Az I2P végső útmutatója, és hogyan kell telepíteni és használni

I2P-logo

Sokan ismerik a Tor-ot. A Tor egy anonim hálózat, amely a nyilvános interneten fekszik, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy névtelenül hozzáférjenek az internethez, és belső Tor weboldalakat használhassanak, amelyek csak a Tor hálózatán találhatók meg. Az ilyen típusú anonim hálózatokat sötét webeknek nevezzük, mivel nem kereshetők, mint a nyilvános internet, és a felhasználóknak speciális szoftverre van szükségük a hozzáférésükhöz. A Tor a legismertebb sötét web, de az Invisible Internet Project (I2P) vitathatatlanul anonimabb, bár sokkal kisebb.

KAPCSOLÓDÓ: Hogyan érhető el a sötét web

I2P vs Tor vs Freenet

A Tor leggyakoribb használata anonim módon való nyilvános internet-hozzáférés. A felhasználók csatlakoznak a Tor hálózathoz, és átjutnak rajta a normál internetre, az úgynevezett tiszta webre. A Tor futásakor az internetes forgalom a Tor hálózaton keresztül irányul, oly módon, hogy a Tor hálózatba belépő kérelmet nehezen lehet összekapcsolni ugyanazzal a hálózati kilépési kéréssel. Ezenkívül a szolgáltatások a Tor hálózatán belül is tartózkodhatnak, ami azt jelenti, hogy a forgalom soha nem lép ki a Torból az üres hálózatra. Az I2P korlátozott mértékben támogatja a tiszta nettó hozzáférést, de ugyanazzal az alapvető sötét webfunkcióval rendelkezik, mivel támogatja az I2P hálózaton belüli webhelyeket..

KAPCSOLÓDÓ: A Tor végső útmutatója

Fokhagyma út

A Tor szó az Onion Router nevű útválasztási technológiából származik. A hagyma útválasztása magában foglalja az adatcsomagok titkosítását a titkosítási rétegekben. Minden csomópont csak akkor dekódolja a réteget, hogy megértse, hová küldje el a csomagot legközelebb. Ilyen módon azt mondják, hogy a titkosítási rétegek hasonlítanak egy hagyma rétegeire. Az I2P nem használja a hagyma útválasztását. Inkább fokhagyma útválasztást használ.

I2P-fokhagyma-gerezd

A fokhagyma-továbbítás a hagyma útvonalának egy változata, amely összekapcsolja az üzeneteket, hasonlóan a fokhagymahagymának, amelyben sok szegfűszeg van. A Tor rétegelt „hagyma” módszere azt jelenti, hogy egy csomagot többször is titkosítunk, de ez továbbra is egyetlen üzenet. Ez megkönnyíti az időmérési megfigyeléseket - egy módszert a Tor bemeneti és kilépő csomópontjának korrelálására. Annak érdekében, hogy csökkentse annak kockázatát, hogy egy megfigyelő ilyen módon felhasználja az ilyen üzeneteket, az I2P az üzeneteket csomagban csomagolja, ahol minden üzenet olyan, mint egy fokhagymahagymát lógó szegfűszeg, a fokhagyma továbbításának másik fontos jellemzője, hogy az egyirányú. Ez azt jelenti, hogy az I2P-n keresztül küldött adatoknak egy útja van a célhelyre jutáshoz, és egy másik útvonal az adatok visszajuttatásához a kérelmezőhöz. Ez megnehezíti a megfigyelést, mert nem lehet tudni, hogy milyen utat jár a beszélgetés másik fele. A Tor útja kétirányú, azaz a célállomásra és onnan történő forgalom ugyanazt az utat veszi a Toron keresztül.

Eepsites

Egy I2P helyet eepsite-nek hívnak, amely analóg a Tor hagyma szolgáltatásával. Az eepsite csak egy normál webhely, azzal a kivétellel, hogy csak az I2P-hez csatlakozó felhasználók számára érhető el. Egy eepsit analóg a legismertebb Tor hagymahelyekkel.

A Tor egyik felhasználása egy hagyma szolgáltatás létrehozása, amely olyan webhely, amely csak a Tor hálózatához csatlakoztatva érhető el. Az ilyen típusú Tor-használat még nagyobb anonimitást élvez, mivel a forgalom soha nem hagyja el a Tor-hálózatot, így nehéz még a forgalmat is megfigyelni, és ne törődj vele..

