Az a „leggyakrabban használt szavak” Facebook-kvíz adatvédelmi rémálom

vonvon kvíz

Frissítés november 24-én, 12: 22-kor: Vonvon válaszolt erre a cikkre, mondván, hogy nem ad el adatokat harmadik fél számára. Lásd az alábbiakban a vállalat válaszát. Ezt a cikket szerkesztették, hogy tükrözze állításukat.

Az utóbbi időben valószínűleg látta, hogy néhány Facebook-barátod közzéteszi egy kvíz alkalmazás eredményeit, amely kitalálja az állapotokban leggyakrabban használt szavait. Vagy talán Ön is közzétette. Valami így néz ki:

vonvon fb ss

A Vonvon.me nevű cég által létrehozott „kvíz” napokban több mint 16 millió részvényre emelkedett. Erről a Független, a Cosmopolitan és az EliteDaily című cikkben írták. Jól hangzik, igaz?

Rossz. Ez több mint 16 millió ember, aki beleegyezett abba, hogy szinte minden magánjellegű részletet elhagy egy olyan társasággal, amelyről valószínűleg semmit sem tudnak.

„Ooo! ha ide kattintom és bejelentkezem a facebook-on, akkor beolvassa a teljes bejegyzés évemet, tárolja az adatokat és elmondja a leggyakrabban használt szavaimat. írj fel!"

- Egy kattintást takarított meg Önnek (@SavedYouAClick), 2015. november 19

Az alkalmazás, mint sok Facebook kvíz-alkalmazás, adatvédelmi rémálom. Az alábbiakban felsoroljuk azokat az információkat, amelyeket a kvízkérelmek a játékosok számára a Vonvon.me-nek közölnek:

 • Név, profilkép, életkor, nem, születésnap és egyéb nyilvános információk
 • Teljes barátlista
 • Mindent, amit valaha közzétett az idővonalán
 • Az összes fotó és fotó, amelybe meg van jelölve
 • Oktatási Történelem
 • Szülőváros és a jelenlegi város
 • Minden, amit valaha is szerettél
 • IP-cím
 • Információ a használt eszközről, beleértve a böngészőt és a nyelvet

Jegyzet: E cikk fényében a Vonvon csökkentette a szükséges engedélyek számát.

Bővebben: Hogyan lehet eltávolítani alkalmazásokat a Facebook-ból a jobb adatvédelem érdekében

Az oximoroni adatvédelmi politika

Még ha a magánélethez is „semmit nem rejtek el” megközelítést alkalmaz, az alkalmazás valósághű információt gyűjt barátaival kapcsolatban. A Vonvon adatvédelmi politikája nagyon sok kívánságot hagy. Menjünk át rajta, hogy megtudja, miért kellene elkerülnie ezt a vetélkedőt, vagy a Vonvon webhelyén található tucatok bármelyikét. Először is, azok számára, akik már játszottak a kvízen, nincs hátul:

[…] Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy a jelen Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően továbbra is felhasználhatunk bármilyen nem személyes azonosító információt (például elemzés, statisztika és hasonlók céljából) miután megszűnt a jelen weboldalhoz való tagsága és \ vagy a szolgáltatások igénybevétele bármilyen okból.

Az Ön adatait a világ bármely pontján tárolhatják, ideértve azokat az országokat is, amelyekben nincs szigorú adatvédelmi törvény. Egy Whois keresés feltárja, hogy a Vonvon.me-et Dél-Koreában regisztrálták, de több nyelven működik, köztük angol, vietnami, malajziai és koreai nyelven:

A Vonvon a személyes információkat a világ számos országában szerverein dolgozza fel. Az ilyen információ tárolható bármely szerverünkön, bárhol.

A Vonvon szabadon értékesítheti az Ön adatait bárki számára, aki profitot szerez, bár azóta megerősítették, hogy nem szándékoznak ezt megtenni. Vonvon kijelenti, hogy nem fog megosztani személyes adatait harmadik felekkel engedély nélkül, hanem csupán azzal, hogy a kvíz lejátszásával technikailag engedélyt kapott neki, mert feltételezi, hogy felelős személy vagy, aki elolvassa az adatvédelmi irányelveket. Természetesen a kvíz játékosainak többsége nem olyan felelős.

