El tudja olvasni a munkáltató a személyes e-maileket?

A Comparitech.com csapata közelgő felmérése szerint a dolgozó brit közönség 53% -a szerint munkáltatójának nem kellene joga lenni a vállalati e-mail fiókokon vagy a munkahelyi hálózatokon keresztül elküldött személyes üzenetek olvasására..

Ezenkívül az 1000 válaszadó közül alig több mint egyharmada úgy gondolta, hogy a személyes üzeneteik munkahelyi nyomon követése illegális.

De mit mond a törvény??

Számukra sajnos ez nem igaz.

Az Egyesült Királyság kormányának saját weboldala szerint a munkáltatók számos módon figyelemmel kísérhetik alkalmazottaikat, ideértve az internetes böngészési előzmények és az összes elküldött és fogadott e-mail ellenőrzését..

Az egyik figyelmeztetés az, hogy az ilyen nyomon követés csak akkor megengedett, ha a munkáltató közölte, hogy ez megtörténhet munkaszerződés útján, vagy a nyilvánosságra hozott politikáin és eljárásain keresztül..

A munkavállalónak ugyanakkor joga van lemondni és konstruktív elbocsátást igényelni, ha az ilyen ellenőrzés a tudásuk nélkül zajlik, bár a hangsúly a rájuk irányul, hogy igazolja, hogy nem tájékoztatták arról, hogy az ilyen ellenőrzés megtörténhet..

Az Emberi Jogok Európai Bírósága nemrégiben hozott határozata tovább tisztázza a dolgokat.

Amikor egy román ember megtámadta az elbocsátását, amely akkor következett be, amikor munkáltatója munkaidőben hozzáférést kapott a Yahoo Mail útján elküldött magánüzenetekhez, a bíróság azt válaszolta, hogy nem volt „ésszerűtlen, hogy egy munkáltató ellenőrizni akarja, hogy a munkavállalók szakmai feladataikat elvégezték-e. munkaórák".

A jogi helyzet mellett számos egyéb szempontot is figyelembe kell venni, amikor munkahelyi személyes üzeneteket küld. Olvassa el tovább, hogy megtudja, mire számít még.

Hozzáférhet-e egy munkáltató a vállalati hálózaton keresztül küldött e-mailekhez, ha személyes fiókomat használom?

stockfresh_5348431_cellphone-elszigetelt-over-laptop-keyboard_sizeS

Mint már említettem, nagyon valószínű, hogy a munkáltatónak törvényes joga van hozzáférni minden olyan információhoz, amelyet átad a hálózatán.

Annak ellenére, hogy van-e technikai képessége erre, nem egyértelmű.

A használt e-mail vagy webmail klienstől függően a kommunikáció lehet, hogy nincs titkosítva.

Ha vannak, remek, de ne feledje, hogy a megfigyelő szoftver továbbra is felismeri, hogy hozzáférést kapott e-mail fiókjához, még akkor is, ha nem tudja azonosítani az elküldött vagy fogadott üzenetek tartalmát..

Ha az e-mail szolgáltatása nem alkalmaz titkosítást, akkor feltételezze, hogy az összes e-mailje elolvasható és olvasható.

Amikor a munkahelyen először fér hozzá a személyes e-mail fiókomhoz, elolvashatom-e a munkáltató minden régi üzenetet a beérkező levelekben vagy az elküldött mappában?

A válasz ismét valószínűleg lehet, és attól függ, hogy a munkáltató szerverei hogyan vannak konfigurálva, és hogy az üzenetküldő szolgáltatása titkosítást alkalmaz-e vagy sem..

A legbiztonságosabb azt feltételezni, hogy a fiókjában minden üzenet tisztességes játék.

Már személyes e-maileket küldtem a munkaadóm hálózatán keresztül - mennyi ideig tart az eltávolításuk?

Ez egy jó kérdés, amelyre nincs ugyanolyan jó válasz - minden vállalat különféle módon konfigurálja kiszolgálóit. Ez azt jelenti, hogy nincs határidő az információk tovább nem tárolására.

Az elküldött és fogadott üzeneteket archiválhatjuk egy napra, egy hétre, egy hónapra vagy annál hosszabb ideig is.

A dolgok perspektíva kialakítása érdekében az előző munkáltató e-mail politikája kimondta, hogy minden üzenetet örökké archiválnak.

Megragadtam a Google legutóbbi áprilisi bolondjaiból, és törölnem kell az üzenetet - ez lehetséges?

Először is, a jó hír: nem vagy egyedül, ez a rosszul átgondolt tréfa sok ember számára több mint néhány fejfájást okozott..

Ami a rossz hír: a már elküldött üzenet törlése nem garantálja, hogy a címzett (ek) még nem kapott (és elolvasta). Nemcsak ez, hanem minden esély arra, hogy a vállalati hálózatot, valószínűleg sokszor, biztonsági másolatot készítették.

Nyilvánvalónak és nyilvánvalóan pártfogónak hangzik, de igazán érdemes meggondolni, mielőtt megnyomja a „Küldés” gombot.

Ó, és ebben a témában, ellenőrizze a „Válasz mindenkinek” használatát is, amely a valaha a legnagyobb e-mailek elősegítője az elektronikus műfaj és az adatszivárgás szempontjából..

Mindez meglehetősen félelmetesnek hangzik - tehetnék-e valamit a személyes e-mail kommunikációom védelme érdekében?

Igen: titkosítás.

Mint korábban említettük, a titkosítás valószínűleg nem akadályozza meg a munkáltatóját abban, hogy megismerje, hogy személyes üzeneteket küldött vagy kapott, de biztosítania kell, hogy ezeknek az e-maileknek a tartalma privát maradjon..

Az előző cikkben már ismertettük, hogyan titkosíthatja és megvédheti e-mailjeit. Olvassa el ezt most, és megtudhatja, hogyan javíthatja adatvédelmét a Gmail, a webmail, az Outlook, az iOs, az Android és az OS X e-mail szolgáltatásokkal.

Van más tippje a munkahelyi e-mail adatvédelemről?

Amint a felmérés eredményeinket kísérő sajtóközleményben megemlítettük, Önnek:

  • Ellenőrizze a munkaszerződését, valamint a vállalati politikákat és eljárásokat, hogy megértse, vajon személyes e-mailjei olvashatók-e
  • Ha kétségei vannak, tegyük fel, hogy a vállalati e-mail fiókjában elküldött és fogadott mindent a munkáltató felügyeli és elérheti
  • Ha munkahelyén személyes e-maileket kell küldenie, fontolja meg a titkosított webmail-fiók regisztrációját (ha engedélyezett)
  • Ennél is jobb: mindig a saját mobilszámlájához csatlakoztatott személyes eszközt használja, ne a vállalati Wi-Fi hálózatot
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − = 33

Adblock
detector