Az ExpressVPN Kínában dolgozik, de ezt először olvassa el

Az ExpressVPN Kínában dolgozik, de ezt először olvassa el

A kínai kormány erősen cenzúrázza az országon belüli internethasználatot. Ezeket a korlátozásokat együttesen Kína nagy tűzfalának hívják, és valódi problémát jelentenek a Kínában tartózkodó vagy ott élő tartózkodók és emigránsok számára. A nagy tűzfalat azonban megkerülheti olyan virtuális magánhálózattal (VPN), mint például az ExpressVPN. Ma részletesebben ismertetjük a kínai internetes blokkolást, és megmutatjuk, hogyan kell biztonságosan használni az ExpressVPN-t Kínában.

Az internetes cenzúra semmi új; a legtöbb ország blokkolja például az illegális anyagokat tároló webhelyek elérését. Ennek ellenére Kína korlátozásai számos és messzemenőek. A közösségi média oldalai és az üzenetküldő alkalmazások, például a Facebook, az Instagram, a Twitter és a WhatsApp blokkolva vannak, így nehéz kapcsolatba lépni más országok barátaival és családtagjaival. Továbbá, mivel az online véleményekkel és a nagy nyugati híroldalakkal könnyen hozzáférhetetlenné válnak a vélemények, rendkívül nehéz elfogulatlan információkat találni a tágabb világról..

Van még egy megoldás: ha egy utazó VPN-hez feliratkozik az utazás előtt, legyőzheti a Kína Nagyszerű Tűzfalát és elérheti a blokkolt webhelyeket. Ezek a szolgáltatások úgy működnek, hogy titkosítják a forgalmat, és a nemzetközi szerverhálózatokon továbbítják. Az előnyök kettős: hozzáférhet olyan webhelyekhez, amelyeket általában Kínában blokkolnak, és tevékenységei válnak majdnem az internetszolgáltató (ISP) vagy a kormány ellenőrzése lehetetlen.

Hogyan lehet legyőzni az ExpressVPN kínai internetkorlátozásokat??

Bár a legtöbb VPN már nem működik Kínában, az ExpressVPN továbbra is működik. Ennek a szolgáltatónak nincs Kínában szervere, ezért nem kell figyelnie felhasználói tevékenységeit, vagy be kell tartania a kínai adatmegőrzési jogszabályok egyéb aspektusait. Ezenkívül ez sokkal kevésbé valószínű, hogy a szolgáltatás hardvereit hibázzák a kormányzati alkalmazottak. Sajnos ez nem egy összeesküvés elmélete, és a közelmúltban történt az Apple és az Amazon szerverekkel.

Miért érdemes Kínában használni az ExpressVPN-t??

ExpressVPN

ExpressVPN számos okból kiváló választás a kínai felhasználók számára. Először is, nagyon gyors, és több mint 2000 szerverhez biztosít hozzáférést 94 különböző országban. Másodszor, kiváló többplatformos támogatást nyújt, és magában foglalja még az egyedi firmware-t is, hogy a lehető legegyszerűbben telepítse a hálózati útválasztókra.

Ez a szolgáltatás komolyan veszi az Ön biztonságát. 256 bites AES titkosítást, tökéletes előremeneti titkot és védelmet nyújt a DNS, IPv6 és WebRTC szivárgások ellen, hogy tevékenységeit mindenkor magántulajdonban tartsa. Van egy kill kapcsoló is (csak asztali számítógépen), amely azonnal leállítja az összes forgalmat, ha a kapcsolat hirtelen csökken. A legjobb, hogy az ExpressVPN nem naplózza személyesen azonosítható információkat. Azt is lehetővé teszi, hogy a megnövekedett névtelenségért Bitcoin-ban fizessen.

INGYENES SZERZÉS: Általában a VPN-k megtakarítják a legalacsonyabb árat azon felhasználók számára, akik hajlandók elkötelezni egy vagy több évet. Ha azonban csak rövid távú lefedettségre van szüksége, akkor használhatja ExpressVPN a 30 napos pénzvisszafizetési garancia helyette. Ehhez azonnali befizetés szükséges, de bármikor visszavonhatja pénze visszatérítését, lehetővé téve ezzel ingyenesen kipróbálását.

Olvassa el a teljes ExpressVPN áttekintést.

Hogyan kell használni az ExpressVPN-t Kínában?

Az ExpressVPN kapcsán az egyik legjobb dolog az, hogy Kínában nincs szükség külön lépésekre a csatlakozáshoz. Csak válassza ki a normál szervert, és szabadon böngészhet az interneten. Az ExpressVPN webhelyet azonban jelenleg Kínában blokkolják. Ennek eredményeként erősen javasoljuk, hogy regisztrálja és telepítse a szolgáltatást, mielőtt országba utazik.

Mivel Kína annyira szorosan figyeli polgárainak internet-hozzáférését, néhány lépést javasolunk, mielőtt először csatlakozna. Először is meg kell győződnünk arról, hogy az ExpressVPN automatikusan csatlakoztatja eszközét a VPN-hez, amikor be van kapcsolva. A főoldalon kattintson a bal felső sarokban található menü ikonra (három sor), majd válassza a lehetőséget Opciók.

Alatt Tábornok lapon engedélyezze az első két lehetőséget. Ez biztosítja, hogy véletlenül soha nem véletlenül böngészhet. Ha az alkalmazás asztali verzióját használja, akkor azt is javasoljuk, hogy engedélyezze Állítsa le az összes internetes forgalmat, ha a VPN váratlanul lekapcsol.

ExpressVPN-Kína-setup

Ezután lépjen át a Fejlett fülre, és ellenőrizze a IPv6 szivárgás elleni védelem és DNS az opciók be vannak jelölve. Ha kész, kattintson a gombra rendben.