[…] Csak akkor osztjuk meg személyes adatait harmadik felekkel, ha erre engedélyt kaptunk, vagy értesítést kapott róla (például azzal, hogy elmondja neked a jelen Adatvédelmi Szabályzatban)) […]

Igen, valójában ezt mondja. Ami a legrosszabb, a Vonvon felelõsséget vállal, miután harmadik félnek átadta adatait, akik bármit megtehetnek vele:

[…] Ez az adatvédelmi politika nem vonatkozik az olyan vállalkozások gyakorlatára, amelyeket a Vonvon nem birtokol vagy nem ellenőriz, illetve olyan személyekre, akiket Vonvon nem alkalmaz vagy irányít., beleértve azokat a harmadik feleket is, akik számára a Vonvon személyes információkat tehet közzé [...]

Azok a cégek, akikkel még soha nem találkoztál, hozzáférhetnek a teljes Facebook-profilodhoz - barátokhoz, fotókhoz, állapotokhoz és mindenkihez -, és olyan módon használhatják őket, amellyel soha nem vállaltak közvetlen megállapodást. Mellesleg, ha az engedélyeket az alkalmazás hitelesítése előtt szerkeszti a Facebookon, a Vonvon nem engedélyezi a kvíz lejátszását. edit: Az összes engedélyt eltávolíthatja, kivéve a nyilvános profilját és a Facebook idővonal-hozzászólásait, és továbbra is lejátszhatja a kvíz játékot. A legtöbb ember, aki játszik, valószínűleg nem zavarja.

Az absztinencia a legjobb adatvédelmi politika

Kiválasztottuk a Vonvont, mert az utóbbi időben vírusosnak bizonyult, de a Facebook tele van árnyékos adatkereskedőkkel, akik a vírusos kvízmalmok mögött rejtőzködnek. A Facebook számos ilyen társaság menedékeként szolgál, és őszintén szólva, nem tett eleget ahhoz, hogy oktatja vagy figyelmeztesse a felhasználókat a kockázatokról. A Social Sweethearts, egy hasonló, Németországban székhellyel rendelkező cég, olyan kvíz alkalmazásokat hoz létre, amelyek annyira merészek, hogy összegyűjtsék az e-mail címét. Remélem tetszik spam, balek!

Szóval hogyan lehet megvédeni magát? A legegyszerűbb módszer az olyan online vetélkedések elkerülése, amelyekhez teljes mértékben Facebook hitelesítés szükséges. Lépjen a Facebook-profil alkalmazásai szakaszába - ahol ezek az adatbányászok gyakran tartózkodnak -, és távolítsa el mindazt, amelyben 100% -ban nem bízol. Sokan közülük akár azért is eltéríthetik a Facebook-ot, és feladhatnak az ön nevében. Ragaszkodjon a kvízekhez, amelyek segítségével csak megoszthatja az eredményeket anélkül, hogy bejelentkezett volna a Facebook-fiókjába, például a Buzzfeed-en.

Ha ragaszkodik a Facebook kvíz alkalmazás hitelesítéséhez, ellenőrizze az engedélyeket, és olvassa el az adatvédelmi irányelveket vagy a használati feltételeket.

Vonvon válasza:

Helló,

Jonghwa Kim vagyok, a vonvon vezérigazgatója.

A Vonvon Korea induló vállalkozása, kevesebb mint egy éve járunk, de szerencsére jó vonzó képességgel bírtunk szerte a világon, több mint 100 millió egyedi látogatóval az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Brazíliából, Kínából, Japánból, Koreából, Thaiföld stb., 15 nyelven.

Noha megértem, hogy félreértés történt, mélységes aggodalomra ad okot téves vádakkal kapcsolatban.

