokkolva van, hatékony megoldás van, ha VPN-t használ ezeknek a korlátozásoknak a kijátszására.

Szerencsére, annak ellenére, hogy gyakran frissítik az ország nagy tűzfalat, Kínában továbbra is működik néhány VPN. Ezek titkosítják a forgalmat, biztosítva, hogy azt a kormány vagy az internetszolgáltató nem tudja elolvasni. A VPN-ek az adatokat egy másik ország szerverén továbbítják, lehetővé téve a kínai internetkorlátozások megkerülését, valamint a blokkolt webhelyek és alkalmazások elérését Kínában..

Hogyan feloldhatja a WhatsApp alkalmazását Kínában egy VPN segítségével

A megfelelő VPN mellett a WhatsApp használata Kínában nagyon egyszerű. Kövesse az alábbi lépéseket a WhatsApp (vagy bármely blokkolt alkalmazás) telepítéséhez Kínában.

A WhatsApp feloldását Kínában egy VPN segítségével végezheti el:

 1. Először regisztráljon egy VPN-t, amely képes megkerülni a nagy tűzfalat. Az ExpressVPN-t ajánljuk, de a NordVPN és a Surfshark egyaránt erőteljes és olcsó alternatívák. Vegye figyelembe, hogy míg ezek a szolgáltatások Kínában működnek, webhelyeik blokkolva vannak, így az országba érkezés előtt telepítenie kell a VPN-t.
 2. Csatlakozás egy másik országbeli VPN-kiszolgálóhoz (az amerikai szerver általában a leggyorsabb és a legmegfelelőbb népszerű webhelyek feloldásához).
 3. Töltse le és telepítse a WhatsApp alkalmazást. Ha nem fér hozzá az eszköz alkalmazásboltjához, akkor ezt a szolgáltatást közvetlenül a WhatsApp webhelyről töltheti le.
 4. Most már képesnek kell lennie arra, hogy szabadon kommunikáljon bármelyik partnerével. Ha problémája van, de hozzáférhet korábban blokkolt webhelyekhez, további segítségért forduljon VPN ügyfélszolgálatához.

Hogyan állíthat be VPN-t a maximális névtelenséghez Kínában?

Alapértelmezés szerint a legtöbb VPN úgy van konfigurálva, hogy egyensúlyt teremtsen a sebesség és a biztonság között. Mivel azonban Kína ilyen szorosan figyelemmel kíséri polgárainak online tevékenységeit, a magánélet elsődleges prioritása kell, hogy legyen.

Biztosíthatjuk, hogy forgalma mindenkor magántulajdonban maradjon, néhány szolgáltatás bekapcsolásával. Az első egy kill kapcsoló, amely leállítja az összes forgalmat, ha hirtelen elveszíti a kapcsolatot a VPN-sel. Az IPv6, a WebRTC és a DNS szivárgás elleni védelem funkciókat is aktiváljuk, amelyek megakadályozzák a személyes adatok feltárását az internetes böngészés közben..

Az alábbiakban ismertetjük, hogyan engedélyezhetjük ezeket a biztonsági funkciókat az ajánlott VPN-kben:

ExpressVPN

ExpressVPNJanuár 2020 blokkolja a whatsappTesztelve: 2020 január

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.ExpressVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

Kezdjük a kill kapcsoló aktiválásával (amelyet az ExpressVPN „hálózati zárnak” hív.) Kattintson a bal felső sarokban lévő menüikonra és válassza a lehetőséget Opciók. Most térjen át a Tábornok fülre, és győződjön meg arról, hogy a „Állítsa le az összes internetes forgalmat, ha a VPN váratlanul lekapcsol ” opció be van jelölve.

ExpressVPN-beállítások

Kattintson a Fejlett fül a képernyő tetején. Engedélyezze a „Csak ExpressVPN DNS-kiszolgálókat használjon csatlakoztatva ” opció annak biztosítására, hogy harmadik személyek ne férjenek hozzá az Ön adataihoz böngészés közben. Végül jelölje be a melletti négyzetet IPv6-címek észlelésének megakadályozása csatlakozás közben. Mivel a DNS és a WebRTC szivárgás elleni védelem automatikusan engedélyezve van, ezeket nem kell manuálisan aktiválni.

NordVPN

NordVPNfeloldja a whatsappTesztelve 2020 januárját

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.NordVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

Ez a VPN DNS, IPv6 és WebRTC szivárgásvédelem alapértelmezés szerint engedélyezve van, és nem lehet kikapcsolni. Ennek ellenére engedélyeznie kell a kill kapcsolót. Ehhez kattintson a Beállítások fülre a képernyő tetején, és engedélyezze a Internet Kill kapcsoló opció a Tábornok lap. NordVPN beállítások menüNordVPN speciális szerverekkel rendelkezik, amelyek szigorú online cenzúrával rendelkező országokban vannak optimalizálva. Meg kell azonban változtatnia egy beállítást, hogy tudatja az alkalmazásnak, hogy ezeket használni szeretné. Vissza a Beállítások fülön válassza a lehetőséget Fejlett a bal oldali listában, és aktiválja a Elrablott szerverek funkció.

Most, az alkalmazás fő képernyőjén egy Elhalványult szerverek opció a listában. Ezekhez való csatlakozás lehetővé teszi a normál böngészést az interneten, és bármilyen webhely elérését Kínában.