Most már szabadon csatlakozhat, mint általában. Ehhez térjen vissza a kezdőképernyőhöz, és kattintson a közepén lévő nagy gombra. Ez automatikusan összekapcsolja Önt a jelenlegi helyének legjobb szerverével. Kiválaszthat egy adott országot is, amelyhez csatlakozni szeretne, ha a Válassza a Hely lehetőséget gombot, és válasszon egyet a jobb oldali listából.

ExpressVPN-válaszd-location

Miért korlátozza Kína annyira az internetet??

Elméletileg Kína internetes korlátozásai célja, hogy megvédje a polgárokat az olyan anyagoktól, amelyek megronthatják, megoszthatják, megtéveszthetik vagy gyűlöletre ösztönözhetnek. A probléma az, hogy az ötletek nyitottan értelmezhetők, de csak ezek a kínai kormány dönt melyik tartalom melyik kategóriába tartozik. Mint ilyen, a Nagy Tűzfalat rendszeresen eszközként használják a politikai ellenfelek és az eltérő véleményűek elnémítására.

Nem segít abban, hogy a vonatkozó jogszabályok (számítógépes információs hálózati és internetes biztonsági, védelmi és kezelési rendeletek, 1997) kétértelmű megfogalmazása, és úgy tűnik, hogy adjon a kormánynak minél több lehetőséget a tartalom cenzúrálására. Például bárki, aki közzéteszi a kormányt kritikus tartalommal (még akkor is, ha ez kiegyensúlyozott hírcikk) bűnös lehet „megosztottság felbujtásában”, „más emberek nyílt sértésében”, „az állami szervek jó hírének megsértésében” vagy „a alkotmány. ”Továbbá, a pletykákkal tiltva, még az alacsonyabb szintű tevékenységeket is, mint például a hírességek internetes megbeszélése, bűncselekménynek lehetne tekinteni.

Milyen szolgáltatásokat blokkolnak Kínában?

Kína nemcsak a politikai tartalmakat tiltja meg a hozzáférést. Bár nincs blokkolt webhelyek átfogó listája, a legfrissebb becslések szerint jelenleg 10 000 domain van elérhetetlen a szárazföldről. Vessen egy pillantást a Kína által blokkolt tartalmak listájára az alábbiakban:

  1. Üzenetkezelési szolgáltatások (WhatsApp, GMail, Slack, Telegram)
  2. Közösségi média platformok (Facebook, Instagram, Twitter)
  3. Streaming platformok (YouTube, Twitch, Netflix, Spotify)
  4. Híroldalak (The Guardian, BBC, NYTimes)
  5. Keresőmotorok (Google, Yahoo, DuckDuckGo)
  6. VPN és proxy-val kapcsolatos helyek (oktatóanyagok, konfigurációs útmutatók)
  7. Felhő-tároló (Google Drive, Google Docs, Mega, Dropbox)
  8. Információtárak (Wikipedia, Quora, Archívum)

Más VPN-k működnek Kínában?

A kínai kormány sok erőfeszítést tett annak érdekében, hogy megakadályozza a VPN-ket abban, hogy megkerüljék internetes korlátozásaikat. Ezenkívül egyes szolgálatoktól hallottuk, hogy a helyi internetszolgáltatók önállóan blokkolják őket. Mint ilyen, Kínában továbbra sem működik sok olyan VPN, amelyek még megbízhatóak.

Jelenleg az egyetlen szolgáltatás, amelyről tudjuk, hogy Kínában megbízhatóan működik, az ExpressVPN, NordVPN, Ivacy, StrongVPN és VyprVPN. Mivel azonban ezeknek a szolgáltatásoknak a fő weboldala jelenleg le van tiltva, Kínában való regisztrációhoz meg kell találnia egy működő tükör webhelyet. Mivel ezek a tükrök hozzáférhetetlenné válhatnak, erősen javasoljuk, hogy regisztrálja magát az ország meglátogatása előtt.  

VPN-k Kínában: GYIK

Ellenőrizhetem, hogy nincs-e blokkolva egy adott webhely?

Valójában van egy nagyszerű tűzfal eszköz, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizze, hogy egy adott webhely jelenleg blokkolva van-e Kínában. Érdemes megjegyezni, hogy Kína korlátozásait azonban gyakran frissítik. Ez azt jelenti, hogy még ha egy weboldal is elérhető, előfordulhat, hogy nem érkezik meg.

Mi a teendő, ha a VPN webhelyét váratlanul blokkolják?

Ha Kínában tartózkodik, és hirtelen úgy találja, hogy nem tud csatlakozni a VPN-hez vagy belépni a szolgáltató webhelyére, akkor az egyetlen valódi cselekedet várjon, és megnézheti, hogy a szolgáltatás visszatér-e online. Ennek ellenére néhány lépést megtehetsz az utazás előtt, hogy csökkentsd az esélyt arra, hogy megmaradjon.

Noha az ExpressVPN és a fent felsorolt ​​egyéb szolgáltatások megbízhatóan működnek Kínában, javasoljuk, hogy vegye figyelembe a VPN tükrös oldalait, a támogatási e-mail címeket és a kézi konfigurációs utasítások a készülékhez, csak abban az esetben. Nem tud hozzáférni a felhőben tárolt tartalmakhoz, ezért a legjobb, ha ezen információk egy példányát egy jelszóval védett eszközön tárolja..

Biztonságos-e a VPN használata Kínában??

Kínában erősen korlátozott a VPN-hez való hozzáférés, de maga a technológia nem illegális. Például az ország lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy válasszanak az előre jóváhagyott helyi VPN-szolgáltatók listájából, hogy együttműködhessenek a nemzetközi alkalmazottakkal.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 + = 75

Adblock
detector