Outproxies

Az I2P kissé eltér a Tor-tól, bár mindkettőnek ugyanaz a célja. Technikai szempontból lehetséges egy I2P kilépő csomópont létrehozása (az I2P parlanceben outproxynak hívják), de a gyakorlatban az I2P általában nem így van. Az I2P-t szinte kizárólag az eepsites oldalak elérésére használják, ahelyett, hogy anonim módon hozzáférnének a nyilvános internethez.

Freenet

A Freenet egy másik névtelenség-alapú sötétháló. Az I2P-től vagy a Tor-tól eltérően a Freenet nem úgy lett megtervezve, hogy proxyként szolgáljon a tiszta web számára, ezért nincs olyan koncepció, mint a kimenetek vagy a kilépő csomópontok. A Freenet elsősorban a tartalom anonim terjesztésével és tárolásával foglalkozik, amely más Freenet-felhasználók számára is elérhető, még akkor is, ha a közzétételi csomópont offline állapotba kerül. A Belső Freenet webhelyeket freesitesnek nevezzük, ami megegyezik a Tor hagymás webhelyeivel és az I2P eepsiteivel. A többi sötéthálózathoz hasonlóan a Freenet átmeneti és nyugalmi állapotban is titkosítja az adatokat, és tetszőleges számú csomóponton keresztül irányítja a forgalmat, hogy elkerülje az eredeti forrást. Egyik Freenet csomópont sem tudja, hogy a csomópont, amelyre adatokat továbbít, a végső rendeltetési hely, vagy csak újabb csomópont az út mentén. Kérés kézhezvétele után minden csomópont ellenőrzi a helyi tartalom gyorsítótárát, hogy megtudja, van-e a kért tartalom. Ha nem, akkor elküldi a kérést a következő szomszédos csomópontnak. Ha van a tartalma, akkor a csomópont ugyanazon az úton küldi vissza, és az út mentén lévő csomópontok gyorsítótárazzák azt a tartalmat, hogy a jövőbeli kérések gyorsabban készüljenek..

Az I2P kliens telepítése

Az IP2 projekt alkalmazásokkal rendelkezik Windows, macOS, Linux és Android rendszerekre. Az egyetlen figyelemre méltó kivétel az iOS.

A kezdéshez ragadja meg az I2P kliens verzióját, amely megfelel az operációs rendszernek ezen az oldalon.

Download-I2P-for Windows

Az I2P Java szükséges. Ha nincs megfelelő Java telepítés a számítógépen, az I2P telepítése sikertelen lesz erre vonatkozó üzenettel. Ezután eljuttatja a Java honlapjára a Java telepítéséhez, így folytathatja a telepítést.

Telepítse-Java Windows

Válassza a Windows szolgáltatás lehetőséget, ha azt akarja, hogy az I2P minden időben futjon a Windows indításakor. Ha azt szeretné, hogy könnyen be- és kikapcsolja az I2P-t, amikor szüksége van rá, hagyja üresen ezt a jelölőnégyzetet.

A Windows-Installation-1

A telepítés többi része nagyon egyszerű. Ha az alapértelmezett beállításokat egyedül hagyta a telepítés során, akkor az I2P csoport jelenik meg a Start menüben. Kattintson az I2P indítása egyik lehetőségre annak futtatásához, majd kattintson az I2P útválasztó konzol bejegyzésére az I2P útválasztó megtekintéséhez és konfigurálásához..

A Windows-Start-menü

Az I2P használatával

Az I2P útválasztó konzol az a hely, ahol mindent ellenőrizhet az I2P használatával kapcsolatban. Az útválasztó alkalmazás csendesen fut a háttérben, és Ön a webes böngészőn keresztül kapcsolódik vele a 127.0.0.1:7657 címen. Vegye figyelembe, hogy csak azért, mert az útválasztó fut, nem jelenti azt, hogy az alkalmazások használják. Az első dolog, amit valószínűleg meg akarja tenni, az, hogy a böngészőt konfigurálja az I2P használatára. Ha ezt nem tette meg, akkor böngészője nem fogja megoldani az eepsiteket, és valamilyen DNS-felbontási hibát fog mutatni, mint például az Internet Explorer.

IE-dns-hiba

Ennek orvoslása az, hogy megmondja böngészőjének, hogy használja az útválasztó által biztosított I2P proxyt. Az útválasztó kezdőlapja kimondja: „Azt is beállíthatja böngészőjét, hogy az I2P proxy használatával elérje az epsites oldalakat. Csak írja be a 127.0.0.1 (vagy a localhost) 4444-es portot http proxyként a böngészőbeállításokhoz. Ne használjon erre a SOCKS-ot. ”Itt található a Clearnet I2P oldalon található legtöbb böngésző proxyjának konfigurálására vonatkozó útmutatás itt..

