Cyberghost vs magán internet-hozzáférés (PIA)

A VPN kiválasztása nehéz lehet, mivel a piacon számos lehetőség van. Még két szolgáltatás összehasonlítása is kihívás. Vegyük például a CyberGhost és a Privát Internet hozzáférést (PIA): mindkettő erőteljes szolgáltatás, sok mindent kínál. Ebben a bejegyzésben összehasonlítjuk ezeket a VPN-ket egymás mellett, hogy eldöntsük, melyik a jobb az átlagfelhasználó számára.

Olvassa el tovább, hogy megnézze, melyik VPN vált ki a legjobban a Cyberghost vs PIA show show-ban.

CyberGhost vs Internet hozzáférés (PIA)

Főbb

CyberGhost

  • Egy kattintással történő feloldás a népszerű streaming szolgáltatásokhoz
  • Felhasználóbarát kialakítás
  • Nem naplózza a személyesen azonosítható információkat
  • Alkalmazások Windows, MacOS, iOS, Android számára

Privát internet-hozzáférés

  • Széles körű biztonsági lehetőség
  • Olcsó
  • Kipróbált és tesztelt nulla naplózás politika
  • Alkalmazások Windows, MacOS, iOS, Android számára

Árképzés és kedvezmények

CyberGhost PIA
Előfizetési időszakok Egy hónap Egy hónap
Egy év Egy év
Két év Két év
Három év n / a
Különleges ajánlat 79% kedvezmény hároméves tervekhez 65% kedvezmény kétéves előfizetések esetén
Havonta a legmagasabb ár $ 12.99 $ 9.99
Havi legalacsonyabb ár $ 2.75 $ 3.49
Egyéves ár $ 71.88 $ 71.88
Pénzvisszafizetési garancia 14 nap havi előfizetések esetén, 45 nap mások számára 7 nap

A CyberGhost a két szolgáltatás közül drágább, ha rövid távú lefedettséget keres. Ennek ellenére az áremelkedés hosszabb ideig jelentősen csökken.

Ezen felül a CyberGhost sokkal hosszabb pénz-visszafizetési garanciát kínál.  Ez lehetővé teszi a havi előfizetők számára, hogy két hét után igényeljék a visszatérítést, és a hat hónapos vagy éves előfizetéssel rendelkezők számára ez 45 napra meghosszabbodik. Ezzel szemben a Privát Internet hozzáférés csak a regisztrációtól számított első hét napon lehetővé teszi a visszatérítés igénylését. Plusz oldalról egyik szolgáltatás sem követeli meg, hogy indokolja a törlést.

CYBERGHOST-üzlet: Takarítson meg több mint 70% -ot a CyberGhost hároméves tervével.

PRIVÁT Internet-hozzáférési ajánlat: Takarítson meg 65% -ot a magán-Internet hozzáférés kétéves tervével.<

Jellemzők

CyberGhost PIA
Egyidejű kapcsolatok 7 5
Operációs rendszer alkalmazások Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire Windows, MacOS, Android, iOS
Kézi telepítésű eszközök Linux, útválasztók, set-top boxok Linux, útválasztók, set-top boxok
Osztott alagút Nem Nem
Ingyenes extrák Hirdetés-blokkolás, rosszindulatú programok ellenőrzése, böngésző-kiterjesztések a Chrome és a Firefox számára Hirdetés-blokkolás, rosszindulatú programok ellenőrzése, böngésző-kiterjesztések a Chrome, a Firefox és az Opera számára

Mindkét VPN hasonló kompatibilitást kínál, de A CyberGhost rendelkezik egy alkalmazással a hivatalos Amazon Fire alkalmazásboltban, tehát itt van az előnye. A CyberGhost azt is lehetővé teszi, hogy akár hét eszközt is egyszerre csatlakoztasson, így kevésbé valószínű, hogy egyiket ki kell kapcsolnia egy másik használatához. Ha szeretné megvédeni az összes eszközt, manuálisan telepítheti bármelyik szolgáltatást az útválasztóra.

