Az emberek szinte fele nem tudja, hogy illegális kémprogramozás telepítése társaik telefonjára

kém alkalmazások tanulmányozzák a fánkotA kémprogramok segítségével megfigyelhetik a telepített telefonok hívásait, üzeneteit és internetes előzményeit, majd elküldhetik ezeket az adatokat az őket telepítő snoopernek. Miután elolvastam, hogy milyen olcsó és könnyű valakinek kezét venni egy ilyen alkalmazáson, amint azt alelnök beszámolta, megkérdeztük, vajon az emberek feltételezzék, hogy valamelyik partner telefonjára telepítik-e legálisat vagy illegálisat.


A több mint 2000 ember körében végzett felmérés - nagyjából egyenlően oszlik meg korcsoportok, nemek, valamint az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok állampolgársága szerint - megkérdezte a válaszadókat arról, hogy miként tekintették meg a kémkedést a partnerek és a gyermekek telefonjaira és az internetes tevékenységekre..

felmérés kém app illegális

A kérdésre adott válaszokat kissé zavarónak találtuk. Körülbelül ötödik válaszadó úgy gondolta, hogy nem tiltott a kémprogramozás telepítése egy partner telefonjára, hogy tevékenységet szokjon. A megkérdezettek több mint egynegyede nem volt biztos benne.

Általános szabály, hogy illegális az alkalmazás telepítése más személy telefonjára, ismeretük nélkül. A körülményektől függ, hogy ez valóban illegális-e. Kivételek lehetnek, ha a kémkedő partner birtokolja házastársa telefonját, vagy ha mindkét telefonszámlát fizeti.

„Ez egy jogi szürke terület, mivel a törvényeket még nem igazán tesztelték ezen a téren, mivel a technológia viszonylag új, tehát mivel a releváns esetek a jogrendszeren keresztül mozognak, esetről esetre döntenek. ”- mondta Josh King, a magánélet védelmére vonatkozó törvények szakértője és az Avvo, az Egyesült Államok online jogi piacának legfőbb jogi tisztje. „Érzelmi szorongás szándékos kiváltása, csalási igények - a körülményektől függően mindegyik bevonható. Az is előfordulhat, hogy a számítógépes csalásokról és visszaélésekről szóló törvény felhasználható annak büntetőeljárására, aki ilyen típusú alkalmazást telepít valaki más telefonjára. "

A kémprogramok kevesebb mint 100 dollárba kerülhetnek. Noha gyakran hivatalosan forgalmazzák a magánnyomozók számára, semmi sem akadályozza meg a házastársat vagy a szülőt az ilyen vásárlásnál. A vásárlás után a vevő letölthet egy alkalmazást partnerének telefonjára, amely a háttérben rejtett. Meghatározott időközönként hívás- és üzenetadatokat küld a vevőnek. Az alkalmazás telepítéséhez általában fizikai hozzáférés szükséges a kémkedés alatt álló személy telefonjához. Nyilvánvaló, hogy a házastársaknak vagy más jelentős személyeknek rengeteg lehetősége van arra, hogy egyedül maradjanak partnerük telefonjával, hogy ezt megtegyék.

Az Egyesült Királyságban, a Digital Trust vezérigazgatója, Jennifer Perry szerint az alkalmazás telepítése a személy beleegyezése nélkül törvénytelen törvény. "Ha egy romantikus partner irányítására használják, akkor az általában visszaélés formája" - mondja King.

A Women's Aid, az Egyesült Királyságban működő, családon belüli erőszakos jótékonysági szervezet felmérése szerint a családon belüli erőszak áldozatainak 41% -a nyomon követhető vagy zaklatott elektronikus eszközökkel. A Digital Trust, a digitális visszaélés és a számítógépes baklás áldozatainak támogatására dolgozó szervezet egy másik, 2014. évi tanulmánya azt találta, hogy a bántalmazó partnerek több mint 50% -a kémprogramokat vagy más elektronikus megfigyelési formákat használt az áldozatok megkísérelésére, az Independent szerint.

„Az a kutatás, amelyet láttam, a nők sokkal nagyobb valószínűséggel olvasnak szöveget, telefonon, e-maileken és közösségi médiafiókokon mennek keresztül, de nem feltétlenül használnak spyware-t. Ez csak szemantika, az eredmény ugyanaz, mintha egy személy információihoz hozzájussunk hozzájuk való hozzájárulásuk nélkül ”- mondja Perry. „Nem különbözik egymástól, ha egy nő ezt a technológiát használja a férfiakon. A számítógépes visszaélésről szóló törvény nem azt mondja, hogy a férfiak nem szabad xyz-t csinálni. A törvény egyaránt vonatkozik mind a férfiakra, mind a nőkre. ”

Perry szerint a házastársak kémprogramjainak használatának leggyakoribb okai:

  • "Aggódom őket, és azt akarom, hogy meg tudjam mutatni az embereknek, hogy segítségre van szükségük"
  • „Attól tartok, hogy valami illegálisat csinálnak”
  • "Azt hiszem, csalnak velem"

De ezekben az esetekben Perry azt mondja, hogy szinte mindig jobb alternatíva van, mint egy személy telefonjának vagy más eszközének kémkedésének törvényének megszegése..