Az olyan böngészők, mint az Internet Explorer és a Firefox, rendelkeznek saját internetkapcsolat-beállításokkal. Ezeken a beállításokon belül beállíthatja a böngészőt az I2P proxy használatához a számítógép 4444-es portján. Például az Internet Explorerben az elérési út a Beállítások -> internetes lehetőségek -> Kapcsolatok fül -> A LAN beállítások gombra juthat ide:

IE-proxy-beállítások

Ha helyesen állította be a proxyt, akkor már böngészhet az eepsitek között, például az I2P dev fórumon a http: //zzz.i2p (eepsite) oldalon.

I2P-fórumokon-1

Az internetes böngészés folytatásához el kell távolítania ezeket a proxybeállításokat. Mindez az ismételt konfiguráció fájdalmat okozhat, és kezelésének sokkal könnyebb módja egy proxy plugin, például FoxyProxy használata. A FoxyProxy automatikusan felhasználhatja az I2P proxyt az eepsiteshez és a szokásos internetet minden máshoz, három egyszerű lépéssel.

Adja hozzá a FoxyProxy bővítményt

A FoxyProxy elérhető a Chrome és a Firefox számára. Ne feledje, hogy minden proxy-bővítmény feltétlenül látni fogja az összes internetes forgalmat, így bízik benne.

Adja hozzá az I2P proxyt a 4444 locahost porthoz

I2P-foxproxy belépésre

Adjon hozzá egy URL-mintát, hogy a FoxyProxy csak ezt az I2P-beállítást használja az eepsites-ekhez

I2P-FoxyProxy-mintázat

Figyelem: Ha a Foxyproxy-t ilyen módon állítja be, az nem irányítja a normál internetes forgalmat az I2P-n keresztül. A rendszeres internetkapcsolatot használja a rendszeres internetes forgalomhoz, és az I2P proxyt az eepsiteshez. A következő szakaszban további információ található az I2P webhelyei eléréséről.

Ne feledje, hogy az I2P egy kicsi és zajos hálózat. Az epipitek általában az egyes felhasználók számítógépein tárolódnak, és így ezek üzemideje változó lehet. Egyáltalán nem szokatlan, hogy olyan halott eepsitekkel találkozunk, amelyek később visszatérnek. Ha látsz egy ilyen oldalt, ez nem azt jelenti, hogy hibát tett volna. Az I2P működik, egyszerűen nem juthat el erre a webhelyre.

I2P-elérhetetlen-site

Az I2P használata webhelyek eléréséhez

Ha nem a FoxyProxy módszert használja, akkor észreveszi, hogy ha aktiválta a proxybeállításokat, elveszíti a kapcsolatot az tiszta hálózattal. Ennek oka az, hogy az I2P alapértelmezés szerint nem nyújt outproxiseket. Az I2P szóhasználatban az outproxy egy I2P csomópont, amely kapcsolódik a tiszta webhez, és lehetővé teszi a belső I2P forgalmat a normál internetre. Tor nyelven ezt kilépési csomópontnak nevezzük. Az I2P sokkal inkább kiszámítható hálózat, és általában nem használják a tiszta hálózat proxyjának. Az I2P GYIK ezt mondja a kimenetekre vonatkozóan:

Hogyan férhetek hozzá az IRC, a BitTorrent vagy más szolgáltatásokhoz a normál interneten?

Ha nem állítottak elő outproxy-ot azon szolgáltatáshoz, amelyhez csatlakozni szeretnének, ez nem lehetséges. Jelenleg csak három típusú outxer működik: HTTP, HTTPS és e-mail. Vegye figyelembe, hogy jelenleg nincs nyilvános SOCKS outproxy. Ha ilyen típusú szolgáltatásra van szükség, próbálja ki a Tor alkalmazást.

Jelenleg három outproxy plugin (eepsite) van felsorolva az IP2 plugin lerakatban. Kettő már nem létezik, és a fennmaradó egy I2P fejlesztői fórumra mutat, amely útmutatásokat tartalmaz a tesztelési beállítások összekapcsolására vonatkozóan 2016-tól. Nem tudtam elérni, hogy működjön, tehát nem tűnik úgy, hogy az I2P használatára lenne elérhető egy nyilvános módszer. jelenleg névtelen internetes proxyként.