A PIA és a CyberGhost egyaránt kínál automatikus malware szkennelést és hirdetés-blokkolást. Ez bármelyik szolgáltatást nagy választássá teszi a kevésbé tech-hozzáértő felhasználók számára. Különösen a CyberGhost teszi a biztonságos online tartózkodást a lehető legegyszerűbbé, mivel csak kiválaszthat egy feladatot (például névtelen böngészést, streaming oldalak feloldását vagy torrentet) ahelyett, hogy közvetlenül kiszolgálót választana.

A PIA jóváhagyásaként kiterjeszti az Opera kiterjesztését. Fontos azonban megjegyezni a különbséget a VPN-alkalmazások és a böngésző-bővítmények között. A VPN-alkalmazások az eszközre és az eszközről származó összes forgalmat titkosítják, míg a kiterjesztések csak a böngésző forgalmát titkosítják. Ennek eredményeként a böngészőbővítmények nem teszik lehetővé a P2P-hálózatok biztonságos használatát, a DDoS támadásokkal szembeni védelmet, a webes forgalom más alkalmazásoktól való védelmét..

Feloldó képességek

CyberGhost PIA
Streaming szolgáltatás
Netflix Egyesült Királyság, Egyesült Államok, Dánia,
Németország, Franciaország, Olaszország,
Spanyolország, Hollandia, Ausztrália,
és néhány más
Egyesült Királyság, USA, Kanada
Hulu USA, Japán USA, Japán
Sky Go Igen Igen
Amazon Prime Video Igen Igen
BBC iPlayer Igen Nem
ABC Igen Nem
CBS Igen Igen
NBC Igen Igen
ITV Hub Igen Igen
4. csatorna (mind a 4) Igen Igen

A PIA képes felszabadítani számos népszerű streaming platformot a megfelelő műsorszolgáltatási régiók kívülről. A CyberGhost azonban nem csak a szolgáltatások szélesebb körének feloldását teszi lehetővé, hanem egyetlen kattintással is megteheti. A felhasználók egyszerűen megtalálják azt a szolgáltatást, amelyet szeretnének elérni, a CyberGhost szolgáltatásaiban A blokkolás feloldása listát, majd kattintson rá, miután automatikusan csatlakoznak egy megfelelő kiszolgálóhoz.

Mivel a CyberGhost és a privát internet-hozzáférés egyaránt lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ne csak a kívánt országot válasszák, hanem a városukat is, akár fel is tilthatja a város- vagy állam-specifikus patakok blokkolását. Ez különösen akkor hasznos, ha hozzáférést biztosít a helyi TV-műsorokhoz, vagy pedig megkerülhetők a műsorszolgáltatók, például az NHL vagy az MLB által elrendelt regionális áramszünetek..

Kína

E szolgáltatások egyikét sem ajánljuk Kínában. A CyberGhost azt mondta nekünk, hogy szoftvere ritkán működik ebben az országban, és hogy a probléma összetettebb, mint pusztán a Kína nagy tűzfalának megkerülése. Az ügyfél-támogató csoport szerint még néhány helyi internetszolgáltató (ISP) is blokkolja a hozzáférést a CyberGhost webhelyhez. Nincsenek hivatalos tükröző oldalak, így rendkívül nehéz még a szoftvert telepíteni Kínában, nem is beszélve arról, hogy használja.

A privát internet-hozzáférés Kínában időnként működik, de erre nem lehet megbízni. A cég beismerte, hogy szolgáltatásuk nyújtása „nagyon nehéz” volt, és azt javasolja, hogy L2TP kapcsolatokat használják a VPN-hez való csatlakozáshoz. A fő weboldal azonban jelenleg nem érhető el, és hivatalos tükrök nem állnak rendelkezésre. Ez a szoftver legális verziójának letöltését teszi valódi problémává Kínában.