Surfshark

SurfShark VPNfeloldja a whatsappTesztelve 2020 januárját

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.Surfshark.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

Surfshark automatikusan védi a DNS, az IPv6 és a WebRTC szivárgásokat, így nem kell aktiválnia ezeket a szolgáltatásokat. A letiltás kapcsoló engedélyezéséhez kattintson a gombra Beállítások fül, majd a Kapcsolódás gombot a következő oldalon. Kattints a Öld meg a kapcsolót választási lehetőség; ha zöldre vált, akkor jó menni. Ha szürke, kattintson rá újra, hogy újraaktiválja.

A WhatsApp Kínában működik? Nem, de itt van egy javítás.

Mint a NordVPN, a Surfshark megköveteli, hogy módosítson egy beállítást, mielőtt az alkalmazás működni fog Kínában. Ez azonban csak egy percet vesz igénybe: térjen vissza a Beállítások oldalon válassza ki Fejlett és engedélyezze a NoBorders funkció.

A WhatsApp valóban olyan biztonságos, mint állítja?

A WhatsApp végpontok közötti titkosítást (E2EE) használ, ami azt jelenti, hogy a kommunikáció soha nem kerül átvitelre szöveges formában. Más szavakkal, mivel csak az üzenet küldője és a címzettje képes visszafejteni az üzeneteket, sem a kormány, sem a WhatsApp nem tudja megmondani, miről beszél, még akkor is, ha forgalmát elfogják.

Fontos emlékezni, hogy a WhatsApp a Facebook tulajdonában van, egy olyan társaság számára, amelynek adatvédelme nagyon szörnyű. Valójában a WhatsApp vezérigazgatója valójában kilép az anyavállalattal való magánélettel, titkosítással és bevételszerzéssel kapcsolatos nézeteltérések miatt. Ez még nem minden: A Facebook a közelmúltban erőteljes nyomás alatt áll, néhány politikával azt állítva, hogy az E2EE megkönnyíti a terroristák számára a támadások tervezését.

Hogy tisztázzam, nincs konkrét bizonyíték arra, hogy a Facebook képes olvasni a WhatsApp üzeneteit. Annak ellenére, hogy a riválisok, mint például a Signal magánélet-első megközelítést ölelnek fel, a Facebook bizonytalannak tűnik a WhatsApp titkosításának legjobb módja tekintetében..

Lásd még: A legjobb titkosított üzenetküldő alkalmazások 2019-ben

Miért Kína cenzúrázza annyira az internetet??

A kínai internetes blokkolással foglalkozó legfontosabb jogszabály a számítógépes információs hálózat és az információbiztonság, -védelem és -kezelési rendelet. Az első szakasz kijelenti, hogy ezeknek a korlátozásoknak a célja a „számítógépes információs hálózatok biztonságának és védelmének megerősítése”, valamint a társadalmi stabilitás megőrzése..

A törvényjavaslat fő problémái az, hogy a kormány az egyetlen bíró, amelynek tartalma blokkolva van, és hogy a felsorolt ​​bűncselekmények lazán fogalmaznak meg, és mint ilyenek értelmezhetők. Például fel lehet vádolni az állami szervek jó hírének megsértéséért a kormányzati korrupció bejelentéséért, és a „megosztottság felbujtása” bűncselekmény elég széles ahhoz, hogy szinte bármiért letartóztassák..

Mely webhelyeket és szolgáltatásokat blokkolja Kínában?

Mivel Kína folyamatosan frissíti internetes korlátozásait, nincs teljes listája a blokkolt webhelyekről. Bár a legfrissebb becslések szerint Kínában megközelítőleg 10 000 domain van elérhetetlen. Az alábbiakban felsoroltuk azokat a tartalomtípusokat, amelyeket Kínában blokkolunk, és néhány példát az egyes kategóriákra:

 • Üzenetkezelő alkalmazások (WhatsApp, távirat, jel)
 • Közösségi média platformok (Facebook, Twitter, Instagram)
 • Streaming szolgáltatások (Netflix, YouTube, Twitch)
 • Keresőmotorok (Google, Bing, DuckDuckGo)
 • Felhő-tárolási szolgáltatások (Dropbox, Google Drive, OneDrive)
 • Nem kínai hírportálok (CNN, Washington Post, The Guardian)
 • Információs központok (Wikipedia, Quora)
 • Adatvédelem vagy a VPN-hez kapcsolódó webhelyek (OpenVPN, Comparitech, ExpressVPN)

Ha azt szeretné ellenőrizni, hogy nincs-e blokkolva egy webhely Kínában, egyszerűen beírhatja az URL-t a Nagy tűzfal eszközbe. Érdemes megemlíteni, hogy Kína feketelistájába folyamatosan kerülnek új webhelyek. Ez azt jelenti, hogy még ha egy webhely jelenleg Kínában is elérhető, valószínűleg nem az lesz, amikor megérkezik.

Problémákat okozhatok egy VPN használatával Kínában?

A VPN nem illegális Kínában (vagy Hong Kong), annak ellenére, hogy nehéz hozzáférni. A vállalkozások ezeket minden nap használják, hogy például távoli munkavállalók férjenek hozzá a vállalati hálózatokhoz. Mivel azonban az ország arcfelismeréssel, kifinomult internetes blokkoló eszközökkel és politikai indíttatású letartóztatásokkal továbbra is rombolja polgárainak jogait, valószínűleg rohamosan növekszik a kínai VPN-felhasználók (és ennek megfelelően szigorúbb szabályozás) az évek során, jön.

A tiltakozóknak és az újságíróknak minden joguk van megvédeni magukat a kormányzati felügyelet és az azok által okozott kár ellen. Hogy az említett, A kínai adatmegőrzési jogszabályok rendkívül összetettek. Ezért határozottan javasoljuk, hogy mielőtt Kínában próbálna használni a VPN-t, ismerkedjen meg a vonatkozó törvényekkel.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − = 25

Adblock
detector