Az I2P sötét internetes weblapjainak böngészése közben előfordulhat, hogy nem tudja betölteni egy webhelyet, és ehelyett egy ilyen oldal jelenik meg..

ugrás szolgáltatás

Ez azt jelenti, hogy az I2P útválasztója nem tudja, hol van az a hely, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a webhely nem létezik; más útválasztók tudhatják, hol van. Ennek megismeréséhez kattintson a bemutatott ugrási hivatkozások egyikére vagy az összesre. Ezek a linkek konzultálnak a jól informált I2P útválasztókkal, hogy megtudják, megtalálható-e a webhely. Sok esetben működik.

Az I2P használata e-mailek küldésére és fogadására

Jelenleg két általános módszer van az e-mailek küldésére és fogadására az I2P és a szokásos internetes e-mail címek között. A SusiMail az I2P útválasztóval együtt szállítva, és van még egy I2P Bote nevű plugin. Mindkettő felhasználható e-mailek küldésére az I2P-n belül, de ebben az időben csak a SusiMail használható e-mailek küldésére a normál internetes címekre és a normál internetes címekről..

A SusiMail használatának megkezdéséhez kattintson az E-mail ikonra az I2P útválasztó oldalán.

susimail-ikon

A SusiMail felszólítja Önt, hogy hozzon létre egy fiókot az I2P Postman webhelyen, mielőtt felhasználhatja. Innentől meg fogja ismerni egy meglehetősen szabványos webmail felületet, és képesnek kell lennie arra, hogy e-maileket küldjön és fogadjon mind az I2P címekre, mind a szokásos internetes e-mail címekre..

Megjegyzés: Szó szerint órákat vehet igénybe, amíg az I2P e-mailek megérkeznek a szokásos internetcímekhez. Ez valójában előny, mivel megnehezíti az időzítés korrelációs megfigyeléseit. Ha egy ismert I2P-felhasználó küld és e-mailt küld, majd megfigyelik, hogy elhagyja a házát, és néhány perc múlva e-mail érkezik egy I2P-e-mail címről, ez veszélyeztetheti a névtelenségét. Ha e-mailek érkeznek sokkal később, kiküszöböli ezt a korrelációs lehetőséget.

Amikor beállítottam az I2P e-mail fiókomat, ez a [email protected] formátumú volt. Az I2P hálózaton küldött e-mailek meg fogják őrizni ezt az e-mail címet. Mivel azonban a .i2p felső szintű domain nem oldható meg a nyilvános interneten, az I2P hálózaton kívül küldött e-mailek esetében a .i2pmail.org legfelső szintű domain használatát módosítják. Mivel a .org megoldható, az internetes e-maileket vissza kell küldeni arra az átjáróra, mielőtt az I2P-en továbbítanák az adott SusiMail-példányomra..

A SusiMail-lel ellentétben az I2P Bote opcióként tekint a fiók létrehozására, és nincs szükség fiókra névtelen e-mail küldéshez. Ha szeretne e-maileket kapni, akkor át kell mennie a fiók létrehozási folyamatán.

Az I2P Bote projekt az Internet megvalósításán dolgozik <-> I2P e-mail átjáró, de ez jelenleg nem működik.

bote-átjáró-nem-dolgozó

Az I2P Bote telepítése valamivel több munkát igényel. A telepítési lépések az I2PBote telepítési oldalon találhatók (eepsite).

  1. Nyissa meg az útválasztó konzol plugin telepítési űrlapját: http://127.0.0.1:7657/configclients#plugin
  2. Illessze be a http: //bote.i2p/i2pbote.su3 URL-címet
  3. Kattintson a Beépülő modul telepítése elemre.
  4. A telepítés után kattintson a SecureMail elemre az útválasztó konzol oldalsávjában vagy a honlapon, vagy lépjen a http://127.0.0.1:7657/i2pbote/ webhelyre.

Hosszú időt vehet igénybe a telepítési folyamat befejezése, és nincs folyamatjelző sáv, amely tudatja Önnel, hogy mi történik. Körülbelül öt perc múlva frissítettem az I2P útválasztó honlapját, és új Bote SecureMail ikonnal jutalmaztam..

Bote-ikon

Valójában sötét webes formában nincs szükség semmilyen fiók vagy azonosító létrehozására az e-mail küldéshez a Bote-val. Kattintson a képernyő jobb alsó sarkában lévő + ikonra, beírhat egy e-mailt, és teljes névtelenséggel küldheti el. Azonban nem fog e-maileket kapni, mivel teljesen névtelen vagy. Ha szeretne e-maileket kapni, létre kell hoznia egy identitást.