Lásd ezt a cikket a Kínában működő VPN-ek körében.

Beállítás és interfész

CyberGhost PIA
Automatikus beállítási varázsló Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Fire stick Windows, MacOS, Android, iOS
Fő helyválasztás Lista- vagy feladat-alapú List-alapú
További beállítások oldalak Igen Igen
Mobilbarát Igen Igen

A CyberGhost asztali alkalmazás felhasználóbarát, egyszerű és egyszerűen elérhető. Öt feladat közül választhat (Surf névtelenül, A blokkolás feloldása, Védje a Wi-Fi-t, Torrent névtelenül, és Nyissa fel az alapvető webhelyek blokkolását), vagy kiválaszthat egy szervert magadnak. A beállítások menüje viszonylag csupasz csonttal rendelkezik, csupán néhány konfigurációs lehetőség közül lehet választani.

CyberGhost képernyőképernyő

Hacsak nem módosítja a beállításokat vagy be nem jelentkezik, ritkán látja a PIA asztali alkalmazását. Amint a szolgáltatás fut, módosíthatja a helyet és csatlakozhat, ha a jobb gombbal kattint a tálcán található ikonra. Megjegyzés: míg a PIA lehetővé teszi egy adott városhoz történő csatlakozást, be kell lépnie az alkalmazás beállítások menüjébe, és meg kell változtatnia a Csatlakozás opció Vidék első.

PIA tálca menü

Mindkét VPN könnyen használható mobilalkalmazást kínál, amelyek egyetlen kattintással lehetővé teszik a csatlakozást. Kisebb képernyőkön a CyberGhost cseréje csempézett kialakítását csúszó panellel teszi lehetővé, hogy a felhasználók gyorsan kiválaszthassák a kívánt feladatot. Még mindig választhat egy adott szervert, ha úgy akarja; A CyberGhost mindegyikről is releváns információkat mutat. Ez magában foglalja az aktuális szerver-terhelést, és azt, hogy engedélyezik-e a P2P fájlmegosztást, vagy használnak-e nyomkövetőellenes funkciókat.

A CyberGhost képernyőképeinek újratervezése

Mobiltelefonon a PIA főképernyője olyan egyszerű, ahogy jönnek. Tartalmaz egygombos csatlakozási csúszkát és egy régióválasztási legördülő menüt, és megjeleníti az aktuális nyilvános IP-címét. Örömmel tapasztaltuk, hogy ennek a szolgáltatásnak a legtöbb funkciója megmaradt a mobilalkalmazásban; például a felhasználók továbbra is automatikusan csatlakozhatnak, engedélyezhetik a leállítás kapcsolót, megváltoztathatják a protokollt, és blokkolhatják a hirdetéseket vagy a rosszindulatú programokat.

PIA mobil képernyőképei

Szerverek és teljesítmény

CyberGhost PIA
Szerver országok 61 33
A szerverek száma összesen 3064 3160

Míg a PIA és a CyberGhost hasonló számú szerverrel rendelkezik, addig a CyberGhost csaknem kétszer annyi országot takar. Ezenkívül a PIA rendelkezésre álló szervereinek csaknem fele (1 450) az Egyesült Államokban található, ami drasztikusan csökkenti a választásait, ha a világ valahol másutt tartózkodik..

Noha a CyberGhost nagyobb kiszolgálófürtökkel rendelkezik a nagy forgalmú területeken, például az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Franciaországban, a hálózatának annyit nem csak ezekre a helyekre osztja ki.. Ehelyett a CyberGhost néhány száz szerverre települ ezeken a területeken, így a világ többi részét lefedi. A felhasználók akár a leggyorsabban elérhető szervert is használhatják, ha szeretnék, ami nagyon örvendetes kiegészítés.

A CyberGhost és a PIA mindig legalább nyolc szervert kínál a helyszínen, de a kevésbé igényes országokban, mint például Vietnam vagy Szerbia általában csak egy városban vannak kiszolgálók.