1. Tároljuk-e személyes adatait?

Az Ön adatait csak az eredmények generálására használjuk, és soha nem tároljuk más célokra. Például a Word Cloud esetében az eredményképet a felhasználó webböngészőjében generálják, és a felhasználó idővonalából személyre szabott eredmények létrehozásához összegyűjtött információkat még a szervereinknek sem küldik el. Ezenkívül a „Mit beszélnek az emberek a hátam mögött?” Kvíz esetén a felhasználó iskoláját és szülővárosait használjuk, hogy közeli barátokat húzzunk fel, ahelyett, hogy véletlenszerű személyeket párosítanánk az 500 fb barátaid közül az eredményekben. Ezt az információt csak a barátok megismerésének feldolgozására használjuk, és az információt soha nem tároljuk adatbázisunkban.

2. Miért kérünk a Word Cloud kvízhez nem kapcsolódó személyes információkat??

Mint fentebb már említettük, a vonvon.me különféle vetélkedéseket készít kizárólag szórakoztatási célokra, és felhasználja a különféle felhasználói adatokat a leginkább vonzó és testreszabott eredmény elérése érdekében. (** FELHASZNÁLÁSA MEG CSAK A FELHASZNÁLÓI ADATOKAT HASZNÁLJA A TARTALOM KÉSZÍTÉSÉHEZ, ÉS SOHA NEM MEGTAKARÍTUMUNK **) Felkértük a felhasználókat a hozzáférési jogok átfogó listájára, hogy a lehető legkönnyebben élvezhessék hatalmas kvízkönyvtárunkat. Tisztában vagyunk azonban azzal, hogy néhány felhasználónk aggódik a magánélet védelme miatt. Ezen aggodalmak proaktív reagálása érdekében az adatkérelmek körét hozzáigazítottuk ahhoz a minimumkövetelményhez, hogy az egyes tartalmak előállítását november 23-án, 9 órától KST-nál kezdjük..

3. Értékesítjük személyes adatait harmadik fél számára?

Mivel nem tárolunk semmiféle személyes információt, nincs mit eladni. Időszak.

4. Adatvédelmi politikáról

Úgy tűnik, mintha a vád miatt kihozott szavakat a kontextusból.

-
[…] Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy a jelen Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően továbbra is felhasználhatunk bármilyen nem személyazonosító információt (pl. Elemzés, statisztika és hasonlók céljából), ezen a weboldalon való tagságának megszűnése után is. és \ vagy szolgáltatásaink bármilyen okból történő használata.

-> A „nem személyesen azonosító” információ nem azonos a „személyes” információval. Mi vagyunk az egyetlen vállalat ezen a bolygón, amely elemző eszközöket használ annak érdekében, hogy jobban megértsük felhasználóinkat kumulatív viselkedési adatokkal?

-
A Vonvon a személyes információkat a világ számos országában szerverein dolgozza fel. Ezeket az információkat bármilyen szerveren tárolhatjuk, bármilyen helyen.

-> Szolgáltatásunk a Google App Engine-en működik, és 15 nyelven, köztük japán, francia, német nyelven működtetünk szolgáltatásokat. Ez a felhőalapú számítástechnika korában sok adatvédelmi politikában is nagyon általános kikötés. Nem gondolja, hogy ez egy kissé messzire menő ötlet, amelyet ebben a záradékban teszünk a személyes adatok „exportálására” „megyékbe”, amelyek nem tartalmaznak szigorú adatvédelmi törvényt?