Bote-identtity-utasítások

Saját eepsite létrehozása (I2P webhely)

Az I2P útválasztója készen áll egy e-weboldallal, csak hozzá kell adnia tartalmat.

A megfelelő beállításra vonatkozó utasítások megtekintéséhez kattintson a Webszerver gombra, vagy illessze be az I2P útválasztó címsorába: http://127.0.0.1:7658/help/

I2P-router-webszerver-gomb

Funkció hozzáadása az I2P konzolhoz

Az I2P az alapvető eszközkészlettel rendelkezik, amelyben a legtöbb sötét webes felhasználó közvetlenül a csomagba keres. Az I2P fő útválasztóján IRC, fájlátvitel, e-mail és webszerverek, valamint sok más eszköz található. Ez a funkcionalitás kibővíthető az I2P plugin-keretrendszerével, bár nagyon kevés plugin érhető el.

A bővítmények kezeléséhez keresse meg a http://127.0.0.1.177177/configplugins konfigurációs plugin oldalt, és kétféle módon láthatja a pluginek telepítésének lehetőségeit. Ha van egy pluginja egy xpi2p ​​és su3 fájlban, akkor feltöltheti azt az útválasztóra. Egy másik módszer az, ha megadja az URL-t az ilyen fájltípusok egyikének.

Az I2P plugin lerakat az I2P eepsite oldalon (eepsite) található. Nagyon valószínűnek tűnik, hogy a támadónak vagy a megfigyelőnek nagyon sokat lehet nyerni, ha egy I2P-felhasználót megfigyelő plugin telepítésével becsapja, tehát ügyeljen arra, hogy a pluginokat ebből a hivatalos tárolóból nyújtsa be, és nem megbízhatatlan, harmadik fél forrásaiból..

Tartalom keresése az I2P-n

A tiszta internetes ellentétben a sötét web nem pontosan jelenteti webhelye hirdetését. Nincs a Google a sötét web számára, és még ha létezik is, sok sötét webhely felfelé és lefelé van, a szokatlan idejű tárhely beállítása miatt. Ennek ellenére van néhány hely, ahol megtalálhatja az I2P szolgáltatásokat, ha nincs szem előtt tartva egy adott rendeltetési helyet

Az I2P Planet - az I2P legújabb szerte a világon

Az I2P bolygó (eepsite) az I2P hálózat körüli tevékenységek összesített oldala. Leginkább torrent linkeket tartalmaz, de vannak olyan hírek is, amelyek a projekt támogatási jegyekkel és az alkalmazással kapcsolatos hírekkel kapcsolatban vannak.

Az I2P GYIK

Sok tévhit van az I2P-vel kapcsolatban; mi ez és miért nem Tor. E kérdések sokkal foglalkoznak az I2P GYIK oldalán (eepsite).

Az I2P hibakereső

Gondolod, hogy találtál egy hibát? Kíváncsi, valakinek tud róla, vagy van-e javítás ehhez? Az I2P hibakereső az a hely, ahol megtalálhatja ezeket az információkat. Az olyan közösségi projekteknek, mint az I2P, friss szemre és különféle rendszerekre van szükségük a szoftverben előforduló hibák feltárásához. Tegye meg a részét, és jelentsen új hibákat, amelyeket az I2P Bug Tracker-en talál (eepsite).

Záró szavak az I2P használatáról és az anonimitásról

Az I2P nem helyettesíti a Tor-t. Noha a Tornak minden bizonnyal megvannak a biztonsági problémái, ugyanakkor sokkal érettebb és fejlett funkcionalitása végtelenül hasznosabbá teszi a legtöbb ember számára. Ha az a szándéka, hogy névtelenséget szerezzen az interneten proxy használatával, akkor a Tor a jobb választás. Az I2P csak rosszindulatúan magában foglalja a tiszta hálózathoz való csatlakozás képességét, és ezt nem képes megbízni. Ha azonban olyan teljes sötét webhelyet szeretne futtatni, amely a lehető legrejtettebb marad, az I2P lehet a jobb választás. Ha a tervezett felhasználói bázis már használja az I2P-t, vagy technikailag hozzáértő ahhoz, hogy beállítsa, az I2P fokhagyma útválasztása jobb védelmet nyújt a taktikával szemben, amelyet a Tor-on használhatnak az anonimitás megtörésére..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − 67 =

Adblock
detector