Vessen egy pillantást az alábbi táblázatra, hogy megnézze, hol vannak ezeknek a VPN-eknek szerverek:

CyberGhostPIA
Albánia
Argentína
Ausztrália
Ausztria
Fehéroroszország
Belgium
Bosznia és Hercegovina
Brazília
Bulgária
Kanada
Chile
Colombia
Costa Rica
Horvátország
Ciprus
Cseh Köztársaság
Dánia
Észtország
Finnország
Franciaország
Németország
Görögország
Hong Kong
Magyarország
Izland
India
Indonézia
Olaszország
Írország
Izrael
Japán
Kenya
Lettország
Litvánia
Luxemburg
Macedónia
Malaysia
Mexikó
Moldova
Hollandia
Új Zéland
Norvégia
Pakisztán
Lengyelország
Portugália
Románia
Szerbia
Singapore
Szlovákia
Szlovénia
Dél-Afrika
Dél-Korea
Spanyolország
Svédország
Svájc
Taiwan
Thaiföld
pulyka
Egyesült Arab Emírségek
Egyesült Királyság
Egyesült Államok
Ukrajna
Vietnam

Biztonság

CyberGhost PIA
VPN protokollok OpenVPN, L2TP, IKEv2 OpenVPN, L2TP, PPTP
OpenVPN adattitkosítás AES-256 AES-256
Az OpenVPN vezérlőcsatorna titkosítása RSA-4096 RSA-4096
Álcázástechnika Egyik sem Egyik sem
Alkalmazásbiztonság Automatikus wifi védelem, megszakító kapcsoló Öld meg a kapcsolót
DNS állapot Privát DNS Privát DNS

A CyberGhost és a Private Internet Access egyaránt lehetővé teszi az OpenVPN és L2TP protokollok használatával történő csatlakozást, de CAz yberGhost magában foglalja az IKEv2-t is, míg a PIA lehetőséget kínál a PPTP használatára. Az IKEv2 egy gyors, biztonságos protokoll, amely támogatja a mobil platformokat, míg a PPTP lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy növeljék a sebességet, de csökkentsék a biztonságot is..

A CyberGhost képernyőképernyő beállításai

Mindkét szolgáltatás 256 bites AES titkosítást és 4096 bites RSA kulcsokat használ, ami azt jelenti, hogy az írás idején titkosításuk ténylegesen megtörhetetlen.. Ezenkívül a PIA és a CyberGhost is saját DNS-kiszolgálókat használ. Ez eltávolítja a harmadik féltől származó DNS-gazdagépeket az egyenletből, és biztosítja, hogy Önön kívül és a VPN-szolgáltatón kívül senki sem férhet hozzá az Ön webes forgalmához.

PIA beállítások menü

Általában azt tapasztalja, hogy a VPN-k elveszítik bizonyos funkcióikat a mobilalkalmazásukban, de minimálisan vannak funkcionális különbségek a PIA és a CyberGhost különböző verziói között.. Talán a legfontosabb, hogy a gyilkos kapcsoló jelen van az egyes szolgáltatások megfelelő alkalmazásában. Ezenkívül a CyberGhost lehetővé teszi az összes wifi-hálózat automatikus védelmét, amelyhez csatlakozik, ami különösen akkor hasznos, ha utazik és potenciálisan nem biztonságos nyilvános hálózatokat használ..