-
[…] Nem osztjuk meg személyes adatait harmadik felekkel, kivéve, ha megkaptuk az Ön engedélyét erre vagy erről értesítést küldtünk Önnek (például erről a jelen Adatvédelmi Szabályzatban) […]

-> Kényelmesen elhagyta a következő szakaszt, amelyben kijelentettük, hogy a személyes információkat csak a törvény betartása esetén osztjuk meg. Nincs olyan rendelkezés, amely szerint a személyes információkat megosztjuk más vállalkozásokkal

-
[…] Ez az adatvédelmi politika nem vonatkozik a Vonvon által nem birtokolt vagy ellenőrizetlen jogalanyok gyakorlatára, valamint az olyan magánszemélyek gyakorlatára, akiket Vonvon nem alkalmaz vagy irányít, beleértve azokat a harmadik feleket is, akik számára a Vonvon személyes információkat tehet közzé […]

-> Ismét kihagyta a „(az alábbiakban meghatározott)” kifejezést, mint a „beleértve azokat a harmadik feleket is, amelyek számára a Vonvon személyes információkat tehet közzé (az alábbiakban meghatározottak szerint)”, ami ugyanahhoz a szakaszhoz vezet, amely szerint a személyes információkat csak akkor osztjuk meg, ha a törvény előírja.

Valójában rendelkeztünk azzal a záradékkal, hogy néhány hónappal ezelőtt megoszthatjuk a személyes információkat a megbízható üzleti partnerekkel - nagy gondolkodás nélkül adtuk be, mivel a legtöbb médiahely hasonló irányelvekkel rendelkezik..

De néhány hónappal ezelőtt visszapattant Japánban a hasonló pletykákkal, hogy esetleg személyes információkat értékesíthetünk, és úgy döntöttünk, hogy töröljük a záradékot, mivel soha nem adtunk el eladást, és nem tervezzük a személyes adatok eladását mindazonáltal.

Az Ön stílusa megtéveszti az olvasókat, és nagy károkat okozott hírnevünknek és bizalmunknak.
Nagyon örülnék, ha visszakapja ezt a félrevezető vádat.

Legjobb,
Jonghwa

Hogyan tudom megvédeni a személyes adataimat?

Jó, ha ez a cikk arra késztette, hogy kritikusabban gondolkodjon az online adatvédelemről. Ha már játszottál a Vonvon kvízjével vagy valami hasonlóval, akkor olvassa el a fiókjához kapcsolódó Facebook alkalmazások kezelésének és eltávolításának oktatóanyagát. Ezen túlmenően számos egyszerű lépés megtehető a magánélet fokozása és adatainak a vállalatok, a hackerek és a kormányok elleni védelme érdekében..

Legfontosabb javaslatunk egy VPN használata. A VPN titkosítja a számítógép vagy az okostelefon összes internetes forgalmát, és egy kiszolgálón keresztül továbbítja azt a választott helyre. A titkosítás megakadályozza, hogy az internetszolgáltató rögzítse online tevékenységeit, és a közvetítő szerver segít anonimizálni tevékenységeit, hogy a webhelyek és alkalmazások nem tudják pontosan meghatározni a helyét vagy az eszköz IP-címét. Ráadásul a VPN-k felhasználhatók a földrajzilag korlátozott tartalmak feloldására is, például az USA Netflix katalógusa.

Telepíthet maroknyi kiterjesztést a böngészőbe, például a Privacy Badger vagy a Disconnect megakadályozása érdekében, hogy a vállalatok és a hirdetők nyomon kövessék Önt. A HTTPS Anywhere egy másik jó kiterjesztés, amely arra készteti böngészőjét, hogy töltse be a webhelyek biztonságos, titkosított verzióit, amikor csak rendelkezésre állnak. Ha az anonimitás az, amire utal, akkor érdemes megnéznie a Tor böngészőt.

Végül, mindig olvassa el a finomnyomást. Nézze meg az adatvédelmi irányelveket, hogy megtudja, milyen információkat gyűjtenek, és kivel osztják meg azokat. Légy kritikus az olyan alkalmazási engedélyekkel kapcsolatban, amelyek látszólag több információt kérnek, mint amennyire szükségük van. És soha ne adja fel az interneten senkinek a személyazonosításra alkalmas adatait, amelyben nem bízol 100% -ban.

LÁSD MÉG:

 • Legjobb személyazonossági szolgáltatások
 • Legjobb VPN szolgáltatások
 • Legjobb antivírus
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 13 =

Adblock
detector