„A családon belüli erőszakos cselekedetek hajlamosak a szoftvert kényszerítő eszközként telepíteni, vagy mert rögeszmék és rögzítve vannak az egyén számára. A kémprogramok használatát gyakran az áldozatoknak vagy kihallgatásuknak való „aggodalomra ad okot”. ”- mondja. „A szoftver telepítése eszköz, módszer a visszaélések elkerülésére. Ha az ügyben családon belüli visszaélésről van szó, akkor minden szoftver kiterjeszti a visszaélést. ”

Kémkedés a gyerekeiteken

"Noha a felszínen ez a technológia invazívnak tűnik, a mobiltelefon-megfigyelő alkalmazások legitim célokkal rendelkeznek, és ezeket jól felhasználhatják, például a szülőknek, akiknek figyelniük kell gyermekeiket" - mondja Lyn Hastings, a The Powerline Group operatív igazgatója. cég, amely kémprogramokat készít és értékesít. „Az ilyen típusú szoftver segíthet a gyermekeket távol tartani a gyermekbántalmazóktól, a bántalmazástól és az internetet vágyó más magányos emberektől. A szülők aktívan csökkenthetik annak kockázatát, hogy gyermekeiket veszélynek tessék ki. "

kém gyerekek tanulmányozzák a fánkot

Akár megvizsgálja gyermekeinek internetes előzményeit, vagy bepillant a telefonjukon szereplő üzenetekbe, nagyban függ az életkorától. Minél fiatalabb vagy, annál valószínűbb, hogy ezt megteszi. De ennek van egy egyszerű magyarázata: az idősebb embereknek nagyobb valószínűséggel vannak felnőtt vagy szinte felnőtt gyermekeik, akiknek nincs szükségük felügyeletre. Az amerikai nők voltak az egyetlen olyan csoport, amelyben a többség azt mondta, hogy bukkannak gyermekeik online tevékenységére. A brit férfiak voltak a legkevésbé rosszkedvek.

felmérés gyerekek
felmérés gyerekek telefon

Az amerikai nők valószínűleg kémprogramokat telepítettek gyermekeik telefonjára, hogy tudásuk nélkül figyeljék a telefonhívásokat és az üzeneteket. A saját, nem felnőtt gyermekek kémkedése általában nem illegális, de vannak kivételek. 

felmérés kém app gyerekeknekAz EU jogszabályai szerint a gyermekek szintén jogosultak a magánélet védelmére. Az EU elismeri a gyermekek magánéletének jogait ”- mondja Perry. „Természetesen az ápoló, önpusztító magatartás, öngyilkosság stb. Kockázatának kitett gyermekek számára a megfigyelő szoftver hasznos lehet, ha a megfigyelő személy rendelkezik erőforrásokkal ahhoz, hogy ezeket az információkat megfelelő módon felhasználják a gyermekápoláshoz. Szerintem ez kulcsfontosságú kérdés. Ha információkat gyűjt, hogyan fogja felhasználni?

Amikor a gyermekek felnőtté válnak, teljesen illegális, ha a szülők kémkednek gyermekeikkel.

„Ha egy felnőtt magatartása magas kockázatú, a szülőknek nincs joga beavatkozni. Tudom, hogy vannak olyan fiatal felnőttek az egyetemen, akiknek a szülei aggódnak, de nem lesznek törvényes joguk, hogy engedélyük nélkül figyelemmel kísérjék őket ”- mondja Perry.

Az amerikai nők inkább kémkednek a partnerek telefon- és internetes tevékenységein

Az amerikai nők nagy valószínűséggel megtekintették társaik internetes előzményeit, és a tudásuk nélkül nézték meg telefonjukat. A brit férfiak voltak a legkevésbé valószínűek, míg a szipogást beismerő brit nők és amerikai férfiak aránya nagyjából azonos.

felmérés kém az internetes tevékenység felmérés kém telefonon

Hasonlóképpen, az amerikai nők is a legvalószínűbben telepítettek egy alkalmazást partnerük telefonjaiba, hogy kémkedjenek a telefonhívások és üzenetek ellenére, bár azok, akik igenlő választ adtak, általában azt mondták, hogy csak akkor teszik meg, ha partnerük hűtlen. Ismét a brit férfiak voltak a legmegbízhatóbbak, míg az amerikai férfiak és a brit nők közepén lebegtek.

felmérés kém app

Az érme másik oldalán a brit férfiak legvalószínűbben szembesülnek partnerükkel, ha ilyen alkalmazást találtak a telefonjukon, bár az összes csoport válaszadóinak nagy többsége azt állította, hogy ugyanúgy reagálnak. Az amerikaiak valamivel nagyobb valószínűséggel kérnek válást, mint a britek.

felmérés kém alkalmazás reakciója

Az amerikai nők, különösen a 18–24 éves korosztályban, valószínűleg csúcsra csúsztak a másik ember telefonján egy dátumon, bár az összes demográfia túlnyomó többsége azt állította, hogy nem csinálnák ezt.

felmérés dátuma

A CIA DE FOTO által a CC BY 2.0 alapján engedélyezett „0228”

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

5 + 4 =

map