Magánélet

CyberGhost PIA
HQ bázis Románia Egyesült Államok
Csatlakozási naplók Néhány Egyik sem
Tevékenységi naplók Egyik sem Egyik sem
Felhasználói adatok a regisztrációhoz Email cím Email cím
Névtelen fizetési lehetőségek Bitcoin Menta, BitPay, 32 kriptovaluta, beleértve a Bitcoint, a Litecoint és az Ethereumot

A CyberGhost székhelye Romániában található, amely az Európai Unió tagja. Mivel a tömeges adatmegőrzést az EU 2016-ban illegálisnak tekintette (kivéve nagyon különleges körülményeket), csak Ön és a CyberGhost férhet hozzá a forgalomhoz. A PIA viszont az Egyesült Államokban található, az öt szem egyik országában. Elméletileg ez azt jelenti, hogy más Five Eyes országok kivizsgálhatnak egy amerikai állampolgárt, és megoszthatják ezeket az információkat az Egyesült Államok kormányával.

Mivel azonban mindkét szolgáltatás lehetővé teszi névtelen regisztrációt, és nem jelent meg személyes azonosításra alkalmas információt, nincs kockázata annak, hogy tevékenységeit nyilvánosságra hozzák, még akkor is, ha jogi nyomást gyakorolnak a VPN-szolgáltatóra.

A CyberGhost tart néhány csatlakozási naplót, de csak statisztikai célokra. Ellenőrzi, hogy bejelentkezett-e naponta egyszer, és a hónap végén törli ezeket az információkat. Ez azonban nem követi nyomon a meglátogatott webhelyeket, a munkamenet hosszát, a nyilvános IP címeket vagy a kapcsolódási időket.

A magán-Internet hozzáférés egyértelmű a naplózási politikája szempontjából. A szolgáltatás GYIK oldala így szól: "A PIA egyáltalán nem vezet semmilyen naplót, bármilyen időszakot." Nem szokatlan, hogy a VPN-k ezt igénylik, de a PIA esetében bizonyítékokkal rendelkezünk. Két alkalommal felkérték a szolgáltatót, hogy adjon felhasználói naplókat a folyamatban lévő vizsgálathoz, és mindkét alkalommal nem nyújtottak semmi hasznosat.

Configuration

CyberGhost PIA
Cím kiosztása Közös Közös
Statikus IP-cím lehetséges Nem Nem
DDoS védelem Nem Nem
NAT tűzfal Igen Igen

Ezek a szolgáltatások nagyon hasonló módon működnek. Mindkettő például megosztott címet használ. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek, aki egyidőben csatlakozik egy adott szerverhez, ugyanaz az IP-címe van. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy még ha rendelkezésre állnak a forgalomnaplók (szem előtt tartva, hogy sem a CyberGhost, sem a PIA nem rögzíti ezeket az információkat), csak lehetetlen megmondani, hogy melyik kapcsolódó felhasználó látogatta meg az adott webhelyet.

Bár ezeknek a VPN-knek nem kínálnak speciális DDoS-védett kiszolgálókat, a VPN segítségével egyszerűen enyhítheti a károkat. A DDoS támadások elárasztanak egy IP-címet kérésekkel, amíg a rendszer már nem tud válaszolni. Ha VPN-hez csatlakozik, a támadó csak a szerver IP-címét látja, nem a sajátját. A VPN-hálózatok több száz szerverre képesek elosztani a terhelést, és általában ezeket a támadásokat minden probléma nélkül el tudják vonni.

Mind a CyberGhost, mind a PIA tartalmaz NAT tűzfalat. A vezeték nélküli útválasztónál is van, de mivel a VPN-k a bejövő és a kimenő forgalmat egyaránt titkosítják, az útválasztók nem látják, hogy a bejövő csomagokat hova kell küldeni. A VPN tűzfala csak megvizsgálja a bejövő csomagokat, elvetve a gyanúsnak tűnőket, és átirányítva a nem megfelelő címre. Ezek a tűzfalak a kéretlen csomagok többségét elfogják, de nem bizonyítják a bolondot. Ennek eredményeként a legjobb eredmény elérése érdekében párosítani kell őket egy másodlagos, operációs rendszerű tűzfallal.

Vevőszolgálat

CyberGhost PIA
Élő chat Igen Nem
Jegy-támogatás Igen Igen
E-mail támogatás Igen Igen
Átlagos e-mail válaszidő 9 óra, 40 perc 4 óra, 12 perc
Telefonos támogatás Nem Nem
Kereshető tudásbázis Igen Igen
Videó útmutatók Igen Igen

E-mail és jegy-támogatás mellett, A CyberGhost 24/7 élő csevegést kínál. Ezt kipróbáltuk különböző napszakokban, és megállapítottuk, hogy a legtöbb esetben egy ügynök egy percen belül válaszolt. Sajnos a PIA nem kínál élő csevegést, ami csalódást okoz mind a kezdők, mind a haladó felhasználók számára. Mindkét szolgáltatás rendelkezik videokalauzokkal, oktatóanyagokkal és kereshető tudásbázissal.

Az egyes szolgáltatások e-mail válaszidejének teszteléséhez három kérést küldtünk mindegyiknek e-mailben. Az első kettő meglehetősen szokásos, és az ügyfélszolgálati csapatok valószínűleg előre megválaszoltak számukra. A végső kérdés viszont kissé homályosabb, és annak célja, hogy megtudja, mennyire hajlandóak a munkatársak segíteni a bonyolultabb kérdések magyarázatában..

CyberGhost
Kérdés Kezdeti válaszidő E-mailek száma Megválaszolt kérdés
Milyen naplókat tart a CyberGhost? 9 óra, 47 perc 1 Igen
Telepíthetem a CyberGhost egy DD-WRT útválasztóra? 15 óra, 20 perc 1 Igen
Mi a különbség a CyberGhost alkalmazás és a böngésző kiterjesztése között? 4 óra, 4 perc 1 Igen
PIA
Kérdés Kezdeti válaszidő E-mailek száma Megválaszolt kérdés
Milyen naplókat tart a PIA? 5 óra, 37 perc 1 Igen
Telepíthetek PIA-t egy DD-WRT útválasztóra? 3 óra, 49 perc 1 Igen
Mi a különbség a PIA-alkalmazás és a böngésző-bővítmény között? 3 óra, 11 perc 1 Igen

A privát internethozzáférés sokkal gyorsabb volt, mint a CyberGhost. Valójában átlagosan kétszer olyan gyorsak voltak. Ennek oka az lehet, hogy a CyberGhost az élő csevegőszolgáltatásán keresztül nagyobb támogatási mennyiséget nyújt, amely funkció a PIA-nak nincs.

A fenti kérdések mindegyikére tömör, egy vagy két bekezdéssel kapcsolatos választ kaptunk. A PIA és a CyberGhost hitelképességéhez ezek mindig tartalmazták a kért információkat (vagy linkeket a vonatkozó oktatóanyagokhoz). Ezenkívül a személyzet mindig megkérdezte, vajon van-e valami más, amiben gond van.

A nyertes: CyberGhost

A Cyberghost honlapjának képernyőképe

Bár ezen szolgáltatások bármelyike ​​nagy választás lenne, hiszünk abban A CyberGhost a kettő közül a jobb az átlagos felhasználó számára.

Ezt a szolgáltatást az újoncok szem előtt tartásával fejlesztették ki, de nem merít fel áldozatot a felhasználóbarátságért. A legjobb az, hogy nagyon kevés beállítás szükséges: a felhasználók csak döntenek arról, mit szeretnének csinálni, a többi pedig a szoftver gondoskodik.

Akkor ott van a hálózata. Ez a VPN csaknem kétszer annyi országot fed le, mint a PIA, ami azt jelenti, hogy felhasználhatja a geo-korlátozott webhelyek sokkal szélesebb körének feloldására. Plusz, akár hét egyidejű csatlakozással a CyberGhost lehetővé teszi az eszközök nagy részének védelmét anélkül, hogy az útválasztóra kellene telepíteni. Még a támogatás megszerzése is egyszerű, köszönhetően ennek a 24/7 élő chat-támogatásnak és a széles tudásbázisnak.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

Adblock
detector